![]() |
#331 | |
Buc
|
Dot.: Brak seksu PO ślubie
Cytat:
![]() ![]() nie no. ale tak serio, seriusio - jak można nie widzieć się nago i wyjść za tego kogoś. no ja nie wiem. po prostu.dalej nie wiem. ![]()
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
Monika fajnie że wasze pocałunki stają się dłuższe, może do czegoś to zaprowadzi.. Ale jednego nie rozumiem: czemy Ty go nie "przyciśniesz" żeby się dowiedzieć w czym tkwi problem. Bo to nadal jest problem i to duży a wy sobie żyjecie miesiąc i ty trwasz w takiej niewiedzy. Masz święte prawo już nie podchodzić do tego problemu z uśmiechem, nie mówię o ciągnięciu go na siłę do łożka, ale porozmawiajcie! Musisz wiedzieć czemu on tak ma, a jak nie chce powiedzieć to pytaj aż powie. Pokaż mu że to dla Ciebie niekomfortowa sytuacja (o ile taką jest).
Co do okresu to on przecież nie odcina was od siebie, możecie w tym czasie nauczyć się prawdziwego pocałunku, porobić sobie masaże, oswoić z dotykiem. To dobre kroki na początek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja nie mówię o wspólnych kąpielach. Czasami jak się kapię a mojemu mężowi przypomni się coś ważnego do wchodzi do łazienki i mi to mówi, albo jak siedzę w wannie i dzwoni telefon to czasami mi go przynosi (jeśli wie że to coś ważnego). Chodzi o swobodę wobec siebie i swojej nagości. Chodzi o nie odczuwanie skrępowania wobec drugiej (najbliższej) osoby w sytuacji kiedy jest się nago np. podczas kąpieli czy przebierania. Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2013-01-14 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- A widzisz, ja mam z kolei tak, że o ile po seksie na przykład mogę paradować po domu nago, o tyle jednak włażenia sobie do łazienki nie uskuteczniamy. Ja się tam golę, skubię, odbywam najróżniejsze czynności fizjologiczne, ogólnie robię na człowieka i nie życzę sobie włażenia. Jemu też nie włażę, tak po prostu.
![]() |
![]() |
#335 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Niektórzy uczą się pływać skacząc na głęboką wodę, inni wchodząc do jeziora od brzegu.
![]() |
![]() |
#338 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#339 | |
Buc
|
Cytat:
nie no, powiedzmy sobie szczerze, że taki że tak ujmę zwis to średnio jest podniecający. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko że Autorka seksu nie uprawia, więc nie lata po domu w ogóle nago, ani przed seksem ani w trakcie, ani po, ani przed kąpielą, ani przy przebieraniu. Ja tak miałam kiedy mieszkałam z kumplami, nie latałam po chacie goła, przebierałam się u siebie, wieczorem oglądamy razem film a później kolejka do łazienki, przebrać się i spać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Po ślubie są dopiero miesiąc, wątek wisi od 4 dni i już się sytuacja zmieniła - trochę wiary
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dajmy im czas.
![]() |
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#343 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Przed ślubem - ok.
Po ślubie to powinno być naturalne, od tego powinniście zacząć. Ja też nie rozumie ![]()
![]() |
#344 |
po drugiej stronie szafy
|
A nie?
![]() Poza tym wydłużyły się pocałunki, to już też fajnie zwiastuje. Powoli, no przecież jak mu wsadzi łapkę w te slipy to mu się skurczy w panice zamiast stanąć ![]() ![]() Autorka jest zadowolona jak na razie, dajmy im czas.
![]() |
#345 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Mała moja wiara w tym przypadku ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 |
po drugiej stronie szafy
|
Z delikatnych cmoków i nieśmiałych przytuleń od razu do zrzucenia ciuchów? O lol, tak to ja nigdy żadnej znajomości damsko-męskiej nie rozwijałam
![]()
![]() |
#347 |
Zakorzenienie
|
E tam, dziewczyny, nie ma się co naśmiewać z cudzych wyborów w kwestii życia seksualnego.
Ja się nawróciłam będąc już osobą dorosłą, z doświadczeniem seksualnym, przestałam uprawiać seks w związku, w którym kiedyś seks był przez pierwsze jego miesiące, teraz rozstałam się z byłym i tak - mojego przyszłego męża, kimkolwiek on będzie, nie zobaczę nago przed ślubem a przynajmniej taki jest plan. I wzajemnie. I szczerze mówiąc jako osoba doświadczona seksualnie, jako osoba całkiem wykształcona w temacie seksu zupełnie nie widzę problemu. W rozmowach przed ślubem chodzi głównie o podejście i prioretyzowanie pewnych rzeczy. Pewnie, że nikt nam nie powie, czy lubi na górze czy od tyłu, dopóki nie spróbuje. Ale może powiedzieć, jakie wartości są dla niego/niej ważne, czy uważa seks za jedną z najważniejszych części małżeństwa, jakie ma obawy, czy ma jakąś przeszłość, która może zaważyć na małżeńskim łożu, jak był wychowywany w kwestiach seksu, jakie ma podejście do komunikacji, czy gdyby coś było nie tak i szło nie tak, to dana osoba byłaby skłonna skorzystać z osoby specjalisty... Prawda jest taka, że seksualność wynika z wielu czynników - poziom naszego libido to hormony, wiele w naszej seksualności zależy od kontekstu. To, że seks przed ślubem jest och ach i w ogóle nie oznacza, że zawsze tak będzie, bo np. antykoncepcja się zmieni, hormony ześwirują, bo ciąża, bo dzieci, bo życie. ALE dobra podstawa pod względem dojrzałości w komunikacji, podstawy wspólnych wartości (niezależnie, czy uprawiamy czy nie seks przed ślubem i niezależnie czy jesteśmy katolikami czy nie) - to jest naprawdę wspaniały fundament do każdej komunikacji, także seksualnej. Seks jest jakąś formą komunikacji miłości z drugim człowiekiem. O to chodzi we właściwym nauczaniu na temat seksu przed ślubem.
![]() |
#348 |
po drugiej stronie szafy
|
Dlaczego? Przecież już postęp jest. Mały kroczek, ale do przodu. Jeśli się nie cofną, to będzie szansa na ciąg dalszy.
![]() |
#349 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Dla mnie taka prosta sytuacja: wstaję z łóżka, chcę się ubrać. Nie zbieram ciuchów z szafa, nie idę z tym wszystkim do łazienki, a potem nie zanoszę piżamy na miejsce. Po prostu zrzucam piżamę przy chłopaku i latam nago przy szafkach, szufladach zakładając na siebie kolejne ciuchy.
![]() |
![]() |
#350 |
po drugiej stronie szafy
|
Tyene - Ty masz nieco łatwiej, bo już znasz seks i wiesz co nieco o swoich preferencjach, o libido itd itp. A jak się ta wiedza ma do Twojej z okresu dziewictwa? Moja świadomość własnej seksualności z okresu dziewictwa nie ma nic wspólnego z obecną.
Bo tak sobie myślę, z problemem technicznym poradzić sobie można, ale z prawdziwym niedopasowaniem seksualnym...dużo trudniej. A przecież jak ktoś nie próbował, to nie wie. Może się domyślać, może czuć emocje, pożądanie...ale jednak jak jest naprawdę, to sprawdzi dopiero po jakimś, często długim czasie od spróbowania.
![]() |
#351 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
No...
Kurcze, jak czytam, że kobieta 20 kilka lat, miesiąc po ślubie, uważa łaskotanie za postęp w objawianiu pożądania to.... śmiać mi się chce, a jednocześnie mam świadomość, że to wcale śmieszne nie jest. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#352 |
po drugiej stronie szafy
|
Tak, ale ja piżamę na majtki zmieniam w łazience. I to nie jest kwestia tego, że się go wstydzę, tylko po prostu tak mam zakodowane, w głowie mi się nie mieści inna opcja
![]()
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Prawdziwe niedopasowanie seksualne (mechaniczne przyczyny) praktycznie się nie zdarza. Dla reszty naprawdę nie ma problemu, przy właściwym podejściu. Swoją drogą mnie nic w mojej seksualności nie zaskoczyło.
![]() W każdym razie nie naśmiewałabym się z ludzi, którzy czekają z seksem do ślubu. Naprawdę przypadki takie jak Autorki wynikają raczej z braku rozmów i jasnego zarysowania ważnych rzeczy i dobrego kierownictwa przed ślubem, nie są bezpośrednim rezultatem wstrzemięźliwości przed ślubem.
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Jest duża różnica między czkaniem do ślubu a czekaniem po ślubie:P
![]() |
![]() |
#355 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Żadne łaskotki i dłuzsze całusy (uwaga: nie mówimy o pocałunkach) tez nie. Dlaczego? Bo problem jest w ich głowach i leży w błednej interpretacji nauki KK (bo nadal rozumiem, ze do tego kościoła należą). Rozmawianie o seksie w czasie narzeczeństwa- nie jest czymś zdrożnym i nie świadczy o wyuzdaniu. Oczywiście- zalezy jak sie na ten temat rozmawia. Stawiając znak równosci mdzy nagością- a wywołaniem pożadania, autorka pokazuje brak dojrzałości. Problem należy naprawiać mając na uwadze przyczyny, a nie zaleczać np. łaskotkami. Życzę temu malzenstwu ja najlepiej, ale optymistycznie tego nie widzę.
![]() |
![]() |
#356 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No właśnie...
I to po ślubie jest tak nienaturalne, że aż śmieszno-tragiczne.
![]() |
#357 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z góry przepraszam za porównanie, ale tak mi się skojarzyło - jak ktoś siedział długi czas w ciemności, to gwałtowne wyjście na pełne słońce sprawi mu ból i więcej szkody niż pożytku.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
Łaskotanie, łaskotaniem, ale co z rozmową?!
Już nie mówię nawet o suszeniu mu głowy "chce seksu, czemu nie ma seksu?", ale myślę, że jeśli chce się do tego seksu dojść małymi kroczkami, to pasowałoby spróbować jakiegoś małego flirtu, odważniejszych komplementów... Wiem, że pewnie teraz trudno jest zacząć Wam rozmowę o seksie, skoro przez tyle lat powstrzymywaliście się od tego typu zmysłowych rozmów... Ale jakby "zorganizować" taką sytuację: autorka idzie pod prysznic wieczorem i udając, że zapomniała czystych majtek wejść do pokoju w którym jest mąż nago po nie. Uśmiechnąć się do męża naturalnie i powiedzieć coś w stylu: kurczę, zapomniałam majtek ![]() Taka codzienna sytuacja z życia małżeństwa. A później wieczorem zacząć rozmowę (nawet takim żartobliwym tonem) w stylu... Wiesz kochanie tak sobie pomyślałam, że pierwszy raz widziałeś mnie nago... I pociągnąć to w stronę tego, że tak jej to naturalnie wyszło, nawet o tym nie myślała i że to fajnie, że mogą się teraz czuć przy sobie swobodnie, co on o tym myśli... A nawet można pokokietować lekko i zapytać wprost: A w ogóle jak podobałam Ci się w tak całkiem nago? ![]() Skoro ma być kroczek po kroczku od czegoś takiego można zacząć... Czasem trzeba pomóc sobie małymi kobiecymi sztuczkami ![]() Mam nadzieję, że autorka czeka na cud z nieba i wie, że musi choć na początku przejąć pałeczkę i rozruszać męża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego to do końca nie wiemy. Nie sądzę aby rozmowy przedślubne na ten temat sprawiły aby facet zachowywał się inaczej. On naturalnie nie dążył do bliskości, fizyczności, dziewczyna nie czuła aby go pociągała. Był i pozostał jak brat, ewentualnie przyjaciel. Problem może siedzieć głębiej i potrzeba będzie raczej tej terapii o której rozmawiałyśmy. O ile nie okaże się (odpukać) że nie jest zainteresowany jednak płcią przeciwną lub nie jest i nie będzie zainteresowany seksem w ogóle. ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.