MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 09:08   #1891
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
kwiatuszekkk21 ja dopiero kończę 6 mc
a no pewnie będziesz jedną z ostatnich rodzących

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki!

My z małym już po śniadanku- jajecznica z pomidorami, mniam mniam Uświadomiłam sobie, że za 9 tygodni mały się pojawi, a my nie mamy łóżeczka czy wózka. Tak jak wózek nie jest zbytnio problemem, bo trzeba się z koleżanką spotkać, tak łóżeczko musi swoje przejść (kurierem), odstać, przeprać, przewietrzyć. Zastanawiam się więc czy nie zakupić go już teraz.
Pokażę Wam co mi się podoba:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...942302007.html
Kolor, który byśmy wybrali, to ciemny orzech (ten najciemniejszy) i wzór nr 3- zoo.
Myślę o dokupieniu do tego łóżeczka takiego przybornika jak oni mają zawieszone na nim. Becik już mamy, ale może dokupię z zestawu

Co o nim myślicie? Moja mama przeżywa strasznie, że na święta daliśmy jej i tacie 200zł by coś sobie kupili i nie wie co ma z tymi pieniędzmi zrobić więc się dorzuci do łóżeczka. Ufff! A jak postawimy w dużym pokoju złożone łóżko, to może teściowie zaczną myśleć....
bardzo podobne zamówiłam, tylko z szufladą jak Ci się podoba to bierz, będziesz spokojniejsza że już jest i czeka
Stary 2013-01-16, 09:15   #1892
Moderna
Zakorzenienie

Dzień dobry

zjadlam śniadanko i biore sie chyba za prasowanie
Stary 2013-01-16, 09:16   #1893
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Witajcie mamuśki!

My z małym już po śniadanku- jajecznica z pomidorami, mniam mniam Uświadomiłam sobie, że za 9 tygodni mały się pojawi, a my nie mamy łóżeczka czy wózka. Tak jak wózek nie jest zbytnio problemem, bo trzeba się z koleżanką spotkać, tak łóżeczko musi swoje przejść (kurierem), odstać, przeprać, przewietrzyć. Zastanawiam się więc czy nie zakupić go już teraz.
Kolor, który byśmy wybrali, to ciemny orzech (ten najciemniejszy) i wzór nr 3- zoo.
Myślę o dokupieniu do tego łóżeczka takiego przybornika jak oni mają zawieszone na nim. Becik już mamy, ale może dokupię z zestawu

Co o nim myślicie? Moja mama przeżywa strasznie, że na święta daliśmy jej i tacie 200zł by coś sobie kupili i nie wie co ma z tymi pieniędzmi zrobić więc się dorzuci do łóżeczka. Ufff! A jak postawimy w dużym pokoju złożone łóżko, to może teściowie zaczną myśleć....
czarny flamaster Bardzo ładne łóżeczko kupuj jeśli pasuje Ci kolorystycznie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Oliwka - masz dom-marzenie
pani22ka dziękuję.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a to ty o takiej barierce mówisz no fakt jest potrzebna i ta do trzymania przy schodzeniu też
Tak Malpko o całej balustradzie z barierką i co więcej
Już mi się ryczeć chce właśnie Pan odpisał mi na maila i rozmawiałam z nim tel. początkowo wyliczył mi 600 zł teraz jest to 1200 netto za metr ja mam 4 a gdzie jeszcze poręcz metalowa ma schody normalnie siedzę w robocie i ryczeć mi się chce, ale tak to jest jak się od razu nie wykończy teraz jest potrzeba i inne wydatki (wyprawka) a tyle trzeba zrobić

ehh idę pracować.

Miłego dzionka kobietki
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:18   #1894
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nagrałam filmik minutowy (telefonem) jak Michałek rozpycha się w brzuszku.
Kurcze, muszę załatwić kabel do niego to bym wam pokazała.

Cytat:
Kto z was ma możliwość odtwarzania mp4 na kompie i doda mi filmik na youtube, bym mogła wam pokazać?
bo ja nie mam takiej opcji
grtauluje - mi za nic mlody nie daje sie zlapac
nawet jak ktos 'obcy' chce popatrzec moment przestaje

co do filmu - wyslij mi na kasia.ryfka@interia.pl
jak wroce z miasta sie tym zajme - a raczej postaram

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
właśnie koleżanka mi napisaął, że została dziś ciocią Jej siostra od soboty była w szpitalu z powodu zbyt wysokiego ciśnienia (tp miała na 21 stycznia). I wiecie co? Skurcze się zaczęły o 13.30 a Staś przyszedł na świat o 14.35... nieźle, nie? A to pierwsza ciąża tej dziewczyny Też sobie życzę takiego porodu
moje marzenie ale faktycznie sszybkoooo

my wlasnie jesmy sniadanko - obeszlo sie bez jajecznicy, dzis skromnie kanapeczki z szyneczka ogorkiem i pomidorkiem - naszykowalam sobie 3 - jestem w polowie 2 i juz nie moge

na 11.30 mam byc na centrum w ☠☠☠☠u za nim - mam sie spotkac z sisotra - ide zamowic wozek i zaplacic bo taka kasa u mnie na koncie byc nie moze, bym od razu mase rzeczy malemu ponakupywala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:24   #1895
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jutro mam nominację, wprawdzie trochę inną niż Ptaszysko, ale też podobno cyrk

A! No i dostaliśmy pozytywną decyzje kredytową. Ach, co za radość, że się zwiążę z bankiem na tyyyyle lat
i

Cytat:
nagrałam filmik minutowy (telefonem) jak Michałek rozpycha się w brzuszku.
Kurcze, muszę załatwić kabel do niego to bym wam pokazała.
pokaż, pokaż..

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Nasza malutka jest naprawdę drobna, waży teraz ok 818 g (trochę ponad 300g urosła przez 4 tyg.) i lekarz mówi, że wielkością jest jakieś 1,5 tygodnia do tyłu.
Ogólnie wszystko OK

Cytat:
właśnie koleżanka mi napisaął, że została dziś ciocią Jej siostra od soboty była w szpitalu z powodu zbyt wysokiego ciśnienia (tp miała na 21 stycznia). I wiecie co? Skurcze się zaczęły o 13.30 a Staś przyszedł na świat o 14.35... nieźle, nie? A to pierwsza ciąża tej dziewczyny Też sobie życzę takiego porodu
ekspres.. super..
też liczę na taki..

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam w 8 miesiącu

świętujemy..

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A ja czekam na tż bo o 8.40 mamy usg...
Jak na czas nie przyjedzie to zabiję...

Cytat:
powiem Wam, że strasznie się cieszę, że jestem bliżej początku niż końca naszej listy, bo jak bym miała cały marzec i kwiecień czytać relacje porodów i czekać na swój to chyba padłabym ze stresu na zawał
ja też się cieszę, ale nie z powodu stresu..
im szybciej tym lepiej, nie mogę się doczekać..

Cytat:
mnie się podoba..
jeśli jesteście na 100% zdecydowani to brałabym od razu.. nie ma na co czekać..

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzieńdobry u mnie pięknie pada śnieg za oknem
A na 17 wizyta u gin
u mnie tak sypie, że szok! a odwilż wczoraj była..
i za wizytę..

cześć..
witamy się w skończonym 32 tc! Od jutra 33 leci.. ale super..

wiecie co.. na ostatniej wizycie moja gin mi mówiła, że mały leży już główką w dół.. i ok w niedzielę miał czkawkę, czułam baaardzo nisko, a teraz przed chwilą znowu miał czkawkę i czułam u góry nad pępkiem.. czyżby się jeszcze przekręcił?

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:28   #1896
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Już mi się ryczeć chce właśnie Pan odpisał mi na maila i rozmawiałam z nim tel. początkowo wyliczył mi 600 zł teraz jest to 1200 netto za metr ja mam 4 a gdzie jeszcze poręcz metalowa ma schody normalnie siedzę w robocie i ryczeć mi się chce, ale tak to jest jak się od razu nie wykończy teraz jest potrzeba i inne wydatki (wyprawka) a tyle trzeba zrobić
to czemu cena jest teraz 2 razy wyższa? z jakiego powodu?

Stary 2013-01-16, 09:28   #1897
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A my po III trymestrowym usg, wszystko super, narządy ekstra, serducho jak najbardziej, mózg na tip top, dr bardzo zachwalał

No i to moje szczęście waży już 1534 g Jestem dumna i szczęśliwa
No kawał Dziedzica już

Cytat:
l

no nie żałuję, zjadłam jeszcze dziś 2 kromki - uwaga z salami... wiem wiem że nie można w ciąży, ale jak weszłam do mięsnego w galerii u nas to takie rarytasy że masakra, prawie lizałam szybę
i kupiłam 6 plasterków, salami z przyprawami... ja uwielbiam i po prostu jedząc czułam się jak w niebie

hahaha!

co do filmiku spróbuj mi przesłać na maila to zobaczę czy uda mi się zamieścić!

Cytat:

A! No i dostaliśmy pozytywną decyzje kredytową. Ach, co za radość, że się zwiążę z bankiem na tyyyyle lat
Co do szyjki to ciekawe jak ręcznie określił długość...moja zawsze na USG patrzy

Brawo za kredyt:P

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Podłączam się pod pytanie. Ja mam termin na 24 kwietnia.

Własnie zrobiłam porządek w rzeczach dla małego i stwierdziłam, że nie mam żadnych bluz, bo chyba by się przydały na wyjście ze szpitala i później na spacerki. W foteliku to i tak małego troszkę przykryję kocykiem, chyba że będzie ciepło. Zastanawiałam się nad takim kombinezonem np. z weluru, ale to raczej nie ma sensu - lepiej te bluzy, bo spodenki i śpioszki mam, na górę bluzeczka, bluza i można w wózku jeszcze przykryć jak będzie chłodno. Jak myślicie ??
Aha, i tak sobie przypominam, że jakieś 2 lata temu w mojej miejscowości rodzinnej 1 maja (!) padał śnieg
Ja właśnie myślę, że kombinezon będzie odpowiedni nie jakiś gruby ale może z polaru??

Cytat:
Hej dziewczyny, nadrobię was jutro, bo dzisiaj cały dzień od 6 na nogach i już padam.
Zaraz po pracy byliśmy u lekarza a potem rozwoziliśmy zaproszenia na ślub.
Nasza malutka jest naprawdę drobna, waży teraz ok 818 g (trochę ponad 300g urosła przez 4 tyg.) i lekarz mówi, że wielkością jest jakieś 1,5 tygodnia do tyłu.
Ogólnie wszystko OK, oblukal wynik glukozy i wypisał mi skierowanie do poradni na Kopernika, jutro rano zadzwonię tam dowiedzieć się o terminy.
Przed następną wizytą mam zrobić trzecie usg genetyczne i iść na drugą konsultację okulistyczną (na pierwszej wyszła mi mała wada w dnie jednego oka).
Malutka po wizycie jest bardzo ruchliwa, ciekawe czy da mi dzisiaj pospać.

Jutro mam urlop i planujemy pojechać gdzieś oglądać wózki, nie wiem gdzie w Krakowie jest największy wybór, na pewno pojedziemy do 4kids na Zakopiańską, słyszeliśmy też o sklepie Entliczek. Narazie oglądaliśmy tylko w Smyku w Bonarce.

Zbieram się już do mycia i spania. Dobrej nocy dla wszystkich!

Cytat:
haha też tak chce! nie przewiduje innej opcji

wczoraj rozmawiałam ze swoim dzieckiem i mówiłam jej jak ma się zachowywać i o której mają się zacząć skurcze! wydaje mi się, że zrozumiała bo kopnęła mnie nóżką jak skończyłam dialog haha

Cytat:
Witajcie mamuśki!

Śliczne, bierz!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:34   #1898
oliwka__
Zakorzenienie

dziewczyny co sądzicie o takich podkładach http://allegro.pl/superchlonne-popor...946519930.html ??? czy te z belli najlepsze?
Stary 2013-01-16, 09:38   #1899
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

my wlasnie jesmy sniadanko - obeszlo sie bez jajecznicy, dzis skromnie kanapeczki z szyneczka ogorkiem i pomidorkiem - naszykowalam sobie 3 - jestem w polowie 2 i juz nie moge
to co tak słabo? ja zawsze jem 4 kanapki na śniadanie i nie powiem że piątej bym nie wcisnęła

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

świętujemy..
Stary 2013-01-16, 09:38   #1900
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
to czemu cena jest teraz 2 razy wyższa? z jakiego powodu?
joanna200 pierwsza cena była liczona na szybko w 5 minut przez telefon orientacyjnie bez robocizny i tak się nastawiłam ehh

z tego wszystkiego postanowiłam dziś zrobić jakaś podstawową wyprawkę bo od grudnia nic nie kupowałam małej a jak się wszystko skumuluje to zawału dostanę

I co jeszcze myślicie o takim zestawie jest sens kupować czy lepiej osobno http://allegro.pl/zestaw-tommee-tipp...937346809.html
Stary 2013-01-16, 09:42   #1901
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny co sądzicie o takich podkładach http://allegro.pl/superchlonne-popor...946519930.html ??? czy te z belli najlepsze?
każdemu pasuje co innego , więc ciężko powiedzieć.. ja tych nie znam, nie widziałam więc nie pomogę..

a co do ceny to i tak spooora różnica, nagle 2 razy więcej.. rozumiem że można się pomylić o kilka stów.. ale aż tyle.. dziwne.. ale cóż zrobić..

Stary 2013-01-16, 09:43   #1902
oliwka__
Zakorzenienie

A jakiej firmy osłonki polecacie ???
Stary 2013-01-16, 09:45   #1903
klementyna1
Zakorzenienie

Witam się....
najadłam sie cukierków(galaretka w czekoladzie) i teraz mi niedobrze....Przesadziłam z ilością....
LiwkaO- czekamyna zdjecia ze slubu
Oliwka- sliczne mieszkanie, ale schody rzeczywiście strome...
Ide robić prezentacje, bo w sobote obrona a ja w czarnej ...D****
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:45   #1904
czarny flamaster
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny

Mąż kazał mi jednak poczekać, aż z pracy wróci, to obgadamy co i jak

Na razie zamówiłam sobie:
- 2 koszule nocne do karmienia
- 3 podkłady na łóżko (głównie z myślą o szpitalu, ale jak zostanie, to będzie dobrze )
- 5 chusteczek tetrowych dla małego
- 10 tetrowych pieluch (zawsze się przydadzą)
- wkładki laktacyjne
- wkłady poporodowe
- majtki siatkowe
- myjkę dla małego

Teraz będę czekać na paczki, hehe Kasa idzie strasznie chociaż ceny nie są jakieś kosmiczne, ale...nazbiera się tego. Nie mam jeszcze kosmetyków dla malucha, ale po nie chyba do drogerii pójdę. Zobaczymy.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:47   #1905
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
każdemu pasuje co innego , więc ciężko powiedzieć.. ja tych nie znam, nie widziałam więc nie pomogę..

a co do ceny to i tak spooora różnica, nagle 2 razy więcej.. rozumiem że można się pomylić o kilka stów.. ale aż tyle.. dziwne.. ale cóż zrobić..
joanna też mnie dziwi ale będę jeszcze gadać przy składaniu zamówienia o cenę. W okolicy tylko oni robią a to jednak musi być porządnie zamocowane zrobione, porządnie hartowane że nawet później jak dzieciak kopnie to mi się nie rozpryśnie i nie rozleci dlatego musi być specjalnie klejona od środka itp. ehh no a poza tym za renomę firmy się też płaci a oni w poznaniu salony karlika itp. robili ale każdy kogo pytam się o firmę wykonującą balustrady szklane każdy tą jedyną poleca bo sprawdzone, są zadowoleni z usług itp.
Stary 2013-01-16, 09:51   #1906
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Na razie zamówiłam sobie:
- 2 koszule nocne do karmienia
- 3 podkłady na łóżko (głównie z myślą o szpitalu, ale jak zostanie, to będzie dobrze )
- 5 chusteczek tetrowych dla małego
- 10 tetrowych pieluch (zawsze się przydadzą)
- wkładki laktacyjne
- wkłady poporodowe
- majtki siatkowe
- myjkę dla małego
a pokażesz od którego sprzedawcy zamawiałaś? zwłaszcza chodzi mi o majciochy

aha i jeszcze pytanie do doświadczonych mamuś: zawsze są potrzebne wkładki laktacyjne? wszystkie ich uzywałyście? bo zastanawiam się czy jest sens teraz kupować...
Stary 2013-01-16, 09:53   #1907
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
to co tak słabo? ja zawsze jem 4 kanapki na śniadanie i nie powiem że piątej bym nie wcisnęła
no wlasnie nie wiem sama sie zastanawiam - przed ciaza to ja tez potrafilam z 5 zjesc a teraz - podobno zoladek mi sie zmniejszyl
siostra sie smieje, ze jak mlodego ''wypchne na swiat'' to bede
szczuplejsza niz przed zajsciem

no nic nowa muza na ajfona dodana - moza isc na miasto
boshe 45 min w 1 strone z czego raz sie przesiadac musze
no ale chcialo sie mieszkac w wiekszym mieszkaniu . poza centrum to teraz musze cierpiec haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:57   #1908
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
cześć..
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 10:03   #1909
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

aha i jeszcze pytanie do doświadczonych mamuś: zawsze są potrzebne wkładki laktacyjne? wszystkie ich uzywałyście? bo zastanawiam się czy jest sens teraz kupować...
Majciochy zamawiałam tutaj http://www.free-trade.cracow.pl/63-majtki-poporodowe
a podkłady i pieluszki tetrowe tutaj http://allegro.pl/podklady-do-przewi...html?source=oo

Jakoś tak cenowo najlepiej mi się wydawało.
Coś podejrzewam, że jak spotkam w szpitalu kogoś w koszuli nocnej z żyrafą, to będę wiedziała skąd ją ma

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-16, 10:07   #1910
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
joanna też mnie dziwi ale będę jeszcze gadać przy składaniu zamówienia o cenę. W okolicy tylko oni robią a to jednak musi być porządnie zamocowane zrobione, porządnie hartowane że nawet później jak dzieciak kopnie to mi się nie rozpryśnie i nie rozleci dlatego musi być specjalnie klejona od środka itp. ehh no a poza tym za renomę firmy się też płaci a oni w poznaniu salony karlika itp. robili ale każdy kogo pytam się o firmę wykonującą balustrady szklane każdy tą jedyną poleca bo sprawdzone, są zadowoleni z usług itp.
może uda Ci się jeszcze coś wynegocjować.. powodzenia i

Cytat:
nie musisz kupować teraz, jeśli jeszcze Ci nie leci siara.. ale do szpitalnej torby pasuje wziąć..
po porodzie tak leciało, że nie ma szans bez wkładek..
mi coś tam kapie, ubrań jeszcze nie brudzi, ale kupiłam już bo ja lubię mieć wszystko przygotowane..

Stary 2013-01-16, 10:19   #1911
bzinka
Zadomowienie

W końcu sie dodzwoniłam do tej poradni na Kopernika, Pani byla bardzo miła,ale uslyszałam,że moje skierowanie od prywatnego lekarza jest nieważne i muszę mieć od lekarza z nfz, więc czeka mnie kolejna wizyta u mojego lekarza rodzinnego z nadzieją,że jest w stanie mi przepisać to sierowanie, ech.
Moje pytanko - wyznaczyli mi termin wizyty w tej poradni i to trochę trwa (mówiła,że ok 3,5 godz), czy należy mi się jakieś zwolnienie z pracy na takie badania? Bo oczywiście nie bylo mozliwości popołudniowej wizyty o poradni.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 10:22   #1912
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
a podkłady i pieluszki tetrowe tutaj http://allegro.pl/podklady-do-przewi...html?source=oo

Coś podejrzewam, że jak spotkam w szpitalu kogoś w koszuli nocnej z żyrafą, to będę wiedziała skąd ją ma
czarny flamaster też właśnie składam zamówienie u tego sprzedawcy na allegro.

joanna dziękuję
Stary 2013-01-16, 10:27   #1913
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a położne nie są non stop przy rodzącej, tylko dochodzą co jakiś czas.
cały czas kminię czy nie potrzebuję położnej non stop. przy moim poziomie paniki, to zanim urodzę, to zejdę na zawał..

Cytat:
witamy się w skończonym 32 tc!

a Maluszek chyba jeszcze może fikać koziołki w brzuchu

Cytat:
Moje pytanko - wyznaczyli mi termin wizyty w tej poradni i to trochę trwa (mówiła,że ok 3,5 godz), czy należy mi się jakieś zwolnienie z pracy na takie badania? Bo oczywiście nie bylo mozliwości popołudniowej wizyty o poradni.
bo lekarze przyjmują do 14ej. Licz sobie od 9ej do 14 (minimum 13:30)...
według mnie jak najbardziej Ci się należy zwolnienie.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 10:29   #1914
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
siostra sie smieje, ze jak mlodego ''wypchne na swiat'' to bede
szczuplejsza niz przed zajsciem
same korzyści nie dość że pojawi się synuś to jeszcze figura lepsza jak przed ciążą

Cytat:

dzięki
ja też mam koszulę z żyrafą
a który rozmiar pieluszek tetrowych wzięłaś? i te zwykłe czy podwójne tkane?

już z tydzień zbieram się złożyć zamówienie i może w końcu dziś się uda

Cytat:
nie musisz kupować teraz, jeśli jeszcze Ci nie leci siara.. ale do szpitalnej torby pasuje wziąć..
po porodzie tak leciało, że nie ma szans bez wkładek..
mi coś tam kapie, ubrań jeszcze nie brudzi, ale kupiłam już bo ja lubię mieć wszystko przygotowane..
dziękuję właśnie o to mi chodziło czy po porodzie każdemu tak leci, że potrzebne są wkładki

w takim razie już kupię bo chcę wszystko zamówić za jednym zamachem

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
czarny flamaster też właśnie składam zamówienie u tego sprzedawcy na allegro.
to będą mieli dużo roboty bo i ja dziś u niego zamówię
Stary 2013-01-16, 10:30   #1915
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś wizytę. Niby wszystko w porządku, lepiej niż 1,5 tyg temu (bo mały już tak nie napiera na szyjkę), ale mam się oszczędzać i łykać regularnie magnez i nospę :/ za 2 tyg mam jechać do szpitala na KTG, i wtedy obejrzymy sobie oddział.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ooo i dzisiaj u nas równo 31 tydzień!

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A my po III trymestrowym usg, wszystko super, narządy ekstra, serducho jak najbardziej, mózg na tip top, dr bardzo zachwalał

No i to moje szczęście waży już 1534 g Jestem dumna i szczęśliwa
super !
Cytat:
Dziś byłam ostatni dzień w starej pracy. Jakoś tak dziwnie...
Stabilizacja by mi się przydała w końcówce tej ciąży, a tu tyle zmian.
Jutro mam nominację, wprawdzie trochę inną niż Ptaszysko, ale też podobno cyrk

Cytat:
niby zaburza wynik, tak pisały tamte mamuśki
...hmmm ja o tym nie słyszałam... u mnie działało co prawda korzystałam tylko kilka razy .... ale było ok .
Cytat:
Ogólnie wszystko OK, oblukal wynik glukozy i wypisał mi skierowanie do poradni na Kopernika, jutro rano zadzwonię tam dowiedzieć się o terminy.

Cytat:
...super !
Cytat:
Witam w 8 miesiącu
Stary 2013-01-16, 10:33   #1916
jolanT
Zadomowienie

dzień dobry!

Cytat:

któraś z Was pisała, że najlepiej przeciąć wkładkę higieniczną na pół i nakleić i u mnie to się super sprawdziło :P
a kupiłam wkładki to myślałam, że dostanę szału.. jakieś takie duże, drapiące i odklejające się.. ale wzięłam w sumie jakieś tańsze na próbę i może dlatego szajs..

co do kolejki rodzenia to ja mogę się chętnie zamienić i być gdzieś po środku szary koniec mnie przeraża a z drugiej strony trochę się pewnie dowiem od Was i będę miała jakąś teorię

Moderna
na jaki płyn się w końcu zdecydowałaś??
łóżeczko już złożone czy oddajesz?
ja może dziś też poprasuję..

Agnjeska
kciuki za usg

dziewczyny! tak mnie bolą moje 4litery! znowu od 5 nie spałam ;/
tak jakbym miała zakwasy w pośladkach..
dziś znalazłam sposób i kładę się częściowo brzuchem ale tak chyba nie można
ja chcę już kwiecień!!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 10:41   #1917
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:

dzięki
ja też mam koszulę z żyrafą
a który rozmiar pieluszek tetrowych wzięłaś? i te zwykłe czy podwójne tkane?

już z tydzień zbieram się złożyć zamówienie i może w końcu dziś się uda
Wzięłam zwykłe 70x80, bo będę je wykorzystywać tylko sporadycznie czy to do mycia, czy do okrycia małego gdy będzie ciepło.
Ten sprzedawca ma też takie ręczniczki tetrowe. Wzięłam ich parę czy to do mycia buzi małego czy do przetarcia łapek

02.08.2012 - nasz ślub
Stary 2013-01-16, 10:45   #1918
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Malpka ale ja robię pokój dziecięcy na strychu i o ile wiem że balustrada będzie na 110cm i szklana na pewno zamontuje później te takie barierki na dzieci co na schody się monituje ale jakaś poręcz schody są z prześwitem mam w sumie koncepcję zrobić metalową barierkę która połączy się ze szkłem i na górze będzie szkło a na schodach sama poręcz ewentualnie takie linki naciągne żeby zbyt dużej szpary nie było masakra nie wiem sama a tak to wygląda na dziś
super to wszystko wygląda ,i mała będzie miała dużo miejsca . ale te schody - bardzo strome .....
Cytat:

Cytat:
też nie wiem - marka niby lepsza to może są lepsze i wygodniejsze...... ale ja tak samo jak inne znam tylko podkłady belli ....
Cytat:
nie da się bez wkładek - na początku wszystko jest nie unormowane i leci jak chce i kiedy chce ....
Stary 2013-01-16, 10:49   #1919
trooskava
Zadomowienie

Czesc dziewczynki!
Zaraz zabieram sie za nadrabianie waszych postów.
Szybko powiem tylko ze własnie wróciłam od okulistki i mam wskazania do cesarki. Takze pewnie tp mi sie zmieni. we wtorek wizyta u gina to zobaczymy co on powie.

dobra zabieram sie za lekture waszych postów.
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 10:50   #1920
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:

już z tydzień zbieram się złożyć zamówienie i może w końcu dziś się uda :

dziękuję właśnie o to mi chodziło czy po porodzie każdemu tak leci, że potrzebne są wkładki

w takim razie już kupię bo chcę wszystko zamówić za jednym zamachem

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

to będą mieli dużo roboty bo i ja dziś u niego zamówię
kwiatuszekkk21 właśnie pododawałam do obserowowanych i klikam kup teraz

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
super to wszystko wygląda ,i mała będzie miała dużo miejsca . ale te schody - bardzo strome .....

też nie wiem - marka niby lepsza to może są lepsze i wygodniejsze...... ale ja tak samo jak inne znam tylko podkłady belli ....

nie da się bez wkładek - na początku wszystko jest nie unormowane i leci jak chce i kiedy chce ....
nestelle to jednak zostanę przy belli a co do schodów tylko tak wyglądają są dość szerokie stopnie i małe odstępy są

Dobra idę pracować wczoraj cały dzień nie wchodziłam na forum w pracy to tyle zrobiłammmmmmmm ale miałam tyle nadrabiana w domu że już mi się później odpisywać nie chciało fakt była 24.

Dziś na obiad grochówka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości