Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 10:14   #1921
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Libra jestem debilem i jakoś daję radę

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:31   #1922
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Coś mi tu nie pasuje bo wychodzi na to że nie wolno się zachowywać jak grzeczne dzieci Domyślam się że to przejęzyczenie ?
dokładnie. Może nie dokończone zdanie bardziej.
Wie że nie można robić tak jak robi wilk.
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:40   #1923
monka23
Zakorzenienie

Aneczka pytalas o aplikacje , my mamy rozne, do pisania, do kolorowania, do ukadania, do grania , gadajace zwierzaki do latania, pociagi itd . Wg gustu malego musisz wybrac . Jezeli chodzi o gry dla dzieci to zazwyczaj jest tak ze darmowe sa okrojone wersje, a jak ci sie spodoba to mozesz wykupic pelna, ale nie musisz . Ogolnie tak z wszystkimi aplikacjami jest . Sprawdzasz czy ci sie podoba i wykupujesz, sa tez calkiem darmowe .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 10:57   #1924
megi-megi
Zakorzenienie

Mrowak - WOW!!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie to jakiś kosmos - Twoja Gabrysia - no niesamowite

P0P
- ja myślałam, że nasze dzieci są za małe na narty. A Oliwka jak zjeżdżała, to w asyście, czy tak bardziej sama? Też padam z podziwu , ja w czasie nauki w krzakach lądowałam. A tu takie Smerfik daje radę - no wspaniale.

AniaP
- pokaż nam, jakie cuda kupiłaś w UK. Ech... to jest życie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:26   #1925
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Megi czytałam już jakiś czas temu o nauce jazdy na nartach i rozmawiałam też z koleżanką po AWF-ie (jest instruktorem narciarstwa) i wychodzi że optymalny wiek to ok. 5 lat. Głównie chodzi o "gotowość" stawów do nienaturalnych pozycji i skręceń. Jednak jak czasem się dziecię wypuści z górki to nie powinno się nic stać, tylko trzeba bardzo uważać żeby właśnie krzywdy nie zrobić na całe życie.
Stary 2013-01-14, 11:40   #1926
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Megi czytałam już jakiś czas temu o nauce jazdy na nartach i rozmawiałam też z koleżanką po AWF-ie (jest instruktorem narciarstwa) i wychodzi że optymalny wiek to ok. 5 lat. Głównie chodzi o "gotowość" stawów do nienaturalnych pozycji i skręceń. Jednak jak czasem się dziecię wypuści z górki to nie powinno się nic stać, tylko trzeba bardzo uważać żeby właśnie krzywdy nie zrobić na całe życie.
a pytałaś może o granicę tą w drugą stronę;P

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mrowak - WOW!!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie to jakiś kosmos - Twoja Gabrysia - no niesamowite

P0P
- ja myślałam, że nasze dzieci są za małe na narty. A Oliwka jak zjeżdżała, to w asyście, czy tak bardziej sama? Też padam z podziwu , ja w czasie nauki w krzakach lądowałam. A tu takie Smerfik daje radę - no wspaniale.

AniaP
- pokaż nam, jakie cuda kupiłaś w UK. Ech... to jest życie.
nasze dzieci będą nas zaskakiwać każdego dnia,
mamy dzieci które jeszcze do przedszkola nie chodzą, już dzieciaczki zapisane???
Ja dziś muszę iść bo kazali przyjść w połowie stycznia....
Stary 2013-01-14, 11:40   #1927
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
a pytałaś może o granicę tą w drugą stronę;P
Ja się uczyłam przed 30stką - jeśli pytasz o siebie :P Jestem mega melepetą narciarskim, ale od biedy po niebieskim zjadę bez krzywdy dla siebie i otoczenia. Na nartach byłam 2 razy w życiu Kiedyś na pewnie jeszcze pojadę.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:48   #1928
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja się uczyłam przed 30stką - jeśli pytasz o siebie :P Jestem mega melepetą narciarskim, ale od biedy po niebieskim zjadę bez krzywdy dla siebie i otoczenia. Na nartach byłam 2 razy w życiu Kiedyś na pewnie jeszcze pojadę.
to mam jeszcze licząc od jutra trzy lata....
trza się organizować

a tak poważnie nie wiem czy się do tego nadaje.
Stary 2013-01-14, 11:51   #1929
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
przesadzasz równie dobrze mogłabym powiedzieć że Ty na swoje mówisz czubki to kto wie że za rok ,dwa nie będziesz ich wyzywać od debili,kretynów itp. wiem że to nie jest na serio ale to tak samo.
Co z tego że rodzic się będzie pilnował żeby nie mówic jesteś niegrzeczny jak za chwilę się za coś wścieknie i będą latały kur wy i ch uje ale łatki mu nie przyklei co nie
i w tym tez trochę prawdy jest, ale to chyba bardziej chodzi o wyrobienie w sobie takiego nawyku, a w nerwach to wiadomo, różne rzeczy się mówi

I z tym, że samemu ciężko przy tym być stabilnym emocjonalnie to też prawda .

I z tym, że bez przesady też, ALE

Ja wam powiem tak: nieraz, nie dwa mówię do młodej tak jak nie powinnam (albo inaczej: jak uważam, że nie powinnam), nieraz jest świadkiem jak się kłócimy z moim ojcem i też padają niewybredne słowa (mea culpa :ksiadz.
Ogólnie jak wiecie upierd i bandytka z niej niezła, więc do tego a by nerwy puszczały niedaleko. I teraz tak-być może nasze dzieci będą jednostkami o silnych charakterach i jakieś tam gówniane "jesteś niegrzeczny" i inne, potarzane nawet 100 razy spłynie po nich i śladu nie zostawi, a być może będą tej słabszej psychiki i gdzieś tam kropla będzie drążyć skałę...
Wiadomo-wszystko jest wypadkową wielu czynników, jaka jest atmosfera w domu, jak ogólnie się do siebie i dziecka odnosimy, jaki dajemy przykład i pierdylion innych rzeczy. ALE... ja na przykład jestem osobą przewrażliwioną życiowo i na swoim punkcie, mam syndrom pępka świata ("wszystko przeze mnie i moja wina"), mam nawyk robienia sobie wyrzutów za wszystko, jestem nadmiernie wrażliwa na krytykę, mam niską samoocenę i tak dalej...
(Nie wiem dlaczego tak jest-moja mama była przekochana i na pewno mnie nie gnębiła, a zawsze chwaliła)
Więc jeśli jest cień szansy, że moje dziecko takie nie będzie (po mamusi), że będzie miało łatwiej w życiu z samą sobą, że będzie miało wyższą samoocenę niż ja i ja mogę się do tego przyczynić to TAK BĘDĘ ROBIĆ (znaczy będę się starać, popełniając pewnie przy tym 1000 innych błędów wychowawczych ). Amen. Koniec psychoanalizy i wykładu

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
tż pojechał po tablet, a ja siedze i czytam co można na niego wgrać ? dziewczyny może mi coś polecicie oczywiście chodzi mi o macka, jakieś gry itp. malowanki ja nie wiem co jeszcze ? no i czy te aplikacje są za darmo ? bo jak patrze ta za niektóre trzeba płacić
aneczka, ja ci potem spiszę co moja ma na tablecie
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
teksty Garbysi z dzisiaj-mamy takie kartki z polskimi i angielskimi słówkami + rysunki i młoda "robiła" ze mną kolory, które po angielsku już jako tako zna i nagle ni z gruszki ni z pietruszki mówi:

G:What's that color, mama? (!!!!!)
ja (po podniesieniu szczęki z podłogi z wrażenia) specjalnie udaję, że się mylę mówiąc:
- Black?
G: This is color white. (po chwili) What's that color, tata?
TZ: Blue?
G: Good!

Umarliśmy w butach normalnie, szczeny nam opadły-wiemy, że robią w przedszkolyu kolory, ale żeby całe zdanie zapamiętała? My niby obaj filolodzy po fachu, ale mowę nam odebrało totalnie!
rewelacja !!!

ania,
fajnie ze się wypad udał

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Jakie wy zdolne dzieci macie. Moja to często gada po chińsku i nijak nie możemy jej zrozumieć.

Mój Tz dzisaj karmiąc Oliwkę ( która non stop uciekała) w pewnym momencie mówi: Jesteś... (i tu chciał powiedzieć niedobra, ale powiedział) .. taka jaka jesteś. Ale Twoje zachowanie mi się nie podoba.
fajnie powiedział

A u mnie koniec semstru i ogrom papierkowej roboty , dobrze, że za 2 tyg.ferie u nas

A dziś idziemy do przedszkola na takie jakby konsultacje dla rodziców indywidualne-jakieś tam wnioski z diagnoz czy coś. Wiecie, takie gwiazdy na dywaniku, tylko bez gwiazd

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

nataszka, z przedszkolami państwowymi to zależy czy przez rekrutację się "idzie" (różne terminy w różnych miastach-u nas jakoś maj-czerwiec), czy tak "na jana" , w środku roku.

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2013-01-14 o 12:52
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 11:56   #1930
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka jeżeli ktoś chce i nie ma żadnych przeciwwskazań zdrowotnych to może zaczynać naukę w dowolnym wieku.
Mój Tż uczył się w szkole średniej, ja zaczęłam jakoś przed 30-ką a później miałam długą przerwę. Znowu jeździłam i znowu przerwa. Nigdy nie uczyłam się z instruktorem tylko raz mi znajomy pokazał co i jak i puścili mnie w dół ze Skrzycznego. Na dole wyglądałam jak bałwan a lód na ubraniu topił się do następnego dnia . Spodobało mi się bardzo i nawet zimno nie przeszkadzało.
Stary 2013-01-14, 12:00   #1931
monka23
Zakorzenienie

zlamalam chyba noge, slabo mi
Stary 2013-01-14, 12:13   #1932
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
zlamalam chyba noge, slabo mi
jak złamałaś nogę??

co zrobiłaś? Sama jesteś?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Nataszka jeżeli ktoś chce i nie ma żadnych przeciwwskazań zdrowotnych to może zaczynać naukę w dowolnym wieku.
Mój Tż uczył się w szkole średniej, ja zaczęłam jakoś przed 30-ką a później miałam długą przerwę. Znowu jeździłam i znowu przerwa. Nigdy nie uczyłam się z instruktorem tylko raz mi znajomy pokazał co i jak i puścili mnie w dół ze Skrzycznego. Na dole wyglądałam jak bałwan a lód na ubraniu topił się do następnego dnia . Spodobało mi się bardzo i nawet zimno nie przeszkadzało.
Jak się kiedyś odważę napewno Was powiadomię. Jak cała z tego wyjdę.

Monka, coś ty nawyrabiała?

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Film służące leci teraz na HBO HD
Stary 2013-01-14, 13:59   #1933
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Gdzie się Bao podziewa ?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Madzia właśnie listonosz nasze prześcieradło przyniósł. Dzięki Poproszę o numer konta
Stary 2013-01-14, 14:01   #1934
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Sara- nalesniki przepyszne bardzo syte, po dwoch pekalam

Wlasnie tez mialam pytac o bao...

Monka- co tam odwalilas? Dawaj znac!

Mrowak- Gabi jest nieziemska! Ja jeszcze kopary nie zwinelam bo moj zachwyt nie mija
A zlot czarownic w pleszewie popieram

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 14:12   #1935
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Monka- co tam odwalilas? Dawaj znac!

Mrowak- Gabi jest nieziemska! Ja jeszcze kopary nie zwinelam bo moj zachwyt nie mija
A zlot czarownic w pleszewie popieram
super!

Bao dawała dziś zdjęcia na FB więc jest chyba ok
Stary 2013-01-14, 14:13   #1936
aneczkkaa
Zakorzenienie

Evi bylabym wdzieczna

Wlasnie testuje tablet , mial trzybac 5h na bateri a trzyma nieco ponad dwie godziny , bez sensu ...
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 14:21   #1937
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Aneczka ale jak, przy działającym miał trzymać 5 h czy w spoczynku ? Może nie był w pełni naładowany ?
Wg mnie też piszą jedno a w praktyce zupełnie inaczej to wygląda

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Nie wiem jak u Was ale u nas sypie śnieg. Byłyśmy trochę na dworze. Zosia pobiegała, pobawiła się w śniegu i do domu.
Stary 2013-01-14, 14:23   #1938
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Aneczka ale jak, przy działającym miał trzymać 5 h czy w spoczynku ? Może nie był w pełni naładowany ?
Wg mnie też piszą jedno a w praktyce zupełnie inaczej to wygląda

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Nie wiem jak u Was ale u nas sypie śnieg. Byłyśmy trochę na dworze. Zosia pobiegała, pobawiła się w śniegu i do domu.
u nas też pada, a już dużo jest. obok mnie robią lodowisko takie małe bo dzieciaki mają ferie i chcą coś wymyślić, będę miała widok fajny bo to za oknem,
będą fruwać...
Stary 2013-01-14, 14:36   #1939
ASIULEK_23
Zakorzenienie

No to juz wiem gdzie mieszkasz

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-01-14, 15:16   #1940
monka23
Zakorzenienie

Bosz ale jestem sierota . Cwiczylam ladnie, pobiegalam, potem zuzke zrobilam, a potem robilam Fit testa z BR TV, zeby zaczac 30 dni challenge . I chuj jak noga skrecilam to az zachrupalo , polecialam do tylu, przywalilam w stolik z tv , reka osiniaczona , a na plecach pret czerwony . Na stopie zrobila sie taka kreska czerwona a teraz tam opuchlo , gula taka urosla , chyba jutro nie pocwicze ,a mialam jeszcze wieczorem Insanity zaczac, no i

Malo mi bylo kurde , bo musialam ten fit test robic

Slabo mi bylo przez godzine, zdychalam na podlodze , mdlalam .

Bylam na x rayu , 4 razy fotki robila bo koscie nie moga zlapac na zdjeciu, , fotki pojda do szpitala i do 24h beda dzwonic, na dzien dzisiejszy pielegniarka nic nie widzi .

DZIS OGLASZAM DZIEN GNICIA , NIC NIE ROBIE , noge mam w gorze trzymac i odpoczywac .

A jak akcja u lekarza byla. Koles poszedl do gabinetu , nagle lekarz wylatuje i krzyczy, zeby po policje dzwonic. Trzymal drzwi ,a ten koles chcial wyjsc z gabinetu i tak sie szarpali. Do tz-ta mowie ,szyko idz mu pomoz trzymac drzwi, az policja wpadnie , lukam sobie w okno, widze a koles z 4 -5 metrow skacze z okna gabinetu i ucieka .
, ciekawie bylo . Nie wiem o co poszlo .
Moze mu palucha w dupe wsadzil , a pacjent sie wkurzyl i wywinal liscia lekarzowi .

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:

Ciekawe kiedy uda wam sie w koncu spotkac. Nataszka mieskza w twoim rodzinnym miesie ta? , a jak daleko jest oddalone od obecnego miejsca zamieszkania ? nie pamietam

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 15:23
Stary 2013-01-14, 15:54   #1941
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Monka- czyli nie ma zlamania? To dobrze...
Tak, nataszka mieszka w moim rodzinnym miasteczku. 160 km mamy teraz do siebie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-01-14, 16:08   #1942
monka23
Zakorzenienie

Asiulek nie wiem, bo ona na kompie ogladala te fotki i mowi, ze ma niewyrazny obraz , foty ida do szpitala i tam maja odpowiedni sprzet, ale mysle ze nie ,juz tak nie boli i normalnie juz sie czuje .Mam nadzieje, ze nie .

Teraz mam dwie kostki , przynajmniej nie bede dzis kapieli robic i moze jeszcze przez pare dni a co niech kapie

Co cie tak wywialo daleko od domu ? tz- ta poznalas u siebie czy juz tutaj ? jak nie chcesz to nie odpowiadaj

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 16:12
Stary 2013-01-14, 16:28   #1943
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ciesze się ze smakowało, ja to jednego zjem i jestem najedzona
robiłaś z tym sosem tzatziki?

dziewczyny gdzie kupie parmezan?
byłam w carrefour, leklerku i nie ma

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 16:37   #1944
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Odezwala sie ta co jej nie wywialo
U nas to dluga historia. Poznalismy sie u mnie, tz byl na obozie sportowym w 97 roku tak utrzymywalismy kontakt. Potem nasze drogi sie rozeszly, ja bylam w zwiazku 9 lat. W 06 nasze drogi znow sie zeszly, ja rzucilam wszystko lacznie z facetem i oto jestem tu

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-01-14, 16:40   #1945
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
ja mówie o placyku takim starym, nie wiem czy myślimy o tym samym,
bo tu w zeszlym roku robili tu lodowisko i dziś zaczęli.

Monka ale się urządziłaś,
to bycz się bycz.
a w szpitalu akcja jak z filmu

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
U nas to dluga historia. Poznalismy sie u mnie, tz byl na obozie sportowym w 97 roku tak utrzymywalismy kontakt. Potem nasze drogi sie rozeszly, ja bylam w zwiazku 9 lat. W 06 nasze drogi znow sie zeszly, ja rzucilam wszystko lacznie z facetem i oto jestem tu
to też jak z filmu
9 lat..... my się chyba ostatecznie nie zgadałyśmy z kim byłaś prawda?
tak wiesz ciekawość
Stary 2013-01-14, 16:45   #1946
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Sara- kupilam gotowy sos, nie robilam sama. Ja po jednym mialam niedosyt ale drugi ledwo jadlam

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Jak sie spotkamy oko w oko to moze zdradze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2013-01-14, 16:49   #1947
nataszka25
Zakorzenienie

ok, nie ma sprawy

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Evi bylabym wdzieczna

Wlasnie testuje tablet , mial trzybac 5h na bateri a trzyma nieco ponad dwie godziny , bez sensu ...
ale to może trzeba też 3 razy naładować ileś tam godzin, tak jak telefon.
Stary 2013-01-14, 16:58   #1948
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
bedziesz miala co malej opowiadac
Kurde dlugo bylas z poprzednim

Cytat:
ja mówie o placyku takim starym, nie wiem czy myślimy o tym samym,
bo tu w zeszlym roku robili tu lodowisko i dziś zaczęli.

Monka ale się urządziłaś,
to bycz się bycz.
a w szpitalu akcja jak z filmu
to w przychodni taka akcja . Wszyscy lekarze wylecieli ze swoich gabinetow , chlopy drzwi trzymali, a ja mowie do nich ze koles z okna skacze i ucieka
Stary 2013-01-14, 17:48   #1949
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Gdzie się Bao podziewa ?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------
Cytat:
Cytat:
Bao dawała dziś zdjęcia na FB więc jest chyba ok
jestem, jestem, podczytuję w wolnej chwili, glównie z tel. nie mam za bardzo czasu, bo moje młodsze dziecię już za długo w dzień nie śpi i wymaga ciągłego zabawiania, a, że śmieje się tak, że mnie totalnie rozczula to nie tracę czasu tylko ślęczę nad nią i zachwycam sie tymi śmiechami jej jest taka cudowna
Wczoraj poszliśmy z Kubusiem na sanki, zjeżdżał sam ze sporych górek, a jak do domu szliśmy to tak wył, że nie szło go uspokić, ludzie patrzyli na nas jak na najgorszą patologię ja ledwo wózek przez zaspy pchałam, a tż za mną ciągnął sanki z drącym się dzieckiem, uryczanym, uspiczonym macie jakieś sposoby jak dziecku przetłumaczyć, ze już trzeba iść do domu???na niego nic nie działa to samo jest ze spaniem w dzień, widzę, ze on potrzebuje jeszcze drzemki, bo ok. 17ej jest mega marudny i nie do zniesienia wręcz chwilami, ale za chiny się położyć nie chce płacze rzewnie, rzuca sie, tupie nogami żadne tłumaczenia, obiecywanki, nic NIC nie działa
Przywlekłam dzisiaj kolejne 3 pudełka puzzli, schowałam, dałam jedno, ostatnie tygodnie ślęczy nad tymi puzlami non stop
Przyszły mi dzisiaj rajstopki, które kupiłam od babki z all. W aukcji napisała, że nowe, zakupione w dwupaku, nie noszone, nie używane i co? i na jednych metka urwana, drugie z nadprutą sporo buzią puchatka, trzecie z dziurą po wyciętej metce, a czwarte pokluszczone na stopach...ależ się wkurzyłam odpowiedni komentarz poszedł i mail również, nie cierpię takich oszustów

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 17:54   #1950
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

Libra ze co? Gdzie ty to wyczytalas ? przyklad jej podalam bo akurat wszyscy wiedza co zrobila .Skąd ta interpretacja , napisałam tylko właśnie jak jest w dorosłym życiu , ze określa sie osoby a nie ich zachowanie czyli całkiem sprzeczne z tym co niby ma sie mówić , jak sie mowi do dzieci . Tak juz w życiu jest. Ktos cos zrobi złe , i nikt nie wnika dlaczego , zreszta po co , czy przeszłość powinna usprawiedliwiać złe czyny? Zwłaszcza zła przeszłość.
no właśnie też wcześniej pisałam że cobyśmy nie zrobiły to i tak przekabacanie się zacznie już w szkole i tam nikt się nie będzie pier.... czy jesteś niegrzeczny czy zachowujesz się niegrzecznie i cały nasz wysiłek psu w dupę
Cytat:
Kiedyś tez go miałam , ale to ściema elektroniczny papieros szkoda ze you tubą jeszcze nie odtwarza , śmieje sie bo czego to ludzie nie wymysla. Wrócisz do normalnych, tak mi sie wydaje. No chyba ze rzucisz , w ciążę zajdz , do 3 razy sztuka
Ja palilam to dla tego dymka , tej smoly . A próbowałas gumy nicoret ale te fresh mint , owocowe tez dobre jak ktos lubi owocowe smaki . Tylko jest ryzyko, ze wpadniesz w gumy i będziesz nimi zagryzac szlugi .
Sa jakieś tabletki , ponoć tanie i ponoć dobre. Moja koleżanka na nich rzuciła i teraz jej mąż.
Ja juz sie przyzwyczailam ze palę na " wakacjach" do drinka.
ja tam uważam że jak ktoś na prawdę chce rzucić to be zniczego rzuci tak jak ja z dnia na dzień z paczką papierosów w kieszeni już będzie 9 lat
a są tacy że różnych cudów próbują a i tak palą ,słaba psycha i tyle
Cytat:

Nie ma u Was gdzieś w pobliżu szkoły krawieckiej ? One też czasem organizują kursy. Albo może szkoły dla dorosłych

Nie widziałam nad Pekinem ale za to miałam okazję przejeżdżać obwodnicą Bielska przed sylwestrem i była piękna pogoda jednak tam nic nie było widać a dym się pchał przez wszystkie możliwe szpary w aucie. Wydawałoby się że to góry i powinno być czyste powietrze, nic bardziej mylnego. Ludzie tam chyba wszystkim palą
wiesz co nie pomyślałam o szkole ,kiedyś była muszę się dowiedzieć.

nawet u mnie na wsi jest strasznie zanieczyszczone powietrze,poznaję po tym że jak zmywam wieczorem twarz wacikiem to jak wychodzę na dwór to wacik później brudny a jak czasem nosa nie wystawię z domu to wacik czysty więc pełno tego syfu wszędzie nawet jeśli go nie widać
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
albo pamiętam jak spotkałam na ulicy gotha uciekłam ze strachu na drugą stronę ulicy
niektórzy się kreują na wampirów ale ludzi chyba nie napadają
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Libra jestem debilem i jakoś daję radę
że co wyzywali Cię od debilów ?

Cytat:
Evi bylabym wdzieczna

mój też miał trzymać 5 a trzyma coś ponad 2 ,to ściema z tymi 5 godz.
Cytat:
Malo mi bylo kurde , bo musialam ten fit test robic
:
nie wiesz że nadgorliwość gorsza od faszyzmu
W sporcie to lepiej zrobić za mało niż za dużo bo później mogą byc przykre skutki
akcja u lekarza a co to proktolog był
Cytat:
Asiulek nie wiem, bo ona na kompie ogladala te fotki i mowi, ze ma niewyrazny obraz , foty ida do szpitala i tam maja odpowiedni sprzet, ale mysle ze nie ,juz tak nie boli i normalnie juz sie czuje .Mam nadzieje, ze nie .
tak to byś pewnie na nogę nie mogła stanąć ,może stłuczona tylko
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

dziewczyny gdzie kupie parmezan?
byłam w carrefour, leklerku i nie ma
no właśnie tez go wszędzie szukam ,nie raz potrzebny do jakiegoś przepisu a nigdy nie mogę kupić i daję edamski przeważnie

PoP ,może i stwierdzenie faktu ale czasem niektóre fakty lepiej przemilczeć
Idę kiedyś ze sklepu ,przede mną kobieta z małym chłopcem ok.3-4 lata i mija nas bardzo puszysta (że się tak delikatnie wyrażę ) pani a tem mały na cały głos "ale gruba baba" ,pani się na pewno zrobiło przykro a on tylko stwierdził fakt

U nas tyle śniegu nawaliło że godzine walczyłam z odśnieżaniem podwórka i dalej pada ,jeszcze jutro pewnie będę musiała chodnik odśnieżyć bo widzę że sąsiedzi poodśnieżali wzdłuż swoich posesji.Wy odśnieżacie jak macie chodniki?
Miko tak dzisiaj zmarzł na dowrze że później poszedł odtajeć w łazience na podłodze tam cieplutko.CHyba czs wyciągnąć spodnie narciary

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Bao mój jak przestał w dzień spać ,też tak było że niby był śpiący ale nie chciał za chiny już się położyć to tak przez jakiś czas w godzinach popołudniowych był taki marudny ,później się to unormowało.Nie chciało mi sie po prostu z nim walczyć żeby go kłaść i dałam sobie spokój.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości