Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 10:13   #4261
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
A od rana dosłownie wszystkiego co się dało ale przy obiedzie przesadziła bo mój TŻ poczuł się ojcem dla Mariki i też stara się ją wychowywać a jako iż ta kobieta ma chorą zasadę, że je się w kuchni (u mnie całe życie w salonie) to mój próbuje młodą nauczyć by jadła w kuchni i za nią gonił a ta się na niego wydarła niech siada i je bo Ona ma matkę niech matka za nią lata. Piotrek na szczęście w momencie po niej pojechał i nastała cisza...ja się oficjalnie boje tej kobiety. Ona się wkurza, że on jest w domu i pieniędzy nie zarabia jej tylko o kase chodzi...chora kobieta..
Ciężko będzie ci się z nią mieszkało Dobrze, że twój TŻ sobie nie daje i fajnie, że chce być ojcem dla małej. Ty też powinnaś zacząć reagować, bo wejdzie ci na głowę.... Wiem, że to trudne, zwłaszcza, że u niej mieszkasz, ale dla własnego spokoju musisz walczyć.

A ja za to tyję jak szalona i obawiam się najgorszego Moja mama w ciąży z bliźniętami przytyła tylko 12kg i ja też bym tyle chciała... A tu już +4.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:14   #4262
sarna405
Zadomowienie

Ja właśnie muszę wybrać się do Apteki, na razie smaruje się oliwką po Kąpieli
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:14   #4263
ona8686
Zakorzenienie

Witam
Juz dawno tak długo mi sie nie spało

fiazo, lilith795, d0tkaaa, Neni1984 dziewczyny gratuluje udanych wizyt

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Damy rade trochę wam zazdroszcze co wizyta to USG ale słyszalam ze to też nie zdrowe dla dzidzi. Kiedyś mielismy 1 gin. stara masakra nawet USG pożądnego nie bylo j jakoś ciąże donosiłam urodziłam fakt faktem do końca nie wiedziałam co będzie
U mnie tez co wizyta USG nie ma, a to dlatego, ze lekarz nie ma go w gabinecie, choc chodze prywatnie ale w mojej miescinie u zadnego ginekologa USG nie ma, nawet w przychodni jest tylko w jednej "klinice", gdzie rowniez pracuja ginekolodzy, ale oczywiscie na USG trzeba zapisac sie osobno. Takze kasa idzie podwójnie. Dlatego nie zamierzam robic USG na każda wizyte, a tylko wtedy kiedy to bedzie potrzebne A niedługo dzidziusia bede ogladac na żywo, także wytrzymam no i moge popatrzec na Wasze

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj impreza Super, że wszystko dobrze. A jakie grzeczne to dziecko

I dobra wiadomość z przedszkola Na zastępstwo ściągnęła tą dziewczynę z macierzyńskiego, która miała wrócić od lutego, więc raczej będą mnie potrzebować jeszcze
I niepotrzebnie było sie martwić

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Lekarz kazał mi odstawić Duphaston w związku z moimi bólami głowy i teraz nie wiem jak lepiej. Do tej pory brałam 2xdziennie. I tak:
1. Brać dalej 2xdziennie, tj. wyjdzie mi tydzień takiego brania, a potem koniec
2. Brać tylko jedną dziennie przez dwa tygodnie
Bardziej bezpieczne wydaje mi się przejście na 1 tabletkę dziennie - to będzie łagodniejsze.

A tak jeszcze w temacie - kupiłam dziś Femibion Natal w promocji za 2,99 zł Normalnie kosztuje ok 38 zł, ale termin ważności jest do końca stycznia. Na początku się wahałam, no bo przecież nie zjem ich do końca stycznia. Ale Pani w aptece pwoiedziała, że śmiało mogę brać, bo to nie jest tak, że z datą 31 stycznia nie można ich jeść, a producent zawsze daje takie niepisane dodatkowe 3 miesiące ważności.
To ja chyba musze zmienic apteke, bo ja za swoje opakowanie zapłaciłam ponad 60 zł

U mnie już +6 kg, ale kochany mąż mówi, ze wcale tego nie widać ja za to widze, że mi poszło w boczki

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-01-16 o 10:23
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:15   #4264
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
dziewczyny smarujecie się czymś już?

Wychodzą mi rozstępy na piersiach i zastanawiam się jakiego kremu używać
używam Mustelli z serii 9 miesięcy : krem do biustu + podwójnie dzialający krem przeciw rozstępom. Smaruję zazwyczaj tylko rano i skóra jest miękka i nawilżona. Choć opinie o tej Mustelli są podzielone, jedni chwalą, drudzy piszą, że nic nie pomogło bo rozstępy się pojawiły. Myślę, że dużo też zależy od predyspozycji genetycznych.

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:17   #4265
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny smarujecie się czymś już?

Wychodzą mi rozstępy na piersiach i zastanawiam się jakiego kremu używać
Ej właśnie ja też się zastanawiam, co prawda jeszcze nic nie mam, ale już tak profilktycznie bym zaczęła.. No i zapisuję się na zajęcia fitness dla kobiet w ciąży, bo są spacerkiem takim mega wolnym całe 3 minuty ode mnie, więc chyba już nie znajdę wymówki, żeby nie chodzić

Futrzaki macie piękne, ja co prawda kocham koty, ale odkąd mieszkam z Tżtem zdecydowaliśmy się na.. 50 kg psa I ten pies póki co ryje nam się do łóżka i uważa, że jest pełnoprawnym obywatelem z prawem do poduszki. za pare msc będzie musiał wrócić do swojego kojca, bo nie wyobrażam sobie tego inaczej
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:34   #4266
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A powiedzcie ile jecie...w domu wiem inaczej się je ja codziennie do pracy biorę 4 bułki, dziś mam pomarańcza dodatkowo, wczoraj bułkę słodką ale mam koło siebie dużooo słodyczy to jeszcze zawsze po południu podjem. Ponieważ do domu idę o 16 o 15 już jestem głodna. W domku zjem obiad zależy co jest wczoraj 2 mielone ziemniaczki surówki, no i później jabłuszko. Dzień wcześniej 1,5 kawałka ryby frytki i suróweczka i zawsz po w miedzy czasie tez coś zjem...
Ja do pracy biorę 3 kanapki/bułki i serek wiejski/jogurt. Rano przed wyjściem przynajmniej kromkę zjadam, w po pracy jak tylko wracam ok 14.30 to znowu głodna jestem i wsuwam znowu jakieś kanapki albo obiad jeśli coś w ogóle jest Wczoraj i przedwczoraj np. były polędwiczki z kurczaka z ziemniaczkami i surówką. A wczoraj budyń na kolację i wystarczyło. Ale i tak uważam, że jem stanowczo za dużo chleba, zwłaszcza biały mi wchodzi.

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:34   #4267
sarna405
Zadomowienie

Coś mnie dzisiaj boli kręgosłup chyba od tego siedzenia na D...w pracy
pragnie."
Stary 2013-01-16, 10:37   #4268
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ostatnio coś też pobolewa, ale tak na lewo od kości ogonowej i ciut wyżej..jak się schylam to taki bolący promień się rozchodzi z tego miejsca.. Może też już mi się za bardzo tyłek na krześle odciska

Stary 2013-01-16, 10:38   #4269
sarna405
Zadomowienie

Mi też tylko biały chlebek nie lubię razowego z ziarnami żadnego takiego budyń jadłam w niedzielę wiśniowy może i dziś zjem ale karmelowy czy toffi jakiś taki mam
pragnie."
Stary 2013-01-16, 10:39   #4270
katarzynkajg
Zadomowienie

Ja jak na razie smaruję się zwykłą oliwką bambino i ładnie nawilża mi brzuszek a do piersi używam kremu na rozstępy perfekta, ja mam tendencje do rozstępów i mam ich całkiem sporo na piersiach i udach więc myślę że i na brzuchu tez się pewnie pojawią niestety

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:43   #4271
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
mam to samo z nic nie robienia tylko siedzenia, a wogóle to cisną mnie spodnie i mam guzik na gumkę do włosów dzisiaj. Po pracy chyba pojadę bo leginsy do H&M, bo spodnie ciążowe mi spadają, a w normalne się nie mieszczę :/

Stary 2013-01-16, 10:58   #4272
fiazo
Zakorzenienie

Witam się z domu, wstałam po 9, mmm jak miło się spało.
Teraz muszę być cicho jak myszka bo mąż śpi po nocce.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
A do babć dotrze jeszcze i nie wierzę, że się nie cieszą. U nas sytuacja jest inna, bo u obydwojga to pierwszy wnuk, więc jest szał
U mojej teściowej to właśnie będzie pierwszy, tak to nam na każdym kroku gadała, żeby robić, a teraz jakoś bez entuzjazmu. Zobaczę jak będzie się zachowywać przy następnym spotkaniu bo może teraz szok przeżyła hehehhe

Cytat:
Witam sie z rana

U mnie wczoraj mdłości... cały dzień przeleżałam, bo jakoś dziwnie brzucho bolało.
Dzis jest już dobrze, dziewczyny czy wy też tak macie że rano tylk oczy otworzycie a już jesteście głodne, aż brzuch boli z głodu, mam tak od tygodnia... wieczorem tak samo po 22 potrafie robić sobie kanapki bo inaczej nie zasne...[COLOR="Silver"]
ja budzę się właśnie przez głód i przed snem muszę coś zjeść (jem banana lub płatki z mlekiem)

Cytat:
A powiedzcie ile jecie...w domu wiem inaczej się je ja codziennie do pracy biorę 4 bułki, dziś mam pomarańcza dodatkowo, wczoraj bułkę słodką ale mam koło siebie dużooo słodyczy to jeszcze zawsze po południu podjem. Ponieważ do domu idę o 16 o 15 już jestem głodna. W domku zjem obiad zależy co jest wczoraj 2 mielone ziemniaczki surówki, no i później jabłuszko. Dzień wcześniej 1,5 kawałka ryby frytki i suróweczka i zawsz po w miedzy czasie tez coś zjem...
ja ostatnio do pracy brałam 2 kanapki, jabłko, banana i było mi mało. Rano 2 kanapki na śniadanie, po pracy obiad i jeszcze coś przed snem.

Wczoraj miałam zachciankę i zajadałam się żelkami w cerfurze po 9zł za kg, nie mogłam ich nie wziąć ;]

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:00   #4273
sarna405
Zadomowienie

Pojawiła się wstrętna ZGAGA, chyba po tych śledziach
pragnie."
Stary 2013-01-16, 11:01   #4274
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też tylko biały chlebek nie lubię razowego z ziarnami żadnego takiego budyń jadłam w niedzielę wiśniowy może i dziś zjem ale karmelowy czy toffi jakiś taki mam
Ja z kolei zapycham się białym, uwielbiając razowy. Jestem niestety wyjątkiem u mnie w domu. Mąż go nie znosi. Rodzice nie przepadają. Korzystamy w tej chwili z jednej kuchni, jemy to samo, więc kupujemy chleb, który lubi większość. Kiedy już się wyremontujemy, to zmuszę męża do razowego chociaż od czasu do czasu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:09   #4275
dzoan
Zakorzenienie

Oj coś mnie brzusio poważnie rozbolał..myślałam, że jakiegoś rozwolnienia dostanę.. tylko tego by było mi trzeba w pracy poszłam do kibelka i trochę mi lepiej..mam nadzieję, że dotrwam do 14

Stary 2013-01-16, 11:12   #4276
Niunia20
Rozeznanie

dzisiaj zaczynamy 15 tydz
Stary 2013-01-16, 11:31   #4277
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Bardziej bezpieczne wydaje mi się przejście na 1 tabletkę dziennie - to będzie łagodniejsze.

A tak jeszcze w temacie - kupiłam dziś Femibion Natal w promocji za 2,99 zł Normalnie kosztuje ok 38 zł
Też mi się wydaje, że ta opcja z jedną tabletką wydaje się bezpieczniejsza
za udane zakupy witaminowe

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Wszystkie wyniki ok, mam grupę A RH+, o wit ciążowych nic nie mówił.
Dzidzia ma rączki i nóżki oraz 3,56 długości. Słyszałam serduszko, a nawet widziałam na usg jak się rusza. U mego gina mam cały czas monitor dla siebie i widzę co on robi, a on ma swój.
Na następnej wizycie czyli 11lutego będzie badanie NT, ostatni dzwonek jak to gin powiedział, bo on teraz na urlop idzie i właśnie wraca 11go.
moja waga w tej chwili stoi 64,2 przy 169 wzrostu. Ciśnienie miałam 120/70.
W pracy spotkania z szefem doczekałam się dopiero po 15, od razu wyjaśniłam, że jestem w ciąży i plany się zmieniają. Jego reakcja "z kim?"-oczywiście w żarcie.
Nie skakał z radości, ale z tego co mówił to chyba będzie dobrze. Jak będę się źle czuć to nawet w domu będę mogła zostać i pracować. Zostanę na swoim stanowisku tylko trochę innej pracy stacjonarnej mi dojdzie, żeby nie jeździć w trasy.
Teraz chciał, żebym na zwolnieniu pracowała-nie zgodziłam się, powiedziałam , że muszę wrócić do zdrowia i odzyskać energię.
Śliczna Kruszynka
za wizytę i nie najgorszą reakcję szefa
Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Jejku ile ślicznych zdjęć powstawianych, uśmiechałam się przez ostatnią godzinę do monitora - śliczne dzieciaczki !!! Gratulacje dziewczyny udanych wizyt, bardzo pozytywnie mnie nastrajają same dobre wieści

A ile kochanych futrzaków, najbardziej chyba rozczuliła mnie ta przytulająca się świnka - takie słodziactwo Super też Wasze kotki, szczególnie mi się spodobał ten burasek na pleckach w śmiesznej pozie. Uwielbiam koty Ja dostałam od TŻ na gwiazdkę słodkiego małego białego króliczka i jest z nami od 5 lat. Też jest kochana chociaż ostatnio ma fazę na gryzienie kocy i firanek, próbuje zdobyć koc i zawlec go do swojej klatki

My dziś oficjalnie rozpoczynamy 17sty tydzień, już się nie mogę doczekać tych leciutkich kopniaczków.
To już całkiem niedługo
Cytat:
A my zaczynamy dziś 12 tydzień
To niedługo rozwiązanie?

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Hej lalseczki. Zagladam do was i jestem na biezaco caly czas. U mnie wczoraj zaczal sie 10tydzien
Za słuszny wiek...
Niedługo zaczniecie II trymestr i mdłości się uspokoją

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Futrzaki macie piękne, ja co prawda kocham koty, ale odkąd mieszkam z Tżtem zdecydowaliśmy się na.. 50 kg psa I ten pies póki co ryje nam się do łóżka i uważa, że jest pełnoprawnym obywatelem z prawem do poduszki. za pare msc będzie musiał wrócić do swojego kojca, bo nie wyobrażam sobie tego inaczej
Ja naszego już oduczam, ale jak mnie za długo nie ma to Tż ją woła do łóżka
Cytat:
Na to jest tylko jedna rada- idź do domu poleżeć
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio coś też pobolewa, ale tak na lewo od kości ogonowej i ciut wyżej..jak się schylam to taki bolący promień się rozchodzi z tego miejsca.. Może też już mi się za bardzo tyłek na krześle odciska
To może być rwa kulszowa
Ja tez mam takie bóle
Cytat:
mam to samo z nic nie robienia tylko siedzenia, a wogóle to cisną mnie spodnie i mam guzik na gumkę do włosów dzisiaj. Po pracy chyba pojadę bo leginsy do H&M, bo spodnie ciążowe mi spadają, a w normalne się nie mieszczę :/
Albo poszukaj takich spodni z gumka w panelu lub wiązane
Mi tez na bawełnianym panelu lecą z tyłka, ale ostatnio kupiłam sobie rurki ciążowe i one na górze w panelu mają wszytą gumkę i na teraz są idealne, ale myślę, że jak brzuchol urośnie to może się nie zmieścić
Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
Coraz bliżej do końca

Gdzie jest Perse?
Perse już Cię wyszpiegowałam a teraz jak na spowiedzi zaraz po wizycie proszę nam wszystko opisać! Bo my tu też się martwimy!!!

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-01-16 o 11:41
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:34   #4278
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość

aa bym zapomniała , kciuki za dzisiejsze wizyty

Synek
Stary 2013-01-16, 11:43   #4279
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Albo poszukaj takich spodni z gumka w panelu lub wiązane
Mi tez na bawełnianym panelu lecą z tyłka, ale ostatnio kupiłam sobie rurki ciążowe i one na górze w panelu mają wszytą gumkę i na teraz są idealne, ale myślę, że jak brzuchol urośnie to może się nie zmieścić
Dziękuję za radę, zatem będę szukać z gumką lub sznurkiem Przymierzę wszystko co się da i zobaczymy czy coś się uda wybrać.

Stary 2013-01-16, 11:50   #4280
Myszolka91
Raczkowanie

Dziewczyny a w ktorym tygodniu u was rozpoznano plec? Ja nie moge sie doczekac. Czuje ze bedzie chlopak i mowie do brzuszka Dawid
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:00   #4281
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a w ktorym tygodniu u was rozpoznano plec? Ja nie moge sie doczekac. Czuje ze bedzie chlopak i mowie do brzuszka Dawid
U mnie 13tc 5d wg OM

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Wogóle to patrzę teraz na moje dziecię na babystrology i jakieś wychudziałe się zrobiło biedactwo, czas zjeść bananka to może się troche chudzina podtłuczy.

Stary 2013-01-16, 12:11   #4282
Margosia__
Zakorzenienie

Proszę nam tu Dziecia nie głodzić!!!!
Na moje oko to należą mu się przynajmniej ze 2 bananki

Mały
Stary 2013-01-16, 12:15   #4283
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Proszę nam tu Dziecia nie głodzić!!!!
Na moje oko to należą mu się przynajmniej ze 2 bananki
Nakarmiłam banankiem i jeszcze jogurt z owocami leśnymi na deser dostał to może trochę mu się polepszy i pobudzi go to do kopania.

Stary 2013-01-16, 12:20   #4284
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nakarmiłam banankiem i jeszcze jogurt z owocami leśnymi na deser dostał to może trochę mu się polepszy i pobudzi go to do kopania.
Moje jakieś nieaktywne dzisiaj
Chyba się obraziło, że od niewdzięczników i niewychowanych chamów je zwyzywałam Że starszych a do tego własnej matki się nie kopie

Mały
Stary 2013-01-16, 12:23   #4285
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie i ide Was nadrabiac

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:24   #4286
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Witam sie i ide Was nadrabiac
Zamiast nadrabiać to pisz co u Ciebie- bo nie mam co czytać
Tu wszyscy piszą jak mnie nie ma, a jak jestem to cisza

Mały
Stary 2013-01-16, 12:29   #4287
fiazo
Zakorzenienie

właśnie przyszła sukienka na wesele, jest jakby szyta na mnie, tylko obawiam się czy za 2 tyg nie będzie za ciasna

Synek
Stary 2013-01-16, 12:30   #4288
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
właśnie przyszła sukienka na wesele, jest jakby szyta na mnie, tylko obawiam się czy za 2 tyg nie będzie za ciasna
Bardzo ładnie prosimy o zdjęcia
Też chcemy podziwiać

Mały
Stary 2013-01-16, 12:31   #4289
shestiger
Rozeznanie

Zwołała mnie i Piotrka na "rozmowę" co oczywiście wyglądało jak jej wylanie żalów, że to tamto i nawet że moje dziecko jest opóźnione jak na swój wiek bo tyle nie mówi a w niedziele będzie mieć 3 latka to co ona ma kurde aż gadać...przechlapane to że to była przedszkolanka i nauczycielka w podstawówce więc Ona wie lepiej i zamiast siąść z małą i pokazać co potrafi ma pretensje że ja tego ciągle nie robię..ehh
Na szczęście mój były na dniach dostanie kasę z pracy i powiedział że połowę mi przeleje (tyle dobrze) więc część dam jej, co powinno wyłagodzić atmosferę, część odłożę na małą a co najmniej 100zł odłożę już na bok do remontu (grosz do grosza). Na górze wystarczy tylko przerobić łazienke bo są 3 a zrobimy 1 dużą (marzy mi się wanna :p) i pomalować na kolory pokoje bo obecnie są białe..no i umeblować co będzie chyba największym kosztem tak jak zrobienie całej kuchni..meble , kuchenka, lodówka to chyba będzie najdroższe. Ale tylko to trzyma mnie przy nadzieji na spokojną przyszłość, oby się udało to skończyć do porodu ^^
Trzymcie kciuki
Śliczne foty maluchów dziewczyny i zwierzaczki też ładne.
aaa i mój standard : w górach śniegu pełno i cały czas pada, teraz chyba śnieg z deszczem ^^
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:33   #4290
Ewusia709
Zadomowienie

Ja przeglądam księgi imion bo dzisiaj własnie jakos tak malo aktywnie na tym forum i wyczytałam:

Znaczenie imion: TYMOTEUSZ
Tymoteusz- pochodzenie greckie, od słów thymos i theos oznaczających "ten, który czci Boga"
Charakterystyka:
- wesoły i towarzyski
- bywa egocentryczny
- za młodu najczęściej jest urwisem, z wiekiem poważnieje

Najlepsze jest ostatnie zdanie o urwisie, z jednej strony urwis fajny, ale z drugiej nie wiem czy ogarnę tego małego urwisa

Dobre imię FABIAN: Fabod słowa faba (bób) i pierwotnie oznaczała osobę zajmującą się uprawą bobu.

Edytowane przez Ewusia709
Czas edycji: 2013-01-16 o 12:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości