Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 16:40   #4141
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
A bóle głowy mogą być od Duphastonu, zatem kończę opakowanie i odstawiam

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Nie chciał lekarz jeszcze nic mówić, powiedział, że na kolejnej wizycie może. Nie szkodzi i tak jesteśmy happy
Pewnie, najważniejsze, że ma wszystko co potrzeba na tym etapie...

Też mieliśmy przezierność 1,7

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:41   #4142
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Moja jak tylko usłyszy ze ktoś na łóżku się kręci zaczyna kwiczeć, albo jak mój budzik zadzwoni...kwiczy klatke gryzie jak opętana, nie raz mam nerwy ze dziecko mi obudzi...a jak słyszy zamykanie czy otwieranie lodówki to myśli ze tylko ona jest w domu i to dla niej się szykuje jedzenie Karmą to wybrzydza ale ogóreczka pomidorka to z chęcią zje
Oj jak ja bym chciała żeby moja choć trochę mniej o karmę wołała A ona dosyć, że zje na kolację warzywka to zaraz ubiega się o miskę karmy i tak codziennie. A od miski z karmą nie odejdzie dopóki nie będzie pusta Kupiłam jej specjalnie dietetyczną bo się upasła trochę za bardzo według mnie i staram się jej dawkować małe porcje tej karmy, ale średnio jej to pomogło. Następnym razem kupię jej taką karmę która ostatnio niezbyt jej smakowała i aż tak jej nie jadła (chyba że głodna bardzo była to z braku laku zje wszystko ).
Jak będzie dzidziuś to ja niestety będę musiała świnkę do innego pokoju przetransportować bo klatka jednak sporo miejsca zajmuje, a łóżeczko gdzieś będę musiała wstawić. A po drugie prosiak tak głośno czasami późnym wieczorem zakwiczy, że aż uszy bolą i wszystkich śpiących domowników potrafi obudzić. Nie wiem jak ona tą rozłąkę ze mną zniesie bo ogólnie jest bardzo towarzyska i jak mnie nie ma w pokoju (albo w domu) to nie chce pić wody (taki jej bunt), ale będzie musiała się przyzwyczaić jakoś.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja córka co pt ma w przedszkolu na obiad. Też muszę sobie zrobić.

Jestem po rozmowie z szefem. Gites facet jako pracodawca.
To ja się chce do tego przedszkola zapisać
Super, że rozmowa się udała

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:43   #4143
magdalennne
Wtajemniczenie

Popłakałam się przy tym pamiętniku Najbardziej przy fragmencie o kłótniach rodziców, bo u nas ostatnio dużo tego

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A jaką składkę płacisz? Bo ja teraz chcę sobie od marca podnieść i zastanawiam się na jaką wysokość....
Wiesz co, mi to opłaca pracodawca razem z innymi składkami, tyle że on nie ponosi żadnych kosztów... składka jest 2,5% od kwoty brutto, czyli niewiele. Nie wiem szczerze mówiąc, ile jest normalnie na umowie o pracę.

Cytat:
Wszystko dodbrzeeeeeee. Stawiam soczki
Dzidziuś ma 7 cm i machał wszystkim co ma A ma rączki i nóżki i po 5 paluszków, co ładnie na zdjęciu doktor uchwycił Przezierność 1,7, nos mamy, wszystkie narządy są
Super Świętujemy!
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:47   #4144
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Dzidziuś ma 7 cm i machał wszystkim co ma A ma rączki i nóżki i po 5 paluszków, co ładnie na zdjęciu doktor uchwycił Przezierność 1,7, nos mamy, wszystkie narządy są
A widzisz! Mówiłam Ci że wszystko będzie dobrze. Mam nadzieję, że teraz już będziesz spokojniejsza

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:51   #4145
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
A widzisz! Mówiłam Ci że wszystko będzie dobrze. Mam nadzieję, że teraz już będziesz spokojniejsza
Od teraz oficjalnie jestem w ciąży

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Treaz czekamy na realcję Dotki
A fiazo pisała jak rozmowa z szefem? Niby przeleciałam na szybko co pisałyście, ale nie zauważyłam nic...
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:51   #4146
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Jestem nikomu niepotrzebna Chciałam wrócić od jutra do pracy, ale już mają za mnie zastępstwo i nie wiem czy w ogóle będę miała gdzie wracać Po co ja brałam to zwolnienie O ja głupia... Uległam TŻ i mam Zwariuję w domu
Odpoczniesz sobie, ja też zastanawiam się czy nie pójść na zwolnienie od lutego. Jeżeli masz ok pracodawce to wrócisz, a jak nie to po macierzyńskim też może być różnie.

Nie chcę nikogo straszyć, ale moja koleżanka wróciła do pracy jednego dnia a na drugi dostała wypowiedzenie. Była na zwolnieniu cala ciążę, bo wcześniej miała dwa poronienia.

A z tej samej pracy dziewczyna poszła później na zwolnienie i jak wróciła to było to samo. Tylko w brodę sobie pluje, że mogła wcześniej iść.

Cytat:
Napisane przez DAISSY Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem teraz w 9 tygodniu ciąży, ale ani razu nie miałam nudności czy wymiotów, nie odrzuca mnie od jedzenia - mogę jeść wszystko, nie mam nadwrażliwości na zapachy. Czy któraś też tak miała? Jedyne moje dolegliwości to: bolące, powiększone piersi (z widocznymi żyłkami), senność oraz huśtawka nastrojów, do tego nienajlepiej sypiam w nocy.
Tylko pozazdrościć. Przynajmniej wyniki będziesz miała ok. Ja wymiotuję okropnie, nic fajnego, początek anemii w moczu też nie fajnie.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:56   #4147
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje My na genetyczne we czwartek się udajemy z moim brzuchem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:57   #4148
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Treaz czekamy na realcję Dotki
A fiazo pisała jak rozmowa z szefem? Niby przeleciałam na szybko co pisałyście, ale nie zauważyłam nic...
A owszem. Pisała, że rozmowa ok i szef jest spoko

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Odpoczniesz sobie, ja też zastanawiam się czy nie pójść na zwolnienie od lutego. Jeżeli masz ok pracodawce to wrócisz, a jak nie to po macierzyńskim też może być różnie.

Nie chcę nikogo straszyć, ale moja koleżanka wróciła do pracy jednego dnia a na drugi dostała wypowiedzenie. Była na zwolnieniu cala ciążę, bo wcześniej miała dwa poronienia.

A z tej samej pracy dziewczyna poszła później na zwolnienie i jak wróciła to było to samo. Tylko w brodę sobie pluje, że mogła wcześniej iść.
Też znam taki przypadek. Ja nawet nie liczę, że tam wrócę. Umowa kończy mi się miesiąc po terminie porodu. Muszę się dowiedzieć właśnie czy w ogóle dostanę macierzyński, a jeśli tak to czy muszę mieć umowę przedłużoną, żeby dostać roczny... Mam wolne teraz, to może wybiorę się do ZUSu.
Stary 2013-01-15, 16:57   #4149
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Duży ten TWÓJ dzieć..chyba jest starszy niz 12t 6 d??

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 16:59   #4150
Neni1984
Zakorzenienie

No troszkę przyspieszył i dziś mamy 13t2d
Stary 2013-01-15, 17:01   #4151
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
No troszkę przyspieszył i dziś mamy 13t2d

Tak tez myślałam bo moj miał 6 cm i 12t i 6 d a 7 to już wielkolud!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:14   #4152
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
gratulacje My na genetyczne we czwartek się udajemy z moim brzuchem
To będziemy trzymać kciuki, ale na bank będzie dobrze U wszystkich na tym wątku jest
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Tak tez myślałam bo moj miał 6 cm i 12t i 6 d a 7 to już wielkolud!
Też się zdziwiłam. Lekarz mówił, że duży dzidziuś Liczę, że w związku z tym do kolejnej wizyty poczuję ruchy
Stary 2013-01-15, 17:28   #4153
Lil89
Przyczajenie

Cytat:

Też znam taki przypadek. Ja nawet nie liczę, że tam wrócę. Umowa kończy mi się miesiąc po terminie porodu. Muszę się dowiedzieć właśnie czy w ogóle dostanę macierzyński, a jeśli tak to czy muszę mieć umowę przedłużoną, żeby dostać roczny... Mam wolne teraz, to może wybiorę się do ZUSu.
ja własnie mam bardzo podobną sytuację i się zastanawiam czy jak umowa wygaśnie a ja będę na zasiłku macierzyńskim to czy zasiłek też można wydłużyć do roku
Lil89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:29   #4154
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny,
dopiero do Was zajrzałam.. W pracy całe 8 godz miałam taki zapiernicz, że nie wiedziałam już jak się nazywam Taka byłam zmęczona, że padłam po obiadku i nawet nie słyszałam jak mąż wyszedł i wrócił po jakimś czasie. Teraz siedzimy przed tv..ogólnie lenistwo. Chyba zaraz zrobię budyń śmietankowy z konfiturką malinowo-waniliową

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:30   #4155
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, mi to opłaca pracodawca razem z innymi składkami, tyle że on nie ponosi żadnych kosztów... składka jest 2,5% od kwoty brutto, czyli niewiele. Nie wiem szczerze mówiąc, ile jest normalnie na umowie o pracę.
Ja też nie mam umowy o pracę
W sumie to żadnej umowy nie mam

Cytat:
Czas najwyższy!

Cytat:

Też się zdziwiłam. Lekarz mówił, że duży dzidziuś Liczę, że w związku z tym do kolejnej wizyty poczuję ruchy
Mój też był większy, a jakoś za szybko nie chciał zacząć kopać
Tylko ja miałam perę centymetrów więcej mojej ochronnej tkanki tłuszczowej, to może dlatego

Mały
Stary 2013-01-15, 17:34   #4156
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
No Kochane, dziękuję za kciuki! Zdałam prawkoooo!! Testy bezbłędnie, a jazda 55 minut w trudnych warunkach, ale do przodu Aj! Cudownie, jestem kierowcą

Teraz idę odespać, bo ciągle się budziłam dziś, dam Filipowi odpocząć po tym stresie...

Buziaki i trzymam kciuki za wizyty
Serdecznie gratuluję zdanego egzaminu! Ja zdawałam w zeszłym roku w marcu - udało mi się za drugim razem wiem jaki to stres.

Wczoraj kłuł mnie brzusio, ale przeszło szybko. A dziś czytałam, że nie wolno w ciąży pić herbatki z hibiskusa, a ja ciągle piłam te owocowe czerwone herbatki typu saga i tam jest go sporo, bo jest na 2 miejscu Już chyba wolno tylko wodę pić...
No i zwariowałam, bo to dopiero 8 tydzień ciąży i nie znam plci, a znalazłam śliczny komplecik Coccodrillo na chłopczyka za małe pieniądze i kupiłam... Bo jestem przekonana, że to będzie chłopczyk, wszyscy tak mówią, my tak czujemy i u TŻta w rodzinie prawie sami chłopcy... Najwyzej sprzedam jak bedzie dzziewczynka Zdj. w załączniku.
Co do innych zakupów to na liście mam na pewno emulsję do kąpieli Emolium, w aptece kosztuje 40zł za 400ml, ale na Allegro można kupić w cenie 19,90. Nie ma po tym żadnych problemów ze skórą, a jak my rodzimy w lato, kiedy może być gorąco, to skóra może się odparzać tym bardziej.

Co do imion, to dla dziewczynek podoba mi się dużo, m.in. Zosia, ale dla chłopców to żadne tak naprawdę do mnie nie przemawia. Tak średnio podoba nam się Szymon, mi jeszcze Tomek i Adaś, ale u nas w rodzinie jest kilku Tomków, a Adaś się nie najlepiej kojarzy.

Ja też sie balam powiedzieć w pracy, bo dopiero zaczęłam pracę, teraz bedzie 6 miesiąc jak pracuję na umowie, wcześniej byłam rok na stażu, no i od razu ciąża, ale o dziwo nie było sie czego bać, zareagowała dyrektorka bardzo pozytywnie, kazała mi się nie martwić, bo umowa kończy mi sie w czerwcu, powiedziała, ze mi przedłuży na rok żeby mi sie wszystko należało.

Co do pieluch, to mój brat ma 7-miesięczną córeczkę i oni używali różnych, uznali, ze dada w porównaniu do pampersów są takie grube waciaki i nie zbierają tej wilgoci w żel, tylko wsiąka i może dzieciaczek czuć mokro. Polecają Huggiesy i Pampersy.

My chcemy pomalować na wiosnę pokój i też mierzyłam gdzie wstawić łóżeczko, bo w naszym pokoju już nie ma gdzie palca włożyć, muszę wystawić chyba naszą komodę jedną do innego pokoju, żeby weszło łóżeczko.

Sudocrem polecam, jest baardzo wydajny, więc opłaca sie go kupować i naprawdę dobry, używam na niespodzianki skórne i jest niezastąpiony.
Ależ dużo piszecie, nie mogę nadążyć!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2936637654_1.jpg (49,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2936637654_2.jpg (45,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2936637654_3.jpg (82,2 KB, 16 załadowań)
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:37   #4157
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
To będziemy trzymać kciuki, ale na bank będzie dobrze U wszystkich na tym wątku jest

czekaj czekaj, pod koniec bedziesz narzekać, że taki duży

Ja dzisiaj widziałam koleżankę i dopiero się dowiedziałam, że jest w ciązy. Najlepsze jest to ze ma termin 2 tygodnie przede mną i ma duży brzuch już.. a ona o mnie nie wie i nawet nie wyczaila :P inna kwestia, ze staram sie nie zakładać juz takich obcisłych ubran, ale nie mam raczej brzucha. w du*e mi za to poszło i w boczki
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:43   #4158
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj widziałam koleżankę i dopiero się dowiedziałam, że jest w ciązy. Najlepsze jest to ze ma termin 2 tygodnie przede mną i ma duży brzuch już.. a ona o mnie nie wie i nawet nie wyczaila :P inna kwestia, ze staram sie nie zakładać juz takich obcisłych ubran, ale nie mam raczej brzucha. w du*e mi za to poszło i w boczki
Na tej podstawie też się płeć wróży
ale nie pamiętam czy to na chłopca czy dziewczynkę

Mały
Stary 2013-01-15, 17:45   #4159
Neni1984
Zakorzenienie

Rozmawiałyście o kremach na odparzenia i inne problemy skórne. Ponoć lepszy od Sudocremu jest Sudomax - nie zawiera alkoholu benzylowego, który uczula. Duży plus za to jak również za brak parabenów.
Stary 2013-01-15, 17:46   #4160
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
O pracy i szefie pisałam ja.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:47   #4161
Neni1984
Zakorzenienie

Ponoć wybrzusza na chłopca.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
No właśnie tak mi się wydawało
Stary 2013-01-15, 17:52   #4162
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
czekaj czekaj, pod koniec bedziesz narzekać, że taki duży

Ja dzisiaj widziałam koleżankę i dopiero się dowiedziałam, że jest w ciązy. Najlepsze jest to ze ma termin 2 tygodnie przede mną i ma duży brzuch już.. a ona o mnie nie wie i nawet nie wyczaila :P inna kwestia, ze staram się nie zakładać juz takich obcisłych ubran, ale nie mam raczej brzucha. w du*e mi za to poszło i w boczki
ja też staram się zakładać luźniejsze tuniki i sweterki.. a i w nich już się brzuchol odznacza i niedługo będę musiała powiedzieć w pracy, żeby koleżanki nie myślały, że tyję, bo za dużo żrę coraz trudniej mi ten brzuch zakryć, a od gumki w legginsach tylko dodatkowe fałdki mi się odznaczają

Stary 2013-01-15, 17:54   #4163
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Ponoć wybrzusza na chłopca.
nie zawsze wlasnie.
ja dziewczyna jestem, a moja mama od razu miala duzy brzuch.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:58   #4164
dzoan
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że jak brzuch jest z przody tylko, taki bardziej szpikulec, bez boczków to chłopak, a jak brzuchol rozlany, od boczków aż idzie, to na dziewczynkę u moich 3 koleżanek to się sprawdziło

Stary 2013-01-15, 17:58   #4165
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
nie zawsze wlasnie.
ja dziewczyna jestem, a moja mama od razu miala duzy brzuch.
Ech te zabobony... nic się nie chcą sprawdzać
Ja nie wiem kto je wymyślał w takim razie

Mały
Stary 2013-01-15, 18:03   #4166
Neni1984
Zakorzenienie

Na moją mamę mówili chłopaczara A jestem ja
Stary 2013-01-15, 18:03   #4167
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

ja mam rozlany brzuch, duza dupe i biodra.
ale my czekamy na chlopca, i co teraz?? hahah

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:09   #4168
Anulka_p
Zakorzenienie

No i rozpłakałam się nad Pamiętnikiem z brzucha...Słodki opis z brzuszka
I mój ulubiony fragment:
"Lubię ciepłą kąpiel i fajną muzykę. Nie, nie poważną. Mama też próbowała mnie namówić na Bacha i Mozarta. Nie wiedziałem, co jest grane: przecież zawsze słuchała rocka! Na szczęście długo nie wytrzymała. Teraz słuchamy dużo spokojnych, optymistycznych kawałków. Bywa, że nawet sobie tańczymy. Co to musi być za kobieta! Oddałbym kawałek pępowiny za to, żeby choć przez chwilę ją zobaczyć. Czasami mi się śni, że się do niej przytulam. I jest mi wtedy tak dobrze, tak cudownie..."

Mnie też się śni, że mojego dzidziola przytulam i też oddałabym wiele żeby już go zobaczyć

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że jak brzuch jest z przody tylko, taki bardziej szpikulec, bez boczków to chłopak, a jak brzuchol rozlany, od boczków aż idzie, to na dziewczynkę u moich 3 koleżanek to się sprawdziło
E, nieprawda. Moja siostra w poprzedniej i tej ciąży ma rozlany brzuch, z boczkami, a spodziewa się drugiego syna
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:09   #4169
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Na tej podstawie też się płeć wróży
ale nie pamiętam czy to na chłopca czy dziewczynkę
Podobno jak idzie w biodra to na dziewczynkę. Ale wydaje mi się, że zawsze są wyjątki

Cytat:
A to przepraszam. Pomyliło mi się cos
Stary 2013-01-15, 18:10   #4170
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ech te zabobony... nic się nie chcą sprawdzać
Ja nie wiem kto je wymyślał w takim razie
Kobiety, które nie miały dostępu do wizazu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości