Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 20:31   #2311
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

nasivin do nosa - taki dla dzieci, apap, syrop prawoślazowy, oscillo..., tantum verde

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:31   #2312
martusia26
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
moje dziecko zasnęło dopiero teraz od 3 rano!!! cały dzien spędziła przy cycu i na rękach. strasznie marudziła. nie wiem czy to skok jestem wykończona. idę coś zjeść bo jadłam dziś tylko śniadanie. w ogole płakać mi się chce strasznie przez to wszystko...

Dearlie, Anesh trzymajcie się dzielnie dla swoich maluszków . Mam nadzieję że szybko z tego wyjdą.

dobranoc
Stary 2013-01-15, 20:32   #2313
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny
przeczytałam , że znowu nasze dzieciaczki chore..
dużo zdrówka dla Antosia i Majeczki a dla was Dearlie i Anesh dużo siły i nie zadręczajcie się!

Duże brawa dla dzielnych chłopców za szczepienia
Nas czeka to za tydzień.
Katee moja Iga na brzuszku nieraz też się tak przechyla
Lilka śliczna Kingusia i wcale nie wygląda na grubaska, co ty mówisz

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:34   #2314
katiem
Wtajemniczenie

inhalacje

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-01-15, 20:39   #2315
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
moje dziecko zasnęło dopiero teraz od 3 rano!!! cały dzien spędziła przy cycu i na rękach. strasznie marudziła. nie wiem czy to skok jestem wykończona. idę coś zjeść bo jadłam dziś tylko śniadanie. w ogole płakać mi się chce strasznie przez to wszystko...
Skąd ja to znam ? ;-) to pewnie skok i niedługo będzie lepiej

Idę spać, zrobię jeszcze sok z cebuli (bleh).
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:41   #2316
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Przeżywałyśmy to w piątek i sobotę - ewidentnie skok zwłaszcza, że od niedzieli nie to dziecko - do dziś codziennie zadziwia mnie nowymi umiejętnościami przeczekajcie, przemęczcie się, a będzie Wam wynagrodzone tak jak nam
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:08   #2317
anesh_
Zakorzenienie

Katiem od czw. kaszlala,myslelismy,że to moze być od sliny,bo ostatnio straaasznie się slini i lapki do buzi wklada... Myslelismy,że to żeby moze,bo przy tym strasznie marudna byla. W pt zarejestrowalam ja do pediatry-osluchowo czysta,kazala dawac drosetuks na kaszel i wit.c i w pon.do kontroli. Przez weekend nie było,ani leepiej,ani gorzej,poszlismy na kontrole,pediatra kazala zrobic zdj.rtg,odebrac mielismy dziś. Lekarka powiedziala,że stan ogolny dobry,wiec mozemy spedzic noc w domu (wczorajsza),a dziś że zdjeciem do niej i od razu na oddzial.Ma lekkie zapalenie pluc.

Mnie boli gardlo przy przelykaniu,jest mi zimno,goraczki nie mam.Pielegniarka powiedziala,że mogla ode mnie zlapac. A podobno karmienie piersia uodparnia...

Jest zakaz odwiedzin,tz musi jechac do pracy...Mój tata zamieszka u nas,zaopiekuje się psem i bedzie mi obiady dowozil.

Egz.mnie omina...Trudno...Maja jest najwazniejsza!Moje kochane,malutkie Sloneczko!Najwyzej za rok zalicze.

Wazy 6 kg maly klopsik,ma 2 i pol m-ca. Z ciekawosci- Maggie,Konczi ile waza Wasze dziewczynki?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:18   #2318
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
u nas to samo... to sobie "poskaczemy" razem

moje Lena jeszcze wolna

a jakiego dziś miałam stresa...
pędzlowałam małej buźkę patyczkiem kosmetycznym ona w pewnym momencie zamknęła wargi a gdy otworzyła zauważyłam, że z patyczka zsunęła się wata... na szczęście zdążyłam ją szybko wyciągnąć.

nigdy więcej pałeczek z rosmana
to "poskaczemy"mam nadzieję,że szybko to minie,bo naprawdę mam go czasem dosyć jak wyje,aż mi potem wstyd i go przepraszam,bo to nie jego wina
Współczuje strachu jaki przeżyłaś.
To Kubuś może uderzać w zalotyno chyba,że znowu nas ktoś ubiegł nim nadrobię...

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Po małego uklęknę sobie przy wannie i go myję zresztą ja tylko kąpię małego jak tż ma popołudniówki a jak jest w domu to kąpiel należy do tżta

a oto foto z kąpieli już w wannie
fajnie,dzięki za odp.i foto.Katiem również dziękuję za odp.W takim razie to wygodniejsze niż nosić 3/4wanienki wody do kuchni na stół i potem wycierać,bo wszystko pływa.Narazie nosi mąż,ale jak go nie będzie?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Katee pytałas kiedy kończymy sie wakacjowac otóż w następny poniedziałek wiec jeszcze troszke nam zostało.
tak właśnie obstawiałamto relaksujcie się ile wlezie,bo w Polsce zima.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
my już po szczepieniu, wpadam na chwilke się pochwalić że Szymek dzielny był i tylko trochę popłakał ale przed zastrzykiem to podkówki robił i chlipał troszke bo inne dzieci płakały i za głośno po prostu było dla niego i tak reagował

waży 7730g i ma 67cm

spadam teraz do znajomej fryzjerki a potem czeka mnie znowu pisanie

i jeszcze zdj Szymka z dziś
ładniutki i jaka piękna waga

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:22   #2319
afternoon
Rozeznanie

Anesh , jesteśmy z Wami myślami jeśli zapalenie jest lekkie, to pewnie Majeczka szybko wyzdrowieje egzaminem sie nie martw, to błahostka przy zdrówko Maleńkiej.
Filipek tez czasem zakaszle, ślini sie też niemiłosiernie i piąstki oraz wszystko , co złapie w rączkę, pcha do buzi. Mam ogromną nadzieję, że to tylko ta ślina jest winowajcą i że przezde wszystkim nie zarażę go.

Ja wzięłam oscillococcinum, apap, tantum verde, herbata z malinowym syropem z miodem, leżę, ale karmiłam Małego i kąpałam w maseczce. Gorączki nie mam, ale głowa mi zaraz strzeli.
Lourose wszystko co katiem wymieniła można, herbatka z cytryną, miodem i malinami jak Maleńkiej Ci nie uczuli.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:23   #2320
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Katiem od czw. kaszlala,myslelismy,że to moze być od sliny,bo ostatnio straaasznie się slini i lapki do buzi wklada... Myslelismy,że to żeby moze,bo przy tym strasznie marudna byla. W pt zarejestrowalam ja do pediatry-osluchowo czysta,kazala dawac drosetuks na kaszel i wit.c i w pon.do kontroli. Przez weekend nie było,ani leepiej,ani gorzej,poszlismy na kontrole,pediatra kazala zrobic zdj.rtg,odebrac mielismy dziś. Lekarka powiedziala,że stan ogolny dobry,wiec mozemy spedzic noc w domu (wczorajsza),a dziś że zdjeciem do niej i od razu na oddzial.Ma lekkie zapalenie pluc.

Mnie boli gardlo przy przelykaniu,jest mi zimno,goraczki nie mam.Pielegniarka powiedziala,że mogla ode mnie zlapac. A podobno karmienie piersia uodparnia...

Jest zakaz odwiedzin,tz musi jechac do pracy...Mój tata zamieszka u nas,zaopiekuje się psem i bedzie mi obiady dowozil.

Egz.mnie omina...Trudno...Maja jest najwazniejsza!Moje kochane,malutkie Sloneczko!Najwyzej za rok zalicze.

Wazy 6 kg maly klopsik,ma 2 i pol m-ca. Z ciekawosci- Maggie,Konczi ile waza Wasze dziewczynki?
dużo zdrówka dla małej

moja co prawda 2 tygodnie młodsza niż dziewczynki Konczi i Maggie, ale waży 6100 około. no ale kruszyna była jak się urodziła i na początku miała problemy z przybieraniem.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:29   #2321
Sojka1990
Zadomowienie

to Zośka też ok dwa tygodnie młodsza, ważyła 2900 a teraz aż się boje na wage ją dać jak ważyła miesiąc temu 6200
Stary 2013-01-15, 21:50   #2322
kraven
Zakorzenienie

Afternoon, Lourose dużo zdrowia życze

Mamy chłopców powiedzcie mi czy zakładacie rajstopki pod spodnie czy tylko skarpetki?

I jeszcze jedno - jak sformułowałyści prośbe o dodatkowe macierzyńskie?

Katee ja też czasem jak mały ryczy to jestem nerwowa i później Go przepraszam, ale ostatnio staram się opanować bo On teraz ma skok związany z uczuciami i szczególnie teraz nie może być nerwowej atmosfery. mam nadzieje, że już mi tak zostanie.

Wczoraj ważyłam Jasia i waży 5380 g. Nie jest źle.

Żegnam się na dzisiaj. Dobranoc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:53   #2323
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Jeszcze miałam napisać odnośnie żywienia dzieci, moja Kingusia jest niby karmiona tak jak powinna, piersią czasem Bebilonem porcja 120- zgodnie z wiekiem, nie daję jej piersi jako smoczka, czy uspokajacza, zabawiam ja jak tylko mogę, żeby przerwy w karmieniu były co najmniej te 2,5- 3 godziny i i tak jest chyba najgrubszym dzieckiem na naszym wątku, a na pewno najgrubsza dziewczynka Ma 12 tygodni ok. 66 cm wzrostu i wazy już na pewno więcej niż 7 kg i bądź tu człowieku mądry . Pediatrzy, których się radziłam w tej sprawie i położna mówią, że jest ok, a ja się martwię, bo nie chcę, żeby była wielka, czy otyła, wiadomo jakie wredne są dzieci
Nie martw się jak zacznie biegać to wszystko spali!

Nisia - I jak tam plecy? Lepiej już?
Stary 2013-01-15, 21:57   #2324
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

anesh zdrówka dla Majuni!!!! bedzie dobrze kochana ucałuj ja od ciotki

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 22:05   #2325
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mamy skierowanie na oddział. Chce mi się wyć do księżyca, a nad łzami już nawet nie panuję. Zaraz pakujemy się i jedziemy... nawet nie wiem co zabrać ze sobą. Trzymajcie proszę kciuki za naszego Antosia.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
w ogóle wczoraj mezul mnie rozbroil wraca z pracy, a ją z Jagoda na rekach czekam ją niego na korytarzu, a on wchodzi po schodach i krzyczy
-jezus maria co ty jej zrobilas, ze ona taka łysa?!wczoraj taka nie byla
-nie zaczesalam kolanek..
-choć tu szybko do tatusia, tatuś ładnie uczesze, by nie bylo widać placuszkow
i jak ja czesal to do mnie. pyt czy to normalne czy moze do lekarza pojdziemy

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mieliśmy zapisane do tej pory tylko inhalacje i nic nie pomogły. Kaszel z każdym dniem jest brzydszy. Pediatra stwierdziła, że Antek nie ma skończonych 3 miesięcy, więc nie może dostać leków doustnych, a na zastrzyki musielibyśmy dojeżdżać 2 razy dziennie, a według niej... przy takiej pogodzie to dla chorego dziecka zła opcja. Poza tym nadal niepokoi ją to serduszko, bo wciąż są te szmery.

Boże, serce mi pęka dosłownie.
Kochaniutka, wszystko będzie dobrze! Zobaczysz! Przesyłamy z Melcią moc dobrych fluidów :czary: Dawaj znać na bieżąco
Tulaski dla Ciebie i Antosia!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Czy ja wam mówiłam że Zosia ma 2 ząbki ? jak nie to melduje- mamy dwie przebite dolne jedyneczki

Wczoraj tżet mnie zaskoczył, dostałam moje ukochane perfumy bruno banani i merci tak bez okazji pierwszy raz w życiu

ehh.. jutro przede mną bardzo ciężki do przegryzienia pogrzeb..

A teraz pytanie, Melci przebija górna jedynka? To normalne, że najpierw górne zęby?

Jezu, żeby mój się ino tak naprawił Zazdroszcze!!!

Dasz radę

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
To ja Ci mogę pomóc, bo się skusiłam ale trochę zawiedliśmy się... jeszcze nie dawałam małemu bo duże słoiczki, a on i tak zjada mały na 3 razy, więc zobaczymy jak mu podpasują
Marchwe z ziemniakami: tutaj jest sama marchewka - 54% i ziemniak - 27% plus woda
Brokuły z ziemniakmi: 26% brokułów, 21% ziemniaki a reszta to mąka ryżowa,woda i olej rzepakowy
Krem dyniowy - 58% - dynia, woda, mąka ryżowa, olej rzepakowy

My wagowo na 90 centylu
A mogę sama brokuły zrobić tak, że brokuły, ziemniaki i to ugotować, dodać trochę mleka mm? I w razie wu, gdyby rzadkie było, to dać trochę kleiku?

Melcia wagowo na 10centylu, a wzrostem na 50centylu..
Stary 2013-01-15, 22:07   #2326
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
A moje dziecko znów ma gorączkę ile dni taka po szczepieniu może się utrzymywać? 3 ? dobrze pamiętam ?

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Sliczne zdjęcia Szymka i Kubusia Katee mój Jaś też tak czasem się przechyla ...
chyba tak.
Dziękuję w imieniu KubusiaKurcze,ale on chwili nie poleży,bo zaraz jedną rękę cofa do siebie i reszta się przewraca.Doktorka kazała mu wyciągać rączki przed siebie a on nie chce współpracować

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Mam tylko słabe fotki z komórki, to wkleje chociaż te- mój łysy paczek
co ty matka gadasz,wcale grubo nie wygląda!ma tylko podbródek jak wszystkie dzieciaczki a nie drugą,dużą brode

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od poniedziałku w lidlu http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=33216
właśnie miałam pisać,mąż był na zakupach i przywiózł gazetkę,obym tylko nie zapomniała się wybrać w poniedziałek

Ja też czekam na Dada limitowanew biedronce.Proszę o cynk jak kto będzie wiedział

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Anesh kochana trzymaj się!

Cholera ja też jestem chora
co ja mam zrobić ? gorączki jeszcze nie mam ale nos, uszy i gardło mam zawalone, kicham i prycham, znam siebie i kolejne etapy przeziębienia i wiem że jutro będzie masakra

Mam chodzic w maseczce? Jak zarażę Zośkę to się zastrzelę
Najadłam się czosnku, zobaczymy czy będzie chciała jutro jeść takie czosnkowe mleko

Afternoon jedziemy na jednym wózku
Czyli co, Oscillo coś tam można?
biedactwo.Ja bym wypiła mleko z czosnkiem,masłem i odrobiną miodu(bo uczula)Mi pomaga
Trochę wyżej katiem pisała,co można jak karmisz piersią.

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Współczuje.U nas dziś w nocy ciut lepiej,bo tylko 3pobudki i w miarę szybko zasypialiśmy,oczywiście ja nieprzytomna z cyckiem na wierzchuale w dzień też ciągle na rękach,nawet usypianie tak wyglądało,że z nim chodziłam i zasnął na pół godziny.Był taki markotny i nie bardzo chciał jeść wieczorem

Wszystkie macie termometry te dotykowe?muszę chyba kupić jakiś lepszy,bo nie szło mu zmierzyć temp.

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Przeżywałyśmy to w piątek i sobotę - ewidentnie skok zwłaszcza, że od niedzieli nie to dziecko - do dziś codziennie zadziwia mnie nowymi umiejętnościami przeczekajcie, przemęczcie się, a będzie Wam wynagrodzone tak jak nam
pocieszające

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2013-01-15, 22:14   #2327
weronika_91
Zakorzenienie

Cytować coś nie można ...

Kraven- Ja Jaśkowi zakładam do spodni tylko skarpetki.

Jejku jak te Wasze dzieci przybierają wagowo ... Jaśko się urodził z z wagą 3760g na początku bardzo szybko przybierał... mając 8 tyg ważył 5400g a teraz - za chwilę 4 miesiące ma 6,5 kg ... czy za mało nie przybiera? pediatra nic nie mówiła ... tylko czy w ogóle na to spojrzała hmmm

Jaśko oczywiście nic na noc nie wypił po kąpieli ... od jakiegoś czasu to norma.

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2013-01-15 o 22:15
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 22:17   #2328
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mamy chłopców powiedzcie mi czy zakładacie rajstopki pod spodnie czy tylko skarpetki?
zależy,czy jest -10 na zewnątrz.W domu zazwyczaj chodzi w półśpiochach,albo spodnie i same skarpetki.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A teraz pytanie, Melci przebija górna jedynka? To normalne, że najpierw górne zęby?
chyba tak normalne jak noworodek z zębem

Weronika już kiedyś pytałam,Twój awatar to stópki Jasia?

Dobra idę się wykąpać.Pa

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-01-15 o 22:19
Stary 2013-01-15, 22:23   #2329
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dziś mój Michaś kończy 3 miesiące
Dla narzeczonego Melanii

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
To jakbyś miała ochotę, to ja jestem chętna jakbyś coś fajnego znalazła
Z większych rozmiarów?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej
My znowu w szpitalu, Maja ma zapalenie pluc. Jestem zalamana... Co ja robie źle?..,
Dużo zdrówka dla Majeczki!!!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
aha!wkoncu Poli odrastają włoskijuz nie bedzie łysą pałką....i zaczela palce od stópek do buzi wsadzac

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Katee - Bo się głupia naczytałam, że najpierw dolne zęby powinny przebijać

Weronika - Melcia urodziła się z wagą 3060, spadła do 2900g. Kończąc 4miesiąc miała na wadze 5900g. I nikt nic nie mówi.
Stary 2013-01-15, 22:33   #2330
Sojka1990
Zadomowienie

kurcze to Melcia drobniutka bardzo

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

a nie wygląda
Stary 2013-01-15, 22:42   #2331
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Weronika już kiedyś pytałam,Twój awatar to stópki Jasia?
Stary 2013-01-15, 22:47   #2332
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
kurcze to Melcia drobniutka bardzo

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

a nie wygląda
Najlepsze jest to, że je normalnie. Przynajmniej już teraz, a wcześniej jadła mniej niż inne dziaciaczki wątkowe (patrząc na miesiące podobne), ale w zupełności Jej starczało.
Stary 2013-01-15, 22:47   #2333
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
fajnie,dzięki za odp.i foto.Katiem również dziękuję za odp.W takim razie to wygodniejsze niż nosić 3/4wanienki wody do kuchni na stół i potem wycierać,bo wszystko pływa.Narazie nosi mąż,ale jak go nie będzie?
Ja kąpię sposobem wanienka w wannie. Ale nie klęczę, tylko się schylam, bo za bardzo kolana mnie bolą klęcząc... Nawet na dywaniku...

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Anesh , jesteśmy z Wami myślami jeśli zapalenie jest lekkie, to pewnie Majeczka szybko wyzdrowieje egzaminem sie nie martw, to błahostka przy zdrówko Maleńkiej.
Filipek tez czasem zakaszle, ślini sie też niemiłosiernie i piąstki oraz wszystko , co złapie w rączkę, pcha do buzi. Mam ogromną nadzieję, że to tylko ta ślina jest winowajcą i że przezde wszystkim nie zarażę go.

Ja wzięłam oscillococcinum, apap, tantum verde, herbata z malinowym syropem z miodem, leżę, ale karmiłam Małego i kąpałam w maseczce. Gorączki nie mam, ale głowa mi zaraz strzeli.
Lourose wszystko co katiem wymieniła można, herbatka z cytryną, miodem i malinami jak Maleńkiej Ci nie uczuli.
U nas też krztusi się śliną, ale dziś lekarz go osłuchał i nic nie było...

Cytat:
Ja tylko skarpetki, bo nie mam nawet rajstop. I raczej nie będzie nosił...

Cytat:
Cytować coś nie można ...

Kraven- Ja Jaśkowi zakładam do spodni tylko skarpetki.

Jejku jak te Wasze dzieci przybierają wagowo ... Jaśko się urodził z z wagą 3760g na początku bardzo szybko przybierał... mając 8 tyg ważył 5400g a teraz - za chwilę 4 miesiące ma 6,5 kg ... czy za mało nie przybiera? pediatra nic nie mówiła ... tylko czy w ogóle na to spojrzała hmmm

Jaśko oczywiście nic na noc nie wypił po kąpieli ... od jakiegoś czasu to norma.
Kochana mój też zwolnił. Po 3 miesiącu dzieci dużo mniej przybierają. Ważne, żeby do 5-6 miesiąca podwoił swoją wagę urodzeniową.

Cytat:
Weronika - Melcia urodziła się z wagą 3060, spadła do 2900g. Kończąc 4miesiąc miała na wadze 5900g. I nikt nic nie mówi.
No to przecież już prawie podwoiła swoją wagę! Czyli jest super.

Anesh, Dearlie zdrowia dla dzieciaków!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 22:50   #2334
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze jest to, że je normalnie. Przynajmniej już teraz, a wcześniej jadła mniej niż inne dziaciaczki wątkowe (patrząc na miesiące podobne), ale w zupełności Jej starczało.
Do teraz pamiętam słowa ciotki 'nie karm modyfikowanym, bo utuczysz dziecko!!!' no i masz ci los

gda - Tak, tak Ale jak o tym nie wiedziałam to strasznie się zamartwiałam.. Że na cycu nie przybierała dużo, na mm też nie..
I może gdybym miała świadomość, że takie nie za duże przybieranie u Niej będzie normalne to może nadal karmiłabym cycem? Echh..
No, ale czasu nie cofnę
Stary 2013-01-15, 22:51   #2335
m_moni
Zadomowienie

Anesh trzymajcie się!

dobranoc
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:00   #2336
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Do teraz pamiętam słowa ciotki 'nie karm modyfikowanym, bo utuczysz dziecko!!!' no i masz ci los

gda - Tak, tak Ale jak o tym nie wiedziałam to strasznie się zamartwiałam.. Że na cycu nie przybierała dużo, na mm też nie..
I może gdybym miała świadomość, że takie nie za duże przybieranie u Niej będzie normalne to może nadal karmiłabym cycem? Echh..
No, ale czasu nie cofnę
Nie martw się, może przy następnym pokarmisz
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:05   #2337
weronika_91
Zakorzenienie

Wy cytujecie a ja coś nie mogę :/

colds, gda dzięki myślę że do 5-6 miesiąca uda się podwoić wagę urodzeniową
Stary 2013-01-15, 23:06   #2338
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

I jeszcze jedno - jak sformułowałyści prośbe o dodatkowe macierzyńskie?
Na podstawie kodeksu pracy proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 4 tygodni od ... do.. to jest bezpośrednio po podstawowym urlopie macierzyńskim który kończę (tutaj data), na sprawowanie opieki nad moim synem (imię i nazwisko), który urodził się ...Po zakończeniu urlopu macierzyńskiego łącznie z dodatkowym urlopem macierzyńskim do pracy przystąpię ( data)

ja taki druczek dostałam w pracy

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:08   #2339
lilka00
Wtajemniczenie

Może moja Kinga nie wygląda, ale jak mi przyjdzie ta karta sd to wkleję Wam zdjęcia jej u mnie na rękach, na tle dorosłej osoby dopiero widać jej gabaryty, bo sama w sobie jest dosyć proporcjonalna, bo długa.

teraz kinga przy cycu, wiec pisze dobranoc lewa reka
i jeszcze wklejam body na wizyte u tesciowj, przyszlo mi dzisiaj w spamie
http://www.delimama.pl/nie-nie-jeste...nadrukiem.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nie_jestem_g_odna_body_d__r_kaw.jpg (22,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2013-01-15 o 23:12
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:33   #2340
katiem
Wtajemniczenie

Właśnie wcinam casatte

lilka body świetne

gdzie Konczi i Maggie?

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

colds czy dolne czy górne nie ma znaczenia. Nawet gdyby zaczęły wychodzić najpierw dwójki - nie byłby to powód do zmartwień.

Pawełek

Kubuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości