Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 19:01   #1141
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Dziewczyny, od 23 tygodnia takie skurcze to będą często, normalne są?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:01   #1142
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
dzisiaj miałam pierwszą jazdę chyba nie było tak źle Egzamin mam 29 stycznia (urodziny mojego męża ) - już wiecie kiedy trzymać kciuki
Nooo jeśli u Ciebie tyle śniegu co u mnie i takie paskudne ulice to musiało się jeździć ciekawie

Garatki

No i swoją drogą szybko ten egzamin!
Będę trzymać kciukasy

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:05   #1143
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od 23 tygodnia takie skurcze to będą często, normalne są?
ja nie wiem czy normalne czy nie, zadzwoniłam dziś do lekarza i kazał mi brać 3 razy dziennie po 2 tabletki nospy
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:06   #1144
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki
dzisiaj miałam pierwszą jazdę chyba nie było tak źle Egzamin mam 29 stycznia (urodziny mojego męża ) - już wiecie kiedy trzymać kciuki
dzisij pierwsza jazda?? i za 2 tuyg. juz egzamin????????
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:08   #1145
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy normalne czy nie, zadzwoniłam dziś do lekarza i kazał mi brać 3 razy dziennie po 2 tabletki nospy
U mnie pierwszy raz więc nie panikuję jeszcze. A u Ciebie jak było?

Stary 2013-01-15, 19:09   #1146
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to dobrze. życz mu smacznego od nas

i jak tam maluszek? jak bratowa będzie miała jakieś wskazówki co do wyprawki itp. to daj znać każda opinia młodej mamy może się przydać

kolega z klasy mojego męża został ojcem - właśnie dostaliśmy zdjęcie małego, ale to takie maleństwo urodzone niby niecałe 2 tygodnie przed terminem ale jedynie 50 cm i niecałe 3 kg
powiedziała, że według niej co zawaliła: nie kupiła od razu podgrzewacza
przewijak-fajny ale nie jest konieczny, zamiast sudocremu polecają linomag, mówi, że mały ma uczulenie na oliwki i ogółem połózna mówiła, że kiedyś lepsze-i musi kompać w oliatum.
Stary 2013-01-15, 19:11   #1147
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
przewijak-fajny ale nie jest konieczny, zamiast sudocremu polecają linomag, mówi, że mały ma uczulenie na oliwki i ogółem połózna mówiła, że kiedyś lepsze-i musi kompać w oliatum.
Podgrzewacz chyba dopasowuje się do butelek. Nie wiem czy to znajoma czy tutaj było, że butelki TT są nieco szersze i trzeba uważać jaki podgrzewacz do tego się kupi.

Stary 2013-01-15, 19:15   #1148
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki
a jak się czułaś za kierownicą? a kciuki będą, tylko przypomnij się trochę wcześniej bo moja pamięć już nie ta co kiedyś
będziesz zdawać na tych nowych zasadach teorię? czy sama praktykę?

Cytat:
Napisane przez deb
z takimi zaleceniami się spotkałam. słuchaj lekarza, on wie co robi możesz ewentualnie dodać trochę magnezu do diety

Cytat:
Napisane przez nuna2
dobrze wiedzieć, dzięki a o linomagu słyszałam. czytałam tez że zamiast oliwek lepiej stosować przegotowaną oliwę z oliwek bo to bardziej naturalne i zdrowsze. ale nie zagłębiałam się w temat póki co
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:17   #1149
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Podgrzewacz chyba dopasowuje się do butelek. Nie wiem czy to znajoma czy tutaj było, że butelki TT są nieco szersze i trzeba uważać jaki podgrzewacz do tego się kupi.
dokladnie , ostatnio dodalam linka do takiego uiwersalnego , jest na allegro za 3o pare zl. i jest do rozych, sa wymienione
Stary 2013-01-15, 19:18   #1150
deb
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie pierwszy raz więc nie panikuję jeszcze. A u Ciebie jak było?
U mnie od czwartku codziennie kilka razy... Mąż się zmartwił i czytał w necie, że to normalne.
Dziewczyn tutaj też się pytałam dzisiaj i pisały żeby nie panikować, obserwować jak często, jak długo pojawia się skurcz.
Stary 2013-01-15, 19:18   #1151
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Heja
Co tam dziewczyny ? dzieje się tu coś ciekawego ? nie mam czasu czytac, ale może ktoś zreferuje niusy Tak, tak wiem! Axella będzie miała córkę a jednaaaak

My mamy 21 tc, jeszcze nie wzięłam ani jednego dnia wolnego w pracy, ani jednego l4 czas to zmienic. W lutym wybieram się na wolne, już nie wyrabiam psychicznie ze stresem. Odliczam dni ... Z drugiej strony mam niezłą fuchę i chciałabym mieć do czego wrócić bo ciągle się zastanawiam czy damy radę finansowo z dzieckiem. Też macie takie schizy ?

Moja mała złośnica też mnie stresuje czasami przez 3 dni się nie rusza, (albo ja w biegu nie mam czasu nawet na chwilę się skupic i wsluchac w te ruchy). Klade się wieczorami z reką na brzuchu i NIC. No ale dzisiaj się reaktywowała ufff a jutro wizyta.
Na wizycie mam zamiar trochę popanikowac. Pani dr moja ostatnio mnie trochę zlała, bo wiedziała że idę na połówkowe do innego ośrodka i co się będzie wysilać, tam wszystko pomierzą . Ale jej płace wiec chce przy każdej wizycie wiedzieć ile dziecko warzy, mierzy jakie ma tętno etc.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty, jutro dam znac
Stary 2013-01-15, 19:20   #1152
angie83
Raczkowanie

Własnie przeczytałam artykuł na temat obecności ojca dziecka przy porodzie. Jak się na to zapatrujecie? Mój TŻ uparł się że chce być, ale ja obawiam się, że pomimo dobrych chęci i zapewnień z jego strony, może się coś zmienić między nami.
Stary 2013-01-15, 19:21   #1153
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam jeszcze jaki ze mnie łowca lumpeksowy i spadam się położyć

Dziś była wyprzedaż wszystko po 1 zł, więc nie sądziłam, że znajdę takie cuda. A Tu komplet;

body z krótkim rękawem, pajac, czapeczka, śliniak, wszystko nowe z metką! za cały komplet 4 zł!!!!

sukieneczka z bawełnianą bluzeczką, też nowa, za 2 zł !!!

Kupiłam jeszcze sobie tunikę w meksykańskie wzory nową z atmosphere za 1zł, tunikę czarną w kolorowe kwiatki też 1 zł, nie ma śladów zniszczenia, ale już nie było metki , i nowe spodnie dla chrześnicy Tż takie malinkowe jeansy też za 1 zł, w sumie obkupiłam się za 9 zł a cała siatka takich cudów
Łojesos ale cuuuuuda Gratuluję

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka wizażowa zaczęła rodzić. O matko, matko.
Trzymam za nią kciuki.
Tydzień przed terminem
Jak jeszcze nie urodziła to trzymamy kciuka

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:23   #1154
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
nie no nie będę Cie fatygowaćale mogłabyś kupować więcej tych ciuszków i np. wystawiać na allegro np. ten zestaw za 30-35 zł myślę, ze od ręki by poszedł

niestety tę szkołę prowadzi fundacja przy szpitalu, sam szpital nie jest organizatorem. Opinie szkoła ma bardzo dobre, już czytałamnie mam w planach opłacania położnej, więc chcę tam iść, żeby się zaznajomić z tymi wszystkimi sprawami a jak mówisz warto. W dużej mierze chodzi mi też o męża, może powiedzą tam rzeczy, które będą przydatne, jakoś przygotują go na to jaki to jest hardcore, z resztą ja lubię jak on chodzi ze mną, bo przynajmniej wszystko zapamiętujedlatego też jest dobrym towarzyszem wizyt u lekarza, bo ja to po wyjściu z gabinetu ciemna masa

W sumie racja, jak będę widziała jakieś chłopięce ładne rzeczy w fajnych cenach to mogę tak zrobić, albo jakieś powtarzające się

Ja też lubię jak do gin chodzi ze mną mąż, nie pozwala mi później panikować no i przeżywa ze mną pewnie więcej niż gdybym chodziła sama
Stary 2013-01-15, 19:23   #1155
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Własnie przeczytałam artykuł na temat obecności ojca dziecka przy porodzie. Jak się na to zapatrujecie? Mój TŻ uparł się że chce być, ale ja obawiam się, że pomimo dobrych chęci i zapewnień z jego strony, może się coś zmienić między nami.
mój mąż nie chce- i go nie zmuszam ale jeśli Twój chce to musicie to przedyskutowac bo najważniejszy twoj komfort psychiczny
Stary 2013-01-15, 19:23   #1156
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
piekne ciuszki i ta cena!!! jutro jade na ciuszki
powodzenia
Stary 2013-01-15, 19:24   #1157
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
sami robiliście tę serowo-porową? Jeśli tak poproszę o przepis
Tak, sama robiłam, zaraz poszukam przepisu i Ci wkleję

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Pamiętam. Mam nadzieję, że było znośnie.
Było znośnie, więcej z Bartkiem rozmawiałam, bo pomagał mi zrozumieć te wszystkie sprawy ZUSowe A z B. zamieniłam parę słów, ale bez większej ciepłoty z mojej strony.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Przyszedł Asos ;(

za duże wszystko ;( w dupie mam ich tabele, bo wsyztsko za duże:/ torbkę zostawiam, jedną sukienkę przerobię a pozostałe 2 odsyłam. Dobrze, że wysyłka do uk tylko 16 zł:/
Uuuuu... No, ale dobrze, że chociaż coś tam zostawisz sobie, mniejsze rozczarowanie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość

produkowałam posta pół godziny i jeden klik mi go wywalił
To się streszczę, jak zwykle spóźniona w nowym wątku

dołaczam się do podziękowań, przyda się na pewno

Widzę dziewczyny, że szalejecie z zakupami. Ja w końcu się zaczęłam rozglądać.. Weszłam w zeszłym tygodniu do lumpka.. ale nie było rewelacji. Nakupiłam trochę rzeczy po złotówce, spodnie na gumkach, koszulki.. W domu się z siebie śmiałam, bo kupiłam np. bojówki rozmiar 56... zamęczyłabym noworodka
No, ale to pierwsze zakupy

Potem wpadłam się rozejrzeć na alllegro i tracąc głowę na moment, wygrałam aukcję
http://allegro.pl/hm-next-chlopiec-w...928387046.html

Miałam się tylko rozjerzeć Ale podoba mi się ta paka
Czas na poważniejsze rzeczy.. wózek, łóżeczko...

A jak dziewczyny u Was z ciuchami ciązowymi? Mnie wkurza rozmiarówka
Noszę rozmiar 36.. no teraz wiadomo, że inny, ale nie przytyłam mocno, tylko talia i brzuszek...
I tak..

- W C&A zamówiłam on line sukienke rozmiar 36/38 - przyszła "wielka fartucha" - będzie w sam raz na 9ty miesiąc
- W H&M przypadkiem mierząc różne rzeczy z wyprzedażowego wieszaka odkryłam, że najlepiej leżą S-ki właśnie z serii "Mama" - Dzianinowe sukienki, tuniki... świetne, wygodne i wbiję sie w nie długo
- ASOS - na spodnie czekałam baardzo - bo nie mam żadnych teraz.
Rurki Asos Maternity, rozmiar 38 - ledwo sie w nie wbiłam Regulowany pas naciągniety na maxa, a przeciez brzuszek dopiero rośnie.. Dyskomfort, ucisk... ponosze je pewnie max do lutego

Jedno już wiem na pewno. bez mierzenia moge kupic jedynie rajstopy.. chociaż.... szkoda, że nie mozna zmierzyć
Super ten zestawik dla chłopczyka!
Ja jak już poznam płeć, to też spróbuję coś na all w zestawie upolować

A co do rozmiarów, to ja jestem niewymiarowa i bez mierzenia rzadko kupuję, a już na pewno nie kupuję drogich rzeczy. Ciążówy z H&M kupiłam w r38, ale są ciut przy szerokie w pasie, mają jednak szlufki na pasek, więc pół biedy (chociaż z dupy mi nie spadają, jak brzuszek będzie większy to pewnie w ogóle będą idealnie leżały), leginsy natomiast S/M i powiem Ci, że mogłyby być ciut mniejsze. No, ale nic... Znoszę

Cytat:
Hej mamuśki

Super! Jak się czułaś za kierownicą? Jak wrażenia?
Kciuki oczywiście będą

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:24   #1158
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm też właśnie czytałam ten artykuł i się zastanawiam..
Mój chciał być ale mu najpierw powiedziałam, że nie ma mowy. Jednak ostatnio naczytałam się jak to mąż jest pomocny itp. więc powiedziałam mu że chcę jednak żeby był. On wielkie oczy i chyba nie jest za bardzo na to przygotowany...Ale będzie jeszcze szkoła rodzenia to będzie miał czas się zastanowić, zresztą ja też.
Stary 2013-01-15, 19:24   #1159
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
to bierz wszystko jak leci kolezanki na forum na pewno odkupia

-
zobaczę co jutro wyrzucą
Stary 2013-01-15, 19:25   #1160
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes
My mamy 21 tc, jeszcze nie wzięłam ani jednego dnia wolnego w pracy, ani jednego l4 czas to zmienic. W lutym wybieram się na wolne, już nie wyrabiam psychicznie ze stresem. Odliczam dni ... Z drugiej strony mam niezłą fuchę i chciałabym mieć do czego wrócić bo ciągle się zastanawiam czy damy radę finansowo z dzieckiem. Też macie takie schizy ?
ja nie mam schiz, ja mam prawie jasną sytuację po rozmowie z szefem tzn. pół roku mojej nieobecności zniosą (a najlepiej żebym ich w tym czasie wspierała z domu), ale to max. przy dłuższej nieobecności oni szukają kogoś na moje miejsce, ja wracam i po okresie ochronnym dostaję wypowiedzenie.
co ciekawe już szukają kogoś na moje miejsce (koniecznie mężczyzny), więc liczą się z tym że pójdę na jakieś l4. tylko że ja nie chcę iść na l4, o ile nie będzie tego wymagało zdrowie i bezpieczeństwo dzieciątka.
Stary 2013-01-15, 19:26   #1161
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydaje mi się, że jak na standardowe badanie krwi, bo pobierają krew tylko, tyle, że 2 razy. Chyba ...
u mnie pobierali krew właśnie dwa razy, na czczo i po 2 godz. a wyniki miałam na następny dzień
Stary 2013-01-15, 19:26   #1162
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ja pisalam. znajoma kazala mi sie okreslic z butelkami, bo tommee tippee nie beda pasowaly do podgrzewacza avent i odwrotnie. te dwie firmy ze soba chyba rywalizuja mozna natomiast kupic uniwersalny podgrzewacz innej marki i on pasuje do wszystkich typow butelek.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:26   #1163
pawie_oczko
Wtajemniczenie

mi nie działają te linki
Stary 2013-01-15, 19:31   #1164
lonely_lady
Zakorzenienie

dopiero wróciłam
spróbuję troszkę nadrobić..
ale dużo napisałyście przez te pare godzin
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zapiekane faszerowane papryczki
małż robi jak każdy obiad od września
mmm... brzmi pysznie, rozpieszcza Cię ten Tż
a jaki farsz robi?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
trochę mi się urosło
jak przekręcone zdjęcie to sorry, bawiłam się 15 min i nadal się nie chce ustawić
rośniemy, rośmiemy
bardzo ładnie

Cytat:

Ty masz zdrowie ... ja bym zmieniła menu
spaghetti najszybciej i najmniej kłopotliwe, więc nie chciało mi się zmieniać menu
ale sosik zrobiłam sama, z koncentraty było pyyyycha

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć dzieczyny, trochę mnie nie było.
Po wizycie pojechałam do pracy po rmua, zawieźć zwolnienie i poplotkować, zeszło się ze 2h Potem w domciu robiłam obiadek i próbowałam nadrabiać, ale stwierdziłam, że Wam najpierw napiszę co i jak u nas

Wizyta ok, bez usg (ale u mnie to standard,, na usg dostaje dodatkowe skierowania), z badania na samolocie wynika, że szyjka w porządku, zamknięta, macica jak na 24tc więc spoko. Posłuchałyśmy kochanego serduszka troszkę i dostałam zwolnienie do kolejnej wizyty czyli 12.02.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Pytanie do mam: A tą szczoteczką to się myje, jak już ząbki są, czy jak same dziąsełka jeszcze, to też??
mi się wydaje, że jak zaczyna już ząbkować

Pawie oczko ale fajnie masz z tą szkołą rodzenia
super opowiadaj nam jak najczęściej, chociaż poczytamy

Anoxee za pilne nadrobienie 20 stron

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:31   #1165
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja póki co nie chcę męża przy sobie. chce się skupić na porodzie, a nie skupiać swoich wrzasków na nim że nie tak trzyma mnie za rękę albo wyładowywać się na nim w inny sposób. bo ja potrafię być okropna, i nie umiem do końca przewidzieć jak ta moja wredność i okropność uaktywnia się przy porodzie. a mój mąż to rozumie, bo wie że ja wolę być sama w pewnych sytuacjach. ale może mi się jeszcze odmieni
Stary 2013-01-15, 19:31   #1166
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mi nie działają te linki
Wejdź na lidl.pl i zobacz ofertę na poniedziałek 21 stycznia

Stary 2013-01-15, 19:33   #1167
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja nie mam schiz, ja mam prawie jasną sytuację po rozmowie z szefem tzn. pół roku mojej nieobecności zniosą (a najlepiej żebym ich w tym czasie wspierała z domu), ale to max. przy dłuższej nieobecności oni szukają kogoś na moje miejsce, ja wracam i po okresie ochronnym dostaję wypowiedzenie.
co ciekawe już szukają kogoś na moje miejsce (koniecznie mężczyzny), więc liczą się z tym że pójdę na jakieś l4. tylko że ja nie chcę iść na l4, o ile nie będzie tego wymagało zdrowie i bezpieczeństwo dzieciątka.
Czyli co, roczny macierzyński nie dla Ciebie ? trochę taki szantażyk, wracasz po pół roku albo szukaj innej pracy
O wsparciu z domu coś wiemy, dostałam laptopa ze zdalnym pulpitem.. tylko kurcze to taka trochę smycz
Stary 2013-01-15, 19:35   #1168
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Na wizycie mam zamiar trochę popanikowac. Pani dr moja ostatnio mnie trochę zlała, bo wiedziała że idę na połówkowe do innego ośrodka i co się będzie wysilać, tam wszystko pomierzą . Ale jej płace wiec chce przy każdej wizycie wiedzieć ile dziecko warzy, mierzy jakie ma tętno etc.
teraz juz dlugosci lekarz nie bedzie Ci podawal tylko wage.

Cytat:
moj zawsze byl na nie, bo wymieka na widok krwi :P ale kiedy na poczatku ciazy wyladowalismy na izbie przyjec tuz pod porodowka napatrzyl sie na innych tatusiow, ktorzy w trakcie porodu szli sobie na kawe (zmieniala go np. sistra albo mama rodzacej), spacerowali z zonami po korytarzu itd. stwierdzil, ze chce isc ze mna. w chwili obecnej ustalilismy, ze bedzie przy mnie, a przy partych po prostu wyjdzie i poczeka az sie akcja skonczy poinformowalismy tez moja siostre, ze w razie czego bedzie "zastepstwem", wiec i ona jest zaangazowana bardzo sie cieszyla, ze chce ja tam tez ze soba miec :P razem bedzie im razniej. wiem, ze siostra panikowac nie bedzie, tz w razie czego wyluzuje jakims glupim tekstem...no i mamy w moim szpitalu szwagierke siostry, wiec i ona (a jesli nie mialaby dyzuru to jakas jej kolezanka) bedzie w pogotowiu mamie nie proponowalam, bo ona bedzie sie bardziej stresowala niz ja.
mysle, ze rozwiazanie jest calkiem fajne tz bedzie wsparciem, ale nie bedzie mial tej presji, ze musi byc. jesli uzna, ze nie chce wychodzic, to moze zostac do konca.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:40   #1169
sharpnowaja
Zakorzenienie

pawie oczko zazdroszczę Ci tej szkoły rodzenia. Zabierz mnie ze sobą

Cytat:
sharp - jak liczysz te tygodni i dni dokładnie? ja już się pogubiłam, ostatnio gin mi powiedział, że dodałam sobie tydzień, a podawał z dokładnością co do dnia.........
no bo sobie dodałaś najlepiej na komórce robić w kalendarzu licząc że pierwszy dzień okresu to początek pierwszego tyg. Ja tak robię i mi się zgadza. Dziś mamy 24tc i 4 dni

umowa o pracę ale na jaki okres?

i oddaj mi kieckę dla małej

Mysia jak to nie ma w krakowie? są na bronowicach był fajny

Ten zestaw ciuszków jest extra
Stary 2013-01-15, 19:43   #1170
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja bylam przy dwoch porodach mojej psiapisoly i ona byla przy moim pierwszym i teraz bedzie przy drugim , nie chce zeby patrzyl na to wszystko heheh
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości