MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 13:35   #1771
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

cześć ,
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Ja już w górach. Oczywiście nie obeszło się bez przygód. Wczoraj w nocy dopadła mnie straszna zgaga, która nie pozwoliła spać, potem zrobiło mi się niedobrze, czego efektem była rozmowa z wc nad ranem. Potem jeszcze doszła biegunka. I nie wyjechaliśmy tak jak sobie planowaliśmy bo byłam w okropnym stanie. Jak tylko mi się polepszyło wyruszyliśmy. Dość szybko zleciała droga. Ale cały czasu czułam się nie ciekawie, nie byłam w stanie nic zjeść. Przyjechaliśmy, mąż pojechał na narty, a ja zostałam odsypiać nieprzespaną noc. I tak spałam z przerwami do teraz. Do 18 miałam jeszcze biegunke, ale teraz naszczęście już minęło. Zgaga tylko została. Jestem o kilku ziemniaczkach i zupie. Teraz 3 biszkopty przyjełam co by dziecka nie zagłodzić. Mam nadzieje że jutro już wszystko wróci do normy, bo jak nie to musimy wracać, teściowa(służba zdrowia) zarządziła, że jak nie przejdzie to szpital. Bo kroplówe będzie trzeba mi podpiąć na wzmocnienie. Ale ja liczę na to, że już przeszło. Nie wiem czy się czymś strułam czy to grypa jelitowa. Ale to był koszmar. Nie wymiotowałam od początku ciąży, aż tu teraz w 34tyg.
No to się wyżaliłam.

A teraz się pochwalę.
Przyszło mi dziś łóżeczko, ale nie miałam czasu oglądać. Jak wrócimy to bierzemy się za składanie.
Zamówiłam wczoraj pościel i przewijak na łóżeczko
Także jak wrócimy będzie co oglądać

Oki idę spać, bo jutro już planuję korzystać z tego górskiego powietrza a nie w pokoju siedzieć.
mam nadzieję ,że się lepiej poczujesz. ale wyjazdu to zazdroszczę .....
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj pierwszy dzień 28 tygodnia, znaczy zaczynam 7 miesiąc? i 3 trymestr? (czy może to dopiero po skończonym 28 tygodniu? )

Umówiłam się dzisiaj na 18, czyli tydzień wcześniej, do lekarza przez te wyniki glukozy powyżej normy, bo od soboty staram się robić dietę cukrzycową, ale nie wiem czy to dobrze, musi mnie lekarz pokierować w tym wszystkim.
Przy okazji zrobię sobie usg i zobaczę ile malutka urosła przez te 4 tygodnie od ostatniego usg

Wczoraj odebrałam łóżeczko, przewijak i materacyk GPK, jak je złożę, to pokażę, bo tak w pudle nie ma co. Łóżeczko jest firmy Bobas w kolorze orzech, 3 wysokości, 3 wyciągane szczebelki i zakryta szuflada.
Przewijak jest śliczny z różowym zajączkiem
za tyg.!
za wizytę!
za zakupy !
Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
tak więc dzidzia zdrowa rośnie dalej jak na drożdżach więc dziecko zamiast ważyć ok 650 waży 890 :P w 24 tygodniu ( wymiarowo i wagowo wygląda na 2 tygodnie większe) więc jak to lekarz określił przy porodzie pewnie będzie ponad 4 kg - he he miła perspektywa porodu no ale nic dam radę Dzidzia nadal została dziewczynką bo nic jej między nóżkami nie wyrosło - chociaż tatuś by bardzo chciał :P

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w podróży poślubnej-w mediamarkcie
kupiliśmy aparat a później pare drobiazgów dla małego. Przyszła też pościel z becikiem
zaraz będę zamawiać pare rzeczy na allegro bo trzeba powoli się organizować... najgorsze że pokoj dla małego dopiero trzeba wymalować
ja też jezdzę, tylko bez pasów bo moje się zacinają
moja siostra też obowiązkowo z przodu bo jej "niedobrze" i tak jej zostało, ale to zwykłe wymyślanie
fotki,fotki.......
a co do jazdy z tyłu to nie wiem jak twoja siostra... ale mi jest mega niedobrze i ja zawsze z przodu jeśli chodzi o jazdę dłuższą niż 30-40 min., a najlepiej jako kierowca.....
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
. Poniżej fotka "kopki" przed segregacją. A i pochwale się brzuszkiem, bo jeszcze nie pokazywałam
26t 3d/ 7kg na +, w obwodzie prawie stówka
Stary 2013-01-15, 13:42   #1772
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
znam takie dla których dwa kawałki to za dużo i takie które dużą nosem wciagają (ja )
No to takiem "mniejsze pół" 45 cm to było
Stary 2013-01-15, 13:47   #1773
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

a co do jazdy z tyłu to nie wiem jak twoja siostra... ale mi jest mega niedobrze i ja zawsze z przodu jeśli chodzi o jazdę dłuższą niż 30-40 min., a najlepiej jako kierowca.....
ale ja tak smao z tylu nie lubie starsznie bo mi niedobrze, duszno itp haha a z przodu jako pasazer to bez problemów bo sama mało co jezdze chociaz prawko mam

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 13:59   #1774
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no ja rozwazam anglecare i jakiś dzis czytałam babysense. wyczytałam natomiast że z uzywanymi może być problem tego ze jak już długo chodzi to trzeba by go wykalibrować i już sama nie wiem
no ja chciałam ten anglecare, ale jak przez mój materacyk ma dawać fałszywy wynik to jednak zdecydowałam o tym podpinanym do pampersa.

Dziewczyny nie mówiłam wam, ale moja Julcia chora od 2 nocy gorączka i dziś już w dzień - cały czas 38'
W czwartek miała mieć bal w przedszkolu, swój pierwszy karnawałowy. Strój już był zarezerwowany w wypożyczalni i dziś dzwoniłam do mamy, by poszła i zrezygnowała
Z tego wszystkiego się poryczałam i mam okropny dzień
Na 16:30 lekarz,ale nie wiem czy pojadę, bo codziennie praktycznie jestem tam i dziś już mnie bierze coś, bo mam mocny katar i rano mnie gardło bolało
Tak mi smutno, że moja córeczka nie pójdzie na swój pierwszy bal karnawałowy
Stary 2013-01-15, 14:03   #1775
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Witam,
za wizyty!
Ale nudny dzień się zapowiada... ech może znowu podskoczę do jakiegoś sklepiku, ale TŻ już marudzi, że za dużo kupuję dla małego. Ale przecież są PRZECENY!!! aż żal niektórych pięknych rzeczy za 5 zł nie kupić. Już specjalnie kupuję ciuszki na 6-9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Tak z tego przepisu, polecam
http://www. mamopedia. pl/ciaza/ciaza/zakwas-buraczany-na-anemie
(skasuj 2 spacje bo nie chciało mi wstawić linka)
Dzięki

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A u mnie pustki...do kiedy miałas zwolnienie? Bo moje skonczyło się 6.I zaczęło kolejne juz a kasy ni widu ni słychu...

Co lekarz to opinia, moja na 25mm w 27 tyg powiedziała, ze to minimum...I kazała wziac w szpitalu celeston w razie wczesniejszego porodu...Teraz w szpitalu w 32 tyg miałam nadal 25mm przy wypisie pytam, czy musze tyle tych rozkurczowych leków brac, a lekarz, ze tak, bo szyjka na tym etapie powinna miec 30mm, wiec lepiej brac rozkurczowe, zeby sie nie skracała i polegiwać... CHyba zalezy od "urody" cięzarnej.

Kochana nie chce mi się juz pisac CI na priv, a przy okazji pochwale sie reszcieale polecam komisy! Wczoraj bylismy w 4! Jako, ze ubranka mam, to nie szukałam za dużo, ale np. na ul. Dragonów były niemal nówki za 2-3zł,(załączone spiochy 2łż bluzeczka 3zł) kupiliśmy tez przewijak za 15zł- bez śladów uzytkowania... Na Zana 5 na przeciw targu na ul. WIleńskiej 2 spiwory jeden za 5 zł drugi za 12zł... Ubranek jest tam mase, lepsze niz w ciuchlandzie. W leklerku zdecydowalismy się na rozek na rzepy za 20zł (bez wiązania, doszyje sobie najwyzej kokardę). W koimisie Smerfuś (na Czechowie- byliśmy tam przez przypadek- jest bardzo dużo kombinezonów i fajnych wózków). Takze wydaje mi się, ze sporo zaoszczędzilismy ogólem...Jako, że nowy przewijak np. 65zł, a rożek ok 45 w sklepie. Podobno na Lubartowskiej i na Zamojskiej sa fajne komisy jeszcze, moze jutro podjedziemy. W REalu jest wyprzedaz ubranek- po 5-10zł fajne rzeczy z Disneya i inne licencjonowane (pszczólka maja, snoopy, puchatek), ale ja już nie kupuje więcej;p Na razie mam Takze taki krótki resercz Mam nadzieje,że sie przyda, dodaje zdjęcia Takze na prawde, można tanim kosztem skompletowac wyprawkę, jak ktos kasy za bardzo nie ma...Mam nadzieję, ze z resztą tez tak pójdzie

A u nas dzis KSiadz...Dobrze, ze chodzi, bo przynajmniej pretekst, żeby posprzątac jest;p
za oszczędne zakupy!
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:03   #1776
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez mmaya Pokaż wiadomość
witam kwietniowe mamusie! dopiero teraz trafiłam na to forum, głównie buszuję po KWC. Pozdrawiam serdecznie.
witamy
a u ciebie bedzie chlopczyk czy dziewczynka - jak widac u nas na forum przewaga niebieskiego koloru
aa i czy skc to przypadkiem nie Skierniewice ..`???

Cytat:
No to pranie zrobione jak narazie jasne i białe. Druga pralka jutro. Wszystkie razem w 40 stopniach. W marcu tylko odświeżę i będzie. heh, TŻ się śmieje że do porodu jeszcze ze 3 razy pewnie upiorę. Ale tak pisałyście o tym praniu to mi ochoty narobiłyście. Poniżej fotka "kopki" przed segregacją. A i pochwale się brzuszkiem, bo jeszcze nie pokazywałam
sliczny brzusio - a kupka tez niczego sobie

LunaO
czekam z nie cierpliwością na fotki :

strippi
mowisz NALOT - to ja melduje chcec - w wakacje na pewno wpadniemy z Mlodym

no wiec ja po wizycie u Poloznej
waga -3kg na minusie od ost wizyty hehe
- mlody juz glowka do dolu, wymacala mi brzuch dokladnie
(ale zapomnialam sie w pepku zmierzyc )
- posluchalam serduszka
- cisnienie 90/70 - haha zawsze mam pow 120/85 - ale podobno w ciazy moze sie zmienic

oczywiscie mialam juz nic nie kupowac a wydalam tysiac Nok
kupialm sobie 2spodnie ciazowe ( bede miala teraz az 3 szt ) do tego Bluzke niby tez ciazowa ale wydaje mi sie ze na potem tez bedzie - za te 2rzcezy 450 NOK pozniej kurteczke z 400na 100 przeceniona - obecnie sie nie dopne ale jak brzuch zejdzie bedzie jak znalazl
troche sie wnerwialm bo nie miglam znalezc biustonosza dla mnie - byly same max85 !! jak ja potrzebuje 95 C ew D
no i mlodemu tez cos kupilam - a co sie bede
jak szalec to szalec

ale najlepsze jaja zrobilam pozniej.
mialam dzis ugotowac obiad - poszlam do sklepu, olej,ziemniaki - ogorek smietana (standard mizeria miala byc) - ale nie kupilam Piersi z Kuraka w domu sie skaplam - i pisze siostrze smsa ze jakby miala gdzie i czas niech kupi ew niech napisze Krzyskowi - no zobaczymy co bedzie z tego obiadu ale wiem dlaczego nie poszlam na miesny
- otoz idac w tamtym kierunku przechodzilam kolo dzialu kosmetkow dla dzieci i oczy rzucila mi sie paka chusteczek nawilżających ''papmers sensitive'' 4x56=224 po 55Nok jak u nas to taniocha za tyle

no to na tyle jak na razie
ide mamie na Nk odpisac bo sie kobieta rozpisala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:06   #1777
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

dziękuję za kciuki
po wizycie ok gin nie miał zamiaru sadzać mnie na fotel ale się uparłam, żeby sprawdził czy wszystko ok po tym kaszlu no i na szczęście z szyjką ok. Zajrzał też do gardła i nic nie dojrzał ale skoro kaszel mi sie utrzymuje dalej mam brać flegaminę (a ja się boję, bo na ulotce jest napisane, że tylko jeśli lekarz każe i tylko gdy korzyści dla matki przewyższają potencjalne zagrożenie dla płodu )

synuś waży już 1950g i tu zagadka przez 2,5 tyg przybyło mu 0,5kg a mi tylko 0,3kg... jak to możliwe

co do wyników morfologii powiedział, że wszystko gra. skoro tak twierdzi to niech mu będzie ale dr google mówi co innego

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mamuśki, a byłyście ostatnio w Pepco może? Przeglądam sobie ich gazetkę i mają jakieś wyprzedaże więc się zastanawiam czy dla małego bym czegoś nie znalazła Kiedyś kupiłam tam body po 6-7 zł sztuka, a są bardzo dobrej jakości i w słodkie paski
ja byłam ale szczerze mówiąc za ubrankami się nie rozglądałam, weszłam żeby zobaczyć jakie są ceny szczotek, nożyczek i tych innych pierdółek i stwierdziłam że jednak zamówię przez internet

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
ale słodziasne te ciuszki, na pewno sie wybiore, dzięki za linka
nie ma za co

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
No właśnie i jeszcze z certyfikowanej bawełny więc wd mnie warto na pewno bezpieczniej niż u kogoś z przypadku na allegro.
do tego ciuszki z tej firmy (lupilu) są bardzo dobre jakościowo. Dostałam kilka używanych od koleżanki i dalej wyglądają jak nowe

Cytat:
posiew z pochwy - nic strasznego. jak cyto. ale z odbytu nawet nie wiedziałam, że się robi....
może się nie robi oby się nie robiło kiedyś gdzieś coś takiego słyszałam ale nie zagłębiałam się w temat bo się boję

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w podróży poślubnej-w mediamarkcie
romantycznie heh jak tam młoda mężatka?

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

dziś znowu kolokwium i prezentacja poproszę o kciuki

Cytat:
No to pranie zrobione jak narazie jasne i białe. Druga pralka jutro. Wszystkie razem w 40 stopniach. W marcu tylko odświeżę i będzie. heh, TŻ się śmieje że do porodu jeszcze ze 3 razy pewnie upiorę. Ale tak pisałyście o tym praniu to mi ochoty narobiłyście. Poniżej fotka "kopki" przed segregacją. A i pochwale się brzuszkiem, bo jeszcze nie pokazywałam
zgrabniutki brzuszek

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
pierwsza córka wazyła 4200, wszyscy "dobrzy" prorokują 4500
i mogą mieć rację bo mam brzuch wielgachny. zahaczacie czasem coś o niego np ja wczoraj o mały włos nie wylałam herbaty na laptopa służbowego męza?
ja zahaczam najczęściej o tyłek męża jak coś robimy w kuchni
Stary 2013-01-15, 14:09   #1778
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mówiłam wam, ale moja Julcia chora od 2 nocy gorączka i dziś już w dzień - cały czas 38'
W czwartek miała mieć bal w przedszkolu, swój pierwszy karnawałowy. Strój już był zarezerwowany w wypożyczalni i dziś dzwoniłam do mamy, by poszła i zrezygnowała
Na 16:30 lekarz,ale nie wiem czy pojadę, bo codziennie praktycznie jestem tam i dziś już mnie bierze coś, bo mam mocny katar i rano mnie gardło bolało
Oj, bidna Szkoda, że nie pójdzie, ale na to nie mamy wpływu...Zdrówko najważniejsze!
Stary 2013-01-15, 14:09   #1779
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Julka
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:13   #1780
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja chciałam ten anglecare, ale jak przez mój materacyk ma dawać fałszywy wynik to jednak zdecydowałam o tym podpinanym do pampersa.

też kupilam piankę grykę kokos. sama juz nie wiem. bo też planuje żeby Natalka spała od razu u siebie w pokoju.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:36   #1781
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
strippi
mowisz NALOT - to ja melduje chcec - w wakacje na pewno wpadniemy z Mlodym

- posluchalam serduszka
- cisnienie 90/70 - haha zawsze mam pow 120/85 - ale podobno w ciazy moze sie zmienic

kupialm sobie 2spodnie ciazowe ( bede miala teraz az 3 szt ) do tego Bluzke niby tez ciazowa ale wydaje mi sie ze na potem tez bedzie - za te 2rzcezy 450 NOK pozniej kurteczke z 400na 100 przeceniona - obecnie sie nie dopne ale jak brzuch zejdzie bedzie jak znalazl
troche sie wnerwialm bo nie miglam znalezc biustonosza dla mnie - byly same max85 !! jak ja potrzebuje 95 C ew D
jak szalec to szalec

mialam dzis ugotowac obiad - poszlam do sklepu, olej,ziemniaki - ogorek smietana (standard mizeria miala byc) - ale nie kupilam Piersi z Kuraka w domu sie skaplam - i pisze siostrze smsa ze jakby miala gdzie i czas niech kupi ew niech napisze Krzyskowi - no zobaczymy co bedzie z tego obiadu ale wiem dlaczego nie poszlam na miesny
- otoz idac w tamtym kierunku przechodzilam kolo dzialu kosmetkow dla dzieci i oczy rzucila mi sie paka chusteczek nawilżających ''papmers sensitive'' 4x56=224 po 55Nok jak u nas to taniocha za tyle

no to na tyle jak na razie
ide mamie na Nk odpisac bo sie kobieta rozpisala
za wizytę i zakupy

no a co do wizyty, to wiesz, że ja Cię zapraszałam

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
dziękuję za kciuki
po wizycie ok gin nie miał zamiaru sadzać mnie na fotel ale się uparłam, żeby sprawdził czy wszystko ok po tym kaszlu no i na szczęście z szyjką ok. Zajrzał też do gardła i nic nie dojrzał ale skoro kaszel mi sie utrzymuje dalej mam brać flegaminę (a ja się boję, bo na ulotce jest napisane, że tylko jeśli lekarz każe i tylko gdy korzyści dla matki przewyższają potencjalne zagrożenie dla płodu )

synuś waży już 1950g i tu zagadka przez 2,5 tyg przybyło mu 0,5kg a mi tylko 0,3kg... jak to możliwe

co do wyników morfologii powiedział, że wszystko gra. skoro tak twierdzi to niech mu będzie ale dr google mówi co innego
za wizytę
duży już synuś

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Oj, bidna Szkoda, że nie pójdzie, ale na to nie mamy wpływu...Zdrówko najważniejsze!
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Biedna Julka
ehhh coś pech nas nie opuszcza

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
też kupilam piankę grykę kokos. sama juz nie wiem. bo też planuje żeby Natalka spała od razu u siebie w pokoju.
ja jeszcze poczytam, ale podpytam koleżanek

Wiecie, przez te zmartwienia od czwartku schudłam 1,5 kg.
Ale nadrabiam - zjadłam kit keta, ciasteczka, kabanosa i knopersa
Stary 2013-01-15, 14:40   #1782
kasia86bgo
Zakorzenienie

kwiatuszekkk21

proszę sie słuchać prawdziwego lekarza a nie Wujka
a tak poza tym - gin i w gardło ci zaglądał, chyba mu sie dziurki pomyliły

strippi

czy ty w końcu wyczerpiesz Limit tych chorób dla Was

ale SE pyszne pomarańcze kupilam !!!
yhmm z nikim sie nie podziele

Stary 2013-01-15, 14:41   #1783
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Mamuśki, a byłyście ostatnio w Pepco może? Przeglądam sobie ich gazetkę i mają jakieś wyprzedaże więc się zastanawiam czy dla małego bym czegoś nie znalazła Kiedyś kupiłam tam body po 6-7 zł sztuka, a są bardzo dobrej jakości i w słodkie paski
byłam może z tydzień temu było sporo przecenionych ciuszków, ale praktycznie same duże, tzn rozmiary od 80, czasem od 74. niemowlęcych bardzo mało było przecenionych, trochę rzuconych w koszu bodziaków po ok 5-6zł. coś można wybrać, ale bez szału. w pepco często można coś upolować tanio.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Kochana nie chce mi się juz pisac CI na priv, a przy okazji pochwale sie reszcieale polecam komisy! Wczoraj bylismy w 4! Jako, ze ubranka mam, to nie szukałam za dużo, ale np. na ul. Dragonów były niemal nówki za 2-3zł,(załączone spiochy 2łż bluzeczka 3zł) kupiliśmy tez przewijak za 15zł- bez śladów uzytkowania... Na Zana 5 na przeciw targu na ul. WIleńskiej 2 spiwory jeden za 5 zł drugi za 12zł... Ubranek jest tam mase, lepsze niz w ciuchlandzie. W leklerku zdecydowalismy się na rozek na rzepy za 20zł (bez wiązania, doszyje sobie najwyzej kokardę). W koimisie Smerfuś (na Czechowie- byliśmy tam przez przypadek- jest bardzo dużo kombinezonów i fajnych wózków). Takze wydaje mi się, ze sporo zaoszczędzilismy ogólem...Jako, że nowy przewijak np. 65zł, a rożek ok 45 w sklepie. Podobno na Lubartowskiej i na Zamojskiej sa fajne komisy jeszcze, moze jutro podjedziemy. W REalu jest wyprzedaz ubranek- po 5-10zł fajne rzeczy z Disneya i inne licencjonowane (pszczólka maja, snoopy, puchatek), ale ja już nie kupuje więcej;p Na razie mam Takze taki krótki resercz Mam nadzieje,że sie przyda, dodaje zdjęcia Takze na prawde, można tanim kosztem skompletowac wyprawkę, jak ktos kasy za bardzo nie ma...Mam nadzieję, ze z resztą tez tak pójdzie
dzięki za wszystkie info. spiszę sobie adresy. my byliśmy dziś na zamojskiej, patrzyłam na te rożki wiązane co na stronie mieli, ale po 29 były tylko 2, bez żadnego usztywnienia, bardzo wiotkie były, jak cieniutka kołderka (takie mają być?), reszta po 40-50zł a w sumie może z 6 było tylko, więc bez rewelacji. śpiworków też dosłownie kilka sztuk, może 4 były i nie zachwyciły mnie. poza tym jakieś ciuszki, kombinezony, trochę rzeczy było, ale mnie głównie rożki i śpiworki interesowały. byliśmy też w rampersie, na górze w dziale ciuszki i akcesoria straszna drożyzna, nie pamiętam dokładnych cen ale np. proszek dzidziuś 9zł a w leclercu 6zł, generalnie wszystko parę zł drożej, na rożki i śpiworki tylko zerknęliśmy bo ceny 50-80zł. skupiliśmy się na oglądaniu wózków i fotelików. na więcej sklepów już nie starczyło nam dzisiaj czasu.

odnośnie wózków. pan w sklepie trochę namieszał mi w głowie. oglądaliśmy głównie lareta i grandera. w kwestii rozkładanej na płasko spacerówki wg sprzedawcy w żadnym wózku spacerówka nie rozkłada się idealnie na płasko, chociażby dlatego, że pod ciężarem dziecka oparcie idzie jeszcze trochę w dół, a wtedy byłoby poniżej linii prostej jakby. rozłożył lareta i grandera i z tych 2 bardziej płaski był grander mimo, że w necie piszą o larecie, że rozkłada się na płasko (na moje oko to wcale nie jest na płasko). w granderze ten kąt jest na prawdę malutki jak porządnie się przyjrzałam, więc póki co jednak chyba do tego typu wracam, bo wózek jest na prawdę lekki (12 kg, a laret 16), fajnie się składa i zajmuje niewiele miejsca. nie pytałam o tambero a nie zwróciłam nawet uwagi czy mieli, może innym razem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:44   #1784
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
kwiatuszekkk21

proszę sie słuchać prawdziwego lekarza a nie Wujka
a tak poza tym - gin i w gardło ci zaglądał, chyba mu sie dziurki pomyliły

też się zdziwiłam zaprosił mnie do tego pokoju gdzie jest fotel więc ja już gotowa ściągać buty i spodnie a on: nie nie, tylko w gardło zajrzymy i kazał ustać pod lampą, którą zazwyczaj świeci między nogi

a lekarza się grzecznie słucham chociaż wiem, że niektóre dziewczyny z wątku z takimi wynikami miały już przepisywane żelazo
Stary 2013-01-15, 14:49   #1785
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
No to takiem "mniejsze pół" 45 cm to było
no!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo;38659621
no i mlodemu tez cos kupilam - [B
a co sie bede [/B]
jak szalec to szalec

Cytat:
d

a na wagę wpływają wszak różne czynniki

hehe ja od początku ciąży teoretycznie przytyłam... 0,2 kg (praktycznie 5,7 kg - bo wcześniej 5,5 ubyło).

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 14:57   #1786
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
odnośnie wózków. pan w sklepie trochę namieszał mi w głowie. oglądaliśmy głównie lareta i grandera. w kwestii rozkładanej na płasko spacerówki wg sprzedawcy w żadnym wózku spacerówka nie rozkłada się idealnie na płasko, chociażby dlatego, że pod ciężarem dziecka oparcie idzie jeszcze trochę w dół, a wtedy byłoby poniżej linii prostej jakby. rozłożył lareta i grandera i z tych 2 bardziej płaski był grander mimo, że w necie piszą o larecie, że rozkłada się na płasko (na moje oko to wcale nie jest na płasko). w granderze ten kąt jest na prawdę malutki jak porządnie się przyjrzałam, więc póki co jednak chyba do tego typu wracam, bo wózek jest na prawdę lekki (12 kg, a laret 16), fajnie się składa i zajmuje niewiele miejsca. nie pytałam o tambero a nie zwróciłam nawet uwagi czy mieli, może innym razem.
Dzięki za info, w takim razie ja też jestem nastawiona na Grandera
Stary 2013-01-15, 15:02   #1787
kasia86bgo
Zakorzenienie

boshe

PACZAJCIE co moja mloda sis wynalzla

http://www.youtube.com/watch?v=Q1MtFF49mE8

oj gdzies w domu w pudlach sa wszytskie kasety trza poszukac dla mlodego

Stary 2013-01-15, 15:02   #1788
bmma
Zadomowienie

Witam i ja dzisiaj
Cytat:

Wiecie, przez te zmartwienia od czwartku schudłam 1,5 kg.
Ale nadrabiam - zjadłam kit keta, ciasteczka, kabanosa i knopersa
oj biedna, będzie lepiej... Widzę, że potrafisz się pocieszyć

Za wszystkie tygodnie i udane wizyty.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 15:18   #1789
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

kasia86bgo; za wizytę

Cytat:

za synusia !

A ile Ci wyszło tego żelaza ?

strippi zdrówka dla córeczki, eh coś pod górkę w tym roku z chorobami...
Stary 2013-01-15, 15:25   #1790
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
oj zdrówka wam życze a może do czwartku jej przejdzie że chociaż na samą zabawę by poszła? Ja dziś Julkę właśnie w domu zatrzymałam bo jej się katar przyplątuje zeby mi na choinke nie zachorowała

Kwiatuszek, Kasia za wizyty
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 15:52   #1791
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
- posluchalam serduszka

jak szalec to szalec

fajnie, ze z maluchem wszystko dobrze
i u mnie cisnienie za kazdym razem tez niskie cos ok. 90 na 50 (a przed ciaza mialam ksiazkowe 120 na 80)

moze jednak uda sie pozniej ten obiad przygotowac

ohhh to u nas chusteczki pampers jeszcze tansze za 5 opakowan po 56 sztuk (w sumie 280 sztuk) zaplacilam 5€ (20 zl)

ale raczej bede starala sie jak najrzadziej stosowac te gotowe chusteczki, a malego przemywac w wodzie (tutaj promuje sie miseczkę z woda i male ręczniczki)
Stary 2013-01-15, 15:54   #1792
kasia86bgo
Zakorzenienie

i oto moja dzisiejsza zdobycz

ps. koleżance co ma termin tydzień po mnie kopiłam to samo ale Różowe ( zgadniecie dlaczego ... ?? )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2677.jpg (117,2 KB, 54 załadowań)

Stary 2013-01-15, 15:55   #1793
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
a na wagę wpływają wszak różne czynniki

hehe ja od początku ciąży teoretycznie przytyłam... 0,2 kg (praktycznie 5,7 kg - bo wcześniej 5,5 ubyło).
to malutko przytyłaś a na mnie dziewczyny krzyczały że za mało najważniejsze że dzidziusie rosną prawidłowo

Cytat:

A ile Ci wyszło tego żelaza ?
żelaza nie miałam robionego ale Hemoglobina 11,7 i hematokryt 34%, leukocyty 8,8 i erytrocyty 3,7 czyli wszystko ledwo ledwo w normie a hemoglobina i hematokryt ciągle spada- na ostatnim badaniu 29.10 miałam 12,6 i 36%

ale skoro gin mówi, że ok to nie będę się na siłę doszukiwać czegoś złego
Stary 2013-01-15, 15:56   #1794
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

też się zdziwiłam zaprosił mnie do tego pokoju gdzie jest fotel więc ja już gotowa ściągać buty i spodnie a on: nie nie, tylko w gardło zajrzymy i kazał ustać pod lampą, którą zazwyczaj świeci między nogi
hehehe..
gratuluje wizyty
Cytat:

ojejjj znowu biedulka
Stary 2013-01-15, 15:57   #1795
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
fajnie, ze z maluchem wszystko dobrze
i u mnie cisnienie za kazdym razem tez niskie cos ok. 90 na 50 (a przed ciaza mialam ksiazkowe 120 na 80)

moze jednak uda sie pozniej ten obiad przygotowac

ohhh to u nas chusteczki pampers jeszcze tansze za 5 opakowan po 56 sztuk (w sumie 280 sztuk) zaplacilam 5€ (20 zl)

ale raczej bede starala sie jak najrzadziej stosowac te gotowe chusteczki, a malego przemywac w wodzie (tutaj promuje sie miseczkę z woda i male ręczniczki)

siostra nie d arady kupic, ale ew jak Krzysiu wroci tak ok 16.20 to go wysle do sklepu on ma auto to raz dwa obroc, no chyab ze Aga napisala mu smsa zeby w drodze do domu kupi - ale czekam .... z obieraniem i tak dalej,

55nok - 1nok ok 54gr - wiec w sumie tez tanio wychodzi, jak na norweskie ceny !!

Stary 2013-01-15, 15:58   #1796
jolanT
Zadomowienie

Witam mamusie!

długo nie pisałam ale podczytuję Was
ogólnie dopadły mnie jakieś słabości ostatnio i nie mam na nic siły ani ochoty.. nie sypiam po nocach.. budzi mnie okropny ból bioder jak nie biodra to plecy ;/ odsypiam w dzień i chodzę jak nieprzytomna..

dziś miałam w planach posprzątać pokój maleńkiej bo w sumie już prawie wszystko zrobione ale no siły mnie opuszczają i koniec

wczoraj dokupiłam parę rzeczy dla małej i w sumie ciuszków już nie muszę kupować
poza tym udało mi się kupić fotel.. mięciuśki ze skóry do karmienia i czuwania nad moją Ewcią

trochę się niepokoję o tą moją dziecinę.. po zjedzeniu słodyczy jakoś dziwnie się w brzuchu rusza.. tak jakby trzęsła się z zimna czy coś..
boję się, że badanie glukozowe będzie niekorzystne ;/
ehh staram się o tym nie myśleć!

za 2 tygodnie jadę do Pl..
też nie wiem po co tam się cisnę.. 1100km w 1str ;/
ale tak bardzo chcę pokazać rodzicom brzuszek!
a mama moja już wyciągnęła druty i szyje dla maleństwa sweterek, czapeczkę i buciczki
poza tym mamy parę spraw do załatwienia więc jechać trzeba..

odbyłam z moim mężem ostatnio rozmowę
pytał się mnie w którym miesiącu jestem.. no to mu mówię, że prawie już w 7.. a on do mnie- acha i masz 3 cm rozwarcia nie?
myślałam, że padnę ze śmiechu!
pomylił sobie rozwarcie z długością mojej szyjki
no to mu wytłumaczyłam, że jakby było tak jak on mówi to bym już musiała być w szpitalu dawno

a z takich tam jeszcze.. to przeoczyłam moją studniówkę!!

mamuśki!
gratuluję Wam pomyślnych wizyt i pozytywnych wiadomości
za piękne pokoiki, wystroje, ciuszki i ogólne przygotowania
wszystkim chorowitkom życzę dużo zdrówka
LunaO
wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia
dużo miłości, wzajemnego szacunku i wszystkiego naj naj naj!

pozdrawiam!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 15:59   #1797
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
O, nieeee
Przeczytałam to mojemu, a on chwycił mnie za piersi, mówiąc: moje dwie krrrrowy!

Różak buzię rączką zasłaniał i tylko przez chwilę udało się uchwycić buziaka bez rączki:
jakie śliczne ujęcia
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 16:00   #1798
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

ps. koleżance co ma termin tydzień po mnie kopiłam to samo ale Różowe ( zgadniecie dlaczego ... ?? )
ohhh h&m
sliczne i widze, ze pojawila sie juz edycja born in 2013
ja musze jezscze kupic tylko czapeczke i niedrapki w h&m.. a tak chyba mam wszystko juz z ubranek od w rozmiarze 56-62
Stary 2013-01-15, 16:01   #1799
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
też tak chcę. odkąd Megi napisała, że tak robiła

Cytat:
świetne

Cytat:
to malutko przytyłaś a na mnie dziewczyny krzyczały że za mało
hehe ale ja startową miałam taką, do której nie jedna nie dojdzie tyjąc dwucyfrowo
Dokładnie - póki malec przybiera prawidłowo, jest OK.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 16:03   #1800
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
może za dużo czasu w pozycji siedzącej spędzasz. Może czas na L4...?
hmm toż bym świra dostała w domu
ale zobaczymy co będzie po wizycie 28-01
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości