|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
moja młodsza siostra w dziecinstwie miała takie bóle, pamiętam jak mówiła że ją "kości bolą", tak to nazywała Cytat:
a procedury, jakieś zaświadczenia gdy ktoś cierpi - to chore! my od kilku godzin szukamy pilota do dekodera, Dawidek gdzieś schował, już nie wiem gdzie zajrzeć....
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Ania ale co, zab Cię tak boli i nie chcą bez zaświadczenia nic zrobić? o kurcze, współczuję bólu, ból zęba to jeden z najgorszych
. Mam nadzieję że jutro ten gin Ci wystawi stosowny papier.Kolina u nas była ta sama sytuacja z pilotem. Po 2 tyg się znalazł pod łóżkiem- nie wiem jakim cudem, bo tam było sprawdzane. Nie był to pilot od dekodera tylko ogólny od tv który służy tylko do włączania/ wył, a ten od dekodera jednak jest przydatny
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie chcą, boją się, co z tego że ciąża bezproblemowa, leków nie biorę żadnych, wyniki wszystkie w karcie mają, ale i tak chcą od gina zaświadczenie że ciąża nie jest zagrożona, więc nie ma przeciwskazań... dobijcie mnie
|
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak tak i dostałaś antybiotyk to powinno pomóc (ja tak miałam w ciąży z Alą) pomagało mi też płukanie ust Dentoseptem (ale konsultowałam z ginem) można też naparem z szałwi płukać - ale ochydztwo straszne Cytat:
hehe powodzenia w szukaniu
|
|
#1535 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek
Aniu współczuję bólu zęba dla mnie ból zęba i ucha to chyba najgorsze z bóli..
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Ania a jak przykładać co jakis czas kostkę lodu? Zamrożone ból na troche, a sachol?
Brumek ból mięśni i kości w okresie dorastała to okropny ból, przechodzilam to i mama mi mówiła zawsze ze rosne dlatego boli, ból okropny taki mocny reumatyczny. Ja za szybko roslam i dlatego
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2013-01-15 o 21:40 |
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale to anielskie dziecko
![]() Cytat:
I bezduszne/głupie ze strony tych, którzy widzą to, a każą Ci po zaświadczenia biegać ![]() Mam nadzieję, ze jakoś przetrzymasz tę noc, a jutro już uda się wszystko załatwić. Ja żadnych sposobów nie znam ![]() A teraz wiadomość dnia/tygodnia/miesiąca (bo już tyle sie to ciągnie) - Tymus jest oficjalnie zdrowy W przychodni byliśmy zapisani na 18.30, weszliśmy do gabinetu o 19.55 Ale Tymuś świetnie się bawił, więc nie było źle. I chyba przełamał swój strach przed tym miejscem, którego nabawił sie na pierwszej wizycie tutaj. Dziś już było ok, nawet uśmiechał się do lekarza i pokazywał mu jak zwierzątka robią Popłakał tylko chwilkę przy oglądaniu gardła.Ale się cieszę
|
|
#1538 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w ciąży dostałam jednorazowo zastrzyk przeciwbólowy z ketonalu jak mnie złapała rwa kulszowa.
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
ANIA masz plyn do plukania jamy ustnej, njalepiej mocny?? Ja co chwila biegalam i plukalam. I chyba wzielabym jednak ibuprom. Na pocieszenie tutaj w De nie lepiej, odlylali mnie od jednego dentysty do drugiego, a byl piatek i chcieli koniecznie skosultowac sie z moja ginka, a ona juz miala wolne, wiec kazali mi przyjsc w poniedzialek, nie dajac kompletnie nic na bol.
Brawa dla Tymonka, to moze ze sniegu pokorzysta. A ja polamana, tak mnie boli kregoslup. Macie jakies cwiczenia dla ciezarnych??
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Ania współczuję
obyś przetrwała jakoś nocBrumek za wiadomość dnia ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Kolinko najlepsze na ból kręgosłupa jest leżenie w pozycji embrionalnej-wtedy najbardziej odpoczywa i podobno ból ustępuje-ale nie znam tego z własnego doświadczenia. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-01-15 o 22:03 |
|
|
|
#1541 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Dziękuję dziewczyny, ja też mam nadzieję, że się więcej nie powtórzy Jutro mam wizytę kontrolną. Ból prawie minął, jeszcze przy głębokim wdechu/kaszlu/kichnięciu czuję ukłucie. Zapytam jutro czy mogę te leki odstawić, bo czuję się po nich strasznie słabo![]() I za Domeczka również dziękuję Cytat:
Tylko wiesz jak jest ![]() A zapalenie mięśnia sercowego jest tak jak piszesz po grypie Ekg wyszło bardzo ładne, więc lekarz wykluczył.Też zaczęliśmy się zastanawiać, czy to możebyć powiązane z jelitem, ale po konsultacji z kardiologiem wykluczyli to. Dalej nie wiadomo skąd wzięły się te bóle. Jeśli po odstawieniu leków nie wrócą, to już w ogóle zagadka ![]() A tata dotarł rano, zmęczony okropnie Dzisiaj zawoził mamę do dentysty jej autem i mieli stłuczkę Cytat:
![]() -To świetnie ![]() -Domek też ma wysypke na nogach i też boję się iść do przychodni, bo tyle dzieciaków chorych A chciałam tylko maść, którą zawsze nam przepisuje... Cytat:
![]() A Ty szybciutko zdrowiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
-Wysoki chłopak, co zresztą widać na zdjęciach Cytat:
![]() -Jejku oby szybko zoperowali tatę ![]() Cytat:
![]() Zdrówka |
|||||||
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda to w ciąży już nie byłam ale UU karmiłam i lekarz pozwolił mi ketonal wziąć na na ból pleców jaki mnie złapał. (i tak nie wzięłam
)Podobno dym z papierosa pomaga na ból zęba ![]() Wiecie, nie zaciągać się tylko przytrzymać ten dym w buzi chwilkę.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2013-01-15 o 22:09 |
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() Pewnie i tak żadna nie zauważyła, że mnie nie ma I pewnie poki co nie będzie... Tż miał wypadek w pracy (pisałam Wam o nim), dziś się okazało że musi być operowany pod pełną narkozą i to jak najszybciej.. w czwartek ma się stawić w szpitalu, w piątek operacja...Wybraliśmy dzisiaj papiery ze szpitala i jedziemy rano na konsultacje do innego.... mam dość boje się jak cholera.... tż w życiu nie byl w szpitalu, a tu nie dość że operacja... obcy szpital, obcy kraj, bez języka..... później rehabilitacja.... nie wiadomo ile to wszystko potrwa Mam dość.. Przepraszam, ze przyszłam Wam posmęcić...
|
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamole
Aniu Brumeczku ![]() Fajnie ze sie przekonał do przychodni, dzielny jest ze tyle wytrzymał. A tam jest jakiś kącik do zbaw dla dzieci? Tj w poczekalni Isia. Fajnie ze mama dostała sie doszpitala. Gdzies we Wrocławiu leży? U nas tez krostki, na szczęście znikają ale nie mam pojęcia od czego. Natko a teaz już lepiej sie czujesz?Czy możliwe ze nie zauważyłaś ewentualnej grypy, nie mialas przeziębienia, bólu w kościach itd? Kolina u nas od miesiąca jednego pilota brak Oliweczko masz co dźwigać duże te dwoje dzieciaczki podziwiam Cię jak swietnie sobie dajesz radę. A jak sie mieścinie w mieszkanki nie jest na razie wam ciasno? Wyszaleliśmy sie dziś na sankach Jasiu po raz kolejny zgubił rękawiczkę I wracał w mojej, nieziemsko wyglądał z taka wielką łapą ![]() Agula trzymam kciuki, zapewne lekarze zrobią wszystko co w ich mocy. Mój tato był kiedyś operowany w DE mimo ciężkiego urazu przecieie ściegien piłą) ma w 100 % sprawną rękę.
Edytowane przez telik Czas edycji: 2013-01-15 o 22:27 |
|
|
|
#1545 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż też miał takie bóle jak był mały, bolały go strasznie kości. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Okropnie współczuję Mam nadzieję, że w końcu coś poradzą i pomogą, przeciez nie możesz tak cierpieć ![]() Cytat:
Cytat:
ja niestety nie znam ![]() Lili, kolczyki ładne Chociaż ja w tych pierwszych wyjęłabym te łańcuszki na dole![]() Lego, póki co bez szału, bardziej na mnie robią wrażenie Dzisiaj byłam na budowie, dawno tam mnie nie było. Pokażę Wam kolor okien ![]() I jeszcze filmik z wieczornych szaleństw http://www.youtube.com/watch?v=cou-k...ature=youtu.be
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-01-15 o 22:29 |
||||||
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
Telik, fajnie że Jasiowi tak saneczki przypały do gustu
![]() Dzisiaj już się czuję lepiej Nie miałam nic takiego właśnie
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2013-01-15 o 22:38 |
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Agula, kurcze niedobrze
Ale skoro jest taka potrzeba to trzeba stawic temu czoła. Zaciszkam mocno Dawaj nam znać na bieżąco
|
|
|
|
#1548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na spacer oczywiście jutro
Z tym, ze na sanki jeszcze nie. Lekarz powiedział, ze po miesiącu siedzenia w domu łagodnie powinniśmy się przyzwyczaić do spacerowania, nie od razu z grubej rury. Kajoolku - ja na plecy nic nie znam. Jedyne co mi do głowy przychodzi to masaż... Cytat:
Bardzo mnie ciekawi, co Ci dolega. Czekam na badania. Dawaj znać na bieżąco, dobrze? ![]() Cytat:
Tyle dobrego, że ponoć niemiecka opieka zdrowotna jest na świetnym poziomie...Cytat:
Masz coś jeszcze? ![]() A nie zrywa Wam Domek tych sznurkowych firan? ![]() Dom cudny. Taki prawdziwy DOM. I z komina już leci Cytat:
A my byliśmy właśnie w chorych. także Tymuś musiał się zadowalać szukaniem śrubek, przestawianiem stojącego wieszaka i zabawą jednorazowymi kubkami od automatu na wodę ![]() Sanek Wam zazdroszczę A jaś lubi mieć rękawiczki na łapkach? Bo Tymuś uwielbia
|
|
#1549 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh pisałam posta i mi zezarlo. No więc jeszcze raz.
Brumku cudowne wieści Jutro więc na saneczki fotki Beda ? Aniu współczuje Ja sie strasznie boje bólu zęba. A juz na sama tylko mysl o dentyscie robi mi sie słabo Agulaaa o matko, strasznie jakis pechowy ten Twoj tz. Na pocieszenie dodam ze kraje zachodnie maja o wiele lepsza opiekę medyczna niż w PL. Więc o ten aspekt bym sie nie martwiła. Wiadomo poważna operacja i nerwy są. Ale my tu wszystkie połączymy nasze i bedzie dobrze. Natko Ciesze sie ze lepiej sie czujesz, oby juz tak zostało. A Dominik to żywe srebro. Pokazalam mojemu tz i oglądał z rozdziawiona buzia. Nasza Wiki sie chowa przy nim. Mamy takie same łóżeczko co macie na froncie? U nas zyrafka
|
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
W końcu zasnął
![]() Wieczorem musiałam podskoczyć na pocztę i tż dał zasnąć Domkowi o 18 Zrobił sobie drzemkę i po kąpieli ani nie myślał żeby iść spaćCytat:
Ja dzisiaj byłam z Domkiem, ale to nie był najlepszy pomysł, bo jemu podoba się tylko jak biegnę, a ja po tych tabletkach to po takim maratonie gwiazdki widziałam - ![]() -Poszukam w telefonie, jak coś będzie to wrzucę -A sznurków raczej nie rusza, zdarza się, że przechodzi, złapie sobie i puści ![]() -Czyli sam znalazł sobie zabawki ![]() Cytat:
![]() Ja chciałam tez żyrafkę, ale akurat nie mieli na stanie. Mamy owieczkę Ale na przewijaku mamy właśnie żyrafkę
|
||
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam, ale muszę wracać do pracy, więc nie napiszę dużo
![]() na szybko tylko: Ania, nie miał kiedy ząb o sobie przypomnieć trzymam kciuki, żeby udało się świstki pozałatwiać ![]() brumek, super, że Tymek zdrowy, korzystajcie ze śniegu ![]() chorowitki - zdrowia dużo!!! |
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko owieczka tez ładna ale jokos
Mnie ta zyrafka zauroczyla.nie mamy tylko szuflady pod spodem,akurta takiej u nas nie bylo a bardzo chcialm z szuflada. Audrey?? Do jakiej pracy o tej porze ?? Zmykam spac. |
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jutro jeszcze nie, ale pewnie niedługo O ile śnieg nie spłynie ![]() A fotki na pewno będą. Ja jestem fotkowa maniaczka ![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję... Ale i łączę się w bólu, bo też właśnie siedzę na skrobaniną Ale już chyba zaraz skończę, bo w tym miesięcy o dziwo nie mam (jeszcze) zaległości
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Tż pojechał rano do tego drugiego szpitala... proszę Was o kciuki, jeszcze chyba nikogo nie zawiodły...
|
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry...
Agulaaa
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko Dominik jest fantastyczny
Agula kciuki zaciśnięte ![]() Mąż jakiś czas temu pochował kable w takie listwy, a Szymon nauczył się wczoraj je demontować i ciąga wszystkie kable Stronczku na co macie gaz? My wczoraj zmieniliśmy sobie z rachunku na kartę. Doładowałam wczoraj za 50 funtów i od wczoraj od 13-stej zjadło mi już 5..
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Nadrabiam troszkę, ale czasu brak, pracy w pracy baardzo dużo... Dobrze, że za dużo nie piszecie! Brumku - super że Tymek już zdrowy! Mój mały też chorował, miał początki zapalenia oskrzeli 1,5 tyg tem Dzisiaj wział ostatni antybiotyk. W ubiegłą środę już osłuchowo był czysty, ale lekarka kazała skończyć antybiotyk - dzisiaj wziął ostatnią dawkę.Zastanawiam się kiedy będziemy mogli wyjść na sanki Agula- ![]() ![]() ![]() Madziula - super prezent mąż Ci sprawił, przed moimi urodzinami muszę mojemu podpowiedzieć.... ania - bólu zęba bardzo współczuję! natka - oby ból już nie wrocił, a Twój Domek jest tak samo uchliwy jak mój mały, a dom coraz łądniejszy. Oliweczka - dla dzieciaczków za szczepienia!marzenka - pytanie do Ciebie, Ty się wyperasz do tej kliniki dentystycznej dla dzieci.. Czy trzeba mieć skerowanie. Ja wczoraj też zauważyłam, że mojemu małemu robią sie przebrawienia na jedynkach - strasznie się tym martiwę Napisz jak po wizycie i co dentysta zalecił... ![]() A jeszcze jedno pytanie do mamuś, których dzieci mają paputki (te skórzane) jaki rozmiar macie - ja dzisiaj zamówiłam 18-24 m-ce i teraz się zastanawiam czy nie będą za duże. Mój mały wyrósł z porzednich - których wkładka miała ok 14 cm. Czy długość wkładki 14,8 cm to są prawidłowe wymiary, czy rozmiar jest trochę zawyżony? http://allegro.pl/18-24m-r-22-23-zdr...930671764.html |
|
|
|
#1559 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka my mamy liczniki w britishgas. Co ok 3 m-ce podaje stan licznikow. Co macie na gaz? U nas ogrzewanie (woda i kaloryfery)
|
|
|
|
#1560 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiadomość! ale to opóźnienie ![]() Cytat:
![]() niestety nie pomogę żadnymi ćwiczeniami ![]() oby szybko przeszło! Cytat:
1. kciuki za wizytę! 2. o rany co za pech nad Wami wisi :/ Cytat:
oby jeżeli operacja okaże się nieunikniona przebiegła bez problemów! kciuki zaciskam! Cytat:
a filmik boski! ależ ona ma energii! ![]() Cytat:
daj znać jak będziecie coś wiedzieć! heja! u nas ok, ale żeby nie było za dobrze to jak Ala spała w miarę to Hania się budziła :/ i jeszcze jak się rano razem obudziłyśmy w łóżku to ona z pretensjami do mnie, że przecież miała spać sama o tak jak najbardziej tylko w takim razie po co mnie w nocy 2 razy wołała
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

zapraszam

Serio się zdarzają?
Normalnie już tam płakałam z tego bólu, zresztą dalej mi łzy lecą. Dała mi tylko antybiotyk, oby cokolwiek pomógł. Jutro podjadę do gina, mój nie przyjmuje ale mam nadzieję że inny mi da zaświadczenie. Dalej nic nie przechodzi, apap troszkę łagodzi. Na czwartek mnie zapisała na rano, ale jeśli jutro zdobędę papierek to pojadę jeszcze raz.

. Mam nadzieję że jutro ten gin Ci wystawi stosowny papier.

Ale Tymuś świetnie się bawił, więc nie było źle. I chyba przełamał swój strach przed tym miejscem, którego nabawił sie na pierwszej wizycie tutaj. Dziś już było ok, nawet uśmiechał się do lekarza i pokazywał mu jak zwierzątka robią 

obyś przetrwała jakoś noc

Ekg wyszło bardzo ładne, więc lekarz wykluczył.

Zakończone: 2