Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 09:44   #901
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez nuna2
ale ja nie mówię, że nie będzie kochała Tylko chodzi mi o łapanie dołków bo np chłopiec...
to chyba bardziej kwestia rozczarowania, gdy człowiek bardzo na coś czeka i dostaje coś innego. tak naprawdę jak colorek już pozna płeć to się okaze jaka będzie reakcja ja tam i tak zaciskam kciuki żeby była dziewczynka
nuna ja trochę rozumiem color, bo u mnie jak pokazał się siurak, to pierwsza myśl była że szkoda bo nakręciłam się na te sukieneczki i ogólnie z dziewczynką byłoby łatwiej. i to taki ułamek sekundy, przed radością że w końcu wiem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 09:46   #902
xal
Zakorzenienie

Upaćkałam sobie górę koca powidłami a przedwczoraj się nabijałam z męża jak jemu coś z kanapki na koszulkę spadło ...
No nic, trzeba ruszyć szanowne 4 i spłukać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 09:47   #903
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ale ja nie mówię, że nie będzie kochała Tylko chodzi mi o łapanie dołków bo np chłopiec...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

dołączam się do kciuków
ja tez niby bylam smutna , zła ze moglby byc chlopiec drugi , tak to jest juz
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy też macie takie dziwne uczucie ciągnięcia i czy to jest normalne, przeciągnęłam się po przebudzeniu na stojąco. Ręce do gory i ... tak mnie zaczęło ciągnać na brzuchu, nie wiem czy za mało skóry czy co. Tak sobie myślę, ze chyba mi tej skóry brakuje, bo bardzo napięta, ale wolę się upewnić. Opuściłam ręce, chwilę pociągnęło jeszcze i przeszło ...
tez tak mam , hehe dziwne uczucie moze dlatego ze teraz w brzuchu duzo dodatkow mamy heheh macina wiellka dziecko , plyn owodniowy itp hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 09:52   #904
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

u mnie identyczna sytuacja. Gin powiedział, że mam brać nospę jak coś. Ale na razie nie biorę, bo zauważyłam, że to takie krótkie skurcze... złapie mnie i za chwilkę puści. A no i nie można masować brzuszka. Tylko delikatnie głaskać, ale nie powinno się go miętosić, ja tak robiłam i te skurcze czesciej sie pojawialy
Cytat:
Napisane przez banka26
tez tak mam ale sie nie stresuje moze dlatego ze to drugie i wiem ze tak moze byc ale nei znam twoich skurczy wiec skoro Cie nie pokoja to zadzwon do gina, pierw zaobserwuj ile jest i jak dlugo sie utrzymuja
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Właśnie ja mam takie krótkie. Już rano sobie wzięłam nospę na wszelki wypadek
Poobserwuję, i rzeczywiście jakby się powtarzały zadzwonię żeby się nie denerwować - wizytę dopiero za tydzień mam.

Odnośnie masowania - to mój mąż ma takie napady, ciągle do mnie podchodzi i mnie masuje i nie potrafi zrozumieć że nie wolno.

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Upaćkałam sobie górę koca powidłami a przedwczoraj się nabijałam z męża jak jemu coś z kanapki na koszulkę spadło ...
No nic, trzeba ruszyć szanowne 4 i spłukać.
Ja w końcu wyprałam sobie sweterek, który lubię nosić po domu (2 tygodnie czekał w praniu), ubrałam go wczoraj i od razu upaprałam pomarańczą ale leń jestem i nie czyściłam...chyba znowu muszę dać go do prania...
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 09:57   #905
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Ja wlasnie zjadlam na sniadanie kremowke papieska z kremem i bita smietana noo niebo w gębiee :P
ale śniadanie mistrzostwo

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Niedlugo z mężem jedziemy na zimowy spacer. U mnie -7 stopni, mam nadzieję, że już tak mocno nie wieje, jak wczoraj.
miłego spaceru
Stary 2013-01-15, 10:00   #906
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja kupiłam bobini. przyzwoita cena, i fajne, zamykane opakowanie
nawet nie wiedziałam że jest taka firma.
Właśnie pytałam brata jakie oni kupowali i mi napisał że Dada ale ostatnio się popsuły i bardzo mokre są.

Mysia za kopniaczka.
Moja wczoraj się wieczorem zaczęła rozpychać. Aż tak to jej jeszcze nie czułam matko jakie to jest boskie uczucie. No ale przyszedł TŻ, położył swoje łapska i cisza

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nie przeplacaj w stowce sie zmiescisz
http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...915392667.html
ooo dzięki!!!
w aptece patrzyłam to kosztował 120
Cytat:
a ten drugi niech bedzie elektroniczny, a nie elektryczny
nawet nie wiedziałam że tak napisałam

Cytat:
czego chcecie używać do oczek i pępka?
ja myślałam żeby to pępuszka kupić octenisept, a do oczek sól fizjologiczną
no ja też tak chcę a gaziki to jałowe

vil ja miałam zamiar kupić termometr babyono ale ostatnio miałam w łapkach ten na podczerwień mikrolife i się w nim dosłownie zakochałam. I TŻ też powiedział że on innego nie chce
Stary 2013-01-15, 10:01   #907
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale śniadanie mistrzostwo

miłego spaceru
hehe od wczoraj chodzilo za mna cos z bita smietana heheh
Stary 2013-01-15, 10:03   #908
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Wprawka (podejście pierwsze )

*DLA MAMUSI
-koszula do karmienia (2-3szt)
-szlafroczek
-kapcie
-majtki poporodowe
-podpaski poporodowe
-wkładki laktacyjne
-staniki do karmienia
-osłonki silikonowe na brodawki
-maść na pękające brodawki Bepanthen
-laktator

*DLA DZIDZIUSIA
-->Przewijanie, pielęgnacja, kąpiel
-pieluszki jednorazowe (pampersy)
-pieluszki tetrowe
-pieluszki flanelowe
-chusteczki mokre (pampersa)
-duże płatki kosmetyczne
-jałowe gaziki
-patyczki/bagietki
-woreczki na pieluszki
-emulsja do kąpieli Oilatum, +ewentualnie mydełko
-krem pielęgnacyjny linomag
-ewentualnie na odparzenia sudocrem
-miękka myjka
-szczotka z naturalnym miękkim włosiem i grzebień
-cążki i nożyczki do paznokci
-do noska frida + wkłady
-ręczniki (mogą być z kapturkiem) 2-3szt
-czapeczki na głowkę i rękawiczki niedrapki
-octenisept do pępka
-sól fizjologiczna do przemywania oczek
-Wanienka
-Przewijak
-termometr (ten "strzelający" na podczerwień za ok.120zł)

-->Karmienie
-butelki (na razie nie mam pojęcia ile i jakiej pojemności, ale z firmy Avent i TT
-smoczki
-pojemniki na pokarm
-laktator
-pieluszka tetrowa/później śliniaczek

-->Spanie
-łóżeczko
-materac
-pościel (z miękkimi ochraniaczami)
-prześcieradła 3szt
-śpiworek
-rożek
-kocyk
-ceratka,podkład na łóżko

-wózek
-ciuszki
-proszek Jelp lub Lovella

Taki mój dzisiejszy krótki spis pewnie będzie kilka razy do edytowania
Jak dla mnie lista idealna i właśnie sobie ją kopiuję

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć kochane,

lecę zaraz na wizytę ale, że mąż szedł do pracy na 6 to wstałam z nim i powoli próbowałam się ogarnąć podczytując co tu napisałyście od wczoraj.
Sorki, że nie cytowałam
Axella Wielkie gratulacje za cipuszkę! Już widzę jaka będzie śliczna po mamusi

Super dziewczyny, że temat wyprawkowy na tapecie, dużo się od Was uczę i powoli spisuję co i jakie chciałabym dla naszej małej kupić.

Cieszę się na dzisiejszą wizytę, bo mimo, że nie podejrzę maleństwa to może posłuchamy serduszka, poza tym ciekawa jestem jak tam moja szyjka przy tych skurczach (które wciąż jednak codziennie się pojawiają ) no i dowiem się czy będę już miała zwolnienie do końca ciąży. Oby.

Dam Wam znać jak wrócę, tym czasem życzę smacznych śniadań i miłych przy nich pogaduszek
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
uwaga, uwaga! świętuję dziś połowinki!!! a mój maluszek dzisiaj rano wystawił mi chyba głowę myślałam, że to może pęcherz, ale potem się coś przewierciło i ta górka się schowała hihihiihihihi leżałam i się cieszyłam do siebie

szukałam jakiegoś streszczenia z wczoraj, ale jakoś niebardzo znalazłam za to rzuciło mi się w oczy, że przeczucia axelli się sprawdziły i mamy kolejną cipuchę achhhh

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Zapamiętam to

Znasz dokładne miesiące zapłodnienia U mnie był problem to owu miałam na przełomie sierpnia i września, więc ciężko było określić kiedy doszło do poczęcia.
Nie pisz tak w ogóle bo to brzmi tak, jakbyś miała nie pokochać tego dziecka jeśli będzie chłopcem
No i pięknie

Hump miałam Ci pisać, że się okazało, że wszystkie 3 body są w wielorybki Leć do Smyka
---
Dzień dobry
My dziś kończymy 22 tc

lecę zmywać odżywkę, robić się na ludzia i o 10:00 wychodzę, także życzę Wam miłego dnia pełnego kopniaczków
za 22 tc
Justi nie pisz tak Ja już kocham to dziecko!!! od samego początku bo go chcieliśmy...Uwielbiam jak się rusza,jak kopie i nie mogę się doczekać aż je przytulę..Ale taka już psychika kobiety jest..Te które oczekują pierwszego dziecka to tego nie zrozumieją mi się wydaje. To nie tak,że ja chłopca nie pokocham bo kocham go/ją całym sercem już teraz!!!!
Tylko wiesz.. mam już 2 urwisów i mam te swoje marzenia i smutno mi poprostu,że mogą się one już nie spełnić bo 4 dziecka nie będzie... Może źle się wyraziłam wczoraj..Nie mam doła bo będzie chłopczyk tylko raczej dołeczka bo moje marzenie o córce się może nie spełnić już nigdy jak nie teraz

Nie wiem czy mnie rozumiecie...A co do tego że najważniejsze by zdrowe było to ja to doskonale wiem bo mam dziecko z wadą wrodzoną i modlę się przede wszystkim o to aby na usg okazało się,że wszystko jest dobrze i na swoim miejscu.. to jest dla mnie na pierwszym miejscu

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
color mam nadzieje, że się na mnie nie obrazisz
Ale czasem mnie troche zadziwiasz Dlaczego?? Bo według mnie najważniejsze powinno być, aby dziecko było zdrowe etc a płeć jest naprawdę mniej istotna... Złapać doła jakby był siurak?? Wiesz co?? Moja ciocia ma 4 chłopców druga 4 dziewczynki i od żadnej nie słyszałam, że szkoda , że nie ten a ten to dziewczynka albo chłopczyk. Widocznie tak chce Bóg nie ty jedna jak coś będziesz miała samych chłopców...Owszem rozumiem, że chciałbyś córcie i się nie dziwie... Ale ciągle tylko o tym, że chcesz , żeby była dziewczynka... mam nadzieje, że Bóg Ci ją da... Ale płeć to akurat najmniejszy powód do dołków, a czuje się czasami z twoich wypowiedzi, jakbyś była zawiedziona, gdyby to był chłopczyk...

Bez urazy
Nunka tu zaraz nad Twoim cytatem odpisałam Justii ale to tyczy się też Twojej wypowiedzi więc przeczytaj

Cytat:
DIABLI szczoteczka jest super sama ja uzywlam na pierwszego zabka ale mojemu wyrosl dopiero jak mial 8 mc ehhe

oczywiscie odpalalm na kable wrrrrrrrrr

za polowe ciazyy blizej niz dalej

tez tak mam ale sie nie stresuje moze dlatego ze to drugie i wiem ze tak moze byc ale nei znam twoich skurczy wiec skoro Cie nie pokoja to zadzwon do gina, pierw zaobserwuj ile jest i jak dlugo sie utrzymuja

no ja sie wogole nie dziwie widzialm post po 1 w nocy wiec kiedy ty maialas sie wyspac heheh

Ja wlasnie zjadlam na sniadanie kremowke papieska z kremem i bita smietana noo niebo w gębiee :P

Nuna a Color jest nakrecona jak kazda ktora ma juz dzieci okreslonej plci i pragnie przeciwnej :P tez tak mialam ale zobaczylam siusiaka i tak samo bylam szczesliwa i ona tak samo bedzie miala , a ze nie bylo jej dane zobaczyc płci too dalej pragnie i zyycze jej zz calegoo serca cipuchyyy
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to chyba bardziej kwestia rozczarowania, gdy człowiek bardzo na coś czeka i dostaje coś innego. tak naprawdę jak colorek już pozna płeć to się okaze jaka będzie reakcja ja tam i tak zaciskam kciuki żeby była dziewczynka
nuna ja trochę rozumiem color, bo u mnie jak pokazał się siurak, to pierwsza myśl była że szkoda bo nakręciłam się na te sukieneczki i ogólnie z dziewczynką byłoby łatwiej. i to taki ułamek sekundy, przed radością że w końcu wiem
Cieszę się,że jednak ktoś rozumie co mam na myśli

Witam się z rana

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 10:04   #909
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
ja tez niby bylam smutna , zła ze moglby byc chlopiec drugi , tak to jest juz
Hm nie wiem jak u Was,ale u mnie to raczej nie byla zlosc,bardziej chyba rozczarowanie,bo przez 20 tyg "czulam" Filipka a okazalo sie ze jest Jessy
I tez 2 dni mi zajelo zanim dotarlo do mnie,ale kocham ja bez wzgledu na plec Tyle czasu marzylam o tym malenstwie,ze plec to juz naprawde bez wiekszego znaczenia
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 10:10   #910
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
Hm nie wiem jak u Was,ale u mnie to raczej nie byla zlosc,bardziej chyba rozczarowanie,bo przez 20 tyg "czulam" Filipka a okazalo sie ze jest Jessy. I tez 2 dni mi zajelo zanim dotarlo do mnie,ale kocham ja bez wzgledu na plec Tyle czasu marzylam o tym malenstwie,ze plec to juz naprawde bez wiekszego znaczenia
to u mnie było szybciej tylko dlatego że jeszcze nie czuję żadnych ruchów i dopiero co zaczynam rozmowy z brzuchem bo mały dopiero niedawno zaczął słyszeć
Stary 2013-01-15, 10:20   #911
sharpnowaja
Zakorzenienie

Pampersy mam zamiar kupować na pcozątek firmy pampers tylko się właśnie zastanawiam czy kupować te 1 czy od razu 2. A później będziemy kupować dada albo wielorazowe (to się zobaczy w praniu).

nuna szprotka ja myślę że już czujecie maluszki ja się zastanawiałam od początku czy to to i teraz mam pewność że to była od początku dzidzia

dziewczyny mi w chińskich wychodził dwa razy chłopak a dwa razy dziewczynka i jest dziewczynka

loney co do Twojej wyprawki to mam prawie identyczną
- po co są te osłonki na piersi?
Stary 2013-01-15, 10:22   #912
xal
Zakorzenienie

Ze mnie dzisiaj małpka do kwadratu
Mlode siedzi spokojnie to z pełną premedytacją zjadłam mandarynkę, a co, już po 10

Stary 2013-01-15, 10:24   #913
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Pampersy mam zamiar kupować na pcozątek firmy pampers tylko się właśnie zastanawiam czy kupować te 1 czy od razu 2. A później będziemy kupować dada albo wielorazowe (to się zobaczy w praniu).

nuna szprotka ja myślę że już czujecie maluszki ja się zastanawiałam od początku czy to to i teraz mam pewność że to była od początku dzidzia

dziewczyny mi w chińskich wychodził dwa razy chłopak a dwa razy dziewczynka i jest dziewczynka

Bo małe jak uczy się ssać to bardzo rani brodawki ..do krwi wręcz... i później masz mega ból przy dostawianiu malucha do piersi:/
Ja tak miałam z drugim synem... do krwi mi je zmasakrował,że później wyłam jak on jadł..

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-15, 10:25   #914
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Jak dla mnie lista idealna i właśnie sobie ją kopiuję

Trzymam kciuki za wizytę

za 22 tc
Justi nie pisz tak Ja już kocham to dziecko!!! od samego początku bo go chcieliśmy...Uwielbiam jak się rusza,jak kopie i nie mogę się doczekać aż je przytulę..Ale taka już psychika kobiety jest..Te które oczekują pierwszego dziecka to tego nie zrozumieją mi się wydaje. To nie tak,że ja chłopca nie pokocham bo kocham go/ją całym sercem już teraz!!!!
Tylko wiesz.. mam już 2 urwisów i mam te swoje marzenia i smutno mi poprostu,że mogą się one już nie spełnić bo 4 dziecka nie będzie... Może źle się wyraziłam wczoraj..Nie mam doła bo będzie chłopczyk tylko raczej dołeczka bo moje marzenie o córce się może nie spełnić już nigdy jak nie teraz

Nie wiem czy mnie rozumiecie...A co do tego że najważniejsze by zdrowe było to ja to doskonale wiem bo mam dziecko z wadą wrodzoną i modlę się przede wszystkim o to aby na usg okazało się,że wszystko jest dobrze i na swoim miejscu.. to jest dla mnie na pierwszym miejscu

Nunka tu zaraz nad Twoim cytatem odpisałam Justii ale to tyczy się też Twojej wypowiedzi więc przeczytaj

Dokładnie tak

Cieszę się,że jednak ktoś rozumie co mam na myśli

Witam się z rana

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Hm nie wiem jak u Was,ale u mnie to raczej nie byla zlosc,bardziej chyba rozczarowanie,bo przez 20 tyg "czulam" Filipka a okazalo sie ze jest Jessy
I tez 2 dni mi zajelo zanim dotarlo do mnie,ale kocham ja bez wzgledu na plec Tyle czasu marzylam o tym malenstwie,ze plec to juz naprawde bez wiekszego znaczenia
o wlasnei jak zwał tak zwał hehehhtez tak mialam )
Stary 2013-01-15, 10:27   #915
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
uwaga, uwaga! świętuję dziś połowinki!!!

Justi

deb ja bym się przeszła do lekarza

Atena564, dhalii, salviae no i Ashyshqa trzymam mocno kciuki!!!
Stary 2013-01-15, 10:28   #916
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Ze mnie dzisiaj małpka do kwadratu
Mlode siedzi spokojnie to z pełną premedytacją zjadłam mandarynkę, a co, już po 10
Stary 2013-01-15, 10:30   #917
dhalii
Raczkowanie

Axella gratuluję córci

Ja czekam z niecierpliwością na wieczór, bo wizyta dopiero o 18.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 10:31   #918
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
chyba jak sie poranione sutki to się zakłada, ale ponoć nie wszystkie dzieci chcą wtedy ciągnąc pokarm i trzeba zaciskac zęby i karmić bez tego. Ja kupiłam takie z Tommy Tippee, bo jak już płaciłam za przesyłke innych rzeczy to od razu wzięłam to. Rozmiar uniwersalny, tylko ja nie mam takich wystających sutków i wydaje mi się, że u mnie się to nie sprawdzi do jedzenia...
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 10:31   #919
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
witam się z rana, lecimy do piekarni..
ale jestem padnięta
padnięta? z rana? coś Ty w nocy robiła ?
to ja poproszę o taką świeżą bułeczkę

xal ja miałam wczoraj takie uczucie ciągnięcia, no ale przeciągałam się wtedy może za mało masz skórę nawilżoną?
Stary 2013-01-15, 10:33   #920
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, jesli sierpien to dziewczynka, a jesli juz wrzesien to chlopiec
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
a innym chinskim sami chlopcy
http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm
http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka tu tez dziewczynka

jakiego kalendarza uzywalas hehehehe. masakra. ja juz chce srode!

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

tz pewnie zachwycony bedzie mial dwie kobietki do rozpieszczania
No według tych Twoich linków to:
1 dziewczynka
2 chłopiec
3 dziewczynka

ale ponoć najbardziej wiarygodny jest właśnie ten środkowy kalendarz...Najwięcej się z nim sprawdza... Niech sprawdzą te dziewczyny które znają płeć i miesiąc zapłodnienia

Justii pytała czy ja znam dokładnie.. No znam i wiem,że z pierwszym synem zaszłam w ciąże w październiku , z drugim w sierpniu a z tym maleństwem we wrześniu

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Axella gratuluję córci

Ja czekam z niecierpliwością na wieczór, bo wizyta dopiero o 18.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące!!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-15, 10:35   #921
xal
Zakorzenienie

Cytat:
xal ja miałam wczoraj takie uczucie ciągnięcia, no ale przeciągałam się wtedy może za mało masz skórę nawilżoną?
Wygląda na nawilzoną, paćkam się kremami 2xdziennie. Też się przeciągałam, ale przed ciążą się przeciągałam i nic nie było. Tutaj chyba brzuszek pozabierał skórę i nie starcza na pozostałe ruchy, tak mi się wydaje.

Stary 2013-01-15, 10:38   #922
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Bo małe jak uczy się ssać to bardzo rani brodawki ..do krwi wręcz... i później masz mega ból przy dostawianiu malucha do piersi:/
Ja tak miałam z drugim synem... do krwi mi je zmasakrował,że później wyłam jak on jadł..
czytałam jakiś artykuł doradcy laktacyjnego, że brodawki są poranione od złego przystawiania do piersi, trzeba pilnować, żeby dziecko dobrze chwyciło. Przy szpitalach sa poradnie laktacyjne (chyba przy wszystkich) pewnie na NFZ, są tez prywatnie i ja na pewno skorzystam z usług takiej osoby, zawsze powie na co zwracać uwagę i może uniknę bólukiedyś oglądałam filmik o tym jak prawidłowo przystawiać dziecko do piersi (ma obejmować ustami cały sutek z otoczką, nie tylko wystającą część i coś tam jescze mówili).

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
No według tych Twoich linków to:
1 dziewczynka
2 chłopiec
3 dziewczynka

ale ponoć najbardziej wiarygodny jest właśnie ten środkowy kalendarz...Najwięcej się z nim sprawdza... Niech sprawdzą te dziewczyny które znają płeć i miesiąc zapłodnienia

Justii pytała czy ja znam dokładnie.. No znam i wiem,że z pierwszym synem zaszłam w ciąże w październiku , z drugim w sierpniu a z tym maleństwem we wrześniu
że niby jakim cudem taka wyliczanka może być wiarygodna?
Nie sprawdza się, mi wychodzi chłopiec wg tego niby wspaniałego kalendarza.

Odpuść sobie i szykuj sie na trzeciego syna, najwyżej się miło rozczarujesz
Stary 2013-01-15, 10:38   #923
xal
Zakorzenienie

W temacie karmienia ...
Poprosiłam kuzynkę, zeby zapytała tam w swojej rodzinie o wózki dla dzieci, bo jeden maluszek się pojawił w styczniu. No i popytała, ale jak dzwoniła do kuzynki to się zapytała co robi, a tamta, że karmi i zagryza zęby. Po czym dodała, że jak kiedyś były u innej kuzynki co miała małe dziecko i tamta karmiła zagryzając zęby z bólu to wcale nie przesadzała. Podobno na początku to boli, zwłaszcza pierwsze wciągnięcia maluszka przy każdym przystawieniu. Później chyba wszystko się przyzwyczaja do siebie czy coś, bo mniej boli.
I tak chcę spróbować i karmić naturalnie.

Stary 2013-01-15, 10:40   #924
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wychodzi chłopiec a ma być dziewczynka

xal mi się wydaję że też dużo robi jak się maluszek ułoży.
Stary 2013-01-15, 10:43   #925
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue
sprawdziłam, i nic się mi nie sprawdza
1. dziewczynka
2. dziewczynka
3. dziewczynka
a na usg był siurak
Stary 2013-01-15, 10:44   #926
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
W temacie karmienia ...
Poprosiłam kuzynkę, zeby zapytała tam w swojej rodzinie o wózki dla dzieci, bo jeden maluszek się pojawił w styczniu. No i popytała, ale jak dzwoniła do kuzynki to się zapytała co robi, a tamta, że karmi i zagryza zęby. Po czym dodała, że jak kiedyś były u innej kuzynki co miała małe dziecko i tamta karmiła zagryzając zęby z bólu to wcale nie przesadzała. Podobno na początku to boli, zwłaszcza pierwsze wciągnięcia maluszka przy każdym przystawieniu. Później chyba wszystko się przyzwyczaja do siebie czy coś, bo mniej boli.
I tak chcę spróbować i karmić naturalnie.
bo chyba własnie źle przystawiały. ja słyszałam, że to jest neutralne uczucie a od jednej koleżanki, że przyjemneliczę sie z tym, że może bolec, ale to własnie chyba kwestia przyzwyczajenia i nauki
Stary 2013-01-15, 10:45   #927
xal
Zakorzenienie

Cytat:
xal mi się wydaję że też dużo robi jak się maluszek ułoży.
Jak się ułoży ... jak po mamusi coś odziedziczy to ja chyba będę u lekarza co tydzień
Ostatnio włączyłam moim rodzicom na maksa szare komórki, a chodziło o to jak moja mama byla ze mną w ciąży. Podobno w 30 tygodniu dziecko obraca się główką w dół i tak pozostaje do porodu. No i właśnie ja się obróciła, po czym znudziło mi się takie wiszenie głową w dół pewnego dnia i obróciłam się w poprzek. Lekarz nawet wysłał mamę na USG (w tamtych czasach mało popularne, tylko w szpitalach ... bo przecież tak leżą bliźniaki, więc może coś przegapili .. Wyszło jedno dziecko, które (i tutaj juz nie pamiętają) przed samym porodem się obróciło głową w dół i wyszło.
No cóż, nie cierpię mieć głowy poniżej reszty ciała, nie lubiłam wisieć jak byłam mała na trzepaku głową w dół ...

Stary 2013-01-15, 10:45   #928
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy też macie takie dziwne uczucie ciągnięcia i czy to jest normalne, przeciągnęłam się po przebudzeniu na stojąco. Ręce do gory i ... tak mnie zaczęło ciągnać na brzuchu, nie wiem czy za mało skóry czy co. Tak sobie myślę, ze chyba mi tej skóry brakuje, bo bardzo napięta, ale wolę się upewnić. Opuściłam ręce, chwilę pociągnęło jeszcze i przeszło ...
hmm... ja chyba takiego typowego ciągnięcia skóry nie czuję. Ale jest bardzo napięta i często mnie swędzi brzuch

Cytat:
no ja sie wogole nie dziwie widzialm post po 1 w nocy wiec kiedy ty maialas sie wyspac heheh
o nie, nie. Ostatni post napisałam parę minut po północy to Jenny po 1 pisała

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Właśnie ja mam takie krótkie. Już rano sobie wzięłam nospę na wszelki wypadek
Poobserwuję, i rzeczywiście jakby się powtarzały zadzwonię żeby się nie denerwować - wizytę dopiero za tydzień mam.

Odnośnie masowania - to mój mąż ma takie napady, ciągle do mnie podchodzi i mnie masuje i nie potrafi zrozumieć że nie wolno.
Ja na razie te skurcze bagatelizuję, bo nie powtarzają się bardzo często i są bardzo krótkie. Gin mnie pytał czy są po wysiłku, ale nie zauważyłam takiej zależności. No i właśnie mówił, żeby nie masować intensywnie brzuszka , bo to pobudza macicę do skurczy. Więc już się kontroluję i staram się nie masować tylko lekko głaszczę

Cytat:
1.Jak dla mnie lista idealna i właśnie sobie ją kopiuję

2.Justi nie pisz tak Ja już kocham to dziecko!!! od samego początku bo go chcieliśmy...Uwielbiam jak się rusza,jak kopie i nie mogę się doczekać aż je przytulę..Ale taka już psychika kobiety jest..Te które oczekują pierwszego dziecka to tego nie zrozumieją mi się wydaje. To nie tak,że ja chłopca nie pokocham bo kocham go/ją całym sercem już teraz!!!!

1. dzięki doświadczona mamusiu
2. Ja Cię troszkę rozumiem, na pewno to o dołku napisałaś pod wpływem emocji, na wyrost.. a wcale tak nie myślisz. Rozumiem, że marzy Ci się córcia bo masz już dwóch chłopaczków, ale jak będzie synuś to pokochasz go tak samo mocno

Cytat:
o dokładni!
Sharp- widzę, że Colorek Ci już odpisała. Te nakładki nie zawsze się sprawdzają, często dziecko nie chce z tym ssać cycka. Ale jak już będę kupowała wyprawkę to dorzucę do koszyka

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
chyba jak sie poranione sutki to się zakłada, ale ponoć nie wszystkie dzieci chcą wtedy ciągnąc pokarm i trzeba zaciskac zęby i karmić bez tego. Ja kupiłam takie z Tommy Tippee, bo jak już płaciłam za przesyłke innych rzeczy to od razu wzięłam to. Rozmiar uniwersalny, tylko ja nie mam takich wystających sutków i wydaje mi się, że u mnie się to nie sprawdzi do jedzenia...
też słyszałam, że nie zawsze zdają egzamin, ale spróbować można.
ja mam właśnie sutki bardzo wystające, tą otoczkę mam strasznie malusią i taki wielki dzyndzel mi wystaje.. aż się boję o niego

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-01-15 o 10:51
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 10:46   #929
klauda88
Raczkowanie

kurcze dziewczyny gdzie Wy tak gnacie?? Przyszłam zdać Wam relacje z wczorajszej wizyty u gin a tu nowy wątek i 31 stron <wow>

tak jak pisałam ostatnio męczę się z tą zaległą mgr więc nie mam czasu nadrabiać jedynie czasami wpadnę Wam zdać relacje

tak więc dzidzia zdrowa rośnie dalej jak na drożdżach więc dziecko zamiast ważyć ok 650 waży 890 :P w 24 tygodniu ( wymiarowo i wagowo wygląda na 2 tygodnie większe) więc jak to lekarz określił przy porodzie pewnie będzie ponad 4 kg - he he miła perspektywa porodu no ale nic dam radę Dzidzia nadal została dziewczynką bo nic jej między nóżkami nie wyrosło - chociaż tatuś by bardzo chciał :P

ostatnio pobolewało mnie podbrzusze więc powiedziałam o tym swojemu gin. Okazało się że mam infekcję dróg moczowych kazał mi brać Żurawit i urofuraginum a jeśli to nie pomoże to będę musiała brać antybiotyk ( niby bezpieczny dla dzidzi ale i tak wolałabym go uniknąć). Wczoraj wieczorem już wzięłam 1. dawkę i w nocy już było trochę lepiej co prawda brzuch jeszcze trochę pobolewał ale do toalety wstałam już tylko 2 razy a nie jak to było wcześniej 4 tak więc wygląda na to że wszystko u mnie raczej ok

następną wizytę mam 11.02

dobra uciekam dalej pisać trzymajcie się zdrowo i cieplutko
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 10:46   #930
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
bo chyba własnie źle przystawiały. ja słyszałam, że to jest neutralne uczucie a od jednej koleżanki, że przyjemneliczę sie z tym, że może bolec, ale to własnie chyba kwestia przyzwyczajenia i nauki
Ale to chyba nie o gryzienie chodzi tylko o to uczucie jak pokarm jest ściągany z kanalików

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości