Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-14, 21:05   #841
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My po wizycie M. wazy 8kg i ma 65cm. Wysypka to alergia na marchewkę i jabłko, więc nie mogę tego podawać. Dostał też leki na uczulenie. Glutenu na razie nie wprowadzamy, może po 6 miesiącu. Marudzenie może być związane z tym że go swędzi skóra. Na niechęć do leżenia na brzuchu nic nie powiedziała, zobaczymy co neurolog powie, idziemy w środę.
M. dziś kończy 5 miesięcy
aa czyli wszystko jasne! Oby marudzenie się skończyło
Sto lat dla M

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci tez skrzecza?
no zaraz mi bebenki w uszach popekaja ha ha
mala drze sie ka ka ka ka kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
oj taak
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:12   #842
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:

Na podstawie moich obserwacji, ona to potwierdziła. Po kilku dniach z marchewką buzia wygladała jak jedna rana-tyle miał krostek. Zrobiłam mu wtedy zdjęcia, żeby jej pokazać na wizycie.
Ostawiłam rozszerzanie na 3 dni, po czym podałam dynię, zmiany sie wycofywały powoli, potem dynia z ziemniakiem i sam ziemniak -też było spoko. Po trzech dniach z jabłkiem wysypało go na całym ciele, nawet we włoskach ma krostki. Nic innego nie dawałam wtedy więc wnioskuję, że to po tym. Karty od alergologa nie mamy, nie kierowała nas do niego, wypisuje mleko bez problemu

Ketotifen dostał.
Ale te nasze dzieci biedne
A próbowałaś mu podawać sinlaca/minime?

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
hmm ja mam wrażenie, ze to reakcja alergiczna albo przesuszenie skóry. My ciągle używamy emolientów, ale zamierzam już zacząć używać zwykłych kosmetyków.
Ja ciągle używam oilatum do kąpieli, tyle że już nic innego do mycia czy po kąpieli nie używam i jak dla mnie to bardzo wygodne. Mała ma stwierdzone atopowe zapalenie skóry a skórę ma super
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:12   #843
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie M. wazy 8kg i ma 65cm. Wysypka to alergia na marchewkę i jabłko, więc nie mogę tego podawać. Dostał też leki na uczulenie. Glutenu na razie nie wprowadzamy, może po 6 miesiącu. Marudzenie może być związane z tym że go swędzi skóra. Na niechęć do leżenia na brzuchu nic nie powiedziała, zobaczymy co neurolog powie, idziemy w środę.
M. dziś kończy 5 miesięcy
Wow, fantastyczna waga Pięknie Wam młody rośnie.
Mam nadzieję, że leki na uczulenie pomogą i nie będziecie mieli z tym większych problemów.
Za 5 miesięcy

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Pożyczyłam od chrzestnej Martynki Jednak prowadzi się o wiele gorzej niż Laret. Jestem ciekawa jak to wygląda z innymi spacerówkami.
Laret prowadzi się super. Jestem z niego bardzo zadowolona, dzisiaj miałam spacer w śniegu. Dawał radę.
W sobotę w sklepie testowałam kilka spacerówek i prowadziło się super. No, ale co innego powiem skoro przejechałam się kilka metrów po sklepie i to pustym wózkiem. Jeszcze chwila i będziemy wybierać spacerówki

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
mam podobne spostrzeżenia. Czyli że najlepiej jest, jak używam dwóch kosmetyków - jeden do kąpieli, drugi do pupy (a i to nie zawsze)

Żadnych smarowideł do ciałka, buzi itp.
U nas to samo, jeden kosmetyk do kąpieli i jeden do pupci. No i czasem od wielkiego dzwonu jak mi się przypomni to smaruję małej buźkę przed wyjściem na spacer.
Dzisiaj oczywiście nie posmarowałam

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Zosia właśnie zrobiła szóstą dzisiaj kupę
Hehe prawie jak niemowlak

Cytat:
czy Wasze dzieci tez skrzecza?
no zaraz mi bebenki w uszach popekaja ha ha
mala drze sie ka ka ka ka kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moja też skrzeczy, skrzypi, krzyczy i wydaje różne dźwięki, które ciężko nazwać.
Małż dzisiaj psikał kółka w wózku wd-40. I pyta czy coś nam jeszcze skrzypi i ma to popsikać. To mu powiedziałam, że tak. Dziecko

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mój TZ to pedant, powoli sobie to uświadamiam. Właśnie przed chwilę chciałam mu pomóc rozwieszać pranie - to mi nie pozwolił, bo podobno zaburzałam jego plan
Nic tylko się cieszyć, dzięki temu jest wiele czynności w których małż Cię wyręczy.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:13   #844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

tak mysle czy nie kupic malej takiego mleczka na noc... o takiego tak na probe...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:13   #845
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
U nas ok. Mam w domu trójkę dzieci i muszę szczerze przyznać, że jest łatwiej niż z jednym
hehe, no to do roboty

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
haha, tak, dzisiaj się skusiłam, żeby jej coś podać. Wstrzymywałam się, bo Lu jeszcze dobrze nie siedzi i nie wiem, czy jeszcze nie poczekać.
I tak dzisiaj mała dostała brokuła, marchewkę i paprykę. Dorwała się najpierw do brokuła, ledwie polizała i skrzywiła się niemiłosiernie i zaczęła pluć. Następnie większość kawałków brokuła wylądowała (przy wciąż skwaszonej minie) na podłogę, i było to działanie na 100% celowe, natomiast marchewkę brała do ręki, zbliżała do buzi, chyba przypominała sobie, jaki ten brokuł przed chwilą był niedobry i odsuwała. Ale marchewką i papryką już o podłogę nie rzucała Później jak tylko widziała brokuła miała od razu skwaszoną minę
za skórki od chleba, biszkopty i jabłko wcina niezwykle chętnie
a jabłko podajesz w kawałkach? Leon uwielbia jabłka, ale ciągle się waham czy już mu dać kawałek do rączki czy jeszcze zaczekać

Cytat:
Zapomniałam się Wam pochwalić- schudłam 2kg Jeszcze 8 i będzie git
i kciuki za dalsze spadki

Cytat:
Hehe, L. taki mały a zna się na ludziach
Stary 2013-01-14, 21:16   #846
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a jabłko podajesz w kawałkach? Leon uwielbia jabłka, ale ciągle się waham czy już mu dać kawałek do rączki czy jeszcze zaczekać
w kawałkach ale ciężko jej idzie, bo jej się z ręki wyślizguje dopiero jak dostała takie z nieco pomarszczoną skórką to dała radę, ale bardziej to lizała/memlała, niewiele odgryzła

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:21   #847
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja ciągle używam oilatum do kąpieli, tyle że już nic innego do mycia czy po kąpieli nie używam i jak dla mnie to bardzo wygodne. Mała ma stwierdzone atopowe zapalenie skóry a skórę ma super
Leoś miał/ ma bardzo suchą skórę i prawie od urodzenia używamy emolientów do kąpieli. Teraz mamy emolium i właśnie się kończy. Chyba spróbujemy poużywać czegoś "zwykłego" może Hippa i się zobaczy. Jeśli Malutka ma azs to nie ma co kombinować, skoro emolienty się sprawdzają.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
U nas to samo, jeden kosmetyk do kąpieli i jeden do pupci. No i czasem od wielkiego dzwonu jak mi się przypomni to smaruję małej buźkę przed wyjściem na spacer.
.
u nas identycznie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
w kawałkach ale ciężko jej idzie, bo jej się z ręki wyślizguje dopiero jak dostała takie z nieco pomarszczoną skórką to dała radę, ale bardziej to lizała/memlała, niewiele odgryzła
to może jutro spróbuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 21:21   #848
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Leoś miał/ ma bardzo suchą skórę i prawie od urodzenia używamy emolientów do kąpieli. Teraz mamy emolium i właśnie się kończy. Chyba spróbujemy poużywać czegoś "zwykłego" może Hippa i się zobaczy. Jeśli Malutka ma azs to nie ma co kombinować, skoro emolienty się sprawdzają.
a może spróbuj babydream? Mają dobry skład, my używamy od początku i skóra Luśki jest jak marzenie, nie było nigdy żadnych problemów

Stary 2013-01-14, 21:23   #849
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej

myślałyście o mnie chociaż czasem?

ja końcu się wyleczyłam. Znowu miałam nawrót infekcji bakteryjnej dróg moczowych tylko że lekarz na IP powiedział że to nie to, tylko "wirusówka". Kazał leżeć w łóżku i brać przeciwgorączkowe leki. A ja miałam temp 39,5' i spadała mi dopiero po ketonalu po 3 dniach myślałam że się wykończę. Porobiłam badania i na moje wyszło.... 2 tygodnie się męczyłam
Do tego Hania jest tak absorbująca ostatnio... Olcia czytałam jak zachowywał się Oskarek w ostatnim czasie i mam wrażenie jakby to był opis mojego dziecka. Nie mam czasu na nic, a jeszcze 1 lutego wracam do pracy i już co chwile tam jeżdżę żeby się "wciągnąć".
Ja myślałam, miałaś pochwalić się bombkami (mam nadzieję, że dobrze myślałam bo inaczej siara będzie )
Super, że wyzdrowiałąś tylko szkoda, że to Ty postawiłaś trafną diagnozę, a nie lekarz
A z ciekawości gdzie pracujesz? Oczywiście jeśli chcesz się podzielić tutaj tą informacją.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Ja tylko w przelocie.
U nas ok. Mam w domu trójkę dzieci i muszę szczerze przyznać, że jest łatwiej niż z jednym Mam chłopca 9 lat, dziewczynkę 5 lat i mojego szkraba. Serio jest łatwiej. Chociaż mniej czasu
Pewnie, że lżej. Starsze dzieci mogą pomóc przy młodszych.

Cytat:
haha, tak, dzisiaj się skusiłam, żeby jej coś podać. Wstrzymywałam się, bo Lu jeszcze dobrze nie siedzi i nie wiem, czy jeszcze nie poczekać.
I tak dzisiaj mała dostała brokuła, marchewkę i paprykę. Dorwała się najpierw do brokuła, ledwie polizała i skrzywiła się niemiłosiernie i zaczęła pluć. Następnie większość kawałków brokuła wylądowała (przy wciąż skwaszonej minie) na podłogę, i było to działanie na 100% celowe, natomiast marchewkę brała do ręki, zbliżała do buzi, chyba przypominała sobie, jaki ten brokuł przed chwilą był niedobry i odsuwała. Ale marchewką i papryką już o podłogę nie rzucała Później jak tylko widziała brokuła miała od razu skwaszoną minę
za skórki od chleba, biszkopty i jabłko wcina niezwykle chętnie
Hehe cwaniara. Dużo dzieci i dorosłych nie lubi zielonych warzyw - mój małż na przykład. Szpinak i brokuły są bleee
Też czekam, aż mała będzie siedzieć. Jestem bardzo ciekawa pierwszych prób z BLW

Cytat:
hmm... Leoś często płacze na widok teściowej A ona wtedy "pewnie jesteś głodny", a w naszym przypadku prawda jest taka, ze Mały się jej boi, bo taka z niej "kochana babcia"
A no bo u Was to wyjątkowo "kochana babcia"...

Cytat:
Zapomniałam się Wam pochwalić- schudłam 2kg Jeszcze 8 i będzie git
Super Ale jak schudniesz jeszcze 8 to pewnie zostaną Ci tylko skóra i kości.

Stary 2013-01-14, 21:24   #850
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
a może spróbuj babydream? Mają dobry skład, my używamy od początku i skóra Luśki jest jak marzenie, nie było nigdy żadnych problemów
o widzisz! Mamy krem p odparzeniom z babydream i świetnie się sprawdza, więc kupię też coś do kąpieli
dzięki
Stary 2013-01-14, 21:25   #851
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
A sama kiedyś pisałaś żeby mała się rozpłakała Sama sobie wykrakłaś te wizyty teściowej
Oby nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 21:26   #852
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślałam, miałaś pochwalić się bombkami (mam nadzieję, że dobrze myślałam bo inaczej siara będzie )
Super, że wyzdrowiałąś tylko szkoda, że to Ty postawiłaś trafną diagnozę, a nie lekarz
A z ciekawości gdzie pracujesz? Oczywiście jeśli chcesz się podzielić tutaj tą informacją.
a widzisz zapomniałam o tych bombkach... co prawda choinkę rozebrałam ale jutro cykne foto samych bombek i wrzucę
już kiedyś pisałam pracuję w przedszkolu. Praca fajna ale strasznie dużo jest roboty w domu żeby przygotować ciekawe zajęcia dla dzieci... i to mnie martwi czy będę mieć czas na to przy małej, bo już nie chce zarywać nocek... wystarczy że ona się budzi co chwilę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:29   #853
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe cwaniara. Dużo dzieci i dorosłych nie lubi zielonych warzyw - mój małż na przykład. Szpinak i brokuły są bleee
Też czekam, aż mała będzie siedzieć. Jestem bardzo ciekawa pierwszych prób z BLW
ja się śmiałam, że wdała się w tatusia, bo mój małż brokułów szczerze nie cierpi i nie potrafi się do nich przekonać.
Ale ze szpinakiem to inna historia, przy mnie polubił i to bardzo

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
o widzisz! Mamy krem p odparzeniom z babydream i świetnie się sprawdza, więc kupię też coś do kąpieli
dzięki
my używamy żelu do kąpieli z pompką. Jestem bardzo zadowolona, nawet po basenie małż wchodzi z małą pod prysznic, myje tym żelem i potem już nie oliwkujemy i skóra się Luśce nie wysusza

Stary 2013-01-14, 21:31   #854
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Wy się szykujecie do BLW? Przy tym chyba nie powinno się dawać pokarmów do rączki. No chyba, że testujecie żywienie mieszane to się nie wypowiadam

Stary 2013-01-14, 21:35   #855
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Wy się szykujecie do BLW? Przy tym chyba nie powinno się dawać pokarmów do rączki. No chyba, że testujecie żywienie mieszane to się nie wypowiadam
na razie eksperymentujemy Chciałabym BLW, ale wybieram się do pracy i marnie to BLW widzę Chyba, ze uda mi sie pracować na część etatu. A z jabłuszkiem do rączki chciałabym tylko spróbować. Tak, zeby zobaczyć jak sobie Mały poradzi. Akurat wiem, ze jabłko uwielbia, bo dotaje w siateczce, więc poniekąd już dokonał wyboru
Stary 2013-01-14, 21:43   #856
blueberry88
Zakorzenienie

Mamcia, jakie mleko? Ja kupiłam (zamówiłam) Hipp na noc
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 21:48   #857
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Mamcia, jakie mleko? Ja kupiłam (zamówiłam) Hipp na noc
a nie otworzyl sie link?
takie od 6 miesiaca z hippa neibieska puszka na dobranoc

Amelcia
Stary 2013-01-14, 21:53   #858
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
na razie eksperymentujemy Chciałabym BLW, ale wybieram się do pracy i marnie to BLW widzę Chyba, ze uda mi sie pracować na część etatu. A z jabłuszkiem do rączki chciałabym tylko spróbować. Tak, zeby zobaczyć jak sobie Mały poradzi. Akurat wiem, ze jabłko uwielbia, bo dotaje w siateczce, więc poniekąd już dokonał wyboru
A to myślę, że przy eksperymentach wszystko jest dozwolone. Jak dasz małemu jabłuszko do rączki to zdaj relację jak sobie z nim poradził.

Stary 2013-01-14, 21:55   #859
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
a nie otworzyl sie link?
takie od 6 miesiaca z hippa neibieska puszka na dobranoc
Otworzył się, ale nic konkretnego się tam nie pokazało. Ja zamówiłam to.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 22:09   #860
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
a widzisz zapomniałam o tych bombkach... co prawda choinkę rozebrałam ale jutro cykne foto samych bombek i wrzucę
już kiedyś pisałam pracuję w przedszkolu. Praca fajna ale strasznie dużo jest roboty w domu żeby przygotować ciekawe zajęcia dla dzieci... i to mnie martwi czy będę mieć czas na to przy małej, bo już nie chce zarywać nocek... wystarczy że ona się budzi co chwilę
Ja pamiętałam
Praca na pewno bardzo absorbująca, tym bardziej, że już chodzisz wdrażać się

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
ja się śmiałam, że wdała się w tatusia, bo mój małż brokułów szczerze nie cierpi i nie potrafi się do nich przekonać.
Ale ze szpinakiem to inna historia, przy mnie polubił i to bardzo
Niestety szpinaku mój nie polubił, a ja uwielbiam Zresztą jak całe zielsko Jedyne co to dał się przekonać do czosnku. Chociaż powiedział, że postara się jeść brokuły, żeby córcia widziała, że je to samo co rodzice. I pewnie na tych deklaracjach się zakończy.

Stary 2013-01-14, 22:10   #861
pumas
Zakorzenienie

Witam sie i znikam, bo mialam bardzo intensywny dzien, najpierw fatalna noc, potem poniedzialkowy mlyn w pracy, potem zakupy i squash, ktory mnie wykonczyl.
Jutro nadrobie was przy porannej kawie
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-14, 22:20   #862
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Otworzył się, ale nic konkretnego się tam nie pokazało. Ja zamówiłam to.
no to to jest to samo myslisz ze to pomoze? chyba tez jr kupie tylko jakie ono drogie jest.. no ale to tylko na noc w sumie.

Amelcia
Stary 2013-01-14, 22:28   #863
Maciejka__
Zakorzenienie

Karolina - nieźle Marcinka karmisz!Dzisiaj powinien dostać tort mleczno-dyniowy. Gratuluję oddania kg dziecku.
Karmelku - cieszę się, że kicia jest z Wami.
Cytat:
Leoś miał/ ma bardzo suchą skórę i prawie od urodzenia używamy emolientów do kąpieli. Teraz mamy emolium i właśnie się kończy. Chyba spróbujemy poużywać czegoś "zwykłego" może Hippa i się zobaczy.
Płyn do kąpieli i mleczko Hipp mogę polecić, a oliwka małą uczuliła.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-14, 22:47   #864
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
no to to jest to samo myslisz ze to pomoze? chyba tez jr kupie tylko jakie ono drogie jest.. no ale to tylko na noc w sumie.
Pewnie niedługo dotrze - jak użyję, to zdam relację Kupiłam na próbę - cudów się nie spodziewam

Heh, kolejny dzień, w którym nie wypełniłam założeń co do nauki. Co więcej okazało się, że obowiązuje jednak więcej materiału niż sądziłam. Padam z nóg, głowa mi pęka. Potrzebuję dwa pełne dni, żeby to ogarnąć - koło w czwartek, ale... mam przecież Martynkę pod opieką, więc... Szkoda, że w ciąży tak mi na mózg padło, bo miałabym już to za sobą. Po co mi to w ogóle
Stary 2013-01-14, 22:53   #865
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie niedługo dotrze - jak użyję, to zdam relację Kupiłam na próbę - cudów się nie spodziewam

Heh, kolejny dzień, w którym nie wypełniłam założeń co do nauki. Co więcej okazało się, że obowiązuje jednak więcej materiału niż sądziłam. Padam z nóg, głowa mi pęka. Potrzebuję dwa pełne dni, żeby to ogarnąć - koło w czwartek, ale... mam przecież Martynkę pod opieką, więc... Szkoda, że w ciąży tak mi na mózg padło, bo miałabym już to za sobą. Po co mi to w ogóle
no wiadomo ze cudow nie ale moze chociaz troszke u nas juz sie mala wietcila ale spi dalej ehhh kiepsko to widze...

Wanilka jak wygladaja teraz u Was nocki?

Amelcia
Stary 2013-01-14, 23:11   #866
depoison
Zadomowienie

Cytat:
czyzby chciala Ci o czyms przypomniec?
to była też moja pierwsza myśl, tylko że... nie mamy żadnych rat do spłacania!

Cytat:
Hehe prawie jak niemowlak
gorzej! Przecież gdy Zosia była maleńka, to robiła kupę raz na tydzień.
A teraz - dosłownie co 1,5 godziny. Jakiś tydzień przed pojawieniem się ząbka włączył jej się taki tryb i trwa do tej pory

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 07:04   #867
agunia82
Zakorzenienie

Heloł

Melduję, że Luśka dzisiaj kończy 7 miesięcy

Dzisiaj na "śniadanko" dostała kawałki marchewki i ogórka i okazuje się, że jak marchewka nie jest podawana w towarzystwie brokuła to jest nawet nawet

No a teraz do pracy rodacy

Stary 2013-01-15, 08:21   #868
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

u nas identycznie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

to może jutro spróbuję
Emil też miał bardzo suchą skórę, wręcz mu płatami odchodziła.
Oliatum nic nie pomogło, ani oliwka - chyba było jeszcze gorzej.
wykąpałam go parę razy w krochmalu zrobionym z mąki ziemniaczanej dodawałam też oliwę z oliwek do kąpieli.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 08:36   #869
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejka Kończę śniadanko i zaraz lecę z małą na spacer. Dzisiaj wcześniej niż zwykle, ale na klatce robią remont i dość przy tym hałasują. Boli mnie głowa więc liczę, że na spacerze mi przejdzie i dzięki temu potem będzie łatwiej znieść ten hałas

Cytat:
Heloł

Dzisiaj na "śniadanko" dostała kawałki marchewki i ogórka i okazuje się, że jak marchewka nie jest podawana w towarzystwie brokuła to jest nawet nawet

Dla Lu 7 miesięcy... coś niesamowitego. Ona dopiero co się urodziła.

Czyli wszystko psuje brokuł

Nel_a wybraliście się z młodym na basen?

Stary 2013-01-15, 08:40   #870
chmielinka
Zadomowienie

hej
zrobilam sobie wizaz w komorce i bete teraz xagladac czesciej
teraz wlasnie pisze z komorki wiec fotke bombek zalacze wieczorem.

Mowicie o rozszerzaniu diety... My tez zaczelysmy przed swietami i powiem wam ze moje dziecko tak chetnie zjada wszystko i nawet jak zje porcje to jeszcze otwiera buzke jak ptaszek
Jedynie z czym mamy problem to Hania nie chce pic niczego innego z butelki jak mleko. Jak daje jej soczek czy herbatke to musze jej dawac lyzeczka teraz w domu jeszcze nie jest tak uciazliwe ale jak bedzie wiosna i dluzsze spacery to sama mysl o piciu z lyzeczki mnie przeraza.

Cytat:

Cieszę się, że wyzdrowiałaś

Cytat:
Ja pamiętałam
Praca na pewno bardzo absorbująca, tym bardziej, że już chodzisz wdrażać
to mile
musze teraz w pracy poznac program i dzieci
Cytat:
Heloł

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości