|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
zamawiałas przez neta czy tam u was udalo sie znalesc w sklepie?
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Zielona kupiłąm pare rzeczy dla Dominika, potem wrzuce zdjęca to sobie spojrzysz co tam sobie wybierzesz aha i od razu mówie że prać w razie co nie będę żebyś miałą z metkami z cenami. za 15 sztuk odzieży wyszlo jakieś 25zł
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2074 |
|
potworkowa
|
tż jednak dzisiaj nie przyjedzie
ja pierdziele, czy wszystkie moje plany muszą się sypać? |
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się czaje na żyrafę ze Skip Hop. W prawdzie nie ma sztućców ale za to jest na później śliczny plecaczek
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nisia, Olimpia ma plecak sowe. Cos mi sie z czcionkami porobilo i nie mam polskich znakow, ech... |
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
maja tez fajne pudelka na zabawki http://allegro.pl/skip-hop-zoo-pudel...926945478.html http://www.fabrykawafelkow.pl/pojemn...awki-zoo-.html ale cena ... szukam wlasnie jakiegos fajnego pudelka bo na razie wszystko stacjonuje w lozeczku, czas to zmienic
|
||
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
kasiam u nas po lozeczkiem
mamy takie pudło-puby dla małej z ikei musimy jw od teściów przyświeca tylko coś sie zebrać nie mozemu w ogóle uszczypnijcie mnie bo nie mogę uwierzyć jakie mam grzeczne dziecko! ale fajna odmiana, w szoku jestem. Leży na wersalce juz 4h i sie sama sobą zajmuje tzn. gada, lapie sie za kolanka i łydki i rozgląda
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktore to http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/20475/ ![]()
|
|
|
|
|
#2081 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie się też to podoba: http://www.mamissima.pl/przytulanki_...ozka_sowa.html http://www.mamissima.pl/zabawki_i_gr...p_friends.html A co do pudełka na zabawki to też chciałam coś kupić bo Maja ma kilka gryzaczków, grzechotek itp., ale kupiłam po prostu zwykłe przeźroczyste pudełko, na razie zostanę przy tym.
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Ale mi dziś sennie. Do tego dziecko nie śpi i cały dzień smętnie buczy więc ją zostawiłam teściowej niech wie, co znaczy dziecko he he....Ja też tam cały dzień jestem i doglądam ją od czasu do czasu plus nawet spacer, ale cały dzień w kuchni spędzam bo jak ojcowie to poddasze ocieplają to tu obiadek, tu kawka, tu herbatka..... i leci czas. Będę prasować chyba zaraz. Marta nie prasujesz czasem?
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rzeczywiscie jest taki maly plecak z szelkami.
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2013-01-14 o 16:57 |
|
|
|
|
#2084 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cudny jest
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No zaś zaś... ![]() A co do cyców to też mam teraz kompleks. Niby nie są obwisłe jako ś tak bardzo i nie mam rozstępów ale od porodu mój mąż ma zakaz dotykania. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|
#2085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem Ci, że podanie słoiczka to żaden problem, a wręcz sama przyjemność. Wyciągasz słoiczek z lodówki, przekładasz pokarm do pojemniczka i gotowe, a jaka to przyjemność oglądać jak dziecko otwiera dzióbek po więcej Jak na razie tylko raz dziennie jej podaje i bardzo lubię tą porę
|
||
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Elena bardzo chętnie
gdzie pracujesz w Bielsku?
|
#2087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Maja zrobiła kupę, na całe szczęście chociaż nie widziałam żeby jej coś dolegało. Chciałam jej kupić taką zawieszkę do wózka, ale nie wiem jak bym mogła to zamocować. http://www.decobazaar.com/produkt-so...i-3595052.html
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2013-01-14 o 17:07 |
||
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dzisiaj się do dentysty zapisać, ale ma urlop... Do innego idę w środę, mam nadzieję, że wytrzymam, bo dalej boli
![]() Powinnam się martwić, że Krystianek nie chce podnosić głowy leżąc na brzuszku? Wydaje mi się, że to raczej z lenistwa, woli lizać pieluchę na której leży, albo piąstkę.... A jak go trzymam pionowo, to ładnie trzyma prosto główkę... Dziewczyny, które mają tangle teezer....która to jest ta najbardziej zachwalana podstawowa wersja? Bo na all jest salon elite. To jest ta? Czy ta salon elite to jest nowa? |
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:cmok :
|
|
|
|
|
#2090 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
Lena znowu urządza cyrki... albo jakiś skok się zbliża albo wrodzone upierdliwstwo znowu się odzywa ![]() udało jej się dwa razy przewrócić z brzuszka na plecy i teraz leżenie jej się nie podoba a że jej przewrót na brzuch jeszcze nie wychodzi to wścieka się jak cholera... na płasko jej źle, tylko ją noś, rób samolocik albo inne cuda... mam w domu histeryczkę ![]() Cytat:
a z piciem jest różnie, czasem wypije 30 ml, czasem 100 ![]() Cytat:
![]() niby chciała mi się pochwalić, że taka z niej dobra matka Cytat:
ja też w ciąży miałam wymówkę a teraz nie ma bata... chyba że wcześniej coś się wydarzy i znowu przesunę zabieg Cytat:
![]() Cytat:
mojej zawsze tak robię i sika jak na zawołanie, spróbuj Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-01-14 o 17:11 |
|||||
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
Ale tak w ogóle w ogóle nie podnosi? Czy np. podnosi, ale szybko się męczy bądź nudzi? Bo jeśli w ogóle, w ogóle to chyba bym zapytała pediatry.
|
#2092 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No i tak ogólnie to mi syn też po odłożeniu do łóżeczka się budzi i zasypia przy cycu bo inaczej sam nie potrafi. Ehh... Cytat:
Pozdrawiamy starszego imiennika, ja też zauważam dużą różnicę między dzieciaczkami w "naszym" wieku ![]() Cytat:
![]() WOW! ale super chłopak! Jak pięknie leży na brzuszku. ![]() Bardzo współczuję dziewczynom które mają nieprzyjemne spięcia z partnerami. Życzę Wam żeby szybko się poprawiło, bo bardzo ważne jest wsparcie partnera a nie jeszcze zamartwianie się przez niego. Dziewczyny, może uda mi się wieczorem więcej doczytac bo weekend z mężem narobił mi zaległości a Wy pędzicie jak szalone. Szymonek śpi sobie a ja lecę jeszcze coś przegryźć nim się obudzi i sam będzie chciał jeść.
|
||||
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana przeglądnęłam i nie ma już takich tangle teezer jak ja mam - ja mam takie jak są z tą nakładką ochronną tylko większą.
Ale pewnie te nowe to to samo tylko inny kształt ![]() Kasiam a przegladałaś na allegro dział pojemniki na zabawki? http://bitshare.com/files/fplb9a12/T...layTV.avi.html Tam jest dużo stylizowanych jak Skip hopp, może nie aż tak pieknych ale za to duuuużo tańszych ![]() Np. taki http://allegro.pl/kosz-myszka-miki-m...894244631.html
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-14 o 17:18 |
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven podobno te stare są lepsze i one chyba mają kształt dopasowany do dłoni, a te nowe nie... Nie wiem czy skłądać kasę, czy czekać, może kiedyś jeszcze się pojawią....
Minimum ile herbatki powinnam dawać karmiąc mm? Dają codziennie 100ml koperkowej. To dobrze, czy dawać więcej? |
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jeśli coś Cię niepokoi warto zawsze zapytać pediatrę. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-01-14 o 17:20 |
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana mój jak 30 ml na dzień wypije to jest święto. Dziewczyny pisały, że jak nie chce pić to nie musi, a 100 ml na dzień to chyba wystarczy
![]() Kasiam a może takie pudełok http://allegro.pl/pojemnik-na-zabawk...919241403.html ![]() albo takie http://www.zabawkolandia.com/index.p...product_id=616 http://www.zabawkolandia.sklep.pl/in...oducts_id=1757
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-14 o 17:32 |
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki, bioderka już super!
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa no to cudnie
|
#2099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i z góry przepraszam za jednego pajaca, mam nadzieje że się obrazisz jak zobaczysz ale tak mnie rozbawił że musiałam gdyby był w innej kolorystyce to bym sama Zośke chętnie wystroiła ale w takim kolorze jej nie do twarzy :P
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- A co do włosow to ja myje 2-3 razy w tygodniu. Mi sie przetłuszczaja wlosy kiedy kupuje zly szampon,tzn ostatnio kupilam nivea,na drugi dzien mialam juz tłuste wlosy bo tak to myje przeciwłupiezowymi Head & Shoulders albo taki biedronkowy tez przeciwłupiezowy i wlosy sie tak nei przetluszczaja. Moj maly marchewki w sloiczku nie chcial,robilam podchody przez 2 dni i nic. Teraz dałam gruszki Williamsa i tez pyszczek zamykał,jutro znowu kolejne podchody
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

zamawiałas przez neta czy tam u was udalo sie znalesc w sklepie?

ja pierdziele, czy wszystkie moje plany muszą się sypać? 

:cmok :