|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
BRUMKU farbki widziałam wczesniej. Zastanwiaał mnie tylko ten kubek bo juz cie podejrzewałam o rękodzieło
ja zamówiłam własnie farbki do malowania rekami i bedziemy robic laurki dla prabac i pradziadków az sie boje...
Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2013-01-14 o 11:00 |
|
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Bry Kuneczki
u nas nic nowego może tylko od przedwczoraj jakoś udaję nam się strzelić kupę do nocnika potem idziemy ją spłukać i mały ma frajdę wczoraj nawet siku było![]() jakoś nie mam weny chyba nadrobiłam i nie wiem co pisać ! kurka wywalił mi się młody ze sanek i teraz nie chcę jeżdzić
|
#1443 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku taką komodę kupiliśmy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...924/#/80178607
![]() Akurat jeszcze trafiliśmy na new price i była za Ł 55 A biały kubeczek chyba z ikei?
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku mam zaległości od czwartku, a nie mam kiedy nadrobić, bo siedze nad pracą dyplomową.
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() A więc, w czwartek obudziłam się z potwornym bólem w klatce piersiowej, każdy oddech sprawiał mi ból. Byłam sama z Domkiem w domu, myślałam że może to chwilowe, ale nie przechodziło. Zebrałam się, zawiozłam Dominika do mojej mamy a sama pojechałam na dyżur do naszej przychodni. Tam lekarz troche się wystraszył, podejrzewał zapalenie mięśnia sercowego. Zrobili mi ekg, morfologię na cito, podali jakieś leki i kazali leżeć, nie przeszło, więc podali mi zastrzyki (coś rozkurczowego). Musiałam tak czekać aż zaczną działać, ale nie pomogły. Dostałam skierowanie do szpitala, ale odrazu powiedziałam, że nie pójdę bo mam małe dziecko w domu. Lekarz wypisał mi zastrzyki na tydzień, ketonal i jeszcze jakieś tabletki. Po tym wszystkim cały czas spałam, ale zaczeły mi pomagać, ból był mniejszy i do zniesienia. Dzisiaj jeszcze mnie pobolewa, ale normalnie funkcjonuję, tż poszedł do pracy, a ja jestem u rodziców z Domkiem. Nie mam pojęcia co to było, ale podejrzewam że jakiś poprostu nerwoból. Jak się powtórzy to pójdę do tego szpitala. Kilka lat temu miałam coś podobnego, przeszło i do teraz miałam spokój. Ale wiecie co, wystraszyłam się nie na żarty, bałam się że coś mi się stanie i co wtedy z Domkiem Byliśmy sami w domu.I muszę bardzo pochwalić naszą przychodnię, lekarz codziennie do mnie dzwoni i pyta jak się czuję ![]() No i męża, bo stanął na wysokości zadania, zajął się Domeczkiem, wychodził z nim na sanki, zabrał na kulki, karmił, wstawał w nocy, kąpał i nawet zaczął go sadzać na nocnik ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- A dzisiaj w nocy zadzowniła jeszcze do mnie mama, że mój tata stoi na autostradzie pod Brnem, auto mu staneło. 3 godziny czekał na lawetę koło 6 był w domu. Całą noc nie spałam, myślałam czy tam nie marznie, czy wszystko ok, bo akumulator się powoli rozładował i nawet awaryjne nie działały... A wiecie jak na autostradzie nocą. |
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
LILI http://allegro.pl/poznan-farby-farbk...874217655.html
Napisali, ze dzisiaj juz wysyłaja wiec przyjda chyba na czas Jestem po wizycie-wszysko ok. Bije serduszko, wyniki wzorowe, ciśnienei twz. USG miaąłm robione na archaicznym sprzecie bo to na NFZ wiec płci nie udało sie podejrzec. Najważniejsze, zę wszytsko w porzadku. Mam sie nie przejmowac, ze jeszcze nie czuje ruchów. Tzn czuje ale bardzo sporadycznie |
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wyniki w porządku Ja jak byłam w ciąży z Radkiem to chodziłam na NFZ i nie mam ŻADNEGO zdjęcia usg gdzie by było cokolwiek widać ![]() Płeć chcecie znać wcześniej? |
|
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z Martyna tez chodziałam na NFZ i nie dostaałwam wydruku z USG bo nie było papieru
Swoja droga powinni sie postarac o lepszy sprzet bo przeciez nie kazda kobiete stac na prenatalne. Tak chcemy znac wczesniej płec |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Shira oby Krzysio pogodził się z sankami. szkoda by było jakby się całkowicie do nich zraził...
Madziulka dziewczyny mają identyczne komody (szt.2) tylko ciemnobrązowe no u nich na stronie to się średni brąz zwie ![]() Natko o rany! oby Ci się więcej takie dolegliwości nie przytrafiały! Myha szkoda, że usg kiepskie, ale ważne, że najważniejsze sprawdzone ![]() coś mi się wydaje, że Ala dzisiaj też nie zaśnie
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
IW sprawdzona byłam bardziej ja niz dziecko. Dla mnie najwazniejsze, ze seduszko bije. Miałam ostatnio czarne mysli przez to, ze nie czuje ruchów.
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz je poprzykręcane do ściany? Bo są do tego dołączone uchwyty i nie wiem, czy z nich nie skorzystać. Boję się, że Szymon uwiesi się na najwyższej z szuflad..Natko współczuję i życzę zdrówka myha super, że z maleństwem wszystko wporządku ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Pada śnieg
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam juz zaliczony spacer na nóżkach, spacerek w wózku, podłogi pomyłam, na obiad naleśniki i relax
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulko nie przykręcaliśmy ich do ścian
jak były w pokoju Hani to nie mieliśmy takiej potrzeby - Hania w sumie nigdy sama w komodach nie grzebała odkąd dziewczyny są w pokoju razem to komody są w naszej sypialni a dziewczyny z racji ciasnego pokoju bardzo rzadko tam się bawią a jeżeli już "wybierają" sobie ubrania to zazwyczaj ktoś tam przy nich jest ![]() ale jeżeli komody miałyby stać przy Ali to na 99% bym je przykręciła
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam jeszcze...
przeglądalismy wczoraj rowerkibiegowe i chyba zdecydujemy się na coś takiego: http://www.hulajnogi.pl/puky-jezdzik...l_214_644.html lub http://www.hulajnogi.pl/puky-jezdzik...l_214_204.html Bo na zwykłą biegówke z siedziskiem na wysokości 33cm nasz skrabik za mały więc nich pośmiga na czymś takim
|
|
|
|
#1456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że już wszystko ok i mam nadzieję, że dolegliwości nie powrócą.Cytat:
WITAM. Aniu słodki Adaś Iwa Wy we trzy jesteście identyczne a pani ze sklepu napewno poprawiła Ci humor![]() Wczoraj byliśmy na sankach w lesie-Jula zaliczyła drzewo jak zjeżdżała z górki...ale na szczęście NIC się nie stało, bo powolutku jechała. Mateuszek spał grzecznie w wózeczku. Po południu mieliśmy gości- dwójkę roczniaków, więc się dzieciaki pobawiły troszkę.Tamta dwójka rozwalała Julci zabawki, a ta chodziła i sprzątała Idę dzisiaj na 20 do gina na tą wkładkę Rozmawiałam z mamą i zgodziła się zostawać z dzieciaczkami, i zamierzam się zapisać na fitness lub zumbę chodzi któraś?
|
|||
|
|
|
#1457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
najżdziłam się po aptekach jak głupia, wszędzie braki leków, wszędzie mówią że to już prawie epidemia tyle dzieci choruje, w konsekwencji mam tylko poł antybiotyku a drugie pól do odbioru w srodę.Karol na razie tylko przeziebienie, ale bartek oskrzela zawalone
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Wlazlam nastawiona na wielkie Nadrabianie a tu raptem kilka postów. Psujecie sie cos ostatnio My dzis Bylysmy na grupie. Wiki fajnie sie bawiła. Szkoda ze tak krótko, bo tylko 1.5 h. Pozniej wpadły do mnie koleżanki z grupy z dziećmi na kawke i paczki. Miło spędziliśmy przedpołudnie. Śnieg padał. Ale taki Mokry i od razu sie topil. Nie ma juz śladu. Gotuje na obiad wołowine w sosie własnym. Juz dwie godziny sie dusi a dalej jak podeszwa. |
|
|
|
#1461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakie fajne my mamy sprzętów pod dostatkiem więc nawet nie myślę o kupnie ![]() Cytat:
fajne popołudnie mieliście ![]() 2. powodzenia! 3. nie chodziłam, ciągle mam zamiar, mąż ma kartę open i mogłabym spokojnie chodzić na jego wejściówkę i na siłownię i inne zajęcia zorganizowane, ale ciągle albo mi zdrowie nie dopisuje albo czasowo nie wyrabiam albo nie mam co z dziećmi zrobić.... Cytat:
chociaż u nas w przychodni dzisiaj też tłumy - ja rejestrowałam dziewczyny, ale na zdrową stronę, udało się dopiero na piątek - może nic do tej pory nie podłapią... Cytat:
i właśnie dlatego bardzo rzadko robię wołowinę ... jak już to najczęściej mieloną
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
no to egoistycznie od siebie zacznę
![]() wypadlam z obiegu coś mnie rozkłada gardło boli, zimno jak diabli no nic będę się kurować młody siedzi ze mną do konca stycznia w domu, ze żłobka nici padł nam samochodzik, naprawiony będzie w sobotę więc nie mam czym dziecka wozić a potem do 30 stycznia tydzień z kawałkiem zostaje więc nie bedę ryzykować ,że coś złapie wolę poczekać i go na tą ospę zaszczepić w koncy, tym bardziej ,że lekarka teraz na wizycie przed szczepieniem mówi,że pojawiła sie ospa złobkach ![]() młody dokazuje strasznie, i dalej nie śpi w dzień ![]() apetyt ma nie z tej ziemi , na obiad potrafi zjeść całą paczkę ryżu a ostatnio ma fazę na owoce i wcina na raz 3 banany plus w ciagu dnia ze 2 jabłka ![]() wdał się w mamusie , tylko ,że on szczupły ![]() za komplementy dla Szymka dziękujemy ![]() Brumek Szymus zaprasza Tymka na zabawę resorakami ![]() Mycha gratki za wizytę ![]() Oliweczka jak po wizycie ?? Natka oby przeszły bóle Bartessa zdrówka w takim razie dla chłopaków Shirka może to chwilowe zniechecenie oby za nocnik !!!!Stronczek fajnie ,że masz kontakt z innymi mamami a Wiki z dziecmi Madziulka super komoda, też mamy wodaqua ja też o ciązy od razu pomyślałam iwa super córcie, a temat z dowodem pewnie nastój poprawila kasjerka ![]() Marzenka Hania mądrutka mme_audrey co tak mało piszesz ?? Pieleszka za zakupy, czekam na fotki pokoju ![]() Ania Adaś superasny Brumek super kubeczek i autor przystojniak !!!! uffff mniej więcej nadrobiłam |
|
|
|
#1463 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek torebkę ryżu, 3 banany?
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek dużo zdrowia!
szkoda, że samochód się zepsuł :/ super, że apetyt tak dopisuje Ala to tak normalnie je tyle, że ja 3 bananów to jej nie daję całkiem by ją zakleiło...a dzisiaj akurat gorszy dzień pod względem jedzenia miała. do 11 było wszystko ok, zjadła mleko, później jagodziankę a później sama nie wiedziała o co jej chodzi. niby głodna a zjadła 2-3 łyżki zupy i więcej nie chciała. nawet jak my jedliśmy obiad to jej nie interesowało jedzenie. w końcu skusiła się na trochę łazanek, później dałam jej rosołu - jadła, ale małą łyżeczką, ale jak zjadła ten rosół to od razy odżyła i na kolację spałaszowała już parówkę + pół kromki i przed samym spaniem mleko z kaszą. obstawiam tą trójkę nieszczęsną bo cały czas tam palce ładuje albo myszki nos gryzie akurat tą dziurką gdzie ząb wychodzi
|
#1465 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wierze...tylko pare postów od mojego wyjscia z pracy...
DZIUBKU zdrówka Martynie tez ostatnio bardzo dopisuje apetyt. Ostatnio zjadła na raz zupe, która miała przygotowana na dwa dni Przedwczoraj zjadła od razu 2 jabłka Do tej pory nawet połowe tego cizko było w nia wcisnac...
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
myha, cieszę się że wszystko ok!
dziękuję Wam za miłe słowa ![]() Cytat:
No niestety....jak grochem o ścianę... ![]() Natka, wystraszyłaś mnie Dobrze że już się lepiej czujesz.Dziubek, zdrówka!! Carmela, help!!! Ząb mnie boli tak że się wścieknę Tylko żeby było gorzej, to złamana ósemka którą mam usunąć chirurgicznie, ale od dawna to odkładam. Dziś zadzwoniłam, pani w rejestracji powiedziała mi że muszę przynieść zaświadczenie od lekarza prowadzącego o braku przeciwskazań do zabiegu. Tyle że wizytę mam dopiero 7 lutego, więc zarejestrowała mnie na 9go.Doradź, co mogę robić w takiej sytuacji? Apap nie działa....
|
|
|
#1467 |
|
Wtajemniczenie
|
GOMRA dla Was tez duzo zdrówka
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam zaświadczenie od gina do usuwania zęba. Akurat też ósemki się pozbywałam. Bez tego zaświadczenia by mi nie usunęli
|
|
|
|
|
#1470 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, nie dam się
![]() Wszystkie dzieciaczki cudne Brumku, jaki Tymonek zdolny Babcia się napewno ucieszy.Aniu, Ty dalej chudzinka, ślicznie wyglądasz ![]() Dziubsonek, taki dorosły na zdjęciach ![]() Cytat:
Cieszę się, że wszystko w porządku.Cytat:
Ja bym chyba przymocowała do ściany jednak. Domek ostatnio u znajomych ściągnął tak szafkę na buty Całe szczęście zdążył odskoczyć...Cytat:
![]() -Moja mama chodzi na zumbę, chwali sobie Cytat:
Cytat:
-Zepsutego auta współczuję, bez auta jak bez ręki ![]() -To dobrze, że tak mu apetyt dopisuje ![]() I Domeczek w gratisie: Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-01-14 o 21:41 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

zapraszam
az sie boje...

Byliśmy sami w domu.

Swoja droga powinni sie postarac o lepszy sprzet bo przeciez nie kazda kobiete stac na prenatalne.
no u nich na stronie to się średni brąz zwie 

zębole
dobrze, że już wszystko ok i mam nadzieję, że dolegliwości nie powrócą.