Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 10:58   #1441
myha82
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

BRUMKU farbki widziałam wczesniej. Zastanwiaał mnie tylko ten kubek bo juz cie podejrzewałam o rękodzieło
ja zamówiłam własnie farbki do malowania rekami i bedziemy robic laurki dla prabac i pradziadków az sie boje...

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2013-01-14 o 11:00
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:07   #1442
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Bry Kuneczki

u nas nic nowego może tylko od przedwczoraj jakoś udaję nam się strzelić kupę do nocnika potem idziemy ją spłukać i mały ma frajdę wczoraj nawet siku było
jakoś nie mam weny chyba nadrobiłam i nie wiem co pisać !

kurka wywalił mi się młody ze sanek i teraz nie chcę jeżdzić
Stary 2013-01-14, 11:15   #1443
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brumku taką komodę kupiliśmy: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...924/#/80178607
Akurat jeszcze trafiliśmy na new price i była za Ł 55

A biały kubeczek chyba z ikei?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:32   #1444
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku mam zaległości od czwartku, a nie mam kiedy nadrobić, bo siedze nad pracą dyplomową.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:59   #1445
Natka_
Zakorzenienie

Hej hej

A więc, w czwartek obudziłam się z potwornym bólem w klatce piersiowej, każdy oddech sprawiał mi ból. Byłam sama z Domkiem w domu, myślałam że może to chwilowe, ale nie przechodziło. Zebrałam się, zawiozłam Dominika do mojej mamy a sama pojechałam na dyżur do naszej przychodni. Tam lekarz troche się wystraszył, podejrzewał zapalenie mięśnia sercowego. Zrobili mi ekg, morfologię na cito, podali jakieś leki i kazali leżeć, nie przeszło, więc podali mi zastrzyki (coś rozkurczowego). Musiałam tak czekać aż zaczną działać, ale nie pomogły. Dostałam skierowanie do szpitala, ale odrazu powiedziałam, że nie pójdę bo mam małe dziecko w domu. Lekarz wypisał mi zastrzyki na tydzień, ketonal i jeszcze jakieś tabletki. Po tym wszystkim cały czas spałam, ale zaczeły mi pomagać, ból był mniejszy i do zniesienia.
Dzisiaj jeszcze mnie pobolewa, ale normalnie funkcjonuję, tż poszedł do pracy, a ja jestem u rodziców z Domkiem.
Nie mam pojęcia co to było, ale podejrzewam że jakiś poprostu nerwoból. Jak się powtórzy to pójdę do tego szpitala.
Kilka lat temu miałam coś podobnego, przeszło i do teraz miałam spokój.
Ale wiecie co, wystraszyłam się nie na żarty, bałam się że coś mi się stanie i co wtedy z Domkiem Byliśmy sami w domu.
I muszę bardzo pochwalić naszą przychodnię, lekarz codziennie do mnie dzwoni i pyta jak się czuję
No i męża, bo stanął na wysokości zadania, zajął się Domeczkiem, wychodził z nim na sanki, zabrał na kulki, karmił, wstawał w nocy, kąpał i nawet zaczął go sadzać na nocnik

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

A dzisiaj w nocy zadzowniła jeszcze do mnie mama, że mój tata stoi na autostradzie pod Brnem, auto mu staneło. 3 godziny czekał na lawetę koło 6 był w domu. Całą noc nie spałam, myślałam czy tam nie marznie, czy wszystko ok, bo akumulator się powoli rozładował i nawet awaryjne nie działały... A wiecie jak na autostradzie nocą.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 12:56   #1446
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BRUMKU farbki widziałam wczesniej. Zastanwiaał mnie tylko ten kubek bo juz cie podejrzewałam o rękodzieło
ja zamówiłam własnie farbki do malowania rekami i bedziemy robic laurki dla prabac i pradziadków az sie boje...

Myha
jakie farbki zamówiłaś?
Dasz linka?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 13:22   #1447
myha82
Wtajemniczenie

LILI http://allegro.pl/poznan-farby-farbk...874217655.html

Napisali, ze dzisiaj juz wysyłaja wiec przyjda chyba na czas

Jestem po wizycie-wszysko ok. Bije serduszko, wyniki wzorowe, ciśnienei twz. USG miaąłm robione na archaicznym sprzecie bo to na NFZ wiec płci nie udało sie podejrzec. Najważniejsze, zę wszytsko w porzadku.
Mam sie nie przejmowac, ze jeszcze nie czuje ruchów. Tzn czuje ale bardzo sporadycznie

Martynka

Natalka
Stary 2013-01-14, 13:37   #1448
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
LILI http://allegro.pl/poznan-farby-farbk...874217655.html

Napisali, ze dzisiaj juz wysyłaja wiec przyjda chyba na czas

Jestem po wizycie-wszysko ok. Bije serduszko, wyniki wzorowe, ciśnienei twz. USG miaąłm robione na archaicznym sprzecie bo to na NFZ wiec płci nie udało sie podejrzec. Najważniejsze, zę wszytsko w porzadku.
Mam sie nie przejmowac, ze jeszcze nie czuje ruchów. Tzn czuje ale bardzo sporadycznie
Dzięki

Super, że wyniki w porządku to najważniejsze.
Ja jak byłam w ciąży z Radkiem to chodziłam na NFZ i nie mam ŻADNEGO zdjęcia usg gdzie by było cokolwiek widać

Płeć chcecie znać wcześniej?
Stary 2013-01-14, 13:42   #1449
myha82
Wtajemniczenie

Ja z Martyna tez chodziałam na NFZ i nie dostaałwam wydruku z USG bo nie było papieru Swoja droga powinni sie postarac o lepszy sprzet bo przeciez nie kazda kobiete stac na prenatalne.
Tak chcemy znac wczesniej płec 06.02 mam połówkowe wiec na wtedy sie dowiemy

Martynka

Natalka
Stary 2013-01-14, 13:47   #1450
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Shira oby Krzysio pogodził się z sankami. szkoda by było jakby się całkowicie do nich zraził...

Madziulka dziewczyny mają identyczne komody (szt.2) tylko ciemnobrązowe no u nich na stronie to się średni brąz zwie

Natko o rany! oby Ci się więcej takie dolegliwości nie przytrafiały!

Myha szkoda, że usg kiepskie, ale ważne, że najważniejsze sprawdzone

coś mi się wydaje, że Ala dzisiaj też nie zaśnie

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 13:54   #1451
myha82
Wtajemniczenie

IW sprawdzona byłam bardziej ja niz dziecko. Dla mnie najwazniejsze, ze seduszko bije. Miałam ostatnio czarne mysli przez to, ze nie czuje ruchów.

Martynka

Natalka
Stary 2013-01-14, 14:19   #1452
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Madziulka dziewczyny mają identyczne komody (szt.2) tylko ciemnobrązowe no u nich na stronie to się średni brąz zwie
Ja właśnie tą komodę też kupiłam z myślą o Szymonku - posegregowałam mu fajnie ciuszki Masz je poprzykręcane do ściany? Bo są do tego dołączone uchwyty i nie wiem, czy z nich nie skorzystać. Boję się, że Szymon uwiesi się na najwyższej z szuflad..

Natko współczuję i życzę zdrówka

myha super, że z maleństwem wszystko wporządku

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Pada śnieg

Stary 2013-01-14, 14:23   #1453
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Też mamy taka komode w sypialni, 3 szuflady, przemalowaną na biało-złoto

Mam juz zaliczony spacer na nóżkach, spacerek w wózku, podłogi pomyłam, na obiad naleśniki i relax

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 14:25   #1454
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Madziulko nie przykręcaliśmy ich do ścian
jak były w pokoju Hani to nie mieliśmy takiej potrzeby - Hania w sumie nigdy sama w komodach nie grzebała
odkąd dziewczyny są w pokoju razem to komody są w naszej sypialni a dziewczyny z racji ciasnego pokoju bardzo rzadko tam się bawią
a jeżeli już "wybierają" sobie ubrania to zazwyczaj ktoś tam przy nich jest

ale jeżeli komody miałyby stać przy Ali to na 99% bym je przykręciła

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-14, 14:26   #1455
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

zapomniałam jeszcze...
przeglądalismy wczoraj rowerkibiegowe i chyba zdecydujemy się na coś takiego:
http://www.hulajnogi.pl/puky-jezdzik...l_214_644.html
lub
http://www.hulajnogi.pl/puky-jezdzik...l_214_204.html
Bo na zwykłą biegówke z siedziskiem na wysokości 33cm nasz skrabik za mały więc nich pośmiga na czymś takim

Stary 2013-01-14, 14:55   #1456
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
zyjda chyba na czas

Pięknie to czekamy teraz na płeć
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej hej

A więc, w czwartek obudziłam się z potwornym bólem w klatce piersiowej, każdy oddech sprawiał mi ból. Byłam sama z Domkiem w domu, myślałam że może to chwilowe, ale nie przechodziło. Zebrałam się, zawiozłam Dominika do mojej mamy a sama pojechałam na dyżur do naszej przychodni. Tam lekarz troche się wystraszył, podejrzewał zapalenie mięśnia sercowego. Zrobili mi ekg, morfologię na cito, podali jakieś leki i kazali leżeć, nie przeszło, więc podali mi zastrzyki (coś rozkurczowego). Musiałam tak czekać aż zaczną działać, ale nie pomogły. Dostałam skierowanie do szpitala, ale odrazu powiedziałam, że nie pójdę bo mam małe dziecko w domu. Lekarz wypisał mi zastrzyki na tydzień, ketonal i jeszcze jakieś tabletki. Po tym wszystkim cały czas spałam, ale zaczeły mi pomagać, ból był mniejszy i do zniesienia.
Dzisiaj jeszcze mnie pobolewa, ale normalnie funkcjonuję, tż poszedł do pracy, a ja jestem u rodziców z Domkiem.
Nie mam pojęcia co to było, ale podejrzewam że jakiś poprostu nerwoból. Jak się powtórzy to pójdę do tego szpitala.
Kilka lat temu miałam coś podobnego, przeszło i do teraz miałam spokój.
Ale wiecie co, wystraszyłam się nie na żarty, bałam się że coś mi się stanie i co wtedy z Domkiem Byliśmy sami w domu.
I muszę bardzo pochwalić naszą przychodnię, lekarz codziennie do mnie dzwoni i pyta jak się czuję
No i męża, bo stanął na wysokości zadania, zajął się Domeczkiem, wychodził z nim na sanki, zabrał na kulki, karmił, wstawał w nocy, kąpał i nawet zaczął go sadzać na nocnik[COLOR="Silver"]
Ale się nameczyłaś Natkodobrze, że już wszystko ok i mam nadzieję, że dolegliwości nie powrócą.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
też kiedyś bardzo intensywnie nad nim myślałam, ale P. jest przeciwny-twierdzi, że już lepszy rowerek ,,normalny".

WITAM.

Aniu słodki Adaś
Iwa Wy we trzy jesteście identyczne a pani ze sklepu napewno poprawiła Ci humor

Wczoraj byliśmy na sankach w lesie-Jula zaliczyła drzewo jak zjeżdżała z górki...ale na szczęście NIC się nie stało, bo powolutku jechała. Mateuszek spał grzecznie w wózeczku. Po południu mieliśmy gości- dwójkę roczniaków, więc się dzieciaki pobawiły troszkę.Tamta dwójka rozwalała Julci zabawki, a ta chodziła i sprzątała

Idę dzisiaj na 20 do gina na tą wkładkę

Rozmawiałam z mamą i zgodziła się zostawać z dzieciaczkami, i zamierzam się zapisać na fitness lub zumbę chodzi któraś?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 16:12   #1457
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Shira oby Krzysio pogodził się z sankami. szkoda by było jakby się całkowicie do nich zraził...

:
mam nadzieję.....
Stary 2013-01-14, 16:51   #1458
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

najżdziłam się po aptekach jak głupia, wszędzie braki leków, wszędzie mówią że to już prawie epidemia tyle dzieci choruje, w konsekwencji mam tylko poł antybiotyku a drugie pól do odbioru w srodę.Karol na razie tylko przeziebienie, ale bartek oskrzela zawalone
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 17:24   #1459
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
najżdziłam się po aptekach jak głupia, wszędzie braki leków, wszędzie mówią że to już prawie epidemia tyle dzieci choruje, w konsekwencji mam tylko poł antybiotyku a drugie pól do odbioru w srodę.Karol na razie tylko przeziebienie, ale bartek oskrzela zawalone
to nieciekawie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:06   #1460
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dobry wieczór

Wlazlam nastawiona na wielkie Nadrabianie a tu raptem kilka postów. Psujecie sie cos ostatnio

My dzis Bylysmy na grupie. Wiki fajnie sie bawiła. Szkoda ze tak krótko, bo tylko 1.5 h. Pozniej wpadły do mnie koleżanki z grupy z dziećmi na kawke i paczki. Miło spędziliśmy przedpołudnie.

Śnieg padał. Ale taki Mokry i od razu sie topil. Nie ma juz śladu.

Gotuje na obiad wołowine w sosie własnym. Juz dwie godziny sie dusi a dalej jak podeszwa.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:29   #1461
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
zapomniałam jeszcze...
przeglądalismy wczoraj rowerkibiegowe i chyba zdecydujemy się na coś takiego:
http://www.hulajnogi.pl/puky-jezdzik...l_214_644.html
lub
http://www.hulajnogi.pl/puky-jezdzik...l_214_204.html
Bo na zwykłą biegówke z siedziskiem na wysokości 33cm nasz skrabik za mały więc nich pośmiga na czymś takim

o jakie fajne
my mamy sprzętów pod dostatkiem więc nawet nie myślę o kupnie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

1. Wczoraj byliśmy na sankach w lesie-Jula zaliczyła drzewo jak zjeżdżała z górki...ale na szczęście NIC się nie stało, bo powolutku jechała. Mateuszek spał grzecznie w wózeczku. Po południu mieliśmy gości- dwójkę roczniaków, więc się dzieciaki pobawiły troszkę.Tamta dwójka rozwalała Julci zabawki, a ta chodziła i sprzątała

2. Idę dzisiaj na 20 do gina na tą wkładkę

3. Rozmawiałam z mamą i zgodziła się zostawać z dzieciaczkami, i zamierzam się zapisać na fitness lub zumbę chodzi któraś?
1. dobrze, że Julci nic się nie stało
fajne popołudnie mieliście

2. powodzenia!

3. nie chodziłam, ciągle mam zamiar, mąż ma kartę open i mogłabym spokojnie chodzić na jego wejściówkę i na siłownię i inne zajęcia zorganizowane, ale ciągle albo mi zdrowie nie dopisuje albo czasowo nie wyrabiam albo nie mam co z dziećmi zrobić....

Cytat:
o kurcze, nie wiedziałam, że aż tyle dzieci chorych
chociaż u nas w przychodni dzisiaj też tłumy - ja rejestrowałam dziewczyny, ale na zdrową stronę, udało się dopiero na piątek - może nic do tej pory nie podłapią...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

My dzis Bylysmy na grupie. Wiki fajnie sie bawiła. Szkoda ze tak krótko, bo tylko 1.5 h. Pozniej wpadły do mnie koleżanki z grupy z dziećmi na kawke i paczki. Miło spędziliśmy przedpołudnie.

Gotuje na obiad wołowine w sosie własnym. Juz dwie godziny sie dusi a dalej jak podeszwa.
fajnie, że Wiki się podobało!

i właśnie dlatego bardzo rzadko robię wołowinę ...
jak już to najczęściej mieloną

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-14, 19:53   #1462
dziubek79
Zakorzenienie

no to egoistycznie od siebie zacznę
wypadlam z obiegu
coś mnie rozkłada gardło boli, zimno jak diabli
no nic będę się kurować

młody siedzi ze mną do konca stycznia w domu, ze żłobka nici
padł nam samochodzik, naprawiony będzie w sobotę więc nie mam czym dziecka wozić
a potem do 30 stycznia tydzień z kawałkiem zostaje więc nie bedę ryzykować ,że coś złapie
wolę poczekać i go na tą ospę zaszczepić w koncy, tym bardziej ,że lekarka teraz na wizycie przed szczepieniem mówi,że pojawiła sie ospa złobkach

młody dokazuje strasznie, i dalej nie śpi w dzień
apetyt ma nie z tej ziemi , na obiad potrafi zjeść całą paczkę ryżu a ostatnio ma fazę na owoce i wcina na raz 3 banany plus w ciagu dnia ze 2 jabłka wdał się w mamusie , tylko ,że on szczupły

za komplementy dla Szymka dziękujemy przekazałam
Brumek Szymus zaprasza Tymka na zabawę resorakami

Mycha gratki za wizytę
Oliweczka jak po wizycie ??
Natka oby przeszły bóle
Bartessa zdrówka w takim razie dla chłopaków
Shirka może to chwilowe zniechecenie oby no i ogromne za nocnik !!!!
Stronczek fajnie ,że masz kontakt z innymi mamami a Wiki z dziecmi
Madziulka super komoda, też mamy
wodaqua ja też o ciązy od razu pomyślałam
iwa super córcie, a temat z dowodem pewnie nastój poprawila kasjerka
Marzenka Hania mądrutka
mme_audrey co tak mało piszesz ??
Pieleszka za zakupy, czekam na fotki pokoju
Ania Adaś superasny i Ty ślicznie wyglądasz
Brumek super kubeczek i autor przystojniak !!!!

uffff mniej więcej nadrobiłam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:34   #1463
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziubek torebkę ryżu, 3 banany?

Stary 2013-01-14, 20:46   #1464
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Dziubek dużo zdrowia!
szkoda, że samochód się zepsuł :/
super, że apetyt tak dopisuje
Ala to tak normalnie je tyle, że ja 3 bananów to jej nie daję całkiem by ją zakleiło...

a dzisiaj akurat gorszy dzień pod względem jedzenia miała.
do 11 było wszystko ok, zjadła mleko, później jagodziankę a później sama nie wiedziała o co jej chodzi. niby głodna a zjadła 2-3 łyżki zupy i więcej nie chciała. nawet jak my jedliśmy obiad to jej nie interesowało jedzenie. w końcu skusiła się na trochę łazanek, później dałam jej rosołu - jadła, ale małą łyżeczką, ale jak zjadła ten rosół to od razy odżyła i na kolację spałaszowała już parówkę + pół kromki i przed samym spaniem mleko z kaszą.

obstawiam tą trójkę nieszczęsną bo cały czas tam palce ładuje albo myszki nos gryzie akurat tą dziurką gdzie ząb wychodzi

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-14, 20:58   #1465
myha82
Wtajemniczenie

Nie wierze...tylko pare postów od mojego wyjscia z pracy...
DZIUBKU zdrówka
Martynie tez ostatnio bardzo dopisuje apetyt. Ostatnio zjadła na raz zupe, która miała przygotowana na dwa dni Przedwczoraj zjadła od razu 2 jabłka Do tej pory nawet połowe tego cizko było w nia wcisnac...

Martynka

Natalka
Stary 2013-01-14, 20:58   #1466
aania_20
Zakorzenienie

myha, cieszę się że wszystko ok!
dziękuję Wam za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mój Adaś Jak zwykle uśmiech od ucha do ucha A po Tobie od przodu nadal ani śladu ciąży nie widać (słuchaj, a może teściowa nie widzi, dlatego nic o niej nie mówi )
A tak serio to powiem Ci, że ciężka sprawa z tą teściową, skoro taka niewyuczalna, ze za każdym razem to samo robi ze słodyczami...

No niestety....jak grochem o ścianę...

Natka, wystraszyłaś mnie Dobrze że już się lepiej czujesz.

Dziubek, zdrówka!!

Carmela, help!!! Ząb mnie boli tak że się wścieknę Tylko żeby było gorzej, to złamana ósemka którą mam usunąć chirurgicznie, ale od dawna to odkładam. Dziś zadzwoniłam, pani w rejestracji powiedziała mi że muszę przynieść zaświadczenie od lekarza prowadzącego o braku przeciwskazań do zabiegu. Tyle że wizytę mam dopiero 7 lutego, więc zarejestrowała mnie na 9go.
Doradź, co mogę robić w takiej sytuacji? Apap nie działa....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:01   #1467
myha82
Wtajemniczenie

GOMRA dla Was tez duzo zdrówka Słysząłam, ze teraz sporo dzieci choruje. Dlatego póki co nie idziemy na szczepienie do przychodni. Pewnie tam to w ogóle wylegarnia chorob. Przeczekam...nic sie chyba nie stanie jak zostanie zaszczepiona pare tygodni później

Martynka

Natalka
Stary 2013-01-14, 21:26   #1468
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Carmela, help!!! Ząb mnie boli tak że się wścieknę Tylko żeby było gorzej, to złamana ósemka którą mam usunąć chirurgicznie, ale od dawna to odkładam. Dziś zadzwoniłam, pani w rejestracji powiedziała mi że muszę przynieść zaświadczenie od lekarza prowadzącego o braku przeciwskazań do zabiegu. Tyle że wizytę mam dopiero 7 lutego, więc zarejestrowała mnie na 9go.
Doradź, co mogę robić w takiej sytuacji? Apap nie działa.... [/COLOR]
Poradze tylko jedno wcześniejsza wizyta! Pierwsze słyszę o takim zaświadczeniu, przecież stom. przeprowadzi z tobą wywiad przed zabiegiem.

Stary 2013-01-14, 21:31   #1469
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Poradze tylko jedno wcześniejsza wizyta! Pierwsze słyszę o takim zaświadczeniu, przecież stom. przeprowadzi z tobą wywiad przed zabiegiem.

Ja miałam zaświadczenie od gina do usuwania zęba. Akurat też ósemki się pozbywałam. Bez tego zaświadczenia by mi nie usunęli
Stary 2013-01-14, 21:37   #1470
Natka_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, nie dam się

Wszystkie dzieciaczki cudne
Brumku, jaki Tymonek zdolny Babcia się napewno ucieszy.
Aniu, Ty dalej chudzinka, ślicznie wyglądasz Adaś jak zwykle roześmiany, pewnie krzyczał Ihaaa mama
Dziubsonek, taki dorosły na zdjęciach

Cytat:

Spokojne dzieciątko Ci się trafilo Cieszę się, że wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja właśnie tą komodę też kupiłam z myślą o Szymonku - posegregowałam mu fajnie ciuszki Masz je poprzykręcane do ściany? Bo są do tego dołączone uchwyty i nie wiem, czy z nich nie skorzystać. Boję się, że Szymon uwiesi się na najwyższej z szuflad..
Bardzo fajna ta komoda Ja bym chyba przymocowała do ściany jednak. Domek ostatnio u znajomych ściągnął tak szafkę na buty Całe szczęście zdążył odskoczyć...

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na sankach w lesie-Jula zaliczyła drzewo jak zjeżdżała z górki...ale na szczęście NIC się nie stało, bo powolutku jechała. Mateuszek spał grzecznie w wózeczku. Po południu mieliśmy gości- dwójkę roczniaków, więc się dzieciaki pobawiły troszkę.Tamta dwójka rozwalała Julci zabawki, a ta chodziła i sprzątała

Idę dzisiaj na 20 do gina na tą wkładkę

Rozmawiałam z mamą i zgodziła się zostawać z dzieciaczkami, i zamierzam się zapisać na fitness lub zumbę chodzi któraś?
-Łoo matko, dobrze że jej się nic nie stało
-Moja mama chodzi na zumbę, chwali sobie

Cytat:
Ojej zdrówka!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to egoistycznie od siebie zacznę
wypadlam z obiegu
coś mnie rozkłada gardło boli, zimno jak diabli
no nic będę się kurować

młody siedzi ze mną do konca stycznia w domu, ze żłobka nici
padł nam samochodzik, naprawiony będzie w sobotę więc nie mam czym dziecka wozić
a potem do 30 stycznia tydzień z kawałkiem zostaje więc nie bedę ryzykować ,że coś złapie
wolę poczekać i go na tą ospę zaszczepić w koncy, tym bardziej ,że lekarka teraz na wizycie przed szczepieniem mówi,że pojawiła sie ospa złobkach

młody dokazuje strasznie, i dalej nie śpi w dzień
apetyt ma nie z tej ziemi , na obiad potrafi zjeść całą paczkę ryżu a ostatnio ma fazę na owoce i wcina na raz 3 banany plus w ciagu dnia ze 2 jabłka wdał się w mamusie , tylko ,że on szczupły
-Zdrowiej kochana
-Zepsutego auta współczuję, bez auta jak bez ręki
-To dobrze, że tak mu apetyt dopisuje

I Domeczek w gratisie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1080024.jpg (42,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080016.jpg (227,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-01-13 15.36.38.jpg (66,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070987.jpg (94,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakupy.jpg (179,9 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2013-01-14 o 21:41
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości