W³osy na blond farbujemy i o ¿yciu dyskutujemy. Czê¶æ XXII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-15, 18:41   #451
Kotka17
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 586
Dot.: W³osy na blond farbujemy i o ¿yciu dyskutujemy. Czê¶æ XXII

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Poka¿ wiadomo¶æ
koteczko niedenerwuj siê chcia³a¶ naszej rady wiêc dziewczyny Ci napisa³y co o tym my¶l± ,na pewno nie po to ¿eby Ciê uraziæ. mo¿e poprostu zastanów siê nad jak±¶ mocniejsz± ras± skoro ju¿ chcesz rasowego kundelek te¿ jest przecie¿ fajnym pieskiem sama mia³am i mam do tej pory u taty s± kochane .mam te¿ baigla który te¿ jest fajny ,ale ju¿ nie tak jak kundelek

pewnie tak bym musia³a pochodziæ ,albo na wieczór na³o¿yæ na koñce, a rano zmyæ

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

te rybki s± bardzo t³uste i strasznie têpe do roztarcia na d³oniach a ¿eby je równo na³o¿yæ to ju¿ graniczy z cudem taki kleik normalnie
no masz racje... a która to mocniejsza? istnieje taka?

Cytat:
Napisane przez caskada Poka¿ wiadomo¶æ
hej

Zaraz nadrobie ale najpierw napisze na biezaco
Wiecie tak czytam o psach i musze wam powiedziec , ze jestem zdecydowana na adopcje jakiegos psa ze schronu badz od kogos przygarne Juz nawet raz ogladalam ogloszenia ale jeszcze nie teraz ...Jesli wezme to napewno cos kundelkowatego i suczke.
Co do "cziulalek" to one sa slabe jako rasa zajmuje sie jedna taka, to ledwo juz w drzwi sie miesci a je naprawde raz dzienne do tego charkocze ciagle i ma slabe serce ze wzgledu na tuszeZ oczami tez miewaja ciagle problem , bo im lzawia .Ma dopiero 5 lat i pierwsza ciaze miala nieudana , teraz juz nie moze miec wogole szczeniakow.
No i szczekliwe sa
no to schorowana bidulka rzeczywiscie nie wiem czemu tak

Cytat:
Napisane przez shizaxa Poka¿ wiadomo¶æ
Kotko nikt tu nie pisa³ ¿eby Ci powiedzieæ ¿e z³e decyzje podejmujesz...po prostu piszemy co wiemy o danych psach. Mo¿e jaka¶ rasa ma³a do 10kg ale nie miniaturka Ci siê spodoba?
amstafy, rottweilery,labradory mi sie podobaj± ale nikt takiego psa nie chce oprucz mnie bo za du¿e,a tak to tylko u mnie kupic mo¿na shi-tzu które mi sie nie podobaj± no i yorki które te¿ mi sie nie podobaj±

Cytat:
Napisane przez exclusivee Poka¿ wiadomo¶æ
Filmiku nie obejrzê bo na tym laptopie wszystko mi siê wiesza, ale te pieski s± boskie Mia³am kiedy¶ styczno¶æ z dwoma kochanymi szczeniaczkami z tej rasy Ich mama nazywa³a siê... Brandy Nazwa³ j± tak oczywi¶cie facet Jedyne co mnie wkurza³o w nich to szczekliwo¶æ :P

Ale fajne imie mi sie bardzo podoba szczekliwo¶ci± napewno nie przegoni³by ratlera to dopiero alarmik ma³y

Cytat:
Napisane przez blond bunny Poka¿ wiadomo¶æ
koteczko ja ci nie zaluje psa no wez przestan, chcesz to kupuj, ja ci tylko chcialam bolu oszczedzic... juz nic nie kracze
odebralam to jako zniechecanie do ma³ych ras... nie wiem czemu. Kurcze no bólu ale co ja jestem skazana na to ze kazdy pies ma mi zdechn±c po roku czy dwóch

EDIT: miejsca gdzie dotre z miejscowo¶ci w której mieszkam to Boles³awiec,Zgorzelec,Leg nica,Jawor,Z³otoryja lukajcie http://tablica.pl/zwierzeta/psy/dolnoslaskie/
od¿ywianie w³osków

Edytowane przez Kotka17
Czas edycji: 2013-01-15 o 18:43
Kotka17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:14   #452
201606240916
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 463

Cytat:
na mnie np vax do blondów w ogóle nie dzia³a
Ciekawe jak zadzia³a na moje Najwy¿ej bêdê dodawaæ do innej, lepszej maski/od¿ywki. Jak kupiê i przetestujê, to podzielê siê odczuciami

Cytat:
Fotki napewno bêd±, ale nie wiem kiedy. Jutro rano jak wejdziecie na wiza¿ powinno co¶ ju¿ byæ

Ja te¿ w³a¶nie wróci³am z sanek z synkiem T¿ ci±gn±³ sanie po ca³ym osiedlu (F jest jeszcze ma³y i na górki nie bardzo siê nadaje, ale spacery po ¶niegu i owszem ), a ja pe³ni³am jak to mówiê funkcjê dekoracyjn± przy nim W sensie ta ³adniejsza po³ówka

Mnie w styczniu te¿ czeka wizyta u ginki i badania, witaj w klubie

Mi na szczê¶cie podpasowa³a, i dobrze, bo w kauflandzie mam j± za jedyne 6,49z³ w regularnej cenie!

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

[/COLOR]A ja odliczam ju¿ czas, ko³o 20-21 dzia³amy z t¿ Mo¿e w koñcu bêdê piêkna, bez takich okropnych szpec±cych 3-centrymetrowych odrostów
Mojego mê¿a nie ma, w pracy, wiêc my sami na sankach.

Kobieta zawsze jest t± ³adniejsz± po³ówk±! Jakby nie by³o!

A farbowanie na pewno bêdzie udane

caskada hej

Cytat:
Napisane przez Kotka17 Poka¿ wiadomo¶æ
miejsca gdzie dotre z miejscowo¶ci w której mieszkam to Boles³awiec,Zgorzelec,Leg nica,Jawor,Z³otoryja lukajcie http://tablica.pl/zwierzeta/psy/dolnoslaskie/
Jej, jakie tam s± piêkne psiaczki "do oddania w dobre rêce" Jak bym mog³a, to wziê³a bym wszystkie te biedactwa.

A oto i nasz psiak
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 081.jpg (175,3 KB, 16 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 084.jpg (147,3 KB, 13 za³adowañ)
201606240916 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 19:49   #453
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 214

Cytat:
Napisane przez infatuated Poka¿ wiadomo¶æ
Hej

Czeko- no na tym drugim widaæ rude, nie dziwiê Ci siê, ¿e Ciê to wkurza
koleston chyba nie jest mistrzem rozjasniania jak na 12% to ¶rednio
³adniej Ci wychodzi³y inne farbki

zaraz lêcê na egzamin brrrrrrr
Rudego juz w sumie nie widac Dzisiaj we wszystkich sklepach zerka³am w lustra i nigdzie nie widac tylko ladny bezowo-popielaty kolor
A ten rudy co mi sie wydawal to nigdy nie byl rudy chyba tylko dosc intensywny barwnik jeszcze by³ i dlatego, po 2 myciach jest gitara
T¯ mówi ze to wogole nigdy rudy nie byl tylko mam w glowie nasrane
Jak bedzie rudziec to sprobuje 12/11 albo przyciemnie do 9 poziomu i 9/16 zrobie

Cytat:
lady spa bierz bron cie boze wpasc na stapiza co za koszmar, ja co prawda teraz testuje, mam 3 podejscie do niego na roznych szamponach i... susz, ki³a i mogi³a do tego smród kaszy z md³ymi perfumami chyba do kosza pofrunie, zachcialo mi sie ech... a z góry pamiêta³am jak sis u¿ywa³a i niby lubila, ale jej wlosy zle wygladaly po tym- spuszony susz juz ja mu zrobie opinie na blogu za jakis czas dam jeszcze pare szans... ale na dove wlosy mialam boskie, fructis to pelny odlot, nawet joanna naturia choc slaba to mialam puch ale mieciutki...
a to? niby maska a taki ch³am robi z w³osów, wrecz jakby mi je wysuszala a niby regenerujaca

mowie o tym jakby co:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html
A fructisa widzialam ostatnio maske taka zolta Chcialam kupic ale w koncu nie wzielam.
A dove maski uwielbiam, tak samo te takie ekspresowe w tubkach
Cytat:
Napisane przez guacamole Poka¿ wiadomo¶æ
Z Niemiec, tzn. ze sklepu online. Maja tam tez mase innych 'nietypowych' kolestonow. Albo z UK. To, co jest w PL, nie pokrywa sie z tym, co jest dostepne za granica w 100 proc .
No wlasnie wiem, ja chcialam 12/16 robic, ale dupa, w PL niedostepna

Cytat:
Na wodzie 12?
Ten 12/11 na probnym pasemku wyszedl mi na zimny siwy, jak u staruszki. Na wodzie 9. Te z 96 po kropce, same bez domieszek, wychdza na takie chlodnawe jasne rozowe beze, jak kolor niektorych paneli podlogowych.

Wczoraj robilam sobie 2 pasemka: 10.96 z 12.11 - z woda 9 1:2 i wyszlo tak jasno rozowawo ale cieplo, a jak na drugie pasemko docisnelam 9.8 - to mi sie to ladnie ochlodzilo do jasnego zimnego piasku.
Niestety, kazda farba na mnie sie ociepla, bo mam bardzo geste, ciezkie i sliskie wlosy naturalnego poziom 6 mysiego blondo-brazu. Ale kupuje sobie szampony fioletowe (ostatnio australijski Fudge - moje odkrycie roku) i ladnie mi sie ochladza do stanu przyzwoitosci
Jak napisalas o tym rozowym bezu to od razu do mnie dotarlo ze faktycznie ten bez byl jakis taki intensywny, rozowawy, i rudy mi sie wydawal A brakowalo mi wlasnie okreslenia na to.
A teraz juz jest dobrze

Cytat:
koteczko niedenerwuj siê chcia³a¶ naszej rady wiêc dziewczyny Ci napisa³y co o tym my¶l± ,na pewno nie po to ¿eby Ciê uraziæ. mo¿e poprostu zastanów siê nad jak±¶ mocniejsz± ras± skoro ju¿ chcesz rasowego kundelek te¿ jest przecie¿ fajnym pieskiem sama mia³am i mam do tej pory u taty s± kochane .mam te¿ baigla który te¿ jest fajny ,ale ju¿ nie tak jak kundelek

pewnie tak bym musia³a pochodziæ ,albo na wieczór na³o¿yæ na koñce, a rano zmyæ

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

te rybki s± bardzo t³uste i strasznie têpe do roztarcia na d³oniach a ¿eby je równo na³o¿yæ to ju¿ graniczy z cudem taki kleik normalnie
Dokladnie, lepiej wziazc jakas mocniejsza rase, znam akurat jedna dziewczyne ktora nawet hodowle chichuachua ma i dobrze sie trzymaja ale no roznie to bywa. Z wiekszoscia malych rasowych pieskow zazwyczaj sa jakies problemy

Bunny mail poszed³
czekoladowoo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:18   #454
asiabb1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 942

Cytat:

ja siê nieznam niestety na psach to niepomogê trzeba by popytaæ albo poszukaæ w necie

by³o - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podciêciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening ca³ego cia³a
asiabb1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:22   #455
Agatau88
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 995

Koteczko piekne te pieski, wszystkie sa piekne

Dziewczyny nalozylam dzis olejek na koncowki ze s³odkich migda³ow, potrzymalam troche i umylam i waxa dalam. Jest wizualnie lepiej. ciekawe co powie mi w pt fryz czy to jest spalone do ¶ciêcia, czy suche do utrzymania.
Agatau88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:28   #456
asiabb1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 942

dziewczynki widzia³y¶cie to? nowy sza³ http://wiadomosci.onet.pl/wideo/port...,105073,w.html

by³o - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podciêciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening ca³ego cia³a
asiabb1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:41   #457
guacamole
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 1 995

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Poka¿ wiadomo¶æ
No wlasnie wiem, ja chcialam 12/16 robic, ale dupa, w PL niedostepna
Czekoladko, na ebay sa farby z numerami niedostepnymi w PL tez i mozesz kupic po jakies 25 zlotych sztuka i bez kosztow przesylki. Patrzylam, znalazlam, bo wlasnie szukam 12.81, a tam jest.
Moje zakupy farb w Niemczech to z okazji innych potrzeb, bo szukalam kosmetykow innych marek, a znalazlam przy okazji farby
Farby kupuje wez w UK, chcesz to Ci podam linka na priva. Koszt przesylki 4 tubek wychodzi ok 5-6 funtow (30 zl), ale sztuka farby nie przekracza 25 zlotych na polskie.

Cytat:
Jak napisalas o tym rozowym bezu to od razu do mnie dotarlo ze faktycznie ten bez byl jakis taki intensywny, rozowawy, i rudy mi sie wydawal A brakowalo mi wlasnie okreslenia na to.
A teraz juz jest dobrze
)) Kolor paneli podlogowych hi hi
No, rozowawe to wyszlo, bo 10.96 czy 12.96 to kolor cendre-violet, a cendrowy to wlasnie taki zimny pudrowy rozyk, a z fioletem daje taki bez, jak wmieszany w blond. Taki dziwny bez, nie zolty, w kazdym razie. Mam sporo 'dziwnych' blondow, wiec sobie wmieszam czesciowo te 10.96 w mieszanki popielate czy perlowe i bedzie ok.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Poka¿ wiadomo¶æ

A oto i nasz psiak
Sliczny nietoperek Uwielbiam takie duze oczy i uszy spadochronki Mialam kiedys podobnego, tyle ze rudaska.
guacamole jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 20:50   #458
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Jej, jakie tam s± piêkne psiaczki "do oddania w dobre rêce" Jak bym mog³a, to wziê³a bym wszystkie te biedactwa.

A oto i nasz psiak
zawsze kocha³am kundelki i nie mam im nic do zarzucenia ale zakocha³am sie w ma³ych pieskach i nie moge sie odkochaæ

Cytat:
ja siê nieznam niestety na psach to niepomogê trzeba by popytaæ albo poszukaæ w necie
no w³a¶nie a na necie czytam i jeszcze obejrze program na national-geographic bo oni tam maj± zawsze charakterystykê rasy, tak ogl±da³am o piñczerkach

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Poka¿ wiadomo¶æ
Koteczko piekne te pieski, wszystkie sa piekne

Dziewczyny nalozylam dzis olejek na koncowki ze s³odkich migda³ow, potrzymalam troche i umylam i waxa dalam. Jest wizualnie lepiej. ciekawe co powie mi w pt fryz czy to jest spalone do ¶ciêcia, czy suche do utrzymania.
no nie wszystkie grzywacz chiñski albo west albo pudel to mi sie nie podobaj±

Cytat:
dziewczynki widzia³y¶cie to? nowy sza³ http://wiadomosci.onet.pl/wideo/port...,105073,w.html
WTF? hahah kole¶ mówi ze to mia³a byæ kawa³ a na jak± skale posz³o
od¿ywianie w³osków
Stary 2013-01-15, 20:53   #459
blond bunny
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 067

Cytat:

no to schorowana bidulka rzeczywiscie nie wiem czemu tak

amstafy, rottweilery,labradory mi sie podobaj± ale nikt takiego psa nie chce oprucz mnie bo za du¿e,a tak to tylko u mnie kupic mo¿na shi-tzu które mi sie nie podobaj± no i yorki które te¿ mi sie nie podobaj±

Ale fajne imie mi sie bardzo podoba szczekliwo¶ci± napewno nie przegoni³by ratlera to dopiero alarmik ma³y

odebralam to jako zniechecanie do ma³ych ras... nie wiem czemu. Kurcze no bólu ale co ja jestem skazana na to ze kazdy pies ma mi zdechn±c po roku czy dwóch

EDIT: miejsca gdzie dotre z miejscowo¶ci w której mieszkam to Boles³awiec,Zgorzelec,Leg nica,Jawor,Z³otoryja lukajcie http://tablica.pl/zwierzeta/psy/dolnoslaskie/
na pierwszej stronie masz skundlone cocer spanielki albo sznaucerki juz bym dzwonila.

Cytat:
Ciekawe jak zadzia³a na moje Najwy¿ej bêdê dodawaæ do innej, lepszej maski/od¿ywki. Jak kupiê i przetestujê, to podzielê siê odczuciami

caskada hej

A oto i nasz psiak
slodziak
Stary 2013-01-15, 21:29   #460
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
na pierwszej stronie masz skundlone cocer spanielki albo sznaucerki juz bym dzwonila.
za daleko ;P ponad 150 km odemnie , musze miec bli¿ej tak z 50 zeby obejrzeæ, cocer spaniel fajny ale sznaucer w³a¶nie mi sie nie podoba, s±siadka ta co jej m±¿ potr±ci³ ciapka ma to sie zdazy³am przypatrzeæ. a obejrza³am charakterystyke rasy to podobna do piñczerka ,i powiedzieli ze zdrowie dobre ma http://www.youtube.com/watch?v=dHX2xul3WEk ale i tak mnie na ni± nie staæ
od¿ywianie w³osków
Stary 2013-01-15, 22:08   #461
novelove
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 526

Kotka
Ja tam lubiê i podobaj± mi siê wszystkie psiaki a co do chichuahua to te¿ s³ysza³am , ¿e zdrowie u nich marne, czêste wady po prostu genetyczne, a i leczenie strasznie drogie. Ogólnie te rasowce jakie¶ dziwne a maluchy to ju¿ w ogóle. Mojemu dam co¶ innego ni¿ to co jest pewne (kilka produktów) i potrafi kilka dni rzygaæ, byæ osowia³y, gdzie 'normalny' pies ze¿re Ci kanapê i najwy¿ej bêdzie mia³ sraczkê.
A jak nie chcesz kundelka to mo¿e tak jak Bunny mówi? S± przecie¿ takie mieszanki ³udz±co podobne do rasowych, a jako¶ tak zmodyfikowane, ¿e silniejsze.
Uszy do góry Kotkaa
Stary 2013-01-15, 22:21   #462
Kotka17
Zakorzenienie

Nove

wogóle co¶ wizaz nie chce cytowaæ WTF? wiem jakie s± te rasowe zmar¼laki bo mia³am mojego ma³ego chorowitka , no i chihuacha to zalezy jak trafisz, bo obejrza³am ca³y filmik dziewczyny co ma dwie suczki i jedna bardzo chorowita nawet operacje mia³a a druga jest ok, a co do tego na rzyganie ja podwa³am ledjusi specialne tabletki na trawienie jak co¶ takiego sie dzia³o bardzo dobre polecam Aptus ATTAPECTIN http://www.docsimon.pl/towar/aptus-a...letki-30-a-u-v

EDIT: bardzo fany szczególowy filmik o tej rasie http://www.youtube.com/watch?v=hoWqcCrLcRI
od¿ywianie w³osków

Edytowane przez Kotka17
Czas edycji: 2013-01-15 o 22:22
Stary 2013-01-15, 22:23   #463
czekoladowoo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 214

Cytat:
Czekoladko, na ebay sa farby z numerami niedostepnymi w PL tez i mozesz kupic po jakies 25 zlotych sztuka i bez kosztow przesylki. Patrzylam, znalazlam, bo wlasnie szukam 12.81, a tam jest.
Moje zakupy farb w Niemczech to z okazji innych potrzeb, bo szukalam kosmetykow innych marek, a znalazlam przy okazji farby
Farby kupuje wez w UK, chcesz to Ci podam linka na priva. Koszt przesylki 4 tubek wychodzi ok 5-6 funtow (30 zl), ale sztuka farby nie przekracza 25 zlotych na polskie.

)) Kolor paneli podlogowych hi hi
No, rozowawe to wyszlo, bo 10.96 czy 12.96 to kolor cendre-violet, a cendrowy to wlasnie taki zimny pudrowy rozyk, a z fioletem daje taki bez, jak wmieszany w blond. Taki dziwny bez, nie zolty, w kazdym razie. Mam sporo 'dziwnych' blondow, wiec sobie wmieszam czesciowo te 10.96 w mieszanki popielate czy perlowe i bedzie ok.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Sliczny nietoperek Uwielbiam takie duze oczy i uszy spadochronki Mialam kiedys podobnego, tyle ze rudaska.
Wiesz co szuka³am ale jedyna opcja zeby sie to op³aca³o to zamawianie z hong kongu Wtedy wychodzi jakos 25 z³. A tak to ko³o 40
A przeciez nie zamówie z hong kongu
Mówie poki co kolor jest ok nie bede sie juz czepiac niewiadomo czego, kazda farba u mnie wychodzi bezowa tak czy siak.
Zobaczymy, mowie jak bedzie rudziec to zrobie tym 12/11, ze sklepowego wellatonu 12/1 bylam zadowolona jezeli chodzi o kolor - tylko kondycja kaput To moze sie sprawdzi A jak nie no to alfa

Bunny jak chce to 10/16 na ca³e w³osy to z woda 6 %?;> I jak to zrobic? Przed farbowaniem odrostów jeszcze, czy po, czy w trakcie?
Bo powinno ³adnie och³odzic to stare po palette w sumie;>
Szkoda ze w PL nie ma tej 12/16 :/ Bo widzia³am efekt w necie to jest mega kolor Tak ch³odny ze o mamo
czekoladowoo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 22:55   #464
kitkulka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 958

Koteczko
zajrzyj na bloga Magdy http://mygreekshopping.blogspot.com/
i mo¿e napisz do niej maila, pogadaj. Ona ma ciu³a³ê i wcze¶niej te¿ mia³a. Jedn± albo u¶pili albo umar³a i kupili drug±. Napisz, na pewno ma do¶wiadczenie z t± ras±
kitkulka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 22:57   #465
guacamole
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 1 995

Cytat:
Wiesz co szuka³am ale jedyna opcja zeby sie to op³aca³o to zamawianie z hong kongu Wtedy wychodzi jakos 25 z³. A tak to ko³o 40
A przeciez nie zamówie z hong kongu
Mówie poki co kolor jest ok nie bede sie juz czepiac niewiadomo czego, kazda farba u mnie wychodzi bezowa tak czy siak.
Zobaczymy, mowie jak bedzie rudziec to zrobie tym 12/11, ze sklepowego wellatonu 12/1 bylam zadowolona jezeli chodzi o kolor - tylko kondycja kaput To moze sie sprawdzi A jak nie no to alfa

Bunny jak chce to 10/16 na ca³e w³osy to z woda 6 %?;> I jak to zrobic? Przed farbowaniem odrostów jeszcze, czy po, czy w trakcie?
Bo powinno ³adnie och³odzic to stare po palette w sumie;>
Szkoda ze w PL nie ma tej 12/16 :/ Bo widzia³am efekt w necie to jest mega kolor Tak ch³odny ze o mamo
Jak uwazasz Ja mieszkam w Szwecji i zakupy klikam wszedzie, tylko nie w Szwecji Koleston u mnie kosztuje jakies 100 zlotych na polskie, wiec juz wole dorzucic jakies 3 dychy na przesylke i kupic od razu 4. A oszwedzkich fryzjerach tez wole sie nie wypowiadac . Bylam tak zdrugotana kilka razy pod rzad, ze aby naprawic siano na glowie, poszlam do salonu, gdzie zaplacilam za samo ciecie prawie 400 zlotych na zlotowki.... ale przynajmniej sie nie rozplakalam na koniec. Wiec juz sama sobie wlosy podcinam i cieniuje , a maz mi asystuje.

Kombinuj, kombinuj Ja u siebie nie mam wyboru: albo net, albo drogeria. A jak juz mam kupowac profeski, to Koleston najlepiej znam i najtaniej mi on wychodzi - od razu biore 6 sztuk na skladzik

Ta farbka 10.16 jest fantastyczna. Ja sobie kladlam jak farbke na odrosty wpierw, ale mamie zrobilam na siwych wlosach jak pastel i kolor zachwycajacy. Taki bialy fiolecik. Zoltawe blondy pieknie schladza, a jak blond ciemniejszy, to dostaje takiego zimnego bezu. Cudo
Nie wiem, co Ci doradzi Bunny, ale ja stosowalam ten kolor na sobie z woda 9 proc na odrosty, a potem miks i przeciagnelam farbke z odrobina wody na dlugosc. Ta farbka mozesz tez wyrownac juz ufarbowane zoltoblond wlosy do zimnego odcienia, jak zmieszasz ja ze slaba woda np. 3 proc. Choc ponoc i Colour Touch ma ten odcien w palecie, a wraz z tym woda 1,9 proc, wiec jezcze lagodniej.

Ps. Jak sobie kiedy zrobie 12.16 to sie pochwale Widzialam jescz 12.61 (czyli violet dominujacy nad popielem). Na skladziku mam jeszcz 10.8, 10.96, kilka roznych dwunastek.... Wystarczy tego do zaduszek

Edytowane przez guacamole
Czas edycji: 2013-01-15 o 23:01
guacamole jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:05   #466
shizaxa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 011

Cytat:
zawsze kocha³am kundelki i nie mam im nic do zarzucenia ale zakocha³am sie w ma³ych pieskach i nie moge sie odkochaæ

no w³a¶nie a na necie czytam i jeszcze obejrze program na national-geographic bo oni tam maj± zawsze charakterystykê rasy, tak ogl±da³am o piñczerkach

no nie wszystkie grzywacz chiñski albo west albo pudel to mi sie nie podobaj±

WTF? hahah kole¶ mówi ze to mia³a byæ kawa³ a na jak± skale posz³o
a w³asnie mia³am o pudlu albo west'cie pisaæ...
mi np podobaja siê buldogi angielskie (te wiêksze)

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
jest (pa¼dziernik'13)-50cm
bêdzie-55cm

Farbujê: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:13   #467
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Poka¿ wiadomo¶æ
Koteczko
zajrzyj na bloga Magdy http://mygreekshopping.blogspot.com/
i mo¿e napisz do niej maila, pogadaj. Ona ma ciu³a³ê i wcze¶niej te¿ mia³a. Jedn± albo u¶pili albo umar³a i kupili drug±. Napisz, na pewno ma do¶wiadczenie z t± ras±
poszed³ e-mail. a znam ten blog zagl±dam na niego czasm i widzia³am t± psinkê jej i te¿ mnie urzek³a

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
a w³asnie mia³am o pudlu albo west'cie pisaæ...
mi np podobaja siê buldogi angielskie (te wiêksze)
wiem jakie fajne s± rzeczywi¶cie ale nie tak piêkne jak chihuha³a a t¿-towi wspomina³am to bardziej by chia³ ratlera albo chi³a³ê bo tak zakocha³ sie w tych pieskach
od¿ywianie w³osków
Stary 2013-01-15, 23:14   #468
shizaxa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 011

Kotko a jakby¶ nie chcia³a kupowaæ tylko by¶ znalaz³a jakiego¶ "kundelka" albo mieszañca w typie rasy to czêsto zdarza siê ¿e organizowany transport, ¿eby Ci bli¿ej pieska dostarczyæ, wiem bo siedzê w adopcjach bezdomnych piesków

Zapuszczam w³osy:
by³o (styczeñ '13)-40cm
jest (pa¼dziernik'13)-50cm
bêdzie-55cm

Farbujê: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-15, 23:29   #469
Agatau88
Zakorzenienie

Chodzcie do albumu
Stary 2013-01-15, 23:54   #470
novelove
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 526

AGATKA!!!
NO NO NO jestem pod ogromnym wra¿eniem, piêknie! Jak gwiazda z czerwonego dywanu!
I jak siê piêknie u¶miechasz!
Stary 2013-01-16, 03:24   #471
exclusivee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

Jestem i ja Jak zwykle mi nie wysz³o.... kochany t¿-cik tak wolno uwija³ siê z farbowaniem, ¿e zanim przeszed³ do drugiego pasma tylniej sekcji w³osów to pierwsze ju¿ zd±¿y³o poja¶nieæ W rezultacie rozja¶nia³am w³osy sama i... no w³a¶nie. Wygl±dam jak krowa Okaza³o siê ¿e na moje w³osy 2 tubki alfaparfu to maksimum (rozrabia³am w miseczce po trochu, najpierw na odrosty potem na resztê w³osów i 2 tubki w zupe³no¶ci wystarczy³y, nie musia³am dorabiaæ wiêcej bo i tak sporo farby zosta³o niezu¿ytej), bêdê wiedzia³a na przysz³o¶æ. A jak wra¿enia po farbowaniu? Nie uwierzycie ale w³osy s± w lepszej kondycji ni¿ by³y Te popalone koñce pójd± do ¶ciêcia bo zbyt wiele ju¿ przesz³y ale za to pozosta³e czê¶ci w³osa s± miêkkie, b³yszcz±ce, jestem w szoku dziewczyny. A podczas sp³ukiwania rozja¶niacza wydawa³o mi siê jakbym sp³ukiwa³a od¿ywkê- takie mia³am lej±ce siê i miêkkie w³osy

G³upio mi ¿e znów muszê o to prosiæ, ale bunny doradzisz mi co dalej? Nie mam narazie jak zrobiæ zdjêcia oddaj±cego kolor w³osów (t¿ zostawi³ sobie aparat po sylwku ¿eby zdjêcia zgraæ i dalej mi go nie odda³ mimo pró¶b ), ale opisowo wygl±da to tak: w³osy ca³e w ³atki, odrost to kolor zamierzony (i uwaga pasuje mi!), reszta w³osów w odcieniach jasny rudy, ciemny rudy i parê pasm br±zowych oraz w odcieniu ciemnego blondu. Moje za³o¿enie to uzyskaæ odcieñ 8.1 na ca³o¶ci. Zosta³a mi jeszcze jedna saszetka rozja¶niacza i chcia³am podzieliæ j± na dwie czê¶ci- z pomoc± 1/4 saszetki rozja¶niæ na wodzie 6% br±zowe pasemka, a z reszt± wykonaæ k±piel rozja¶niaj±c± na ca³o¶ci (tylko nie wiem na jakiej wodzie??) i na to farba docelowa. No i nie wiem jak± farbê mam u¿yæ, zale¿y mi na tym ¿eby na to jedno farbowanie by³a to farba drogeryjna, dobrze "kryj±ca" i wyrównuj±ca kolor. Oczywi¶cie w odcieniu podanym powy¿ej Bunny je¶li co¶ wymy¶lisz bêdê Ci baaaaardzo wdziêczna

P.S. T¿ oczywi¶cie marudzi ¿e znowu rudo i ³aciato, ale powiedzia³am mu jasno ¿e do ciemnych na razie nie wracam i chyba siê z tym ju¿ pogodzi³

---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ----------

Agatko piêknie wygl±da³a¶ Zgadzam siê z nove, jak gwiazda holi³udu A te w³osy wygl±daj± wyj±tkowo piêknie w takim eleganckim ujêciu

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ----------

Bunny mo¿e palette ICC w odcieniu N6 albo N5 podo³a zadaniu? Czy raczej poleca³aby¶ co¶ innego?

Jasny popielaty br±z
exclusivee jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 04:02   #472
Eveline1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 506

Cytat:
palette c10 albo e20 ale moze ci wyjsc za bialo....i ma rozjasniacz.

milego dnia!

Dziêkujê Bunny to na nastêpne farbowanie pójdzie w ruch c10 ale tym razem ju¿ dla mê¿a nie pozwolê ¿eby farbê nak³ada³ bo znów lipa wyjdzie.Z e20 wolê nie ryzykowaæ jak ma rozja¶niacz bo mam delikatne w³osy.

Juz 4 a ja dopiero skoñczy³am moj± robotê zastanawiam siê czy siê wogóle k³a¶æ czy troche pole¿eæ i dalej dzia³aæ bo nie chce mi siê spaæ.
Eveline1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 07:54   #473
Agatau88
Zakorzenienie

Dziewczynki dziekujetak balowo wlasnie
z wlosow by³am bardzo zadowolona, wymyslila to moja fryzjerka, ja tylko usiad³am na fotel

exclusivee to pokaz co Ci tam wyszlo. Na pewno da sie kolor wyrownac, a konce jak do ¶ciêcia to jak u mnie...u mnie wiêcej tych koncow niz definicja "koñcow" przewiduje. Ale juz w pt rano idê do fryz
Stary 2013-01-16, 08:18   #474
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 458

Cytat:
moja tez wypita
tez zawsze szukam kilku rzeczy jak ju¿ muszê co¶ zamówiæ, wtedy koszt przesy³ki mi siê op³aca

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

skoñczy³a mi siê maska anti age i muszê kupiæ co¶ mowego ,ale nie wiem co? polecacie jak±¶ dobr± sprawdzon± maskê do w³osów? kiedy¶ co¶ o jakiej¶ lady spa kto¶ mówi³?
ja polecam NaturVital z aloesem
bardzp fajna maska, ³adnie pachnie, ja przecieta ga³±zka aloesu

Cytat:
lady spa bierz bron cie boze wpasc na stapiza co za koszmar, ja co prawda teraz testuje, mam 3 podejscie do niego na roznych szamponach i... susz, ki³a i mogi³a do tego smród kaszy z md³ymi perfumami chyba do kosza pofrunie, zachcialo mi sie ech... a z góry pamiêta³am jak sis u¿ywa³a i niby lubila, ale jej wlosy zle wygladaly po tym- spuszony susz juz ja mu zrobie opinie na blogu za jakis czas dam jeszcze pare szans... ale na dove wlosy mialam boskie, fructis to pelny odlot, nawet joanna naturia choc slaba to mialam puch ale mieciutki...
a to? niby maska a taki ch³am robi z w³osów, wrecz jakby mi je wysuszala a niby regenerujaca

mowie o tym jakby co:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html
ja jej kiedys uzywalam i dobrze ja wspominam
ale mialam wtedy wlosy robione rozjasniaczem, kladlam maske po myciu, na to czepek, suszarka podgrzewalam i siedzialam z tym godzine
ale mi pomogla

Cytat:
dla mnie ta od¿ywka jest za s³aba, a tak piêknie pachnie
ja ja mialam wziac ale T¿ powachal Gliss Kura i koniec, musialam wziac ta

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

ta pierwsza jest bez protein?

Cytat:
siedze w domu to i tak mi nie przeszkadza
mo¿e to lepiej nak³adaæ przed myciem
faktycznie mozle lepiej przed myciem
chociaz ja ostatnio nalozylam olejek na same koncowki doslownie i mialam problem zeby to zmyc.
Ale mam jeszcze jednen glupi pomysl...

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-01-16 o 08:28
xXxKYLIExXx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 08:28   #475
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:

caskada hej

A oto i nasz psiak
o matko jaki slodziak
ale ja wariacko kocham koty

Cytat:
Rudego juz w sumie nie widac Dzisiaj we wszystkich sklepach zerka³am w lustra i nigdzie nie widac tylko ladny bezowo-popielaty kolor
A ten rudy co mi sie wydawal to nigdy nie byl rudy chyba tylko dosc intensywny barwnik jeszcze by³ i dlatego, po 2 myciach jest gitara
T¯ mówi ze to wogole nigdy rudy nie byl tylko mam w glowie nasrane
dobrze,¿e nie na g³owie:c mok:

Cytat:
Chodzcie do albumu
wow, ale seksowana laseczka.
Jakas aktorke mi przypominasz,tylko teraz nie moge skojarzyc jaka

Cytat:
Jestem i ja Jak zwykle mi nie wysz³o.... kochany t¿-cik tak wolno uwija³ siê z farbowaniem, ¿e zanim przeszed³ do drugiego pasma tylniej sekcji w³osów to pierwsze ju¿ zd±¿y³o poja¶nieæ W rezultacie rozja¶nia³am w³osy sama i... no w³a¶nie. Wygl±dam jak krowa Okaza³o siê ¿e na moje w³osy 2 tubki alfaparfu to maksimum (rozrabia³am w miseczce po trochu, najpierw na odrosty potem na resztê w³osów i 2 tubki w zupe³no¶ci wystarczy³y, nie musia³am dorabiaæ wiêcej bo i tak sporo farby zosta³o niezu¿ytej), bêdê wiedzia³a na przysz³o¶æ. A jak wra¿enia po farbowaniu? Nie uwierzycie ale w³osy s± w lepszej kondycji ni¿ by³y Te popalone koñce pójd± do ¶ciêcia bo zbyt wiele ju¿ przesz³y ale za to pozosta³e czê¶ci w³osa s± miêkkie, b³yszcz±ce, jestem w szoku dziewczyny. A podczas sp³ukiwania rozja¶niacza wydawa³o mi siê jakbym sp³ukiwa³a od¿ywkê- takie mia³am lej±ce siê i miêkkie w³osy

G³upio mi ¿e znów muszê o to prosiæ, ale bunny doradzisz mi co dalej? Nie mam narazie jak zrobiæ zdjêcia oddaj±cego kolor w³osów (t¿ zostawi³ sobie aparat po sylwku ¿eby zdjêcia zgraæ i dalej mi go nie odda³ mimo pró¶b ), ale opisowo wygl±da to tak: w³osy ca³e w ³atki, odrost to kolor zamierzony (i uwaga pasuje mi!), reszta w³osów w odcieniach jasny rudy, ciemny rudy i parê pasm br±zowych oraz w odcieniu ciemnego blondu. Moje za³o¿enie to uzyskaæ odcieñ 8.1 na ca³o¶ci. Zosta³a mi jeszcze jedna saszetka rozja¶niacza i chcia³am podzieliæ j± na dwie czê¶ci- z pomoc± 1/4 saszetki rozja¶niæ na wodzie 6% br±zowe pasemka, a z reszt± wykonaæ k±piel rozja¶niaj±c± na ca³o¶ci (tylko nie wiem na jakiej wodzie??) i na to farba docelowa. No i nie wiem jak± farbê mam u¿yæ, zale¿y mi na tym ¿eby na to jedno farbowanie by³a to farba drogeryjna, dobrze "kryj±ca" i wyrównuj±ca kolor. Oczywi¶cie w odcieniu podanym powy¿ej Bunny je¶li co¶ wymy¶lisz bêdê Ci baaaaardzo wdziêczna

P.S. T¿ oczywi¶cie marudzi ¿e znowu rudo i ³aciato, ale powiedzia³am mu jasno ¿e do ciemnych na razie nie wracam i chyba siê z tym ju¿ pogodzi³

---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ----------

Agatko piêknie wygl±da³a¶ Zgadzam siê z nove, jak gwiazda holi³udu A te w³osy wygl±daj± wyj±tkowo piêknie w takim eleganckim ujêciu

---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:16 ----------

Bunny mo¿e palette ICC w odcieniu N6 albo N5 podo³a zadaniu? Czy raczej poleca³aby¶ co¶ innego?
dlatego wlasnie nie chce zeby mnie T¿ farbowa³
wole sie oddac w zufane rece mamy
ale jestem ciekawa co Ci wyszlo mimo tych ³at, zreszta ja tez to przerabialam, jak kiedys szallalam z kolorami na glowie

Dzien dobry
eehhhh...dziewczyny co poradzicie na problemy w pracy?
Stary 2013-01-16, 09:08   #476
Agatau88
Zakorzenienie

Kylie dziekujeze zrobionym makijazem i fryzura wygladam tu jak nie ja
jaka aktorkê?
Stary 2013-01-16, 09:34   #477
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Kylie dziekujeze zrobionym makijazem i fryzura wygladam tu jak nie ja
jaka aktorkê?
heheh to jak ja w makijazu
Bez makijazu- zombie
z makijazem-zombie z rumieñcem
no wlasnie nie moge sobie przypomniec, ale jak tylko skojarze to napisze

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ej dziewczyny powiedzcie mi czy za¿ywanie hormonów mo¿ne wp³ywaæ na skrêt w³osów
Np. moje sa teraz bardziej proste niz kiedys i nie wiem czy to zas³uga nawil¿enia i wygladzenia czy odstawienia tabsów
I jak teraz chce wrocic do tabletek to znowu moga zaczac sie falowac?

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Agatko juz wiem kogo mi przypominasz
http://www.stud-center.com/wallpaper...ter/15483.html
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...htonchanel.jpg
Stary 2013-01-16, 09:59   #478
beautygosiek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 293

ja do tej pory u¿ywa³am od¿ywkê alterry z granatem, (ju¿ jaki¶ rok bêdzie) jako¶ tak przypad³a mi do gustu, po farbowaniach bardzo mi pomaga³a przywróciæ w³osy do wzglêdnej miêkko¶ci, nie by³y takie szorstkie jak tu¿ po, dobrze siê uk³ada³y wiêc nie mia³am potrzeby zmieniaæ na inne...
wczoraj za¶ u¿y³am maski z dro¿d¿ami i mam miêkkie w³osy jak kaczuszka...
jeszcze nie wiem czy lubiê taki efekt, zobaczê jak moje w³osy bêd± siê sprawowaæ jutro
jeszcze czeka na wypróbowanie biovax pomarañczowy i br±zowy oraz maska ³opianowa, taka: http://kalina-sklep.pl/lopianowa-mas...0ml-p-256.html

czy te maski profesjonalne co je polecacie s± w czym¶ lepsze od moich?
beautygosiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:03   #479
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

No i ns k³opot
zrobilam pranie i po jakims czasie smierdzi mi spalenizna w lazience.
Przedwczoraj tez tak mialam ale myslalam ze to z wentylacji, dzisiaj to samo i skojarzylam,¿e to pralka
Stary 2013-01-16, 10:31   #480
beautygosiek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 293

wspó³czujê
Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Poka¿ wiadomo¶æ
No i ns k³opot
zrobilam pranie i po jakims czasie smierdzi mi spalenizna w lazience.
Przedwczoraj tez tak mialam ale myslalam ze to z wentylacji, dzisiaj to samo i skojarzylam,¿e to pralka
ja w lato musia³am kupiæ now± bo ponad 10-letnia odmówi³a wspó³pracy, po w³±czeniu po prostu zero reakcji, jakby nagle w wieczny sen zapad³a
nowa by³a droga (bo z tych slim - mam ma³± ³azienkê) ale za to jest ³adowana od frontu i zu¿ywa 5 razy mniej pr±du ni¿ stara

Edytowane przez beautygosiek
Czas edycji: 2013-01-16 o 10:32
beautygosiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.