|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
a no
pewnie będziesz jedną z ostatnich rodzących ![]() Cytat:
jak Ci się podoba to bierz, będziesz spokojniejsza że już jest i czeka
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
zjadlam śniadanko i biore sie chyba za prasowanie
|
|
#1893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pani22ka dziękuję. Cytat:
Już mi się ryczeć chce właśnie Pan odpisał mi na maila i rozmawiałam z nim tel. początkowo wyliczył mi 600 zł teraz jest to 1200 netto za metr ja mam 4 ehh idę pracować. Miłego dzionka kobietki
|
||
|
|
|
|
#1894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
grtauluje - mi za nic mlody nie daje sie zlapac ![]() nawet jak ktos 'obcy' chce popatrzec moment przestaje ![]() co do filmu - wyslij mi na kasia.ryfka@interia.pl jak wroce z miasta sie tym zajme - a raczej postaram Cytat:
moje marzenie ale faktycznie sszybkoooomy wlasnie jesmy sniadanko - obeszlo sie bez jajecznicy, dzis skromnie kanapeczki z szyneczka ogorkiem i pomidorkiem - naszykowalam sobie 3 - jestem w polowie 2 i juz nie moge ![]() na 11.30 mam byc na centrum w ☠☠☠☠u za nim - mam sie spotkac z sisotra - ide zamowic wozek i zaplacic bo taka kasa u mnie na koncie byc nie moze, bym od razu mase rzeczy malemu ponakupywala
|
|||
|
|
|
|
#1895 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też liczę na taki.. ![]() ![]() świętujemy.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
im szybciej tym lepiej, nie mogę się doczekać.. ![]() ![]() Cytat:
jeśli jesteście na 100% zdecydowani to brałabym od razu.. nie ma na co czekać.. ![]() ![]() Cytat:
![]() i za wizytę.. ![]() cześć.. ![]() witamy się w skończonym 32 tc! Od jutra 33 leci.. ale super.. ![]() wiecie co.. na ostatniej wizycie moja gin mi mówiła, że mały leży już główką w dół.. i ok w niedzielę miał czkawkę, czułam baaardzo nisko, a teraz przed chwilą znowu miał czkawkę i czułam u góry nad pępkiem.. czyżby się jeszcze przekręcił?
|
|
|
#1896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z jakiego powodu?
|
|
|
#1897 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do filmiku spróbuj mi przesłać na maila to zobaczę czy uda mi się zamieścić! Cytat:
Brawo za kredyt:P ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj rozmawiałam ze swoim dzieckiem i mówiłam jej jak ma się zachowywać i o której mają się zacząć skurcze! wydaje mi się, że zrozumiała bo kopnęła mnie nóżką jak skończyłam dialog haha Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co sądzicie o takich podkładach http://allegro.pl/superchlonne-popor...946519930.html ??? czy te z belli najlepsze?
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawsze jem 4 kanapki na śniadanie i nie powiem że piątej bym nie wcisnęła ![]()
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
joanna200 pierwsza cena była liczona na szybko w 5 minut przez telefon orientacyjnie bez robocizny
z tego wszystkiego postanowiłam dziś zrobić jakaś podstawową wyprawkę bo od grudnia nic nie kupowałam małej a jak się wszystko skumuluje to zawału dostanę I co jeszcze myślicie o takim zestawie jest sens kupować czy lepiej osobno http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...937346809.html |
|
|
|
|
#1901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, więc ciężko powiedzieć.. ja tych nie znam, nie widziałam więc nie pomogę.. a co do ceny to i tak spooora różnica, nagle 2 razy więcej.. rozumiem że można się pomylić o kilka stów.. ale aż tyle.. dziwne.. ale cóż zrobić..
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
A jakiej firmy osłonki polecacie ???
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się....
najadłam sie cukierków(galaretka w czekoladzie) i teraz mi niedobrze....Przesadziłam z ilością.... LiwkaO- czekamyna zdjecia ze slubu ![]() Oliwka- sliczne mieszkanie, ale schody rzeczywiście strome... Ide robić prezentacje, bo w sobote obrona a ja w czarnej ...D**** |
|
|
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Mąż kazał mi jednak poczekać, aż z pracy wróci, to obgadamy co i jak ![]() Na razie zamówiłam sobie: - 2 koszule nocne do karmienia - 3 podkłady na łóżko (głównie z myślą o szpitalu, ale jak zostanie, to będzie dobrze )- 5 chusteczek tetrowych dla małego - 10 tetrowych pieluch (zawsze się przydadzą) - wkładki laktacyjne - wkłady poporodowe - majtki siatkowe - myjkę dla małego Teraz będę czekać na paczki, hehe Kasa idzie strasznie chociaż ceny nie są jakieś kosmiczne, ale...nazbiera się tego. Nie mam jeszcze kosmetyków dla malucha, ale po nie chyba do drogerii pójdę. Zobaczymy.
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
joanna też mnie dziwi ale będę jeszcze gadać przy składaniu zamówienia o cenę. W okolicy tylko oni robią a to jednak musi być porządnie zamocowane zrobione, porządnie hartowane że nawet później jak dzieciak kopnie to mi się nie rozpryśnie i nie rozleci dlatego musi być specjalnie klejona od środka itp. ehh no a poza tym za renomę firmy się też płaci a oni w poznaniu salony karlika itp. robili ale każdy kogo pytam się o firmę wykonującą balustrady szklane każdy tą jedyną poleca bo sprawdzone, są zadowoleni z usług itp.
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zwłaszcza chodzi mi o majciochy aha i jeszcze pytanie do doświadczonych mamuś: zawsze są potrzebne wkładki laktacyjne? wszystkie ich uzywałyście? bo zastanawiam się czy jest sens teraz kupować...
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama sie zastanawiam - przed ciaza to ja tez potrafilam z 5 zjesc a teraz - podobno zoladek mi sie zmniejszyl ![]() siostra sie smieje, ze jak mlodego ''wypchne na swiat'' to bede szczuplejsza niz przed zajsciem no nic nowa muza na ajfona dodana - moza isc na miasto ![]() boshe 45 min w 1 strone z czego raz sie przesiadac musze no ale chcialo sie mieszkac w wiekszym mieszkaniu . poza centrum to teraz musze cierpiec haha
|
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a podkłady i pieluszki tetrowe tutaj http://allegro.pl/podklady-do-przewi...html?source=oo Jakoś tak cenowo najlepiej mi się wydawało. Coś podejrzewam, że jak spotkam w szpitalu kogoś w koszuli nocnej z żyrafą, to będę wiedziała skąd ją ma
|
|
|
|
#1910 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po porodzie tak leciało, że nie ma szans bez wkładek.. mi coś tam kapie, ubrań jeszcze nie brudzi, ale kupiłam już bo ja lubię mieć wszystko przygotowane..
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
W końcu sie dodzwoniłam do tej poradni na Kopernika, Pani byla bardzo miła,ale uslyszałam,że moje skierowanie od prywatnego lekarza jest nieważne i muszę mieć od lekarza z nfz, więc czeka mnie kolejna wizyta u mojego lekarza rodzinnego z nadzieją,że jest w stanie mi przepisać to sierowanie, ech.
Moje pytanko - wyznaczyli mi termin wizyty w tej poradni i to trochę trwa (mówiła,że ok 3,5 godz), czy należy mi się jakieś zwolnienie z pracy na takie badania? Bo oczywiście nie bylo mozliwości popołudniowej wizyty o poradni.
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
joanna dziękuję |
|
|
|
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Maluszek chyba jeszcze może fikać koziołki w brzuchu ![]() ![]() Cytat:
według mnie jak najbardziej Ci się należy zwolnienie.
|
|
|
|
#1914 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dość że pojawi się synuś to jeszcze figura lepsza jak przed ciążą ![]() Cytat:
![]() ja też mam koszulę z żyrafą a który rozmiar pieluszek tetrowych wzięłaś? i te zwykłe czy podwójne tkane? już z tydzień zbieram się złożyć zamówienie i może w końcu dziś się uda ![]() Cytat:
![]() w takim razie już kupię bo chcę wszystko zamówić za jednym zamachem ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#1915 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super !Cytat:
...hmmm ja o tym nie słyszałam... u mnie działało co prawda korzystałam tylko kilka razy .... ale było ok . Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
Cytat:
a kupiłam wkładki to myślałam, że dostanę szału.. jakieś takie duże, drapiące i odklejające się.. ale wzięłam w sumie jakieś tańsze na próbę i może dlatego szajs.. co do kolejki rodzenia to ja mogę się chętnie zamienić i być gdzieś po środku szary koniec mnie przeraża a z drugiej strony trochę się pewnie dowiem od Was i będę miała jakąś teorię ![]() Moderna na jaki płyn się w końcu zdecydowałaś?? łóżeczko już złożone czy oddajesz? ja może dziś też poprasuję.. Agnjeska kciuki za usg ![]() dziewczyny! tak mnie bolą moje 4litery! znowu od 5 nie spałam ;/ tak jakbym miała zakwasy w pośladkach.. dziś znalazłam sposób i kładę się częściowo brzuchem ale tak chyba nie można ![]() ja chcę już kwiecień!! |
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten sprzedawca ma też takie ręczniczki tetrowe. Wzięłam ich parę czy to do mycia buzi małego czy do przetarcia łapek
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie da się bez wkładek - na początku wszystko jest nie unormowane i leci jak chce i kiedy chce ....
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki!
Zaraz zabieram sie za nadrabianie waszych postów. Szybko powiem tylko ze własnie wróciłam od okulistki i mam wskazania do cesarki. Takze pewnie tp mi sie zmieni. we wtorek wizyta u gina to zobaczymy co on powie. dobra zabieram sie za lekture waszych postów. |
|
|
|
|
#1920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra idę pracować wczoraj cały dzień nie wchodziłam na forum w pracy to tyle zrobiłammmmmmmm ale miałam tyle nadrabiana w domu że już mi się później odpisywać nie chciało fakt była 24. Dziś na obiad grochówka
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

pewnie będziesz jedną z ostatnich rodzących 
Uświadomiłam sobie, że za 9 tygodni mały się pojawi, a my nie mamy łóżeczka czy wózka. Tak jak wózek nie jest zbytnio problemem, bo trzeba się z koleżanką spotkać, tak łóżeczko musi swoje przejść (kurierem), odstać, przeprać, przewietrzyć. Zastanawiam się więc czy nie zakupić go już teraz. 

Też sobie życzę takiego porodu

zwłaszcza chodzi mi o majciochy
sama sie zastanawiam - przed ciaza to ja tez potrafilam z 5 zjesc a teraz - podobno zoladek mi sie zmniejszyl