|
|
#1711 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Witaj ![]() Cytat:
Co do navingtona, też byłam nim zachwycona, rama Corvet. Ale minusem jest cena. Rama Cadet jest tańsza ale jedne koła ma piankowe a drugie pompowane, a mi zależy by wszystkie były pompowane. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a zdjęcia małej masz cudne Ja już w górach. Oczywiście nie obeszło się bez przygód. Wczoraj w nocy dopadła mnie straszna zgaga, która nie pozwoliła spać, potem zrobiło mi się niedobrze, czego efektem była rozmowa z wc nad ranem. Potem jeszcze doszła biegunka. I nie wyjechaliśmy tak jak sobie planowaliśmy bo byłam w okropnym stanie. Jak tylko mi się polepszyło wyruszyliśmy. Dość szybko zleciała droga. Ale cały czasu czułam się nie ciekawie, nie byłam w stanie nic zjeść. Przyjechaliśmy, mąż pojechał na narty, a ja zostałam odsypiać nieprzespaną noc. I tak spałam z przerwami do teraz. Do 18 miałam jeszcze biegunke, ale teraz naszczęście już minęło. Zgaga tylko została. Jestem o kilku ziemniaczkach i zupie. Teraz 3 biszkopty przyjełam co by dziecka nie zagłodzić. Mam nadzieje że jutro już wszystko wróci do normy, bo jak nie to musimy wracać, teściowa(służba zdrowia) zarządziła, że jak nie przejdzie to szpital. Bo kroplówe będzie trzeba mi podpiąć na wzmocnienie. Ale ja liczę na to, że już przeszło. Nie wiem czy się czymś strułam czy to grypa jelitowa. Ale to był koszmar. Nie wymiotowałam od początku ciąży, aż tu teraz w 34tyg. No to się wyżaliłam. A teraz się pochwalę. Przyszło mi dziś łóżeczko, ale nie miałam czasu oglądać. Jak wrócimy to bierzemy się za składanie. Zamówiłam wczoraj pościel i przewijak na łóżeczko ![]() Także jak wrócimy będzie co oglądać ![]() Oki idę spać, bo jutro już planuję korzystać z tego górskiego powietrza a nie w pokoju siedzieć.
30.06.2011 --> dwie kreseczki 1.03.2013 --> tp 7.03.2013 --> KSAWERY Edytowane przez Chanel_Coco Czas edycji: 2013-01-15 o 00:45 |
||||||
|
|
|
|
#1712 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć! Całą noc śniło mi się łóżeczko
podobno dziś mają wysłać więc może jutro już będę miała patrzajcie jakie ładne i niedrogie ubranka będą w lidlu: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33216 śliczne te welurowe piżamki dla dziewczynki dzięki Ci wielkie za odpowiedź Cytat:
za wizytę super, że daje nam znać co się dzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
![]() jak wrócisz pochwal się łóżeczkiem ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- miałam jeszcze napisać, że morfologia mi sie pogorszyła hemoglobina tylko 11,7, hematokryt 34%, niskie leukocyty i erytrocyty Mam nadzieję, że to nie anemia ale pewnie przydałoby się trochę więcej żelaza ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś nie ma spania do 10 Julka została w domu ![]() Cytat:
a co do pracy to ja poszłam w 32 t.c zmusiła mnie moja szyjka do tego miałam zamiar jeszcze popracować troche ale cóż, no i masz racje cięzko nadrobić jak sobie odpuścisz jeden dzień zaglądania ![]() Cytat:
|
|
|
#1714 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane.
Marzy mi się podróż do Rossmanna, ale ten śnieg za oknem nie zachęca mnie do wyjścia... ![]() Wróciły mi hemoroidy, buuuu. Muszę wrócić do maści, bo mi wcześniej pomogła. Wyprane i poskładane ubranka Sławka leżą sobie jeszcze w koszyku, ale wkrótce wylądują w szafce. Kompletnie nie czuć wybielacza! Dziękuję dziewczyny za radę z dodatkowym płukaniem Ech, kolejny dzień ciężarówki. Muszę sobie dziś jakieś zajęcie znaleźć
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
nie pozostalo mi nic innego jak nadrabiac.. ![]()
|
|
#1716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytre a szyjka mi sie wydaje krótka u mnie 2,8 miała w 31 zamknięta ale jako że mały głową w dół leży to uciska już na nią i się szybko może skrócić więc mi kazała lekarka odpuścić i więcej polegiwać![]() Cytat:
a co do usg to jak pisały dziewczyny najlepeij do 32 tyg ja miałam w 31 Cytat:
|
|
|
#1717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przez 3 miesiace zycia dziecka nie bedziecie musialy prac ![]() a ja myslalam, ze przesadzilam z iloscia.. ale nie... ojjj nie
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cię wymęczyło mam nadzieje ze dziś już lepiej a ten wzór marynarski super i jak fajnie ten pokoik ma ściany zrobione
|
|
|
#1719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam się z wami dziewczęta w ten piękny śnieżny dzień
|
|
|
#1720 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www. mamopedia. pl/ciaza/ciaza/zakwas-buraczany-na-anemie (skasuj 2 spacje bo nie chciało mi wstawić linka) Oddaj trochę ![]() Cytat:
Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2013-01-15 o 08:55 |
||
|
|
|
|
#1722 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Współczuje choroby miejmy nadzieje, że to tylko lekkie zatrucie a nie coś poważniejszego!Cytat:
ale ważne, że zamknięta. A badał szyjkę na USG czy ręcznie???Zdjęcie Różaczka słodkie! Cytat:
![]() Cytat:
Jej dziewczyny u nas tyle śniegu, że samochodu nie widać tak napadało przez noc! i kto mi to odśnieży
|
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj pierwszy dzień 28 tygodnia, znaczy zaczynam 7 miesiąc?
)Umówiłam się dzisiaj na 18, czyli tydzień wcześniej, do lekarza przez te wyniki glukozy powyżej normy, bo od soboty staram się robić dietę cukrzycową, ale nie wiem czy to dobrze, musi mnie lekarz pokierować w tym wszystkim. Przy okazji zrobię sobie usg i zobaczę ile malutka urosła przez te 4 tygodnie od ostatniego usg ![]() Wczoraj odebrałam łóżeczko, przewijak i materacyk GPK, jak je złożę, to pokażę, bo tak w pudle nie ma co. Łóżeczko jest firmy Bobas w kolorze orzech, 3 wysokości, 3 wyciągane szczebelki i zakryta szuflada. Przewijak jest śliczny z różowym zajączkiem
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha właśnie taki był mój zamysł:P
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi chyba ostatnio duże ilości czekolady zaszkodziły :/ monicca1989 Wiesz co, wszystko mi puściło. Chociaż to trochę podejrzane czy to na pewno była oliwka, bo zbyt łatwo zeszło. Miałam jednak ubranka już pożółkłe w całości, rzuciłoby się to na szmaty, a są teraz bielusieńkie. Szkoda byłoby wyrzucać, bo to fajna bawełna i mały wykorzysta. Namoczyłam wszystko w ciepłej wodzie z 1/3 Agenta MAX i poleżało to tak ponad godzinkę. Wypłukałam i wrzuciłam do pralki z dodatkowym płukaniem, prałam na 40stop. Tylko nie wrzucaj z rzeczami o innych kolorach, bo się odbarwią.
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-15 o 08:59 |
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
witam was
![]() u mnie za oknem szaro i buro zero slonca zero sniegu - ale i deszcz tez nie pada wiec nie narzekamja dzis ide do poloznej na 10 chyba - albo na 11 zapomnialam sobie zapisac noc minela spokojnie - czuje sie o niebo lepiej wiec zdrowieje no nic ide sie szykowac. dobrze ze to tylko 20 min spacerkiem
|
|
|
|
|
#1728 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zjadłam śniadanie i jedziemy na stok. Zaopatrzyłam się w książke i w gazetę, więc planuję pospacerować, a potem zasiądę gdzieś na herbatce. Jak tylko poskładamy łóżeczko i komodę, to pochwalę się Wam pokoikiem i wszystkimi rzeczami ![]() A wracając do pościeli, to od początku byłam w niej zakochana. Tyle że w planach miałam kupić cały komplet z baldachimem, ale teraz doszłam do wniosku że baldachim mi tylko zagraci nasz mały pokoik, więc wzięłam wszystko oprócz baldachimu. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i zaczynam nadrabiac, boście gaduły ;p do zoba za 6 stron
|
|
|
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki, a byłyście ostatnio w Pepco może? Przeglądam sobie ich gazetkę i mają jakieś wyprzedaże więc się zastanawiam czy dla małego bym czegoś nie znalazła
Kiedyś kupiłam tam body po 6-7 zł sztuka, a są bardzo dobrej jakości i w słodkie paski
|
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana, idę nadrabiać
|
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() ja musze sobie zrobic liste , zebym wiedziała w który dzien zajrzec do jakiego sklepu po te ubranka, na razie mam tak: -tesco od 17 stycznia -lidl od 21 stycznia gazetka tesco: http://issuu.com/iulotka.pl/docs/tes...logoOffsetY=20 Edytowane przez mariolci Czas edycji: 2013-01-15 o 09:56 |
||
|
|
|
|
#1733 |
|
Przyczajenie
|
witam kwietniowe mamusie! dopiero teraz trafiłam na to forum, głównie buszuję po KWC. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki
![]() O rany rany, współczuję, mam nadzieję że już ok i reszta wyjazdu będzie fajna, jak tam jest słońce na stoku ? Co do pytania odnośnie butelek i płynu, bo rzeczywiście nie widziałam, to zgadzam się z Małpką - zbędne gadżety ! ![]() Cytat:
Cukrzycowo: A ja wczoraj zaszalałam i jako że przecież oficjalnie dopiero jutro idę do poradni cukrzycowej.... wybrałam się z Mężem na pizze, 0t takie pożegnanie wolności ... na cienkim cieście, dobre składniki.... wracam po godzinie mierzę cukier ...118 - no ale nie dałam się zwieść wiem że tłuszcz i biała mąka wybija później, po dwóch 124 po 3h 135 po 4h 118 po 5 h 140 - cały dzień zepsutych cukrów jak nigdy rozchwianie na maxa - no a tak szczerze to nawet warto nie było - bo po tarcie pełnoziarnistej nie podnosi mi wcale, a jest jeszcze lepsza :P Koniec o cukrzycy
|
|
|
#1735 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem może za dużo siedzę czy co. I chyba teraz maść będzie potrzebna. Cytat:
ja bym się chyba zakopała w tych zaspach i leń ostatnio ze mnie
|
|
|
#1736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale polecam komisy! Wczoraj bylismy w 4! Jako, ze ubranka mam, to nie szukałam za dużo, ale np. na ul. Dragonów były niemal nówki za 2-3zł,(załączone spiochy 2łż bluzeczka 3zł) kupiliśmy tez przewijak za 15zł- bez śladów uzytkowania... Na Zana 5 na przeciw targu na ul. WIleńskiej 2 spiwory jeden za 5 zł drugi za 12zł... Ubranek jest tam mase, lepsze niz w ciuchlandzie. W leklerku zdecydowalismy się na rozek na rzepy za 20zł (bez wiązania, doszyje sobie najwyzej kokardę). W koimisie Smerfuś (na Czechowie- byliśmy tam przez przypadek- jest bardzo dużo kombinezonów i fajnych wózków). Takze wydaje mi się, ze sporo zaoszczędzilismy ogólem...Jako, że nowy przewijak np. 65zł, a rożek ok 45 w sklepie. Podobno na Lubartowskiej i na Zamojskiej sa fajne komisy jeszcze, moze jutro podjedziemy. W REalu jest wyprzedaz ubranek- po 5-10zł fajne rzeczy z Disneya i inne licencjonowane (pszczólka maja, snoopy, puchatek), ale ja już nie kupuje więcej;p Na razie mam Takze taki krótki resercz Mam nadzieje,że sie przyda, dodaje zdjęcia Takze na prawde, można tanim kosztem skompletowac wyprawkę, jak ktos kasy za bardzo nie ma...Mam nadzieję, ze z resztą tez tak pójdzie![]() A u nas dzis KSiadz...Dobrze, ze chodzi, bo przynajmniej pretekst, żeby posprzątac jest;p |
|||
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze ten strój za 5zł dodaje
, bo wczesniej sie nie załadował;p
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż mi wczoraj powiedział, że ZUS wysyła partiami w kolejności...alfabetyczne j. Czyli jeśli masz nazwisko na B, to lecisz w pierwszej turze, a jak na Z, to w ostatniej. Ile w tym prawdy, to nie wiem. ![]() Siedzę i czytam z nudów zabobony ciążowe http://mamdziecko.interia.pl/ciaza/n...ywe,nId,617769 Ech, uwielbiam takie rzeczy. Działają mi jednak czasem na nerwy
|
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

a mianowicie, zastanawiam sie nad zakupem któregos z tych:
i przewijak na łóżeczko 

podobno dziś mają wysłać więc może jutro już będę miała 

hemoglobina tylko 11,7, hematokryt 34%, niskie leukocyty i erytrocyty
05.07.2008
Szczerze mówiąc, zgłupiałam. Wyraziłam swoją wątpliowść, że chyba krótka jakaś, ale on zapewnił,że w tym wieku ciąży jak najbardziej prawidłowa. No i mam pytanie, dziewczyny w okolicach 30 tc, jak długie macie? Choć lekarz mówił, że ważna jest nie tylko długość szyjki, ale i konsystencja i inne parametry.
u mnie 2,8 miała w 31 zamknięta ale jako że mały głową w dół leży to uciska już na nią i się szybko może skrócić więc mi kazała lekarka odpuścić i więcej polegiwać

)
nie wiem może za dużo siedzę czy co. I chyba teraz maść będzie potrzebna.