Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 18:00   #1951
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

Bao ja do dziś pamiętam ryki Zosi jak spać nie chciała mimo że zmęczona była a upierdliwa wieczorem Jak miałam walczyć godzinę a później 15 min. to dałam spokój i tak już blisko rok Zosia nie śpi w dzień, no chyba że czasem przyśnie ale to wielka rzadkość. Trzeba było wytrzymać to popołudniowe marudzenie, lekkie przeciąganie i spanie, tzn. przeciągałam ile się dało bo wiesz im bardziej dziecko zmęczone tym większy problem z zaśnięciem.
Stary 2013-01-14, 18:04   #1952
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
że co wyzywali Cię od debilów ?
Jeszcze nie... ale jeżdżę na letnich to wg Ciebie jestem debilem...

Monka no pięknie sobie narobiłaś

Michał dziś sam poprosił żeby go spać położyć - pierwszy raz...
Z tz się bardzo zżył... ale mam labę od kilku dni, tylko na spacery wychodzę z nim

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:17   #1953
libra777
Zakorzenienie

Lind no sorry ale ludzie którzy świadomie narażają innych na niebezpieczeństwo na drodze są debilami tak uważam ,cena opon to może być cena życia Twojego ,Twojego dziecka,męża ,kogoś obcego.Wiem że nie tylko od tego wszystko zależy ,ale na drodze szklanka abs mi się ciągle załancza to jakim cudem ktoś może jechać na letnich oponach??? i na przykład przywalić we mnie jak wpadnie w poślizg
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:21   #1954
monka23
Zakorzenienie

Parmezan kupuje w Tesco , u mnie na wiosce jest tez taka ale restauryjka i tam maja winka sery , co czwartek mamy taki farmerski targa i sprzedają rożne sery , nawet Francuzi sprzedają swoje specjały .

Libra eee no juz przecie tak cwiczylam , maraton z rana nie raz , wprawe mam , a tu pech , mam nadzieje ze nie złamane , ze szybko dojde do siebie .

Właśnie wracając do francuza , porypany język , cieżko ogarnąć. Jeszcze nie siedzialam specjalnie , ale przegladalam i za głowę sie zalapalam z niektórymi dźwiękami . Musze sobie jakaś ściąga na lodówkę zrobić .

Jeszcze mnie o turecki męczą ze dalej nic nie umie , a mi sie juz nie chce za bardzo, fajnie sie nauczyć i znać ale zeby sie zebrać to trudniej.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 18:24
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 18:31   #1955
libra777
Zakorzenienie

Monka no robiłaś ,robiłaś ale do czasu
Dasz radę tureckiego się sama nauczyć ? chyba trudny język?
Stary 2013-01-14, 18:39   #1956
monka23
Zakorzenienie

Z tego co pamietam to na wiosnę jest kurs 10 tyg o ile znajda odpowiednia liczbę osób , więc chce iść. Plus książki polsko tureckie , Turek w domu i chyba skumam o ile zasiade. Dobrze czytam tylko nie wiem o czym, podobne dźwięki do naszych .

Mały mi przeszkadzał i zamiast skupić sie na cwiczeniu to jego odganialam i kijowo stanelam .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 18:42
Stary 2013-01-14, 18:59   #1957
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
zlamalam chyba noge, slabo mi
jak nogę złamałaś ? co się dzieje ?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

dobra juz wszystko wiem , monka Wariatko !!!! aż się wystraszyłam uważaj na siebie kobito
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:06   #1958
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lind no sorry ale ludzie którzy świadomie narażają innych na niebezpieczeństwo na drodze są debilami tak uważam ,cena opon to może być cena życia Twojego ,Twojego dziecka,męża ,kogoś obcego.Wiem że nie tylko od tego wszystko zależy ,ale na drodze szklanka abs mi się ciągle załancza to jakim cudem ktoś może jechać na letnich oponach??? i na przykład przywalić we mnie jak wpadnie w poślizg
No to będę debilem trudno... Pewnie moje auto też nie powinno już na drogach jeździć bo nie 2000+ rocznik... Póki co to inni (którzy nie myślą jak jeżdżą bo auta mają wypasione) prawie by we mnei wjechali, ja jeszcze nikomu...
Ja mam dużo więcej takich wyborów... mam ważniejsze priorytety, jak jeżdżę to myślę - dla mnie to ważniejsze niż opony. Gdybym miała na nie kasę to pewnie że bym kupiła... ale wg mnie idiotą nie jestem.

Michaś
Stary 2013-01-14, 19:11   #1959
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jestem, jestem, podczytuję w wolnej chwili, glównie z tel. nie mam za bardzo czasu, bo moje młodsze dziecię już za długo w dzień nie śpi i wymaga ciągłego zabawiania, a, że śmieje się tak, że mnie totalnie rozczula to nie tracę czasu tylko ślęczę nad nią i zachwycam sie tymi śmiechami jej jest taka cudowna
Wczoraj poszliśmy z Kubusiem na sanki, zjeżdżał sam ze sporych górek, a jak do domu szliśmy to tak wył, że nie szło go uspokić, ludzie patrzyli na nas jak na najgorszą patologię ja ledwo wózek przez zaspy pchałam, a tż za mną ciągnął sanki z drącym się dzieckiem, uryczanym, uspiczonym macie jakieś sposoby jak dziecku przetłumaczyć, ze już trzeba iść do domu???na niego nic nie działa to samo jest ze spaniem w dzień, widzę, ze on potrzebuje jeszcze drzemki, bo ok. 17ej jest mega marudny i nie do zniesienia wręcz chwilami, ale za chiny się położyć nie chce płacze rzewnie, rzuca sie, tupie nogami żadne tłumaczenia, obiecywanki, nic NIC nie działa
Przywlekłam dzisiaj kolejne 3 pudełka puzzli, schowałam, dałam jedno, ostatnie tygodnie ślęczy nad tymi puzlami non stop
Przyszły mi dzisiaj rajstopki, które kupiłam od babki z all. W aukcji napisała, że nowe, zakupione w dwupaku, nie noszone, nie używane i co? i na jednych metka urwana, drugie z nadprutą sporo buzią puchatka, trzecie z dziurą po wyciętej metce, a czwarte pokluszczone na stopach...ależ się wkurzyłam odpowiedni komentarz poszedł i mail również, nie cierpię takich oszustów
Zosia od września w ogóle nie śpi w dzień, o 17 jest już tak śpiąca, ale przetrzymuje ją do 18, wtedy jemy kolacje, myjemy się i o 19 już śpi

Lind odważna jesteś ja to jestem bez opon zimowych nie wsiadła bym do samochodu.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:13   #1960
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Lind odważna jesteś ja to jestem bez opon zimowych nie wsiadła bym do samochodu.
to nie odwaga,Lind napisała,że nie ma pieniędzy na opony.I na pewno dziewczynie nie do śmiechu jezdzić na nieodpowiednich oponach,ale czasami nie ma się wyboru dziewczyny i nie trzeba od debili wyzywać,bo to o kasę w tym przypadku się rozbija.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-01-14 o 19:15
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:16   #1961
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

właśnie Kubuś mnie też od września nie śpi, ściślej - odkąd Isia jest ehhh

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:19   #1962
evitka21
Zakorzenienie

moja niestety też- w przedszkolu bardzo rzadko przyśnie, a w domu w weekendy to jużteż loteria. Jest wtedy marudna i nie do wytrzymania, ale, jak pisała sara, plusem jest to że ok 19 (lub nawet przed) już chrapie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:22   #1963
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
to nie odwaga,Lind napisała,że nie ma pieniędzy na opony.I na pewno dziewczynie nie do śmiechu jezdzić na nieodpowiednich oponach,ale czasami nie ma się wyboru dziewczyny i nie trzeba od debili wyzywać,bo to o kasę w tym przypadku się rozbija.

Michaś
Stary 2013-01-14, 19:24   #1964
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamietam to na wiosnę jest kurs 10 tyg o ile znajda odpowiednia liczbę osób , więc chce iść. Plus książki polsko tureckie , Turek w domu i chyba skumam o ile zasiade. Dobrze czytam tylko nie wiem o czym, podobne dźwięki do naszych .

Mały mi przeszkadzał i zamiast skupić sie na cwiczeniu to jego odganialam i kijowo stanelam .
a jak na kursie to pewnie jakoś lepiej bo tak samemu to czasem nie wiadomo od czego zacząć ,jeszcze tż Cię poprawi w razie w.
Ja nie raz jak ćwiczę a ten mój gnom się specjalnie kręci to też mnie zaraz nerwy biorą bo się muszę oglądać naokoło żeby mu jeszcze hantlą nie przywalić
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
No to będę debilem trudno... Pewnie moje auto też nie powinno już na drogach jeździć bo nie 2000+ rocznik... Póki co to inni (którzy nie myślą jak jeżdżą bo auta mają wypasione) prawie by we mnei wjechali, ja jeszcze nikomu...
Ja mam dużo więcej takich wyborów... mam ważniejsze priorytety, jak jeżdżę to myślę - dla mnie to ważniejsze niż opony. Gdybym miała na nie kasę to pewnie że bym kupiła... ale wg mnie idiotą nie jestem.
Lind no wybacz ale to Cię akurat nie tłumaczy ,nie musisz Ty w kogoś wjeżdżać ale może będziesz się starała ratować przed kimś kto by chciał w Ciebie wjechać i co się wtedy dzieje.Tylko mi nie mów że dajesz radę bo raz się tak przejechałam na letniaczkach jak przymroziło i dziękuję bardzo tez bym więcej nie wsiadła. Możesz kupić używane w jeszcze dobrym stanie ,nawet używki zimowe są lepsze niż letnie.
Ci co jeżdżą za szybko po drogach na których nie ma warunków też nie są do końca rozgarnięci takie moje zdanie.
mnie pewnie też niektórzy mają za debila jak jadę przez wioskę przepisowo i nie mogą mnie wyprzedzić.
Po prostu wkurza mnie ,że ja staram sie przestrzegać przepisów a inni nie.
Lind nie obrażaj się ,ale pomyśl o tych używkach
Stary 2013-01-14, 19:35   #1965
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Myśleć to ja sobie mogę nic więcej... Wy chyba nie wiecie ile wynosi najniższa krajowa... hahaha... Do pracy mogę iść... tylko nawet załatwiane miejsce w tesco nie wypaliło... Po☠☠☠any kraj... Ale tylko debilem jestem więc czego ja oczekuję...

Michaś
Stary 2013-01-14, 19:47   #1966
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Myśleć to ja sobie mogę nic więcej... Wy chyba nie wiecie ile wynosi najniższa krajowa... hahaha... Do pracy mogę iść... tylko nawet załatwiane miejsce w tesco nie wypaliło... Po☠☠☠any kraj... Ale tylko debilem jestem więc czego ja oczekuję...
nie jesteś debilem swoją drogą, moja siostra też jeździ na letnich, z tego samego powodu co ty....drżę za kazdym razem jak wsiada z małą za kółko, ale co ma zrobić...są rachunki, leki, jedzenie, przedszkole - sama wiesz...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
moja niestety też- w przedszkolu bardzo rzadko przyśnie, a w domu w weekendy to jużteż loteria. Jest wtedy marudna i nie do wytrzymania, ale, jak pisała sara, plusem jest to że ok 19 (lub nawet przed) już chrapie
tylko jak ja małego położę spać o 19ej to mi wstanie o 7ej i znowu tak samo dzień wygląda boszzz niech wrócą te czasy kiedy spał w dzień bite 3 godziny

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 19:49   #1967
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
ale to może trzeba też 3 razy naładować ileś tam godzin, tak jak telefon.
pisalam juz to czy nie , ty a te nowsze baterie chyba nie trzeba ladowac, formatowac czy co tam robic . Ja nie pamietam jak bylo z moim, ale chyba mowili, ze nie trzeba, no nie pamietam

Cytat:
a jak na kursie to pewnie jakoś lepiej bo tak samemu to czasem nie wiadomo od czego zacząć ,jeszcze tż Cię poprawi w razie w.
Ja nie raz jak ćwiczę a ten mój gnom się specjalnie kręci to też mnie zaraz nerwy biorą bo się muszę oglądać naokoło żeby mu jeszcze hantlą nie przywalić

Lind no wybacz ale to Cię akurat nie tłumaczy ,nie musisz Ty w kogoś wjeżdżać ale może będziesz się starała ratować przed kimś kto by chciał w Ciebie wjechać i co się wtedy dzieje.Tylko mi nie mów że dajesz radę bo raz się tak przejechałam na letniaczkach jak przymroziło i dziękuję bardzo tez bym więcej nie wsiadła. Możesz kupić używane w jeszcze dobrym stanie ,nawet używki zimowe są lepsze niż letnie.
Ci co jeżdżą za szybko po drogach na których nie ma warunków też nie są do końca rozgarnięci takie moje zdanie.
mnie pewnie też niektórzy mają za debila jak jadę przez wioskę przepisowo i nie mogą mnie wyprzedzić.
Po prostu wkurza mnie ,że ja staram sie przestrzegać przepisów a inni nie.
no dokladnie , moje juz pare razy dostali , oczywiscie nie z mojej winy , mieli na dupach siedziec
Dzis mi wlazl na stol i mowil KOFAM KOFAM ( kocham ) i chcial sie przytulic .

Cytat:
nie smutaj sie cipko nasza , nie jestes debilem

Kij ma dwa konce . Wiem o co ci chodzi i wiem tez o co Librze chodzi .

Aneczka ja tyz sie wystraszylam ,dzieki za rade
Stary 2013-01-14, 19:51   #1968
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokój i nie pisz głupotJeszcze przyjdą dla was lepsze czasy i będziesz śmigać na oponach nówkach w fajnej furze

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:22   #1969
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem że Lind chodzi o kase. Mi chodziło o to że ja to się boje jeździć w taką pogode.

Cytat:
Lind na pewno nie jesteś debilem!!!! mi chodziło tylko o to że ja się boje jeździć w taką pogode i najlepiej bym w ogóle nie wsiadała do auta.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:23   #1970
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
jakie masz opony? jaki rozmiar?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 20:37   #1971
monka23
Zakorzenienie

Wlasnie mi mama mowi, ze ktos przywalil w moja klasyczna czerwona blyskawice
Odsniezali auto z sasiadem w tym samym czasie, moja mama swoje ,a sasiad swoje. Ona patrzy nagle A CO TO , miala male wgniecenie, a sasiadowi lekki zarcik sie trzymal ,ale jak zobaczyl swoje po odsniezeniu to go zgielo . Ona leciutkie stluczenie, a jego auto po calosci zniszczone . Moje stare , a on nowka . No ale sie usmialam z sasiada.
Ktos z gorki zjezdzal po 3 rano i nie wyrobil w tym sniegu .
Zatrzymal sie, niby wsadzil jakas kartke pod wycieraczke mojej mamie , odjechal troszke dalej ,wylaczyl swiatla i odjechal w sina dal. Inny sasiad widzial i po policje dzwonili . Teraz szukaja.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-01-14 o 20:39
Stary 2013-01-14, 20:43   #1972
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
LInd no przepraszam nie chciałam Cię obrazić ani urazić ,mam taki specyficzny sposób wyrażania się
Wiem ile wynosi najniższa i wiem też doskonale co znaczy nie mieć pieniędzy ale fortuna kołem się toczy uwierz mi

Monka no nieźle ,że sąsiadowi to i sprawiedliwie ale żeby wam???
(nie no tfu tfu żartuje żeby nie było)
U nas przedwczoraj gościu o mało w stawie nie siedział ,jak zakrętu nie wyrobił ,całe szczęscie że przed stawem jest usypany wał z ziemni to zawisł na nim
Stary 2013-01-14, 20:49   #1973
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Monka no nieźle ,że sąsiadowi to i sprawiedliwie ale żeby wam???
(nie no tfu tfu żartuje żeby nie było)
U nas przedwczoraj gościu o mało w stawie nie siedział ,jak zakrętu nie wyrobił ,całe szczęscie że przed stawem jest usypany wał z ziemni to zawisł na nim
, u nas jest taka gorka, jak popada snieg, to zawsze szalelismy na sankach , no czadera. Dla naz zabawa , ale dla aut to byl meczarnia, zeby pod nia wjechac i zjechac, co roku auta uderzaly w zaparkowane albo w budke obok . Nigdy nikomu nic sie nie stalo, tylko auta mniej wiecej poniszczone .

Moja mama zostawila auto i do nas przyjechala i teraz snieg to nie jezdzi bo sie boi - jeszcze sie wprawia . Sasiad jest the best chcial sie posmiac z mojej mamy a tu zonka zaliczyl .

Zawsze sie zastanawialam, jak to jest wjechac autem w wode .

Mnie kiedys raz zarzucilo, a jechalam tylko 30 km/ h , plasko w pole pofrunelam z deczka .

Musze czubka polozyc bo ziewa
Stary 2013-01-14, 20:56   #1974
libra777
Zakorzenienie

Ty lepiej nie bądź ciekawa jak to jest wjechać w wodę
chciałabym sąsiada minę zobaczyć

Zrobiłam dzisiaj mleko migdałowe ,też dobre ale bardziej neutralne ,kokosowe wyraźniejsze w smaku.
I zrobiłam lemon curd ,dobry po takim czasie nie jedzenia słodkiego ,trochę wyczuwam ten słodzik ale zje się

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2013-01-14 o 20:57
Stary 2013-01-14, 21:04   #1975
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie mi mama mowi, ze ktos przywalil w moja klasyczna czerwona blyskawice
Odsniezali auto z sasiadem w tym samym czasie, moja mama swoje ,a sasiad swoje. Ona patrzy nagle A CO TO , miala male wgniecenie, a sasiadowi lekki zarcik sie trzymal ,ale jak zobaczyl swoje po odsniezeniu to go zgielo . Ona leciutkie stluczenie, a jego auto po calosci zniszczone . Moje stare , a on nowka . No ale sie usmialam z sasiada.
Ktos z gorki zjezdzal po 3 rano i nie wyrobil w tym sniegu .
Zatrzymal sie, niby wsadzil jakas kartke pod wycieraczke mojej mamie , odjechal troszke dalej ,wylaczyl swiatla i odjechal w sina dal. Inny sasiad widzial i po policje dzwonili . Teraz szukaja.
a co to za kartka? jakaś ściema tak?

ale sąsiad musiał mieć minę...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:10   #1976
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

Mrówka,Gabrysia mnie rozbroiła,normalnie aż się wierzyć nie chcę.Bardzo mądra dziewczynka
rosnę z dumy normalnie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mrowak - WOW!!!!!!!!!!!!!! Jak dla mnie to jakiś kosmos - Twoja Gabrysia - no niesamowite
bo ona taki kosmita trochę jest

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Mrowak- Gabi jest nieziemska! Ja jeszcze kopary nie zwinelam bo moj zachwyt nie mija
A zlot czarownic w pleszewie popieram
ale z małymi czarownicami czy bez-tak na pogaduchy? Mnie to sięmarzy wypad na spotkanie z Wami w Toruniu, może wiosną jak się ociepli trochę, bo Gabrysia nadal chce do tego Kopernika! W drugiej kolejności są koziołki poznańskie-to przynajmniej blisko

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
dziewczyny gdzie kupie parmezan?
byłam w carrefour, leklerku i nie ma
kaufland i polecam brać taki w kawałku do samodzielnego starcia, a nie utarty już

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
macie jakieś sposoby jak dziecku przetłumaczyć, ze już trzeba iść do domu???
"kochanie, rozumiem, że świetnie się bawiłeś i bardzo ci siętu podoba, ale czas wracać do domu, ogrzać się, przebrać, odpocząć-jeszcze nie raz przyjdziemy się tu bawić" Za pierwszym, drugim czy siódmym razem pewnie cudu nie będzie, ale dasz mu znać, że jesteś po jego stronie, rozumiesz jego rozterkę, smutek i żal, a jednocześnie po kilku razach on załapie, że nie przekabaci cię na swoją stronę, aczkolwiek rozumiesz, wiesz i jesteś blisko w razie gdyby w tym żalu chciał się poprzytulać-u nas już działa za każdym wyjściem od kogoś gdzie się świetnie bawi, albo jak ktoś od nas musi wychodzić itp.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:19   #1977
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
A pocałujcie Wy się w dupę za przeproszeniem.
Mój terrorysta budzi się po 7 rano, nie śpi w dzień i potrafi zasnąć o 23. No gdzie sprawiedliwość??????
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:51   #1978
mrowak
Zakorzenienie

sprawiedliwośc ma nas w dupie, Megi
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 22:01   #1979
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobiłam dzisiaj mleko migdałowe ,też dobre ale bardziej neutralne ,kokosowe wyraźniejsze w smaku.
I zrobiłam lemon curd ,dobry po takim czasie nie jedzenia słodkiego ,trochę wyczuwam ten słodzik ale zje się
a z ktorego przepisu robilas ?

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
a co to za kartka? jakaś ściema tak?

ale sąsiad musiał mieć minę...
tak tak sciema, chlop niby cos dal ,a zwial
Stary 2013-01-14, 22:03   #1980
libra777
Zakorzenienie

Nie pamiętam który przepis wzięłam ale były tam 2 jajka,2 żółtka ,sok i skórka z 3 cytryn i łyżka mąki ziemniaczanej no i słodzik
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości