MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 10:52   #1531
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

ale w sumie zadziwiające jest to jak się dobieramy w pary.... na zasadzie uzupełnień.... bo jakby mój tż miał takie podejście jak ja ... to byłaby czasem katastrofa .... ale tez czasem pełen spokój (mój doprowadza mnie do szału swoim zorganizowaniem..... np. w kinie jesteśmy czasem pół godziny przed filmem bo on" nie lubisię spóżniać " - gdyby tylko od niego to zależało to byśmy byli godzinę przed.... ) .
ale zawdzięczam mu ,że 1 dziecko urodziło się w szpitalu .... bo przeze mnie - urodziłabym pewnie w domu ...
no tak, rodzenie pierwszego w domu mogło by być hardkorem - zwłaszcza dla biednego TŻ- ta )

A odnośnie bycia za wcześnie, możemy sobie przybić piątkę, najgorzej jest w podróży, zawsze za wcześnie na lotnisku i siedzę tam nie wiadomo po co

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
witam wszystkie mamusie Marzec i Kwiecień
j
Hej !

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
ObserwujeCie no wlasnie tak tez od początku myslałam, ale dziewczyny zaczęły tu coś pisać o płynach i zgłupiałam

:
Ale to może nie chodzi im o płyny do płukania, tylko że część tych dzidziusiowych płynów jest właśnie w wersji w płynie. Przyznam że czytałam tak jednym okiem tylko, bo sama piorę w białym jeleniu wszystko i nie planuję nic zmieniać..
Stary 2013-01-14, 10:53   #1532
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja porownuję bo na niektórych mam napisane 3 miesiace a sa wielkości jak te co mają 52 cm
też masz rację.... to zależy od firmy ... np.z h&m jest dość szeroki a zara szczupła i długa ....
Stary 2013-01-14, 11:04   #1533
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Muszę was nadrobić ale jakoś nie mam weny póki co siedzę i myślę.

I pochwalę się mój brat ponownie zostanie tatą po zeszłorocznym poronieniu jego żony z 2 dzieckiem (mają już 2-letniego synka) zdecydowali się i udało no i jaka niespodzianka prawodopodobnie będą bliźniaki (była u lekarski a że to początek 4-5 tydzień ale lekarka mówiła że raczej na jedno to jej nie wygląda na następnym badaniu się potwierdzi) Termin mają na 9 września czyli nasza Anielka będzie miała najbliższe kuzynostwo w tym samym wieku
Ale fajnie! będą z tego samego roku! gratulacje!

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałkowy poranek śnieg sobie leży, słoneczko świeci a ja oczekuje na przyjście pościeli dla Michałka. Dziś skończony 26 tydzień, zaczynamy 27 ale ten czas szybko leci. Wczoraj wygrałam dwie licytacje dla mojego Synusia...
http://allegro.pl/show_item.php?item=2921728548
http://allegro.pl/show_item.php?item=2921705266
śliczne, szczególnie kombinezon

Cytat:

za 35 tydz!
za ciuszki !!!

co do przygotowań ,ilości, zorganizowania i zabezpieczenia się na każdą ewentualność - przerażacie mnie
no ja mam- wszystko po kubie i ninie- ciuszki ,wózki itp. ale wszystko popakowane jeszcze ,okurzone i tak w sumie to nawet nie pamiętam co dokładnie..... i gdzie? ....
zresztą zastanawiam się czy pamiętam co do czego ,jak złożyć .... hmmmmmm ale mam czas - do 8 marca jeszcze dużo.....
myślę ,że tak w połowie lutego wezmę się za wszystko.... i pokupuje co trzeba (pieluchy,kosmetyki, i dla mnie .... ), no i te nieszczęsne pranie ,czyszczenie (wózków,fotelika,i innych pierdół).
powiem Wam ,że ja mam całkiem inne podejcie..... jak będę miała to będę miała jak czegoś nie zdążę kupić ,zrobić to po wyjściu ze szpitala kupię .... po urodzeniu ninki tak zrobiłam - tż odebrał mnie ze szpitala - ja ich odstawiłam do domu i na zakupy skoczyłam .
hehe tak jak pisała OC to wariactwo przed pierwszym dzieckiem:P

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Poza tym wszyscy mnie straszą, że już za momencik nie będę w stanie przejść metra, przespać godziny bo tak będę cierpieć na końcówce ciąży bo to takie straszne - więc wolałam to załatwić zanim się te cierpienia rozpoczną... i czekać na nie w spokoju no to czekam - póki co przechodzę na luzaku po kilka km dziennie, robię wszystko w domu i śpię jak suseł i ogólnie czuję się znakomicie
Do mnie jak ktoś dzwoni i odbieram telefon w dobrym humorze to się wszyscy dziwią, że tak dobrze funkcjonuje i mam radość w głosie nie wiem czemu ale wszyscy dookoła robią ze mnie niedołężnie chorą babę i na nic mi nie pozwalają jeszcze pewnie z tydzień dwa i zaczną się telefony - urodziłaś już???jak się czujesz???dajesz jeszcze rade??? yh!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:05   #1534
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

no właśnie, z tymi rozmiarami to tak niewiadomo jak. mam takie jedne body, na metce jest napisane up to 3,5kg i jest krótkie i takie szerokie, że chyba dwoje dzieci by w to weszło... chyba że się dziecko wkłada jakoś w poprzek w to

Cytat:
he,he ...mam plan aby jednak latać jak mały samolocik.... będę ciągle na wakacjach ....
co do zapachu dzidziusia to najpiękniejszy jest ten jego - taki mleczny ....
co do ciuszków to przeważnie jest tak :
0-1 rozm.56
0-3 rozm 62
razem z gromadką wnuków i prawnuków

aha czyli na razie 68 i większe mogą dalej leżeć w torbach. dzięki

Cytat:
Ale to może nie chodzi im o płyny do płukania, tylko że część tych dzidziusiowych płynów jest właśnie w wersji w płynie. Przyznam że czytałam tak jednym okiem tylko, bo sama piorę w białym jeleniu wszystko i nie planuję nic zmieniać..
aaa chyba że tak...

to tak przy okazji- Mamusie lepszy proszek czy płyn? jest w ogóle jakaś różnica? bo że płatki mydlane odpadają to już wiemy

i skoro już zadręczam pytaniami to jeszcze jedno. pisałyście kiedyś o kremach do buzi. pamiętam, że polecałyście nivea tylko który to był? ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...da-pogode.html czy ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-krem-sos.html czy jeszcze jakiś inny?
Stary 2013-01-14, 11:08   #1535
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A odnośnie bycia za wcześnie, możemy sobie przybić piątkę, najgorzej jest w podróży, zawsze za wcześnie na lotnisku i siedzę tam nie wiadomo po co

a ja zawsze myślałam ,że to laski są bardziej "nerwusiate"........
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Do mnie jak ktoś dzwoni i odbieram telefon w dobrym humorze to się wszyscy dziwią, że tak dobrze funkcjonuje i mam radość w głosie nie wiem czemu ale wszyscy dookoła robią ze mnie niedołężnie chorą babę i na nic mi nie pozwalają jeszcze pewnie z tydzień dwa i zaczną się telefony - urodziłaś już???jak się czujesz???dajesz jeszcze rade??? yh!
..............
Stary 2013-01-14, 11:12   #1536
Sorceresss
Wtajemniczenie

GRATULUJĘ 100dniówek!

Nestelle
, mistrzostwo świata masz z mężem a on z Tobą

OC, ja też właśnie śpię jak suseł (a sypiam po 8-9 godzin więc niemało) i nie mam problemów z zaśnięciem, kręgosłup bolał mnie raz Narzekam jedynie na obniżoną sprawność ruchową wynikającą z rosnącego brzucha Ciężko mi się kąpać (nie wszystko widzę, nie wszędzie trafiam), wiązać buty i czasem z łóżka podnoszę się na raty

Cytat:
Ponadto dziś w nocy mała się tak mi wypięła że aż się obudziłam bo tak mocno poczułam i wystraszyłam a ona koło pępka i i miałam taką górkę brzuch napięty a ona pchała się tyłkiem na zewnątrz chyba. muszę wyluzować bo zwariuję
Oliwka, spokojnie, wsio będzie ok!

mój maluch też wypycha górki jak mnie kopsa pojedynczymi ciosami to wiem, że to nóżka albo kolanko, a jak się wypycha takie coś większego to jest to dupeczka i zazwyczaj dupusia jest po prawej stronie, a nóżki po lewej

Cytat:
hej

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:

a ja zawsze myślałam ,że to laski są bardziej "nerwusiate"........
ha! to u nas jest tak, że mnie mąż zawsze pogania, że się spóźnimy i jego tekst wygłaszany z kamienną miną "Wiesz, że nie lubię się spóźniać, to jest bardzo nie eleganckie". On jest gotowy (taki mi się wydaje), a ja np zaczynam się malować... i suma summarum ja już ubrana dreptam przy drzwiach do wyjścia, a on lata jak opętany po mieszkaniu i się zbiera... i zapomina miliona rzeczy... i w 90% przypadków gubi telefon, portfel, kluczki od samochodu

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:19   #1537
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
a tak w ogóle to dziś 100 dniówka

Cytat:
Hej kochane coś mi się babystrology poprzestawiało dziś zaczynamy 35 tydzień

Kasia - Twoje posty mnie rozwalają
aaaaaaaaaaaa 35 oooooo ty juz na finiszu fiuu fiuu

oj tam oj tam, wiesz staralam sie oddac powage calej sytuacji - ale nie bylo mi do smiechu - naprawde porzadnie sie Wystraszylam

co do ciuszkow !!! mozesz podac rece sobie ze Strippi tyle pieknych macie, aaaaa ja chce ta szafe by zobaczyc ile Mlody bedzie mial, bo jak sie okaze ze ZA MALO

Cytat:
Dzień dobry

I pochwalę się mój brat ponownie zostanie tatą po zeszłorocznym poronieniu jego żony z 2 dzieckiem (mają już 2-letniego synka) zdecydowali się i udało no i jaka niespodzianka prawodopodobnie będą bliźniaki
ogromne Gratulacje dla Brata i Bratowej - podwojne szczescie
oczywiscie trzymam kciuki by wszytsko poszlo dobrze

Cytat:
Witam się w poniedziałkowy poranek śnieg sobie leży, słoneczko świeci a ja oczekuje na przyjście pościeli dla Michałka. Dziś skończony 26 tydzień, zaczynamy 27 ale ten czas szybko leci. Wczoraj wygrałam dwie licytacje dla mojego Synusia...
Cytat:
dziś studniówka
dla 100dniowki i wygranych licytacji.

no ja sie zwijam zawiezc to L4 do pracy - a tak mi sie nie chce ale tak jest jak czlowiek poszedl spac o 1.30 haha a wstal o 10.45 LaLaLa kocham miec wolne

aaa i mi sie pomylilo jutro ide do poloznje - wiec moze chociaz uda mi sie serduszka posluchac

aaa i Mlody znalazl fajna kryjowke na swa noge czuje ja za prawym zebrem az wam mowie krzywo siedze bo jak chce sie przekrecic to Kopniak ochhh ale wybacze mu to - pewnie nie swiadomy tego jest

no nic lece pewnie bede jakos w domu kolo 15 dopiero w koncu po te talerze do IKEA tez musze pozniej podjechac - aaaaa i moze uda mi sie dzie odebrac moja 1wsza ''baby pake''

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:19   #1538
trooskava
Zadomowienie

witam was dziewczynki i zabieram sie za czytanie waszych porannych informacji
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:19   #1539
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

ha! to u nas jest tak, że mnie mąż zawsze pogania, że się spóźnimy i jego tekst wygłaszany z kamienną miną "Wiesz, że nie lubię się spóźniać, to jest bardzo nie eleganckie". On jest gotowy (taki mi się wydaje), a ja np zaczynam się malować... i suma summarum ja już ubrana dreptam przy drzwiach do wyjścia, a on lata jak opętany po mieszkaniu i się zbiera... i zapomina miliona rzeczy... i w 90% przypadków gubi telefon, portfel, kluczki od samochodu
Hehe skąd ja to znam, niby gotowy już dawno, a potem ja stoję w butach i kurtce przy drzwiach i mi gorąco, a on na przykład bierze się za golenie albo siada na kiblu lub jednak postanawia ubrać coś innego... a niby miał być gotowy

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:25   #1540
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

przerażacie mnie z tą ilością ciuszków. niby wiem, że lepiej więcej bo pralki do połowy (żeby chociaż tyle) zapełnionej puszczać nie będę, ale jakie to koszty.... ciuchów muszę zacząć odwiedzać lumpki. wasze zapasy są powalające.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:27   #1541
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
......
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hehe skąd ja to znam, niby gotowy już dawno, a potem ja stoję w butach i kurtce przy drzwiach i mi gorąco, a on na przykład bierze się za golenie albo siada na kiblu lub jednak postanawia ubrać coś innego... a niby miał być gotowy
Stary 2013-01-14, 11:30   #1542
monicca1989
Zakorzenienie

Jak by któraś wybierała się na zakupy kosmetyczne to w Rossmanie od piątku jest kilka fajnych rzeczy w promocji
- podkałdy do przewijania Babydream z 14,99 na 9,99
- chusteczki nawilżające Pampers sensitiv 2-pak z 14,99 na 9,99
- chusteczki nawilżane Cleanic Kindii 4 pack z 19,99 na 15,99
- krem na każdą pogode Nivea z 13,99 na 9,99
- bepanthen maść 30g z 18,49 na 16,99

Cytat:
ja robię bo u Natalki stwierdzono na połówkowym prawostronny łuk aorty. chce wykluczyć wady serca (bo nie ma innej opcji!!) i pogadać z kardiologiem czy to wskazanie żeby rodzic w szpitalu o tym 3 stopniu referencyjności bo jeśli tak to musze się dowiedzieć jak u nas z przyjęciami tam itd. i nie chce tego zostawić na ostatnia chwilę. zwłaszcza że chciałabym pochodzić do szkoly rodzenia tam gdzie mam rodzić.
Dziękuję za wyjaśnienie. Na Twoim miejscu faktycznie lepiej zrobić, na pewno wszystko jest dobrze no ale właśnie trzeba to potwierdzić bo inaczej człowiek tylko się zamartwia że może coś nie tak. A tak pójdziesz na badanie i będziesz miała pewność
Spróbuj podzwonić po państwowych ginekologach a nuż trafisz na termin za tydz choćby... może nie u najlepszego ale po skierowanie wystarczy byle jaki, spróbowac możesz jak się nie uda to wtedy prywatnie.
Ja jak chciałam potwierdzić szybko ciąże (potrzebowałam zaświadczenie w pracy od razu) to właśnie dzwoniłam po mniej znanych ginekologach i przychodniach i terminy były szybkie w przeciągu tyg a nawet na drugi dzień.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:30   #1543
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:

ale w sumie zadziwiające jest to jak się dobieramy w pary.... na zasadzie uzupełnień.... bo jakby mój tż miał takie podejście jak ja ... to byłaby czasem katastrofa .... ale tez czasem pełen spokój (mój doprowadza mnie do szału swoim zorganizowaniem..... np. w kinie jesteśmy czasem pół godziny przed filmem bo on" nie lubisię spóżniać " - gdyby tylko od niego to zależało to byśmy byli godzinę przed.... ) .
ale zawdzięczam mu ,że 1 dziecko urodziło się w szpitalu .... bo przeze mnie - urodziłabym pewnie w domu .... miałam skurcze co 5 min. a ja się pakowałam pod prysznic jeszcze - więc tż mnie za szmaty i do auta .... a gdybym weszła pod ten prysznic i gorąca woda by zadziałała znieczulająco to bym pewnie myślała ,że dam radę wytrzymać i zostałabym w domu.....
O to mam takiego samego TZta "Nie lubie sie spozniac" jak ja to slysze to mi slabo juz, bo ja to zawsze na styk

A tak poza tym to witam sie w 29 TC Jeju, juz coraz blizej, ale widze Wasze 35 TC to mysle, ze ciagle jestem daleko daleko

A tak poza tym to poczynilam pierwsze zamowienia - na dekoracje do pokoiku i farby do pokoiku malego, koszule do szpitala no i jakies zakupy rzeczy w ikei dla dziecka, bo akurat bylismy

Koszule super, przymierzone i pasuja, dzis pojda do prania. A dalej zaczynam ukladac ostateczna liste wyorawki, jeszcze jestem bardzo w powijakach , takie wszytsko w szczatkowej formie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:38   #1544
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Haha u mnie podobnie mój TZ nienawidzi się spóźniać i w efekcie on jest już ubrany w kurtkę, buty a ja kończe się malować, prostować włosy albo ubierać najpierw cierpliwie czeka chwilkę w domu na mnie ale po chwili coraz bardziej zdenerwowany że nie zdążymy wychodzi do samochodu zapala a mnie to stresuję ze on tam już siedzi a ja biegam bo jeszcze telefon, dokumenty, błyszczyk itp a nieraz wychodzę już prawie wsiadam do samochodu i przypominam sobie że zapomniałam czegoś i szybko wracam jeszcze do domu. Jego mina bezcenna. A i czasem jeszcze trąbi żeby mnie pośpieszyć
Stary 2013-01-14, 11:40   #1545
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Aaaa no i oczywiście jak co poniedziałek "pani z naprzeciwka w pracy" znowu chora siedzi i kaszle jak gruźlik
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:43   #1546
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie, hehe czekam jak na apokalipsę na objawy wszystkie, a te telefony, urodziłaś już... rany, to będzie straszne !

Cytat:
OC, ja też właśnie śpię jak suseł (a sypiam po 8-9 godzin więc niemało) i nie mam problemów z zaśnięciem, kręgosłup bolał mnie raz Narzekam jedynie na obniżoną sprawność ruchową wynikającą z rosnącego brzucha Ciężko mi się kąpać (nie wszystko widzę, nie wszędzie trafiam), wiązać buty i czasem z łóżka podnoszę się na raty
No buty upierdliwe, fakt, ale przyniosłam sobie krzesełko do przedpokoju i już mi lepiej

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jego mina bezcenna. A i czasem jeszcze trąbi żeby mnie pośpieszyć
hihi
Stary 2013-01-14, 11:50   #1547
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Haha u mnie podobnie mój TZ nienawidzi się spóźniać i w efekcie on jest już ubrany w kurtkę, buty a ja kończe się malować, prostować włosy albo ubierać najpierw cierpliwie czeka chwilkę w domu na mnie ale po chwili coraz bardziej zdenerwowany że nie zdążymy wychodzi do samochodu zapala a mnie to stresuję ze on tam już siedzi a ja biegam bo jeszcze telefon, dokumenty, błyszczyk itp a nieraz wychodzę już prawie wsiadam do samochodu i przypominam sobie że zapomniałam czegoś i szybko wracam jeszcze do domu. Jego mina bezcenna. A i czasem jeszcze trąbi żeby mnie pośpieszyć
mój to jakiś wurozumiały, czeka cierpliwie, najwyzej mówi"szybko-szybko" ale ogólnie to nie czepia się, mówi a najwyzej sie spóźnimy...

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Aaaa no i oczywiście jak co poniedziałek "pani z naprzeciwka w pracy" znowu chora siedzi i kaszle jak gruźlik
przynieś jej w prezencie maseczke

I wiecie coooo mam metr w pasie haha
w 27t1d

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289

Edytowane przez mariolci
Czas edycji: 2013-01-14 o 11:51
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:52   #1548
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Jak by któraś wybierała się na zakupy kosmetyczne to w Rossmanie od piątku jest kilka fajnych rzeczy w promocji

O kurcze, jestem na stronie rossmana, ogladam gazetke i nie widze podkladow ani np tego bapanthenu, jest tylko sudocrem. Ja chyba jakas slepa jestem, albo gazetki inne

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
U mojego TZ to samo ... A potem przychodzi do domu i mi to przynosi :/ ehhh
Stary 2013-01-14, 11:57   #1549
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość

w 27t1d
a ile kg na plusie
Stary 2013-01-14, 11:58   #1550
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
No najgorsze sa te wyrzuty sumienia, pyta sie "ile jeszcze" to ja mowie np "15 min" (ale wiadomo, ze to tak orientacyjnie tylko ) i on po tych 15 min juz caly ubrany i stoi przed drzwiami i sie wkurza, wygania mnie albo schodzi na dol, ale to jeszcze wieksze wyrzuty sumienia zawsze mam I tez juz sie spiesze, a zawsze na koniec czegos nie mozna znalezc
Stary 2013-01-14, 11:58   #1551
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tak. nawet jak mi recepty wystawiała to pełno płatne.
ciekawe od czego to zależy...

Cytat:
np. w kinie jesteśmy czasem pół godziny przed filmem bo on" nie lubisię spóżniać " - gdyby tylko od niego to zależało to byśmy byli godzinę przed.... ) .
u nas odwrotnie...
ja się nigdy nie spóźniam, on jest też na czas, ale mi ciśnienie skacze jak widzę jak on się zbiera, jak ma czas, jak zawsze na ostatnią chwilę... ja muszę mieć zapasik, on na styk...
w pewnym momencie, wychodząc z jednego domu, umawialiśmy się na miejscu - żeby mnie cholera nie strzelała

Cytat:
W chwili obecnej próbuję się odnaleźć się w nowych okolicznościach jakimi są siedzenie w domku
witaj

Cytat:
ja porownuję bo na niektórych mam napisane 3 miesiace a sa wielkości jak te co mają 52 cm
ja też... rozmiar rozmiarowi nie równy....

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
to witam sie w 29 TC

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 11:59   #1552
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, jestem na stronie rossmana, ogladam gazetke i nie widze podkladow ani np tego bapanthenu, jest tylko sudocrem. Ja chyba jakas slepa jestem, albo gazetki inne
Bo na stronie jest obecna gazetka obowiązująca do czwartku a te promocje o których ja pisałam obowiązują od piątku. Gazetka jest wrzucona na wątku Rossmana
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2199
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2200
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2207
Stary 2013-01-14, 12:02   #1553
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
a tak przy okazji to ostatnio wuja mojego tżta ,który pracuje przy autostaradach(w obsłudze) opowiadał ,że niedawno była taka jedna która zaczęła rodzić przejeżdżając przez bramki i chłopaki odbierali poród ...autostrada zasponsorowała wyprawkę i takie tam (choć teraz nie pamiętam czy faktycznie będzie wjazd dożywotnio za darmo ...bo z tego żartowaliśmy i już sama nie wiem...)
niezła akcja..

Cytat:
ale zawdzięczam mu ,że 1 dziecko urodziło się w szpitalu .... bo przeze mnie - urodziłabym pewnie w domu .... miałam skurcze co 5 min. a ja się pakowałam pod prysznic jeszcze - więc tż mnie za szmaty i do auta .... a gdybym weszła pod ten prysznic i gorąca woda by zadziałała znieczulająco to bym pewnie myślała ,że dam radę wytrzymać i zostałabym w domu.....
Ty na prawdę szalona jesteś..

Cytat:
jestem od niedawna zalogowana na wizazu bo dopiero od początku stycznia jestem na zwolnieniu lekarskim - zasłużonym, biorąc pod uwagę fakt, jak długo i intensywnie zdarzało mi się pracować w 2 pierwszych trymestrach ciąży!
W chwili obecnej próbuję się odnaleźć się w nowych okolicznościach jakimi są siedzenie w domku - chociaż jak narazie czasu na leniwe leżenie w łóżku jeszcze nie mam bo ciągle coś ........ ale za chwilę poukłądam sobie wszystko i będę mogła w końcu wczytać się w wiele intersujących wątków na forum - starsznie duża skarbnica wiadomości tu jest
biorę się zatem za szybkie ogranięcie łądu i skłądu w moim mieszkanku by potem wrócić do rozmowy
pozdrawiam wszystkie uczestniczki
cześć..

Cytat:
jakbym o moim czytała.. i tylko w kółko się pyta: nie widziałaś mojego telefonu, portfela, kluczy itd..

Cytat:
A tak poza tym to witam sie w 29 TC Jeju, juz coraz blizej, ale widze Wasze 35 TC to mysle, ze ciagle jestem daleko daleko

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 12:04   #1554
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
a ile kg na plusie
no można powiedzieć ze 8 kg+

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 12:08   #1555
Dragusia88
Zakorzenienie

nie zacytowalo mi wczesniejszej twojej wypowiedzi. dzieki za fotki
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
0-3 na 1 fotce, większe na 2
na 1 fotce - 1 półka body
2 półka pajace
3 - krótkie rękawki i kaftaniki
4 - śpiochy i rampersy

spodnie mam w komodzie, to samo ogrodniczki, rajstopki, skarpetki, czapeczki, buty.
fotkę dodaję z butami od 0-3 i czapeczkami
o matko ty trojaczki być w to ubrała a nie samego Michałka
Cytat:

Strippi - możemy sobie podać ręce w przygotowaniach wstawiam fotki moich regałów ciuszki wszystkie 0-3mc. A jeszcze dojdą dwie pralki bo czekają na wyprasowanie
lada dzień lada chwila...
super rzeczy, a i dojrzałam śliczną sukienke panterkowa

Cytat:

a tak w ogóle to dziś 100 dniówka

Cytat:
super

Cytat:
po urodzeniu ninki tak zrobiłam - tż odebrał mnie ze szpitala - ja ich odstawiłam do domu i na zakupy skoczyłam .
wariatka

Cytat:
dziś studniówka

Cytat:
a tak przy okazji to ostatnio wuja mojego tżta ,który pracuje przy autostaradach(w obsłudze) opowiadał ,że niedawno była taka jedna która zaczęła rodzić przejeżdżając przez bramki i chłopaki odbierali poród ...autostrada zasponsorowała wyprawkę i takie tam (choć teraz nie pamiętam czy faktycznie będzie wjazd dożywotnio za darmo ...bo z tego żartowaliśmy i już sama nie wiem...)
o matko

Cytat:
. np. w kinie jesteśmy czasem pół godziny przed filmem bo on" nie lubisię spóżniać " - gdyby tylko od niego to zależało to byśmy byli godzinę przed.... ) .
hehe to ja tak samo jak twoj tżt

Cytat:
witamy

Cytat:

w 27t1d
no wreszcie

witam i proszę dzisiaj o kciuki bo mam kolokwium i oddaje pracę zaliczeniową . mam skromne wymaganie dwie 3 mi wystarczą

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 12:12   #1556
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja w ubiegłym tygodniu się tam zaopatrywałam niestety;/

Stary 2013-01-14, 12:12   #1557
alliw
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziękuję wam kochane za miłe słowa

zawieszka ma być jako ozdoba nic więcej, bo takie gołe miejsce w tym miejscu

Dragusia wklejam Ci fotkę regału, na razie mało tam, ale koleżanka wysłała mi paczkę z zabawkami po swoim maluchu i coś się postawi

Wklejam jeszcze to co w szafie naskładane, fotka robiona tydzień temu.
Doszło jeszcze jedno pranie i jeszcze jedno mnie czeka - ostatnie. (o ile nic nie dostanę i nie kupię, a z kupnem ciężko, bo właśnie kupiłam kolejnych kilka ubranek )

W szafie na razie bałagan, bo 2 komplety pościeli zagracają i na rury rzucone rzeczy, bo nie mam małych wieszaków i muszę pokupować.
No i górną część wieszaków zajmują Julki rzeczy, bo mi się u niej nie mieściły

czemu za dużo szczęścia?
używam takiego określenia, gdy uważam że czego jest już za dużo poza tym ja się nie powinnam wypowiadać, bo ja nie lubię takich pierdółek
Sam pokoik śliczny i zazdroszczę, że masz tyle miejsca. A ilość ciuszków...

Cytat:

Strippi - możemy sobie podać ręce w przygotowaniach wstawiam fotki moich regałów ciuszki wszystkie 0-3mc. A jeszcze dojdą dwie pralki bo czekają na wyprasowanie
Brawo za 35 tydzień
Twoja Miśka i Michałek Strippi, to będzie normalnie para książęca takie salony i garderoba, że hoho

Cytat:
dziś studniówka

Cytat:
póki co przechodzę na luzaku po kilka km dziennie, robię wszystko w domu i śpię jak suseł i ogólnie czuję się znakomicie
zazdroszczę. ja jestem wściekła, bo mnie w sumie siły opuściły z dnia na dzień, o spaniu nie wspomnę nie wiedziałam co to bezsenność, a teraz

Cytat:
np. w kinie jesteśmy czasem pół godziny przed filmem bo on" nie lubisię spóżniać " - gdyby tylko od niego to zależało to byśmy byli godzinę przed.... ) .
to ja jestem jak twój tż ja panikuję, a mąż zawsze zadaje mi sakramentalne pytanie: czy kiedykolwiek na coś się spóźniliśmy? i kurde 13 lat minęło i moja odpowiedź zawsze ta sama: nie czasem się ze mnie nabija i podpuszcza: no chodź się na coś spóźnimy, będzie fajnie

Cytat:
Witaj

Cytat:
I wiecie coooo mam metr w pasie haha[/B] w 27t1d
Stary 2013-01-14, 12:13   #1558
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
super rzeczy, a i dojrzałam śliczną sukienke panterkowa
haha panterka musi byc:P myślę, że bedzie idealna na ślub siostry w sierpniu

Kciuki za szkołę!!

Stary 2013-01-14, 12:15   #1559
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
niezła akcja..

Ty na prawdę szalona jesteś..

cześć..

jakbym o moim czytała.. i tylko w kółko się pyta: nie widziałaś mojego telefonu, portfela, kluczy itd..
A to z tymi kluczykami itd to to samo, a w zimie jeszcze dochodzi czapka - normalnie mam wrazenie, ze zyje ona wlasnym zyciem, chowa sie to tu to tam, czasem sobie sama zostaje w samochodzie, normalnie jak slysze "moja czapka sie zgubila" dostaje spazmow, taaa sama sie zgubila ... A ile razy zegarek zostawial i np komorke gdzies, za czasow studiow to np. legitymacje studencka, jak jechalismy na wakacje
Stary 2013-01-14, 12:16   #1560
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
o matko ty trojaczki być w to ubrała a nie samego Michałka

za kolkwium
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości