|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Neni za ciebie też trzymam kciuki oby na jutrzejszej wizycie było wszystko ok Edytowane przez katarzynkajg Czas edycji: 2013-01-14 o 20:17 |
|||
|
|
|
#3932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz nie usnę!!! Jak ja zrobiłam sobie wstępne wyliczenie ile kasy będzie nam potrzebne to się wystraszyłam i chyba już zaczne kupować drobna rzeczy. |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobisz sobie jutro
![]() A ja znając moje smaki ostatnio to nie wiem czy przełknę jutro spaghetti. Jutro może sie okazac ze jest dla mnie bleee ![]() Uroki ciąży
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się nie mogę doczekać truskawek i czereśni, mniam chyba za dwa tygodnie nie? bo cały 12 tydzień i cały 13, no chyba, ze ja coś źle liczę ![]() ja jeszcze nic dla malca nie kupuję ale jak któraś ma ochotę to ładne pajacyki i body będą w lidlu. To są zimowe ale zawsze można większe kupić a jakość tam zawsze jest rewelacyjna
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja teeeż
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
.Musi byc dobrze
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że nie tylko ja mam smaka już na truskawki i czereśnie
![]() dziś zjadłam prawie cały słoik rolmopsów na jednym posiedzeniu i mam wyrzuty sumienia bo to jednak ocet |
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Byłam dziś u gin, mam (nareszcie) założoną kartę ciąży Morfologia,mocz,toxoplazm oza do zrobienia i za 3 tyg-4.02 kolejna wizyta. Lekarz mi zabonił chodzić na basen,uprawiać sport,seks,oraz wszelakich wysiłków. Sprawdzał czynność serduszka dzidzi i wszystko ok, a ja znów mogłam posłuchać jak bije ![]() Jeszcze informacja dla kobietek z Warszawy- jest bezpłatna szkoła rodzenia na Żelaznej. " KURSY FINANSOWANE od 03 stycznia 2011 r. kursy finansowane ze środków Miasta Stołecznego Warszawy przysługują Paniom, które spełniają jeden z niżej wymienonych warunków:
http://szkolarodzenia.com.pl/Z-ostat...nformacje.html Szkoda że u mnie w mieście takiej nie ma finansowanej,ale wiem że w samej Warszawie to nie jedyna bezpłatna. Mają sporo wolnych miejsc
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-01-14 o 20:25 |
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kończysz 12t ![]() Więc z moich obliczeń to za tydzień ale ja to tam liczę po swojemu
|
|
#3939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiunia1230 za zaliczone egzaminyCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:Cytat:
za udaną wizytę
|
||||||
|
|
|
#3940 | |
|
Raczkowanie
|
Na jutro zrobiłam a`la chińszczyzne z kurczakiem, musze się tym zadowolić ;p
Cytat:
|
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje Mnie od początku ciąży lekarz kazał prowadzić oszczędny tryb zycia-zero sexu,cwiczen itp. iitd. Mam nadzieje ze po nastepnej wizycie sie to zmieni ![]() Dobrze ze poruszyłas temat szkoły-zbieram sie juz 2 tygodnie zeby tam zadzwonic i dowiedziec sie co i jak Czytałam w necie ze u mnie szkoła jest bezpłatna.Fajnie by było
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-01-14 o 20:45 |
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po dzisiejszym dniu w pacy (w trasie) stwierdzam, że nie dam rady prowadzić tyle auta, wróciłam do domu i 2h leżałam zanim wróciłam do życia jutro wizyta ok 12 oraz po wizycie oznajmiam swój stan w firmie. Dziś mnie jeszcze prezes wkurzył. |
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własnie trafiłam na wykaz rzeczy do porodu w moim szpitalu w którym planujemy poród.Otóż MOGĘ posiadać n/w rzeczy ![]() Kobieta rodząca może posiadać:
|
|
#3945 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Udało mi się was nadrobić, chociaż znowu trwało to prawie 2 godziny ![]() U nas dzisiaj bardzo owocny dzień Najważniejsza rzecz, że podpisaliśmy umowę kredytową Miał być hipoteczny, ale pani z banku wynegocjowała nam lepsze warunki na gotówkowym I tym sposobem mamy już pieniądze na koncie, a że będą nam potrzebne za kilka miesięcy to są na oszczędnościowym, gdzie odsetki na chwilę obecną wynoszą dwukrotność raty ![]() I druga sprawa byłam dzisiaj na wizycie Nie pisałam o niej, bo u mojej ginki nie ma zapisów na termin tylko się idzie po prostu. A nie wiedziałam czy zdążę po banku... Musieliśmy się spiąć, bo odesłałam dzisiaj z przedszkola dzieciaczka z dziwnymi zmianami na skórze. Wystraszyłam się bardzo, że to różyczka... Niby przechodziłam, ale dostałam zapobiegawczo zwolnienie. Jutro mama chłopaczka ma dzwonić co to i jeśli to coś innego, to od środy wracam do pracy. Generalnie wizyta bardzo udana. Z dzieckiem wszystko ok. Ginka martwiła się trochę tym moim niskim łożyskiem, ale powiedziała, że się nie obniża i jest ok Dziecko jest większe niż z terminu z OM. Nie pokazało niestety co ma między nóżkami, ale ja i tak będę je kochaćCytat:
Mamy w przedszkolu Jest taka fajna![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładnie już widać Fajnie mieć taką pamiątkę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I ruchów też![]() Cytat:
U mnie takie sadełko
|
|
#3946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu dziś cicho
Mykam się kapać i chyba położe sie wcześniej.Znając życie będzie jutro co nadrabiac
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3949 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
uff... nadrobiłam...
Witaj dziewczyny bardzo ładnie już wcześniej doradzily. Pogadaj z chłopakiem i przemyśl poważnie powrót do rodziców. a przede wszystkim życzę aby sie wszystko poukładało. I pamiętaj, nie potrzebujesz byc z chłopakiem tylko dlatego że macie miec dziecko razem.Cytat:
cały czas mnie ssie... zjem obiad i po godzinie jakbym nic nie jadła cały dzien. Dzisiaj żurek i spagetti było.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pomysłu nie podsunę, bo pewnie ten męski żołądek to mięsożerca ![]() Cytat:
ale chudzinka... coś tam sie lekko zaokragla.. Cytat:
no tutaj cieżko czasami nadrobić, nawet jak się raz dziennie zagląda.Cytat:
![]() Cytat:
ja jutro mogę pospać do 8-8.30. O 11 15 mam samolot do Berlina, troszkę luźniej pracowo będzie.. i z koleżanką się przy okazji spotkam. No ale nie zamierzam się przemęczać. Uwielbiam latać, ale chodzi mi ciągle po głowie, jak mój organizm teraz będzie reagował na lot. Przeciwskazań nie mam, kilka razy lekarz potwierdzał, że jak nie teraz to kiedy..?:P Neni: ja takie kłujące mam wtedy, kiedy ewidentnie się przemęczę... musze wtedy dzien/dwa wyluzować, odpoczywać i jest znowu ok.
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Nie mam czasu specjalnie pisać bo praca, praca, a potem wykonczona przychodzę i padam na twarz.. ale chciałam się pochwalić, że kupiłam dwie bluzki ciążowe. W ogóle wczoraj weszłam do h&m-u i jak wielki u nas jest ten sklep tak dział ciążowy to 1/20 i raczej rzeczy, ktore ni w tą ni w tamtą mi nie przypasowały. Wybrałam dwie najladniejsze, ale resztę będę zamawiać przez internet. Tak w ogóle jak ostatnio bylam u lekarza w 12 tygodniu i 2 dniu to mówił, że do 15 tygodnia każde dziecko się tak samo rozwija i dopiero później można stwierdzić płeć dziecka. Nie wiem jak to jest, ale mu wierzę, bo w sumie to sama tam na monitorze tak średnio wszystko widziałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3952 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38644105]nie wyobrażam sobie przewijania cały czas na kanapie w schylonej pozycji, kręgosłup by mi wysiadł [/QUOTE]A mi tak chyba będzie najwygodniej na siedząco przewijać ![]() Cytat:
a ja rosnę i rosnę... Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-01-15 o 00:32 |
|||
|
|
|
#3953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj w gronie też dopiero wczoraj założono mi kartę...termin na 29.08.2013r.U mnie wyniki były ok toxoplazmozy nie miałam nie mam więc nie mogę jeść surowego mięsa i nie mogę mieć styczności z odchodami kota...i jeszcze jakiś wynik miałam robiony też jest ok na jakaś bakterie która powoduje poronienia. Także jednym słowem jest ok, jutro kończymy 8 tydzień a 14,02 mamy USG
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Raptowna ja na pewno zacznę kupować szybciej, i powoli regularnie dokupować rzeczy, bo niestety tak będzie nam lżej rozłożyć koszty.
najwięcej pewnie kupię, na wyprzedażach wielkanocnych, ale już teraz kupiłam kilka drobnych rzeczy. oglądam i zapisuję rzeczy które mi się podobają, porównuję ceny itp, żeby być gotowym na zakupy. wiele rzeczy też dostanę od rodzinki i znajomych, to odciąży mój budżet trochę! |
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Witam w mroźny poranek...brrrr jak zimno...
Od rana wielki apetyt już zjedzone 2 bułeczki ze ŚLEDZIKIEM (pyszna śledziowa sałatka tatarska) i co i co chyba nici z marzeń o córeczce jak to ochota na śledzie przyszła, w zanadrzu mam jeszcze bułeczkę słodką z makiem i bułeczki z serkiem białym Będziemy dziś się objadać w pracy. Chociaż zawsze lubiłam śledzie może i będzie córcia ![]() Co by nie było będę kochała ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
ja też dostanę trochę rzeczy od rodziny, siostra trzymała ciuszki dla mnie, zawsze coś się jeszcze dostaje...ja myślałam o zapasie pampersów bo ich nigdy za wiele zwłaszcza na początku jak didzia się czyści
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
sarna ja w sumie jeszcze tematu pampersów nie tknęłam, muszę poczytać o nich, zobaczyć ceny w moim sklepie i wtedy wybrać te co dla nas będą najlepsze.
popytam znajome tutaj, które się opłaca kupować itp. |
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
No Kochane, dziękuję za kciuki! Zdałam prawkoooo!! Testy bezbłędnie, a jazda 55 minut w trudnych warunkach, ale do przodu
Aj! Cudownie, jestem kierowcą ![]() Teraz idę odespać, bo ciągle się budziłam dziś, dam Filipowi odpocząć po tym stresie... Buziaki i trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak bo ciebie w PL nie ma i musisz znaleźć tam dobre i za przyzwoitą cenę .Ja na początek myślę o pampersach PAMPERS ponieważ z 1 dzieckiem używałam i jednak są dobre, następnie wypróbowałam HAGGISY i nie byłam zadowolona brylowały się i dupka się odparzała dziecku. Chyba że już się poprawiły jednak minęło 7 lat od tamtej pory. A w późniejszych miesiącach może będę szukała czegoś tańszego
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
)malaczarnakejt: gratulacje!!! b dobre wiadomosci od rana! ja mam jeszcze pól godzinki z wami i pewnie wroce dopiero w czwartek wieczorem lub w pt.
|
#3960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Gratulacje...ale niespodzianki nono z nowym rokiem![]() Za 1 razem zdać to i to. Ja testy za 1 ale jazde niestety za 5 ale miałam pecha 3 razy z placu nie wyjechałam za 4 wszystko ok i na mieście na głupocie poległam ale już 5 był szczęśliwy...Ważne że mam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

Dawno mnie nie było a to dlatego że ostatnio kompletnie mam czasu
Zaczęłam Was nadrabiać ale utknęłam gdzieś na 70 str

Dlatego tak zamilkłam, bo pykam ciągle testy.

Słuszny wiek 

?

klask i:Gratulacje...ale niespodzianki nono z nowym rokiem