Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 12:38   #991
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Hehe, jak widzę pasek co miesiąc, a później się dowiaduję, że terminów do okulisty brak, no są na listopad i co z tego, że jestem w ciąży i potrzebuję badanie do porodu ... nóż się w kieszeni otwiera.
No to swoją drogą. Ja chodziłam do innego lekarza ostatnimi czasy ale zadwoniłam do niego w listopadnie, że chcę ciążę potwierdzić to babka mi powiedziała, że może mnie na styczneń zapisać. A ja wiedziłam ze to już 9 tydzień wiec musiałam już, żeby zdążyć przed 10 no i poza tym nie czekałabym 2 miesiace bo malucha trzeba sprawdzać no i badania. Powiedziała mi, że jak chce to mogę przyjsc nawet dziś ( jak dzwoniłam ) ale prywatnie i wyzyta kosztuje 200zł. Wiec podziękowałam i zadwoniłam do babki do któej kiedyś chodziłam. Mówię jaka sprawa i bez problemu kazała mi przyjśc za dwa dni. Niby na początku myślałam że od styucznia się do niego przeniosę ale kurde wsyztskie oryginalne dokumenty są u niej i nie wiem jakbym miała to niby załatwić wiec na razie zostaje. Jeśli coś na prenatalnych wyjdzie nie tak to będę się zastanwiać a dopóki nic mi nie dolega to spoko. A widzisz ja to zielona jestem bo o okuliście nie wiedziałam. Możecie mi napisać jakie jeszcze trzeba zrobić badania przed porodem ( w sensie u jakich specjalistów)?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Co macie na obiad?
Nie mam weny, a glodna zaczynam się robić. Niestety dzidzia nie pomaga w wyborze ...
Ja mam rosołek z mięskiem zamiast makaronu bo został mi z wczoraj i spagetti na drugie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:39   #992
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Łoo też tak mam, dlatego staram się TŻ brać na lumpy wtedy on przesuwa wieszaki

A dziś dwie kobitki na lumpach taki popis dały, że hej.
Jedna wzięła jakąś tam kurtkę i odwiesiła sobie z boku, no i wzięła ją jakaś inna, a ta pierwsza na cały lumpeks, Paaani to moje, niech Pani to zostawi, tak się nie robi, a ta druga oczy jak 5 zł, preprosiła a cały lump w szoku, a później podśmichujki
Chciałabym to zobaczyć.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Na rudo i też kupiłam casting na poczatek też rudy
Zobaczy się
Nazwę rudej farby z Castinga proszę. Bo czerwone jabłko, to ma daleko do rudego, a taki ostatnio miałam.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:41   #993
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Co macie na obiad?
Nie mam weny, a glodna zaczynam się robić. Niestety dzidzia nie pomaga w wyborze ...
ja mam mieć hamburgery
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:42   #994
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
ale trzeba bylo ogarnac siebie i dom. kochany tz wyskoczyl mi rano przed praca po paczki z bita smietana...wiec sniadanie mistrzow! do tego kakao i nasz dwupak jest w raju
pyszności

Cytat:
Napisane przez xal
Co macie na obiad?
ja dziś planuję napad na kfc w ramach obiadu a bitą śmietanę sobie zrobię na deser
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:42   #995
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Możecie mi napisać jakie jeszcze trzeba zrobić badania przed porodem ( w sensie u jakich specjalistów)?

Ja mam rosołek z mięskiem zamiast makaronu bo został mi z wczoraj i spagetti na drugie.
Ja idę do okulisty bo mam dużą wadę wzroku i chcę zbadać czy mogę rodzić SN. Moja mama i jej siostra miały przeciwwskazania.

Spaghetti - to jest myśl. Chyba mam jakieś mięso mielone w zamrażarce

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:42   #996
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
uwaga, uwaga! świętuję dziś połowinki!!!
polowa za Wami!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a wiem, wiem myślałam o nim, ale to chyba dopiero później się przyda.. Jak maluszek zacznie ząbkować chyba nie urodzi się ząbkujący lub już z uzębieniem
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
DIABLI szczoteczka jest super sama ja uzywlam na pierwszego zabka ale mojemu wyrosl dopiero jak mial 8 mc ehhe

eee, ja ta szczoteczka chce male/malemu mielic w buzi od poczatku masazyk dziasek i zmywanie mlecznego nalotu hehe. nie wiem co na to pediatra, ale mam obsesje na punkcie zebow i myslalam, ze ona jest wlasnie taka od samego poczatku - do higieny buzi wlasnie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Rozmiar uniwersalny, tylko ja nie mam takich wystających sutków i wydaje mi się, że u mnie się to nie sprawdzi do jedzenia...
w jakims sklepie dzieciecym tz wzial pudeleczko tommee tippee do reki i pyta mnie co to. cena kosmiczna chyba ze 150zl. zaczelismy sie wczytywac, a to byly jakies specjalistyczne nakladki dla kobiet, ktore maja wklesle brodawki
http://allegro.pl/avent-sposob-na-wklesle-brodawki-niplette-1szt-i2883289124.html znalazlam avent
i jakies inne wynalazki
http://allegro.pl/medela-wkladki-formujace-wklesle-brodawki-oslony-i2916867244.html
http://allegro.pl/odciagacz-brodawek-sutkowych-na-wklesle-brodawki-i2925818560.html

oczywiscie wklejam jako ciekawostke i pewnie zadna z nas takich bajerow potrzebowac nie bedzie musiala

a tu macie te chlodzace wkladki
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-chlodzace-tommee-tippee-6szt-i2920444939.html
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 12:46   #997
sharpnowaja
Zakorzenienie

jestem
dziewczyny jak jest dziś pięknie na zewnątrz. I cieplutko aż miło się spacerowało.

Cytat:
A nie możesz poczekać na skierowanie na NFZ?
do lekarza chodzę prywatnie więc skierowanie nie dostanę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mój pęcherz nie lubi publicznych toalet
mój też

xal ja też wezmę cytrynę (chociaż nie wiem czy mi pozwolą)

adunia ja myślę że masz szanse na macierzyński o ile nie będziesz miała umowy na okres próbny.

A właśnie pawie oczko jaką Ty masz umowę?

xal ja dziś mam schabowe
a na jutro planuję rosół. Tylko właśnie się zastanawiam czy wyjdzie na samych kościach? myślałam że mam jakieś mięso z kurczaka albo kaczki a tu lipa a wokół kości to sporo tego mięska bo specjalnie takie mroziłam na zupę ale właśnie nie wiem czy rosół też można na tkaim czymś robić. Chociaż z drugiej strony przecież się robi na porcjach rosołowych no ale to jednak wtedy kurczak.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a tu macie te chlodzace wkladki
przeczytałam CHODZĄCE i sobie myślę o co kaman
Stary 2013-01-15, 12:47   #998
xal
Zakorzenienie

Na rosół jestem za leniwa dzisiaj
Sprawdziłam zamrażarkę, mam prawie same filety z kurczaka pomrozone, ale znalazłam coś mielonego.

Stary 2013-01-15, 12:48   #999
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Ja idę do okulisty bo mam dużą wadę wzroku i chcę zbadać czy mogę rodzić SN. Moja mama i jej siostra miały przeciwwskazania
ja też wybieram się tylko do okulisty z innych specjalistów ze względu na wadę wzroku
Stary 2013-01-15, 12:52   #1000
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Na rosół jestem za leniwa dzisiaj
Sprawdziłam zamrażarkę, mam prawie same filety z kurczaka pomrozone, ale znalazłam coś mielonego.
no filety najlepsze
możesz z makaronem zrobić. Oj zjadłabym taki makaron + sosik z fileta, pieczarek i śmietany albo filet + suszone pomidory i śmietana.
Przyślij mi jednego fileta
Stary 2013-01-15, 12:58   #1001
justyna_g4
Zakorzenienie

A pieluchy tetrowe jaki wymiar kupujecie??

Laura

Stary 2013-01-15, 12:59   #1002
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytałam wczoraj kuzynkę czy jak jej mała wyrośnie to mogę pożyczyć lub odkupić ciuszki, te malutkie. Napisała, że ona zaczyna od 62 rozmiaru i nie ma sprawy, co za małe to mi popakuje i jak się nie nałożymy z rozmiarami to mi podesle
Jak to mówią, kto pyta ... ten ma
mala na pewno wyrosnie wiec przejmuj wszystko co sie da. w ramach "podziekowania" mozesz czasem kupic jej cos co Ci sie podoba w wiekszym rozmiarze albo jakies pieluchy. moja siostra tak miala ze szwagierka, ktora urodzila 6 mies pozniej. w koncu mlodszy przegonil starszego i to siostra zaczela korzystac
(pierwsza fotka - jak z lalka!)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (51,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (42,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (71,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (133,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (121,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2013-01-15, 12:59   #1003
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no filety najlepsze
możesz z makaronem zrobić. Oj zjadłabym taki makaron + sosik z fileta, pieczarek i śmietany albo filet + suszone pomidory i śmietana.
Pieczarek nie mam ..
Jak Ci prześlę to się akurat odmrozi

Stary 2013-01-15, 13:00   #1004
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
no filety najlepsze
Z filetem zrobiłabym ryż z warzywami na patelnie.

Laura

Stary 2013-01-15, 13:01   #1005
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mala na pewno wyrosnie wiec przejmuj wszystko co sie da. w ramach "podziekowania" mozesz czasem kupic jej cos co Ci sie podoba w wiekszym rozmiarze albo jakies pieluchy. moja siostra tak miala ze szwagierka, ktora urodzila 6 mies pozniej. w koncu mlodszy przegonil starszego i to siostra zaczela korzystac
(pierwsza fotka - jak z lalka!)
U mnie 3 miesiące róznicy będzie, ale te najmniejsze ciuszki to chyba szybko będą dostepne. Później to już dziecko dłużej chodzi to kupię, no i już będzie znana płeć, bo na razie to ona wie a ja nie ...

Stary 2013-01-15, 13:05   #1006
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
sprawdziłam, i nic się mi nie sprawdza
1. dziewczynka
2. dziewczynka
3. dziewczynka
a na usg był siurak
dajesz mi nadzieje

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
kapusta jest na nawał pokarmu. Żelowe powiadasz. Najwyżej mąż będzie biegał w panice po aptekach i szukał tego cudu a ja z warzywami na patelnię przy cyckach będę spoglądać na naszą śpiącą słodko córeczkę, sielankowy obrazekchyba, ze to takie chłodzące jak na kontuzje?
warzywa na patelnie

Cytat:
Pytanie dnia- czy myślicie, że jak podejdę do ZUSu to miłe panie tam siedzące udzielą mi informacji na temat tego kiedy dostanę pieniążki i wyliczenie ile powinnam dostać od nich, a ile od szefa
(przypomnę, że za zwolnienie do 18.12 płacił mi szef, od 19.12 ZUS; ale szef za te 18 dni grudnia mnie chyba ostro na kasie wykręcił...)
u mnie sa tak mile, ze podaja przez tel. wystarczy podac pesel i kilka innych tajemniczych danych

Cytat:
Mi koleżanka sama zaproponowała w niedziele ( wczoraj pisłam ) Powiedziała że ma całą wyprawkę na pierwsze 2 miesiace i dużó rzeczy nawet mały nie ubrał bo nie zdążył.
swietnie ja tez na taki prezent licze pokazalam siostrze moja spisana wyprawke, przejrzala i mowi "no to wszystko masz"

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
tak więc dzidzia zdrowa rośnie dalej jak na drożdżach więc dziecko zamiast ważyć ok 650 waży 890 :P w 24 tygodniu ( wymiarowo i wagowo wygląda na 2 tygodnie większe) więc jak to lekarz określił przy porodzie pewnie będzie ponad 4 kg - he he miła perspektywa porodu
wielki maluszek!

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie macierzyńskiego. Dostałam możliwość zatrudnienia się jako tłumacz, tyle, że od marca chyba dopiero. Powiedziałam o ciąży - nie przeszkadza im, bo potrzebują kogoś, miałabym robić tłumaczenia w domu. Zagaiłam o umowę o pracę i, o dziwo, jest taka możliwość (mój ex-wykładowca tam pracuje). I teraz tak się zastanawiam, czy macierzyński by mi się w tej sytuacji należał? Nie interesowałam się tym nigdy, bo pracuję tylko na śmieciowe umowy. Wiadomo, zarobiłabym trochę, więc tak czy siak chcę się zatrudnić. Ale czy muszę przepracować jakiś konkretny okres czasu czy to nie ma znaczenia? Bo jak dzieciaczek postanowi wyskoczyć wcześniej to nawet trzech miesięcy by nie było, a nie powiem, przydałby się taki macierzyński
mnie panie w zusie wrecz sugeruja znalezienie takiej pracy lub zalozenie firmy, zebym nie zostala bez niczego. byle by umowa o prace byla. swietnie jesli Ci sie uda. macierzynski na pewno wtedy przysluguje.
pytalam czy nie bedzie to dla zusu podejrzane, ze ktos chce przyjac kobiete w ciazy, a one na to, ze naprawde duzo kobiet podejmuje wtedy zatrudnienie...wiec kombinuj i zalatwiaj!

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Tak, ZUS wypłaca, ale nie da się tam dodzwonić, a na stronie postaram się dokładniej poszukać za chwilkę.
Pewnie wyjdzie tak, że trzeba będzie pojechać, no nic, może się załapię, fajnie by było.
http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431
Stary 2013-01-15, 13:06   #1007
xal
Zakorzenienie

Cytat:
mnie panie w zusie wrecz sugeruja znalezienie takiej pracy lub zalozenie firmy, zebym nie zostala bez niczego. byle by umowa o prace byla. swietnie jesli Ci sie uda. macierzynski na pewno wtedy przysluguje.
pytalam czy nie bedzie to dla zusu podejrzane, ze ktos chce przyjac kobiete w ciazy, a one na to, ze naprawde duzo kobiet podejmuje wtedy zatrudnienie...wiec kombinuj i zalatwiaj!
Tak, niby wszystko fajnie, tylko akurat wiem, że ten ZUS (tam gdzie mieszkasz ) 6 czy 7 lat temu chciał wytoczyć proces, że ciężarna celowo zatrudniona, albo coś tam się czepiał, ale ostro było w każdym razie.

Stary 2013-01-15, 13:09   #1008
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
A pieluchy tetrowe jaki wymiar kupujecie??
ja mam 80x80 według mnie najbardziej praktyczne
Stary 2013-01-15, 13:11   #1009
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Jakiś czas temu na nowej dostawie jedna baba wzięła jednego buta, druga drugiego i żadna nie chciała odpuścić. Byłam tam chyba z 30 minut i ciągle się darły o buty i o to która była pierwsza

Mężu wrócił z grania i znowu odpalił meczyk, tym razem piłki ręcznej... Chyba nie mam już tutaj nic do powiedzenia...
1) Ludzie mają nierówno pod kopułą.
2) Ja tam popieram męża.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
właśnie dlatego się Was poradziłam

aha ... nasz synek chyba już zostanie na dobre Przemkiem ... mąż nie przyjmuje innego do wyboru (poza Teofilem ) a jaj uż się w sumie przyzwyczaiłam
No to super. U nas jest podobnie. Od dawna, dawna chciałam Igora, tż-owi się podobał. Teraz ja chcę Leona, on Janka. W rodzinie już wszyscy pytają o Jaśka, ciuchy zbierają dla Jaśka, ja już też tak do niego mówię, więc pewnie tak zostanie. Chyba, że się zamieni jeszcze w Zosię.

Cytat:
no to ja się pochwalę co zamówiłam na all:
1) podkłady seni (będę mieć po porodzie i jak będziemy z małą gdzieś chodzić/jeździć) http://moda.allegro.pl/seni-podklady...912211125.html wzięłam dwa razy takie i dwa razy 60x60
2) zabezpieczenie na gniazdka http://moda.allegro.pl/zabezpieczeni...913448927.html
3) smoczek wzór 13 http://moda.allegro.pl/avent-smoczek...913449474.html
4) łańcuszek króliczek http://moda.allegro.pl/lancuszek-zaw...914924639.html
5) woreczki za zużyte pieluchy (jak się do kogoś pójdzie) http://moda.allegro.pl/paklanki-supe...930290470.html
6) szczoteczka do masowania dziąseł http://moda.allegro.pl/babyono-pierw...920106942.html
7) podkłady poporodowe x3 http://moda.allegro.pl/bella-mamma-p...926182922.html
8) wkładki laktacyjne http://moda.allegro.pl/wkladki-lakta...932532468.html
9) butelka http://moda.allegro.pl/tommee-tippee...933626529.html
10) pokrowiec na przewijak x2 http://moda.allegro.pl/praktyczny-po...939229065.html
11) zestaw kosmetyczny http://moda.allegro.pl/zestaw-kosmet...941335431.html
12) szczotka + grzebyk http://moda.allegro.pl/babyono-szczo...941348787.html
13) majtki poporodowe x2 http://moda.allegro.pl/seni-wieloraz...920119467.html
Też chcę tommee tippee i avent. Co do smoczków, to rada dla mamuś, które chcą ubierać dzieciaczka pod kolor - kupcie smoczki przeźroczyste. Sąsiadka tak kupiła, bo nie było innych, a w rezultacie sprawdziły się świetnie i tylko takie później kupowała.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mały mnie tak kopie od środka, że az mi dupa podskakuje
Zazdroszczę.

Cytat:
moja siostra niedawno miala wyprzedaz w sklepie 70% i ludzie kupowali 2 lewe buty, a pozniej sie dziwili i przychodzili reklamowac...tam byla taka masakra, ze nie dalo sie nic znalezc. sklep wygladal jakby przez niego przeszlo tornado. ludzie stali po 4 godziny w kolejce do kasy i kupowali po kilkanascie par butow (rekordzista kupil 32 pary z czego 20 jednakowych lakierek).
ale mistrzynia byla pani, u ktorej juz przy kasie w pudelku znalazly sie 3 baleriny. dziewczyna mowi jej, ze tu sa 3 buty, a ona zdziwiona "i co z tego?"

Cytat:
zapisalam sobie czesc z Twoich zakupow i bede odgapiac za jakis czas
podoba mi sie szczoteczka do dziaselek ogladalam ja jakis czas temu na str. lokalnego sklepu http://blanca-baby.pl

o butelce myslalam z tym "czujnikiem"
http://allegro.pl/butelka-260-ml-tom...916298590.html nie wiem czy to bajer
http://allegro.pl/butelka-150-ml-tom...916298581.html
Pal licho czujnik, fajnie, że jest ta rurka odprowadzająca powietrze.

Leon
Stary 2013-01-15, 13:12   #1010
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Wow też już bym chciała łóżeczko - ale nie wiem gdzie bym je postawiła
pewnie tam gdzie bedzie stalo za kilka miesiecy a tak powaznie, to zlozone zajmuje malutko miejsca. nasze juz tez czeka!

Cytat:
Z filetem zrobiłabym ryż z warzywami na patelnie.
ja tez snil mi sie ten obiad w nocy. i pierogi z jagodami i jeszcze zapiekanki

Cytat:
Tak, niby wszystko fajnie, tylko akurat wiem, że ten ZUS (tam gdzie mieszkasz ) 6 czy 7 lat temu chciał wytoczyć proces, że ciężarna celowo zatrudniona, albo coś tam się czepiał, ale ostro było w każdym razie.
czytalam jakis artykul w sieci ale skonczylo sie chya wygrana kobitki, wiec teraz zus juz sie az tak nie stawia w kazdym razie naprawde te kobiety same mi mowia, ze mam sie nie przejmowac tylko szukac pracy i walczyc o cos co moze nam naprawde pomoc. wkurza mnie to, bo pracowalam na caly etat, zasuwalam jak wszyscy...to nie byla studencka umowa o dzielo albo zlecenie. jeden dopisek "tymczasowa" i wszystko wali sie na leb.

znikam na spacer trzeba sie dotlenic.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-01-15 o 13:14
Stary 2013-01-15, 13:20   #1011
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
dajesz mi nadzieje
spoko, ja po piątkowej wizycie nie sądze żeby siuraka zassało mojemu dziecku do środka, i nie sądzę by były obecnie szansę na przeobrażenie się łodego w dziewczynkę. zresztą synuś jest zbyt leniwy na jakiekolwiek przekształcenia

Cytat:
Napisane przez anoxee
No to super. U nas jest podobnie. Od dawna, dawna chciałam Igora, tż-owi się podobał. Teraz ja chcę Leona, on Janka. W rodzinie już wszyscy pytają o Jaśka, ciuchy zbierają dla Jaśka, ja już też tak do niego mówię, więc pewnie tak zostanie
ja tą metodą wtłaczam mężowi do mózgu że synek będzie Ignacy biedny już nie może mnie słuchać bo kilka razy dziennie słyszy 'a buziaczek dla Ignasia?' czy coś w ten deseń.

a rodzinie jeszcze nie mówiłam że znam płeć. i nie wiem jeszcze czy im powiem czy będę chciała żeby mieli niespodziankę
Stary 2013-01-15, 13:20   #1012
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
znikam na spacer trzeba sie dotlenic.
idź idź cieplutko jest dzisiaj. Ja mam wszytskie okna pootwierane a kaloryfery wyłączone i jest mi ciepło
Stary 2013-01-15, 13:24   #1013
vil84
Wtajemniczenie

trochę mi się urosło
jak przekręcone zdjęcie to sorry, bawiłam się 15 min i nadal się nie chce ustawić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130115_131009.jpg (92,9 KB, 49 załadowań)

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:25   #1014
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hump ja się aż tak na glukozę nie cieszę bo mam 75 gr ...
Pielęgniarka od razu powiedziała, że mam przynieść cytrynę, żeby to przełknąć i książkę, bo będę czekać 2h ...
nie będzie, bo u mnie w ciąży w ogóle tego tematu nie było, obawiam się tylko jak ja tyle wytrzymam bez jedzenia ... ale wezmę kanapkę i wrócę jakoś autem te 3,5 km.
ja też mam glukozę 75gr i 2godz czekania
nie wiem jak ja taką długą głodówkę wytrzymam

Cytat:
Co macie na obiad?
ja mam rosół z niedzieli, a na drugie chyba spaghetti zrobię
edit: doczytałam, że nie tylko ja robię spaghetti

Cytat:
eee, ja ta szczoteczka chce male/malemu mielic w buzi od poczatku masazyk dziasek i zmywanie mlecznego nalotu hehe. nie wiem co na to pediatra, ale mam obsesje na punkcie zebow i myslalam, ze ona jest wlasnie taka od samego poczatku - do higieny buzi wlasnie
tej szczoteczki używa się wcześnie, ale u niemowląt zaczynających ząbkować, właśnie jako masażyk dziąseł. Czyli pewnie po jakichś 4-6misiącach

wróciłam z miasta, chodziłam na pieszo i padam.. śniegu wszędzie pełno, opatuliłam się jak ludzik michelin i ledwo szłam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:26   #1015
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
trochę mi się urosło
jak przekręcone zdjęcie to sorry, bawiłam się 15 min i nadal się nie chce ustawić
vil piękny brzusio, ja też zrobiłam zdjęcie swojego ale to później wstawię

idę robić obiad
Stary 2013-01-15, 13:26   #1016
lonely_lady
Zakorzenienie

kurdeeee... zapomniałam kupić mięsko mielone
lecę znowu do sklepu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:29   #1017
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Co macie na obiad?

zapiekane faszerowane papryczki
małż robi jak każdy obiad od września

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:31   #1018
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
pyszności

ja dziś planuję napad na kfc w ramach obiadu a bitą śmietanę sobie zrobię na deser
KFC na obiad a bita śmietana z Grycana

Cytat:
trochę mi się urosło
No jest brzuuuniooo ładny już Tobie też się tak rozdziela jak mi

U mnie na obiad sałatka z klusek ryżowych, kurczaka i kukurydzy i majonezu Chłop poszedł drogę odśnieżać, a ja w końcu nadrobię...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 13:32   #1019
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
spodziewam się tego mam duuużo czasu

Tak tylko szkoda, że poza wyrkiem oczy mi się zamykają a jak się położę to jak 5zł
Ja ostatnio kupiłam dla siebie te z tesco - gaga i mają delikatny zapach a nawet można powiedzieć, że bezzapachowe są, nie są za bardzo mokre... fajne
miałam też babydream też były spoko ale takie... sztuczne bardzo a ostatnio zawaliłam i kupiłam wielką paczkę z olejkami i one nie myją a natłuszczają
ale co dla dziecka wybiorę - nie wiem
Cytat:
ja kupiłam bobini. przyzwoita cena, i fajne, zamykane opakowanie. niby od 1 miesiąca, ale koleżanka radziła się teściowej - doświadczonej położnej i używała od pierwszych dni
sama ich używam i są przyjemnie
http://allegro.pl/chusteczki-bobini-...937819527.html

odradzam biedronkowe dada i realowskie tip'y - kleją się okropnie :/
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pamiętam
ale u Ciebie to ja po prostu trzymam kciuki i wierzę, że tak będzie

ja na początku kupię pampers, może później jakieś inne

Cytat:
i tak wszystkie do dupy i tak
Z chusteczkami wcale nie jest tak łatwo. Jedne są za bardzo mokre, inne prawie suche, kleją się, albo natłuszczają, jak pisze Justi. No i mogą jeszcze uczulać. Ja tak jak Lonely na początek Pampers, a później się zobaczy.

Cytat:
a propos pieluch to ja chyba wezmę na początek taki zestaw:

http://allegro.pl/huggies-zestaw-sta...942292674.html

ale to po wypłacie
niektóre te newborn mają taką dziurkę na kikut pępowiny, wydaje mi się, że to fajna sprawa
Z obserwacji wiem, że Huggies wiele dzieci uczula. Muszę właśnie zgłębić temat w necie. Dzięki za przypomnienie.

Cytat:
A u mnie jakbym "coś" czuła. Nie kopniaki, ale takie dziwne coś, ale w dole brzucha- możliwe, że to maluch?!? No bo jelita zawsze czuję inaczej, więc cóżby innego
Ja tez mam takie uczucie przelewania. I czasem takie bum na dole. Zdarza się, że nawet to słyszę, a nie tylko czuję.

Leon
Stary 2013-01-15, 13:32   #1020
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
trochę mi się urosło
pięknie rośniesz, i jeszcze piękniej twój maluszek

ale mi coś śmiesznie zabulgotało w brzuchu po pomidorkach z serkiem chrzanowym. ciekawe czy to leniwiec się przewraca się na drugi bok. podoba mi się to uczucie, znacznie lepsze niż wczorajsza zgaga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości