Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 340 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 09:37   #10171
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

niop też bym chciała się chwalić ale u mnie w pracy są same zawistne osoby więc nic nie mówie bo jeszcze dodadzą od siebie i będzie jedno wielkie zamieszanie...na pewno później zobaczą, że mam cycuszki piękniutkie wtedy niech sobie gadają co chcą bo będę przeszczęśliwa i nie będzie mnie nic interesowało
Stary 2013-01-16, 09:49   #10172
LittleButterfly
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Oszaleje za chwilę !!!
od rana już oglądam zdjęcia dziewczyn z forum co mają podobne rozmiary i nie wiem czy nie za mały będzie ten 335 okrągłe raz myślę że będą takie akurat proporcjonalne do sylwetki bo jestem szczupła ale zaraz przypominam sobie że wiele z Was tu pisało że mogło wziąść większe bo one wyjdą mniejsze i można żałować . Ale z drugiej strony te 390 jak przymierzałam to były dużeeeee i może lepiej nie ryzykować ? Mam mała wyjściówkę, nie rozciągnięte piersi, mało tłuszczu i jeszcze może coś źle by wyszło czy coś, bardziej by zagrażało życiu nie wiem co mam myśleć a na zdjęciach te rozmiary 330 to takie średnie, chyba że tak wychodzą a na żywo są większe. Proszę o radę bo już zrobiłam sobie takie mętlik w głowie że nie wiem co by było dla mnie lepsze
Stary 2013-01-16, 10:10   #10173
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

mi się strasznie podobają piersiątka Saby08 taką wielkość bym chciała idealna jak na mnie, nie za duże nie za małe superanckie... ja przed op spytam dr-ka czy da radę o ozmiar większe wsadzić czy nie będzie za dużo zobaczymy co powie a zdam się na niego bo i tak myśląłam że dobierze mi mniejsze inplanty jak ja się nie moge doczekać operacji jejku z dnia na dzień coraz bardziej szczęśliwsza się robie hihihi
Stary 2013-01-16, 10:10   #10174
Amorcio
Wtajemniczenie

Motylku a ile masz lat? Ze tak wszyscy sie w Twoje decyzje wtracaja?

Witajcie z ranka
wczoraj cos sie dzialo z wizazem, widzialam siebie ze jestem ON a bylam OFF i nie moglam nic napisac ani sie zalogowac ani tym bardziej wylogowac skoro bylam OFF chociaz orzy avatarze ON. To namieszalam

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-01-16 o 10:13
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:12   #10175
korolowa
Rozeznanie

kochana, Twoja wyjściówka jest bardzo podobna do mojej, ja w 300 czułam się już tak aż nadto bym powiedziała, ale właśnie nie chce potem żałować, że wzięłam 275 i są za małe, wiec ja na pewno 300 mentor lub 296 allegran ( choć tutaj chce jeszcze pójść do doktora i przymierzyć o jeden większy z tego allegrana)

ja z kolei dziś mam może nie dylemat, bo to za dużo powiedziane, ale ziarenko niepokoju, do przemyślenia, chodzę do psychologa, dziś mu powiedziałam o moim pomyśle a on troszkę mi odradzał, może źle mowie, nie odradzał, ale poprosił abym się załatwiała jeszcze, czy z biustem będę tą sama osoba, czy nie zobaczę w lustrze innej osoby, której nie zaakceptuje i takie tam rózne rzeczy, na tem komplesków też rozmawialiśmy, że operacją ich nie zwalczę, tylko w głowie trzeba się zmienić ale ja już tak się nastawiłam na te cycuchy, że nie ma bata
Stary 2013-01-16, 10:20   #10176
LittleButterfly
Raczkowanie

Amorcio,
22 lata mam, dlatego śmieszne jest to że tak się wtrącają sama o swoim życiu w końcu decyduje i jeżeli wiem że to mnie uszczęsliwi to powinni mnie wspierać a nie negować, ale tacy są i byli od zawsze dlatego wiem jak to będzie wyglądało

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

korolowa,
właśnie ja też nie chcę później żałować że mogłam wziąść większe ..... ;(
Stary 2013-01-16, 10:30   #10177
Amorcio
Wtajemniczenie

Jezeli beda mieli jakies konkretne obawy o Ciebie sama to im wytlumacz ale jezeli jakies bzdury a mysle, ze tak moze byc bo moze to w ich mniemaniu wstyd, powiekszac sobie cycuszki itd itp, pisalam Ci kiedys. To powiedz, ze Ty decyzje podjelas i oczekujesz wsparcia i pomocy bo od tego jest najblizsza rodzina. Jest jeszcze kwestia finansowa bo to moze ich przerazac, ale to Ty sama zapracowalas na to a tlumaczenie, ze po ciazy urosna jest glupota i bzdura, urosna i sflaczeja, moze Twoja mama cala urosla po ciazy to i biust jest jakis zostal. Mi nie urusl, mialam mega jak karmilam, skonczylam i cycuszki sie skonczyly. Musze sie zmoblizowac i wstawic fotki dla porownania bo zrobilam dla doktorka na konsultacje to bedziesz mogla mamie pokazac. Mialam pelne D az wychodzilo ze stanika a teraz B stanikowe A bez stanika jak bez cycka a waze 9kg wiecej niz przed pierwsza ciaza.
Ja nie dawalam sie wtracac mojej rodzinie. Gdyby tak bylo to bym nie byla z moim TZ 22lata juz, mialam bym takiego co mojej mamie by odpowiadal a nie mi i pewnie byla bym tam gdzie ona w moim wieku a doskonale pamietam moja mama gdy miala tyle lat co ja.

Jak szykowalam sie do slubu po 6latach zwiazku a 3 latach od zareczyn to moi rodzice ledwo to przelkneli, zero zainteresowania!! Sama z TZ wszytko kupilsmy, zorganizowalismy tak jak bylo nas stac i zaprosilismy garstke rodziny w tym rodzicow, nie interesowaly nas komentarze ze tak skromnie,ze pominelismy czesc rodziny itp. To bylo dla nas. I jak patrze jakie ludzie maja sluby, wesela to faktycznie czesto jest ich najszczesliwszy dzien w zyciu. U nas jest inaczej na szczescie.

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2013-01-16 o 10:34
Stary 2013-01-16, 10:37   #10178
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Motylku a ile masz lat? Ze tak wszyscy sie w Twoje decyzje wtracaja?

Witajcie z ranka
wczoraj cos sie dzialo z wizazem, widzialam siebie ze jestem ON a bylam OFF i nie moglam nic napisac ani sie zalogowac ani tym bardziej wylogowac skoro bylam OFF chociaz orzy avatarze ON. To namieszalam
Heh,hej
Ja tez wczoraj tak mialam. Dziewczyny jedzcie ostroznie ,mialam wczoraj mala stluczke a taki lod pod sniegiegiem ze frunelam elegancko i nic nie dalo sie zrobic.Dzis odreagowuje bolem glowy

Edytowane przez celina777
Czas edycji: 2013-01-16 o 10:39
celina777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:40   #10179
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

może faktycznie poinformuj mamę, że podjełaś decyzje i powiększasz sobie cycunie i prosisz o wsparcie... nie dyskutować postawić mamę przed faktem dokonanym
Stary 2013-01-16, 10:41   #10180
Amorcio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez celina777 Pokaż wiadomość
Heh,hej
Ja tez wczoraj tak mialam. Dziewczyny jedzcie ostroznie ,mialam wczoraj mala stluczke a taki lod pod sniegiegiem ze frunelam elegancko i nic nie dalo sie zrobic.Dzis odreagowuje bolem glowy
Celinka nic sie Wam nie stalo? Bol glowy po stresie czy jakis uraz? potrzebujesz jakiejs pomocy?
Stary 2013-01-16, 10:44   #10181
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Celinka nic sie Wam nie stalo? Bol glowy po stresie czy jakis uraz? potrzebujesz jakiejs pomocy?
Wszystko ok ,jachalam sama i nic mi nie jest ,nawet zaden miesien nie boli ten bol golwy to chyba stres bo trafilam na niezwykle kopnietego dziada, ktory czepial sie i mial pretensje do mnie ze na ulicy lod i ze moglam lepiej na chodnik w ludzi wjechac bo on sie spieszy i nie ma czasu na stluczki. Czubek jakis. Dzieki
Stary 2013-01-16, 10:49   #10182
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Heh,hej
Celinko,
dobrze, ze nic się nie stało

jak Twoja aktywność fizyczna?
Ja na razie sumiennie... codziennie pół godziny dla ciała ... raz tylko miałam przerwę przez gorączkę

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:51   #10183
anne001
Raczkowanie

Hej kobietki. :-* tyle się napisałam i wszystko zniknęło..
Motylku a może znasz kogoś kto przeszedł już taką operację i mogłabyś przedstawić ją mamie. co w kwestii strachu i ewentualnych stereotypów, wreszcie tetematu zgadzam się Amorcio.
Stary 2013-01-16, 10:51   #10184
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez horo_2 Pokaż wiadomość
Celinko,
dobrze, ze nic się nie stało

jak Twoja aktywność fizyczna?
Ja na razie sumiennie... codziennie pół godziny dla ciała ... raz tylko miałam przerwę przez gorączkę
Hejka no ja sumiennie 3 razy w tyg a jak moge to 4 .
Bylam wczoraj na kontroli i sie rozbieram a dr do mnie ...widze ,ze dziweczyna chodzi na basen sumiennie i triumha trophy juz pozegnalam a powitalam mamabel plain P czy jakos tak
tez fajny i wygodny a rozmiar i tu Horo dla ciebie z dedykacja 70 E !!!

Czas edycji: 2013-01-16 o 10:53
Stary 2013-01-16, 10:54   #10185
anne001
Raczkowanie

Sorka za błędy, znów piszę z telefonu

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Celinko,dobrze ze nic Ci sie nie stało :-* a dziadem sie nie przejmuj. Szkoda paliwa ;-)
Stary 2013-01-16, 10:58   #10186
LittleButterfly
Raczkowanie

Amorcio,
Dziękuje Ty zawsze jak mi coś poradzisz to jakoś tak czuję że dam radę i inaczej zaczynam na to patrzeć

anne001,
nie znam osobiście, ale w razie czego opowiem jej o Was jak to u Was mniej więcej było po operacji.

Edytowane przez LittleButterfly
Czas edycji: 2013-01-16 o 11:01
LittleButterfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:59   #10187
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anne001 Pokaż wiadomość
Sorka za błędy, znów piszę z telefonu

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Celinko,dobrze ze nic Ci sie nie stało :-* a dziadem sie nie przejmuj. Szkoda paliwa ;-)
No wiem i wiesz co robie na niegopisze oswiadczenie bo robilismy to pozniej a on do mnie ..i co ..? Maz krzyczal na pania? A ja....nie a czemu...on..bo ja to krzycze na moja zone ...a ja sie spojrazlam i mowie...no widac po panu....
I cisza byla do konca hehe ...

Czas edycji: 2013-01-16 o 11:00
Stary 2013-01-16, 11:07   #10188
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Po narkozie super. Wypilam juz kawke i kisiel. Nie chce przechwalic ale jak na ta sytuacje to jest super
Super gratulacjeWitamy w świecie cycolinekCzekamy na Ciebie i zdjęcia oczywiście

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez jusi84 Pokaż wiadomość
może faktycznie poinformuj mamę, że podjełaś decyzje i powiększasz sobie cycunie i prosisz o wsparcie... nie dyskutować postawić mamę przed faktem dokonanym
Moja mama mi powiedziała "dziecko idź do psychologa" na to ja wstałam i mówię "nie przyszłam Cię prosić o zgode tylko poinformować o mojej decyzji. Jestem dorosła, rozsądna krzywdy nie zrobie sobie, przecież mam do kogo wrócic" I juz było po temacie. Później sie tylko złościła że za późno ja poinformowałam (2 dni przed) bo by mi wieksze doradziła
Stary 2013-01-16, 11:08   #10189
dariac31
Raczkowanie

Ania -wszystkiego dobrego Ci życzę

Jusi84 Ja tez mam zawistne koleżanki najlepsze jest to ,że jak jednej dziewczynie coś powiesz to zaraz dwie inne o tym wiedzą .Więc nic nie będę mówić niech sobie snują domysły .Trudno będzie bo mam małe dziecko które ma 10 miesięcy .Mąż może mieć maksymalnie dwa tygodnie urlopu .Rodzinie tak samo nie mogę powiedzieć .Fajnie ,że masz wsparcie w mamie i babci.
dariac31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:09   #10190
siwa124
Raczkowanie

Cytat:
No wiem i wiesz co robie na niegopisze oswiadczenie bo robilismy to pozniej a on do mnie ..i co ..? Maz krzyczal na pania? A ja....nie a czemu...on..bo ja to krzycze na moja zone ...a ja sie spojrazlam i mowie...no widac po panu....
Też się ostatnio puknęłam z jakimś dziadem (jak to brzmi) ale nic z tego nie było - jeden pieszy Nas widział i stwierdził - obopólną winę
Stary 2013-01-16, 11:09   #10191
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry z samego rana. 2 dzien sie zaczyna i czuje sie calkiem dobrze. Zaraz mam wyjecie drenow i do domku mam troche jedna piers troszke wieksza, ale to albo opuchlizna bo mniej krwi mi z niej zeszlo, albo moja lekka asymetria. Doktor jednak powiedzial ze jest zbyt mala aby ja korygowac. Myslalam se bedzie gorzej. Jest dobrze
Super fajnie ,ze tak sie dobrze czujesz. Nie ma sie czego bac az tak prawda? My polecamy...polecasz z nami..Aniu ?
Stary 2013-01-16, 11:11   #10192
horo_2
Zadomowienie

Cytat:
Hejka no ja sumiennie 3 razy w tyg a jak moge to 4 .
Bylam wczoraj na kontroli i sie rozbieram a dr do mnie ...widze ,ze dziweczyna chodzi na basen sumiennie i triumha trophy juz pozegnalam a powitalam mamabel plain P czy jakos tak
tez fajny i wygodny a rozmiar i tu Horo dla ciebie z dedykacja 70 E !!!
super

Cytat:

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:11   #10193
celina777
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siwa124 Pokaż wiadomość
Super gratulacjeWitamy w świecie cycolinekCzekamy na Ciebie i zdjęcia oczywiście

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Moja mama mi powiedziała "dziecko idź do psychologa" na to ja wstałam i mówię "nie przyszłam Cię prosić o zgode tylko poinformować o mojej decyzji. Jestem dorosła, rozsądna krzywdy nie zrobie sobie, przecież mam do kogo wrócic" I juz było po temacie. Później sie tylko złościła że za późno ja poinformowałam (2 dni przed) bo by mi wieksze doradziła
Hahaha... a to fajna mama..wieksze by doradzila... Super
amorcio napisalam priv

Czas edycji: 2013-01-16 o 11:22
Stary 2013-01-16, 11:15   #10194
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry z samego rana. 2 dzien sie zaczyna i czuje sie calkiem dobrze. Zaraz mam wyjecie drenow i do domku mam troche jedna piers troszke wieksza, ale to albo opuchlizna bo mniej krwi mi z niej zeszlo, albo moja lekka asymetria. Doktor jednak powiedzial ze jest zbyt mala aby ja korygowac. Myslalam se bedzie gorzej. Jest dobrze

Ania2003 gratuluję. Teraz to już z górki
Stary 2013-01-16, 11:17   #10195
Olivkaa200
Zakorzenienie

czesc dziewczyny wczoraj zalogowac sie nie moglam

Tak czytam Was czytam i stwierdzam ze ja mam cudowne zycie nie wiem co to alkoholizm w rodzinie, mam cudownych rodzicow ktorzy dali mi kase na operacje i wpierali mnie i opiekowali sie mna po operacji. Bez nich operacji by nie bylo bo bym nie miala srodkow. Ten TZ za to nie za idealny ale mam jeszcze czas rodziny z nim zakladac nie bede, to jest pewne u niego tez tylko rodzina..

Siwa nasze mamy o cos podobneg maja ja pamietam jak po operacji stoje w lusterku i mowie "matko jakie one duze"(to byl pierwszy i ostatni raz) a mama taka mine zrobilai mowi do mnie "dzieciaku Ty sie modl zeby one wiksze urosly"

aniu gratulacjeklas ki:

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:18   #10196
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LittleButterfly Pokaż wiadomość
ania2003,
super że się dobrze czujesz

miałam wczoraj rozmawiać z mamą, ale przyszła późno z pracy i widziałam że jest w złym humorze to nic nie mówiłam bo by pewnie usnąć już nie mogła jakby to usłyszała może dzisiaj .......... boję się tej rozmowy, jeszcze jak reszta rodziny się dowie to masakra. Każdy będzie mnie przekonywał żebym tego nie robiła , zawsze tak było i wiele razy po prostu jak im się coś nie podobało to tak mnie przekonali gadaniem że tego nie robiłam, rezygnowałam po prostu. Nienawidzę tego, jakby nie mogli po prostu nic nie mówić i się nie wtrącać ! Całe życie mam rezygnować z siebie bo komuś się coś nie podoba ? okropni są wszyscy z tym wtrącaniem .
A dlaczego chcesz całą rodzinę informować? Ja poinformowałam moją mamę, ale tylko dlatego, że miałam nadzeiję, że zaopiekuje się jednym chociaż moim maluszkiem. Gdybym wiedziała, że tak nie będzie to nikt (z wyjątkiem męża ) nie wiedziałby o operacji.
Stary 2013-01-16, 11:22   #10197
Precelka1
Raczkowanie

Oj oj przecież każda z nas jak zakładam jest już dorosłym człowiekiem i może decydować o swoim życiu. Ja nie chwaliłam się co prawda na lewo i prawo, ale najważniejsze dla mnie osoby wiedziały i mnie wspierały. Wiadomo, że zawsze pojawi się "troskliwa" ciocia, która się rozpłacze i nastraszy, ale co tam. Zkwitować uśmiechem i do przodu!
Stary 2013-01-16, 11:24   #10198
ania2003
Raczkowanie

Widzialam je w calej okazalosci i sa piekne . Mam zalozony tylko stanik. A co do mam to moja jest wspaniala pomaga mi bardzo. Pomaga mi przede wszystkimi ukryc info o op. Tylko ona i moj maz wie. Uwaza ona ze nie ma potrzeby pozostalym mowic bo i tak nie zrozumieja. A ja ją przekonalam tym ze zdjelam stanik pokazalam sie bez push up i pomimo ze ona ma bardzo duzy biust zrozumiala moj problem i teraz mnie wspiera i bardzo pomaga.
ania2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:27   #10199
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:

Jak szykowalam sie do slubu po 6latach zwiazku a 3 latach od zareczyn to moi rodzice ledwo to przelkneli, zero zainteresowania!! Sama z TZ wszytko kupilsmy, zorganizowalismy tak jak bylo nas stac i zaprosilismy garstke rodziny w tym rodzicow, nie interesowaly nas komentarze ze tak skromnie,ze pominelismy czesc rodziny itp. To bylo dla nas. I jak patrze jakie ludzie maja sluby, wesela to faktycznie czesto jest ich najszczesliwszy dzien w zyciu. U nas jest inaczej na szczescie.
My z Tż też wszystko sami. Właściwie u nas to było małe przyjęcie, a nie wesele Więcej osób było na chrzcinach dzieciaków I tak rodzice niezadowoleni wyszli, bo myśleli, że jeszcze będą u nas nocować razem z moim rodzeństwem i ich towarzyszkami. Aż tak daleko do domu nie mieli, a przyjęcie skończyło się jak na "wesele" bardzo szybko. W tamtej chwili, zresztą teraz też miałam i mam to gdzieś. Najważniejsza jest moja rodzina (Tż i dzieci) i ja. Motylku Ty jesteś naważniejsza, a nie mamcia i tatuś. To nie oni mają kompleksy i źle się czują w swoim ciele. Jeżeli możesz zmienić podejście do siebie to zrób to. Jesteś młoda, szkoda życia na zastanawianie się co by było gdyby.
Stary 2013-01-16, 11:28   #10200
ania2003
Raczkowanie

i ja nie mam 20 paru lat tylko blizej mi juz do 40, a mimo wszysto wsparcie i akceptacja w kazdym wieku pomaga
ania2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości