Scent Bar XLVII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 19:35   #481
Spoora
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Nic nie mów....
Przed chwilą dali newsa o dominikaninie, który po 20 latach odszedł z zakonu, nigdy nic nie wiadomo
Mam koleżankę, która wystąpiła z zakonu bezhabitowego. Ma męża i dida obecnie

Cytat:
Ja brałam udział w kolędzie rok temu, u TŻ'a. Ksiądz widział mnie pierwszy raz, więc zapytał tylko, co to siedzi i czyje to
W tym roku nie uczestniczę.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:37   #482
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
...ale nie wiem czy zona tez ma szanowac meza? czy wystarczy slepe posłuszenstwo?

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666618]Czyli sytuacja kontrolowana przez judasza? Czy gorący telefon do somsiadki? [/QUOTE]

Gumowe ucho przy drzwiach

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Kiedyś zobaczyłam dwóch xsiendzuf wychodzących z mojego bloku w okresie kolendowym - gdyby nie sutanny to

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
w tym okresie, to i karnawał, może się jakieś chłopaki na bal przebierańców wybierały zrobione na Matrixa?

U mnie niefajni ksieza byli bo z Wloch czy czegos w tym guscie - brodate, opalone. Teraz nie wiem. Na skosnego chyba nie ma co liczyc

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:38   #483
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

no jak, powinna być posłuszna z wdzięczności, że ktoś ją chciał

w tym okresie, to i karnawał, może się jakieś chłopaki na bal przebierańców wybierały zrobione na Matrixa?
1.
2. wszyscy ich witali proszęksiędzując im , więc jednak prawdziwi

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:42   #484
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Gumowe ucho przy drzwiach
A potem szklanka do ściany i co gadajo u somsiadki ?
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:44   #485
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
no dokładnie to napisała Tru - niekomfortowe. Do wykonania jest proste tylko bliźni Cie potrafio za to zlinczować.
Tu piszesz o młodych a ja mam też na myśli starszych, na wsi to nie jest niekomfortowena wsi to jest niewykonalne ale młodzi już wprowadzają normalność powoli, starsi trwają przy swoim
Znam to wszystko z autopsji wakacyjnych więc wiem co piszę

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:47   #486
gryx82
BAN stały

Nie nadanżam za dyskusją
Cytat:
Spoko, spoko, tylko mowie z drugiego pkt widzenia, ze trudno pogodzic te dwie sprawy Bo jesli komus zalezy bo jest (niby ze) wierzacy to coz ma bidny zrobic, musi tolerowac te niecne praktyki
No ja wiem, że to wszystko nie takie proste do końca, szczególnie gdy się w Polszy żyje (żeby nie było, sam święty nie jestem i często sam "na kompromisy" chadzam)
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38666421][/QUOTE]
Siema Kapsel!

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Lepszym.
Do tego opłata stała za ślub, pogrzeb, chrzest. W każdej parafi taka sama, a nie rozrzut od kilku stówek w gorę, wedle ksęzego widzimisie i potrzeb.
Co tu się wiele dziwić, że w kwestii opłat za posługę są rozbieżności, gdy w jednej diecezji zdarzają się przypadki interpretowania prawa kościelnego (bo tak się to chyba nazywa) wg własnego widzimisię, np. chrzest dziecka, gdy rodzice nie mają ślubu kościelnego - xionc A odmawia, xionc B (8 km dalej) nie widzi żadnego problemu
Cytat:
Tu nie chodzi o to jaka to religia jest be i wogóle...chodzi o to jacy niektorzy są pazerni
Ale to działa w obie strony raczej, przykładowo - 500 PLN za udzielenie sakramentu małżeństwa to zdzierstwo, ale wydanie 5000 PLN na wódkę to już "tradycja" i coś normalnego (pytanie więc, co ważniejsze). Podobnie opłaty za kwiaty w kościele, większość parafian wymagałaby Bóg wie czego, dwumetrowych bukietów, ale już dołożyć choćby dziesięć złotych rocznie, to już nie
Cytat:
Żeby nie było - ja rozdzielam kwestie wiary i kleru
Ja też (choć zdaję sobie sprawę, że to grzech, tzn. chyba to grzech )
Cytat:
no ale jesli komus zalezy na sakramencie to chce go miec i tyle...
No tak, pytanie tylko - chce go mieć, bo wynika to z jej/jego wiary i przekonania, czy może "bez ślubu kościelnego i wesela na 100 osób się nie da"?
Cytat:
ja zapamietalam z nauk tylko tyle ze mężczyzna moze palic papierosy, a kobieta nie ma do tego moralnego prawa, bo od nikotyny obumierają jakies rzęski w macicy odpowiedzialne za zapłodnienie...

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666534]Dzie? Dzie? Może to u mnie [/QUOTE]
W Bydgoszczy
Cytat:
Może powinien perfumy zmienić
Apage, niewiasto małej wiary!
Cytat:
moja koleżanka lekarka chciała się zwolnić z nauk przemałżeńskich , no bo tak jakby widziała jak dochodzi do zapłodnienia i jak się zapobiega metodami naturalnymi , tak sie dziwnie złożyło no i skąąąd , musiała chodzić , a jak zrobiła w ramach pracy domowej prawidłowy wykres cyklu ze owulacyjnym skokiem temperatury itp , to pani prowadząca się na nią wydarła , że głupia jest i nie zrozumiała wykładu na zajęciach

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666643]Albo pachy umyć [/QUOTE]
Apage, młodzieńcze małej wiary!
Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ad1. przeca xąc wrzuca koperty do terminarza strona po stronie i doskonale wie kto ile dał
Albo kolejno, jedna po drugiej, wg numerów mieszkań
Cytat:
ad2. czytaj wyżej, się boją, bo by się okazało jakim to krajem katolickim jesteśmy
Być może o to chodzi właśnie
Cytat:
dopre wyszło
Że zupa niby? Z boczniaków? Serio?

Eeee, coś kręcisz

gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:50   #487
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Siema Kapsel!

Teraz tak się tu witacie?
Pytam, bo dawno mnie tu nie było
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:53   #488
Katty_p13
Piers do przodu

Kaczy kuper, zapisałam się jednak do dochtora
Stary 2013-01-15, 19:57   #489
gryx82
BAN stały

Cytat:
... gdyby nie sutanny to
To nie wiedziałabyś, że to księża?
Cytat:
u nas na przykłąd mieszkajo geje - i mają najładniejsze firanki

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
A często Ci się to zdarzało?

Cytat:
takie ciacha i to w moim typie orli nosek no bajery

Cytat:
Ja brałam udział w kolędzie rok temu, u TŻ'a. Ksiądz widział mnie pierwszy raz, więc zapytał tylko, co to siedzi i czyje to
W tym roku nie uczestniczę.

Cytat:
Na skosnego chyba nie ma co liczyc
Spytaj się w swojej parafii, czy aby jakiś azjatycki zakonnik nie przyjeżdża aby na rekolekcje, a później zaproponuj hyżo wyżywienie go i nocleg
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38667465]Teraz tak się tu witacie?
Pytam, bo dawno mnie tu nie było [/QUOTE]
To była zło... tj. niewinna aluzja taka odnośnie Twego awka
Stary 2013-01-15, 19:58   #490
Polly_
grozi wypollizowaniem

a wiecie ze na wizazu porad dentystycznych udziela dentystka Oliwiera Jajnika?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:00   #491
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Uuuu gdzie Mojemu wywróżono koronę jednak z cementowaniem
Stary 2013-01-15, 20:02   #492
Konto usunięte

Cytat:
W Bydgoszczy

Apage, młodzieńcze małej wiary!
1. To nie u mnie
2. No co ?
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:06   #493
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie niefajni ksieza byli bo z Wloch czy czegos w tym guscie - brodate, opalone. Teraz nie wiem. Na skosnego chyba nie ma co liczyc
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:08   #494
gryx82
BAN stały

Cytat:
A wiesz, że tak naprawdę on ma Piotr na imię?
[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38667739]1. To nie u mnie [/quote]
No heeeloooł, się domyślam
Cytat:
2. No co ?
Jajco, poganinie Ty!
Stary 2013-01-15, 20:12   #495
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Myślicie, że lepszym rozwiązaniem byłoby płacenie podatku na Kościół, tak jak jest przykładowo w Niemczech?

Tylko wtedy by statystyki dotyczące procentu katolików gwałtownie spadły

Cytat:
Poza tym nie rozumiem też tego "moralnego relatywizmu", księża i Kościół są be, ale oczywiście dzieci trza chrzcić, posyłać do 1. Komunii, no i ślub koniecznie kościelny
Jeśli ktoś jest wierzący, to chce korzystać z sakramentów; tu akurat nie ma się czego czepiać. A jeśli do tego jest myślący i dostrzega ułomności, że tak eufemistycznie to nazwę, części księży, to ma problem. Bo to dość niekomfortowa sytuacja, gdy się widzi, jak kapłani, mający być wzorem, nauczycielem, pomocą itd., okazują się być np. chciwcami, pedofilami itp. Ale znowu z powodu księży zrezygnować z wiary w akurat tego boga, w którego się wierzy? To coś mała byłaby ta wiara.

IMO reletywizm moralny to bardziej wtedy występuje, gdy - tak jak piszesz: dzieci się chrzci, posyła do komuni, ślub bierze kościelny, nawet do kościoła co niedzielę chodzi, a poza tym obrabia się dupę sąsiadom, kradnie, a nawet choćby stosuje antykoncepcję czy uprawia seks przedślubny.
Żeby nie było, tych dwóch ostatnich nie uważam za naganne, ale przecież katolicy, chcąc być posłusznymi naukom swojego Kościoła nie powinni takich działań podejmować. A tymczasem większości latają nakazy religii, której wyznawanie ochoczo deklarują

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666079]U mnie na szczęście proboszcz w miarę spoko jest ale zaś inny ma jakieś uwaga "zdolności uzdrawiające" i odpierdala co miesiąc abrakadabra w kościele. Pono lud mdleje nawet [/QUOTE]
A czy to aby na pewno nie grzech i bratanie się z ciemnymi mocami?

Cytat:
moj tez sie wstąpił
po magicznym grzebanku wział i znikl przez noc
cut!

no i strasznie szybko napierdalał te plombki 3 zempy w niecałą godzine ,ale bardzo ładnie robił-pierwszy raz w zyciu wyszłam zszokowana efektem
1.
2.

Cytat:
chrzest może być , daje się tym dziecku możliwość późniejszego wyboru - w Kościele albo poza , ale ślub tylko dla picu bo ładnie i wypada - bessęsu
Co do chrztu - gdzie tu wybór? Dziecko miałoby wybór, gdyby nie było naznaczone żadnym piętnem/sakramentem. A tak jesli się zechce z KK wyplątać, to i papierkowo jest to nie do końca satysfakcjonujące (nawet jeśli jako dorosły złoży apostazję, to i tak na wiek wieków zostanie w księgach parafialnych jako katolik, który się zbiesił), i hmmm duchowo ponoć nie takie łatwe.

Cytat:
Lepszym.
Do tego opłata stała za ślub, pogrzeb, chrzest. W każdej parafi taka sama, a nie rozrzut od kilku stówek w gorę, wedle ksęzego widzimisie i potrzeb.

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Ja nie piłam do Ciebie tylko ogólnie napisałamNiestety teraz księdzulki traktują powołanie jako "zawód" i wcale Im się nie dziwię, oprani, obgotowani, kasę dają, zyć nie umierać

A co do zawodu - no niestety. Ale i tak teraz jest to zawód trochę mnie dochodowy niż parę wieków wstecz

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2013-01-15 o 20:15
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:13   #496
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
chrzest może być , daje się tym dziecku możliwość późniejszego wyboru - w Kościele albo poza , ale ślub tylko dla picu bo ładnie i wypada - bessęsu
z tym chrztem, to chyba raczej odwrotnie
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:16   #497
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś jest wierzący, to chce korzystać z sakramentów; tu akurat nie ma się czego czepiać. A jeśli do tego jest myślący i dostrzega ułomności, że tak eufemistycznie to nazwę, części księży, to ma problem. Bo to dość niekomfortowa sytuacja, gdy się widzi, jak kapłani, mający być wzorem, nauczycielem, pomocą itd., okazują się być np. chciwcami, pedofilami itp. Ale znowu z powodu księży zrezygnować z wiary w akurat tego boga, w którego się wierzy? To coś mała byłaby ta wiara.

IMO reletywizm moralny to bardziej wtedy występuje, gdy - tak jak piszesz: dzieci się chrzci, posyła do komuni, ślub bierze kościelny, nawet do kościoła co niedzielę chodzi, a poza tym obrabia się dupę sąsiadom, kradnie, a nawet choćby stosuje antykoncepcję czy uprawia seks przedślubny.
Żeby nie było, tych dwóch ostatnich nie uważam za naganne, ale przecież katolicy, chcąc być posłusznymi naukom swojego kościoła nie powinni takich działań podejmować.A tymczasem większości latają nakazy religii, której wyznawanie ochoczo deklarują
Stary 2013-01-15, 20:17   #498
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Drogi Baru, ktory jesz i gotujesz rozne dziwne rzeczy, czy ktos kupowal gdzies na wynos (gdzie?) lub sam robil (jak?) kimchi?
już żem nieras wklejał

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:17   #499
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
a co cieciu do tego
1. a może somsiad się w Tobie kocha i chce być pomolestowany , to chociaż tak Cię zwabić próbuje

2. ja dziecięciem będąc zostałam kopniętą tamże przez bardzo niegrzecznego kolegę z klasy no i do dziś mnie boli podczas jazdy rowerem
.
co cieciu nie wię, ale przepływ informacji jest za☠☠☠isty i sam cieć megabezczelny. ale zauważyłam, że tu ludzie mają taką mentalność, wraziccy są bardzo i wiszą nawzajem u doopie obrabiając każdego. somsiadka potrafi mi wyjść przede drzwi jak wchodzę z zakupami, żeby zobaczyć co mam w siatach i dlatego już chodzę na zakupy z plecakiem
eeeeee, stary jest, taki naprawdę stary stary myślisz ?? fuuu...
2. też mam bolącą odnawia się co jakiś czas przy lądowaniu na owej części ciała, ostatnio w sylwka. tak przygrzmociłam, że wszystkie święte w niebie mi się objawiły przed oczami. boli do dziś.

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38666643]Albo pachy umyć [/QUOTE]

Cytat:
Kiedyś zobaczyłam dwóch xsiendzuf wychodzących z mojego bloku w okresie kolendowym - gdyby nie sutanny to
mieliśmy takiego xiędza na parafii studenckiej chodził co roku z kolędą po akademikach, wiadomo co się tam wyprawia sodoma i gomora, chuopy razem, baby razem, chuopy z babami i baby z chuopami, ogólnie ani tak ani tak niepolitycznie, a tego nic nie ruszyło. lista była na portierni, kto chce xiędza po kolędzie. jaja sobie robili ludzie, wpisywali dla żartu najgorszych pijusów albo pary mieszkające razem. i też nic. młody, przystojny, nawiedził i mię z chuopem, w ramach akcji wpiszemy was dla jaj i nic wam nie powiemy.
☠☠☠☠☠☠☠nik w pokoju. 5 min po kłótni. gęsta atmosfera + wqrw na somsiadów bo przychodzili co chwilę się ponabijać z nas. po raz pińdziesiąty pukanie do drzwi. udarłam ryja pt" czego k... znowu?!" drzwi się otwierają. xiądz. mało na zawał nie zeszłam i nie spaliłam się ogniem żywym. a on, z uśmiechem, wsadził łeb we drzwi i mrygając pyta "można po kolędzie czy przyjść później?"
zaprosiłam posiedział, pogadał normalnie, nawet nie zapytał czy razem mieszkamy (bo to widac chyba było), nawet się o to przemiłe zaproszenie nie zająknął chociaż tłumaczyłam, że spodziewałam się somsiadów co mię przeszkadzają, w sumie to powiedział, że on z młodymi lubi i specjalnie na studencką parafię chciał.
a na drugi rok to już somsiedzi i znajomi do nas przyszli i w sumie xiędza przyjęliśmy chyba w 10 osób i znów z zaskoczki dla nas i żadnej koperty pieniędzy nic nie chciał chociaż kolega dawał, kawę pił, ciasto jadł i gadał
inszy xiądz też z tej studenckiej parafii ślubu chciał za darmo udzielić tu i teraz, jak znajomi z dzieckiem do chrztu przyjechali i wyszło, że nie mają. a przyjechali tez na tą parafię ze swojego miasta, bo tamtejszy xiądz powiedział, że bękarta chrzcił nie będzie i albo wezmą ślub u niego za rok i wtedy chrzest albo niech spier... chrzest był za darmo w innej parafii a ślub 2 lata później też w innej.

fajnie się wspomina teraz te piemkne czasy
Stary 2013-01-15, 20:17   #500
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Uuuu gdzie Mojemu wywróżono koronę jednak z cementowaniem

tu:

https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=163

a co jest twojemu ze korone ma miec?

Cytat:
A wiesz, że tak naprawdę on ma Piotr na imię?

Jajco, poganinie Ty!

a wiesz ze on nie na prawde nazywa sie Jajnik?

znalazłam info o najlepszych gabinetach dentystycznych w polsce
ale z roku 2007-myslicie ze to nadal aktualne?
Stary 2013-01-15, 20:18   #501
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Mam jeszcze na zbyciu daikon (kto by pomyslal, ze rzodkiewka moze byc wielka jak stodola!) i nie wiem w co ja/go wetknac oprocz sushi. Pomijam scieranie na tarce z marchewka, ble. Wynalazlam pomysl na dorzucenie wraz z porem do miso ale kce mi sie czegos bardziej wyrafinowanego.
pyszny był na kanapce z białego chleba z białem serkiem typu almette

Stary 2013-01-15, 20:24   #502
Polly_
grozi wypollizowaniem

cału czas czytam ze ta chinska rzodkiewa nazywa sie diakon

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

w dodatku jest biała i falliczna
Stary 2013-01-15, 20:26   #503
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ubiegłaś mię o sekund kilka
Stary 2013-01-15, 20:32   #504
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Spytaj się w swojej parafii, czy aby jakiś azjatycki zakonnik nie przyjeżdża aby na rekolekcje, a później zaproponuj hyżo wyżywienie go i nocleg

Cytat:

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
O, dziekowac.

Pytanie z innej parafii (sic!)
Procesujemy sie ze spoldzielnia (znowu gwiazdorze) bo dwa lata temu zalozyli nam na kaloryfery mierniki i zrobili odczyt, wyszla jakas straszna kwota wystarczajaca na ogrzanie domku jednorodzinnego. Prosilismy o ponowny odczyt ale nas olali. Teraz sie o to procesujemy i Kruszynka mial linie obrony (a raczej ataku), ze nas olewali a potem zaczal sie nowy sezon, wyzerowali liczniki, odczyt byl niemozliwy, kwoty z kosmosu wiec kto wie czy nie bylo bledu pomiaru.
Tymczasem okazalo sie, ze spoldzielnia zlozyla jako dowod w sadzie kolejny odczyt - elektroniczny. Ale nie wiemy czy to byl "elektroniczny" przepisany na komputerku przez pania Jadzie czy istnieje jakas wielka baza sterowania miernikami gdzie to jest drukowane a po ludziach chodza jak nie przymierzajac xiondz tylko po to zeby odczytac na zywca i wreczyc kwitek.
Teraz sie zastanawiamy jak gadac w sadzie - czy o ja biedy Kruszynek, ja sie nie znam, nie wiedzialem, czy bardziej w stylu "wnosze o odrzucenie dowodu bo wplynal za pozno". Co bardziej dotrze do sadu? Ciapowatosc czy cwaniakowanie?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:34   #505
Konto usunięte

Cytat:

Jajco, poganinie Ty!
1. W życiu pewne są tylko dwie rzeczy. Śmierć i podatki
2. A podgniłe chociaż?

Cytat:
A czy to aby na pewno nie grzech i bratanie się z ciemnymi mocami?
Mu to powiedz Ale lud hurtowo tam chodzi. Ja w kościele ostatnio byłem 2 lata temu. Chyba

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
mieliśmy takiego xiędza na parafii studenckiej chodził co roku z kolędą po akademikach, wiadomo co się tam wyprawia sodoma i gomora, chuopy razem, baby razem, chuopy z babami i baby z chuopami, ogólnie ani tak ani tak niepolitycznie, a tego nic nie ruszyło. lista była na portierni, kto chce xiędza po kolędzie. jaja sobie robili ludzie, wpisywali dla żartu najgorszych pijusów albo pary mieszkające razem. i też nic. młody, przystojny, nawiedził i mię z chuopem, w ramach akcji wpiszemy was dla jaj i nic wam nie powiemy.
☠☠☠☠☠☠☠nik w pokoju. 5 min po kłótni. gęsta atmosfera + wqrw na somsiadów bo przychodzili co chwilę się ponabijać z nas. po raz pińdziesiąty pukanie do drzwi. udarłam ryja pt" czego k... znowu?!" drzwi się otwierają. xiądz. mało na zawał nie zeszłam i nie spaliłam się ogniem żywym. a on, z uśmiechem, wsadził łeb we drzwi i mrygając pyta "można po kolędzie czy przyjść później?"
zaprosiłam posiedział, pogadał normalnie, nawet nie zapytał czy razem mieszkamy (bo to widac chyba było), nawet się o to przemiłe zaproszenie nie zająknął chociaż tłumaczyłam, że spodziewałam się somsiadów co mię przeszkadzają, w sumie to powiedział, że on z młodymi lubi i specjalnie na studencką parafię chciał.
a na drugi rok to już somsiedzi i znajomi do nas przyszli i w sumie xiędza przyjęliśmy chyba w 10 osób i znów z zaskoczki dla nas i żadnej koperty pieniędzy nic nie chciał chociaż kolega dawał, kawę pił, ciasto jadł i gadał
inszy xiądz też z tej studenckiej parafii ślubu chciał za darmo udzielić tu i teraz, jak znajomi z dzieckiem do chrztu przyjechali i wyszło, że nie mają. a przyjechali tez na tą parafię ze swojego miasta, bo tamtejszy xiądz powiedział, że bękarta chrzcił nie będzie i albo wezmą ślub u niego za rok i wtedy chrzest albo niech spier... chrzest był za darmo w innej parafii a ślub 2 lata później też w innej.

fajnie się wspomina teraz te piemkne czasy
Ahh...
Stary 2013-01-15, 20:37   #506
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
To była zło... tj. niewinna aluzja taka odnośnie Twego awka
Czekaj, czekaj, już ślę maila z mojego nowego adresu do Omanu, niebawem spodziewaj się karawany w Koronowie
I to nie będzie miła wizyta
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:38   #507
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
uuuuu , żebyż tak na mojego małża trafił , dowiedziałby się jak to jest latać Concordem bez samolotu

Cytat:
A jak się nie ochrzci do jakiegoś momentu to już nie można? Wrota do katolicyzmu zamknięte? Chyba nie... To co to za dawanie wyboru? Raczej sugerowanie jedynie słusznego?

Cytat:
no ale jesli komus zalezy na sakramencie to chce go miec i tyle...a nauki są głupie...wiec tochyba normalne ze sie na nie narzeka
ale z punktu widzenia katolika bezsensu jest rezygnowac z sakramentu z tego powodu ze pani na naukach jest szurnieta trzeba to przebolec...
Nie doprecyzowałam. Chodzi o frapujące zjawisko osób równie wierzących i praktykujących co ja - czyli wcale. I jak ktoś taki narzeka jak cierpi na naukach to ja odpadam i nic nie rozumiem Po co to robi?

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
jednak nie bo nawet Tobie byłoby niemiło gdybyś na wsi malutkiej mieszkała i idąc po wsi gadaliby o Tobie albo ksiądz z ambony by huczał żeś Go nie przyjęła. W mieście nawet jak nie przyjmiesz to nikt tego nawet nie zauważy
E tam, niejedna niemiła rzecz mi się zdarzyła, obmawianie też i to jaaakie. Do przeżycia, naprawdę. A huczeć by se księdzunio mógł, może nawet teraz huczy, ja nie wiem, bo do kościoła nie chodzę

Cytat:
znalazłam info o najlepszych gabinetach dentystycznych w polsce
ale z roku 2007-myslicie ze to nadal aktualne?
O, a jakie są kryteria, jak to się ocenia w ogóle?
Przez 5 lat mogło się troche pozmieniać...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:38   #508
gryx82
BAN stały

Cytat:
Jeśli ktoś jest wierzący, to chce korzystać z sakramentów; tu akurat nie ma się czego czepiać. A jeśli do tego jest myślący i dostrzega ułomności, że tak eufemistycznie to nazwę, części księży, to ma problem.
...
A tymczasem większości latają nakazy religii, której wyznawanie ochoczo deklarują
Otóż to
Cytat:
a wiesz ze on nie na prawde nazywa sie Jajnik?

Cytat:

Cytat:
Procesujemy sie ze spoldzielnia (znowu gwiazdorze)

Cytat:
Teraz sie zastanawiamy jak gadac w sadzie - czy o ja biedy Kruszynek, ja sie nie znam, nie wiedzialem, czy bardziej w stylu "wnosze o odrzucenie dowodu bo wplynal za pozno". Co bardziej dotrze do sadu? Ciapowatosc czy cwaniakowanie?

Pamiętaj, co chwilę musisz podrywać się z miejsca, i niezależnie od okoliczności, bardzo przejęta, krzyczeć "Sprzeciw!", to zawsze robi wrażenie
Stary 2013-01-15, 20:46   #509
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Pytanie z innej parafii (sic!)
Procesujemy sie ze spoldzielnia (znowu gwiazdorze) bo dwa lata temu zalozyli nam na kaloryfery mierniki i zrobili odczyt, wyszla jakas straszna kwota wystarczajaca na ogrzanie domku jednorodzinnego. Prosilismy o ponowny odczyt ale nas olali. Teraz sie o to procesujemy i Kruszynka mial linie obrony (a raczej ataku), ze nas olewali a potem zaczal sie nowy sezon, wyzerowali liczniki, odczyt byl niemozliwy, kwoty z kosmosu wiec kto wie czy nie bylo bledu pomiaru.
Tymczasem okazalo sie, ze spoldzielnia zlozyla jako dowod w sadzie kolejny odczyt - elektroniczny. Ale nie wiemy czy to byl "elektroniczny" przepisany na komputerku przez pania Jadzie czy istnieje jakas wielka baza sterowania miernikami gdzie to jest drukowane a po ludziach chodza jak nie przymierzajac xiondz tylko po to zeby odczytac na zywca i wreczyc kwitek.
pogrubione -

moim zdaniem źle zadane pytanie - dlaczego sie po prostu nie dowiecie jak to jest? jak to przebiega - na czym rzecz polega - w takich sprawach zazwyczaj można skorzystać z poradnictwa prawnego - darmoszka w urzędach - powiedzo co napisać do jakiego szefa wszystkich spółdzielnianych szefów

choć w sumie jak sprawa już w toku, w sądzie, to pewnie nie jest to takei proste, albo już za późno na dowiadywanie się drogą pozasądową od pozwanych - ale może dasię za wczasu dowiedzieć ( od jakiegoś prawnika ) o co cho z tym elektronicznym, czego on dowodzi i czy to jest w ogóle dowód

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Pamiętaj, co chwilę musisz podrywać się z miejsca, i niezależnie od okoliczności, bardzo przejęta, krzyczeć "Sprzeciw!", to zawsze robi wrażenie

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-15 o 20:43
Stary 2013-01-15, 20:54   #510
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości