|
|
#1771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
cześć
, Cytat:
Cytat:
za tyg.! za wizytę! za zakupy !Cytat:
![]() Cytat:
a co do jazdy z tyłu to nie wiem jak twoja siostra... ale mi jest mega niedobrze i ja zawsze z przodu jeśli chodzi o jazdę dłuższą niż 30-40 min., a najlepiej jako kierowca..... Cytat:
|
|
|
#1772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1773 |
|
Rozeznanie
|
ale ja tak smao z tylu nie lubie starsznie bo mi niedobrze, duszno itp haha a z przodu jako pasazer to bez problemów bo sama mało co jezdze chociaz prawko mam
|
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nie mówiłam wam, ale moja Julcia chora od 2 nocy gorączka i dziś już w dzień - cały czas 38' ![]() W czwartek miała mieć bal w przedszkolu, swój pierwszy karnawałowy. Strój już był zarezerwowany w wypożyczalni i dziś dzwoniłam do mamy, by poszła i zrezygnowała ![]() ![]() ![]() Z tego wszystkiego się poryczałam i mam okropny dzień ![]() Na 16:30 lekarz,ale nie wiem czy pojadę, bo codziennie praktycznie jestem tam i dziś już mnie bierze coś, bo mam mocny katar i rano mnie gardło bolało Tak mi smutno, że moja córeczka nie pójdzie na swój pierwszy bal karnawałowy
|
|
|
|
#1775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
za wizyty!Ale nudny dzień się zapowiada... ech może znowu podskoczę do jakiegoś sklepiku, ale TŻ już marudzi, że za dużo kupuję dla małego. Ale przecież są PRZECENY!!! ![]() Cytat:
Cytat:
za oszczędne zakupy!
|
||
|
|
|
|
#1776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u ciebie bedzie chlopczyk czy dziewczynka - jak widac u nas na forum przewaga niebieskiego koloru aa i czy skc to przypadkiem nie Skierniewice ..`??? ![]() Cytat:
sliczny brzusio - a kupka tez niczego sobie ![]() LunaO czekam z nie cierpliwością na fotki : strippi mowisz NALOT - to ja melduje chcec - w wakacje na pewno wpadniemy z Mlodym ![]() no wiec ja po wizycie u Poloznej waga -3kg na minusie od ost wizyty hehe- mlody juz glowka do dolu, wymacala mi brzuch dokladnie (ale zapomnialam sie w pepku zmierzyc )- posluchalam serduszka - cisnienie 90/70 - haha zawsze mam pow 120/85 - ale podobno w ciazy moze sie zmienic oczywiscie mialam juz nic nie kupowac a wydalam tysiac Nok ![]() kupialm sobie 2spodnie ciazowe ( bede miala teraz az 3 szt ) do tego Bluzke niby tez ciazowa ale wydaje mi sie ze na potem tez bedzie - za te 2rzcezy 450 NOK pozniej kurteczke z 400na 100 przeceniona - obecnie sie nie dopne ale jak brzuch zejdzie bedzie jak znalazl ![]() troche sie wnerwialm bo nie miglam znalezc biustonosza dla mnie - byly same max85 !! jak ja potrzebuje 95 C ew D ![]() no i mlodemu tez cos kupilam - a co sie bede jak szalec to szalec ale najlepsze jaja zrobilam pozniej. mialam dzis ugotowac obiad - poszlam do sklepu, olej,ziemniaki - ogorek smietana (standard mizeria miala byc) - ale nie kupilam Piersi z Kuraka w domu sie skaplam - i pisze siostrze smsa ze jakby miala gdzie i czas niech kupi ew niech napisze Krzyskowi - no zobaczymy co bedzie z tego obiadu - otoz idac w tamtym kierunku przechodzilam kolo dzialu kosmetkow dla dzieci i oczy rzucila mi sie paka chusteczek nawilżających ''papmers sensitive'' 4x56=224 po 55Nok jak u nas to taniocha za tyle no to na tyle jak na razie ide mamie na Nk odpisac bo sie kobieta rozpisala ![]()
|
||
|
|
|
|
#1777 | |||||
|
Zadomowienie
|
dziękuję za kciuki
po wizycie ok gin nie miał zamiaru sadzać mnie na fotel ale się uparłam, żeby sprawdził czy wszystko ok po tym kaszlu no i na szczęście z szyjką ok. Zajrzał też do gardła i nic nie dojrzał ale skoro kaszel mi sie utrzymuje dalej mam brać flegaminę (a ja się boję, bo na ulotce jest napisane, że tylko jeśli lekarz każe i tylko gdy korzyści dla matki przewyższają potencjalne zagrożenie dla płodu )synuś waży już 1950g i tu zagadka przez 2,5 tyg przybyło mu 0,5kg a mi tylko 0,3kg... jak to możliwe ![]() co do wyników morfologii powiedział, że wszystko gra. skoro tak twierdzi to niech mu będzie ale dr google mówi co innego ![]() Cytat:
nie ma za co ![]() Cytat:
Cytat:
oby się nie robiło kiedyś gdzieś coś takiego słyszałam ale nie zagłębiałam się w temat bo się boję romantycznie heh jak tam młoda mężatka? ![]() ![]() Cytat:
zgrabniutki brzuszekCytat:
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i zakupyno a co do wizyty, to wiesz, że ja Cię zapraszałam Cytat:
za wizytęduży już synuś Cytat:
coś pech nas nie opuszcza Cytat:
Wiecie, przez te zmartwienia od czwartku schudłam 1,5 kg. Ale nadrabiam - zjadłam kit keta, ciasteczka, kabanosa i knopersa
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatuszekkk21
proszę sie słuchać prawdziwego lekarza a nie Wujka ![]() a tak poza tym - gin i w gardło ci zaglądał, chyba mu sie dziurki pomyliły strippi czy ty w końcu wyczerpiesz Limit tych chorób dla Was ![]() ![]() ale SE pyszne pomarańcze kupilam !!! yhmm z nikim sie nie podziele
|
|
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było sporo przecenionych ciuszków, ale praktycznie same duże, tzn rozmiary od 80, czasem od 74. niemowlęcych bardzo mało było przecenionych, trochę rzuconych w koszu bodziaków po ok 5-6zł. coś można wybrać, ale bez szału. w pepco często można coś upolować tanio.Cytat:
___________ odnośnie wózków. pan w sklepie trochę namieszał mi w głowie. oglądaliśmy głównie lareta i grandera. w kwestii rozkładanej na płasko spacerówki wg sprzedawcy w żadnym wózku spacerówka nie rozkłada się idealnie na płasko, chociażby dlatego, że pod ciężarem dziecka oparcie idzie jeszcze trochę w dół, a wtedy byłoby poniżej linii prostej jakby. rozłożył lareta i grandera i z tych 2 bardziej płaski był grander mimo, że w necie piszą o larecie, że rozkłada się na płasko (na moje oko to wcale nie jest na płasko). w granderze ten kąt jest na prawdę malutki jak porządnie się przyjrzałam, więc póki co jednak chyba do tego typu wracam, bo wózek jest na prawdę lekki (12 kg, a laret 16), fajnie się składa i zajmuje niewiele miejsca. nie pytałam o tambero a nie zwróciłam nawet uwagi czy mieli, może innym razem. |
||
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też się zdziwiłam zaprosił mnie do tego pokoju gdzie jest fotel więc ja już gotowa ściągać buty i spodnie a on: nie nie, tylko w gardło zajrzymy i kazał ustać pod lampą, którą zazwyczaj świeci między nogi ![]() a lekarza się grzecznie słucham
|
|
|
#1785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a na wagę wpływają wszak różne czynniki hehe ja od początku ciąży teoretycznie przytyłam... 0,2 kg (praktycznie 5,7 kg - bo wcześniej 5,5 ubyło).
|
|
|
|
#1786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
boshe
PACZAJCIE co moja mloda sis wynalzla ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Q1MtFF49mE8 oj gdzies w domu w pudlach sa wszytskie kasety trza poszukac dla mlodego
|
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja dzisiaj
![]() Cytat:
![]() Za wszystkie tygodnie i udane wizyty.
|
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
kasia86bgo;
za wizytę Cytat:
A ile Ci wyszło tego żelaza ? ![]() strippi
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kwiatuszek, Kasia za wizyty
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i u mnie cisnienie za kazdym razem tez niskie cos ok. 90 na 50 (a przed ciaza mialam ksiazkowe 120 na 80) ![]() moze jednak uda sie pozniej ten obiad przygotowac ohhh to u nas chusteczki pampers jeszcze tansze za 5 opakowan po 56 sztuk (w sumie 280 sztuk) zaplacilam 5€ (20 zl) ale raczej bede starala sie jak najrzadziej stosowac te gotowe chusteczki, a malego przemywac w wodzie (tutaj promuje sie miseczkę z woda i male ręczniczki)
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
i oto moja dzisiejsza zdobycz
![]() ps. koleżance co ma termin tydzień po mnie kopiłam to samo ale Różowe ( zgadniecie dlaczego ... ?? )
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na mnie dziewczyny krzyczały że za mało najważniejsze że dzidziusie rosną prawidłowo ![]() żelaza nie miałam robionego ale Hemoglobina 11,7 i hematokryt 34%, leukocyty 8,8 i erytrocyty 3,7 czyli wszystko ledwo ledwo w normie a hemoglobina i hematokryt ciągle spada- na ostatnim badaniu 29.10 miałam 12,6 i 36% ale skoro gin mówi, że ok to nie będę się na siłę doszukiwać czegoś złego
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje wizyty Cytat:
biedulka
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra nie d arady kupic, ale ew jak Krzysiu wroci tak ok 16.20 to go wysle do sklepu on ma auto to raz dwa obroc, no chyab ze Aga napisala mu smsa zeby w drodze do domu kupi - ale czekam .... z obieraniem i tak dalej, 55nok - 1nok ok 54gr - wiec w sumie tez tanio wychodzi, jak na norweskie ceny !!
|
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie!
długo nie pisałam ale podczytuję Was ogólnie dopadły mnie jakieś słabości ostatnio i nie mam na nic siły ani ochoty.. nie sypiam po nocach.. budzi mnie okropny ból bioder jak nie biodra to plecy ;/ odsypiam w dzień i chodzę jak nieprzytomna.. dziś miałam w planach posprzątać pokój maleńkiej bo w sumie już prawie wszystko zrobione ale no siły mnie opuszczają i koniec ![]() wczoraj dokupiłam parę rzeczy dla małej i w sumie ciuszków już nie muszę kupować poza tym udało mi się kupić fotel.. mięciuśki ze skóry do karmienia i czuwania nad moją Ewcią trochę się niepokoję o tą moją dziecinę.. po zjedzeniu słodyczy jakoś dziwnie się w brzuchu rusza.. tak jakby trzęsła się z zimna czy coś.. boję się, że badanie glukozowe będzie niekorzystne ;/ ehh staram się o tym nie myśleć! za 2 tygodnie jadę do Pl.. też nie wiem po co tam się cisnę.. 1100km w 1str ;/ ale tak bardzo chcę pokazać rodzicom brzuszek! a mama moja już wyciągnęła druty i szyje dla maleństwa sweterek, czapeczkę i buciczki poza tym mamy parę spraw do załatwienia więc jechać trzeba.. odbyłam z moim mężem ostatnio rozmowę pytał się mnie w którym miesiącu jestem.. no to mu mówię, że prawie już w 7.. a on do mnie- acha i masz 3 cm rozwarcia nie? myślałam, że padnę ze śmiechu! pomylił sobie rozwarcie z długością mojej szyjki no to mu wytłumaczyłam, że jakby było tak jak on mówi to bym już musiała być w szpitalu dawno a z takich tam jeszcze.. to przeoczyłam moją studniówkę!! mamuśki! gratuluję Wam pomyślnych wizyt i pozytywnych wiadomości ![]() za piękne pokoiki, wystroje, ciuszki i ogólne przygotowania ![]() wszystkim chorowitkom życzę dużo zdrówka LunaO wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Życia dużo miłości, wzajemnego szacunku i wszystkiego naj naj naj! pozdrawiam! |
|
|
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sliczne i widze, ze pojawila sie juz edycja born in 2013 ![]() ja musze jezscze kupic tylko czapeczke i niedrapki w h&m.. a tak chyba mam wszystko juz z ubranek od w rozmiarze 56-62
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetne ![]() hehe ale ja startową miałam taką, do której nie jedna nie dojdzie tyjąc dwucyfrowo ![]() Dokładnie - póki malec przybiera prawidłowo, jest OK.
|
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm toż bym świra dostała w domu
![]() ale zobaczymy co będzie po wizycie 28-01
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

, 
i przewijak na łóżeczko
)
za tyg.!
za wizytę!

)

z nikim sie nie podziele
05.07.2008
najważniejsze że dzidziusie rosną prawidłowo