|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Dziewczyny, od 23 tygodnia takie skurcze to będą często, normalne są?
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Garatki ![]() No i swoją drogą szybko ten egzamin! Będę trzymać kciukasy
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie pierwszy raz więc nie panikuję jeszcze. A u Ciebie jak było?
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przewijak-fajny ale nie jest konieczny, zamiast sudocremu polecają linomag, mówi, że mały ma uczulenie na oliwki i ogółem połózna mówiła, że kiedyś lepsze-i musi kompać w oliatum.
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Podgrzewacz chyba dopasowuje się do butelek. Nie wiem czy to znajoma czy tutaj było, że butelki TT są nieco szersze i trzeba uważać jaki podgrzewacz do tego się kupi.
|
#1148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będziesz zdawać na tych nowych zasadach teorię? czy sama praktykę? Cytat:
Cytat:
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie od czwartku codziennie kilka razy... Mąż się zmartwił i czytał w necie, że to normalne.
Dziewczyn tutaj też się pytałam dzisiaj i pisały żeby nie panikować, obserwować jak często, jak długo pojawia się skurcz. |
|
|
|
#1151 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja
Co tam dziewczyny ? dzieje się tu coś ciekawego ? nie mam czasu czytac, ale może ktoś zreferuje niusy Tak, tak wiem! Axella będzie miała córkę a jednaaaak My mamy 21 tc, jeszcze nie wzięłam ani jednego dnia wolnego w pracy, ani jednego l4 czas to zmienic. W lutym wybieram się na wolne, już nie wyrabiam psychicznie ze stresem. Odliczam dni ... Z drugiej strony mam niezłą fuchę i chciałabym mieć do czego wrócić bo ciągle się zastanawiam czy damy radę finansowo z dzieckiem. Też macie takie schizy ? ![]() Moja mała złośnica też mnie stresuje czasami przez 3 dni się nie rusza, (albo ja w biegu nie mam czasu nawet na chwilę się skupic i wsluchac w te ruchy). Klade się wieczorami z reką na brzuchu i NIC. No ale dzisiaj się reaktywowała ufff a jutro wizyta. Na wizycie mam zamiar trochę popanikowac. Pani dr moja ostatnio mnie trochę zlała, bo wiedziała że idę na połówkowe do innego ośrodka i co się będzie wysilać, tam wszystko pomierzą . Ale jej płace wiec chce przy każdej wizycie wiedzieć ile dziecko warzy, mierzy jakie ma tętno etc. Trzymam kciuki za Wasze wizyty, jutro dam znac
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Własnie przeczytałam artykuł na temat obecności ojca dziecka przy porodzie. Jak się na to zapatrujecie? Mój TŻ uparł się że chce być, ale ja obawiam się, że pomimo dobrych chęci i zapewnień z jego strony, może się coś zmienić między nami.
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cuuuuuda Gratuluję ![]() Cytat:
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie racja, jak będę widziała jakieś chłopięce ładne rzeczy w fajnych cenach to mogę tak zrobić, albo jakieś powtarzające się ![]() Ja też lubię jak do gin chodzi ze mną mąż, nie pozwala mi później panikować no i przeżywa ze mną pewnie więcej niż gdybym chodziła sama
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli Twój chce to musicie to przedyskutowac bo najważniejszy twoj komfort psychiczny
|
|
#1157 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak, sama robiłam, zaraz poszukam przepisu i Ci wkleję
![]() Było znośnie, więcej z Bartkiem rozmawiałam, bo pomagał mi zrozumieć te wszystkie sprawy ZUSowe A z B. zamieniłam parę słów, ale bez większej ciepłoty z mojej strony.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jak już poznam płeć, to też spróbuję coś na all w zestawie upolować ![]() A co do rozmiarów, to ja jestem niewymiarowa i bez mierzenia rzadko kupuję, a już na pewno nie kupuję drogich rzeczy. Ciążówy z H&M kupiłam w r38, ale są ciut przy szerokie w pasie, mają jednak szlufki na pasek, więc pół biedy (chociaż z dupy mi nie spadają, jak brzuszek będzie większy to pewnie w ogóle będą idealnie leżały), leginsy natomiast S/M i powiem Ci, że mogłyby być ciut mniejsze. No, ale nic... Znoszę ![]() Cytat:
Super! Jak się czułaś za kierownicą? Jak wrażenia? Kciuki oczywiście będą
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój chciał być ale mu najpierw powiedziałam, że nie ma mowy. Jednak ostatnio naczytałam się jak to mąż jest pomocny itp. więc powiedziałam mu że chcę jednak żeby był. On wielkie oczy i chyba nie jest za bardzo na to przygotowany...Ale będzie jeszcze szkoła rodzenia to będzie miał czas się zastanowić, zresztą ja też. |
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ciekawe już szukają kogoś na moje miejsce (koniecznie mężczyzny), więc liczą się z tym że pójdę na jakieś l4. tylko że ja nie chcę iść na l4, o ile nie będzie tego wymagało zdrowie i bezpieczeństwo dzieciątka.
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna natomiast kupic uniwersalny podgrzewacz innej marki i on pasuje do wszystkich typow butelek.
|
|
|
|
|
#1164 | |||
|
Zakorzenienie
|
dopiero wróciłam
spróbuję troszkę nadrobić.. ale dużo napisałyście przez te pare godzin mmm... brzmi pysznie, rozpieszcza Cię ten Tż ![]() a jaki farsz robi? ![]() Cytat:
![]() bardzo ładnie ![]() spaghetti najszybciej i najmniej kłopotliwe, więc nie chciało mi się zmieniać menu ![]() ale sosik zrobiłam sama, z koncentraty było pyyyycha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pawie oczko ale fajnie masz z tą szkołą rodzenia ![]() super opowiadaj nam jak najczęściej, chociaż poczytamy ![]() Anoxee za pilne nadrobienie 20 stron |
|||
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Wejdź na lidl.pl i zobacz ofertę na poniedziałek 21 stycznia
|
#1167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O wsparciu z domu coś wiemy, dostałam laptopa ze zdalnym pulpitem.. tylko kurcze to taka trochę smycz
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko wage.Cytat:
poinformowalismy tez moja siostre, ze w razie czego bedzie "zastepstwem", wiec i ona jest zaangazowana bardzo sie cieszyla, ze chce ja tam tez ze soba miec :P razem bedzie im razniej. wiem, ze siostra panikowac nie bedzie, tz w razie czego wyluzuje jakims glupim tekstem...no i mamy w moim szpitalu szwagierke siostry, wiec i ona (a jesli nie mialaby dyzuru to jakas jej kolezanka) bedzie w pogotowiu mamie nie proponowalam, bo ona bedzie sie bardziej stresowala niz ja. mysle, ze rozwiazanie jest calkiem fajne tz bedzie wsparciem, ale nie bedzie mial tej presji, ze musi byc. jesli uzna, ze nie chce wychodzic, to moze zostac do konca.
|
||
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko zazdroszczę Ci tej szkoły rodzenia. Zabierz mnie ze sobą
![]() Cytat:
najlepiej na komórce robić w kalendarzu licząc że pierwszy dzień okresu to początek pierwszego tyg. Ja tak robię i mi się zgadza. Dziś mamy 24tc i 4 dni![]() umowa o pracę ale na jaki okres? i oddaj mi kieckę dla małej Mysia jak to nie ma w krakowie? są na bronowicach był fajny![]() Ten zestaw ciuszków jest extra |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
ja bylam przy dwoch porodach mojej psiapisoly i ona byla przy moim pierwszym i teraz bedzie przy drugim , nie chce zeby patrzyl na to wszystko heheh
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

chyba nie było tak źle
Egzamin mam 29 stycznia (urodziny mojego męża
) - już wiecie kiedy trzymać kciuki

Tak, tak wiem! Axella będzie miała córkę

ale cuuuuuda
Gratuluję