Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 20:14   #3931
katarzynkajg
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Hej kochane Dawno mnie nie było a to dlatego że ostatnio kompletnie mam czasu Zaczęłam Was nadrabiać ale utknęłam gdzieś na 70 str U nas wszystko w porządku

Wczoraj pierwszy raz poczułam ruch mojej Kruszynki!!! Jestem pewna na 100 procent że to właśnie to! Nigdy czegoś takiego nie czułam a uwierzcie miałam okropne problemy z jelitami i gazami i znam wszystkie możliwe "ruchy" jelit i gazów. Wczoraj to było zupełnie coś innego, coś cudownego! Dziś w pracy było to samo

A druga rzecz o której chce Wam powiedzieć to byłam przed chwilą na wizycie (bardzo nieplanowanej;P) i znamy (tz na razie tylko ja znam) płeć! na 80% będzie:

Dziewczynka
Cieszę się niesamowicie bo od samego początku czułam że będziemy mieć córeczkę! Tż marzył o chłopcu no ale mówił że dziewczynkę też pokocha

Trzymajcie się kochane Nie wiem kiedy teraz znowu się odezwę
Gratulacje zazdroszcze wam że już poznajecie płeć swojego dziecka. Co do ruchów to ja odczuwam jakby kulke w dole brzucha czasami ale nie jestem w stanie stwierdzić czy to moje bobo dało znać o sobie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam ponownie w dniu dzisiejszym,

nareszcie udało mi się znaleźć chwilę w domu by siąść do laptopa, więc zamieszczam fotki z mojej pierwszej mini sesji ciążowej. Brzuszek jak na 16 tydzień wydaje mi się mały, ale myślę, że warto było uwiecznić, aby było porównanie jak urośnie.
Podoba mi się pomysł ze zdjęciem z USG a brzusio widać już się ładnie zaokrągla

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej Przepraszam, że tak dziś z doskoku... Gratuluję wizyt!
Jutro trzymajcie za mnie kciuki, o 6 rano mam egzamin na prawko Dlatego tak zamilkłam, bo pykam ciągle testy.
Trzymam mocno kciuki i życzę powodzenia

Neni za ciebie też trzymam kciuki oby na jutrzejszej wizycie było wszystko ok

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku

Edytowane przez katarzynkajg
Czas edycji: 2013-01-14 o 20:17
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:15   #3932
Raptowna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ale pojadłam.Miałam mega ochote na spaghetti.Zaprzęgłam Tż-a do pomocy i po dużej porcji się uspokoiłam
A co tam,raz na jakiś czas moge rozpieścić podniebienie
Ale mam odwyk od frytek
Aaaaaa spaghetti!!!!!! Rockyyy jak mogłaś
Teraz nie usnę!!!

Jak ja zrobiłam sobie wstępne wyliczenie ile kasy będzie nam potrzebne to się wystraszyłam i chyba już zaczne kupować drobna rzeczy.
Raptowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:18   #3933
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Raptowna Pokaż wiadomość
Aaaaaa spaghetti!!!!!! Rockyyy jak mogłaś
Teraz nie usnę!!!
Zrobisz sobie jutro
A ja znając moje smaki ostatnio to nie wiem czy przełknę jutro spaghetti.
Jutro może sie okazac ze jest dla mnie bleee
Uroki ciąży
Stary 2013-01-14, 20:19   #3934
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A to powodzenia

Koniecznie trzymajcie kciuki, mam na 15.20 i strasznie się boję
kciuki zaciśnięte, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez edytkaac Pokaż wiadomość
Objemy się truskawek jak już będziemy taaaaaakie brzuchate!!
już się nie mogę doczekać truskawek i czereśni, mniam

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Słuszny wiek
Za tydzień kończycie I trymestr?
chyba za dwa tygodnie nie? bo cały 12 tydzień i cały 13, no chyba, ze ja coś źle liczę

ja jeszcze nic dla malca nie kupuję ale jak któraś ma ochotę to ładne pajacyki i body będą w lidlu. To są zimowe ale zawsze można większe kupić a jakość tam zawsze jest rewelacyjna

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:23   #3935
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

już się nie mogę doczekać truskawek i czereśni, mniam
Ja teeeż

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
A to powodzenia
Koniecznie trzymajcie kciuki, mam na 15.20 i strasznie się boję
Trzymam mocno .Musi byc dobrze
Stary 2013-01-14, 20:24   #3936
katarzynkajg
Zadomowienie

Widzę, że nie tylko ja mam smaka już na truskawki i czereśnie
dziś zjadłam prawie cały słoik rolmopsów na jednym posiedzeniu i mam wyrzuty sumienia bo to jednak ocet

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:24   #3937
czerwony_balonik
Zadomowienie

Witam wieczorową porą
Byłam dziś u gin, mam (nareszcie) założoną kartę ciąży Morfologia,mocz,toxoplazm oza do zrobienia i za 3 tyg-4.02 kolejna wizyta. Lekarz mi zabonił chodzić na basen,uprawiać sport,seks,oraz wszelakich wysiłków. Sprawdzał czynność serduszka dzidzi i wszystko ok, a ja znów mogłam posłuchać jak bije Zaraz będę was nadrabiać i czytać co u was dziś słychać, a potem się biorę za poprawki do ankiety do pracy mgr

Jeszcze informacja dla kobietek z Warszawy- jest bezpłatna szkoła rodzenia na Żelaznej.

" KURSY FINANSOWANE

od 03 stycznia 2011 r.

kursy finansowane ze środków Miasta Stołecznego Warszawy przysługują Paniom, które spełniają jeden z niżej wymienonych warunków:
  • zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt stały lub czasowy na terenie m. st. Warszawy
  • przebywają w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiety w ciąży lub w innej placówce opiekuńczej na terenie m.st. Warszawy lub takiej, z którą Miasto Stołeczne Warszawa podpisało właściwą umowę."

http://szkolarodzenia.com.pl/Z-ostat...nformacje.html

Szkoda że u mnie w mieście takiej nie ma finansowanej,ale wiem że w samej Warszawie to nie jedyna bezpłatna. Mają sporo wolnych miejsc

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-01-14 o 20:25
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:28   #3938
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
chyba za dwa tygodnie nie? bo cały 12 tydzień i cały 13, no chyba, ze ja coś źle liczę
Ja liczyłam po skończonym 13t Czyli 13t 1d
Teraz kończysz 12t
Więc z moich obliczeń to za tydzień ale ja to tam liczę po swojemu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:29   #3939
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
fiazo gratulacje ja mam ostatni egzamin w czwarteka poźniej to już byle do 8. 02 do obrony.
Wczoraj wieczorem poczułam pierwsze wyraźne kopnięcie Mąż zaraz przykładał rękę do brzucha ale nic nie czuł, więc po chwili ją odsunął i stwierdził że chyba jeszcze za wcześnie żeby tak przez brzuszek cos poczuł
mi jeszcze zostały 2 weekendy zjazdów i 3 egzaminy, to szkoła policealna, ale jak już zaczęłam to nie chcę przerywać, jakoś po studiach nie mogę zaprzestać... łącznie mam 4 tytuły zawodowe

Asiunia1230 za zaliczone egzaminy

Cytat:
Synowie stróża z Wawelu mieli na imiona Mieszko i Gniewko.
Mieszko chodził do klasy, w której uczyła moja wychowawczyni, i kiedyś rozrabiał i zdenerwował anglistkę (ona nie wiedziała, gdzie Mieszko mieszka) No i się go pyta, Młody mówi, że na Wawelu i ta święcie przekonana, że sobie z niej kpi poszła do dyrektorki z nim, że sobie chłopak z niej żartuje- a potem biedna musiała Mieszka przepraszać

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny a gotując zupy to zawsze robicie do nich wywary mięsne lub choć warzywne..czy zdarza Wam się robić też na samych kostkach? choć to chyba mniej zdrowe..
Pytam, bo ja taka do zup jestem trochę niedoświadczona, aczkolwiek bardzo lubię
ja to praktycznie na ziołach i przyprawach gotuje, czasami na marchewce, no i na kostkach rosołowych. czasami na kurczaku, a potem biorę go do obiadu.

Cytat:
Hej kochane Dawno mnie nie było a to dlatego że ostatnio kompletnie mam czasu Zaczęłam Was nadrabiać ale utknęłam gdzieś na 70 str U nas wszystko w porządku

Wczoraj pierwszy raz poczułam ruch mojej Kruszynki!!! Jestem pewna na 100 procent że to właśnie to! Nigdy czegoś takiego nie czułam a uwierzcie miałam okropne problemy z jelitami i gazami i znam wszystkie możliwe "ruchy" jelit i gazów. Wczoraj to było zupełnie coś innego, coś cudownego! Dziś w pracy było to samo

A druga rzecz o której chce Wam powiedzieć to byłam przed chwilą na wizycie (bardzo nieplanowanej;P) i znamy (tz na razie tylko ja znam) płeć! na 80% będzie:

Dziewczynka
Cieszę się niesamowicie bo od samego początku czułam że będziemy mieć córeczkę! Tż marzył o chłopcu no ale mówił że dziewczynkę też pokocha

gratuluje dziewczynki

Cytat:
Jutro trzymajcie za mnie kciuki, o 6 rano mam egzamin na prawko Dlatego tak zamilkłam, bo pykam ciągle testy.
: kciuki:

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Fryteczki z rybką zjedzonemniammmm,
LEKARZ zaliczony...A więc tak za 2 dni skończę 8 tydzień ciąży,termin na 29.08.2013r. USG nie było jak się dowiedzialam ten lekarz w przychodni nie robi ale robi inny i mam termin na USG na 14.02.2013 a kolejna wizyta 11.02.2013. Szkoda z tym USG niby nie mozna robić duzo USG tylko 3,4 na całą ciaże. To nic idę 14, zawsze moge isć jescze prywatnie narazie nie idę i tak płci nie będzie widac.
Wyniki dobre

Wyniki badań z 8.01.2013
WBC 78
RBC 3,94
HGB 11,8
HCT 36
PLT 245
BHCG >10000
___________Tylko ta BHCG czy nie duza ja się nie znam lekarz nic nie mówił. 1 kg więcej przytyłam tylko ale ok jeszcze nabierzemy ciałka
za udaną wizytę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:31   #3940
Raptowna
Raczkowanie

Na jutro zrobiłam a`la chińszczyzne z kurczakiem, musze się tym zadowolić ;p
Cytat:
ja jeszcze nic dla malca nie kupuję ale jak któraś ma ochotę to ładne pajacyki i body będą w lidlu. To są zimowe ale zawsze można większe kupić a jakość tam zawsze jest rewelacyjna
Widziałam właśnie gazetkę i się zastanawiałam ale odpuszczę na razie ubranka to w moim przypadku najmniejszy problem
Raptowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:33   #3941
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczyłam po skończonym 13t Czyli 13t 1d
Teraz kończysz 12t
Więc z moich obliczeń to za tydzień ale ja to tam liczę po swojemu
a no tak, bo można na dwa sposoby liczyć, ja zawsze liczę pełne, skończone tygodnie czyli dla mnie II trymestr zacznie się jak zacznie się 14 tydzień, chociaż w kalkulatorach ciążowych liczą tak jak Ty

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Widziałam właśnie gazetkę i się zastanawiałam ale odpuszczę na razie ubranka to w moim przypadku najmniejszy problem
ja też raczej nie kupię ale są tak piękne, że kuszą niesamowicie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:37   #3942
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą
Byłam dziś u gin, mam (nareszcie) założoną kartę ciąży Morfologia,mocz,toxoplazm oza do zrobienia i za 3 tyg-4.02 kolejna wizyta. Lekarz mi zabonił chodzić na basen,uprawiać sport,seks,oraz wszelakich wysiłków. Sprawdzał czynność serduszka dzidzi i wszystko ok, a ja znów mogłam posłuchać jak bije Zaraz będę was nadrabiać i czytać co u was dziś słychać, a potem się biorę za poprawki do ankiety do pracy mgr

Jeszcze informacja dla kobietek z Warszawy- jest bezpłatna szkoła rodzenia na Żelaznej.

" KURSY FINANSOWANE

od 03 stycznia 2011 r.

kursy finansowane ze środków Miasta Stołecznego Warszawy przysługują Paniom, które spełniają jeden z niżej wymienonych warunków:
  • zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt stały lub czasowy na terenie m. st. Warszawy
  • przebywają w domu dla matek z małoletnimi dziećmi i kobiety w ciąży lub w innej placówce opiekuńczej na terenie m.st. Warszawy lub takiej, z którą Miasto Stołeczne Warszawa podpisało właściwą umowę."

Szkoda że u mnie w mieście takiej nie ma finansowanej,ale wiem że w samej Warszawie to nie jedyna bezpłatna. Mają sporo wolnych miejsc
gratulacje Mnie od początku ciąży lekarz kazał prowadzić oszczędny tryb zycia-zero sexu,cwiczen itp. iitd. Mam nadzieje ze po nastepnej wizycie sie to zmieni

Dobrze ze poruszyłas temat szkoły-zbieram sie juz 2 tygodnie zeby tam zadzwonic i dowiedziec sie co i jak Czytałam w necie ze u mnie szkoła jest bezpłatna.Fajnie by było

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2013-01-14 o 20:45
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:50   #3943
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
fajny pomysł na obiad

ja po dzisiejszym dniu w pacy (w trasie) stwierdzam, że nie dam rady prowadzić tyle auta, wróciłam do domu i 2h leżałam zanim wróciłam do życia

jutro wizyta ok 12 oraz po wizycie oznajmiam swój stan w firmie. Dziś mnie jeszcze prezes wkurzył.

Synek
Stary 2013-01-14, 20:53   #3944
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
fajny pomysł na obiad

ja po dzisiejszym dniu w pacy (w trasie) stwierdzam, że nie dam rady prowadzić tyle auta, wróciłam do domu i 2h leżałam zanim wróciłam do życia

jutro wizyta ok 12 oraz po wizycie oznajmiam swój stan w firmie. Dziś mnie jeszcze prezes wkurzył.
Bede trzymac

Własnie trafiłam na wykaz rzeczy do porodu w moim szpitalu w którym planujemy poród.Otóż MOGĘ posiadać n/w rzeczy
Kobieta rodząca może posiadać:
  • 2 wygodne koszule na zmianę (przeznaczone na czas porodu)
  • 2 rozpinane koszule (przeznaczone na czas karmienia)
  • biustonosz (wygodny, nie obciskający przeznaczony na czas karmienia)
  • szlafrok, skarpety, klapki
  • dwa ręczniki (kąpielowy i zwykły)
  • ręczniki papierowe
  • opakowanie dużych podpasek (tzw. podkłady ginekologiczne)
  • woda mineralna niegazowana
  • karta magnetyczna do telefonu
  • rzeczy dla dziecka:
    • 3 bawełniane body
    • paczka jednorazowych pieluch
    • 2 bawełniane czepeczki
    • 3 kaftaniki
    • 3 pary śpioszków
    • 2 pary skarpetek
    • kocyk lub śpiworek
    • ręcznik dzienny
  • rzeczy dla osoby towarzyszącej pacjentce przy porodzie:
    • wygodne ubranie na zmianę
    • obuwie na zmianę (klapki lub kapcie)
    • przybory toaletowe lub ręcznik
    • ewentualnie aparat fotograficzny, kamera (według indywidualnych potrzeb).
Stary 2013-01-14, 20:57   #3945
magdalennne
Wtajemniczenie

Dzień dobry Udało mi się was nadrobić, chociaż znowu trwało to prawie 2 godziny

U nas dzisiaj bardzo owocny dzień Najważniejsza rzecz, że podpisaliśmy umowę kredytową Miał być hipoteczny, ale pani z banku wynegocjowała nam lepsze warunki na gotówkowym I tym sposobem mamy już pieniądze na koncie, a że będą nam potrzebne za kilka miesięcy to są na oszczędnościowym, gdzie odsetki na chwilę obecną wynoszą dwukrotność raty Mamy szansę nadgonić trochę raty

I druga sprawa byłam dzisiaj na wizycie Nie pisałam o niej, bo u mojej ginki nie ma zapisów na termin tylko się idzie po prostu. A nie wiedziałam czy zdążę po banku... Musieliśmy się spiąć, bo odesłałam dzisiaj z przedszkola dzieciaczka z dziwnymi zmianami na skórze. Wystraszyłam się bardzo, że to różyczka... Niby przechodziłam, ale dostałam zapobiegawczo zwolnienie. Jutro mama chłopaczka ma dzwonić co to i jeśli to coś innego, to od środy wracam do pracy. Generalnie wizyta bardzo udana. Z dzieckiem wszystko ok. Ginka martwiła się trochę tym moim niskim łożyskiem, ale powiedziała, że się nie obniża i jest ok Dziecko jest większe niż z terminu z OM. Nie pokazało niestety co ma między nóżkami, ale ja i tak będę je kochać Witamin nie muszę brać żadnych, tylko magnez mi przepisała. A i ginka powiedziała, że te pękające pęcherzyki to mogą być kopniaki Zaznaczyła, że to za wcześnie na regularne ruchy, ale pojedyncze silniejsze ruchy mogę czuć

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość

No zobaczymy, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze! I będę wreszcie szczęśliwa. Choć już nie radzę sobie z tym wszystkim i czuje, że potrzebuje psychologa!
Asiunia musi być dobrze. Jesteś silną babką i nie możesz się poddawać

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczynka bedzie Sara
Mamy w przedszkolu Jest taka fajna Tylko bardzo powolna

Cytat:
moja siostra ma Tadzia) chłopczyk ma 3 lata... a takie imię dlatego, że Tadzia tato jest Tadek, a Tadka ojciec jest też Tadeusz.. i tak od 5 pokoleń w rodzinie)
Zabiłabym jakby mi takie coś zafundowali

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Prosze trzymajcie kciuki zeby nasze dzieci na wizytach nie byly wstydliwe i pokazywaly co maja miedzy nogami!!!
Moje niestety było wstydliwe. Aczkolwiek nieco mniej ruchliwe niż ostatnio.

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Dziweczyny wrzucam moj brzusio 10 tc.
ładnie już widać Fajnie mieć taką pamiątkę

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
dziewczyny może wybiegam za bardzo w przyszłość ale my z TŻ mamy jeden mały pokoik i teraz jak będziemy robić remont chcemy tak wszystko zorganizować żeby na wszystko miejsca starczyło dlatego muszę myśleć o wszystkim już teraz... no to może do konkretów przejdę
w pokoju oprócz szafy naszego łóżka, fotela, łóżka dla dziecka i komody pod telewizor i stolika małego z ikei pod laptopa nic nam się nie zmieści i tak się zastanawiam gdzie ja będę to dziecko przewijać gdzie będę trzymać te wszystkie akcesoria!!??
niby przewijak można kupić na łóżeczko ale zawsze mnie to przerażało u znajomych i miałam wrażenie że to zaraz spadnie poza tym chciałabym takie łóżeczko
http://allegro.pl/athena-nadia-lozec...897648611.html
więc na nim nie będę mogła położyć przewijaka... czyli pozostało mi albo kupić łóżeczko z przewijakiem albo przewijać na naszym łóżku??

nie wiem mam załamkę jak myślę że tamta krowa będzie sama w wielkim pokoju a my we trójkę w takim małym ... jeszcze tż na noce często pracuje więc w dzień chciałby choć trochę odpocząć a tu zero prywatności...

dzisiaj teściowa widziała że śpię jeszcze to zamknęła drzwi od naszego pokoju i poszła do swojego i od samego rana rozbijała na podłodze młotkiem orzechy włoskie ... oczywiście do niczego te orzechy w tej chwili nie potrzebne ale przecież nie mogę sobie pospać trzeba mi przeszkadzać... i tak ciągle jak tylko TŻ jest w pracy...ciągle robi mi na złość. Mama przywiozła mi pomidorówkę to przy mojej mamie zaczęła się drzeć i mnie od leni wyzywać... i tylko dlatego nie dostała ode mnie tym słoikiem z zupą w łeb i moja mama nic jej nie powiedziała bo były jej imieniny...
Super to łóżeczko A teściowej jakoś się odwdzięcz... Ja ona będzie popołudniu drzemać, to zacznij suszyć włosy albo odkurzać...

Cytat:
Nie wiem co Ci się w literce M nie podoba Ja mam pierwsze imię na M, drugie na M i jak wybierałam trzecie do bierzmowania to wiedziałam, że musi być na M o! Moja ulubiona literka
Też tak mam 3x M

Cytat:

Dziewczynka

Gratuluję córeczki I ruchów też

Cytat:

nareszcie udało mi się znaleźć chwilę w domu by siąść do laptopa, więc zamieszczam fotki z mojej pierwszej mini sesji ciążowej. Brzuszek jak na 16 tydzień wydaje mi się mały, ale myślę, że warto było uwiecznić, aby było porównanie jak urośnie.
Ale macie ładne brzuszki U mnie takie sadełko
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:10   #3946
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:

Co do przewijaka i rożka dla mnie to must have tak jak wózek czy łóżeczko.
A propos dziewczyny. Kompletujecie już wyprawkę czy czekacie do konkretnego miesiąca?
ja czekam do badania połówkowego ale oglądam wybieram zapisuję potem tylko "kup teraz"
Stary 2013-01-14, 21:10   #3947
Rockyyy
Zakorzenienie

Jak tu dziś cicho
Mykam się kapać i chyba położe sie wcześniej.Znając życie będzie jutro co nadrabiac
Stary 2013-01-14, 21:36   #3948
DAISSY
Zadomowienie

Cytat:
Malinka oby Twoje słowa prorocze były. Jutro też chyba będziemy mierzyć NT i te inne rzeczy sprawdzać. Liczę też po cichutku, że płeć poznamy, bo jutro jest 12 tydz. i 6 dzień, czyli TEN szczęśliwy dla naszego wątku co do poznawania płci
Idę spać
Witajcie, to tak wcześnie już można poznać płeć ?
DAISSY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:39   #3949
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

uff... nadrobiłam...

Cytat:
Napisane przez Palpi Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie,
Udzielałam się w pierwszej części wątku, .
Witaj dziewczyny bardzo ładnie już wcześniej doradzily. Pogadaj z chłopakiem i przemyśl poważnie powrót do rodziców. a przede wszystkim życzę aby sie wszystko poukładało. I pamiętaj, nie potrzebujesz byc z chłopakiem tylko dlatego że macie miec dziecko razem.

Cytat:
Aczkolwiek jem sporo, ciągle mnie ssie w żołądku. Widzę, że do pracy muszę zabierać min. kanapkę więcej niż przed ciążą.
mnie też, szczególnie ostatnio...cały czas mnie ssie... zjem obiad i po godzinie jakbym nic nie jadła cały dzien. Dzisiaj żurek i spagetti było.

Cytat:
Napisane przez Lil89 Pokaż wiadomość
Hej ja już kiedyś się witałam z Wami, ale później przestałam zaglądać. No i teraz wracam.
witaj ponownie

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
A mam do was pytanie. Czy planujecie kupować rożek dla niemowlaka jako część wyprawki do szpitala? Bo co prawda powinno być wtedy ciepło, ale jednak zalecają że dla takie Maleństwo musi być na początku początku ciepło owinięte.
szczerze mówiąc nie zastanawiałam sie, ale jak was czytam, to chyba jednak sie zaopatrzę

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane
Egzaminy zaliczone, a mnie chyba choroba opuści do końca, teraz został mi tylko lekki katar, a gardło troszkę boli tylko rano i przed zaśnięciem.

No zobaczymy, mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze! I będę wreszcie szczęśliwa. Choć już nie radzę sobie z tym wszystkim i czuje, że potrzebuje psychologa!

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

P.S Podsuńcie pomysł na szybki i dobry obiadek. Na męski żołądek
gratulacje egzaminow!
Pomysłu nie podsunę, bo pewnie ten męski żołądek to mięsożerca

Cytat:
Dziewczyny a gotując zupy to zawsze robicie do nich wywary mięsne lub choć warzywne..czy zdarza Wam się robić też na samych kostkach? choć to chyba mniej zdrowe..
my używamy kostek warzywnych i wywarów. Poza kostkami, to praktycznie nic w naszej kuchni nie zawiera glutaminianu sodu (bardzo tego pilnuje), więc w tym temacie sobie pozwalamy. Tym bardziej, że co za dużo to nie zdrowo. W małych dawkach nie szkodzi.

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Dziweczyny wrzucam moj brzusio 10 tc.

Ps. Biegunka przeszla
ale chudzinka... coś tam sie lekko zaokragla..

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny tak piszecie dużo, że nie sposób was nadrobić. .
Pamiętacie o mnie jeszcze?
Nie miałam jak z wami pisać, bo miałam dużo pracy i byłam
pamiętamy no tutaj cieżko czasami nadrobić, nawet jak się raz dziennie zagląda.

Cytat:

ładny już

Cytat:
powodzenia!!

ja jutro mogę pospać do 8-8.30. O 11 15 mam samolot do Berlina, troszkę luźniej pracowo będzie.. i z koleżanką się przy okazji spotkam. No ale nie zamierzam się przemęczać. Uwielbiam latać, ale chodzi mi ciągle po głowie, jak mój organizm teraz będzie reagował na lot. Przeciwskazań nie mam, kilka razy lekarz potwierdzał, że jak nie teraz to kiedy..?:P

Neni: ja takie kłujące mam wtedy, kiedy ewidentnie się przemęczę... musze wtedy dzien/dwa wyluzować, odpoczywać i jest znowu ok.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 22:10   #3950
enlevee
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Nie mam czasu specjalnie pisać bo praca, praca, a potem wykonczona przychodzę i padam na twarz.. ale chciałam się pochwalić, że kupiłam dwie bluzki ciążowe.

W ogóle wczoraj weszłam do h&m-u i jak wielki u nas jest ten sklep tak dział ciążowy to 1/20 i raczej rzeczy, ktore ni w tą ni w tamtą mi nie przypasowały. Wybrałam dwie najladniejsze, ale resztę będę zamawiać przez internet.

Tak w ogóle jak ostatnio bylam u lekarza w 12 tygodniu i 2 dniu to mówił, że do 15 tygodnia każde dziecko się tak samo rozwija i dopiero później można stwierdzić płeć dziecka. Nie wiem jak to jest, ale mu wierzę, bo w sumie to sama tam na monitorze tak średnio wszystko widziałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 22:46   #3951
fiazo
Zakorzenienie

idę spać, pewnie odezwę się jeszcze rano przed wizytą
dobranoc

Synek
Stary 2013-01-15, 00:17   #3952
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Zawsze na mięsie i warzywach. Kostka to dla mnie tylko przyprawa i zupa na samej kostce wg mnie wychodzi za płytka w smaku.

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
w pokoju oprócz szafy naszego łóżka, fotela, łóżka dla dziecka i komody pod telewizor i stolika małego z ikei pod laptopa nic nam się nie zmieści i tak się zastanawiam gdzie ja będę to dziecko przewijać gdzie będę trzymać te wszystkie akcesoria!!??
Co do przechowywania rzeczy-polecam szafki na ścianach zamontować wiszące lub regał jesli się zmieści. A przewijak taki jak np tu: http://allegro.pl/przewijak-na-lozec...915377722.html w sensie sama nadstawka-można położyć na kanapie i tam bezpiecnie przewijać dziecko,a kiedy niepotrzebny wsunąć pod łóżeczko.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38644105]nie wyobrażam sobie przewijania cały czas na kanapie w schylonej pozycji, kręgosłup by mi wysiadł [/QUOTE]

A mi tak chyba będzie najwygodniej na siedząco przewijać

Cytat:

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-01-15 o 00:32
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 08:03   #3953
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą

" KURSY FINANSOWANE

od 03 stycznia 2011 r.

Witaj w gronie też dopiero wczoraj założono mi kartę...termin na 29.08.2013r.
U mnie wyniki były ok toxoplazmozy nie miałam nie mam więc nie mogę jeść surowego mięsa i nie mogę mieć styczności z odchodami kota...i jeszcze jakiś wynik miałam robiony też jest ok na jakaś bakterie która powoduje poronienia. Także jednym słowem jest ok, jutro kończymy 8 tydzień a 14,02 mamy USG
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 08:04   #3954
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Raptowna ja na pewno zacznę kupować szybciej, i powoli regularnie dokupować rzeczy, bo niestety tak będzie nam lżej rozłożyć koszty.
najwięcej pewnie kupię, na wyprzedażach wielkanocnych, ale już teraz kupiłam kilka drobnych rzeczy.
oglądam i zapisuję rzeczy które mi się podobają, porównuję ceny itp, żeby być gotowym na zakupy.

wiele rzeczy też dostanę od rodzinki i znajomych, to odciąży mój budżet trochę!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 08:11   #3955
sarna405
Zadomowienie

Witam w mroźny poranek...brrrr jak zimno...
Od rana wielki apetyt już zjedzone 2 bułeczki ze ŚLEDZIKIEM (pyszna śledziowa sałatka tatarska) i co i co chyba nici z marzeń o córeczce jak to ochota na śledzie przyszła, w zanadrzu mam jeszcze bułeczkę słodką z makiem i bułeczki z serkiem białym Będziemy dziś się objadać w pracy.
Chociaż zawsze lubiłam śledzie może i będzie córcia
Co by nie było będę kochała Dowiemy się w swoim czasie

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Raptowna ja na pewno zacznę kupować szybciej, i powoli regularnie dokupować rzeczy, bo niestety tak będzie nam lżej rozłożyć koszty.
najwięcej pewnie kupię, na wyprzedażach wielkanocnych, ale już teraz kupiłam kilka drobnych rzeczy.
oglądam i zapisuję rzeczy które mi się podobają, porównuję ceny itp, żeby być gotowym na zakupy.

wiele rzeczy też dostanę od rodzinki i znajomych, to odciąży mój budżet trochę!

ja też dostanę trochę rzeczy od rodziny, siostra trzymała ciuszki dla mnie, zawsze coś się jeszcze dostaje...ja myślałam o zapasie pampersów bo ich nigdy za wiele zwłaszcza na początku jak didzia się czyści
pragnie."
Stary 2013-01-15, 08:22   #3956
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

sarna ja w sumie jeszcze tematu pampersów nie tknęłam, muszę poczytać o nich, zobaczyć ceny w moim sklepie i wtedy wybrać te co dla nas będą najlepsze.
popytam znajome tutaj, które się opłaca kupować itp.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 08:44   #3957
malaczarnakejt
Zakorzenienie

No Kochane, dziękuję za kciuki! Zdałam prawkoooo!! Testy bezbłędnie, a jazda 55 minut w trudnych warunkach, ale do przodu Aj! Cudownie, jestem kierowcą

Teraz idę odespać, bo ciągle się budziłam dziś, dam Filipowi odpocząć po tym stresie...

Buziaki i trzymam kciuki za wizyty

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 08:54   #3958
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
sarna ja w sumie jeszcze tematu pampersów nie tknęłam, muszę poczytać o nich, zobaczyć ceny w moim sklepie i wtedy wybrać te co dla nas będą najlepsze.
popytam znajome tutaj, które się opłaca kupować itp.

No tak bo ciebie w PL nie ma i musisz znaleźć tam dobre i za przyzwoitą cenę.
Ja na początek myślę o pampersach PAMPERS ponieważ z 1 dzieckiem używałam i jednak są dobre, następnie wypróbowałam HAGGISY i nie byłam zadowolona brylowały się i dupka się odparzała dziecku. Chyba że już się poprawiły jednak minęło 7 lat od tamtej pory. A w późniejszych miesiącach może będę szukała czegoś tańszego
pragnie."
Stary 2013-01-15, 08:56   #3959
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry)

malaczarnakejt: gratulacje!!! b dobre wiadomosci od rana!

ja mam jeszcze pól godzinki z wami i pewnie wroce dopiero w czwartek wieczorem lub w pt.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 08:58   #3960
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
No Kochane, dziękuję za kciuki! Zdałam prawkoooo!! Testy bezbłędnie, a jazda 55 minut w trudnych warunkach, ale do przodu Aj! Cudownie, jestem kierowcą

Teraz idę odespać, bo ciągle się budziłam dziś, dam Filipowi odpocząć po tym stresie...

Buziaki i trzymam kciuki za wizyty

klask i:Gratulacje...ale niespodzianki nono z nowym rokiem
Za 1 razem zdać to i to. Ja testy za 1 ale jazde niestety za 5 ale miałam pecha 3 razy z placu nie wyjechałam za 4 wszystko ok i na mieście na głupocie poległam ale już 5 był szczęśliwy...Ważne że mam
pragnie."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości