|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Libra jestem debilem i jakoś daję radę
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka pytalas o aplikacje , my mamy rozne, do pisania, do kolorowania, do ukadania, do grania , gadajace zwierzaki do latania, pociagi itd . Wg gustu malego musisz wybrac . Jezeli chodzi o gry dla dzieci to zazwyczaj jest tak ze darmowe sa okrojone wersje, a jak ci sie spodoba to mozesz wykupic pelna, ale nie musisz . Ogolnie tak z wszystkimi aplikacjami jest . Sprawdzasz czy ci sie podoba i wykupujesz, sa tez calkiem darmowe .
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak - WOW!!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie to jakiś kosmos - Twoja Gabrysia - no niesamowite
![]() P0P - ja myślałam, że nasze dzieci są za małe na narty. A Oliwka jak zjeżdżała, to w asyście, czy tak bardziej sama? Też padam z podziwu , ja w czasie nauki w krzakach lądowałam. A tu takie Smerfik daje radę - no wspaniale.AniaP - pokaż nam, jakie cuda kupiłaś w UK. Ech... to jest życie.
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Megi czytałam już jakiś czas temu o nauce jazdy na nartach i rozmawiałam też z koleżanką po AWF-ie (jest instruktorem narciarstwa) i wychodzi że optymalny wiek to ok. 5 lat. Głównie chodzi o "gotowość" stawów do nienaturalnych pozycji i skręceń. Jednak jak czasem się dziecię wypuści z górki to nie powinno się nic stać, tylko trzeba bardzo uważać żeby właśnie krzywdy nie zrobić na całe życie.
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
mamy dzieci które jeszcze do przedszkola nie chodzą, już dzieciaczki zapisane??? Ja dziś muszę iść bo kazali przyjść w połowie stycznia.... |
||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się uczyłam przed 30stką - jeśli pytasz o siebie :P Jestem mega melepetą narciarskim, ale od biedy po niebieskim zjadę bez krzywdy dla siebie i otoczenia. Na nartach byłam 2 razy w życiu
Kiedyś na pewnie jeszcze pojadę.
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trza się organizować ![]() a tak poważnie nie wiem czy się do tego nadaje. |
|
|
|
|
#1929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I z tym, że samemu ciężko przy tym być stabilnym emocjonalnie to też prawda .I z tym, że bez przesady też, ALE Ja wam powiem tak: nieraz, nie dwa mówię do młodej tak jak nie powinnam (albo inaczej: jak uważam, że nie powinnam), nieraz jest świadkiem jak się kłócimy z moim ojcem i też padają niewybredne słowa (mea culpa :ksiadz .Ogólnie jak wiecie upierd i bandytka z niej niezła, więc do tego a by nerwy puszczały niedaleko. I teraz tak-być może nasze dzieci będą jednostkami o silnych charakterach i jakieś tam gówniane "jesteś niegrzeczny" i inne, potarzane nawet 100 razy spłynie po nich i śladu nie zostawi, a być może będą tej słabszej psychiki i gdzieś tam kropla będzie drążyć skałę... Wiadomo-wszystko jest wypadkową wielu czynników, jaka jest atmosfera w domu, jak ogólnie się do siebie i dziecka odnosimy, jaki dajemy przykład i pierdylion innych rzeczy. ALE... ja na przykład jestem osobą przewrażliwioną życiowo i na swoim punkcie, mam syndrom pępka świata ("wszystko przeze mnie i moja wina"), mam nawyk robienia sobie wyrzutów za wszystko, jestem nadmiernie wrażliwa na krytykę, mam niską samoocenę i tak dalej... (Nie wiem dlaczego tak jest-moja mama była przekochana i na pewno mnie nie gnębiła, a zawsze chwaliła) Więc jeśli jest cień szansy, że moje dziecko takie nie będzie (po mamusi), że będzie miało łatwiej w życiu z samą sobą, że będzie miało wyższą samoocenę niż ja i ja mogę się do tego przyczynić to TAK BĘDĘ ROBIĆ (znaczy będę się starać, popełniając pewnie przy tym 1000 innych błędów wychowawczych ). Amen. Koniec psychoanalizy i wykładu Cytat:
Cytat:
![]() ania, fajnie ze się wypad udał Cytat:
![]() A u mnie koniec semstru i ogrom papierkowej roboty , dobrze, że za 2 tyg.ferie u nas ![]() A dziś idziemy do przedszkola na takie jakby konsultacje dla rodziców indywidualne-jakieś tam wnioski z diagnoz czy coś. Wiecie, takie gwiazdy na dywaniku, tylko bez gwiazd ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- nataszka, z przedszkolami państwowymi to zależy czy przez rekrutację się "idzie" (różne terminy w różnych miastach-u nas jakoś maj-czerwiec), czy tak "na jana" , w środku roku.
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-01-14 o 12:52 |
||||
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka jeżeli ktoś chce i nie ma żadnych przeciwwskazań zdrowotnych to może zaczynać naukę w dowolnym wieku.
Mój Tż uczył się w szkole średniej, ja zaczęłam jakoś przed 30-ką a później miałam długą przerwę. Znowu jeździłam i znowu przerwa. Nigdy nie uczyłam się z instruktorem tylko raz mi znajomy pokazał co i jak i puścili mnie w dół ze Skrzycznego. Na dole wyglądałam jak bałwan a lód na ubraniu topił się do następnego dnia . Spodobało mi się bardzo i nawet zimno nie przeszkadzało.
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
zlamalam chyba noge, slabo mi
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
jak złamałaś nogę??
co zrobiłaś? Sama jesteś? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Monka, coś ty nawyrabiała? ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Film służące leci teraz na HBO HD |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie się Bao podziewa ?
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Madzia właśnie listonosz nasze prześcieradło przyniósł. Dzięki
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Sara- nalesniki przepyszne
bardzo syte, po dwoch pekalam ![]() Wlasnie tez mialam pytac o bao... Monka- co tam odwalilas? Dawaj znac! Mrowak- Gabi jest nieziemska! Ja jeszcze kopary nie zwinelam bo moj zachwyt nie mija ![]() A zlot czarownic w pleszewie popieram
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!Bao dawała dziś zdjęcia na FB więc jest chyba ok |
|
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Evi bylabym wdzieczna
Wlasnie testuje tablet , mial trzybac 5h na bateri a trzyma nieco ponad dwie godziny , bez sensu ...
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka ale jak, przy działającym miał trzymać 5 h czy w spoczynku ? Może nie był w pełni naładowany ?
Wg mnie też piszą jedno a w praktyce zupełnie inaczej to wygląda ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Nie wiem jak u Was ale u nas sypie śnieg. Byłyśmy trochę na dworze. Zosia pobiegała, pobawiła się w śniegu i do domu.
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będą fruwać... |
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
No to juz wiem gdzie mieszkasz
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz ale jestem sierota
, chyba jutro nie pocwicze ,a mialam jeszcze wieczorem Insanity zaczac, no i Malo mi bylo kurde Slabo mi bylo przez godzine, zdychalam na podlodze , mdlalam .Bylam na x rayu , 4 razy fotki robila bo koscie nie moga zlapac na zdjeciu, , fotki pojda do szpitala i do 24h beda dzwonic, na dzien dzisiejszy pielegniarka nic nie widzi . DZIS OGLASZAM DZIEN GNICIA , NIC NIE ROBIE , noge mam w gorze trzymac i odpoczywac .A jak akcja u lekarza byla. Koles poszedl do gabinetu , nagle lekarz wylatuje i krzyczy, zeby po policje dzwonic. Trzymal drzwi ,a ten koles chcial wyjsc z gabinetu i tak sie szarpali. Do tz-ta mowie ,szyko idz mu pomoz trzymac drzwi, az policja wpadnie , lukam sobie w okno, widze a koles z 4 -5 metrow skacze z okna gabinetu i ucieka . , ciekawie bylo . Nie wiem o co poszlo . Moze mu palucha w dupe wsadzil , a pacjent sie wkurzyl i wywinal liscia lekarzowi .---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- ![]() Ciekawe kiedy uda wam sie w koncu spotkac. Nataszka mieskza w twoim rodzinnym miesie ta? , a jak daleko jest oddalone od obecnego miejsca zamieszkania ? nie pamietam
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-14 o 15:23 |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Monka- czyli nie ma zlamania? To dobrze...
Tak, nataszka mieszka w moim rodzinnym miasteczku. 160 km mamy teraz do siebie
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek nie wiem, bo ona na kompie ogladala te fotki i mowi, ze ma niewyrazny obraz , foty ida do szpitala i tam maja odpowiedni sprzet, ale mysle ze nie ,juz tak nie boli i normalnie juz sie czuje .Mam nadzieje, ze nie .
Teraz mam dwie kostki , przynajmniej nie bede dzis kapieli robic i moze jeszcze przez pare dni niech kapie ![]() Co cie tak wywialo daleko od domu ? tz- ta poznalas u siebie czy juz tutaj ? jak nie chcesz to nie odpowiadaj
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-14 o 16:12 |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze się ze smakowało, ja to jednego zjem i jestem najedzona
![]() robiłaś z tym sosem tzatziki? dziewczyny gdzie kupie parmezan? byłam w carrefour, leklerku i nie ma
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Odezwala sie ta co jej nie wywialo
![]() U nas to dluga historia. Poznalismy sie u mnie, tz byl na obozie sportowym w 97 roku tak utrzymywalismy kontakt. Potem nasze drogi sie rozeszly, ja bylam w zwiazku 9 lat. W 06 nasze drogi znow sie zeszly, ja rzucilam wszystko lacznie z facetem i oto jestem tu
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mówie o placyku takim starym, nie wiem czy myślimy o tym samym,
bo tu w zeszlym roku robili tu lodowisko i dziś zaczęli. Monka ale się urządziłaś, to bycz się bycz. a w szpitalu akcja jak z filmu ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() 9 lat..... my się chyba ostatecznie nie zgadałyśmy z kim byłaś prawda? tak wiesz ciekawość |
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Sara- kupilam gotowy sos, nie robilam sama. Ja po jednym mialam niedosyt ale drugi ledwo jadlam
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Jak sie spotkamy oko w oko to moze zdradze
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
ok, nie ma sprawy
![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- ale to może trzeba też 3 razy naładować ileś tam godzin, tak jak telefon. |
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde dlugo bylas z poprzednim Cytat:
. Wszyscy lekarze wylecieli ze swoich gabinetow , chlopy drzwi trzymali, a ja mowie do nich ze koles z okna skacze
|
||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj poszliśmy z Kubusiem na sanki, zjeżdżał sam ze sporych górek, a jak do domu szliśmy to tak wył, że nie szło go uspokić, ludzie patrzyli na nas jak na najgorszą patologię ja ledwo wózek przez zaspy pchałam, a tż za mną ciągnął sanki z drącym się dzieckiem, uryczanym, uspiczonym żadne tłumaczenia, obiecywanki, nic NIC nie działaPrzywlekłam dzisiaj kolejne 3 pudełka puzzli, schowałam, dałam jedno, ostatnie tygodnie ślęczy nad tymi puzlami non stop Przyszły mi dzisiaj rajstopki, które kupiłam od babki z all. W aukcji napisała, że nowe, zakupione w dwupaku, nie noszone, nie używane i co? i na jednych metka urwana, drugie z nadprutą sporo buzią puchatka, trzecie z dziurą po wyciętej metce, a czwarte pokluszczone na stopach...ależ się wkurzyłam odpowiedni komentarz poszedł i mail również, nie cierpię takich oszustów
|
|
#1950 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a są tacy że różnych cudów próbują a i tak palą ,słaba psycha i tyle ![]() Cytat:
nawet u mnie na wsi jest strasznie zanieczyszczone powietrze,poznaję po tym że jak zmywam wieczorem twarz wacikiem to jak wychodzę na dwór to wacik później brudny a jak czasem nosa nie wystawię z domu to wacik czysty więc pełno tego syfu wszędzie nawet jeśli go nie widać Cytat:
![]() że co wyzywali Cię od debilów ? Cytat:
nie wiesz że nadgorliwość gorsza od faszyzmu ![]() W sporcie to lepiej zrobić za mało niż za dużo bo później mogą byc przykre skutki akcja u lekarza Cytat:
no właśnie tez go wszędzie szukam ,nie raz potrzebny do jakiegoś przepisu a nigdy nie mogę kupić i daję edamski przeważnie PoP ,może i stwierdzenie faktu ale czasem niektóre fakty lepiej przemilczeć Idę kiedyś ze sklepu ,przede mną kobieta z małym chłopcem ok.3-4 lata i mija nas bardzo puszysta (że się tak delikatnie wyrażę ) pani a tem mały na cały głos "ale gruba baba" ,pani się na pewno zrobiło przykro a on tylko stwierdził fakt ![]() U nas tyle śniegu nawaliło że godzine walczyłam z odśnieżaniem podwórka i dalej pada ,jeszcze jutro pewnie będę musiała chodnik odśnieżyć bo widzę że sąsiedzi poodśnieżali wzdłuż swoich posesji.Wy odśnieżacie jak macie chodniki? Miko tak dzisiaj zmarzł na dowrze że później poszedł odtajeć w łazience na podłodze ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Bao mój jak przestał w dzień spać ,też tak było że niby był śpiący ale nie chciał za chiny już się położyć to tak przez jakiś czas w godzinach popołudniowych był taki marudny ,później się to unormowało.Nie chciało mi sie po prostu z nim walczyć żeby go kłaść i dałam sobie spokój. |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Domyślam się że to przejęzyczenie ?

Kiedyś na pewnie jeszcze pojadę.

, dobrze, że za 2 tyg.ferie u nas 

, ciekawie bylo
i moze jeszcze przez pare dni 
żadne tłumaczenia, obiecywanki, nic NIC nie działa
odpowiedni komentarz poszedł i mail również, nie cierpię takich oszustów