![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
czicie ze moja mala wlasnie wypila mleko z butelki avenyu? zalapala od razu wydoila bez szemrania.
nie wierze po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() No i to by było na tyle bo dziecię mnie wzywa. |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
Zosia właśnie zrobiła szóstą dzisiaj kupę
![]() Mamcia - moja też często skrzeczy ![]() A dziś zaczęła powtarzać "rata" - całkiem profesjonalne "r" jej wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zadomowienie
|
Martwilismy sie ze mala sie na brzuch nie przewraca. to teraz non stop to robi. teraz chcila zasnac ale nie mogla bo musiala sie przewracac i sie darla. az w koncu padla
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Karolina brawa za wagę i wzrost Marcinka
![]() Dep tak właśnie mi się kojarzyło, że macie smoczek z wiewiórą ![]() Mamcia Luśka też skrzeczy, oj i to czasem tak, że bębenki pękają... A ostatnio próbuje piszczeć/skrzeczeć tak wysoko, że jej struny głosowe nie dają rady, więc rozdziawia paszczę, wciąga powietrze i jest najpierw dłuuuuga cisza (bo nie potrafi tak wysokich dźwięków wyartykułować) i dopiero po chwili słychać pisk z tą butlą aventu niezłe jaja, przypomniało się jej widzę ![]()
#818 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że u Was się wyprostowało, mam nadzieję, że mój też wyrośnie ![]() ![]() Cytat:
Ostawiłam rozszerzanie na 3 dni, po czym podałam dynię, zmiany sie wycofywały powoli, potem dynia z ziemniakiem i sam ziemniak -też było spoko. Po trzech dniach z jabłkiem wysypało go na całym ciele, nawet we włoskach ma krostki. Nic innego nie dawałam wtedy więc wnioskuję, że to po tym. Karty od alergologa nie mamy, nie kierowała nas do niego, wypisuje mleko bez problemu ![]() Cytat:
![]() Ketotifen dostał. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do butli to nie przypomnialo toz to ona igdy ani lyka z niej nie wypila! ![]() jutro sprobuje jeszcze dac jej z TT. bo z tt pila zaraz po porodzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
mój po kąpieli tak skrzeczał/piszczał że kazałam małżowi odwracać jego uwagę bym w spokoju mogła go ubrać bo się nie dało wytrzymać
![]() ![]()
#822 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
My ostatnie 3 dni spędziliśmy praktycznie poza domem. Wczoraj przywieźliśmy moją kotkę od mojej mamy - póki co jeszcze nie do końca odnajduje się w nowym miejscu ale i tak jest dobrze. Dzisiejszej nocy mała przespała ciągiem prawie 5 godzin - normalnie szok! Zazwyczaj mamy karmienia co 3 godz z zegarkiem w ręku. Za to jutro mamy szczepienia.... Już się boję tym bardziej, że ostatnio mała strasznie jest marudna i buntuje się przy cycku. Mam 2 pytanka do Was: 1. Czy któraś z Was (lub jakaś koleżanka) bierze może Novynette? Mam jedno opakowanie z terminem do 06.2013 i mogę je wysłać bo inaczej wyrzucę je do kosza. 2. Mamy, które używają smoczków ortodontycznych MAM - czy zdarzyło się, że Wasza pociecha nie tolerowała tych smoczków? Zastanawiam się nad zakupem ale do tej pory moja mała tolerowała tylko kauczukowe smoczki w kształcie kulki (odradzanych przez Karolinę) i nie wiem czy nie wyrzucę niepotrzebnie pieniążków w błoto. Czy faktycznie ten silikon jest miększy niż w innych smoczkach silikonowych? |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do skrzeczących dźwięków to zabawnie brzmią te wysokie tony chyba zwłaszcza jak wydaje je z siebie chłopak ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#826 |
Rozeznanie
|
no właśnie tak pusto to chyba jeszcze nie było gdzie są Wszyscy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Straszne tu pustki, co jest mamuśki? ![]() U nas dni marudy. Pojawiają się nawet płaczki, a dawno ich nie było. I problemy ze spaniem. W nocy potrafi się obudzić z 6 razy, wcale nie na jedzenie... W ciagu dnia drzemki bardzo krótkie max 20 min. Tylko na spacerach śpi ładnie więc wychodzę na minimum 2 godziny ![]() Wiecie co? Mój TZ to pedant, powoli sobie to uświadamiam. Właśnie przed chwilę chciałam mu pomóc rozwieszać pranie - to mi nie pozwolił, bo podobno zaburzałam jego plan ![]() Aaa i najważniejsze.. Jest pierwsza rzecz, którą mała lubi (oprocz mleka) ![]() ![]() Karolina brawa za 5 miesięcy, no i za piękną wagę ![]() Agunia jak wygląda u Was rozszerzanie diety? Podajesz już Lu jakieś stałe pokarmy zgodnie z BLW? Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-01-14 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
hej
myślałyście o mnie chociaż czasem? ![]() ja końcu się wyleczyłam. Znowu miałam nawrót infekcji bakteryjnej dróg moczowych tylko że lekarz na IP powiedział że to nie to, tylko "wirusówka". Kazał leżeć w łóżku i brać przeciwgorączkowe leki. A ja miałam temp 39,5' i spadała mi dopiero po ketonalu ![]() ![]() Do tego Hania jest tak absorbująca ostatnio... Olcia czytałam jak zachowywał się Oskarek w ostatnim czasie i mam wrażenie jakby to był opis mojego dziecka. Nie mam czasu na nic, a jeszcze 1 lutego wracam do pracy i już co chwile tam jeżdżę żeby się "wciągnąć". ![]() Postaram się częściej odzywać ![]() A odnośnie wrzasków i pisków to Hania osstatio w tym ma mistrza... uszy więdną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto zajmie się Hanią pod Twoją nieobecność? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja tylko w przelocie. U nas ok. Mam w domu trójkę dzieci i muszę szczerze przyznać, że jest łatwiej niż z jednym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#832 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też wiem co to znaczy słaba silna wola... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Dziecię zasnęło, czas na wizaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak dzisiaj mała dostała brokuła, marchewkę i paprykę. Dorwała się najpierw do brokuła, ledwie polizała i skrzywiła się niemiłosiernie i zaczęła pluć. Następnie większość kawałków brokuła wylądowała (przy wciąż skwaszonej minie) na podłogę, i było to działanie na 100% celowe, natomiast marchewkę brała do ręki, zbliżała do buzi, chyba przypominała sobie, jaki ten brokuł przed chwilą był niedobry i odsuwała. Ale marchewką i papryką już o podłogę nie rzucała ![]() ![]() za skórki od chleba, biszkopty i jabłko wcina niezwykle chętnie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#835 |
Zadomowienie
|
Teściowa i moja ciotka. Ale teściowa pracuje na zmiany a ciotka ma już starszego ojca w domu, więc musze kogoś znaleźć jeszcze w alternatywie bo jak z dziadkiem coś będzie nie tak a tesciowa będzie mieć na rano to wtedy kicha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Za nami idealny dzień ![]() ![]() Mieliśmy drugie podejście do dyni i jadł chętniej niż wczoraj, choć to nie znaczy, ze był mniej ubrudzony ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#837 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas też marudzenie okropne, słabo śpi w dzień i dużo płacze, nie wiem o co chodzi, ząbków ani widu ani słychu Twojego Tż to w ramki oprawić naprawdę, złoty chłopak ![]() Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam się Wam pochwalić- schudłam 2kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |||
Zakorzenienie
|
Dzisiaj nie ma dużo do nadrabiania.
Z jednej strony super ![]() ![]() Cytat:
Dzień wcześniej był u nas teść, mała się nie bała. A następnego dnia u nich taka maskara. Jednak bardzo możliwe, że to przez teściową. Ledwo co do nich weszliśmy, "napadła" na małą, bo przecież dawno jej nie widziała. Nawet nie pozwoliła mi jej rozebrać do porządku. Zdążyłam zdjąć jej tylko rękawy z kombinezonu i teściowa wzięła małą na ręce. Widocznie się przestraszyła i tak zostało do końca wizyty. No i później takie teksty jak u Was ![]() Kilogramami się nie przejmuj, przyjdzie wiosna, więcej ruchu i samo spadnie ![]() Cytat:
http://allegro.pl/kiddy-guardianfix-...881358824.html Nasza córcia do tego jest jeszcze za mała, ale akurat przymierzali do tego modelu 10-cio miesięcznego smyka. Ciekawe rozwiązanie. Jeśli córcia w obecnym foteliku (mamy mc cabrio fix) wytrzyma do momentu, aż będzie stabilnie siedzieć to najpewniej kupimy fotelik 9-36. Hehe wszystko co najciekawsze przed nami ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
hmm ja mam wrażenie, ze to reakcja alergiczna albo przesuszenie skóry. My ciągle używamy emolientów, ale zamierzam już zacząć używać zwykłych kosmetyków.
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, L. taki mały a zna się na ludziach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.