MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-15, 21:41   #1861
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
mowcie ze SaLami BLEE w ciazy
osz nie ja ost tosty z salami sobie zrobilam.
a jadlam az mi sie uszy trzesly

ale Strippi - juz wyobraznia sobie widzialam Ciebie jak przy lodowce haha
no niby nie wolno salami, ale 2 razy jadłam pizze z salami, bo tylko taką uwielbiam i dziś na kromce, mniamm ale smakowało do tego buraczki z chrzanem
o losie... zjadłam bym więcej, ale 6 plasterków starczyło na 2 kromki
Stary 2013-01-15, 21:44   #1862
Luna0
Zakorzenienie

w końcu nadrobiłam...

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
a ja szukam konkretnych info na temat wózków które typuje do zakupów, już kiedys tu pisałyscie o nich, ale gdzie ja tot eraz znajde a mianowicie, zastanawiam sie nad zakupem któregos z tych:
-tutek tambero
-tutek grander
-navington

i jeżeli wiecie, który w czymś jest lepszy,a lbo któryjakie ma wady, udogodnienia, utrudnienia to proszę o poradyy
navington ma piankowe koła (chociaż nie wszystkie) więc zwracaj na to uwagę

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak sobie czytam o przewadze porodu naturalnego nad cesarką i myślę, że jeśli nie dostanę wyraźnych przeciwwskazań od okulisty do naturalnego, to nie będę naciskać na cesarkę. I w związku z takie durne pytanie mi chodzi po głowie: można rodzić w soczewkach?? Czy lepiej założyć okulary?
Mi też! W okularach nie ma opcji..za bardzo mi przeszkadzają na codzień, zresztą i tak zgubiłam a chcialabym widzieć chodzby minę położnej a nie tylko zamazane plamy

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
oglądałam na żywo grandera. na pytanie o spacerówkę pani w sklepie powiedziała, że rozkłada się na płasko, poprosiłam, żeby rozłożyła. rozkładając stwierdziła, że jednak się nie rozkłada i zostaje jakiś kąt nachylenia (nie pamiętam jaki bo w tej chwili moje zauroczenie nim minęło). niby pani stwierdziła, że nachylenie jest małe i jest "prawie" na płasko ale dla mnie w tym przypadku prawie robi na prawdę dużą różnicę. na pewno był to taki kąt, który było widać gołym okiem nie analizując tego specjalnie. LiwkaO z tego co pamiętam pisała, że taki kąt (5-7 stopni) uzyskała podnosząc jeszcze podnóżek czy coś, nie tylko opuszczając oparcie spacerówki.
Monika a ten Marco Polo? Mówiłas że znajomi mają i fajny? On mnie właśnie urzekł tym że spacerówka naprawdę rozkłada się na płasko
Ostatnio byłam w sklepie i mówie że podobały mi się espiro ale się nie rozkładają, na to ekspedientka powiedziała to samo co Tobie że żadne się nie rozkładają, więc powiedziałam żeby sobie porównała espiro i marco polo i faktycznie przyznała mi racje... a po przeczytaniu paru opinii wiem ze to jednak ma znaczenie.. bo dziecko szybko rośnie i czasami na 4 miesiące trzeba już się przesiąć a wtedy zonk.
O laretach czytałam że mimo iż jest ciężki i masywny to wystarczy że dzieciaczek się przechyli a z nim leci cały wózek jakiś niedopracowany

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Absolutnie się zgadzam Wiadomo, że są kobiety które ciężko przechodzą ciążę i wiadomo, że jak się czlowiek wtedy trochę pożali to mu lżej Ale niestety znam wiele ciężarnych (teraz już mamuś), które marudziły bo po prostu to chyba lubiły Miałam wrażenie, że w końcu mają pretekst by się nad sobą bezkarnie poużalać A uważam tak ponieważ nie żaliły się na jakies konkretne problemy (typu ból kręgosłupa, opuchnięte nogi), tylko jakies takie pierdoły... Tak ogólnie rzecz biorąc to coraz bardziej nabieram przekonania, że jeżeli kobieta z natury jest wiecznie narzekającym chodzącym nieszczęściem, to w ciąży będzie jeszcze gorsza... A jak z natury jest wesoła, radosna i bezproblemowa to w ciąży też niewiele będzie ją drażniło i jej dokuczało

pochwal się
Dokładnie
ja też z tych kobiet co Ty i chyba dlatego dostaje w kość bo nikt nawet troche nie traktuje mnie jak ciężarnej a przecież coraz ciężej jest mi wstawać itp. Ogólnie całą ciąże dokucza mi stres o zdrowe dziecko i na to narzekam, a bóle pleców? Kiedyś miną.. tak jak zgaga i reszta uroków ciąży

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kupujecie monitor oddechu?
U nas na końskim forum powstała ciekawa dyskusja i ja chyba kupię, czaję się na używany na allegro.
ja dziś zdecydowałam że raczej tak ale używany tylko dlaczego kokos-gryka się nie nadaje? Bo własnie taki materac miałam w planach

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
hej I jak się udał ślub? Czujesz się jakoś inaczej teraz hihi
Mi dopiero wczoraj przyszły zaproszenia i dzisiaj zaczęłam rozdawanie, akurat na miesiąc przed.
Tez czekam na fotkę
Jedyne co się zmieniło to że błyszczy mi palec ale to chyba dobrze, bo po ślubie nie powinno się nic zmieniać
Jedyne co to może ta świadomość że mam męża ale to piękne uczucie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
fotki,fotki.......
a co do jazdy z tyłu to nie wiem jak twoja siostra... ale mi jest mega niedobrze i ja zawsze z przodu jeśli chodzi o jazdę dłuższą niż 30-40 min., a najlepiej jako kierowca.....
No własnie, a ja mówie o takiej jeździe 3-7 min także to jednak przesada.. dłuższą podróż rozumiem

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A my po III trymestrowym usg, wszystko super, narządy ekstra, serducho jak najbardziej, mózg na tip top, dr bardzo zachwalał

No i to moje szczęście waży już 1534 g Jestem dumna i szczęśliwa
Super!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 21:57   #1863
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny nie mówiłam wam, ale moja Julcia chora od 2 nocy gorączka i dziś już w dzień - cały czas 38'
W czwartek miała mieć bal w przedszkolu, swój pierwszy karnawałowy. Strój już był zarezerwowany w wypożyczalni i dziś dzwoniłam do mamy, by poszła i zrezygnowała
Z tego wszystkiego się poryczałam i mam okropny dzień
Na 16:30 lekarz,ale nie wiem czy pojadę, bo codziennie praktycznie jestem tam i dziś już mnie bierze coś, bo mam mocny katar i rano mnie gardło bolało
Tak mi smutno, że moja córeczka nie pójdzie na swój pierwszy bal karnawałowy
współczuję bardzo i zdrówka..

Cytat:
no wiec ja po wizycie u Poloznej
waga -3kg na minusie od ost wizyty hehe
- mlody juz glowka do dolu, wymacala mi brzuch dokladnie
(ale zapomnialam sie w pepku zmierzyc )
- posluchalam serduszka
- cisnienie 90/70 - haha zawsze mam pow 120/85 - ale podobno w ciazy moze sie zmienic

oczywiscie mialam juz nic nie kupowac a wydalam tysiac Nok
kupialm sobie 2spodnie ciazowe ( bede miala teraz az 3 szt ) do tego Bluzke niby tez ciazowa ale wydaje mi sie ze na potem tez bedzie - za te 2rzcezy 450 NOK pozniej kurteczke z 400na 100 przeceniona - obecnie sie nie dopne ale jak brzuch zejdzie bedzie jak znalazl
troche sie wnerwialm bo nie miglam znalezc biustonosza dla mnie - byly same max85 !! jak ja potrzebuje 95 C ew D
no i mlodemu tez cos kupilam - a co sie bede
jak szalec to szalec
za wizytę i zakupy..

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
dziękuję za kciuki
po wizycie ok
synuś waży już 1950g

Cytat:
i oto moja dzisiejsza zdobycz

ps. koleżance co ma termin tydzień po mnie kopiłam to samo ale Różowe ( zgadniecie dlaczego ... ?? )
ale śliczne.. też muszę takie upolować..

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ahhh i kupilam komode do przewijania, na koleczkach, uzywana
i do tego zamowilam dzisiaj nakladke do przewijania i komplet poscieli
śliczne..

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Ooo i dzisiaj u nas równo 31 tydzień!

Cytat:
A my po III trymestrowym usg, wszystko super, narządy ekstra, serducho jak najbardziej, mózg na tip top, dr bardzo zachwalał

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 22:03   #1864
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Luna, tak, Marco Polo mają znajomi, ale nie widziałam spacerówki bo używają jeszcze gondoli, musiałabym dopytać. Tam gdzie dziś oglądaliśmy wózki mieli jakieś modele Coletto, ale nie przyglądałam się, Marco Polo też tam bywa, a sprzedawca mimo wszystko powiedział, że idealnie na płasko żaden się nie rozkłada więc trochę zgłupiałam. a Ty widziałaś tego Marco Polo? ja już nie czytam na necie o wózkach bo wyjdzie jak z laretem, we wszystkich opisach jest, że rozkłada się na płasko a jednak tak nie jest. Póki co rozkładanie grandera zadowala mnie, bo nie widziałam na żywo wózka, który rozkładałby się bardziej. Odnośnie zamiany gondoli na spacerówkę to pocieszam się myślą, że nas będzie to dotyczyć zanim wpakujemy dzieci w grube ciuchy i kombinezony, więc dłużej będą się w niej mieścić.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 22:18   #1865
maria28
Kniaginia

Witam Was i nowe kolejne nowe mamusie przybywające na wątek

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
No szyjka coś krótka ale ważne, że zamknięta. A badał szyjkę na USG czy ręcznie???
Badał ręcznie.
Dziś na szkole rodzenia jeszcze położną dopytałam o tą szyjke. Powiedziała, że rzeczywiście krótka, ale trzeba zaufać lekarzowi. I że taka szyjka może być powodem do tego, żeby się oszczędzać oraz zrezygnować ze współżycia. Ale mój gin mówił, że nie ma żadnych przeciwwskazań.

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
cześć mamuśki p rzyszłam zdać Wam relacje z wczorajszej wizyty u gin

tak jak pisałam ostatnio męczę się z tą zaległą mgr więc nie mam czasu nadrabiać jedynie czasami wpadnę Wam zdać relacje

tak więc dzidzia zdrowa rośnie dalej jak na drożdżach więc dziecko zamiast ważyć ok 650 waży 890 :P w 24 tygodniu ( wymiarowo i wagowo wygląda na 2 tygodnie większe) więc jak to lekarz określił przy porodzie pewnie będzie ponad 4 kg - he he miła perspektywa porodu no ale nic dam radę Dzidzia nadal została dziewczynką bo nic jej między nóżkami nie wyrosło - chociaż tatuś by bardzo chciał :P

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Poniżej fotka "kopki" przed segregacją. A i pochwale się brzuszkiem, bo jeszcze nie pokazywałam
26t 3d/ 7kg na +, w obwodzie prawie stówka
Piękny brzuszek!

Dziś byłam ostatni dzień w starej pracy. Jakoś tak dziwnie...
Stabilizacja by mi się przydała w końcówce tej ciąży, a tu tyle zmian.
Jutro mam nominację, wprawdzie trochę inną niż Ptaszysko, ale też podobno cyrk

A! No i dostaliśmy pozytywną decyzje kredytową. Ach, co za radość, że się zwiążę z bankiem na tyyyyle lat
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 22:23   #1866
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiałam ostatnio co na wyjście ze szpitala dla takiego maluszka, ja mam termin na 30 kwietnia, nigdy nie wiadomo jaka bedzie pogoda choc podejrzewam że bedzie ciepło (zawsze miałam ciepłe urodziny) no ale jak urodze wczesniej moze być jeszcze chłodno...
wiadomo że małego w fotelik i do samochodu ale w co go ubrać co by sie nie zapocił ?
Podłączam się pod pytanie. Ja mam termin na 24 kwietnia.

Własnie zrobiłam porządek w rzeczach dla małego i stwierdziłam, że nie mam żadnych bluz, bo chyba by się przydały na wyjście ze szpitala i później na spacerki. W foteliku to i tak małego troszkę przykryję kocykiem, chyba że będzie ciepło. Zastanawiałam się nad takim kombinezonem np. z weluru, ale to raczej nie ma sensu - lepiej te bluzy, bo spodenki i śpioszki mam, na górę bluzeczka, bluza i można w wózku jeszcze przykryć jak będzie chłodno. Jak myślicie ??
Aha, i tak sobie przypominam, że jakieś 2 lata temu w mojej miejscowości rodzinnej 1 maja (!) padał śnieg
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 22:51   #1867
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nie mówiłam wam, ale moja Julcia chora od 2 nocy gorączka i dziś już w dzień - cały czas 38'
W czwartek miała mieć bal w przedszkolu, swój pierwszy karnawałowy. Strój już był zarezerwowany w wypożyczalni i dziś dzwoniłam do mamy, by poszła i zrezygnowała
Z tego wszystkiego się poryczałam i mam okropny dzień
Na 16:30 lekarz,ale nie wiem czy pojadę, bo codziennie praktycznie jestem tam i dziś już mnie bierze coś, bo mam mocny katar i rano mnie gardło bolało
Tak mi smutno, że moja córeczka nie pójdzie na swój pierwszy bal karnawałowy
biedna

Cytat:
synuś waży już 1950g i tu zagadka przez 2,5 tyg przybyło mu 0,5kg a mi tylko 0,3kg... jak to możliwe
kawał chłopa

Cytat:
kwiatuszekkk21

proszę sie słuchać prawdziwego lekarza a nie Wujka
a tak poza tym - gin i w gardło ci zaglądał, chyba mu sie dziurki pomyliły

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

hehe ja od początku ciąży teoretycznie przytyłam... 0,2 kg (praktycznie 5,7 kg - bo wcześniej 5,5 ubyło).

Cytat:
i oto moja dzisiejsza zdobycz
super
ja jeszcze nie widzialam 2013. ale tez bym zakupila

doszłam do 60 strony. ale sie rozpisalyscie hehe.

dzieki za kciuki. prezentacja spoko, gorzej z kolosem eh no nic trzeba czekac na wyniki

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
kupilam na 62, w sumie powiem ci caly h&m obeszlam i ni uja niedrapkow nie znalazlam, szybki sms do mamy niech kupi - i jej jeszcze szybsza odpowiedz
'' no przeciez juz wczoraj kupilam 4 pary i skarpetki takie malusie tez, ale tak to jest jak nie czytasz listow na NK ''
i omal mama przez smsa mnie nie zabila

Cytat:
mi też się podoba... Dragusia go kupila więc czekam na jakieś jej opinie
kupila w czwartek odbieram i bede chwalic lub krytykowac

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
jestem po usg i wizycie u lekarza.usg ok ale gin kazał mi łykać żelazo i mam za wysokie ciśnienie a było tak pięknie...
, wysokie cisnienie to nie denerwuj sie tak

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś wizytę. Niby wszystko w porządku, lepiej niż 1,5 tyg temu (bo mały już tak nie napiera na szyjkę), ale mam się oszczędzać i łykać regularnie magnez i nospę :/ za 2 tyg mam jechać do szpitala na KTG, i wtedy obejrzymy sobie oddział.
Aha, i jestem już 11 kg do przodu i ciągle mnie ssie.

Cytat:

no już kawał szcześcia

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 22:53   #1868
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Stripi, strasznie mi szkoda Twojej córci A Twoje objawy to też mi się bardzo nie podobają Bo ja miałam podobne i rozlożyło mnie na tydzień O kaszlu, który czasami się jeszcze zdarza to nawet nie wspomnę
mam nadzieję, że mnie nie rozłoży
na razie się nie daję!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ja dziś zdecydowałam że raczej tak ale używany tylko dlaczego kokos-gryka się nie nadaje? Bo własnie taki materac miałam w planach
niby zaburza wynik, tak pisały tamte mamuśki

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
współczuję bardzo i zdrówka..
dzięki kochana

nagrałam filmik minutowy (telefonem) jak Michałek rozpycha się w brzuszku.
Kurcze, muszę załatwić kabel do niego to bym wam pokazała.
Stary 2013-01-15, 22:55   #1869
maria28
Kniaginia

Cytat:
Dziewczyny nie mówiłam wam, ale moja Julcia chora
Trzeba jakieś gusła odprawić czy co, żeby odgonić te choróbska od Was

Cytat:
no wiec ja po wizycie u Poloznej
waga -3kg na minusie od ost wizyty hehe
- mlody juz glowka do dolu, wymacala mi brzuch dokladnie
(ale zapomnialam sie w pepku zmierzyc )
- posluchalam serduszka
- cisnienie 90/70 - haha zawsze mam pow 120/85 - ale podobno w ciazy moze sie zmienic

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
ahhh i kupilam komode do przewijania, na koleczkach, uzywana
i do tego zamowilam dzisiaj nakladke do przewijania i komplet poscieli
Jakie ładne!

Cytat:
A ja nie jestem za tym że jak chłopiec to wszystko niebieskie a dziewczynka to wszystko różowe, ja dla niemowlaka kupiłam większość białych ubranek i kolorowych, niebieskich mam kilka sztuk tylko. A dla starszego są fajne komplety np. beż i braz, zielone odcienie nie koniecznie ciagle niebieski.
To zależy kto co lubi.
Jak byłam w sklepie dziecięcym po ciuszki, to się zdziwiłam, że po stronie dla dziewczynek same róże i żółcie, a po stronie chłopców zielenie i niebieskości. Kurcze, a ja chce córkę na zielono ubierać.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aa i fotel
Ale sobie dogadzasz

Cytat:
Ja miałam dziś wizytę. Niby wszystko w porządku, lepiej niż 1,5 tyg temu (bo mały już tak nie napiera na szyjkę),

Cytat:

Gratulacje

I kwiatuszkowi gratuluję wizyty, nie zacytowało.
Stary 2013-01-15, 22:55   #1870
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
no niby nie wolno salami, ale 2 razy jadłam pizze z salami, bo tylko taką uwielbiam i dziś na kromce, mniamm ale smakowało do tego buraczki z chrzanem
o losie... zjadłam bym więcej, ale 6 plasterków starczyło na 2 kromki
czemu??? pierwsze slysze?

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jutro mam nominację, wprawdzie trochę inną niż Ptaszysko, ale też podobno cyrk

A! No i dostaliśmy pozytywną decyzje kredytową. Ach, co za radość, że się zwiążę z bankiem na tyyyyle lat

nadrobilam

Stary 2013-01-15, 22:59   #1871
bzinka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, nadrobię was jutro, bo dzisiaj cały dzień od 6 na nogach i już padam.
Zaraz po pracy byliśmy u lekarza a potem rozwoziliśmy zaproszenia na ślub.
Nasza malutka jest naprawdę drobna, waży teraz ok 818 g (trochę ponad 300g urosła przez 4 tyg.) i lekarz mówi, że wielkością jest jakieś 1,5 tygodnia do tyłu.
Ogólnie wszystko OK, oblukal wynik glukozy i wypisał mi skierowanie do poradni na Kopernika, jutro rano zadzwonię tam dowiedzieć się o terminy.
Przed następną wizytą mam zrobić trzecie usg genetyczne i iść na drugą konsultację okulistyczną (na pierwszej wyszła mi mała wada w dnie jednego oka).
Malutka po wizycie jest bardzo ruchliwa, ciekawe czy da mi dzisiaj pospać.

Jutro mam urlop i planujemy pojechać gdzieś oglądać wózki, nie wiem gdzie w Krakowie jest największy wybór, na pewno pojedziemy do 4kids na Zakopiańską, słyszeliśmy też o sklepie Entliczek. Narazie oglądaliśmy tylko w Smyku w Bonarce.

Zbieram się już do mycia i spania. Dobrej nocy dla wszystkich!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-15, 23:04   #1872
Mokka_83
Wtajemniczenie

właśnie koleżanka mi napisaął, że została dziś ciocią Jej siostra od soboty była w szpitalu z powodu zbyt wysokiego ciśnienia (tp miała na 21 stycznia). I wiecie co? Skurcze się zaczęły o 13.30 a Staś przyszedł na świat o 14.35... nieźle, nie? A to pierwsza ciąża tej dziewczyny Też sobie życzę takiego porodu
Stary 2013-01-15, 23:13   #1873
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Nasza malutka jest naprawdę drobna, waży teraz ok 818 g (trochę ponad 300g urosła przez 4 tyg.) i lekarz mówi, że wielkością jest jakieś 1,5 tygodnia do tyłu.
Ogólnie wszystko OK, oblukal wynik glukozy i wypisał mi skierowanie do poradni na Kopernika, jutro rano zadzwonię tam dowiedzieć się o terminy.

Cytat:
właśnie koleżanka mi napisaął, że została dziś ciocią Jej siostra od soboty była w szpitalu z powodu zbyt wysokiego ciśnienia (tp miała na 21 stycznia). I wiecie co? Skurcze się zaczęły o 13.30 a Staś przyszedł na świat o 14.35... nieźle, nie? A to pierwsza ciąża tej dziewczyny Też sobie życzę takiego porodu
ale fajnie ale u nas też będą szybkie i bezbolesne porody

dobra pora spać

Stary 2013-01-15, 23:33   #1874
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Kto z was ma możliwość odtwarzania mp4 na kompie i doda mi filmik na youtube, bym mogła wam pokazać?
bo ja nie mam takiej opcji
Stary 2013-01-16, 06:10   #1875
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:

superowo! 1,5 kg Dziedzica...

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

Cytat:
My też tak będziemy miały

Cytat:
Ogólnie wszystko OK,

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 06:41   #1876
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witam w 8 miesiącu

wczoraj wieczorem pozaznaczałam cytaty, dziś miałam poodpowiadać ale po cytatach ani śladu buuu...

dziękuję za wszystkie gratulacje
i proszę się nie śmiać z mojego lekarza po prostu chłop lubi zajrzeć tu i tam

za wczorajsze wizyty dla reszty dziewczyn
Stary 2013-01-16, 07:42   #1877
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
za 31 tydzień
haha skąd ja znam to holenderskie zaskoczenie na letnich oponach
Ja mam wielosezonówki... wiesz tutaj średnio śnieg w roku leży parę dni do tygodnia, więc w sumie bardziej opłaca się brać urlop na ten czas niż kupować zimówki

Cytat:
:

Cytat:
Też Ci życzę... i sobie

Cytat:
Witam w 8 miesiącu

A ja czekam na tż bo o 8.40 mamy usg...
Jak na czas nie przyjedzie to zabiję...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 07:44   #1878
booziaczek
Zadomowienie

hej dziewczynki wybaczcie nie nadrabiam ---> naskrobałyscie ponad 30 str... od sobotyy nie mam chwili wolnego jestem padnieta....mam na głowie 3psy i dwa koty na nieszczescie tata i babacia w szpitalu do tego korki badania lekarze szkła rodzenia o w łasnie trzymajcie kciuki dzis za lekarza by mnie nie chciał na odziale bo mam kiepskie wyniki pozatym 10 osób juz u nas ze swinska grypa lezy w szpitalu 3 juz zmarły w tym 3 letni chłopczyk wiec nie pcham sie tam bo zakaz odwiedzin itp.. juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do domu i sobie chwilke odpoczne trzymajcie sie ciep z dzidziusiowych spraw to lekarze mówia ze najprawdopodobniej dzidzia wyjdzie 1 miesiac przed czasem no i kupiłam mu spiworek o taki http://allegro.pl/spiworek-ikea-od-0...931966338.html i dostałm w preZencie urodzinowym wyprawke potem wam pokaze
How could so much love be inside of you

Edytowane przez booziaczek
Czas edycji: 2013-01-16 o 07:47
booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 07:59   #1879
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Witam w 8 miesiącu
Oj, leci ten czas!

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
z dzidziusiowych spraw to lekarze mówia ze najprawdopodobniej dzidzia wyjdzie 1 miesiac przed czasem
To już wiadomo? Aż miesiąc wcześniej?
Stary 2013-01-16, 08:01   #1880
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzień dobry

za wizyty i rozpoczęte i zakończone tygodnie

ObserwujeCie ale masz już dużego maluszka w środku

Strippi specjalnie dla Ciebie wczoraj zrobiłam porządek w szafce z lekarstwami bo miałam gdzieś opakowanie o po tych tabletkach co nestelle pisała co się w 2 turach bierze tz je się bierze przez 3 miesiące przez kolejne 10 dni zakładając że zaczynasz od 1 dnia miesiąca to bierzesz do 10 przerwa i w następnym mc znowu od 1-10 bierzez i tak 3 razy. Są naprawdę Skuteczne mój tż często gęsto chorował i ciotka poleciła mu to nawet receptę załatwiła i faktycznie pomogło ale cena wysoka ok 130 zł ale to było ze 2 lata temu. A teraz dostałam olśnienia i są to tabletki broncho-vaxom

Dziewczyny piękne łóżeczka pokazujecie ubranka przewijaki

ja szukam drzwi do garderoby bo jest na wejściu w korytarzu łączącym się z kuchnią i nie wiem czy zrobić na połysk jak mebele w kuchni białe czy matowe (bo biała jest ściana) no nie mam zielonego pojęcia szukam jeszcze barierek na schody i balustrady i już nie mam siły przejrzałam tysiące inspiracji ale wygodnictwo bierze górę nad estetyką i ciągle szukam takiego połączenia jak wymyśliłam normalnie kosmos nie mam siły.

W ciągu 4 dni przytyłam 1kg dla samej siebie jak tak dalej pójdzie to waga końcowa będzie ponad +20

Idę pracować bo tyle roboty
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 08:17   #1881
Malpka
Zakorzenienie

cześć
miałam dziś pospać sobie dłużej więc po wyprawieniu Julki wskoczyłam do łóżka ale nie mogłam usnąć więc sobie zrobiłam śniadanko i przywlekłam kompa

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
to te: http://www.leki24h.eu/pl/p/LYMPHOZIL...-tabletek/2082

jak dla nas były ok, bardzo pomogły i w porównaniu z innymi środkami nie były drogie, na ten rybomunyl wydałam tyle kasy że szok, a dupa z tego wyszła, bo mi dziecko cały czas chorowało.A po tych był widoczny rezultat- tyle, że nie wiem czy teraz są na receptę czy nie
a to są tylko na gardło? czy na kaszel, katar też pomagają?

Cytat:
A ja się zastanawiałam ostatnio co na wyjście ze szpitala dla takiego maluszka, ja mam termin na 30 kwietnia, nigdy nie wiadomo jaka bedzie pogoda choc podejrzewam że bedzie ciepło (zawsze miałam ciepłe urodziny) no ale jak urodze wczesniej moze być jeszcze chłodno...
wiadomo że małego w fotelik i do samochodu ale w co go ubrać co by sie nie zapocił ?
albo kup sobie taki cieniutki kombinezon i pod spód śpioszki i kaftanik, albo jak będzie bardzo ciepło to pewnie wystarczą śpiochy i jakaś bluza chociaż trzeba brać pod uwagę że to jednak będzie maleństwo więc w samych śpioszkach może mu być zimno chyba że włożyć w fotelik i przykryć kocykiem wszystko zależy od temperatury

Cytat:

Ja miałam dziś wizytę. Niby wszystko w porządku, lepiej niż 1,5 tyg temu (bo mały już tak nie napiera na szyjkę), ale mam się oszczędzać i łykać regularnie magnez i nospę :/ za 2 tyg mam jechać do szpitala na KTG, i wtedy obejrzymy sobie oddział.
Aha, i jestem już 11 kg do przodu i ciągle mnie ssie. Zjadłabym jakąś dobrą czekoladę, albo coś, i kebaba najlepiej takiego z pawilonów na Nowym Swiecie w Wawie. Niestety muszę zadowolić się koktajlem truskawkowym, ech [COLOR="Silver"]
:
za wizytę i odpoczywaj

Cytat:

Cytat:

też mam to szczęście być związaną z taką instytucją

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Podłączam się pod pytanie. Ja mam termin na 24 kwietnia.

Własnie zrobiłam porządek w rzeczach dla małego i stwierdziłam, że nie mam żadnych bluz, bo chyba by się przydały na wyjście ze szpitala i później na spacerki. W foteliku to i tak małego troszkę przykryję kocykiem, chyba że będzie ciepło. Zastanawiałam się nad takim kombinezonem np. z weluru, ale to raczej nie ma sensu - lepiej te bluzy, bo spodenki i śpioszki mam, na górę bluzeczka, bluza i można w wózku jeszcze przykryć jak będzie chłodno. Jak myślicie ??
Aha, i tak sobie przypominam, że jakieś 2 lata temu w mojej miejscowości rodzinnej 1 maja (!) padał śnieg
wszystko zależy od pogody ale myślę że nawet jeśli spadnie śnieg tfu tfu 1 maja to dzień dwa ale raczej aż tak zimno nie powinno być a co do ubierania to wszystko zależy od temperatury ale po to właśnie kocyk żeby w razie co przykryć w wózku

Cytat:
Hej dziewczyny, nadrobię was jutro, bo dzisiaj cały dzień od 6 na nogach i już padam.
Zaraz po pracy byliśmy u lekarza a potem rozwoziliśmy zaproszenia na ślub.
Przed następną wizytą mam zrobić trzecie usg genetyczne i iść na drugą konsultację okulistyczną (na pierwszej wyszła mi mała wada w dnie jednego oka).
Malutka po wizycie jest bardzo ruchliwa, ciekawe czy da mi dzisiaj pospać.
!
za wizyte

Cytat:
o super ekspresowo

Cytat:
Witam w 8 miesiącu

Cytat:
hej dziewczynki wybaczcie nie nadrabiam ---> naskrobałyscie ponad 30 str... od sobotyy nie mam chwili wolnego jestem padnieta....mam na głowie 3psy i dwa koty na nieszczescie tata i babacia w szpitalu do tego korki badania lekarze szkła rodzenia o w łasnie trzymajcie kciuki dzis za lekarza by mnie nie chciał na odziale bo mam kiepskie wyniki pozatym 10 osób juz u nas ze swinska grypa lezy w szpitalu 3 juz zmarły w tym 3 letni chłopczyk wiec nie pcham sie tam bo zakaz odwiedzin itp.. juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do domu i sobie chwilke odpoczne trzymajcie sie ciep z dzidziusiowych spraw to lekarze mówia ze najprawdopodobniej dzidzia wyjdzie 1 miesiac przed czasem no i kupiłam mu spiworek o taki http://allegro.pl/spiworek-ikea-od-0...931966338.html i dostałm w preZencie urodzinowym wyprawke potem wam pokaze
dla ciebie i więcej czasu na odpoczynek i za wizyte

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Dziewczyny piękne łóżeczka pokazujecie ubranka przewijaki

ja szukam drzwi do garderoby bo jest na wejściu w korytarzu łączącym się z kuchnią i nie wiem czy zrobić na połysk jak mebele w kuchni białe czy matowe (bo biała jest ściana) no nie mam zielonego pojęcia szukam jeszcze barierek na schody i balustrady i już nie mam siły przejrzałam tysiące inspiracji ale wygodnictwo bierze górę nad estetyką i ciągle szukam takiego połączenia jak wymyśliłam normalnie kosmos nie mam siły.
:
co do barierki zabezpieczającej schody pamiętaj ze to tylko chwilowe jest więc nie musi być piękne i mega drogie bo zamontujesz jak maluch zacznie raczkować pewnie a w wieku 2 lat to już dziecko jest na tyle mądre że nie zleci tym bardziej ze schody bedzie mieć na codzień, My jak mieszkaliśmy u teściów to teścio sam zrobił taką otwieraną barierkę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2013-01-16 o 08:15
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 08:18   #1882
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

za śpiworek
a z jakiego powodu przewidują poród miesiąc wcześniej?

Cytat:

Oj, leci ten czas!
leci leci za 10 dni i u Ciebie będzie już 8 miesiąc a pomyśleć, że niektóre dziewczyny niedługo zaczną 9-ty... przeraża mnie to

powiem Wam, że strasznie się cieszę, że jestem bliżej początku niż końca naszej listy, bo jak bym miała cały marzec i kwiecień czytać relacje porodów i czekać na swój to chyba padłabym ze stresu na zawał
Stary 2013-01-16, 08:30   #1883
oliwka__
Zakorzenienie

Malpka ale ja robię pokój dziecięcy na strychu i o ile wiem że balustrada będzie na 110cm i szklana na pewno zamontuje później te takie barierki na dzieci co na schody się monituje ale jakaś poręcz schody są z prześwitem mam w sumie koncepcję zrobić metalową barierkę która połączy się ze szkłem i na górze będzie szkło a na schodach sama poręcz ewentualnie takie linki naciągne żeby zbyt dużej szpary nie było masakra nie wiem sama a tak to wygląda na dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0041 (1024x680).jpg (50,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0042 (1024x680).jpg (44,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0043 (1024x680).jpg (38,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0044 (1024x680).jpg (45,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0045 (1024x680).jpg (49,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0046 (1024x680).jpg (49,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0047 (680x1024).jpg (45,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0048 (1024x680).jpg (36,0 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2013-01-16 o 08:31
Stary 2013-01-16, 08:30   #1884
oliwka__
Zakorzenienie

kwiatuszekkk21 ja dopiero kończę 6 mc
Stary 2013-01-16, 08:31   #1885
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie mamuśki!

My z małym już po śniadanku- jajecznica z pomidorami, mniam mniam Uświadomiłam sobie, że za 9 tygodni mały się pojawi, a my nie mamy łóżeczka czy wózka. Tak jak wózek nie jest zbytnio problemem, bo trzeba się z koleżanką spotkać, tak łóżeczko musi swoje przejść (kurierem), odstać, przeprać, przewietrzyć. Zastanawiam się więc czy nie zakupić go już teraz.
Pokażę Wam co mi się podoba:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...942302007.html
Kolor, który byśmy wybrali, to ciemny orzech (ten najciemniejszy) i wzór nr 3- zoo.
Myślę o dokupieniu do tego łóżeczka takiego przybornika jak oni mają zawieszone na nim. Becik już mamy, ale może dokupię z zestawu

Co o nim myślicie? Moja mama przeżywa strasznie, że na święta daliśmy jej i tacie 200zł by coś sobie kupili i nie wie co ma z tymi pieniędzmi zrobić więc się dorzuci do łóżeczka. Ufff! A jak postawimy w dużym pokoju złożone łóżko, to może teściowie zaczną myśleć....

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 08:32   #1886
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Oj, leci ten czas!

To już wiadomo? Aż miesiąc wcześniej?
Cytat:

za śpiworek
a z jakiego powodu przewidują poród miesiąc wcześniej?

leci leci za 10 dni i u Ciebie będzie już 8 miesiąc a pomyśleć, że niektóre dziewczyny niedługo zaczną 9-ty... przeraża mnie to

powiem Wam, że strasznie się cieszę, że jestem bliżej początku niż końca naszej listy, bo jak bym miała cały marzec i kwiecień czytać relacje porodów i czekać na swój to chyba padłabym ze stresu na zawał
dwóch lekarzy juz tak stwierdziło dzis ide na konsultacje do pani profesor a to przez to wysokie ciśnienie obawiaja sie aby dziecko sie nie udusiło z braku wystrczajacej ilosci tlenu a wiadomo ze czym wieksze tym wiecej go potrzebuje a jak mam wysokie cisnienie to jest za szybki przepływ krwi przez łożysko i pepowine i dziec go nie pobiera wystrczajaco duzo zmykam trzymac wasze niezawodne kciuki
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 08:36   #1887
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry u mnie pięknie pada śnieg za oknem
A na 17 wizyta u gin

Cytat:
Ooo i dzisiaj u nas równo 31 tydzień!

Cytat:

dla Dziedzica
Super że wszystko w porządku i przynajmniej wiem ile mój może ważyć

Cytat:
Witam w 8 miesiącu
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 08:39   #1888
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Malpka ale ja robię pokój dziecięcy na strychu i o ile wiem że balustrada będzie na 110cm i szklana na pewno zamontuje później te takie barierki na dzieci co na schody się monituje ale jakaś poręcz schody są z prześwitem mam w sumie koncepcję zrobić metalową barierkę która połączy się ze szkłem i na górze będzie szkło a na schodach sama poręcz ewentualnie takie linki naciągne żeby zbyt dużej szpary nie było masakra nie wiem sama a tak to wygląda na dziś
a to ty o takiej barierce mówisz no fakt jest potrzebna i ta do trzymania przy schodzeniu też

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki!

My z małym już po śniadanku- jajecznica z pomidorami, mniam mniam Uświadomiłam sobie, że za 9 tygodni mały się pojawi, a my nie mamy łóżeczka czy wózka. Tak jak wózek nie jest zbytnio problemem, bo trzeba się z koleżanką spotkać, tak łóżeczko musi swoje przejść (kurierem), odstać, przeprać, przewietrzyć. Zastanawiam się więc czy nie zakupić go już teraz.
Pokażę Wam co mi się podoba:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...942302007.html
Kolor, który byśmy wybrali, to ciemny orzech (ten najciemniejszy) i wzór nr 3- zoo.
Myślę o dokupieniu do tego łóżeczka takiego przybornika jak oni mają zawieszone na nim. Becik już mamy, ale może dokupię z zestawu

Co o nim myślicie? Moja mama przeżywa strasznie, że na święta daliśmy jej i tacie 200zł by coś sobie kupili i nie wie co ma z tymi pieniędzmi zrobić więc się dorzuci do łóżeczka. Ufff! A jak postawimy w dużym pokoju złożone łóżko, to może teściowie zaczną myśleć....
jak ci się podoba to kupuj i się nie zastanawiaj nie ma co czekać na ostatnią chwilę
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 08:48   #1889
maria28
Kniaginia

Cytat:
Kiedyś ten P musi nadejść...
Wczoraj w szkole rodzenia mieliśmy temat Poród. No, ciekawe to było. Tym bardziej, że w mojej szkole kładą nacisk na naturę. Cesarka, a nawet znieczulenie - niekoniecznie. Podobno większość warszawskich szpitali ma pojedyncze sale do porodu. Można przynieść swoją muzykę itp., a położne nie są non stop przy rodzącej, tylko dochodzą co jakiś czas.

Cytat:
zmykam trzymac wasze niezawodne kciuki

Za mnie też trzymać! Ciekawe, czy będę jedyną ciężarną na tej ceremonii.
Stary 2013-01-16, 08:51   #1890
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
więc w sumie bardziej opłaca się brać urlop na ten czas niż kupować zimówki

trzymam kciuki za USG!

Cytat:
lekarze mówia ze najprawdopodobniej dzidzia wyjdzie 1 miesiac przed czasem
dobrze, że uprzedzają...

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Moja mama przeżywa strasznie, że na święta daliśmy jej i tacie 200zł by coś sobie kupili i nie wie co ma z tymi pieniędzmi zrobić więc się dorzuci do łóżeczka.
hehe czadowa mama i jak już znalazła lokalizację kapitału

Oliwka - masz dom-marzenie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości