Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna 1 1,59%
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały 33 52,38%
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają 1 1,59%
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają 0 0%
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały 3 4,76%
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek 0 0%
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! 23 36,51%
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... 0 0%
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. 2 3,17%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 16:59   #2911
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez izabelakonto Pokaż wiadomość
Postanowiłam napisać choć nie udzielam się ,ale niech,muszę to wyrzucić.

Wczoraj synek smaczne spał po południu i z mężem odpoczywaliśmy na kanapie(to znaczy ja ,a mąż pichcił kolację) i jak zwykle opowiadaliśmy sobie jak minął nam dzień,jak z synkiem i w ogóle.I w między czasie postanowiłam włączyć to ustrojstwo,czyli tv i biegając po programach wpadł mi w oko chyba to był reportaż,albo film dokumentalny na tvn style o historii nie wiem jak to nazwać adopcji,a raczej oddawaniu dzieci.Okazało się,że taką adopcją była zainteresowana para homoseksualistów.Po prostu zapragnęło tych dwóch typków noworodka.I dzieciątko mieli mieć obiecane od pewnej nie wiem jak ją nazwać dziewczyny,choć dla mnie to ona człowiekiem nie jest godnym być.
I tu moje oglądanie się kończyło,bo łzy jak grochy zaczęły mi spływać po policzku.Bo jak można takie Maleństwo w szpitalu prawie po porodzie dać-to słowo w ogóle nie pasuje -komuś innemu jak matce.

Ja rozumiem,że ktoś może zapewnić lepsza przyszłość i takie tam,ale to w końcu człowiek,choć taki malutki.I sam nie może stanowić o sobie.
Choć przez dziewięć miesięcy tak dobrze mu było w brzuszku mamy.

I jeszcze włączyłam tv za kilkanaście minut(jak nieco ochłonęłam)z nadzieją(ale chyba naiwna jestem,albo to hormony),że dzieciątko wróci do rodzonej jakie by nie było matki,ale skąd oni ją mieli na własność.Ach to nie jest żadna rzecz
Do czego to wszystko zmierza?Ach jaki ten świat jest niesprawiedliwy.

Na wstępie zaznaczę, że nie widziałam na własne oczy tego reportażu więc odnoszę się tylko do tego co napisała izabelakonto. Nie jestem pewna czy wszystko zrozumiałam jak należy bo przekaz był dość zawikłany Abstrahuję opcji od adopcji przez homoseksualistów, ale...

Wydaje mi się, że kobiet decydujących się na oddanie dziecka bądź zostawienie go w szpitalu nie można odsądzać od czci i wiary. Poza nimi samymi nikt na 100% nie wie co nimi kieruje. Po ludziach chodzą na prawdę różne przypadki a gdy w grę jeszcze wchodzą emocje to możemy otrzymać na prawdę wybuchową mieszankę. Ponadto trzeba wziąć pod uwagę, że nie każda kobieta która ma możliwość zajścia w ciążę lub w nią już zaszła ma powołanie do tego by być matką (najlepszy przykład p. Czubaszek). Są i takie osoby, które nie tyle nie mają ku temu predyspozycji co nie żywią wręcz żadnych pozytywnych uczuć i dla nich to największe nieszczęście jakie może się zdarzyć - zobaczyć 2 kreski na teście ciążowym. Nie wiem jak w innych krajach ale w Polsce kobieta, która zostawia swoje dziecko po urodzeniu w szpitalu ma jeszcze prawo zmienić zdanie bez jakichkolwiek konsekwencji. Nie pamiętam jaki to jest okres czasu - chyba około 4 tygodni. Z punktu widzenia osób czekających na takiego berbecia to bardzo długo...

Owszem świat jest niesprawiedliwy. Zarówno dla dzieci, które rodzą się i nie mają wyboru do jakiej rodziny trafią (i nie mam tu na myśli tylko w/w przykładu) i co je z tej okazji czeka. Jak i dla ludzi, którzy latami starają się o dziecko i nic z tego nie wynika... Na szczęście chcę wierzyć, że w przyrodzie istnieje równowaga i te dzieci, których mamy z jakichś powodów zdecydowały się je oddać trafiają w zdecydowanej większości do najlepszych rodziców z możliwych.

Owszem dla dziecka przez 9 miesięcy nie ma lepszego miejsca niż brzuch mamy. Jednakże jeśli mama przez tak długi okres ciąży nie zmienia zdania co do tej małej istoty i po narodzinach widząc dziecko wciąż czuje, że nie jest w stanie go pokochać to na zewnątrz są ludzie, którzy czekali lata świetlne by zadzwonił do nich telefon z informacją o tym, że właśnie urodził im się syn/córka... Wydaje mi się, że o byciu matką nie stanowi fakt zapłodnienia tylko stan ducha, dlatego czasem mimo całej okropności sytuacji lepiej żeby dziecko było z ludźmi którzy na prawdę na to czekali...
Stary 2013-01-15, 17:13   #2912
natusiakac21
Raczkowanie

Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
No ale jakby tak ją owinąć od dołu do góry??jak mumię? ale znalazłam przykład

Jak wróci to już mu nie odpuszczę rozmowy bo potem będzie że on się nie zgodził, ale ulegnie mi zobaczysz

Tak, lada moment zaczną się balangi

Ładnie to ujęłaś, mój brat ma swój własny świat. I jakbym tu chciała napisać o tym jego świecie, oj, to obawiam się, że bym wiele, wiele stron zajęła krótko mówiąc, jest osobą, której wszystko jest obojętne, wszystko ma gdzieś, pewnie też wszystkich ma gdzieś. Liczy się tylko to co jest TERAZ, a to co będzie jutro, to ma w głębokiej d...

Na 18:45 jedziemy na usg bioderek kontrolne, że ja nie pomyślałam, jak mnie zapisywali, że to nie jest odpowiednia godz dla mojego dziecka
Ale takim ludziom żyje się dobrze, raczej się niczym nie martwią i jest ok, a ja jestem taki typ człowieka, że martwię się co będzie np. za pół roku i w kółko się czymś przez to stresuje. Kiedyś zejdę na zawał
faktycznie późno to usg
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Hej.
M dzisiaj został sam z Ninką i dał jej kaszkę( widziałam, że dużo jej nie ubyło) no i pierwszy raz zmienił pieluchę
za postępy męża i oby było tylko lepiej.
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 17:48   #2913
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
M dzisiaj został sam z Ninką i dał jej kaszkę( widziałam, że dużo jej nie ubyło) no i pierwszy raz zmienił pieluchę

jakieś postępy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:18   #2914
natusiakac21
Raczkowanie

a więc będzie żłobek. Laski jeszcze nie poznałam z racji choroby mojego Antka, a ta już mnie próbowała oszukać o 120zł na bilecie miesięcznym, a że ja nie cierpię jak ktoś mnie kłamie to się z nią nawet nie zamierzam spotykać i jutro łatwie żłobek.

A w ogóle dziś stoję sobie na ulicy i rozmawiam z siostrą przez telefon o opiekunce itp i widzę jak mi się jakaś kobieta przygląda i wiecie, że jak skończyłam rozmowę to ona do mnie podeszła i zaczęła się oferować jako niania?
natusiakac21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 18:55   #2915
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
a więc będzie żłobek. Laski jeszcze nie poznałam z racji choroby mojego Antka, a ta już mnie próbowała oszukać o 120zł na bilecie miesięcznym, a że ja nie cierpię jak ktoś mnie kłamie to się z nią nawet nie zamierzam spotykać i jutro łatwie żłobek.

A w ogóle dziś stoję sobie na ulicy i rozmawiam z siostrą przez telefon o opiekunce itp i widzę jak mi się jakaś kobieta przygląda i wiecie, że jak skończyłam rozmowę to ona do mnie podeszła i zaczęła się oferować jako niania?
Ludzie potrafią być bezczelni
Stary 2013-01-15, 19:10   #2916
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

za postępy męża i oby było tylko lepiej.
Też się cieszę mam nadzieję, że będzie dobrze

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Na wstępie zaznaczę, że nie widziałam na własne oczy tego reportażu więc odnoszę się tylko do tego co napisała izabelakonto. Nie jestem pewna czy wszystko zrozumiałam jak należy bo przekaz był dość zawikłany Abstrahuję opcji od adopcji przez homoseksualistów, ale...

Wydaje mi się, że kobiet decydujących się na oddanie dziecka bądź zostawienie go w szpitalu nie można odsądzać od czci i wiary. Poza nimi samymi nikt na 100% nie wie co nimi kieruje. Po ludziach chodzą na prawdę różne przypadki a gdy w grę jeszcze wchodzą emocje to możemy otrzymać na prawdę wybuchową mieszankę. Ponadto trzeba wziąć pod uwagę, że nie każda kobieta która ma możliwość zajścia w ciążę lub w nią już zaszła ma powołanie do tego by być matką (najlepszy przykład p. Czubaszek). Są i takie osoby, które nie tyle nie mają ku temu predyspozycji co nie żywią wręcz żadnych pozytywnych uczuć i dla nich to największe nieszczęście jakie może się zdarzyć - zobaczyć 2 kreski na teście ciążowym. Nie wiem jak w innych krajach ale w Polsce kobieta, która zostawia swoje dziecko po urodzeniu w szpitalu ma jeszcze prawo zmienić zdanie bez jakichkolwiek konsekwencji. Nie pamiętam jaki to jest okres czasu - chyba około 4 tygodni. Z punktu widzenia osób czekających na takiego berbecia to bardzo długo...

Owszem świat jest niesprawiedliwy. Zarówno dla dzieci, które rodzą się i nie mają wyboru do jakiej rodziny trafią (i nie mam tu na myśli tylko w/w przykładu) i co je z tej okazji czeka. Jak i dla ludzi, którzy latami starają się o dziecko i nic z tego nie wynika... Na szczęście chcę wierzyć, że w przyrodzie istnieje równowaga i te dzieci, których mamy z jakichś powodów zdecydowały się je oddać trafiają w zdecydowanej większości do najlepszych rodziców z możliwych.

Owszem dla dziecka przez 9 miesięcy nie ma lepszego miejsca niż brzuch mamy. Jednakże jeśli mama przez tak długi okres ciąży nie zmienia zdania co do tej małej istoty i po narodzinach widząc dziecko wciąż czuje, że nie jest w stanie go pokochać to na zewnątrz są ludzie, którzy czekali lata świetlne by zadzwonił do nich telefon z informacją o tym, że właśnie urodził im się syn/córka... Wydaje mi się, że o byciu matką nie stanowi fakt zapłodnienia tylko stan ducha, dlatego czasem mimo całej okropności sytuacji lepiej żeby dziecko było z ludźmi którzy na prawdę na to czekali...
No ja też obecnie nie rozumiem jak można zostawić dziecko, nawet jako nastolatka, nie wyobrażałam sobie tego i uważałam że już jak się zdarzy to bym takie dziecko zatrzymała. Tylko tak kiedyś myślałam, co by było jak bym miała urodzić takie dziecko z gwałtu... zawsze mnie to przerażało. No i nie wiadomo jaka konkretnie tam była sytuacja w tym filmie, może jakieś traumatyczne przeżycie koto wie? Są różne sytuacje, czasami rodzina taką dziewczynę zaszczuje, i zmusi, czasami sam partner. Duży mi się wydaje ma wpływ właśnie otoczenia i to czy jest taka ciąża akceptowana.
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:44   #2917
moniczka1302
Wtajemniczenie

Aaa wpadłam tylko napisac, ze w Carrefour mają świetne promocje na ciuszki dziecięce

Spodnie z welurku z kieszonkami w różnych kolorach, ściągacze na dole - 10zł
Spodnie z polarku ze ściągaczem - 7zł
Bluza polarkowa z zamkiem - 12zł
Bodziaki z dł. rękawem 3-pak za 30zł - fajna jakośc
I wiele innych

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:

cóż za bezpośredniośc
Ale z drugiej strony jakby nie patrzec, przykrosc, ze pani nie ma pracy...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 19:51   #2918
Timii
Rozeznanie

Cytat:

w ten sposób koleżanka znalazła super opiekunkę dla swojego dziecka
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:01   #2919
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

cóż za bezpośredniośc
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
dokładnie ja tam nie widzę nic dziwnego, gdybym szukała pracy i gdzieś przypadkiem usłyszała że jest możliwośc to pewnie też bym zapytała
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:02   #2920
martula007
Raczkowanie

agata, ksiazka to " u malucha na talerzu"

strokoteczka777, jak nie znajde takich wielkich arkuszy to chyba nie bede miala wyjscia musi przetrwac w takim stanie jakim jest jeszcze przez pare lat. Maz mi obiecal, ze na 10 rocznice slubu zrobimy odnowienie przysiegi i bede mogla nalozyc jeszcze raz swoje cudenko no a przede wszystkim chcialabym, zeby Oliwka jak bedzie wychodzila za maz mogla ja nalozyc ( jesli chcialaby oczywiscie)
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:27   #2921
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

strokoteczka777, jak nie znajde takich wielkich arkuszy to chyba nie bede miala wyjscia musi przetrwac w takim stanie jakim jest jeszcze przez pare lat. Maz mi obiecal, ze na 10 rocznice slubu zrobimy odnowienie przysiegi i bede mogla nalozyc jeszcze raz swoje cudenko no a przede wszystkim chcialabym, zeby Oliwka jak bedzie wychodzila za maz mogla ja nalozyc ( jesli chcialaby oczywiscie)

łłłoooo matko chciałabym sie w swojej mieścić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-15, 20:38   #2922
Renatka89
Zakorzenienie

ja tak na szybko..

piwa bezalkoholowego na pewno w tesco poszukam

od 21.01 fajne ciuszki w lidlu -niemowlece rzecz jasna- mam pełno ciuchow z lidla ich jakosc jest naprawde spoko i jak chcialam tak tez bede miala juz od pon.-wszelakie zabezpieczenia
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:13   #2923
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Aaa wpadłam tylko napisac, ze w Carrefour mają świetne promocje na ciuszki dziecięce

Spodnie z welurku z kieszonkami w różnych kolorach, ściągacze na dole - 10zł
Spodnie z polarku ze ściągaczem - 7zł
Bluza polarkowa z zamkiem - 12zł
Bodziaki z dł. rękawem 3-pak za 30zł - fajna jakośc
I wiele innych

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

cóż za bezpośredniośc
ja kupowałam śpiochy po 5zł

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
ja tak na szybko..

piwa bezalkoholowego na pewno w tesco poszukam

od 21.01 fajne ciuszki w lidlu -niemowlece rzecz jasna- mam pełno ciuchow z lidla ich jakosc jest naprawde spoko i jak chcialam tak tez bede miala juz od pon.-wszelakie zabezpieczenia
ja kiedyś kupowałam te piwo tescowe za 1,55zł

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2013-01-15, 21:18   #2924
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Hej.
Pierwszy raz, ło matko, no ale przynajmniej zaczyna się starać

Cytat:
Ale takim ludziom żyje się dobrze, raczej się niczym nie martwią i jest ok, a ja jestem taki typ człowieka, że martwię się co będzie np. za pół roku i w kółko się czymś przez to stresuje. Kiedyś zejdę na zawał
faktycznie późno to usg
też w kółko czymś się przejmuję i też pewnie kiedyś zejdę przez to na zawał, do tego pewnie już mam wrzody na żołądku

za to mój brat będzie żył sto lat nie pije, nie pali, zero stresu w życiu taki to pożyje

Cytat:

normalnie mobilny urząd pracy

Cytat:
tak, taką co podsłuchuje

Cytat:

No już widzę jak mój zgadza się na takie odnowienie przysięgi nie wiem czy sama bym chciała. A co do sukni...nie zmieściłabym się heh

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-15, 21:28   #2925
martula007
Raczkowanie

ja narazie w swoja tez sie nie zmieszcze:P A z tym odnowieniem to byla luzna rozmowa kiedys.. akurat tamtego dnia smutno mi sie zrobilo, ze juz sukienki nigdy nie naloze i taka propozycja padla hehe:P

Oliwka spi juz ponad godzine.. i 3 razy sie obudzila Zapowiada sie ciekawa noc

Edytowane przez martula007
Czas edycji: 2013-01-15 o 21:29
Stary 2013-01-15, 21:42   #2926
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Życzę, żeby Wam się to udało, i żeby jednak noc byłą spokojna.

..............
Paulinka śpi, po usg bardzo dobrze już nie musimy jeździć na kontrole a że Paulina wcześniej się wyspała, to potem była wesoła, jedynie jak ją lekarka przytrzymała za nóżkę, to popłakiwała. Ale ogólnie ok.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 00:10   #2927
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Posiadałam takie http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80108935/
U mnie się sprawdziły
Dzięki!

Cytat:
ja zdecydowanie wolę spacery latem, jak jest tak zielono i przyjemnie

Antoś znowu chory - wirusowe zapalenie dróg oddechowych. Od 00.30 budził się z płaczem co godzina i jestem przez to nieprzytomna. Młody jak wstał o 6.40 tak dopiero poszedł spać. Przecież był chory pierwszy tydzień nowego roku i znowu, ja się wykończę.
Latem też lubię
Zdrowia dla Antosia!
Ja się łudzę, że jak teraz mi Kaj trochę choruje (choć w zasadzie u nas to tylko katary były), to chociaż w wieku przedszkolnym będzie już bardziej uodporniony

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ano z pracy. Jakoś sobie radzimy
Rano teść przychodzi, później ew. teściowa jak teść musi coś załatwić na mieście, a ona akurat ma wolne od swoich dziewczynek, którymi się opiekuje
Zmieniło się tyle, że rano jak Maciej się budzi ok. 5.30-6, to go biorę do łóżka na cycka i się przytulamy, on zasypia, a ja wstaję. Do tej pory było tak, że go karmiłam i odkładałam do łóżeczka, teraz jeszcze muszę skraść tę chwilę dla nas, bo w dzień się nie przytulamy.
Nie piszę, bo Maciek jest bardzo grzeczny, nie płacze, ładnie je i śpi, nie choruje (odpukać)☠
Tak trzymać!

Cytat:
Marcia dziś kończy 8 mcy zdrówka dla Szymona i Kaja!
Ale ze mnie egoistka, zapomniałam o rówieśnikach Kaja
Dziękujemy i również dla Marci i Szymonka wszystkiego naj!

Cytat:
Paulinka śpi, po usg bardzo dobrze już nie musimy jeździć na kontrole a że Paulina wcześniej się wyspała, to potem była wesoła, jedynie jak ją lekarka przytrzymała za nóżkę, to popłakiwała. Ale ogólnie ok.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:22   #2928
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
ja narazie w swoja tez sie nie zmieszcze:P A z tym odnowieniem to byla luzna rozmowa kiedys.. akurat tamtego dnia smutno mi sie zrobilo, ze juz sukienki nigdy nie naloze i taka propozycja padla hehe:P

Oliwka spi juz ponad godzine.. i 3 razy sie obudzila Zapowiada sie ciekawa noc
moja leży w szafie schowana w walizcemoja suknia ma kolor ecri więc się nie martwie że zżółknie ja się w swoją mieszcze

Edytowane przez rozowa1987
Czas edycji: 2013-01-16 o 07:24
rozowa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:29   #2929
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

ja kupowałam śpiochy po 5zł

ja kiedyś kupowałam te piwo tescowe za 1,55zł
o i cena odpowiednia hehehe

dziewczyny, Wy po nocach nie spicie?
Stary 2013-01-16, 07:56   #2930
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Lepiej późno niż wcale
Cytat:
Super, że badanie dobrze wyszło

Moje dziecko w nocy budzi się co godzinę, jak go przytulę do siebie to sobie zasypia, jak odkładam go na bok (do własnego łóżka, już nie mówię o łóżeczku) to zaraz płacz. Czy to jakiś objaw lęku separacyjnego

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:58   #2931
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej późno niż wcale

Moje dziecko w nocy budzi się co godzinę, jak go przytulę do siebie to sobie zasypia, jak odkładam go na bok (do własnego łóżka, już nie mówię o łóżeczku) to zaraz płacz. Czy to jakiś objaw lęku separacyjnego
o to to! moja robi tak samo! ale juz bardzo dlugo
Stary 2013-01-16, 08:15   #2932
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
o i cena odpowiednia hehehe

dziewczyny, Wy po nocach nie spicie?
nie pamiętam kiedy spałam ciągiem 5h

Cytat:
Lepiej późno niż wcale

u nas tak było jak poszła do żłobka i jak wróciłam do pracy
ale z czasem po karmieniu w nocy zaczęłam ją odkładać do łóżeczka i stopniowo w końcu śpi u siebie ciągle, bo czasem tak płakała że zasypiała przy mnie wtulona w łóżku

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2013-01-16, 08:26   #2933
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nie pamiętam kiedy spałam ciągiem 5h

u nas tak było jak poszła do żłobka i jak wróciłam do pracy
ale z czasem po karmieniu w nocy zaczęłam ją odkładać do łóżeczka i stopniowo w końcu śpi u siebie ciągle, bo czasem tak płakała że zasypiała przy mnie wtulona w łóżku
to ja tez nie pamietam, jak spie ciagiem 2h to dziekuje swiatu za taki dar ale nie chce mi sie siedziec na forum po 1 w nocy

kazda noc gdy probuje ja odlozyc do swojego lozeczka= totalnie nieprzespana noc.
a gdy zdarza sie ,ze jestem ciagle sama, bo TZ wyjechal, to nie mam na to sił..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 08:31   #2934
_agata
Zakorzenienie

martula007, dzięki

Napiszę co na dzisiaj Maciek ma w menu
Może kogoś zainspiruję

Kopiata łyżkę ugotowanej kaszy jęczmiennej (teraz już gotuję kaszę na 2-3 dni, bo nie chce mi się codziennie gotować) wymieszałam z 2 łyżkami ugotowanej marchewki z pietruszką (to też gotuję na 2-3 dni ), dodałam 2 łyżki ugotowanych i zmiksowanych buraków (to z zamrażalnika - raz na jakiś czas piekę 3-4 małe buraczki, miksuję i zamrażam porcje na raz), dodałam ugotowane mięso - z zamrażalnika , wymieszałam i zmiksowałam
Smacznego!

Rany, ja jak nie prześpię ciągiem 6-8 godzin, to trupo jestem!

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 08:31   #2935
doris888
Rozeznanie

u nas też jakiś lęk separacyjny czy cuś... może to przez przeziębienie ale nie jest jakaś chora, katar i trochę kaszlu... normalnie nie chce zostać sama nawet na chwilę... zawsze było tak że rano jak się budziłysmy to przekładałam ją na nasze łóżko, przebierałam, dałam 2/3 zabawki i szłam się ogarnąć, umyć zęby, ubrać- ogarnąć lekko mieszkanie ..a teraz ani rusz... jak tylko się oddalę to jest płacz, nawet nie marudzenie tylko płacz... wczoraj ścierałam podłogę to leżała na podłodze koło mnie, i tak przesuwałam raz Agatę, raz miskę to już nawet nie wystarcza że jestem w tym samym pomieszczeniu- mam być przy niej Poza tym jak mąż mnie przytuli, albo się coś zażartuje , np połaskocze czy złapie mnie gdzieś i ona to widzi to też zaczyna płakać... nie wiem co z tym zrobić , mamy się nie dotykać przy niej? oczywiście to nie jest jakiś problem tylko nie wiem czy to rozwiązanie tej sytuacji czy właśnie lepiej ją z tym oswajać...

tak samo jak z zostawaniem samej w pokoju.. mam siedzieć cały cza sprzy niej? czy lepiej starać się wychodzić i pokazywać że "powinna zostawać sama "? szkoda mi jej i łazimy wszędzie teraz razem, ale nie będę przecież z nią chodzic do toalety no i jak się przyzwyczai to już jej tak zostanie...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 08:50   #2936
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Lepiej późno niż wcale

u nas to samo. może nie co godzinę no ale jak już się obudzi to na rękach mi zaraz się uspokaja i zasypia a w łóżeczku się budzi nie chcę nauczyć jej zasypiania na rękach

Cytat:
martula007, dzięki

Może kogoś zainspiruję

Kopiata łyżkę ugotowanej kaszy jęczmiennej (teraz już gotuję kaszę na 2-3 dni, bo nie chce mi się codziennie gotować) wymieszałam z 2 łyżkami ugotowanej marchewki z pietruszką (to też gotuję na 2-3 dni ), dodałam 2 łyżki ugotowanych i zmiksowanych buraków (to z zamrażalnika - raz na jakiś czas piekę 3-4 małe buraczki, miksuję i zamrażam porcje na raz), dodałam ugotowane mięso - z zamrażalnika , wymieszałam i zmiksowałam
Smacznego!

dzięki za kolejny pomysł
Stary 2013-01-16, 09:04   #2937
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
martula007, dzięki

Może kogoś zainspiruję

Smacznego!

zadam pytanie, jako zupełny laik w kwestiach kulinarnych
ugotowalam pare razy zupke malej, ale tylko na raz, reszte zjadlam sama.. a chodzi mi o przechowywanie.
Mowisz,ze gotujesz cos na dzien nastepny. I trzymasz to jedzenie pozniej normalnie w garnku/miseczce/słoiku w lodowce?
Stary 2013-01-16, 09:09   #2938
martula007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
u nas też jakiś lęk separacyjny czy cuś... może to przez przeziębienie ale nie jest jakaś chora, katar i trochę kaszlu... normalnie nie chce zostać sama nawet na chwilę... zawsze było tak że rano jak się budziłysmy to przekładałam ją na nasze łóżko, przebierałam, dałam 2/3 zabawki i szłam się ogarnąć, umyć zęby, ubrać- ogarnąć lekko mieszkanie ..a teraz ani rusz... jak tylko się oddalę to jest płacz, nawet nie marudzenie tylko płacz... wczoraj ścierałam podłogę to leżała na podłodze koło mnie, i tak przesuwałam raz Agatę, raz miskę to już nawet nie wystarcza że jestem w tym samym pomieszczeniu- mam być przy niej Poza tym jak mąż mnie przytuli, albo się coś zażartuje , np połaskocze czy złapie mnie gdzieś i ona to widzi to też zaczyna płakać... nie wiem co z tym zrobić , mamy się nie dotykać przy niej? oczywiście to nie jest jakiś problem tylko nie wiem czy to rozwiązanie tej sytuacji czy właśnie lepiej ją z tym oswajać...

tak samo jak z zostawaniem samej w pokoju.. mam siedzieć cały cza sprzy niej? czy lepiej starać się wychodzić i pokazywać że "powinna zostawać sama "? szkoda mi jej i łazimy wszędzie teraz razem, ale nie będę przecież z nią chodzic do toalety no i jak się przyzwyczai to już jej tak zostanie...
No u mnie jest to samo, tylko ja jej samej nie zostawiam bo sie boje, ze zrobi sobie krzywde U mnie nawet jest tak, ze jak sie bawi na podlodze to ja tez musze siedziec na podlodze.. nie pozwala siedziec mi w fotelu, heh. Ale podobno ja bylam taka sama i z czasem przeszlo i nagle zaczelam ladnie sie sama bawic...wiec licze po ciuchu, ze jej sie odwidzi.. bo czasami oszalec mozna
Cytat:
martula007, dzięki

Może kogoś zainspiruję

Smacznego!

rany... nie doluj mnie!! ja nie pamnietam kiedy przespalam jednym ciagiem 3h!!!!! dzis w nocy nie przespalam chyba nawet 1h, bo co chwile sie budzila i trzeba bylo dawac jej smoczka a pomyslec, ze od 3 tygodnia zycia do 4 miesiaca przesypiala cale noce lub z jedna pobuka na karmienie... a pozniej dziecko mi sie popsulo... jakos tak sie zgralo z tym jak ja chrzcilismy... teraz sie smieje, ze musze zglosic reklamacje!

A buraki skad masz? takie zwykle z bazarku/sklepu czy jakies eko?
Stary 2013-01-16, 09:11   #2939
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
U nas troszkę lepiej. Hania też dostała antybiotyk. Chciałam uniknąć ale lekarz powiedział że ewidentnie zaraziła się ode mnie a skoro mi po 1 dniu brania antybiotyku się polepszyło to musiała być też infekcja bakteryjna a nie sam wirus. W końcu on jest lekarzem. Muszę mu zaufać. Tak w ogóle to mamy z Hanią tego samego lekarza bo ma specjalizację z medycyny rodzinnej i jest pediatrą. Także leczy mnie od 26 lat.

No niestety muszę sobie radzić sama dopóki mąż nie wróci z pracy. Nie może wziąć wolnego. Przyszła teściowa dalej się oswajać i pomóc mi przy Hani ale tylko nerwy mi zszargała. Hania płakała to ją uśpiłam i odłożyłam do łóżeczka a sama położyłam się do łóżka. No co 5 min zaglądała do sypialni i nie dała nam spać. W końcu jej powiedziałam że ma nie zaglądać bo nas rozprasza. No to zasnęłyśmy. Po 2 godzinach obudził mnie Hani płacz. Musiałam wstać bo teściowa była zajęta oglądaniem zdjęć. No to jak zobaczyła że wstałyśmy to mówi: to jak już nie śpisz to idę do domu. Pomogła mi że ho ho.
Stary 2013-01-16, 09:12   #2940
cate_
Zadomowienie

Cytat:
zadam pytanie, jako zupełny laik w kwestiach kulinarnych
ugotowalam pare razy zupke malej, ale tylko na raz, reszte zjadlam sama.. a chodzi mi o przechowywanie.
Mowisz,ze gotujesz cos na dzien nastepny. I trzymasz to jedzenie pozniej normalnie w garnku/miseczce/słoiku w lodowce?
W lodówce

Jeszcze jedno pytanie Daję Małemu Bebilon, chcę mu zmienić mleko na inne (Bebilon muszę przywozić z PL), czy mam mu mieszać mleko czy zmienić tak od razu na nowe

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości