|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLVII
|
|
|
|
#392 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Już nie produkują patelni takich, jak kiedyś, z gwarancją na 100 lat ![]() Cytat:
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38658894]To ja se sam znalazem Creed Tabarome [/quote]To poszukaj wśród asortymentu FM, ew., Luca Bossi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#393 | ||||||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||||
|
|
|
#394 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#395 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja zmywam w rękawiczkach, a i tak dłońmi straszę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() się zdenerwowałam powtórnie, dzwonił jegomość od mojej efujarki, że nie ma i nie będzie niebieskiej znaczy sprzedaje coś czego nie posiada na stanie , że o majlu wczorajszym (o treści: otrzymałem wpłatę, wysyłam towar) nie wspomnę
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Buuuuuu, nie będzie towaroznawstwa. Zażyczyli sobie za drugi kierunek opłaty rzędu 1700 zł/semestr, więc dziękuję, postoję. Zostaje mi doktorat, dobrze, że za to kasy nie chcą
|
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie wpuszczamy i jest si
|
|
|
#398 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#399 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale w tym roku i tak bym wpuscila bo stwierdzilam, ze trzeba odczynic nad didem egzorcyzmy, znaczy przeswiecic bo czasami drze sie jak opetana
|
|
|
|
|
#400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic ich nie odstraszy. Za każdym razem wdaję sie w jakieś poważne dyskusje z wywrotową teorią wiary a i tak przychodzą. (nawet jak wiedza ze koperty nie będzie - ale to długa historia). Dokturem Miłosc do ksiundza to grzech )Cytat:
Ad. 2 kimchi kiedyś robił moj P. ale nie pamiętam jak ale pamiętam ze cuchniało mi w lodówce jak diabli. Cytat:
![]() ![]() Za duzo było przypadków menzów na pogotowiu i spraw rozwodowych z powodu rzeczonej patelni ![]() Cytat:
Mi księdze nie przeszkadzają, ja nie lubię grzecznie czekać aż przyjdzie i sprzątać mieszkania i zastanawiać sie podczas obiadu czy akurat nie zechce mu się mnie własnie odwiedzić. Ja lubie mieć wszystko dobrze zorganizowane na konkretna godzinę.
|
|
#401 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Troche mi sie odechcialo. Koperte trzeba dawac xiedzu? Trzeba? Kurde, nie mam kasy, chyba oleje zasady i bede uciszac dida poduszka. |
|
|
|
|
#402 |
|
To ja :)
|
Nie wiem, też się przestała odzywać, jest uroczo...
A jak bez cukru, to zwykła herbata... ![]() Jem kotleci fasolowe
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a Ty myślisz, że po co on przychodzi? towarzysko?
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gotowe juz tak nie cuchnie ![]() ad. 2 ano nie trzeba, nie jest to obowiązkowe choć zdarzają sie "przypadki" które uważają inaczej Ja na jednej z wizytacji wypowiedziałam się dość ostro na ten temat i ze póki pewnych dla mnie niemoralnych zwyczajów nie zmienia to koperty nie będzie.
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przeżyłam - myślę, że mała kwota na stole zmotywowała go do szybkiego opuszczenia... ![]() nawet nie chciał za bardzo jej przyjąć ![]() ja już nie wiem jak się schuść ![]() czytam fitnesowy i się załamuję https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666690
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
u mię chodzą chłopięta i się pytają najpierw czy chcę przyjąć xiędza, jak chcę to mam zostawić uchylone drzwi a oni odśpiewają kolędę i czekają. jak nie chcę to idą dalej a xiądz mię nie niepokoi.
jednego roku miałam mało zabawną sytuację - przyjęłam xiędza sama, bo chuop na awarię pojechał był a że nie wiedziałam, że kolęda dziś to mię z zaskoczenia wziął. dwa tyg później cieć ze spółdzielni co przyszedł badać drożność kominów ☠☠☠nął mi pogadankę o tym że xiędza się przyjmuje całą rodziną i dlaczego byłam sama a gdzie mąż itp. dziwię się, ze nie usłyszałam słowa o dawaniu kopert, bo akurat wtedy xiędzu nie dałam nic, taka zamurowana byłam. nast. roku przyszedł już inny qrwa sąsiad mnie znów zalewa
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2013-01-15 o 14:48 |
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#408 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
jakoś reklamacji nie było
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuu po takiej akcji to by ksiundz wiedział co to znaczy lot balistyczny po napędzie nożnym. Plus na 100% poruszyłabym wyższe władze w tej sprawie.
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
a cherbata czytam sobie w myślach czerbata
|
#411 | ||||||
|
Mother of Cats
|
Na razie wszystko pod śniegiem
![]() Ale jak śnieg stopnieje... ![]() Cytat:
Dziewczęciem będąc, stłuklam sobie w ten sposób kość ogonową. To, co było potem, było baaardzo przykre Cytat:
Byłaś u lekarza? Żeby to jakieś zapalenie nie było Cytat:
Cytat:
Poza tym po co się kitrać przed księdzem, dlaczego mu/ministrantom normalnie nie powiecie, że sobie nie życzycie wizyty? Przeca nie pogryzie i chyba rozumie, że nie każdy, kto mieszka w Polsce jest katolikiem ![]() Nas w ogóle w tym roku organizacja chodzenia po kolędzie bardzo pozytywnie zdziwiła. Dzień wcześniej chodził pan zawiadamiający, że jutro o tej i tej mniej więcej będzie ksiądz z wizytą duszpasterską i czy sobie takiej życzymy. Tak/nie, który to numer mieszkania, do widzenia, miłego dnia. Natomiast mego tatę ksiądz zaskoczył w dzień powszedni przed południem. Ojciec emeryt, więc był w domu, ale ile normalnych ludzi tej porze jest w domu? Nie pojmuję, gdzie sens w takim chodzeniu ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wesoła instytucja, nie ma co
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2013-01-15 o 14:58 |
||||||
|
|
|
#412 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie na taką zgagę nie trafiłam a trochę ich było, ale historie zasłyszane straszne som Cytat:
ad wręczania kopert - obiło mi się o uszy kiedyś opowiadanie brata, co kulał z kolegi. kolega zdawał egz na prawko, praktyczny. w walętyłki. kupił se bidny kartkę dla dziewczyny i w kopertę wsadził. wsiada do auta, wyjeżdżają z placu, coś mu niewygodnie i kopertę wyjmuje żeby się nie pognietli w kieszeni. egzaminator dał mu kilka min pojeździć, kazał zaparkować, kopertę wziął nie paczywszy do środka i schowawszy za kurtkę wypisał zaliczenie egz. i kazał wracać na worda
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej koleżaki ksiądz kilka ze tzry lata temu wyliczyl coś kolo 2000 tyś. Tylko nie kolędowo, tylko długu. Przeprowadzili sie do nowej chaty, a tam zwyczaj comiesięcznych ( chyba, dokladnie nie pamiętam) dobrowolnych datków na kościol, plebanię i takie tam, ale minimum 30 zł, czasem minimum większe. Zawsze jakieś chętne parafianki chodziły z kajecikiem i zbieraly. Oni nigdy nie dawali, bo albo w pracy, albo gdzieś tam, albo zwyczajnie ie mieli ochoty bo to w końcu dobrowolne nie. Kiedyś Aga siedzi sama w domu, a tu dzwonek do drzwi. Otwiera a tam ksiądz. Wpuścila, rozsiadł się, wyciąga teczkę, papiery i z uśmiechem na paszczy informuje że mają dlug w parafii opiewający na taką a taką sumę. Jak dziewczyna wie zawsze co powiedzieć, to wtedy autentycznie ja zatkalo. Zanim sie odetkala dowiedziala sie,że to za te niepłacone dobrowolne skladki i musza to uregulowac. - no ale my nie mamy pieniędzy - no ale to przecież kredyt możecie wziąść i splacić nie ![]() ![]() I co sie okazalo póżniej, nie oni jedni są zadłużeni. Większość okolicznych mieszkańcow ma dlugi w parafi
|
|
|
|
|
#414 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
z prowizją ![]() Normalnie nie do pojęcia
|
|
#415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#416 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie udaje że nie wie o co biega![]() Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
![]() Spoo super wstęp
|
|
#417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta...tak to sie nazywa, przypadkowo ![]() Cytat:
Założę sie,że wladze kościelne o tym wiedzą. Moją mamę kiedyś ksiądz okradl na 300 zl. Podczas ustalania pogrzebu babci. Zażyczył sobie dodatkowej oplaty za miejsce na cmentarzu, ktore bylo oplacone jeszcze 8 lat do przodu. Niestety mam wymusila na mnie,ze nie pojadę się awanturować. Dopiero kilka dni póżniej się przyznala. A u znajomych ksiądz życzy sobie 200 zl za otworzenie bramy cmentarza. Jak chcesz na przykład zmienić grób9 wyremntować, poprawić, zamontować nową tablicę) musisz zaplacić i dostać specjalny kwitek, bo jak nie to robotnicy nie zostaną wpuszczeni. Cytat:
|
|||
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- nie, no już zostaje przy tej u nas na wsi (wiem od fryzjerki) jest zwyczaj obwożenia xiędza + organisy + ministrantów po domach w czasii kolędy, przez jednego (co roku innego) parafianina jego prywatnym samochodem. Oczywiście i xąc i organista mają swoje wypasione bryki i zdarza im się narzekać na jakość podstawionego samochodu. Na koniec kolędy, też co roku inny parafianin, urządza kolację, menu wcześniej do zaakceptowania trza dostarczyć i np. fryzjerka wynajmowała na tę okoliczność kucharkę
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Moja też nei przyszła jeszcze
|
|
#420 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. tia... cos w tym jest bo ja sie odchudzam, jak "ta glupsza" i nawet przy niedowadze jest grubawa bo zostal mi sam tluszcz na kosciach. Ale probowalam kiedys "mondrzejszego" sposobu i dla mnie to zbyt meczace plus prawidlowe posilki typu kurczak z ryzem mi nie wchodza. To juz wole cale zycie co jakis czas odchudzac sie "na glupiego". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

i jest nie do zdarcia
a miałam jechać do kosmetyczki fryzurę robić 

i jarało mu się na plecach i nie czuł??
a kozie to trza bajeczkę o dratewce poczytać, może jej się pomergały role bo ona nie od tego była 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
pewnie udaje że nie wie o co biega