|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
No wiem, pytam dlatego, że ponoc sa rejony w kraju, że te kolory sa jakoś "porezerwowane" dla płci. Moja miała większość niebieskich i fioletowych- bo akurat ślicznie w takich wyglądała. Cytat:
Na moje dziecko tran nie działał, dawałam jej rybomunyl przez pół roku chyba, tez za dużej poprawy nie było, w końcu znalazłyśmy tabletki- nie pamiętam nazwy, poszukam w aptekach internetowych to Ci napiszę- takie o smaku czekolady i dopiero one pomogły.
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre są takie słodziackie - spodnie, bluzeczka i czapeczka w krówkę. Lovciałam to.
|
|
|
#1833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ok to zapytam w aptece jutro
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamusie córeczek - jak miałyście takie malusie dziewczynki w domu, to jakie ubrania "wyjściowe" najlepiej się sprawdziły? Legginsy i skarpetki czy rajstopki? ETC? Może macie jakieś praktyczne rady?
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1836 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a już zaczynałam się zastanawiać czy to normalne.. dla mnie droga nie jest aż taka zła.. boję się, że w Polsce taka grypownia i że coś (tfu tfu) złapię.. z drugiej strony jak ma mnie złapać to złapie i tutaj.. moi rodzice nie mają jeszcze wnuków choć mój brat jest 9 lat starszy ode mnie ale żyje sam.. a mojej siostrze chyba się nie spieszy a też 2 lata starsza.. dlatego pewnie się ucieszą, że przyjadę no i ja sama chcę być z nimi w tak ważnym dla mnie czasie ![]() ehh życie na emigracji czasem mnie przytłacza.. nie mam do kogo dzióba otworzyć.. znajomi są ale to nie to samo co przyjaciele a rodzina cała w Polsce.. chciałabym czasem przenosić się z miejsca na miejsce tak "pstryk" i już jest jeszcze opcja samolot ale boję się w ciąży.. tym bardziej, że źle znoszę lot i ciśnienie mi szaleje ;/ Cytat:
zdj w załączniku.. Cytat:
niech już ta zima sobie odejdzie! zrobiłam sobie domowe spa i czuję się lepiej ![]() henna od dawien dawna i peeling kawowo-solny to lubię ![]() i moja mała chyba też bo teraz sobie fika |
|||
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a paczke za granice poslesz, w sumie na 0.3 mam ciuszki gorzej juz na wiekszego a tak bym kupila w czerwcu lecem do PL na prawie 3miesiace wiec bedzie jak znalazl tam uzywanie, nie musialabym zabierac duzo ze soba haa kochana ja sie z powolaniem chyba mienlam ![]() ale ost same dobre pomysly mam ![]() :bicz: noooo akurat niedawno zalozylam sobie tam konto hihi
|
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
aa i fotel
|
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1840 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I fajny ten fotel kupiłaś Cytat:
![]() Strippi biedna Julka ![]() A ja dzisiaj cieszę się że do pracy pojechałam autobusem... masakra na drogach, zima zaskoczyła holendrów ![]() No ale jutro muszę do auta wsiąść bo usg mam ale jako pasażer na szczęście... Mój tż musi po mnie przyjechać z Rotterdamu i kurczę mam nadzieje że wyjdzie odpowiednio wcześniej bo jutro też będą korki jak się patrzy... A jak się spóźnimy to nici z usg... Ooo i dzisiaj u nas równo 31 tydzień!
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
to te: http://www.leki24h.eu/pl/p/LYMPHOZIL...-tabletek/2082
jak dla nas były ok, bardzo pomogły i w porównaniu z innymi środkami nie były drogie, na ten rybomunyl wydałam tyle kasy że szok, a dupa z tego wyszła, bo mi dziecko cały czas chorowało.A po tych był widoczny rezultat- tyle, że nie wiem czy teraz są na receptę czy nie
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiadomo że małego w fotelik i do samochodu ale w co go ubrać co by sie nie zapocił ? |
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po ksiedzu...Szybko i bezboleśnie, o to mięso w piatek nie zdązyłam zapytać;p
|
|
|
|
|
#1844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zadzwonię do znajomej jeśli byś chciała znać nazwę ????? . Cytat:
ale ubierałam od początku też w rajstopki i sukienki,spódniczki ..... leginsy też ale to jak było cieplej bo nina urodziła się 16 lutego . oczywiście śpioszki też były ..... wstawię fotkę jak znajdę......
|
|
|
#1845 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A zakupy piękne! Cytat:
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dobra obiado-kolacja zjedzona ![]() dziś serwował Krzysiu ja nadal nie mogę pojąc dlaczego nie kopiłam tych piersi, no ale zaserwuje w czwartek bo jutro oboje na kursie, a w piątek ide sie Ukulturniac z koleżanką
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
uuuuuuuu pewnie mega wygodny!
fotel+ kawka + książka hmmmm - a będzie fotel+ dziecko + cyc na wierzchu i karmimy
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2013-01-15 o 20:00 |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
jakaś szma*** dziś zabiła swoje dziecko
słyszałyście?
|
|
|
#1849 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby szybko minęło Cytat:
za wizytęno i oczywiście mój ulubiony tekst ![]() Cytat:
za wizytę i za wszechstronnego gina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze Podziwiam, że wybierasz się w taką długą podróż. Ja również bardzo chciałam spotkać się z rodziną i pokazać brzuszek, ale w końcu nic z tego nie wyszło, choć plany były. Wysłałam jedynie siostrze maila z moim ciążowym zdjęciem (mamie muszę wysłać na papierze bo ona nie internetowa), to mi odpisała, że dobrze że się nie spotkamy, bo one z mamą by cały czas płakały na mój widok U mnie w rodzinie moja ciąża to wielkie wydarzenie - siostra bardzo przezywa, bo sama nie ma dzieci, rodzice mają tylko jednego wnuka (już 16letniego) z którym zupełnie nie mają kontaktu. Chciałabym aby mojego synka widywali tak często jak się da Cytat:
ha, mieliśmy kiedyś z tżtem bardzo podobny, dostaliśmy z jakichś darów z Holandii ![]() Ja miałam dziś wizytę. Niby wszystko w porządku, lepiej niż 1,5 tyg temu (bo mały już tak nie napiera na szyjkę), ale mam się oszczędzać i łykać regularnie magnez i nospę :/ za 2 tyg mam jechać do szpitala na KTG, i wtedy obejrzymy sobie oddział. Aha, i jestem już 11 kg do przodu i ciągle mnie ssie. Zjadłabym jakąś dobrą czekoladę, albo coś, i kebaba najlepiej takiego z pawilonów na Nowym Swiecie w Wawie. Niestety muszę zadowolić się koktajlem truskawkowym, ech ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
moje koleżanki jak nie miały takiego to do spiworka wszywały rzepy
bardzo chwaliły ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miałam gości mam laktator z Aventu, ręczny odciągacz, zestaw do paznokietków, rajstopki, zabawkę do wózka ![]() hehe jeszcze nic nie kupilismy a już niedługo komis będziemy mogli otwierać
|
|
|
|
#1851 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() haha skąd ja znam to holenderskie zaskoczenie na letnich oponach Cytat:
jest opcja półleżąca także ![]() Cytat:
![]() co do ssania- ja podjadam w nocy ale jak nie umiem zasnąć to wtedy tak mi głodno!! liczę podróż +/- 10 godzin ;/ ale to zależy jakie warunki na drodze.. coraz bardziej się boję, jeszcze się mocno zastanawiam.. muszę sprawdzić pogodę długoterminową.. |
|||
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe specjalnie dla Ciebie pogrubiłam ooo własnie Czekolada - muszę zajrzeć do skrytki i jakaś wyciągnąć ![]() któraś z was narobiła mi ochoty na SPA wiec wskoczyłam pod prysznic - wysmarowawszy się wszystkim co mi pod rękę się nawinęło - nawet udało mi się bez problemow nogi ogolić ![]() a później masełko w ciałko maseczka na twarz - i Pięknieję z minuty na minute |
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy ! Też mam śpiworek no i otulaczek zamówiłam czekam aż dojdzie z allegro ! Właśnie czytałam że pozycja ciasno u góry, na dole luźniej najbardziej odzwierciedla to co u nas w brzuszku Oj biedaku. jolanT głowa do góry A my po III trymestrowym usg, wszystko super, narządy ekstra, serducho jak najbardziej, mózg na tip top, dr bardzo zachwalał ![]() No i to moje szczęście waży już 1534 g Jestem dumna i szczęśliwa
|
|
|
#1854 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami rajstopki i sukieneczki w upalne lato same body oj tak, niech już idzie ale jeszcze trochę i wiosna Cytat:
![]() teraz na synku będziesz mogła realizować swoje pomysły ![]() no biedna, ale lepiej już teraz, choć boję się, że w nocy znowu gorączka ją złapie za tydzień!! Cytat:
chyba nie na receptę bo można zamówić z tej stronki Cytat:
no nie żałuję, zjadłam jeszcze dziś 2 kromki - uwaga z salami... wiem wiem że nie można w ciąży, ale jak weszłam do mięsnego w galerii u nas to takie rarytasy że masakra, prawie lizałam szybę i kupiłam 6 plasterków, salami z przyprawami... ja uwielbiam i po prostu jedząc czułam się jak w niebie Cytat:
więc kuruję sie a jutro mają mi dowieźć do apteki prenatal grip care nie mogę chorować, bo już trzeba zbierać siły na poród za wizytę, ślicznie waży synuś
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() superrr!!!!
|
|
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj pewnie tez cos kolo tego, aaaaaa ja juz bym chciala TULIC a tu P trzeba jeszcze przezyc no i oczywiscie za wizyte Cytat:
![]() mowcie ze SaLami BLEE w ciazy osz nie ja ost tosty z salami sobie zrobilam. a jadlam az mi sie uszy trzesly ale Strippi - juz wyobraznia sobie widzialam Ciebie jak przy lodowce haha
|
||
|
|
|
|
#1857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
udanej wizyty
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spa od czasu do czasu to jest to ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Twoje objawy to też mi się bardzo nie podobają O kaszlu, który czasami się jeszcze zdarza to nawet nie wspomnę![]() Magi o tym samym co Małpka pomyślałam Cytat:
Ja usg IIItrym mam w najbliższy poniedziałek Mam nadzieję, że u mnie (a właściwie u Gucia) też wszystko będzie dobrze![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
A jakoś się nad tym nie zastanawiałam
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
jolanT
bog ci zaplac czuje sie piekna ![]() idę spac - znaczy sie filma zapuszcze i usne w polowie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

05.07.2008 

słyszałyście?
będzie dobrze

A Twoje objawy to też mi się bardzo nie podobają
Mam nadzieję, że u mnie (a właściwie u Gucia) też wszystko będzie dobrze