Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 20:02   #1711
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Owłosienie to jedno...ale jak można chodzić z mega przepukliną albo sponiewieranymi złym zabiegiem piersiami, które wyglądają wręcz przerażająco?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:36   #1712
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Niestety takie przypadki wcale nie sa rzadkością.
Niestety. Moją mamę to trzeba wołami zaciągać do lekarza, pamiętam jak raz nie chciała iść do lekarza z gorączką 40 stopni i utratą głosu

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Owłosienie to jedno...ale jak można chodzić z mega przepukliną albo sponiewieranymi złym zabiegiem piersiami, które wyglądają wręcz przerażająco?
Zgadzam się

Znalazłam fragment ze Wstydliwych chorób nt. tej przepukliny- KLIK
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 20:52   #1713
funk_you
Wtajemniczenie

Ooooo, gadacie o TLC. Lubię ten kanał, i kwasy, które często tam lecą np: Moje wielkie cygańskie wesele.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:10   #1714
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Ooooo, gadacie o TLC. Lubię ten kanał, i kwasy, które często tam lecą np: Moje wielkie cygańskie wesele.
Czasami się zastanawiam czy ja naprawdę żyję w tej samej rzeczywistości co niektórzy ludzie z tych programów. moja mama dzisiaj oglądała coś o zwariowanych mamuśkach i były tam kobiety, które swoje wagowe obsesje przerzuciły na swoje dzieci. Przykro oglądać 7-9 letnią, szczupłą (aby nie powiedzieć chudą) dziewczynkę, która twierdzi, że ma grube nogi duży brzuch i ogólnie jest gruba. Brawa dla tej matki.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:18   #1715
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38628563]Czasami się zastanawiam czy ja naprawdę żyję w tej samej rzeczywistości co niektórzy ludzie z tych programów. moja mama dzisiaj oglądała coś o zwariowanych mamuśkach i były tam kobiety, które swoje wagowe obsesje przerzuciły na swoje dzieci. Przykro oglądać 7-9 letnią, szczupłą (aby nie powiedzieć chudą) dziewczynkę, która twierdzi, że ma grube nogi duży brzuch i ogólnie jest gruba. Brawa dla tej matki.[/QUOTE]

Niektórzy nie powinni mieć dzieci
Stary 2013-01-13, 21:19   #1716
funk_you
Wtajemniczenie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38628563]Czasami się zastanawiam czy ja naprawdę żyję w tej samej rzeczywistości co niektórzy ludzie z tych programów. moja mama dzisiaj oglądała coś o zwariowanych mamuśkach i były tam kobiety, które swoje wagowe obsesje przerzuciły na swoje dzieci. Przykro oglądać 7-9 letnią, szczupłą (aby nie powiedzieć chudą) dziewczynkę, która twierdzi, że ma grube nogi duży brzuch i ogólnie jest gruba. Brawa dla tej matki.[/QUOTE]

Widziałam widziałam, szło dzisiaj ok 11-12. Moim zdaniem te dziewczynki spełniają ambicje i marzenia rodziców. To hobby rodziców a nie dzieci. Trochę szkoda mi ich bo nie mają normalnego dzieciństwa a potem pewnie wyrosną na zakompleksione nastolatki, młode kobiety a potem zgorzkniałe stare baby.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 21:30   #1717
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Widziałam widziałam, szło dzisiaj ok 11-12. Moim zdaniem te dziewczynki spełniają ambicje i marzenia rodziców. To hobby rodziców a nie dzieci. Trochę szkoda mi ich bo nie mają normalnego dzieciństwa a potem pewnie wyrosną na zakompleksione nastolatki, młode kobiety a potem zgorzkniałe stare baby.
Albo na anorektyczki, które może dożyją 20 lat, o ile wcześniej się nie zagłodzą .
Stary 2013-01-13, 21:31   #1718
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Pamiętam, jak kiedyś w "Łabędziem być" (czy nazwa coś w ten deseń) babka niemająca chyba ani jednego zęba (wiek: góra 50 lat, choć może i już około 40) przyznała, że jak ją zęby bolały, to nic z tym nie robiła, czekała, że przestaną - aż wypadły o_O.
W sumie, pewnie wtedy faktycznie przestały boleć.
Stary 2013-01-13, 21:38   #1719
InnocensMundi
Raczkowanie

Chociaż serce mi się kraja, gdy widzę dzieci, które już prawie osiągnęły kształt idealny (kula :p)
Stary 2013-01-13, 21:57   #1720
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez InnocensMundi Pokaż wiadomość
Chociaż serce mi się kraja, gdy widzę dzieci, które już prawie osiągnęły kształt idealny (kula :p)
Dzieci-kluski! Mi jest tak żal tych dzieci. Żeby było zabawniej zainteresowania tych dzieci to oglądanie telewizji albo granie na komputerze A rodzice jeszcze ot tak bez niczego tu jakieś chipsy im podrzucą, colę do popicia dają żeby się maleństwo nie udusiło. Nic tylko bić
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:14   #1721
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

To tak samo chore, jak chorobliwe kontrolowanie wagi i tego, co zjadło dziecko.
Stary 2013-01-13, 22:46   #1722
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
To tak samo chore, jak chorobliwe kontrolowanie wagi i tego, co zjadło dziecko.
Dokładnie
Jak widzę takie grube dziecko z paczką chipsów albo hamburgerem to mam ochotę przywalić... rodzicom, że na to pozwalają A potem płacz, jak się mały rozchoruje. Dużo się takich dzieciaków naoglądałam pracując w fast foodzie na basenie. Rekordzistą był stały bywalec basenu, brzuch mu się wylewał ale był u nas po fryteczki, hamburgery czy chipsiki minimum 3 razy dziennie...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:53   #1723
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Dokładnie
Jak widzę takie grube dziecko z paczką chipsów albo hamburgerem to mam ochotę przywalić... rodzicom, że na to pozwalają A potem płacz, jak się mały rozchoruje. Dużo się takich dzieciaków naoglądałam pracując w fast foodzie na basenie. Rekordzistą był stały bywalec basenu, brzuch mu się wylewał ale był u nas po fryteczki, hamburgery czy chipsiki minimum 3 razy dziennie...
Jak pracowałam w fastfoodzie, to mnie zawsze wkurzał widok mamusiek karmiących frytkami dzieci w wózkach. A potem rosną kulki .

Głodzenie i przekarmianie są niedobre. Bycie rodzicem, to nie wakacje i to na nas spoczywa odpowiedzialność za to, jak dziecko wygląda i jakie ma nawyki żywieniowe. Trudno kazać dziecku jeść np. brokuły, gdzie samemu się ich nie je, tak jak, zakazywać jedzenia chipsów, gdzie samemu się wsuwa całą wielką pakę paprykowych .
Stary 2013-01-14, 08:31   #1724
paulinka1128
Zadomowienie

Jak ja pracowalam w restauracji to co tydzien przychodzila rodzinka z dzieckiem ok 9lat i zawsze zamawial:
pizze z parowka i frytkami (tak troche po amerykansku )
na to dodatkowo kladl keczup i majonez i pil pol litra coca-coli lub fanty.

Nie znam sie ale takie danie dla dziecka to musi byc naprawde mega bomba kalorii.
Stary 2013-01-14, 08:55   #1725
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Jak pracowałam w fastfoodzie, to mnie zawsze wkurzał widok mamusiek karmiących frytkami dzieci w wózkach. A potem rosną kulki .

Głodzenie i przekarmianie są niedobre. Bycie rodzicem, to nie wakacje i to na nas spoczywa odpowiedzialność za to, jak dziecko wygląda i jakie ma nawyki żywieniowe. Trudno kazać dziecku jeść np. brokuły, gdzie samemu się ich nie je, tak jak, zakazywać jedzenia chipsów, gdzie samemu się wsuwa całą wielką pakę paprykowych .
Bywa niestety i tak, że mimo tego, że rodzice jedzą dosć zdrowo dziecko na warzywka nie ma ochoty
Stary 2013-01-14, 09:38   #1726
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Bywa niestety i tak, że mimo tego, że rodzice jedzą dosć zdrowo dziecko na warzywka nie ma ochoty
Tak....mój brat na przykład

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen zatkało mnie

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2013-01-14 o 10:08 Powód: kolejny post
Stary 2013-01-14, 11:04   #1727
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Teraz im się przypomniało?

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
No fajnie, że potrafisz tyle wypić, ale co mnie to obchodzi?
Tak samo co Cię obchodzi czyjeś dziecko, czyjeś zdjęcia, czyjś status czy wrzucane linki. Najlepiej wywal wszystkich z fejsbuka

Cytat:
Napisane przez FioletowyAnanas Pokaż wiadomość
Ja jak zerwałam z chłopakiem a później jednak wróciliśmy do siebie to już na fejsie, żadne z nas nie ma informacji. Na fejsie dalej jestem "wolna".
Uznałam, że i tak Ci z którymi się widuje czy pisze to i tak się dowiedzą.

Ja to nie rozumiem co co komu 200 zdjęć na face ? Wytłumaczcie mi bo nie rozumiem.
1. Ale dlaczego nie chciałaś ustawić? Ja nie mam ani wolna, ani zajęta, puste pole
2. 200 różnych, czy tych samych? Czy 200 fot swojej twarzy? Nie rozumiem chyba

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Widziałam dawno, porażka straszna

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Dokładnie
?? W sensie pływasz, a potem idziesz na fryty?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:12   #1728
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Tak samo co Cię obchodzi czyjeś dziecko, czyjeś zdjęcia, czyjś status czy wrzucane linki. Najlepiej wywal wszystkich z fejsbuka
nie wiem jak Ty, ale ja widzę różnicę we wstawianiu zdjęcia np. z wakacji albo z jakichś imprez (whatever) a tym, że ktoś chwali się ile wypił albo udostępnia za dużo zdjęć swojego dziecka, auta albo czegoś innego.

Swoją drogą to nie było odniesienie do wirtuala, a raczej do rozmowy w "realnym" zyciu, więc ciężko mi będzie usunąć pewne osoby ze swojego życia codziennego
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:22   #1729
lalalabamba
Wtajemniczenie

Dziwia mnie ludzie z mojego roku. Od poczatku mamy wspolna poczte i od poczatku ktos regularnie usuwa z niej wiadomości,komunikaty i materiały do nauki. Raz nawet jeden anonim napisał,że kasował i bedzie kasować,bo tak mu sie podoba i nic mu nie zrobimy.
Bylo jedno forum-spotkało sie z malym zainteresowaniem mimo ogłaszania na poczcie,ze takowe istnieje. Następnie powstało nowe. Znow ogłaszanie,informowanie,t roche ludzi sie zapisało,ale każdy czeka,aż inni zaczną cos pisać,nagle nikt nie zadaje żadnych pytań.
Reszta? W ogole nie wiedzą,ze cos takiego istnieje,sa zdziwieni-FORUM?! NAPRAWĘ???
Albo twierdzą,ze poczta im sie podoba,a forum jest nieczytelne i oni nigdzie sie nie przenoszą.
A płakać nad skasowanymi wiadomościami to i owszem... Rece opadają.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:26   #1730
paulinka1128
Zadomowienie

Ktos jest mi w stane wytlumaczyc jak ludzi moga wpasc na pomysl nagrywania takich filmikow

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=WmrFOhPbogs

Edytowane przez paulinka1128
Czas edycji: 2013-01-14 o 13:05
paulinka1128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:28   #1731
visionAM
Zakorzenienie

Dawno mnie tu nie było

Dziwi mnie roszczeniowa postawa ludzi i chore pojmowanie rzeczywistości. Pralka wg niektórych nie jest produktem pierwszej potrzeby, bo można prać ręcznie. Za to tablet za 7 tysięcy jak najbardziej jest produktem, który można postawić w tym samym szeregu właśnie z pralką, kuchenką czy zmywarką. I w dodatku MOPS powinien dofinansować kupno takiego tabletu. Tragedia. Zresztą same możecie poczytać, bo to wątek na plotkowym.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:30   #1732
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Ktos jest mi w stane wytlumaczyc jak ludzi oga wpasc na pomysl nagrywania takich filmikow :confu sed:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=WmrFOhPbogs
Chciałam.
Ale nie umiem.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:43   #1733
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było

Dziwi mnie roszczeniowa postawa ludzi i chore pojmowanie rzeczywistości. Pralka wg niektórych nie jest produktem pierwszej potrzeby, bo można prać ręcznie. Za to tablet za 7 tysięcy jak najbardziej jest produktem, który można postawić w tym samym szeregu właśnie z pralką, kuchenką czy zmywarką. I w dodatku MOPS powinien dofinansować kupno takiego tabletu. Tragedia. Zresztą same możecie poczytać, bo to wątek na plotkowym.
A to już niestety przestało mnie dziwić (z racji dużego kontaktu z takimi postawami).
Smutne to jest bardzo, że ludziom w glowie sie tak poprzewracało, że nie potrafią/ nie chcą odróżnić potrzeb wazniejszych od całej reszty.
Gorzej- dzieciaki są w takim klimacie wychowywane- rośnie więc kolejne pokolenie z wykrzywionym lekko spojrzeniem na świat.
Stary 2013-01-14, 11:45   #1734
visionAM
Zakorzenienie

Dla mnie to jest nawet bardzo wykrzywione spojrzenie na świat.
Jeszcze ta osoba pisze, że przecież nie okradłaby nikogo gdyby MOPS kupił jej tablet za 7tys. Tak jakby nie rozumiała, że za takie pieniądze można przez pół roku utrzymać dwójkę biednych dzieci (tak średnio, to przykład, może nie być dokładny ani wiarygodny).
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:06   #1735
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Dlaczego?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:13   #1736
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Dawno mnie tu nie było

Nie popieram oczywiście autora tamtego wątku bo po prostu cwaniakuje ale chciałam doprecyzować, że chodzi o tablet graficzny-służący do pracy, a nie o taki do śmigania po necie. Co nie zmienia faktu, że na takie rzeczy powinno się najzwyczajniej zarobić.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:16   #1737
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Ponieważ to zupełnie inna "twarz" Dody. Nie tandetna.
Stary 2013-01-14, 12:18   #1738
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Dlaczego?
Mnie się podoba to wykonanie

I w ogóle dziwię się, że wiele osób zarzuca jej zły akcent. Moim zdaniem dobrze śpiewa, wielu ma gorszy akcent ale jej się uczepili.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:21   #1739
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
Nie popieram oczywiście autora tamtego wątku bo po prostu cwaniakuje ale chciałam doprecyzować, że chodzi o tablet graficzny-służący do pracy, a nie o taki do śmigania po necie. Co nie zmienia faktu, że na takie rzeczy powinno się najzwyczajniej zarobić.
No i co z tego że miałby on słuzyc do pracy, jak ja potrzebuje samochodu zeby do pracy dojechac to kupiłam go sobie sama, potrzebuje sprzetu do pracy również kupuje go sama, dlaczego z moich podatków, które zabierane są z mojej i tak niewielkiej pensji ktoś miałby otrzymywać gratisowy sprzęt ?
Ja jestem bardzo cięta na postawę roszczeniową, za dużo i za ciężko pracuję żeby coś takiego tolerować.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:21   #1740
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Dawno mnie tu nie było

Zapodasz linkiem?
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości