|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() [QUOTE=tamlin111;38673989]Dobry. Muszę nadrobić bo wczoraj nie miałam jak wejść tutaj. Najważniejsze wydarzenie dnia dzisiejszego: Mateuszek skończył 4 miesiące ![]() Nastrój Wam robiła ja tez nie potrafie jak dzieci nie spią dla Mateuszka i dzien dobry ![]() pije wlasnie kawke i sniadanko wcinam. zdroweczka dla naszych chorowitek życze,tych malych i duzych
|
|
#2372 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla dzielnego chłopczyka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do dodatkowego macierzyńskiego jest odpowiedni druk. Cytat:
A te ziemniaki z brokułem pewnie że sama możesz zrobić. Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Wszystkiego najlepszego |
||||||||||
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
doczytałam że są ząbki brawo .. teraz czekamy na pierwsze kroki ![]() ide leżeć ... chcę być już zdrowa a tamlin jak ugotować pierwszą zupkę? kupiłam cielęcinkę na tym wywar zrobię i co dalej się ja pytam .. mam ten pomps to niby ten gluten ma ale między 5 - 6 m należy wprowadzić to jak to zrobić? i moje poranne dziecko
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulko .. porozmawiaj z lekarzem niech Cię osłucha .. ehh mała rośnie ładnie ... nie ma się czym martwić jak na piersi w dodatku ... dobrze że chce jeść .. problem by był gdyby nie chciała
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zupki to niewiem, normalnie ugotuj wywar na mięsku i warzywkach ekologicznych, blenderem to machnij i jest zupa. Ja tak robiłam. Ale cielęcinę wprowadza się później bo cieżkostrawna jest. Na początek kurczak, królik lub indyk, ale nie sztucznie pędzone, czyli ze wsi od gospodarza najlepiej. |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście królewna dosypia teraz, ale bez śniadania.. eh.. i tżet znów mnie zaskoczył... wziął mi w abonamencie telefon na który choruje czyli samsung galaxy sIII coś on ostatnimi dniami za dobry jest
|
|
#2377 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh no to niefajnie masz.... on wyjdzie Ty zostajesz ... Twoje dziecię faktycznie je mało jak 3 -4 razy ale skoro najedzone ... Cytat:
Cytat:
ehhh i dla Ciebie zdrówka co by szybko choróbsko poszło Cytat:
karmisz piersią? super pomysł na prezent ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
wrrrr a ja nabyłam cielęcinę bo niby na początek ehhh jakie warzywka dać do zupki ?? bez tego mięska to zblenderować???
|
|
#2379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaaha nie mogę ![]() Wszystkiego najlepszego! Cytat:
![]() A btw. cielęcinę można jeść karmiąć piersią??? Nie uczula, no nie? ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- U mnie Henio już przesypiał po 5 godzin nawet, ale ostatnio wyraźnie potrzebuje więcej jeść i budzi się co 2-3 godziny ![]() Co do glutenu, to mi pediatra poleciła takie biszkopciki, które rozrabia się z mlekiem. Ale w sumie chyba nie chcę w ten sposób podawać...
Edytowane przez gda Czas edycji: 2013-01-16 o 10:22 |
||
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
melduję się z rana ze śpiącym Jaśkiem rano na szczęście już bez gorączki ![]() Iwa sto lat kochana ![]() A dla Szymonka i Mateuszka dużo zdrówka z okazji skończonych 4 miesięcy Konczi śliczna dziewczynka z Dusi i super że osłuchowo czysta mój też coś pokasłuje ale przecież w pon byliśmy na szczepieniu to był czyściutki więc niepodobno żeby coś się zaczynało dziać :/
|
#2381 | ||
|
Zakorzenienie
|
to niestety żądanie wzywa ale jeszcze troszeczkę Cytat:
podzieliłam na małe porcyjki i będzie po indyku i króliku .... ![]() oj nie wiem czy biszkopciki to dobry sposób na gluten http://www.pomps-kindergriess.de/zubereitung.html co o tym myślicie ?? ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
dobrze że już lepiej ... po szczepieniu tak bywa więc teraz trzeba obserwować a kaszelek ehhh oby to od śliny było dziękujemy
|
|
#2383 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sto lat kochana Cytat:
Cytat:
jak chcesz jej zrobi zupe to najlepiej na razie na samej wodzie np http://www.veggie.pl/przepisy/potrawy_dla_niemowlat.htm no chyba ze juz jej taka na wodzie dawałas z sloiczka? to mozesz probowac ale z kurczakiem. tylko skad ty teraz w ziemie weźmiesz dobre, świeże warzywa? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
w moje nic takiego nie ma Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-01-16 o 10:38 |
||||||
|
|
|
#2384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się strasznie wczoraj bałam, że będzie gorączkował i miał zły humor, ale mimo tego że dostał też szczepionkę na pneumo, to miał świetny humorek. ![]() A my chyba jeszcze na meningokoki zaszczepimy jednak. Bo planujemy jeździć po świecie z nim... Cytat:
Ja mam pyyyszną cielęcinę ze wsi zawsze, więc będę też potem robić na niej zupki. Tzn. pewnie i tak mąż będzie musiał, bo ja surowego mięsa NIE DOTKNĘ!
|
||
|
|
|
#2385 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w moje nic takiego nie ma ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
o juz mam dosc kurczak-indyk-kurczak-indyk. bo wieprzowiny nie jadamy.
|
||
|
|
|
#2388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Mateuszka ![]() i mój Szymek też oczywiście skończył 4 miesiące ![]() Iwa wszystkiego naj Konczita Duśka przesliczna
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też wieprzowiny nie jem. My jemy kurczaka, indyka, kaczkę, ryby, cielęcinę i czasaaami wołowinę. Mąż mógłby częściej, ale ja tylko od czasu do czasu mogę takie MOCNO wysmażone polędwiczki. Ale też ze wsi, więc wyśmienite są zawsze! Ja to kiedyś chciałam zrezygnować z jedzenia mięsa w ogóle, ale powiem Wam szczerze, że czuję się lepiej jak jednak je jem... Ale dotknąć surowego, nie dotknę |
|
|
|
|
#2390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze ze Dusia zdrowa Cytat:
|
|
#2391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yhhh no mi tak powiedziano że na cielęcinie pierwsze zupki to kupiłam, dobrze że Was podpytałam a ekologiczne to nie wiem do końca czy te warzywa są no niby ze wsi ![]() te słoiczki to też chemią nafaszerowane są ... nie wiem co leprze czy słoik czy sama jak ugotuję Cytat:
nio ja też nie jestem za takimi przekąskami wystarczy że sama się z wagą zmagam .... właśnie też je mam duska ma skończone 5 miesięcy, czyli patrzę na 6 już?? Cytat:
dla Szymonka i Matusa ![]() rosną chłopcy rosną!
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat, Iwa
![]() Zośka nie chce ssać piersi szarpie się, krzyczy, pręży musiałam dać jej mm i w ogóle humor do d.y mam dziś.
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za życzenia
I wszystkiego NAJ dla naszych 4-miesięcznych facecików! |
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
iwa 100 lat kochana
Pola wlasnie usnela przy cycu a zaraz musze isc po Mlodego do przedszkola
|
#2395 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
uroczy chłopczyk
jakie oczka zaskoczone.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to się na 21 zatrzymałam. Cytat:
![]() Cytat:
eh żeby to tak mój czasami mi coś kupił. On nawet na urodziny to nie wie co mi kupić.
|
||||||||
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Tak wczesnie kończy?
|
|
#2397 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że najlepiej mieszać. Dla wygody raz słoiczek a raz ugotować. Lepiej jeść warzywa i owoce nieekologiczne niż nie jeść ich w ogóle.
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś zjadłaś co jej nie odpowiada ????? ściągnij trochę może tu tkwi problem ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- kurteczka no ja nie ufam tym słoiczkom dlatego podpytuję
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Mateuszka i Szymonka za 4 miesiące
![]() Iwa wszystkiego najlepszego
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
Colds aktualnie Krystianek nosi 62, to może 68 i 74 jakbyś coś fajnego wypatrzyła
Mogą być dresy, bluzy, sweterki, bluzeczki z długim albo krótkim, jakieś pajacyki grubsze itd. Jak coś innego fajnego znajdziesz to też ![]() Iwa wszystkiego najlepszego Tamlin zdrówka dla Mateuszka ![]() A my dzisiaj kończymy 3 miesiące Jutro TŻ jedzie z Krystiankiem na szczepienie.... Moje małe biedactwo Ja nie jadę, bo to nie ma moje nerwy, nie mogę patrzeć jak on tak biedny płacze Już zapisałam TŻtowi na kartce co ma się doktora zapytać, więc nie będę się martwić, że o czymś zapomni ![]() A dzisiaj po 15 mam wizytę u dentysty ![]() Dzisiaj powinna przyjść do mnie szczotka z dzika Ale strasznie mnie kusi ten tangle teezer i nie wiem czy dzisiaj go nie zamówię.... I po moich oszczędnościach |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

dla Mateuszka 

?to podaj adres na priv,wyślę,bo chcę się jej pozbyć.Książka jest ze świnką w kółku,co znaczy,ze "sprośna"
matko to przeze mnie,bo już ładnie ją dźwigał
,choć kiedyś mówiłyście i czytałam,że jak dzieci mają skok to jakby cofnęły się w rozwoju

zdrowka dla Was
.
na szczęście gorączki nie mam, chyba mleko z czosnkiem pomogło. Przez noc zrobił mi się syrop z cebuli, już sobie zaaplikowałam. Mam jeszcze sok z malin, takich domowych więc będę dziś pić.