Rzucić palenie, część II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 13:39   #2161
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Rzucić palenie, część II

Cytat:
Napisane przez ineska1986 Pokaż wiadomość
oj oj oj to e-papieros moze ci pomoze bo zawsze zastepuje a chyba latwiej go odstawic;] no i chyba rzeczywiscie zdrowszy;]
a jakie są tego koszta takie realne?

Może to dziwnie zabrzmi, ale ja najbardziej lubię samą czynność palenia, jak nie palę to mam wrażenie że nie wiem co zrobić z rekami
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 14:25   #2162
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

no wiec własnie, kupujesz epka za ok 150 zł- wydatek duzy ale w skali 2 miesiecy zwraca sie jesi palisz ok 2 paczek na tydzien, olejek starcza na 3-4 tyg (bez nikotyny najdrozszy bo 18 zł) co jakis czas (co 3 miesiace- kupuje sie czesc z grzałka- ok10zł) palic sobie mozesz najpierw z nikotyna a otem sie przeuc po 2 tyg na beznikotyny, i palic sobie mozesz odruch masz nerwy spokojne a i zdrowsza bedziesz a do tego wszystkiego po pewnym czasie sama stwierdzisz ze nic ci to nie daje i bedziesz ćmic coraz mniej;]
Stary 2013-01-14, 15:01   #2163
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moja Oliv i tu

Ja ćwiczę, codziennie właściwie a i tak bez papierosa mam nerwy jak nie wiem
Nie paliłam 3 tygodnie i co? Jeden większy stres i pół paczki poszło, a później już poleciało.

Kurde to ja jakaś nienormalna jestem, paliłam prawie 9 lat a teraz jak palę to normalnie czuję jak mi się ciśnienie podnosiu, brr to kopcisz znowu?
Cytat:
Napisane przez stupify Pokaż wiadomość
Kobitki polecam ksiazke "łatwy sposob na rzucenie palenia" Allen Carr! Jak wiecie nie planowałam przestać palić (dopiero po sesji) ale po przeczytaniu tej ksiazki jakos tak samo wyszło Tak wiec polecam!
To ile już bez? na mnie to na pewno nie zadziała, śmieszą mnie takie poradniki
Cytat:

Może to dziwnie zabrzmi, ale ja najbardziej lubię samą czynność palenia, jak nie palę to mam wrażenie że nie wiem co zrobić z rekami
Mam to samo ostatnio jak paliłam to wzięłam 4 machy ale frajda z potrzymania petka była? Była

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-14, 15:03   #2164
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

No ale dziewczyny jak rzcamy to rzucamy - a nie ze sobie popalamy;p
Stary 2013-01-14, 15:39   #2165
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
No ale dziewczyny jak rzcamy to rzucamy - a nie ze sobie popalamy;p
Masz rację
Chociaż kumpela ostatnio mnie zagięła, bo też próbowała rzucać, ale popalała. I mówi no ale weź np. taką X (nasza wspólna koleżanka). Raz na tydzień se zapali dla śmiechu i co, nazwałabyś ją palaczem?

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2013-01-14, 15:41   #2166
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
no wiec własnie, kupujesz epka za ok 150 zł- wydatek duzy ale w skali 2 miesiecy zwraca sie jesi palisz ok 2 paczek na tydzien, olejek starcza na 3-4 tyg (bez nikotyny najdrozszy bo 18 zł) co jakis czas (co 3 miesiace- kupuje sie czesc z grzałka- ok10zł) palic sobie mozesz najpierw z nikotyna a otem sie przeuc po 2 tyg na beznikotyny, i palic sobie mozesz odruch masz nerwy spokojne a i zdrowsza bedziesz a do tego wszystkiego po pewnym czasie sama stwierdzisz ze nic ci to nie daje i bedziesz ćmic coraz mniej;]
Na tydzień to mi idzie prawie 4 paczki a nie dwie dla mnie to trochę śmieszne wygląda ten elektroniczny, ostatnio widziałam na ulicy kolesia z takim to mi się śmiać chciało

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość

Kurde to ja jakaś nienormalna jestem, paliłam prawie 9 lat a teraz jak palę to normalnie czuję jak mi się ciśnienie podnosiu, brr to kopcisz znowu?
Ja jak nie palę to mam takie ciśnienie, że masakra
No palę, nie paliłam wtedy 3 tygodnie ponad i raz sama nie wiem czemu zapaliłam jednego i poleciałam po paczkę do sklepu i tak poszło

Cytat:
Mam to samo ostatnio jak paliłam to wzięłam 4 machy ale frajda z potrzymania petka była? Była
No właśnie o tą frajdę potrzymania chodzi. ja np sobie nie wyobrażam w szkole nie zapalić, to taki "rytuał" na każdej przerwie się zbierało i paliło, chwile wytchnienia, ploty z dziewczynami
Stary 2013-01-14, 16:12   #2167
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

hehe no długopis ale plus taki że wstyd wyciągnąc przy ludziach więc jeszcze bardziej sie ograniczasz

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

A swoją drogą taka co zapali jednego peta w tyg- nie jest uzalezniona jak my- ma może mocniejszą psychike i nie musi byc na odwyku tak jak my co nasze życie zostało podporządkowane fajom i nasze życie nie jest spontaniczne tylko rytualne ;] Kawa- faja; przerwa- faja; piwo-faja KONIEC z tym!!
Stary 2013-01-14, 19:51   #2168
stupify
Zakorzenienie

Cytat:

To ile już bez? na mnie to na pewno nie zadziała, śmieszą mnie takie poradniki

Też mnie śmieszyły dopóki tego nie przeczytałam DOpiero niecały 2, ale wiem że już nie zapale, bo zwyczajnie nie potrzebuje papierosów, nic mi ode nie daja
stupify jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 10:49   #2169
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

Dziewczyny, trzymam za Was wszyystkie mocno kciuki! Tylko się nie poddawajcie i nie popalajcie, bo każdy mały buszek to duży krok w tył! Ja nie palę już 149 dni, teraz już mnie kompletnie nie ciągnie, strasznie mi przeszkadza, gdy ktoś przy mnie pali. A wierzcie mi, było naprawdę ciężko, bo moi znajomi palą jak smoki, tak samo mój brat i rodzice, więc gdzie się nie ruszyłam, tam ciągle ktoś palił, ktoś proponował. Ale udało mi się i uwierzcie, że Wam też sie uda!
BrillanteAstro5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 12:03   #2170
Klaudyniastaa
Przyczajenie

Dziewczyny, teraz troche tak z innej strony, od czasu kiedy nie palicie nie macie wrażenia, że wasz układ pokarmowy wariuje? ;/ niestety ja mam straszne problemy..

2013- Biotechnologia UŁ

Klaudyniastaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 12:13   #2171
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

Kochana, zielone herbatki i jogury i bakalie - powiem tak pierwsze 3 dni był problem, chęć podjadania- ratowałam się bakaliami, i inny problem- ratowałam się zieloną herbatą i jogurtem. Teraz juz wszystko w normie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 12:27   #2172
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klaudyniastaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, teraz troche tak z innej strony, od czasu kiedy nie palicie nie macie wrażenia, że wasz układ pokarmowy wariuje? ;/ niestety ja mam straszne problemy..
mój tak wariuje, że ciągle jem, ciągle
Stary 2013-01-15, 13:09   #2173
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

Dziewczyny- jedzcie- ale takie rzeczy wiecie zdrowe- owoce, mandarynki, bakalie, wafelki zamiast słodyczy i fast foodów a od 20 wieczorem starajcie sie wogle nie jesc. I wszystko bedzie ok. Sobie też to wmawiam
Stary 2013-01-15, 13:16   #2174
Imperfecta
Zakorzenienie

Ale ja jestem na diecie, rzucanie palenia dla mnie teraz to tragedia
Stary 2013-01-15, 13:50   #2175
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Ja jak nie palę to mam takie ciśnienie, że masakra
No palę, nie paliłam wtedy 3 tygodnie ponad i raz sama nie wiem czemu zapaliłam jednego i poleciałam po paczkę do sklepu i tak poszło
Szkoda ale juz zaczęłaś walkę, w koncu wyjdziesz na swoje

Cytat:
No właśnie o tą frajdę potrzymania chodzi. ja np sobie nie wyobrażam w szkole nie zapalić, to taki "rytuał" na każdej przerwie się zbierało i paliło, chwile wytchnienia, ploty z dziewczynami
Masz rację. W szkole na bank bym nie rzuciła, bo i co robić na przerwach? 10 minut jak znalazł na peta
Cytat:
A swoją drogą taka co zapali jednego peta w tyg- nie jest uzalezniona jak my- ma może mocniejszą psychike i nie musi byc na odwyku tak jak my co nasze życie zostało podporządkowane fajom i nasze życie nie jest spontaniczne tylko rytualne ;] Kawa- faja; przerwa- faja; piwo-faja KONIEC z tym!!
Już rzuciłam kawę i piwo to i mniej pokus ale kurde ten jeden na tydzień fajna opcja
Lubię rytuały
Cytat:
Też mnie śmieszyły dopóki tego nie przeczytałam DOpiero niecały 2, ale wiem że już nie zapale, bo zwyczajnie nie potrzebuje papierosów, nic mi ode nie daja
Toć to to i bez ksiązki wiadomo kurde. Jest to gdzieś w necie? Chociaż kawałek? Bym chociaż zobaczyła czym to pachnie
Cytat:
Napisane przez BrillanteAstro5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trzymam za Was wszyystkie mocno kciuki! Tylko się nie poddawajcie i nie popalajcie, bo każdy mały buszek to duży krok w tył! Ja nie palę już 149 dni, teraz już mnie kompletnie nie ciągnie, strasznie mi przeszkadza, gdy ktoś przy mnie pali. A wierzcie mi, było naprawdę ciężko, bo moi znajomi palą jak smoki, tak samo mój brat i rodzice, więc gdzie się nie ruszyłam, tam ciągle ktoś palił, ktoś proponował. Ale udało mi się i uwierzcie, że Wam też sie uda!
Mnie dym drażnił nawet jak regularnie paliłam u mnie w domu i w biurze też kopcą, już raz sie skusiłam w pracy

Dlatego tym bardziej Ci gratuluję
Cytat:
Napisane przez Klaudyniastaa Pokaż wiadomość
Mnie się unormował.

Jem tak jak jadłam, smieje się, że już wiecej się nie da po prostu

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2013-01-15, 14:06   #2176
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda ale juz zaczęłaś walkę, w koncu wyjdziesz na swoje
dla mnie to już duży plus, że w ogóle zauważyłam, że tego nie chcę... Ale za łatwo się poddaję
Nie palę w sumie długo, bo w marcu będzie dwa lata, ale tak się wciągnęłam, że masakra

Cytat:
Masz rację. W szkole na bank bym nie rzuciła, bo i co robić na przerwach? 10 minut jak znalazł na peta
No właśnie, dlatego nie paliłam cały tydzień a w sobotę sobie kupowałam paczkę do szkoły np

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2013-01-15 o 14:11
Stary 2013-01-15, 15:20   #2177
stupify
Zakorzenienie

Jest, na chomiku łatwo dostać, albo tu: http://www.sendspace.pl/file/4703e55...ucenie-palenia

No nie wiem, ja zawsze uważałam że papieros pomaga mi sie odstresować, skupić itp, dlatego między innymi nie potrafiłam przestać palić
stupify jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 17:27   #2178
Veroniqe22
Raczkowanie

Kurczę... a ja w ogóle nie mam ciśniania żeby zapalić, zwyczajnie mi się nie chce... ale te doły i załamania emocjonalne- nie iwem czy któraś tak miała... ja nie jestem zła że nie mogę zapalić , bo wcale o tym nie myślę, mnie po prostu wszystko smuci i mam dziwne rozkminy... tak podobno jest jak organizm oczyszcza się z nikotyny... przez pierwsze dni strasznie kaszlałam teraz już nie... swoją drogą pomyślcie jakie gówno sobie aplikujemy do organizu jak on potem takie rzeczy wyprawia ;/ o.O
Veroniqe22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 18:03   #2179
Klaudyniastaa
Przyczajenie

Dokładnie! Mi poszło przez to wszystko na układ pokarmowy, bóle, zaparcia, biegunki ehh.. dajcie spokój, jak musiałam struć organizm, że az tak reaguje, az czasem sie zastanawiam , czy aby nie wrócic do palenia, żeby mieć spokój, ale kurcze, nawet nie mam ochoty zapalić.. ;/

2013- Biotechnologia UŁ

Klaudyniastaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 10:11   #2180
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
dla mnie to już duży plus, że w ogóle zauważyłam, że tego nie chcę... Ale za łatwo się poddaję
Nie palę w sumie długo, bo w marcu będzie dwa lata, ale tak się wciągnęłam, że masakra

No właśnie, dlatego nie paliłam cały tydzień a w sobotę sobie kupowałam paczkę do szkoły np
Ja 8 lat kiedy to mineło kiedy szkołę kończysz?
Cytat:
Jest, na chomiku łatwo dostać, albo tu: http://www.sendspace.pl/file/4703e55...ucenie-palenia

No nie wiem, ja zawsze uważałam że papieros pomaga mi sie odstresować, skupić itp, dlatego między innymi nie potrafiłam przestać palić
Dzięki
Może i coś w tym jest, nie kopcę to nie umiem się na niczym skupić, a praca tego ode mnie wymaga chyba powinnam przy taśmie robić
Cytat:
Napisane przez Veroniqe22 Pokaż wiadomość
Kurczę... a ja w ogóle nie mam ciśniania żeby zapalić, zwyczajnie mi się nie chce... ale te doły i załamania emocjonalne- nie iwem czy któraś tak miała... ja nie jestem zła że nie mogę zapalić , bo wcale o tym nie myślę, mnie po prostu wszystko smuci i mam dziwne rozkminy... tak podobno jest jak organizm oczyszcza się z nikotyny... przez pierwsze dni strasznie kaszlałam teraz już nie... swoją drogą pomyślcie jakie gówno sobie aplikujemy do organizu jak on potem takie rzeczy wyprawia ;/ o.O
Bo nikotyna uzależnia też fizycznie - jak hera

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2013-01-17, 11:08   #2181
ineska1986
Rozeznanie

GG do ineska1986

Ja od 3 dni ograniczam e-pap. dobrze mi idzie i w sumie czuje ze go nie potrzebuje choc sentymentalnie dymek puscic ale chlopak chce zebysmy sie tego pozbyli zeby sie do tego teraz nie przyzwyczaic;/ myslicie zeby go sprzedac?
Stary 2013-01-17, 11:17   #2182
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 8 lat kiedy to mineło kiedy szkołę kończysz?
skończyłam jedną, 16 lutego zaczynam drugą
Stary 2013-01-17, 13:44   #2183
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Ja od 3 dni ograniczam e-pap. dobrze mi idzie i w sumie czuje ze go nie potrzebuje choc sentymentalnie dymek puscic ale chlopak chce zebysmy sie tego pozbyli zeby sie do tego teraz nie przyzwyczaic;/ myslicie zeby go sprzedac?
Moim zdaniem przesadza
Do tylu rzeczy się przyzwyczajamy i tyle mamy rytuałów, że ten jeden w tę czy we w tę byle zdrowiu nie szkodziło

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
skończyłam jedną, 16 lutego zaczynam drugą

To nie wróżę Ci powodzenia

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2013-01-17, 15:03   #2184
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:

To nie wróżę Ci powodzenia
dzięki, że we mnie wierzysz
Stary 2013-01-19, 14:44   #2185
Dagusiac
Zakorzenienie

Można dołączyć? Rzuciłam palenie 5 dni temu, długo do tego dojrzewałam, wiele razy próbowałam, ale wytrzymywałam maksymalnie 1dzień. Trzymam się nieźle tylko jestem strasznie nerwowa. No i zaczęłam dużo jeść, a przytyć nie mogę bo i tak mam do zrzucenia nadprogramowe kg.
Po jakim czasie przyszedł wam pierwszy kryzys?
Stary 2013-01-19, 15:00   #2186
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
dzięki, że we mnie wierzysz
Ee, to nie tak, że nie wierzę jakby to powiedzieć... Jestem realistką? jakoś nie umiem sobie wyobrazić szkoły i rzucania jednocześnie, no dla mnie się nie da i uj
Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
Można dołączyć? Rzuciłam palenie 5 dni temu, długo do tego dojrzewałam, wiele razy próbowałam, ale wytrzymywałam maksymalnie 1dzień. Trzymam się nieźle tylko jestem strasznie nerwowa. No i zaczęłam dużo jeść, a przytyć nie mogę bo i tak mam do zrzucenia nadprogramowe kg.
Po jakim czasie przyszedł wam pierwszy kryzys?

Im nas wiecej tym lepiej jak sądzę
Mnie się w trzecim dniu zachciało mocno i zapaliłam, potem po tygodniu? Jakoś tak. I potem też po jakichś 4 dniach. Ale teraz jestem czysta po słusznej reprymendzie ineski, czyli aż od 5 dni

Ale nie wiem, czy ja sie liczę, bo jednak u mnie to nie silna wola a leki robią, że nie chce mi się kopcić

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2013-01-19, 15:30   #2187
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ee, to nie tak, że nie wierzę jakby to powiedzieć... Jestem realistką? jakoś nie umiem sobie wyobrazić szkoły i rzucania jednocześnie, no dla mnie się nie da i uj
No dobra, mam takie samo zdanie
Stary 2013-01-19, 18:30   #2188
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
No dobra, mam takie samo zdanie

Ale jakbyś już chciała podjąć się tego karkołomnego czynu ;D to chyba zimą najlepiej, póki się nie chce na tę pizgawkę wychodzić tak często

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2013-01-19, 18:38   #2189
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jakbyś już chciała podjąć się tego karkołomnego czynu ;D to chyba zimą najlepiej, póki się nie chce na tę pizgawkę wychodzić tak często
albo ja jestem już tak uzależniona albo co, ale mi się chce zawsze
Stary 2013-01-19, 19:59   #2190
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
albo ja jestem już tak uzależniona albo co, ale mi się chce zawsze
Ja w mrozy wychodziłam co drugą przerwę, szaleństwo normalnie

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości