![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXI) - część VI
Cytat:
![]() mówiłam ostatnio tż że jak będziemy mieć drugie dziecko to czuję że to będzie dziewczyna ![]() ![]() ja daję tylko D. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||
Zadomowienie
|
No usnął... Mam nadzieję, że pośpi dłużej niż pół godziny
![]() ![]() Dawaliśmy Cebion Multi, ale ostatnio jak nam troszkę przychorował (kaszel miał) i kazała oprócz leków dawać wit. C -mamy Juvit C a do tego Sanosvit Calcium (to już od jakiegoś czasu, bo musiałam wyeliminować mleko ze swojej diety) to przestałam podawać jeszcze Cebion - za dużo by tego było ![]() ![]() Z tego co się orientuję gluten najlepiej wprowadzić przed końcem 6 m-ca - takie są chyba zalecenia... Ja dałam przed i dodałam do jarzyn tak jak radzi Twój lekarz ![]() Brawo za szczepienie, wagę i wymiary ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W każdym bądź razie oby lekarz coś poradził i zmiany na buźce szybko ustąpiły ![]() Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-01-16 o 10:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zadomowienie
|
kupiłam z powrotem mleczko Nivea i mała dzisiaj ma prawie już piękną skórę ...a ten co wysuszał użyję sama albo wydam komuś masakra ,a niby ten sam skład
![]() Cytat:
![]() Nela biedny Emilek pewnie go to boli i swędzi, daj koniecznie znać co powiedzieli lekarze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zadomowienie
|
to co Nadia lubi najbardziej
![]() Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2013-01-16 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
sos robie tak:
smietanka do sosów ta 18 % chyba w kartoniku łaciata serek topiony, szpinak, przyprawy. ![]() Najpierw daje szpinak by sie rozmroził, potem zalewam smietanka i rozpuszczam w tym serek topiony a czasem 2(wole 2) i doprawiam. Mieszam z makaronem. Za taki makaron w restauracji jakis czas temu zapłaciłam 16 zł za porcje. A teraz robie w domu sama bo takie pyszne ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Fabi śpi po porcji 100 ml kaszki ![]() Byłam na zakupach. Kupiłam sobie buty na wiosnę (adidasy) i dla Fabisia t-shirt i 2 pary spodenek po domu. Do tego idę sobie a tu słyszę, że ktoś mnie woła po imieniu. Odwracam się a tu... Listonosz ![]() ![]() ![]() Mandi u mnie tz ma wiecznie długi zarost i Fabi nic sobie z tego nie robi. Za to boi się jak się jest ubranym na czarno... Aga to body jest rewelacyjne ![]() Dep widziałam dziś spodenki na Zosię - brązowe, piękne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
No dokładnie to są takie, żeby zacząć z tym glutenem nie wcześniej niż w 5. i nie póżniej niż w 6. m-cu życia, więc po skończeniu 4 a przed tym jak będzie mieć pół roczku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Kathrina to bardziej makaron z tuńczykiem
![]() Makaron penne Puszka tuńczyka w oleju 2 duże cebule Brokul Duża śmietana Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na szklisto. Doprawiamy (ja to robię vegetą). Dodajemy odsączonego tuńczyka i smażymy minutę. Zalewamy śmietaną, podduszamy. Doprawiamy. Sos dodajemy do makaronu. Dorzucamy ugotowanego brokula. Można dodać też natke pietruszki |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
No i to dobry pomysł, miałam właśnie pisać, że można też z mlekiem dać i po kłopocie
![]() My zaczęliśmy od warzyw (marchewka, ziemniak, zupka jarzynowa - ich połączenie na początek), z owoców to na razie jabłko ![]() ![]() Na razie to wielkiego jedzenia z tego nie ma, próbuje ![]() ![]() ![]() ![]() A z tym odciąganiem, a raczej brakiem takiej konieczności to zazdroszczę, bo czasami to jednak mordęga... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na starym mieszkaniu listonosz też tak do mnie, zawsze mówił "cześć" ![]() ![]() ![]() ![]() ależ mama z dzieckiem przykuwa męską uwagę ![]() ![]()
![]() |
#1093 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zobaczymy jeszcze co Karola na to powie ![]() Cytat:
przy kp można wprowadzać gluten i po 6 miesiącu, jest tylko jeden warunek - przez cały okres ekspozycji na gluten nie wolno kończyć karmienia piersią. Więc jeśli ktoś planuje po 6 miesiącu wprowadzić mm, to wtedy ekspozycję na gluten należy zacząć po 5 miesiącu, inaczej trzeba czekać do chyba 10 miesiąca
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Marysia kończy dziś pół roku, a ja stawiam ciacho
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
#1097 |
Zakorzenienie
|
#1098 | ||||
Zakorzenienie
|
Pospałam dwie godziny i mogę powizażować
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Super wieści ![]() Co do glutenu podaję od tygodnia. Mała jest tylko na piersi, a nie wiem kiedy rozszerzymy dietę bo szykujemy się do BLW. Natomiast jeśli chodzi o witaminy to tylko D3. W okresie przeziębienia dodatkowo dostawała wit.c i to wszystko Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pięknie zdjęcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Marysi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam, jesteśmy po wizycie u neurologa. A więc tak- niechęć do brzucha może wynikać po pierwsze z nadal nie wyrównanego wzmożonego napięcia, które sprawia, że małemu nie jest wygodnie i się buntuje, po drugie ze zmian skórnych, które powodują dodatkowe rozdrażnienie, niepokój i dyskomfort. Mam kłaść ale nie na siłę. Brak chwytania to też wina wzmożonego napięcia. Rehabilitacja może potrwać jeszcze kilka miesięcy
![]() Cytat:
![]() Ja się odchudzam tylko mało jedząc, z ćwiczeniami nie mam jak chodzić, na 22 nigdzie w pobliżu nic nie ma, a dopiero o tej porze mogłabym się wyrwać ![]() ![]() Cytat:
kciuki za Zosieńkę i za Was ![]() My też mamy AZS, zmiany dodatkowo zaostrzone alergią. Nasza pediatra zaleca smarowanie maścią cholesterolową robioną w aptece, kremem Mediderm, często, kilka razy dziennie. Powiedziała żebyśmy też wypróbowali Lipikar i emolium balsam. Zmiany są raz w fazie zaostrzenia raz remisji, ale nie znikło całkowicie. Zawsze buzia lepiej wygląda po spacerze, blednie to wszystko- u Was też tak? U nas są zmiany na policzkach płatkach uszu i główce. Cytat:
Gratki z okazji utraty wagi ![]() Cytat:
![]() Mały lubi jego zarost, dotyka, ciągnie cieszy się przy tym. Ale jak dziecko nie zna od urodzenia brodacza może sie bać ![]() ![]() ![]() ![]() My podajemy Cebion i wit D3, innych witamin na razie nie dajemy bo w mm już są zawarte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Mandi odnosnie brody i wąsy to tak b. Reaguje zle na zarost
![]() Jestem taka glodna a nie moge na razie nic zjesc! |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Najlepszego
![]() Hehe no właśnie, ciekawe co eksperci z MAM powiedzieli by na to ![]() Cytat:
Tak na marginesie to szybko się nacieszył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Ale miałam super noc. Mały zasnął ok. 19.30. Pierwsza pobudka o 3.50 i trwała do 4.05. I pospaliśmy w efekcie do 8.30 ![]() ![]() ![]() A teraz śpi. Pogoda na niego tak działa, że ciągle śpiący jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedny maluch ![]() ![]() ![]() Ale się uśmiałam z tego ![]() Cytat:
Nie chcę się wymądrzać w kwestii fotelików bo żaden ze mnie specjalista i znawca ale: - przy długich trasach o jakich piszesz przyda się żeby fotelik wychylał się jak najbardziej tak żeby dziecko miało wygodną pozycję do spania - jak będzie za mało wychylony to będzie główka lecieć, - zwróć uwagę na wykonanie podstawy fotelika - wiele dobrych fotelików jest od spodu z takiego tandetnego plastiku (jak dla mnie to nie jest wytrzymały materiał), - jeśli masz iso fix w aucie to rozważ fotelik montowany za jego pomocą, - to co pisała Agunia - koniecznie przymierz fotelik do auta, zwłaszcza jak masz profilowaną kanapę - u mnie jest profilowana i do tego sportowa i ciężko było wybrać coś co będziemy w stanie dobrze zamontować, - dobrze żeby fotelik można było zamontować tyłem do kierunku jazdy. Niby jak dziecko siedzi stabilnie to nie jest to konieczne ale to jest najbezpieczniejsza pozycja więc warto mieć taką opcję, - jak dla mnie foteliki z tą taką przytrzymywaczką jak w Cybex pallass nie są dobrym rozwiązaniem. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale nikt mi nie powie, że latem dziecku nie będzie w tym gorąco (nawet mając klimatyzację w aucie). Poza tym ja sobie nie wyobrażam żebym była tak przytrzymywana w fotelu zamiast pasów bezpieczeństwa więc nie chcę tego dla mojego dziecka. Oczywiście mogę się mylić w tej kwestii i jest to tylko i wyłącznie moja opinia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja daję tylko wit. D3 ![]() wszystkiego dobrego dla Jubilatki ![]() U mnie to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaszkę podaję osobno (ew. z taką ilością owoców, żeby zechciała to zjeść), bo obiadku może nie dojeść, a chcę, żeby glutenu zjadała ściśle określoną ilość. Witamy w gronie półroczniaków! ![]() Cytat:
Karolina - niezbyt pocieszające jest to, że rehabilitacja ma trwać tak długo, ale najważniejsze, że to nie trwałe zaburzenie. ![]() Nela - jeśli Emolium nie pomoże, to nie broniłabym się nawet przed krótkotrwałą terapią maścią ze sterydami. Niektórzy (nawet dorośli) reagują tak na alergeny w diecie, więc może wystarczy coś wyeliminować. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-01-16 o 13:19 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | ||||||
Zadomowienie
|
Hello
![]() Zosia wróciła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tyle, że u nas tak to wygląda codziennie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pocieszam się, że jak zacznie wyraźnie mówić "mama", to już to będzie świadome, a na razie te wszystkie "tata" i "baba" to tylko zlepki sylab ![]() ![]() Cytat:
A może przestraszyła się czegoś przedostatnio, gdy akurat dziadek był obok? i teraz tak jej się kojarzy? Zosia np. któregoś razu potwornie rozdarła się na widok choinki u teściów - choinki, która wcześniej wzbudzała tylko zainteresowanie. Okazało się, że dzień wcześniej złapała za bombkę i leciutko (musiało być leciutko, bo nawet ślad nie został, tylko się skrzywiła) ukłuła się igłą w palec. Myśleliśmy, że to nic takiego, a tu tak jej się zakodowało, że choinka kłuje, że następnym razem rozwrzeszczała się już 2 metry od niej. Może więc przy dziadku coś tam ją wystraszyło, a teraz dziadek się skojarzył? ![]() pamiętasz, co masz zrobić? ![]() Cytat:
Cóż to jest "kwadratowy przekrój nasady tarczki" ![]() Cytat:
![]() Ostatnio ciągle spotykam się z sytuacją, gdy chłop chce kolejnego dziecka, a matce jedno aż nadto wystarczy ![]() cudowne! ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak Carters, to wierzę, że piękne - oni mają sporo świetnych ubranek. Jak moja przyjaciółka rodziła syna - ja akurat spędzałam całe lato w USA. W prezencie postanowiłam jej przywieźć całą torbę ubranek. Pamiętam, z jakim zapamiętaniem co najmniej raz w tygodniu buszowałam po sklepach - a moim ulubionym miejscem były właśnie działy z ciuszkami tej firmy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy to blednie po spacerze bo ostatnio rzadziej wychodzimy. dobra, zbieram się, dzieć się chyba budzi ![]() 3majcie kciuki by nie ryczał od progu i by to nie było nic poważnego ![]()
![]() |
#1110 |
Rozeznanie
|
Hej!
Spóźnione ![]() ![]() Ostatnio was tylko podczytuje- mało mam czasu- Antek jest bardzo absorbujący. no i rozszerzanie diety to mały koszmarek na razie- mało co mu smakuje i chce wszystko sam jeść. Zabiera mi łyżeczkę i wkłada sobie do buzi- wczoraj i dziś tylko dzieki temu coś z obiadku zjadł. Widzę BLW na horyzoncie. ![]() A Jeszcze ostatnio wieczorem, jak chciał jeść to mlaska, mlaska i naglę słyszymy z małżem głośne: "AM-AM". ![]() A zgodnie z panującą w sekcie modą zakupiliśmy hule- kulę, ale i tak nie chce leżeć na brzuchu, ogląda ją z plecków. ![]() Potem coś jeszcze napisze, bo dziecię wzywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.