|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
do tego buraczki z chrzanemo losie... zjadłam bym więcej, ale 6 plasterków starczyło na 2 kromki
|
|
|
|
#1862 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
w końcu nadrobiłam...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio byłam w sklepie i mówie że podobały mi się espiro ale się nie rozkładają, na to ekspedientka powiedziała to samo co Tobie że żadne się nie rozkładają, więc powiedziałam żeby sobie porównała espiro i marco polo i faktycznie przyznała mi racje... a po przeczytaniu paru opinii wiem ze to jednak ma znaczenie.. bo dziecko szybko rośnie i czasami na 4 miesiące trzeba już się przesiąć a wtedy zonk. O laretach czytałam że mimo iż jest ciężki i masywny to wystarczy że dzieciaczek się przechyli a z nim leci cały wózek Cytat:
ja też z tych kobiet co Ty i chyba dlatego dostaje w kość bo nikt nawet troche nie traktuje mnie jak ciężarnej a przecież coraz ciężej jest mi wstawać itp. Ogólnie całą ciąże dokucza mi stres o zdrowe dziecko i na to narzekam, a bóle pleców? Kiedyś miną.. tak jak zgaga i reszta uroków ciąży ![]() Cytat:
tylko dlaczego kokos-gryka się nie nadaje? Bo własnie taki materac miałam w planach ![]() Cytat:
ale to chyba dobrze, bo po ślubie nie powinno się nic zmieniać ![]() Jedyne co to może ta świadomość że mam męża Cytat:
także to jednak przesada.. dłuższą podróż rozumiem Cytat:
|
||||||||
|
|
|
|
#1863 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i zakupy.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
też muszę takie upolować.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Luna, tak, Marco Polo mają znajomi, ale nie widziałam spacerówki bo używają jeszcze gondoli, musiałabym dopytać. Tam gdzie dziś oglądaliśmy wózki mieli jakieś modele Coletto, ale nie przyglądałam się, Marco Polo też tam bywa, a sprzedawca mimo wszystko powiedział, że idealnie na płasko żaden się nie rozkłada więc trochę zgłupiałam. a Ty widziałaś tego Marco Polo? ja już nie czytam na necie o wózkach bo wyjdzie jak z laretem, we wszystkich opisach jest, że rozkłada się na płasko a jednak tak nie jest. Póki co rozkładanie grandera zadowala mnie, bo nie widziałam na żywo wózka, który rozkładałby się bardziej. Odnośnie zamiany gondoli na spacerówkę to pocieszam się myślą, że nas będzie to dotyczyć zanim wpakujemy dzieci w grube ciuchy i kombinezony, więc dłużej będą się w niej mieścić.
|
|
|
|
|
#1865 | |||
|
Kniaginia
|
Witam Was i nowe kolejne nowe mamusie przybywające na wątek
![]() Cytat:
Dziś na szkole rodzenia jeszcze położną dopytałam o tą szyjke. Powiedziała, że rzeczywiście krótka, ale trzeba zaufać lekarzowi. I że taka szyjka może być powodem do tego, żeby się oszczędzać oraz zrezygnować ze współżycia. Ale mój gin mówił, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Cytat:
![]() Cytat:
Dziś byłam ostatni dzień w starej pracy. Jakoś tak dziwnie... Stabilizacja by mi się przydała w końcówce tej ciąży, a tu tyle zmian. Jutro mam nominację, wprawdzie trochę inną niż Ptaszysko, ale też podobno cyrk ![]() A! No i dostaliśmy pozytywną decyzje kredytową. Ach, co za radość, że się zwiążę z bankiem na tyyyyle lat ![]()
|
|||
|
|
|
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie zrobiłam porządek w rzeczach dla małego i stwierdziłam, że nie mam żadnych bluz, bo chyba by się przydały na wyjście ze szpitala i później na spacerki. W foteliku to i tak małego troszkę przykryję kocykiem, chyba że będzie ciepło. Zastanawiałam się nad takim kombinezonem np. z weluru, ale to raczej nie ma sensu - lepiej te bluzy, bo spodenki i śpioszki mam, na górę bluzeczka, bluza i można w wózku jeszcze przykryć jak będzie chłodno. Jak myślicie ?? Aha, i tak sobie przypominam, że jakieś 2 lata temu w mojej miejscowości rodzinnej 1 maja (!) padał śnieg
|
|
|
|
|
|
#1867 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kawał chłopaCytat:
Cytat:
![]() super ![]() ja jeszcze nie widzialam 2013. ale tez bym zakupila ![]() doszłam do 60 strony. ale sie rozpisalyscie hehe. dzieki za kciuki. prezentacja spoko, gorzej z kolosem eh ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
, wysokie cisnienie to nie denerwuj sie tak Cytat:
![]() Cytat:
no już kawał szcześcia
|
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie się nie daję! Cytat:
dzięki kochana ![]() nagrałam filmik minutowy (telefonem) jak Michałek rozpycha się w brzuszku. Kurcze, muszę załatwić kabel do niego to bym wam pokazała.
|
|
|
|
#1869 | |||||
|
Kniaginia
|
Trzeba jakieś gusła odprawić czy co, żeby odgonić te choróbska od Was
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale sobie dogadzasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I kwiatuszkowi gratuluję wizyty, nie zacytowało. |
|||||
|
|
|
|
#1870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze slysze?Cytat:
![]() nadrobilam
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nadrobię was jutro, bo dzisiaj cały dzień od 6 na nogach i już padam.
Zaraz po pracy byliśmy u lekarza a potem rozwoziliśmy zaproszenia na ślub. Nasza malutka jest naprawdę drobna, waży teraz ok 818 g (trochę ponad 300g urosła przez 4 tyg.) i lekarz mówi, że wielkością jest jakieś 1,5 tygodnia do tyłu. Ogólnie wszystko OK, oblukal wynik glukozy i wypisał mi skierowanie do poradni na Kopernika, jutro rano zadzwonię tam dowiedzieć się o terminy. Przed następną wizytą mam zrobić trzecie usg genetyczne i iść na drugą konsultację okulistyczną (na pierwszej wyszła mi mała wada w dnie jednego oka). Malutka po wizycie jest bardzo ruchliwa, ciekawe czy da mi dzisiaj pospać. Jutro mam urlop i planujemy pojechać gdzieś oglądać wózki, nie wiem gdzie w Krakowie jest największy wybór, na pewno pojedziemy do 4kids na Zakopiańską, słyszeliśmy też o sklepie Entliczek. Narazie oglądaliśmy tylko w Smyku w Bonarce. Zbieram się już do mycia i spania. Dobrej nocy dla wszystkich!
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie koleżanka mi napisaął, że została dziś ciocią
A to pierwsza ciąża tej dziewczyny Też sobie życzę takiego porodu
|
|
#1873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale u nas też będą szybkie i bezbolesne porody ![]() dobra pora spać
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Kto z was ma możliwość odtwarzania mp4 na kompie i doda mi filmik na youtube, bym mogła wam pokazać?
bo ja nie mam takiej opcji
|
|
|
#1875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
superowo! 1,5 kg Dziedzica... ![]() ---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#1876 |
|
Zadomowienie
|
Witam w 8 miesiącu
![]() wczoraj wieczorem pozaznaczałam cytaty, dziś miałam poodpowiadać ale po cytatach ani śladu buuu...dziękuję za wszystkie gratulacje i proszę się nie śmiać z mojego lekarza po prostu chłop lubi zajrzeć tu i tam ![]() za wczorajsze wizyty dla reszty dziewczyn
|
|
#1877 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja czekam na tż bo o 8.40 mamy usg... Jak na czas nie przyjedzie to zabiję...
|
|
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki wybaczcie nie nadrabiam ---> naskrobałyscie ponad 30 str... od sobotyy nie mam chwili wolnego jestem padnieta....mam na głowie 3psy i dwa koty na nieszczescie tata i babacia w szpitalu do tego korki badania lekarze szkła rodzenia o w łasnie trzymajcie kciuki dzis za lekarza by mnie nie chciał na odziale bo mam kiepskie wyniki pozatym 10 osób juz u nas ze swinska grypa lezy w szpitalu 3 juz zmarły w tym 3 letni chłopczyk wiec nie pcham sie tam bo zakaz odwiedzin itp.. juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do domu i sobie chwilke odpoczne trzymajcie sie ciep z dzidziusiowych spraw to lekarze mówia ze najprawdopodobniej dzidzia wyjdzie 1 miesiac przed czasem no i kupiłam mu spiworek o taki http://allegro.pl/spiworek-ikea-od-0...931966338.html i dostałm w preZencie urodzinowym wyprawke potem wam pokaze
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2013-01-16 o 07:47 |
|
|
|
|
#1879 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
za wizyty i rozpoczęte i zakończone tygodnieObserwujeCie ale masz już dużego maluszka w środku ![]() Strippi specjalnie dla Ciebie wczoraj zrobiłam porządek w szafce z lekarstwami bo miałam gdzieś opakowanie o po tych tabletkach co nestelle pisała co się w 2 turach bierze tz je się bierze przez 3 miesiące przez kolejne 10 dni zakładając że zaczynasz od 1 dnia miesiąca to bierzesz do 10 przerwa i w następnym mc znowu od 1-10 bierzez i tak 3 razy. Są naprawdę Skuteczne mój tż często gęsto chorował i ciotka poleciła mu to nawet receptę załatwiła i faktycznie pomogło ale cena wysoka ok 130 zł ale to było ze 2 lata temu. A teraz dostałam olśnienia i są to tabletki broncho-vaxom Dziewczyny piękne łóżeczka pokazujecie ubranka przewijaki ja szukam drzwi do garderoby bo jest na wejściu w korytarzu łączącym się z kuchnią i nie wiem czy zrobić na połysk jak mebele w kuchni białe czy matowe (bo biała jest ściana) no nie mam zielonego pojęcia W ciągu 4 dni przytyłam 1kg dla samej siebie jak tak dalej pójdzie to waga końcowa będzie ponad +20 ![]() Idę pracować bo tyle roboty |
|
|
|
|
#1881 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
miałam dziś pospać sobie dłużej więc po wyprawieniu Julki wskoczyłam do łóżka ale nie mogłam usnąć więc sobie zrobiłam śniadanko i przywlekłam kompa![]() Cytat:
Cytat:
wszystko zależy od temperatury ![]() Cytat:
za wizytę i odpoczywajCytat:
![]() Cytat:
też mam to szczęście być związaną z taką instytucją ![]() Cytat:
Cytat:
za wizyteCytat:
![]() ![]() Cytat:
za wizyte---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-01-16 o 08:15 |
||||||||||
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za śpiworeka z jakiego powodu przewidują poród miesiąc wcześniej? leci leci a pomyśleć, że niektóre dziewczyny niedługo zaczną 9-ty... przeraża mnie topowiem Wam, że strasznie się cieszę, że jestem bliżej początku niż końca naszej listy, bo jak bym miała cały marzec i kwiecień czytać relacje porodów i czekać na swój to chyba padłabym ze stresu na zawał
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka ale ja robię pokój dziecięcy na strychu i o ile wiem że balustrada będzie na 110cm i szklana na pewno zamontuje później te takie barierki na dzieci co na schody się monituje ale jakaś poręcz schody są z prześwitem mam w sumie koncepcję zrobić metalową barierkę która połączy się ze szkłem i na górze będzie szkło a na schodach sama poręcz ewentualnie takie linki naciągne żeby zbyt dużej szpary nie było masakra nie wiem sama a tak to wygląda na dziś
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-01-16 o 08:31 |
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
kwiatuszekkk21 ja dopiero kończę 6 mc
|
|
|
|
|
#1885 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamuśki!
My z małym już po śniadanku- jajecznica z pomidorami, mniam mniam Uświadomiłam sobie, że za 9 tygodni mały się pojawi, a my nie mamy łóżeczka czy wózka. Tak jak wózek nie jest zbytnio problemem, bo trzeba się z koleżanką spotkać, tak łóżeczko musi swoje przejść (kurierem), odstać, przeprać, przewietrzyć. Zastanawiam się więc czy nie zakupić go już teraz. Pokażę Wam co mi się podoba: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...942302007.html Kolor, który byśmy wybrali, to ciemny orzech (ten najciemniejszy) i wzór nr 3- zoo. Myślę o dokupieniu do tego łóżeczka takiego przybornika jak oni mają zawieszone na nim. Becik już mamy, ale może dokupię z zestawu ![]() Co o nim myślicie? Moja mama przeżywa strasznie, że na święta daliśmy jej i tacie 200zł by coś sobie kupili i nie wie co ma z tymi pieniędzmi zrobić więc się dorzuci do łóżeczka. Ufff! A jak postawimy w dużym pokoju złożone łóżko, to może teściowie zaczną myśleć....
|
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
u mnie pięknie pada śnieg za oknemA na 17 wizyta u gin ![]() ![]() ![]() Cytat:
dla Dziedzica![]() Super że wszystko w porządku i przynajmniej wiem ile mój może ważyć ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no fakt jest potrzebna i ta do trzymania przy schodzeniu też![]() Cytat:
|
|
|
#1889 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Wczoraj w szkole rodzenia mieliśmy temat Poród. No, ciekawe to było. Tym bardziej, że w mojej szkole kładą nacisk na naturę. Cesarka, a nawet znieczulenie - niekoniecznie. Podobno większość warszawskich szpitali ma pojedyncze sale do porodu. Można przynieść swoją muzykę itp., a położne nie są non stop przy rodzącej, tylko dochodzą co jakiś czas. ![]() Za mnie też trzymać! Ciekawe, czy będę jedyną ciężarną na tej ceremonii. |
|
|
|
|
|
#1890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za USG! Cytat:
Cytat:
czadowa mama i jak już znalazła lokalizację kapitału ![]() Oliwka - masz dom-marzenie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

przy lodowce haha
do tego buraczki z chrzanem

a mianowicie, zastanawiam sie nad zakupem któregos z tych:

Miałam wrażenie, że w końcu mają pretekst by się nad sobą bezkarnie poużalać

hihi

A Twoje objawy to też mi się bardzo nie podobają

za wizyte
05.07.2008