Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 09:33   #2371
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

no to ladnie przybiera, teraz ponad 7bedzoe jak nic
Jagoda z tego samego dnia, a teraz waxy 6300, a startowa to2570.
Pola wazy mniej wiecej tyle co Jagódka a startowala z 4090

[QUOTE=tamlin111;38673989]Dobry. Muszę nadrobić bo wczoraj nie miałam jak wejść tutaj.

Najważniejsze wydarzenie dnia dzisiejszego:
Mateuszek skończył 4 miesiące

Nastrój Wam robiła Swoją drogą ja nie umiem się z Kropkiem kochać jak dzieci nie śpią, obojętnie małe czy duże.[/QUOTE]

ja tez nie potrafie jak dzieci nie spią

dla Mateuszka

i dzien dobry

pije wlasnie kawke i sniadanko wcinam.

zdroweczka dla naszych chorowitek życze,tych malych i duzych

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:44   #2372
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Na pewno chcesz?to podaj adres na priv,wyślę,bo chcę się jej pozbyć.Książka jest ze świnką w kółku,co znaczy,ze "sprośna"znalazł am "Blondynka" na odwrocie napisane:Ekscytująca opowieść o wkraczaniu w życie młodej,pięknej kobiety.Jej pierwsze doświadczenia erotyczne oraz trzy pasje jej życia mężczyźni,kobiety i film. Elektryzujące,erotyczne,p asjonujące.Tylko dla dorosłych.
Lewek przeczytasz i ślesz dalej

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a jakiego dziś miałam stresa...
pędzlowałam małej buźkę patyczkiem kosmetycznym ona w pewnym momencie zamknęła wargi a gdy otworzyła zauważyłam, że z patyczka zsunęła się wata... na szczęście zdążyłam ją szybko wyciągnąć.

nigdy więcej pałeczek z rosmana
Dlatego ja zawsze sprawdzam jak się trzyma watka na patykach. Kiedyś kuzynowi w uchu została.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
my już po szczepieniu, wpadam na chwilke się pochwalić że Szymek dzielny był i tylko trochę popłakał ale przed zastrzykiem to podkówki robił i chlipał troszke bo inne dzieci płakały i za głośno po prostu było dla niego i tak reagował

waży 7730g i ma 67cm
dla dzielnego chłopczyka

Cytat:
Słuchajcie,dawno nie kładłam Kubusia na brzuszku i jak go dziś położyłam to słabo tą głowę dźwigamatko to przeze mnie,bo już ładnie ją dźwigał,choć kiedyś mówiłyście i czytałam,że jak dzieci mają skok to jakby cofnęły się w rozwoju
Chciałam mu porobić zdjęcia w tej czapie,to przechyla się na prawy bokto chyba nie ok?
Mój też się przechyla bo chce się obrócić na plecy.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Dawno nie wstawiałam zdjęć, bo nie robiłam przez moj przeboje z tżtem, on ma troch nowych, ale pewnie mi nie prześle, a mi jakiś czas temu siadła karta sd w moim aparecie, dopiero wczoraj zamówiłam z neta, bo w sklpie normalnym nie mieli SD, tylko SD HC, a to podobno robi różnice. Mam tylko słabe fotki z komórki, to wkleje chociaż te- mój łysy paczek
Ej no nie jest taki duży pączek, mały pączuszek

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Katiem od czw. kaszlala,myslelismy,że to moze być od sliny,bo ostatnio straaasznie się slini i lapki do buzi wklada... Myslelismy,że to żeby moze,bo przy tym strasznie marudna byla. W pt zarejestrowalam ja do pediatry-osluchowo czysta,kazala dawac drosetuks na kaszel i wit.c i w pon.do kontroli. Przez weekend nie było,ani leepiej,ani gorzej,poszlismy na kontrole,pediatra kazala zrobic zdj.rtg,odebrac mielismy dziś. Lekarka powiedziala,że stan ogolny dobry,wiec mozemy spedzic noc w domu (wczorajsza),a dziś że zdjeciem do niej i od razu na oddzial.Ma lekkie zapalenie pluc.

Mnie boli gardlo przy przelykaniu,jest mi zimno,goraczki nie mam.Pielegniarka powiedziala,że mogla ode mnie zlapac. A podobno karmienie piersia uodparnia...
Jak lekkie zapalenie to szybko sobie z nim poradzą i zaraz będziecie w domku

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mamy chłopców powiedzcie mi czy zakładacie rajstopki pod spodnie czy tylko skarpetki?

I jeszcze jedno - jak sformułowałyści prośbe o dodatkowe macierzyńskie?
Ale po domu czy na dwór. Po domu nie zakładam, na dwór tak, ale tylko rajstopki, bez spodni i na to kombinezon.
A do dodatkowego macierzyńskiego jest odpowiedni druk.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
A teraz pytanie, Melci przebija górna jedynka? To normalne, że najpierw górne zęby?

A mogę sama brokuły zrobić tak, że brokuły, ziemniaki i to ugotować, dodać trochę mleka mm? I w razie wu, gdyby rzadkie było, to dać trochę kleiku?
Zęby mogą iść jak chcą, najczęściej wychodzą najpierw dolne jedynki.
A te ziemniaki z brokułem pewnie że sama możesz zrobić.

Cytat:

Ja też czekam na Dada limitowanew biedronce.Proszę o cynk jak kto będzie wiedział
Ja też na nie czekam. Aktualnie są pieluchy Huggies w promocji.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Nie mogę lykac i mowic...z prawej strony w gardle mnie wszystko boli,potworny bol. Chyba powiem pediatrze,żeby mi zajrzal w to gardlo...Nie wiem czy oni tak moganale chyba nie mam wyjscia...Sa jakies antybiotyki takie,żeby karmienia nie przerywac? Czuje się masakrycznie,a musze się Majunia opiekowac.
Możesz brać Amotaks, inaczej Duomox. Ja już kilka razy brałam, na pęcherz z 3 razy i na anginę.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość

Ómarłam gda, coś dla Henia zamiast windi
a ja po tym tekście umarłam

Wszystkiego najlepszego
Stary 2013-01-16, 09:45   #2373
Konczita
Zakorzenienie

mamuśki byliśmy z duśką znaczy mąż był i osłuchowo czyściutko gardełko czyściutkie i idą nam dolne jedynki, mega ślinotok powoduje że się krztusi śliną i dlatego pokasłuje ...

doczytałam że są ząbki brawo .. teraz czekamy na pierwsze kroki

ide leżeć ... chcę być już zdrowa

a tamlin jak ugotować pierwszą zupkę? kupiłam cielęcinkę na tym wywar zrobię i co dalej się ja pytam .. mam ten pomps to niby ten gluten ma ale między 5 - 6 m należy wprowadzić to jak to zrobić?

i moje poranne dziecko
klusia z dnia na dzień się zmienia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201301144874.jpg (118,6 KB, 48 załadowań)
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:46   #2374
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi Maja ma 2 i 3 tyg.dokladnie,a wazy 6 kg na samej piersi,tzn raz dostala 60 ml i raz 120 ml,bo jak bylam w szkole zbraklo mojego mleka.

Nie mogę lykac i mowic...z prawej strony w gardle mnie wszystko boli,potworny bol. Chyba powiem pediatrze,żeby mi zajrzal w to gardlo...Nie wiem czy oni tak moganale chyba nie mam wyjscia...Sa jakies antybiotyki takie,żeby karmienia nie przerywac? Czuje się masakrycznie,a musze się Majunia opiekowac.

Bidulko .. porozmawiaj z lekarzem niech Cię osłucha .. ehh
mała rośnie ładnie ... nie ma się czym martwić jak na piersi w dodatku ... dobrze że chce jeść .. problem by był gdyby nie chciała
Stary 2013-01-16, 09:50   #2375
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a tamlin jak ugotować pierwszą zupkę? kupiłam cielęcinkę na tym wywar zrobię i co dalej się ja pytam .. mam ten pomps to niby ten gluten ma ale między 5 - 6 m należy wprowadzić to jak to zrobić?

i moje poranne dziecko
Poranne dziecię cudne
Co do zupki to niewiem, normalnie ugotuj wywar na mięsku i warzywkach ekologicznych, blenderem to machnij i jest zupa. Ja tak robiłam. Ale cielęcinę wprowadza się później bo cieżkostrawna jest. Na początek kurczak, królik lub indyk, ale nie sztucznie pędzone, czyli ze wsi od gospodarza najlepiej.
Stary 2013-01-16, 09:54   #2376
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
my chyba w 5 nie przekroczymy 7kg

daj znac jak Dusia po wizycie zdrowka dla Was
Ja to się boje że Zośka potroi a nie tylko podwoi wagę urodzeniową w granicach 5-6msc

Oczywiście królewna dosypia teraz, ale bez śniadania.. eh..

i tżet znów mnie zaskoczył... wziął mi w abonamencie telefon na który choruje czyli samsung galaxy sIII coś on ostatnimi dniami za dobry jest
Stary 2013-01-16, 10:14   #2377
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
zabije, undusze, zatluke grrrrrr tyle razy już prosilam męża by niechalasowal jak sie szukuje do pracy na 6, bo budzi mi małą i co i gadac sobie moge grrrrr
idiota nie potrafi sie cicho zachowywac tylko biega jak nienotmalny po tym mieszkaniu, stuka, puka, wodę odkreca jak wodpspad no szlak mnie trafi on wyjdzie do pracy o w dupie ma, ze ją sie pozniej mecze, bo mala wkurzona, ze sie ją obudziło

idę nadrabiać

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

no to ladnie przybiera, teraz ponad 7bedzoe jak nic
Jagoda z tego samego dnia, a teraz waxy 6300, a startowa to2570.

ehh no to niefajnie masz.... on wyjdzie Ty zostajesz ...
Twoje dziecię faktycznie je mało jak 3 -4 razy ale skoro najedzone ...

Cytat:
My też już od 6 nie śpimy, mała nawija jak opętana i piszczy i się potem cieszy, że potrafi, a mnie głowa pęka . Nawet śmiała się tak już wybitnie na głos tj.rechotała złośliwie, przynajmniej tak to brzmiało .

uwielbiam taki rechot

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Afternoon, Konczita, Anesh - łączę się w bólu na szczęście gorączki nie mam, chyba mleko z czosnkiem pomogło. Przez noc zrobił mi się syrop z cebuli, już sobie zaaplikowałam. Mam jeszcze sok z malin, takich domowych więc będę dziś pić.
Żeby te choróbska poszły sobie precz!
Ciekawa jestem kto mnie zaraził, najbardziej co mnie wkurzało to kiedy chorzy ludzie przychodzą do pracy i zarażają zamiast zostać w domu i się wyleczyć

ehhh i dla Ciebie zdrówka co by szybko choróbsko poszło

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Dziękuję, że pytasz. Teraz rano nie jest źle, ale jak wstałam w nocy na pierwsze karmienie to myślałam, że to mój koniec, nie mogłam zrobić najmniejszego ruchu.

U mnie w nocy jest co raz gorzej. Kładzie się spać o 19:30 po kąpieli i wstaje już o 22 na kolejne karmienie. Później koło 1 i 6 i przeważnie tak do 8 leży bądź śpi. Marzę o przespanych nocach! A w dzień też je często bo co 1,5 - 2 h. Ja już się zastanawiam czy ja jej nie za często karmię.

Wylicytowałam wczoraj dla Mai spodenki na lato http://allegro.pl/zara-krotkie-spode...934368437.html
A rodzicom na Dzień Babci i Dziadka zamówiłam magnes na lodówkę taki duży w rozmiarze A4 ze zdjęciem wszystkich wnuczków.

karmisz piersią?

super pomysł na prezent

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Poranne dziecię cudne
Co do zupki to niewiem, normalnie ugotuj wywar na mięsku i warzywkach ekologicznych, blenderem to machnij i jest zupa. Ja tak robiłam. Ale cielęcinę wprowadza się później bo cieżkostrawna jest. Na początek kurczak, królik lub indyk, ale nie sztucznie pędzone, czyli ze wsi od gospodarza najlepiej.

wrrrr a ja nabyłam cielęcinę bo niby na początek ehhh
jakie warzywka dać do zupki ?? bez tego mięska to zblenderować???
Stary 2013-01-16, 10:16   #2378
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
karmisz piersią?
Tak, tylko i wyłącznie.
Uciekamy na spacerek
Stary 2013-01-16, 10:21   #2379
gda
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle to mam dziś urodziny ostatnie w życiu - teraz już zawsze będę miała 29 lat

hahahaaha nie mogę

Wszystkiego najlepszego!

Cytat:

wrrrr a ja nabyłam cielęcinę bo niby na początek ehhh
jakie warzywka dać do zupki ?? bez tego mięska to zblenderować???
Kochana, zrób sobie i mężowi w takim razie przyjemność i upiecz cielęcinkę pod beszamelem... Mmmmm... KOCHAM!

A btw. cielęcinę można jeść karmiąć piersią??? Nie uczula, no nie?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

U mnie Henio już przesypiał po 5 godzin nawet, ale ostatnio wyraźnie potrzebuje więcej jeść i budzi się co 2-3 godziny

Co do glutenu, to mi pediatra poleciła takie biszkopciki, które rozrabia się z mlekiem. Ale w sumie chyba nie chcę w ten sposób podawać...

Edytowane przez gda
Czas edycji: 2013-01-16 o 10:22
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:26   #2380
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki melduję się z rana ze śpiącym Jaśkiem rano na szczęście już bez gorączki

Iwa sto lat kochana

A dla Szymonka i Mateuszka dużo zdrówka z okazji skończonych 4 miesięcy
Konczi śliczna dziewczynka z Dusi i super że osłuchowo czysta mój też coś pokasłuje ale przecież w pon byliśmy na szczepieniu to był czyściutki więc niepodobno żeby coś się zaczynało dziać :/
Stary 2013-01-16, 10:30   #2381
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Tak, tylko i wyłącznie.
Uciekamy na spacerek

to niestety żądanie wzywa ale jeszcze troszeczkę

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kochana, zrób sobie i mężowi w takim razie przyjemność i upiecz cielęcinkę pod beszamelem... Mmmmm... KOCHAM!

A btw. cielęcinę można jeść karmiąć piersią??? Nie uczula, no nie?

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

U mnie Henio już przesypiał po 5 godzin nawet, ale ostatnio wyraźnie potrzebuje więcej jeść i budzi się co 2-3 godziny

Co do glutenu, to mi pediatra poleciła takie biszkopciki, które rozrabia się z mlekiem. Ale w sumie chyba nie chcę w ten sposób podawać...

podzieliłam na małe porcyjki i będzie po indyku i króliku ....
oj nie wiem czy biszkopciki to dobry sposób na gluten

http://www.pomps-kindergriess.de/zubereitung.html

co o tym myślicie ??

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki melduję się z rana ze śpiącym Jaśkiem rano na szczęście już bez gorączki

Iwa sto lat kochana

A dla Szymonka i Mateuszka dużo zdrówka z okazji skończonych 4 miesięcy
Konczi śliczna dziewczynka z Dusi i super że osłuchowo czysta mój też coś pokasłuje ale przecież w pon byliśmy na szczepieniu to był czyściutki więc niepodobno żeby coś się zaczynało dziać :/

dobrze że już lepiej ... po szczepieniu tak bywa więc teraz trzeba obserwować a kaszelek ehhh oby to od śliny było
dziękujemy

Iwa 100 lat i marzeń spełnienia
Stary 2013-01-16, 10:34   #2382
weronika_91
Zakorzenienie

Dziewczyny przykład wprowadzenia glutenu jest w książeczce zdrowia dziecka w tabelach żywienia dziecka .
Stary 2013-01-16, 10:37   #2383
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

A mogę sama brokuły zrobić tak, że brokuły, ziemniaki i to ugotować, dodać trochę mleka mm? I w razie wu, gdyby rzadkie było, to dać trochę kleiku?

Melcia wagowo na 10centylu, a wzrostem na 50centylu..
jak masz ekologiczne warzywa to możesz gotowac

Cytat:
zabije, undusze, zatluke grrrrrr tyle razy już prosilam męża by niechalasowal jak sie szukuje do pracy na 6, bo budzi mi małą i co i gadac sobie moge grrrrr
idiota nie potrafi sie cicho zachowywac tylko biega jak nienotmalny po tym mieszkaniu, stuka, puka, wodę odkreca jak wodpspad no szlak mnie trafi on wyjdzie do pracy o w dupie ma, ze ją sie pozniej mecze, bo mala wkurzona, ze sie ją obudziło
oj zatluklabym!! na szczescie moj tz juz wyszkolony i jak mysz pod miotla sie zachowuje. bo wie jak to jest jak zostaje z Mała jak ide na zajecie.

Cytat:
Oj, zdrówka i sił!

A tak w ogóle to mam dziś urodziny ostatnie w życiu - teraz już zawsze będę miała 29 lat

sto lat kochana jaki placek serwujesz dla nas?

Cytat:
Dobry. Muszę nadrobić bo wczoraj nie miałam jak wejść tutaj.

ale czas leci!!!!! najj dla Matiego

Cytat:
Napisane przez Konczita;38674523[COLOR=DarkSlateGray
]
a tamlin jak ugotować pierwszą zupkę? kupiłam cielęcinkę na tym wywar zrobię i co dalej się ja pytam .. mam ten pomps to niby ten gluten ma ale między 5 - 6 m należy wprowadzić to jak to zrobić?[/COLOR]

i moje poranne dziecko
Konczi zrobis jak uważasz ale ja bym nie eksperymentowała z cielencinka dla Dusi, za wczesnie.
jak chcesz jej zrobi zupe to najlepiej na razie na samej wodzie np http://www.veggie.pl/przepisy/potrawy_dla_niemowlat.htm

no chyba ze juz jej taka na wodzie dawałas z sloiczka? to mozesz probowac ale z kurczakiem. tylko skad ty teraz w ziemie weźmiesz dobre, świeże warzywa?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Dziewczyny przykład wprowadzenia glutenu jest w książeczce zdrowia dziecka w tabelach żywienia dziecka .

w moje nic takiego nie ma zależy książeczki widocznie

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2013-01-16 o 10:38
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:37   #2384
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że już bez gorączki! Ja się strasznie wczoraj bałam, że będzie gorączkował i miał zły humor, ale mimo tego że dostał też szczepionkę na pneumo, to miał świetny humorek.

A my chyba jeszcze na meningokoki zaszczepimy jednak. Bo planujemy jeździć po świecie z nim...

Cytat:
podzieliłam na małe porcyjki i będzie po indyku i króliku ....
oj nie wiem czy biszkopciki to dobry sposób na gluten
No to są niby takie specjalne biszkopty, ale w sumie to trochę przyzwyczajanie dziecka, to jedzenia takich "przekąsek", a to mi się nie podoba.

Ja mam pyyyszną cielęcinę ze wsi zawsze, więc będę też potem robić na niej zupki. Tzn. pewnie i tak mąż będzie musiał, bo ja surowego mięsa NIE DOTKNĘ!
Stary 2013-01-16, 10:40   #2385
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

Ja mam pyyyszną cielęcinę ze wsi zawsze, więc będę też potem robić na niej zupki. Tzn. pewnie i tak mąż będzie musiał, bo ja surowego mięsa NIE DOTKNĘ!
a jak sie ta cielecinke pod beszamelem robi ? o juz mam dosc kurczak-indyk-kurczak-indyk. bo wieprzowiny nie jadamy.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:40   #2386
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
My mamy taką z okładką Dada i za 34 stroną są takie tabele .
Stary 2013-01-16, 10:47   #2387
weronika_91
Zakorzenienie

Oto te tabele :
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Scan.pdf (659,6 KB, 34 załadowań)
Stary 2013-01-16, 10:48   #2388
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Mateuszka

i mój Szymek też oczywiście skończył 4 miesiące

Iwa wszystkiego naj

Konczita Duśka przesliczna

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:48   #2389
gda
Zakorzenienie

Cytat:

a jak sie ta cielecinke pod beszamelem robi ? o juz mam dosc kurczak-indyk-kurczak-indyk. bo wieprzowiny nie jadamy.
Muszę zapytać babci

Ja też wieprzowiny nie jem.
My jemy kurczaka, indyka, kaczkę, ryby, cielęcinę i czasaaami wołowinę. Mąż mógłby częściej, ale ja tylko od czasu do czasu mogę takie MOCNO wysmażone polędwiczki. Ale też ze wsi, więc wyśmienite są zawsze!

Ja to kiedyś chciałam zrezygnować z jedzenia mięsa w ogóle, ale powiem Wam szczerze, że czuję się lepiej jak jednak je jem... Ale dotknąć surowego, nie dotknę
Stary 2013-01-16, 10:54   #2390
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego najlepszego

Cytat:

wszystkiego najpiękniejszego dla Mateuszka

Cytat:

i moje poranne dziecko
dobrze ze Dusia zdrowa

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
i tżet znów mnie zaskoczył... wziął mi w abonamencie telefon na który choruje czyli samsung galaxy sIII coś on ostatnimi dniami za dobry jest
Dobry bo kocha

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:02   #2391
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz ekologiczne warzywa to możesz gotowac

Konczi zrobis jak uważasz ale ja bym nie eksperymentowała z cielencinka dla Dusi, za wczesnie.
jak chcesz jej zrobi zupe to najlepiej na razie na samej wodzie np http://www.veggie.pl/przepisy/potrawy_dla_niemowlat.htm

no chyba ze juz jej taka na wodzie dawałas z sloiczka? to mozesz probowac ale z kurczakiem. tylko skad ty teraz w ziemie weźmiesz dobre, świeże warzywa?

yhhh no mi tak powiedziano że na cielęcinie pierwsze zupki to kupiłam, dobrze że Was podpytałam

a ekologiczne to nie wiem do końca czy te warzywa są no niby ze wsi

te słoiczki to też chemią nafaszerowane są ... nie wiem co leprze czy słoik czy sama jak ugotuję

Cytat:
No to są niby takie specjalne biszkopty, ale w sumie to trochę przyzwyczajanie dziecka, to jedzenia takich "przekąsek", a to mi się nie podoba.

rozumiem że w kuchni mąż rządzi ??
nio ja też nie jestem za takimi przekąskami wystarczy że sama się z wagą zmagam ....

Cytat:
Oto te tabele :

właśnie też je mam
duska ma skończone 5 miesięcy, czyli patrzę na 6 już??

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Mateuszka

i mój Szymek też oczywiście skończył 4 miesiące

Iwa wszystkiego naj

Konczita Duśka przesliczna

dla Szymonka i Matusa rosną chłopcy rosną!
Stary 2013-01-16, 11:06   #2392
lourose
Wtajemniczenie

Sto lat, Iwa

Zośka nie chce ssać piersi
szarpie się, krzyczy, pręży musiałam dać jej mm i w ogóle humor do d.y mam dziś.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:09   #2393
Iwa844
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim za życzenia

I wszystkiego NAJ dla naszych 4-miesięcznych facecików!
Stary 2013-01-16, 11:12   #2394
sandra23s
Zadomowienie

iwa 100 lat kochana

Pola wlasnie usnela przy cycu a zaraz musze isc po Mlodego do przedszkola.szkoda mi ją rozbudzac,tak slodko spi

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:21   #2395
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
i jeszcze zdj Szymka z dziś
uroczy chłopczyk jakie oczka zaskoczone.

Cytat:
Dawno nie wstawiałam zdjęć, bo nie robiłam przez moj przeboje z tżtem, on ma troch nowych, ale pewnie mi nie prześle, a mi jakiś czas temu siadła karta sd w moim aparecie, dopiero wczoraj zamówiłam z neta, bo w sklpie normalnym nie mieli SD, tylko SD HC, a to podobno robi różnice. Mam tylko słabe fotki z komórki, to wkleje chociaż te- mój łysy paczek
ślicznotka

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
moje dziecko zasnęło dopiero teraz od 3 rano!!! cały dzien spędziła przy cycu i na rękach. strasznie marudziła. nie wiem czy to skok jestem wykończona. idę coś zjeść bo jadłam dziś tylko śniadanie. w ogole płakać mi się chce strasznie przez to wszystko...
Tak to pewnie skok

Cytat:
Jejku jak te Wasze dzieci przybierają wagowo ... Jaśko się urodził z z wagą 3760g na początku bardzo szybko przybierał... mając 8 tyg ważył 5400g a teraz - za chwilę 4 miesiące ma 6,5 kg ... czy za mało nie przybiera? pediatra nic nie mówiła ... tylko czy w ogóle na to spojrzała hmmm

Jaśko oczywiście nic na noc nie wypił po kąpieli ... od jakiegoś czasu to norma.
A moja to je non stop, ale w 4 miesiącu miała niecałe 6kg.

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
A moja Milka od tygodnia je tylko przez sen/w pólśnie..I w dodatku mało.
Tydzień temu miała szczepienie i od tego czasu na butle reaguje płaczem wręcz wrzaskiem
Nie wiem juz co robić -zmienilam miejsce jedzenia,pozycje,no nic jej nie pasuje.byliśmy u lekarza -kazała poczekać jeszcze tydzień.zadnej infekcji nie ma,dziaselka tez ok.
Martwię się strasznie,do tej pory jadła zawsze z chęcią-ogromny apetyt jej dopisywał.
Jutro kończy 3 miesiące.
Kurcze dziwne. W sumie to jak się karmi przez sen? Mojej nawet smoczka nie da się przez sen wtyknąć.

Cytat:
Mój jest taki sam. Nie potrafi cicho się uszykować do pracy. On w ogóle nie potrafi być cicho... Zawsze jak się szykuje to muszę Alę przystawić do piersi, wtedy nic jej nie przeszkadza.

Cytat:
100 lat Iwa
Ja to się na 21 zatrzymałam.

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka! Miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Faktycznie dobry eh żeby to tak mój czasami mi coś kupił. On nawet na urodziny to nie wie co mi kupić.
Stary 2013-01-16, 11:22   #2396
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat, Iwa

szarpie się, krzyczy, pręży musiałam dać jej mm i w ogóle humor do d.y mam dziś.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
iwa 100 lat kochana

Pola wlasnie usnela przy cycu a zaraz musze isc po Mlodego do przedszkola.szkoda mi ją rozbudzac,tak slodko spi
Tak wczesnie kończy?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:24   #2397
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

yhhh no mi tak powiedziano że na cielęcinie pierwsze zupki to kupiłam, dobrze że Was podpytałam

a ekologiczne to nie wiem do końca czy te warzywa są no niby ze wsi

te słoiczki to też chemią nafaszerowane są ... nie wiem co leprze czy słoik czy sama jak ugotuję
Myślę, że najlepiej mieszać. Dla wygody raz słoiczek a raz ugotować. Lepiej jeść warzywa i owoce nieekologiczne niż nie jeść ich w ogóle.
Stary 2013-01-16, 11:27   #2398
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat, Iwa

może coś zjadłaś co jej nie odpowiada ?????
ściągnij trochę może tu tkwi problem

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Myślę, że najlepiej mieszać. Dla wygody raz słoiczek a raz ugotować. Lepiej jeść warzywa i owoce nieekologiczne niż nie jeść ich w ogóle.
kurteczka no ja nie ufam tym słoiczkom dlatego podpytuję
Stary 2013-01-16, 11:35   #2399
kraven
Zakorzenienie

Gratulacje dla Mateuszka i Szymonka za 4 miesiące

Iwa wszystkiego najlepszego

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:38   #2400
Kalpana
Zakorzenienie

Colds aktualnie Krystianek nosi 62, to może 68 i 74 jakbyś coś fajnego wypatrzyła Mogą być dresy, bluzy, sweterki, bluzeczki z długim albo krótkim, jakieś pajacyki grubsze itd. Jak coś innego fajnego znajdziesz to też

Iwa wszystkiego najlepszego

Tamlin zdrówka dla Mateuszka

A my dzisiaj kończymy 3 miesiące

Jutro TŻ jedzie z Krystiankiem na szczepienie.... Moje małe biedactwo Ja nie jadę, bo to nie ma moje nerwy, nie mogę patrzeć jak on tak biedny płacze Już zapisałam TŻtowi na kartce co ma się doktora zapytać, więc nie będę się martwić, że o czymś zapomni

A dzisiaj po 15 mam wizytę u dentysty Boję się jak cholera, mimo że praktycznie całą ciążę chodziłam.... Jakby nie to,że mnie bolał, to pewnie bym się dalej nie zdecydowała iść, ale jak pójdę, to spokój będzie.... Jeszcze mam kanała do zrobienia, bo w ciąży jako że już mi miesiąc do porodu został, kazała poczekać jak urodzę i zrobić zdjęcie... Szkoda, bo wtedy miałam kanała za darmo, a teraz muszę płacić... Chyba z 50zł....

Dzisiaj powinna przyjść do mnie szczotka z dzika Nie mogę się doczekać Ale strasznie mnie kusi ten tangle teezer i nie wiem czy dzisiaj go nie zamówię.... I po moich oszczędnościach Teraz mi się marzy prostownica z remingtona, bo podobno super jest, a ja namiętnie prostuję włosy, bo inaczej z domu wyjść nie mogę, taką mam szopę i lusterko dwustronne które z jednej strony kilkakrotnie powiększa..... Normalnie z torbami pójdę.....

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości