|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
hey mamuski ale zescie przez noc naskrobaly. Nadrobilam i zaraz pocytuje, bo juz na zakładki dodalam. Sojka dzięki za rade by dalej dac malej ten sloiczek i faktycznie na drugi dzien brzuszek nie zareagował źle na ziemniaczka z dynia i kupka mega poszła
a dziś na poludnie Jagodka dostanie pierwszy raz jagodki z jabluszkiem.mam pyt czy ktpras z Was dawała dzieciiom te slooiczki z rossmanq bio?bo dużo smakow mają po 4mc tak je wczoraj oglądałam i sie zastanawialam nad nimi ale ostatecznie dalej kupilam hippa i owoce z bobovity ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
chociaż kupka taka pozaprzewijak nam sie nie zdarzyła jeszcze. ale siku często hehe
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek,właśnie wcinam śniadanko.
![]() Katte ja mam właśnie tą szczotkę co wklejała Afternoon,boska jest Dearlie wielkie kciuki za Antosia ![]() Katiem mi się podoba przed przemianą i po
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- ale przystojniak! też zajęty? bo zięcia szukam, a tu już wsyzscy pozajmowani ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
zacznie raczkowac to zgubi. Nasza ma 17tyg i mierzy tyle samo, a waży 6300 ale ona sie malutka urodzila.
|
|
#2195 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mój kochany synek wczoraj smutny był i marudny po szczepieniu. Dziś jak na razie lepiej, teraz śpi. Jak jadę ja rano z Paulą do przedszkola to zawsze Mati się budzi i czeka na babcię. Razem robią obchód chałupy, oglądają widoki przez okno itp. Jak nie wstaję rano bo Paula śpi u babci albo tata mój przyjeżdża rano i ją zabiera to Mati śpi. Także dziś pogadał z babcią, babcia poszła, Mati poszedł spać ![]() Cytat:
Jak go mierzyłam ostatnio to wychodziło około 65cm. Cytat:
Cytat:
Fajny chłopak Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja kupiłam kilka słoiczków po zapoznaniu się z opiniami. W Niemczech w rankingach ponoć najlepiej wypadają. |
|||||||
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy skierowanie na oddział. Chce mi się wyć do księżyca, a nad łzami już nawet nie panuję. Zaraz pakujemy się i jedziemy... nawet nie wiem co zabrać ze sobą. Trzymajcie proszę kciuki za naszego Antosia.
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle wczoraj mezul mnie rozbroil wraca z pracy, a ją z Jagoda na rekach czekam ją niego na korytarzu, a on wchodzi po schodach i krzyczy
-jezus maria co ty jej zrobilas, ze ona taka łysa?!wczoraj taka nie byla -nie zaczesalam kolanek.. -choć tu szybko do tatusia, tatuś ładnie uczesze, by nie bylo widać placuszkow i jak ja czesal to do mnie. pyt czy to normalne czy moze do lekarza pojdziemy
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże, serce mi pęka dosłownie.
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ale smutna wiadomosc z rana. za Antosia myslalam, ze już lepiej u niego, a tu taka wiadomość
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Bika jesteś tam?
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie udało mi sie wejac na maila, więc tak
katien bardzo ładne wloski,fajnie sie twraz ukladaja ją swoje te po porodzoe podcielam i wycieniowalam. ale pierw stoczylam walke z mezem, ktory chxial bym je na krotko sciela. no myślałam, ze go zamorduje kaczuszka ale widzialam laleczke śliczna na mailu! pieknosci! ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- maggiie ale sie na mailu laseczek dwóch naogladalam, aż zazdrosny jestem o figurę jednej zgrabnej blondyneczki. a druga, najmlodsza czarnulke, to tylko schrupac i piesio sliczniutki! też dziewczynka?
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-15 o 14:20 |
|
|
|
#2208 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
widziałam foty!! ładne włoski! a czemu przy długich nie zostałas? ja lubie takie dlugie wlasnie wiec bardziej mi sie podoba ![]() Cytat:
ja tez musze ruszyc, a mam tylko 1 strone na razie ![]() Szymonek śliczny kawaler!! Cytat:
![]() Cytat:
jablka raczej nie kupie juz. czaje sie na obiadki bo maja ich najwiecej jesli chodzi o 4 miesiac. ale nie czytalam skladu jeszcze.Cytat:
biedny Antos!! mam nadzieje, ze szybko mu pomoga! informuj tu ciotki---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
nie sluchaj tz!! nie scinaj bron boze!! moj tz tez ma czasem takie super pomysly, ostatnio mnie wrecz błagał zebym sie na rudo przefarbowala
|
|||||||
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja wam mówiłam że Zosia ma 2 ząbki ?
jak nie to melduje- mamy dwie przebite dolne jedyneczki ![]() Wczoraj tżet mnie zaskoczył, dostałam moje ukochane perfumy bruno banani i merci tak bez okazji pierwszy raz w życiu ![]() ehh.. jutro przede mną bardzo ciężki do przegryzienia pogrzeb..
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Iwa to drugie zdjęcie to z chrzcin mojego synka. Miał wtedy 8 miesięcy i był cały czas na piersi. Myślę, że za niedługo włosów znowu będzie tak mało bo wypadają garściami. Dearlie zobaczysz wszystko będzie dobrze. A co powiedział lekarz? z jakiego powodu? świsty, furczenia, obturacja? pisz nam tutaj jakie leki. I skarbie to nie Twoja wina - to niczyja wina. Zrobiłaś wszystko co mogłaś. I może dzięki temu leczenie będzie trwało krócej. Wiem, że serce Ci pęka, ale musisz się zebrać. Maluszek będzie potrzebował silnej mamusi. |
|
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie mocno trzymam kciuki za Antosie. Bądz silna
myślę że szpital to najlepsza opcja w tej sytuacji więc się nie łam bo będziesz spokojniejsza ![]() Dziewczyny zupełnie nie z dzieciowej beczki- chcę kupić maszynę do szycia, ale uwaga- ma to być maszyna która złapie kilka wartsw materiału dla porównania siły chciałabym aby przeszywała bez problemu np minimum 3-4warstwy jeansu. i fajnie by było jakby miała dużą powierzchnię szycia aby można było robić pikowania (tutaj myślę że najlepszą opcją byłaby maszyna ze stołem a nie taka walizkowa. Zastanawiałam się nad łucznikiem, ale ponoć najlepsze są stare modele bo są nie do zdarcia, te nowe już nie są tak "mocne", może któraś z was orientuje się w tym świecie?
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasiam chyba potrzebowałam odmiany. No i wszędzie te czarne długie kłaki. I tak mnie jakoś pewnego dnia naszło. Najgorsze, ze zawsze sama eksperymentuje, od farby po grzywkę, a to się różnie kończy Mąż woli długie, ale odrosną, a póki co się przyzwyczai. Chociaż nie wiem czy będę nadal zapuszczać Mam dosyć szczupłą twarz, a chudnę coraz bardziej i za chwilę będę mieć wrażenie coraz dłuższej.
|
|
|
|
|
#2214 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już masz zatem kawalera dla Jagódki hihiweźcie Wy mnie trzaśnijcie przez łeb bo przez to pisanie pracy bredzę i mylę środę z czwartkiem :p oczywiście że w środę hihi ![]() Cytat:
współczuję naprawdę..trzymam kciuki za Antosia żeby wyzdrowiał szybciutko ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
i też życzę powodzenia w pisaniu jak ja bym to chciała skończyć już dzisiaj ale ciężko idzie bo mam małego na kolanach i nie mam go z kim zostawić na razie buuu, miałam wstać o 6tej żeby pisać a wygramoliłam się dopiero po 9tej i
|
|
#2215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale już tak totalnie na wierzchu są?Dla tż-ta też brawa ![]() A jutro... dużo siły życzę. A ja na mojego Kropka nie będę narzekać już. Odśnieżył mi rano samochód, a ja tak franca jestem, krzyczę na niego i narzekam. Już nie będę, bo mi się skarb trafił. A że trochę leniwy i nie samodzielny... postaramy się to zmienić
|
||||
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie trzymaj się kochana. Antoś szybko wyzdrowieje, wyjaśnią co to za szmery nad serduszkiem i ani się obejrzycie a będziecie z powrotem w domu
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ tu mozecie sprawdzic centyle swojego dziecka. Moj ma 65 cm juz bo zmierzyłam
Wagowo jest na 25 centylu a wzrostowo prawie na 50tym
|
|
|
|
#2218 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Jak czytam o tych obiadkach i deserkach to nie mogę się doczekać kiedy podam Paulince My nadal tylko na piersi, bez dokarmiania. Nie wiem jak tego dokonałam, bo było dużo ciężkich momentów. Jeśli okaże się na wizycie szczepiennej że mała jednak niewiele przybrała, zdecyduje się dodatkowo podawać kleik na mm.Anusia, moja też uwielbia zabawę przed lustrem. Smieje sie wtedy jak nigdy. Po raz pierwszy zasmiala sie glosno w kapieli, kiedy przenieslismy ją do duzej wanny. Siedzi sobie na tronie i rozrabia. Tamlin i Weronika ale macie wyjątkowe dzieci, tak dobrze znoszą szczepienia. Moja w pisk uderza. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-01-15 o 10:54 |
||
|
|
|
#2219 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i rówieśnik mojego Antka, też 16-go rodziłam ![]() Cytat:
mój też jest pyzol, ale aktualnie podchodzimy do tego z uśmiechem, a ostatnio wydaje mi się, że trochę już schudł na buzi, więc nie przejmuj się ![]() Cytat:
też stawiam na naturalną pielegnacjęCytat:
musisz być teraz silna, dla niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marchwe z ziemniakami: tutaj jest sama marchewka - 54% i ziemniak - 27% plus woda Brokuły z ziemniakmi: 26% brokułów, 21% ziemniaki a reszta to mąka ryżowa,woda i olej rzepakowy Krem dyniowy - 58% - dynia, woda, mąka ryżowa, olej rzepakowy Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś nigdy nie pomyślałam że warto zainwestować w dobrą szczotkę, zamiast tego eksperymentuję z kosmetykami do pielęgnacji włosów.Bika ale miałaś przygodę z kupką Nie wyobrażam sobie takie sytuacji z Paulą. Ona tylko ze dwa razy zafundowała mi większą niespodziankę.My chwalimy sobie krem ochronny babydream. W ogóle używamy całej serii i jestem bardzo zadowolona.
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2013-01-15 o 11:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

. Pediatrzy, których się radziłam w tej sprawie i położna mówią, że jest ok, a ja się martwię, bo nie chcę, żeby była wielka, czy otyła, wiadomo jakie wredne są dzieci 
wszyscy w trójkę nieźle się przy tym uśmialiśmy, zastanawiam się tylko skąd tego taka ilość w takim malutkim człowieczku....

biedny Antos!! mam nadzieje, ze szybko mu pomoga! informuj tu ciotki
myślę że szpital to najlepsza opcja w tej sytuacji więc się nie łam bo będziesz spokojniejsza
klask i: