|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Ja mam rosołek z mięskiem zamiast makaronu bo został mi z wczoraj i spagetti na drugie.
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nazwę rudej farby z Castinga proszę. Bo czerwone jabłko, to ma daleko do rudego, a taki ostatnio miałam.
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a bitą śmietanę sobie zrobię na deser
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spaghetti - to jest myśl. Chyba mam jakieś mięso mielone w zamrażarce
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
polowa za Wami!Cytat:
Cytat:
eee, ja ta szczoteczka chce male/malemu mielic w buzi od poczatku masazyk dziasek i zmywanie mlecznego nalotu hehe. nie wiem co na to pediatra, ale mam obsesje na punkcie zebow i myslalam, ze ona jest wlasnie taka od samego poczatku - do higieny buzi wlasnie ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/avent-sposob-na-wklesle-brodawki-niplette-1szt-i2883289124.html znalazlam avent i jakies inne wynalazki http://allegro.pl/medela-wkladki-formujace-wklesle-brodawki-oslony-i2916867244.html http://allegro.pl/odciagacz-brodawek-sutkowych-na-wklesle-brodawki-i2925818560.html oczywiscie wklejam jako ciekawostke i pewnie zadna z nas takich bajerow potrzebowac nie bedzie musiala ![]() a tu macie te chlodzace wkladki ![]() http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-chlodzace-tommee-tippee-6szt-i2920444939.html |
|||
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() dziewczyny jak jest dziś pięknie na zewnątrz. I cieplutko aż miło się spacerowało. do lekarza chodzę prywatnie więc skierowanie nie dostanę mój też ![]() xal ja też wezmę cytrynę (chociaż nie wiem czy mi pozwolą) adunia ja myślę że masz szanse na macierzyński o ile nie będziesz miała umowy na okres próbny. A właśnie pawie oczko jaką Ty masz umowę? xal ja dziś mam schabowe a na jutro planuję rosół. Tylko właśnie się zastanawiam czy wyjdzie na samych kościach? myślałam że mam jakieś mięso z kurczaka albo kaczki a tu lipa a wokół kości to sporo tego mięska bo specjalnie takie mroziłam na zupę ale właśnie nie wiem czy rosół też można na tkaim czymś robić. Chociaż z drugiej strony przecież się robi na porcjach rosołowych no ale to jednak wtedy kurczak.---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- przeczytałam CHODZĄCE i sobie myślę o co kaman |
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Na rosół jestem za leniwa dzisiaj
![]() Sprawdziłam zamrażarkę, mam prawie same filety z kurczaka pomrozone, ale znalazłam coś mielonego.
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz z makaronem zrobić. Oj zjadłabym taki makaron + sosik z fileta, pieczarek i śmietany albo filet + suszone pomidory i śmietana. Przyślij mi jednego fileta
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
A pieluchy tetrowe jaki wymiar kupujecie??
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec przejmuj wszystko co sie da. w ramach "podziekowania" mozesz czasem kupic jej cos co Ci sie podoba w wiekszym rozmiarze albo jakies pieluchy. moja siostra tak miala ze szwagierka, ktora urodzila 6 mies pozniej. w koncu mlodszy przegonil starszego i to siostra zaczela korzystac ![]() (pierwsza fotka - jak z lalka!) |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ci prześlę to się akurat odmrozi
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1006 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wystarczy podac pesel i kilka innych tajemniczych danych ![]() Cytat:
ja tez na taki prezent licze pokazalam siostrze moja spisana wyprawke, przejrzala i mowi "no to wszystko masz" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lub zalozenie firmy, zebym nie zostala bez niczego. byle by umowa o prace byla. swietnie jesli Ci sie uda. macierzynski na pewno wtedy przysluguje.pytalam czy nie bedzie to dla zusu podejrzane, ze ktos chce przyjac kobiete w ciazy, a one na to, ze naprawde duzo kobiet podejmuje wtedy zatrudnienie...wiec kombinuj i zalatwiaj! ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) 6 czy 7 lat temu chciał wytoczyć proces, że ciężarna celowo zatrudniona, albo coś tam się czepiał, ale ostro było w każdym razie.
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 80x80 według mnie najbardziej praktyczne
|
|
|
|
#1009 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2) Ja tam popieram męża. ![]() Cytat:
U nas jest podobnie. Od dawna, dawna chciałam Igora, tż-owi się podobał. Teraz ja chcę Leona, on Janka. W rodzinie już wszyscy pytają o Jaśka, ciuchy zbierają dla Jaśka, ja już też tak do niego mówię, więc pewnie tak zostanie. Chyba, że się zamieni jeszcze w Zosię. Cytat:
![]() Też chcę tommee tippee i avent. Co do smoczków, to rada dla mamuś, które chcą ubierać dzieciaczka pod kolor - kupcie smoczki przeźroczyste. Sąsiadka tak kupiła, bo nie było innych, a w rezultacie sprawdziły się świetnie i tylko takie później kupowała. ![]() Zazdroszczę. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tam gdzie bedzie stalo za kilka miesiecy
a tak powaznie, to zlozone zajmuje malutko miejsca. nasze juz tez czeka!ja tez ![]() Cytat:
ale skonczylo sie chya wygrana kobitki, wiec teraz zus juz sie az tak nie stawia w kazdym razie naprawde te kobiety same mi mowia, ze mam sie nie przejmowac tylko szukac pracy i walczyc o cos co moze nam naprawde pomoc. wkurza mnie to, bo pracowalam na caly etat, zasuwalam jak wszyscy...to nie byla studencka umowa o dzielo albo zlecenie. jeden dopisek "tymczasowa" i wszystko wali sie na leb.znikam na spacer trzeba sie dotlenic.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-01-15 o 13:14 |
|
|
|
|
#1011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, ja po piątkowej wizycie nie sądze żeby siuraka zassało mojemu dziecku do środka, i nie sądzę by były obecnie szansę na przeobrażenie się łodego w dziewczynkę. zresztą synuś jest zbyt leniwy na jakiekolwiek przekształcenia ![]() Cytat:
a rodzinie jeszcze nie mówiłam że znam płeć. i nie wiem jeszcze czy im powiem czy będę chciała żeby mieli niespodziankę
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
idź idź cieplutko jest dzisiaj. Ja mam wszytskie okna pootwierane a kaloryfery wyłączone i jest mi ciepło
|
|
|
|
#1014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak ja taką długą głodówkę wytrzymam ![]() Cytat:
edit: doczytałam, że nie tylko ja robię spaghetti ![]() Cytat:
![]() wróciłam z miasta, chodziłam na pieszo i padam.. śniegu wszędzie pełno, opatuliłam się jak ludzik michelin i ledwo szłam
|
|||
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę robić obiad |
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
kurdeeee... zapomniałam kupić mięsko mielone
![]() lecę znowu do sklepu |
|
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapiekane faszerowane papryczki ![]() małż robi jak każdy obiad od września |
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tobie też się tak rozdziela jak mi ![]() U mnie na obiad sałatka z klusek ryżowych, kurczaka i kukurydzy i majonezu Chłop poszedł drogę odśnieżać, a ja w końcu nadrobię...
|
|
#1019 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I czasem takie bum na dole. Zdarza się, że nawet to słyszę, a nie tylko czuję.
|
|||||
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie rośniesz, i jeszcze piękniej twój maluszek ![]() ale mi coś śmiesznie zabulgotało w brzuchu po pomidorkach z serkiem chrzanowym. ciekawe czy to leniwiec się przewraca się na drugi bok. podoba mi się to uczucie, znacznie lepsze niż wczorajsza zgaga
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Ślub 27. X. 2012

i też kupiłam casting na poczatek
Bo czerwone jabłko, to ma daleko do rudego, a taki ostatnio miałam.

polowa za Wami!

nie będzie, bo u mnie w ciąży w ogóle tego tematu nie było, obawiam się tylko jak ja tyle wytrzymam bez jedzenia ... ale wezmę kanapkę i wrócę jakoś autem te 3,5 km.