|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Hej
ja już kiedyś się witałam z Wami, ale później przestałam zaglądać. No i teraz wracam. Coś o mnie... mam 23 lata, to moja pierwsza ciąża, aktualnie to14tyg- 13t4dz. Z naszym maluszkiem wszystko w porządku Rośnie jak na drożdżach aczkolwiek chciałabym już wiedzieć czy będzie dziewczynka czy chłopiec
|
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
fiazo gratulacje
ja mam ostatni egzamin w czwarteka poźniej to już byle do 8. 02 do obrony.Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze wyraźne kopnięcie
|
#3783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż niedługo też poczuje ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nastawiłam się, że poczuję ruchy między 18 a 22 tc, ale kiedy wy piszecie, że już w 15 czujecie, to wam pozazdrościłam...
|
||
|
|
|
#3786 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero po pracy koło 17...a tak w ogóle to gdzie mam zapisywać ze wizytuję jestem z Wami od początku stycznia ale do tej pory nie wiem co i jak Mam pisać do domciatko?
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Palpi współczuję ci bardzo całej tej sytuacji. Ja na pewno w tym momencie nie zostałabym w mieszkaniu jego mamy. Porozmawiałabym z nim na poważnie, że niestety w tej sytuacji to on nie jest już sam na świecie i musi zacząć myśleć jak mężczyzna, znaleźć pracę i zacząć wspierać rodzinę finansowo. Na twoim miejscu wprowadziłabym się do rodziców. Jeżeli wg ciebiew tym momecie nie widzisz możliwości bycia razem to nie bądź z nim tylko dlatego, że jesteś w ciąży. Potem sądownie możesz starać się o alimenty, nawet jeśli on nie będzie pracował to alimenty mogą być ściągane od dziadków, myślę, że w takiej sytuacji jego matka szybko wykopałaby go do pracy. Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Nie dałam rady nadrobić, ale napiszę Wam, że miałam dziś przeokropny sen. Śniło mi się, że byłam na usg w 12 tygodniu i przezierność była za duża
( i tak płakałam w tym śnie, a u lekarza spędziłam 2 h i kazałam mu co chwila mierzyć...
|
|
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
sarenko
za wizytęMy jutro na USG jedziemy, może Maleństwo będzie grzeczne i pozwoli nam zobaczyć jakiej jest płci
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
no no babeczki widze ze weekend byl owocny bo mam okolo 30 stron do poczytania co sie u was dzialo
![]() potem znow napisze jak dobrne do konca
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi za to się śniło, że moja siostra jak wychodziła ze szpitala z synkiem to ubrała go tylko w śpioszki i bawełnianą czapeczkę, a ja do niej mówię, ale ty głupia jesteś przecież to styczeń on zamarznienie, a ona na to, niech się hartuje od małego
|
|||
|
|
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybieram sie jutro do Wydrzynskiego, bo to chyba jedyny lekarz o ktorym wsrod znajomych mam same dobre opinie A Ty do kogo chodzisz??Witam wszystkie ciezaroweczki w ten mrozny poranek |
|
|
|
|
#3796 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się nastawiałam na póxniejsze tygodnie bo gin mówiła, że pewnie po 20 stycznia dopiero a może nawet na początku lutego![]() Wiem, że słowa na zazdrość i tak nie pomogą bo też strasznie już zazdrościłam he he he Niedługo też poczujesz Malucha Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby pokazało wytęsknionym rodzicom co ma między nogami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba potem zostanie Morsem A jak czuje się siostra i Maleńki? Jak ma na imię? ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
A mam do was pytanie. Czy planujecie kupować rożek dla niemowlaka jako część wyprawki do szpitala? Bo co prawda powinno być wtedy ciepło, ale jednak zalecają że dla takie Maleństwo musi być na początku początku ciepło owinięte.
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale my zainwestujemy Będzie jakoś tak łatwiej i bezpieczniej brać Malucha na początek na ręce, szczególnie dla Tatusia, którego to już teraz przeraża
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a siostra coraz lepiej. A jeśli chodzi o imię to oni ze swoim tż się jeszcze nie dogadali i cały czas jest bezimiennyChciałam ją odwiedzić w szpitalu, ale mam opryszczkę i nie chcę dzieciątka zarazić Cytat:
|
||
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz lepiej dmuchać na zimne niż żeby Maluch miał się później męczyć He he he ![]() Ja bym chyba tak nie umiała bezimiennie do swojego Dziecka mówić ![]() Ale znam parę, która całą ciąże do brzuszka mówiła jednym imieniem, po porodzie podali inne imię a na koniec przy rejestracji w urzędzie jeszcze inne Ale teraz już ma to ostatnie
|
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kochane
![]() Egzaminy zaliczone, a mnie chyba choroba opuści do końca, teraz został mi tylko lekki katar, a gardło troszkę boli tylko rano i przed zaśnięciem. A tak nawiasem, co za pech, że wzięło mnie w piątek, a puściło wczoraj, akurat na egzaminy. Ale wszystko dobrze się skończyło, więc jestem zadowolona. Gardło płukałam 2 razy dziennie mieszanką ziół Herbapolu - Septosan fix (Ziele tymianku, liść szałwii, liść mięty pieprzowej). Pomogło bardzo. Więc gdyby któraś z Was miała bóle gardła to serdecznie polecam! Zwłaszcza, że zapowiadało się na anginę ropną, która brała mnie co roku w okresie zimowym! Torebkę zalewam wrzątkiem do połowy kubka, zostawiam pod przykryciem do wystygnięcia, ważne, żeby nie było za zimne i płucze gardło zużywając całość. Dodatkowo stosowałam tantum verde 2-3 razy dziennie spryskując 4-8 razy. Dzisiaj zaczęłam 10tc To już za trzy dni! Mam nadzieję, że pomimo mojej choroby z maluszkiem jest wszystko dobrze.Już po raz drugi śnił mi się mój maluszek, że był już na świecie i miał około pół roku. Całowałam go po buźce i głaskałam po brzuszku, a on się cieszył od ucha do ucha i tak pięknie pachniał bobaskiem!! Coraz bardziej czuję, że "tam" jest i oswajam się, że będę mamą I BARDZO się cieszę. Mimo, że mam wiele przeciwności takich jak szkoła-praca-rodzina i problemy z tż. Wiem, że sobie poradzę!Chociaż powiem Wam, że wczoraj ostro pokłóciliśmy się z tż, już myślałam, że skończy się masakrą. Ale "podeszliśmy" do tego jeszcze raz, porozmawialiśmy i wiele rzeczy sobie wyjaśniliśmy. Bardzo się cieszę. Tż zadeklarował, że teraz "my" jesteśmy najważniejsi, że pracuje i postara zrobić wszystko, by małemu niczego nie zabrakło, a ponadto nie pozwoli by jego mama kierowała naszym życiem. Powiedziałam mu, że po raz drugi nie wytrzymam tego jeśli nie postawi się za mną. Obiecał, że więcej tak nie postąpi. Jestem już o wiele spokojniejsza, choć zdaje sobie sprawę, że może być różnie. Troszkę się zezłościłam, że jest już połowa stycznia, a ślub planowaliśmy na kwiecień. Więc na dobrą sprawę zostały nam 3 miesiące - a to bardzo mało czasu i tż nie robi nic w tym kierunku. Boje się, bardzo się boje, że jak powie matce, ona będzie go nastawiać przeciwko mnie, a on znów zrobi jak ona zechce, chociaż staram się mu zaufać. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i mój tż okaże się mężczyzną, pokaże, że ma jajka i się sprzeciwi mamie ![]() Staram się myśleć pozytywnie, choć jest to bardzo trudne. Z natury jestem nieufna, a jak ktoś zawiedzie moje zaufanie trudno je odbudować. Tż wie, że jak nie weźmie ze mną ślubu to się do niego nie wyprowadzę, a wiąże się z tym to, że dalej będę mieszkać u rodziców z dzieckiem (chociaż coraz częściej myślę o tym by coś wynająć, nawet mały pokój, ale być niezależną). Na pomoc ze strony rodziców nie liczę, ale zawsze są jeszcze babcie, które wiem, że chętnie pomogą i się ode mnie nie odwrócą. No zobaczymy, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze! I będę wreszcie szczęśliwa. Choć już nie radzę sobie z tym wszystkim i czuje, że potrzebuje psychologa! ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- P.S Podsuńcie pomysł na szybki i dobry obiadek. Na męski żołądek
|
|
|
|
#3804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3805 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i powoli zaczyna robić się wystający. Zaczynam się już powoli do niego przyzwyczajać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale na szczęście po badaniu uspokoiłam się na tyle, ze już mnie nie dręczą.Ja na pewno kupię rożek. Będzie mi łatwiej maleństwo nosić na rękach bo na początku będę pewnie się bała wziąć takiego małego bobaska bez żadnego usztywnienia. |
|||
|
|
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
Nie nie wybrane i nie wiem jak u was ale u mnie kwestia imienia dla chłopca jest sprawą baaaaaardzo trudną bo o ile dla dziewczynki mieliśmy dwa i trzeba było tylko z nich wybrać to o chłopięcych imionach nie myśleliśmy.... oboje mamy imiona bez ładnych zdrobnień i trochę patrzymy na zdrobnienia imion
i tak ja mam wybrane Gustaw - Gucio tak mówię od początku do brzucha Tymon- Tymuś, Tymek - nie znam nikogo o takim imieniu Tadeusz - Tadek Tadzik Tadzio Teddy - imię po moim dziadku który zmarł jak miałam 9 lat baaaaaaardzo go kochałam a on mnie i obiecałam sobie że jak będę miała syna to będzie miał tak na imię żeby był dobrym człowiekiem jak jego pradziadek. Oczywiście jest to imię którego TŻ nie może znieść bo kojarzy mus sie z Tadzikiem Norkiem z miodowych lat Mateusz - ładne ale trochę zbyt popularne TŻ siostra cioteczna ma 2 letniego syna o tym imieniu ale widujemy się raz na kilka lat Szymon- bardzo ładne ale sąsiadki 2 letni syn ma tak na imię Kacper - podoba mi się z rodzinka.pl jak wołają Kacperku a mój TŻ na razie sprecyzował że ze wszystkich imion podoba mu się tylko KORNEL
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
witam ja z rana.
popijam herbate z cytryna i miodem, bo cos mnie katarek chwyta. u mnie w ogrodzie, snieg, ale tylko troszke i juz topnieje. malaczarnakejt ale mialas, sen, ale jak to sie mowi, ak sie cos sni, to zawsze jest odwrotnie. mysle, ze to dlatego, ze myslisz o tym, ja jestem przekonana, ze wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
U mnie już przegłosowane. Dla dziewczynki- Lenka, dla chłopca- Igor
|
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, ja tez mam problemy z imieniem dla chlopca.
dla dziewczynki mamy wybrane, ale z chlopcem jest problem. bo jak mi się coś podoba, to moj tż nie chce o tym nawet słyszeć i odwrotnie... |
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy kotlety z wczoraj, Tż dogotuję tylko ziemniaki (bo ja mam kaszę gryczaną, a on takich rzeczy nie jada No i ochotę mam jeszcze na żurek więc na pewno będzie w tym tygodniu w menu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

ja już kiedyś się witałam z Wami, ale później przestałam zaglądać. No i teraz wracam. Coś o mnie... mam 23 lata, to moja pierwsza ciąża, aktualnie to14tyg- 13t4dz. Z naszym maluszkiem wszystko w porządku

ja mam ostatni egzamin w czwarteka poźniej to już byle do 8. 02 do obrony.

Nastawiłam się, że poczuję ruchy między 18 a 22 tc, ale kiedy wy piszecie, że już w 15 czujecie, to wam pozazdrościłam...
Na którą idziesz?

do jakiego lekarza chodzisz

oni ze swoim tż się jeszcze nie dogadali i cały czas jest bezimienny