Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-13, 22:02   #751
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Z kompem u nas to samo Chociaż ja też siedzę/siedziałam więcej niż mąż
ja napisałam, że w równym stopniu uwielbiamy. Ale czasu to ja też spędzam przed kompem znacznie więcej

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
Depoison a korzystałaś już z ich oferty? Jak poczytałam trochę o zdjęciach z Rossmanna to zrezygnowałam z wywoływania u nich zdjęć. Ja ostatnio przez allegro wywoływałam
tak, niejednokrotnie, wywołuję u nich zdjęcia już z 6 lat. Tylko - nie wiem, czy zwróciłaś uwagę, gdzie mieszkam - wyłącznie w DE. W Polsce wywołałam raz i rzeczywiście byłam rozczarowana, fatalnie wyszły
Nie wiem, czemu tak

Malwina - to Ty pytałaś niedawno o słoiczki z samą dynią? wczoraj wpadł mi w ręce jeden (w szafce, gdzie trzymam całe to dobro) i aż przeczytałam skład. Dynia (93%), woda - koniec składu. Firma Alnatura takie robi (tylko nie wiem, czy są dostępne w PL - pewnie tak, tylko pytanie, czy też w jakichś sklepach stacjonarnych).

Coś jeszcze chciałam rzec, ale zapomniałam.

Zosia śpi. Zasypia teraz jakieś 40 minut wcześniej (niż jeszcze 2 tygodnie temu), za to wstaje zamiast o 9, to o 7 . Jako że wciąż się nie przestawiłam i kładę się około 2 w nocy, to chodzę ostatnio tak niewyspana, jak w pierwszych dniach po powrocie ze szpitala

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:06   #752
katja_22
Zadomowienie

Hehe umknęło mi To by wszystko tłumaczyło

A mój wręcz przeciwnie... Zasypia coraz później i z coraz większymi problemami... A wstaje 6-7 zazwyczaj. Dziś wyjątkowo o 8
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 22:10   #753
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Olcia przedwczoraj to wiesz :p dawno i nieprawda :p
a macie jakas nianie, monitorek? u nas Amelka tez spi u siebie

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-13, 23:16   #754
karolka110
Wtajemniczenie

hej Kochane ja juz spakowana zaraz ide lulu bo rano o 7ruszamy do De
ciężka podróż ale co tam damy rade
jutro postaram sie odezwać z domu- choć miesiącu w polsce to sie kubie gdzie mój dom...smutno mi trochę...Lilunia zostawia tu babcię cioci nie jedną:-(ehhh

Depoison-dzieki za cynk o dyni-Lilutka ją uwielbia a mi niedobrze jak czuje jej zapach-w ogóle wpadne w szał sloiczkowy bo Lilek je juz bardzo różne rzeczy i wszystko bardzo jej smakuje
do jutra!!!
Stary 2013-01-14, 06:15   #755
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka
Wczoraj zajrzałam do Was i w zasadzie zaraz wzięłam małą do spania. I tak ją usypiałam, że zasnęłam razem z nią. Do tego mała spała całą noc więc jestem mega wyspana. Ale mi fajnie.
Teraz uciekam pod prysznic, a potem kawka i ciastko

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 06:47   #756
nadalka
Zakorzenienie

Cześć. My od 5 nie śpimy a mała marudzi już prawie 3h :/
Stary 2013-01-14, 06:53   #757
modnisia86
Zadomowienie

Witam z rana z kawusia od wczoraj zaczęłam ćwiczyć zobaczymy jak długo wytrwam w środę przyjeżdza moja mama musze isc do fryzjera sie zapisać wizyte u okulisty mam juz umówioną
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 07:27   #758
agunia82
Zakorzenienie

Heloł

nie wiem czy to wczorajszy spacer tak na małą podziałał czy to zasługa tego, że zaczęliśmy nawilżać powietrze w jej pokoju (pożyczyliśmy na weekend higrometr i sprawdzaliśmy co i jak z tym nawilżeniem powietrza u nas), ale Luśka obudziła się raz na jedzenie o 24.00, potem dopiero o 6, ale zjadła, poszła spać jeszcze i wstała przed 8 Zobaczymy jak będą następne dni wyglądać, ale nie obraziłabym się jakby jej tak zostało

A teraz mykam pracować, do napisania po południu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 08:25   #759
allebazi
Rozeznanie

witam z rana, nocka jak zwykle nawet juz nie licze tych pobudek zazwyczaj ok 4-5. Dziękuję za wszystkie rady odnośnie rozszerzania i glutenu.
Czy któraś z Was ma kubek starter z MAM? Nie mogę się zdecydować czy kupić ten właśnie kubek czy doidy cup.

Była kupa troszkę ciemniejsza niż zwykle, po za tym bez żadnych niespodzianek. Dzisiaj powtórka z marchewki, a popołudniu mam zlot czarownic hehe przyjeżdzają 2 koleżanki na ploty nie mogę się doczekać.

Dziewczyny z Polski gdzie kupujecie warzywa i owoce eko?

Edytowane przez allebazi
Czas edycji: 2013-01-14 o 08:27
allebazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 08:53   #760
phdwao
Zakorzenienie

hej
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 08:57   #761
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Olcia przedwczoraj to wiesz :p dawno i nieprawda :p
a macie jakas nianie, monitorek? u nas Amelka tez spi u siebie

mamy nianię,od synowej ale używamy tylko jak siedzimy na dole a mały na górze. na noc wyłączamy
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hej Kochane ja juz spakowana zaraz ide lulu bo rano o 7ruszamy do De
ciężka podróż ale co tam damy rade
jutro postaram sie odezwać z domu- choć miesiącu w polsce to sie kubie gdzie mój dom...smutno mi trochę...Lilunia zostawia tu babcię cioci nie jedną:-(ehhh
do jutra!!!
udanej podróży
Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
część mam od znajomych z własnej uprawy a część z Lidla(jest dział z warzywami i owocami bio)

idę po kawę
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 09:00   #762
Linka25
Zakorzenienie

hej wszystkim

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł

nie wiem czy to wczorajszy spacer tak na małą podziałał czy to zasługa tego, że zaczęliśmy nawilżać powietrze w jej pokoju (pożyczyliśmy na weekend higrometr i sprawdzaliśmy co i jak z tym nawilżeniem powietrza u nas), ale Luśka obudziła się raz na jedzenie o 24.00, potem dopiero o 6, ale zjadła, poszła spać jeszcze i wstała przed 8
To super. My nie mamy nawilżacza i nie jestem pewna czy nam potrzebny? Odczuwałaś powietrze jako suche? Włączanie kaloryfer? My w ogóle nie używamy kaloryfera w sypialni, ani w dzień ani w nocy, a temperatura to 20 -21 stopni. Powietrze nie wydaje się być suche

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

Ja akurat mam świetnie zaopatrzony eko sklep pod domem, 5 minut pieszo.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:03   #763
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dzisiaj jestem u mamy a to oznacza że będę Was podczytywac mało pisząc. Mała leży obok mnie na plecach i ćwiczy podnoszenie główki
nie mówiłam Wam że w sobotę byliśmy u teściów No i ledwo co babcia wzięła mała na ręce to ta się rozplakala Czyżby jakiś znak? A tak na poważnie coś jej musiało nie pasować bo z dziadkami widuje się często
Najgorsze że teściowa stwierdziła że wnsia się jej boi i teraz będą musieli częściej do nas przyjeżdżać mam nadzieję że do tego nie dojdzie

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:06   #764
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dzisiaj jestem u mamy a to oznacza że będę Was podczytywac mało pisząc. Mała leży obok mnie na plecach i ćwiczy podnoszenie główki
nie mówiłam Wam że w sobotę byliśmy u teściów No i ledwo co babcia wzięła mała na ręce to ta się rozplakala Czyżby jakiś znak? A tak na poważnie coś jej musiało nie pasować bo z dziadkami widuje się często
Najgorsze że teściowa stwierdziła że wnsia się jej boi i teraz będą musieli częściej do nas przyjeżdżać mam nadzieję że do tego nie dojdzie
u nas to samo Mandi a jak sie rozpłakał na widośc babci to mówiła: płaczesz bo nie poznajesz bo nie znasz babci tak rzadko przyjeżdzasz.......

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Heloł

nie wiem czy to wczorajszy spacer tak na małą podziałał czy to zasługa tego, że zaczęliśmy nawilżać powietrze w jej pokoju (pożyczyliśmy na weekend higrometr i sprawdzaliśmy co i jak z tym nawilżeniem powietrza u nas), ale Luśka obudziła się raz na jedzenie o 24.00, potem dopiero o 6, ale zjadła, poszła spać jeszcze i wstała przed 8 Zobaczymy jak będą następne dni wyglądać, ale nie obraziłabym się jakby jej tak zostało

A teraz mykam pracować, do napisania po południu
super m y nawilżacza używamy cały sezon grzewczy więc do września do marca, dla mnie to must have bo źle mi sie śpi bez
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:41   #765
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Po pierwsze moja wymiotowała po jedzonym przeze mnie nabiale, po drugie mimo stosowania zagęszczacza po mm ulewała do końca grudnia (teraz rzadziej i lżej), a niektóre maluszki ulewają nadal, po trzecie wcale nie wszystkie jedzą co im damy, a po czwarte nie zawsze tolerują nawet to, co zjedzą.
*
Obyś szybko znalazła coś, co możesz podawać.
Tylko u Ciebie były ulewania od początku, a jeśli mojej czasem po odbiciu coś wyleciało z buźki a naraz jest po 5 dużych plam na podłodze po jej odbiciu i to popoludniami to dla mnie jest coś nie tak.

Małż poszedł do przuchodni po recepte na mleko i lekarz mu powiedział, że jeśli Agatka ma 5 miesięcy to już dostanie bebilon pepti 2, myślałam, że to po 6 miesiącu się przechodzi?
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 09:54   #766
buena
Wtajemniczenie

Witam się poweekendowo.
Nadrobiłam, co napisałyście (na szczęście nie było tego dużo).

Co do porodów, wywoływanych, czy nie i ewentualnej marudności dziecka, już mniejsza z tym. Różnie może być, ja napisałam tylko, że też pomyslałam, że Kaja mogła być, taka jaka była, przez taki a nie inny poród. Mniejsza o to.

Pumas, to chyba Ty pisałaś o tym, że babki się licytują, która miała gorszy poród? Też to zauważyłam, bez sensu to jest.

Mieliśmy wczoraj jechac do CH, ale ze względu na panującą grypę daliśmy spokój. Strach czy dzieci by się nie zaraziły jest większy niż potrzeba kupienia paru rzeczy.

Dziewczyny macie już wybrane/kupione większe foteliki samochodowe? Kupujecie 9-36, czy jaką opcje wybieracie?
Już czas coś wybrać. Mam nawet parę na oku, tylko jeszcze opinie muszę poczytać.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wysypka raczej nie jest przeciwskazaniem do szczepienia.

Też zrobiłabym sobie odwyk słodyczowy. Naprawdę chciałabym ich nie jeść. Juz nawet nie ze względu na tycie, tylko na zdrowie. Ale nie potrafię sie oprzeć.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:15   #767
katja_22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
u nas to samo Mandi a jak sie rozpłakał na widośc babci to mówiła: płaczesz bo nie poznajesz bo nie znasz babci tak rzadko przyjeżdzasz.......
Moja babcia to samo mówi, dokładnie

Witajcie
katja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:18   #768
chce_byc_mama
Zakorzenienie

hej.. padam.........

Amelcia
Stary 2013-01-14, 10:30   #769
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć

Znowu boli mnie kręgosłup na wysokości kości ogonowej najgorzej jak się podnoszę po chwili siedzenia lub leżenia i jak noszę małą , masakraNawet przy zmienianiu pozycji w łóżku też bardzo boli. Może to głupie , ale ostatnio tak miałam miesiąc i dwa miesiące temu w czasie dni płodnych przed b.bolesnym jajeczkowaniem i teraz też jest ten czas...myślicie , że może to być od siebie zależne. Myślę, że to zbieg okoliczności, ale nie wiem od czego mi się tak dzieje boli przez ponad tydzień i za miesiąc znowu. Muszę wrócić do sportu, a może to po ciąży mam przemęczony odcinek ogonowy już nie wiem???? Poradźcie coś ,zaraz zapiszę się do ortopedy

Z miłych informacji Nadia zaczęła mówić ma- ma, ba-ba, be-be ,mem-mem a bałam się, że z jej niedosłuchem nie będzie tak mówić
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 10:51   #770
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
hej.. padam.........
ciężka noc?
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Z miłych informacji Nadia zaczęła mówić ma- ma, ba-ba, be-be ,mem-mem a bałam się, że z jej niedosłuchem nie będzie tak mówić
brawo dla Nadii
Stary 2013-01-14, 10:53   #771
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
część mam od znajomych z własnej uprawy a część z Lidla(jest dział z warzywami i owocami bio)
a jaka różnica w cenie w porównaniu do "zwykłych" warzyw i owoców?

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

To super. My nie mamy nawilżacza i nie jestem pewna czy nam potrzebny? Odczuwałaś powietrze jako suche? Włączanie kaloryfer? My w ogóle nie używamy kaloryfera w sypialni, ani w dzień ani w nocy, a temperatura to 20 -21 stopni. Powietrze nie wydaje się być suche
byłam niemal pewna, że powietrze mamy suche, bo mnie drapało gardło a mała co rano pokasływała odrobinę. Kaloryfer mamy wyłączony w sypialni, poza tym włączone. Ale właściwie to i tak we wszystkich pokojach temperatura się waha od 20 do 22 stopni (u Luśki w pokoju koło 21 stopni). W sypialni mimo zakręconego kaloryfera powietrze i tak było za suche - higrometr pokazywał koło 36%, a powinno być minimum 40 (optymalnie to chyba coś koło 50%)

Cytat:

no brawo
a Luśce nie spieszy się do takiego gadania

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:00   #772
Kasik_12
Zadomowienie

Zobaczcie co się zrobiło Nadii pod pachami,,chyba za mocno łapiemy ja pod paszkami, ale żeby az tak ??? i do tego zrobiła się jej sucha skórka na brzuszku mimo, ze smaruję zawsze po kąpieli całe ciałko...od jkiegos czasu używam tego http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...ko-nawilzajace a wcześniej miałam to i było wszystko ok http://allegro.pl/nivea-baby-mleczko...875225011.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0857 (Kopiowanie).jpg (43,3 KB, 51 załadowań)
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:04   #773
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam tylko ziemniaki i z tego co kojarzę kosztowały ok.4-5zł/kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 11:20   #774
depoison
Zadomowienie

Hello.
No, zima się zrobiła, że hoho!
Spałam dziś na kanapie, z kotem, więc jestem znów w całkiem przyzwoitym stanie. Co 8 godzin to nie 5

Cytat:
tu mniej-więcej dwukrotna, pewnie w PL też

Cytat:
Zobaczcie co się zrobiło Nadii pod pachami,,chyba za mocno łapiemy ja pod paszkami, ale żeby az tak ???
a może to po prostu jakieś ubranko tak ją podrażniło? miało np. zbyt twarde szwy albo było jakoś dziwnie wykrojone? Długo to ma?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:29   #775
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczcie co się zrobiło Nadii pod pachami,,chyba za mocno łapiemy ja pod paszkami, ale żeby az tak ??? i do tego zrobiła się jej sucha skórka na brzuszku mimo, ze smaruję zawsze po kąpieli całe ciałko...od jkiegos czasu używam tego http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...ko-nawilzajace a wcześniej miałam to i było wszystko ok http://allegro.pl/nivea-baby-mleczko...875225011.html
dla mnie to wygląda jak za mocno za paszki złapane.
dzidzia ma delikatną skórkę, może za mocno ktoś ją ścisnął,
u mnie wystarczy że za mocno mam ramiączko od biustonosza przyciśnięte i już mi takie siniaczki wychodzą.
Stary 2013-01-14, 11:54   #776
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

Malwina - to Ty pytałaś niedawno o słoiczki z samą dynią? wczoraj wpadł mi w ręce jeden (w szafce, gdzie trzymam całe to dobro) i aż przeczytałam skład. Dynia (93%), woda - koniec składu. Firma Alnatura takie robi (tylko nie wiem, czy są dostępne w PL - pewnie tak, tylko pytanie, czy też w jakichś sklepach stacjonarnych).
Nie widziałam takiej firmy w polsce, ale w weekend teściu dostarczył mi pół ogromnej dyni, więc obrałam i pomroziłam Narazie i tak nie mogę podać bo niespodziewanie od dzisiaj przechodzimy na mleko 2, więc za dużo tego by było.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:02   #777
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Olcia mala se budzila co godzine normalnie mam dosyc i to nie tak jak sie obudzila to ddalam jej smoka i poszla spac nie, potrafilam po kilka razy klasc sie i wstawac z lozka...
no masakra jestem tak zmeczona ze szok
ja nie wiem o co jej chodzi przeciez kiedys tak laddnie spala na pierwsze mleko budzila sie w godzinach 4-5 a wczoraj pierwszy raz obudzila sie juz o 12 gdzie ja dopiero co glowe polozylam..

Amelcia
Stary 2013-01-14, 12:17   #778
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Olcia mala se budzila co godzine normalnie mam dosyc i to nie tak jak sie obudzila to ddalam jej smoka i poszla spac nie, potrafilam po kilka razy klasc sie i wstawac z lozka...
no masakra jestem tak zmeczona ze szok
ja nie wiem o co jej chodzi przeciez kiedys tak laddnie spala na pierwsze mleko budzila sie w godzinach 4-5 a wczoraj pierwszy raz obudzila sie juz o 12 gdzie ja dopiero co glowe polozylam..
ojj to faktycznie nieciekawa noc u nas też był taki okres że mały budził się kilkukrotnie, teraz wiem że chodziło o zęby,mimo że dziąsła nie były napuchnięte ani czerwone,jedynym objawem było wzmożone plucie i pierdzenie buzią aż tu nagle przedwczoraj poczułam coś ostrego,dziś już widać ząbeczka i od dziś inne dziecko,leży sam i się bawi,gada a ostatnie dni dużo spędzał na rączkach bo marudził. dziś już przespał 22.00-6.00-karmienie i sen do 9.00,czyli tak jak po staremu. Więc życzę Ci żeby i u Was okazało się to tymczasowe
Stary 2013-01-14, 12:23   #779
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ojj to faktycznie nieciekawa noc u nas też był taki okres że mały budził się kilkukrotnie, teraz wiem że chodziło o zęby,mimo że dziąsła nie były napuchnięte ani czerwone,jedynym objawem było wzmożone plucie i pierdzenie buzią aż tu nagle przedwczoraj poczułam coś ostrego,dziś już widać ząbeczka i od dziś inne dziecko,leży sam i się bawi,gada a ostatnie dni dużo spędzał na rączkach bo marudził. dziś już przespał 22.00-6.00-karmienie i sen do 9.00,czyli tak jak po staremu. Więc życzę Ci żeby i u Was okazało się to tymczasowe
oby
jej napewno idze zabek ale juz chyba z miesiac ja to meczy

Amelcia
Stary 2013-01-14, 12:27   #780
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
oby
jej napewno idze zabek ale juz chyba z miesiac ja to meczy
biedna malutka a smarujesz jej czymś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości