MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 12:18   #1951
monicca1989
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
Super ....ak tak patrzę na Twoje zakupy i innych uczestniczek to dostaję kopniaka do rozpoczęcia zakupów dla siebie ..... czas zacząć wcześniej, żeby nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę
A na kiedy masz termin?
Ja też się wziełam za wyprawkę chce mieć do końca lutego wszystko gotowe
Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
super te rzeczy, tez oglądam te pieluszki własnie i butelke
Bardzo fajne są te flanelowe wziełam tylko 2 ale takie super milutkie.
Do tego 10 tetrowych podwójnie tkanych (chociaż nie wiem czym się różnią od tych zwykłych) i 2 kolorowe tetrowe, myślę że wystarczy
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
jaki ładny ten przewijak
całe 43,50 więc chyba nawet nie taki drogi
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:26   #1952
mariolci
Rozeznanie

dziewczyny tu jest taka fajna stronka, jak któras nie widziałą to można sobie podejrzec i podpatrywac co jest w promocji obecnie

http://www.promobaby.pl/

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:36   #1953
monicca1989
Zakorzenienie

Dziewczyny porównując te dwa kremy który lepszy dla maluszka?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...da-pogode.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...niepogode.html
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:36   #1954
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Jak na razie "na oko" jestem zadowolona ze wszystkiego
A oto moje zamówienie
za zakupy
Cytat:
=
Ja witam się w 34 tyg
super z tym sklepem

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
witam się w równo 34 tyg
od jutra 35 tydzień czyli za tydzień 9 miesiąc

Oglądam lampki do pokoju synka i w sumie nic mi się nie podoba, za to paczcie jakie piękne są dla dziewczynek http://allegro.pl/nowa-lampka-nocna-...947672196.html
Stary 2013-01-16, 12:44   #1955
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
a co masz?
zle chyba tam napisalam chodzilo mi przescieradlo na wozek i lozko. bo wozek (teoretycznie) i lozko mam ;p
ja 26 stycznia bede miala o pielegnacji dziecka. ale i tak mam zamiar myc woda z mydlem i potem wysuszyc i juz.
nie jestem doswiadczona ale absolutnie nie wolno sciagac napletka
kawał chłopa z tymka matko wasze maluchy takie "normalne" wagowo a moj kloc. w 30 tyg mial 1830gram. caly czas jestem w strachu zeby mi nie powiedziala jutro ze 3 kg wazy
tylko jedna mamusia ( przepraszam nie pamietam ktora) tez ma klocuszka

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

kochana to ty bierz sie za zakupy
i tak zamierzam narazie internetowe potem na miescie
How could so much love be inside of you

booziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:44   #1956
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Dziewczyny które robicie pokoik w styl marynarski
znalazłam nie drogo lampki do pokoju w tym stylu

http://allegro.pl/lampka-nocna-morsk...948979775.html

http://allegro.pl/lampka-nocna-z-mis...948979760.html

dla dziewczynek też są śliczne

http://allegro.pl/lampka-nocna-z-mot...948978843.html

http://allegro.pl/lampka-nocna-z-kot...948979803.html

http://allegro.pl/lampka-nocna-z-pta...948979790.html

http://allegro.pl/lampka-nocna-lampe...933464120.html

http://allegro.pl/lampka-nocna-z-mot...948979818.html

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-01-16 o 14:27
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:46   #1957
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
witam się w równo 34 tyg
szok ,że tak to leci...........
Cytat:
Ja witam się w 34 tyg

[QUOTE=trolla2405;38677141 w czasie kiedy mogłam urodzic młodą były święta Wielkanocy, a w dzien terminu porodu pogrzeb Kaczyńskiego na Wawelu. Kraków pozamykany, szpitale też. długo z nią rozmawiałam i poczekała. grzeczne dziecko. może coś w tym jest.

a moje drugie pytanko do tych doświadczonych, jeśli nie poruszałyście tego tematu; pielęgnacja chłopca; wiem ze fiutek ma być w dół bo zasika wszystko, ale przepraszam za wyrażenie; obciąga się teraz czy nie?bo ja słyszałam w przeciągu obydwie wersje i co się właściwie smaruje?

nie pochwaliłam się wczoraj; Tymek 1614gr w 30 tygodniu
[/QUOTE]
- pewnie troszkę był stres ... jakby córa zaczęła się pchać dokładnie w terminie ...
- no nie wiem czy siusiak ma być w dół?nigdy nie zwracałam na to uwagi ...... ja znam wersję - że skórki sięnie ściąga-od położnej i lekarza,a także z plakatu w przychodni. i ja tego nie robiłam ,normalnie wszystko myłam a jeśli chodzi o kremowanie to czy chodzi Ci o krem na odparzenia? bo jeśli tak to kremowałam pośladki lekko rozchylając je ,i delikatmie jąderka ,siusiaczka nie .
- i dla Tymka !!!
Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
i juz po kciuki pomogły mimo nie za dobrych wyników za tydzien do kontroli diagnoza potwierdzona dzidzia z nami bedzie wczesniej dokładny termin na najblizszych wizytach sie dowiem pani prof troche mnie zmartwiła bo powiedziała ze jak wyniki jeszcze sie pogorsza to mam isc do szpitala i jak najszybciej rozwiazc ciaze wiec w kazdym momencie musze byc gotowa do szpitala teraz tylko zrobie obiadek i leniuchowanie pozatym jestem przeziebiona i mam sie wygrzewac pod kołderka wiec prawie nic mnie z łóżka nie ruszy do soboty
o kurczę ... to już poważnie brzmi ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-01-16 o 12:49
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:47   #1958
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam dziś wizytę. Niby wszystko w porządku, lepiej niż 1,5 tyg temu (bo mały już tak nie napiera na szyjkę), ale mam się oszczędzać i łykać regularnie magnez i nospę :/ za 2 tyg mam jechać do szpitala na KTG, i wtedy obejrzymy sobie oddział.
Aha, i jestem już 11 kg do przodu i ciągle mnie ssie. Zjadłabym jakąś dobrą czekoladę, albo coś, i kebaba najlepiej takiego z pawilonów na Nowym Swiecie w Wawie. Niestety muszę zadowolić się koktajlem truskawkowym, ech
Też bym zjadła kebaba, albo tortillę z McDonald...
za wizytę

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
A my po III trymestrowym usg, wszystko super, narządy ekstra, serducho jak najbardziej, mózg na tip top, dr bardzo zachwalał

No i to moje szczęście waży już 1534 g Jestem dumna i szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
A! No i dostaliśmy pozytywną decyzje kredytową. Ach, co za radość, że się zwiążę z bankiem na tyyyyle lat
To gratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Witam w 8 miesiącu

Cytat:
hej dziewczynki wybaczcie nie nadrabiam ---> naskrobałyscie ponad 30 str... od sobotyy nie mam chwili wolnego jestem padnieta....mam na głowie 3psy i dwa koty na nieszczescie tata i babacia w szpitalu do tego korki badania lekarze szkła rodzenia o w łasnie trzymajcie kciuki dzis za lekarza by mnie nie chciał na odziale bo mam kiepskie wyniki pozatym 10 osób juz u nas ze swinska grypa lezy w szpitalu 3 juz zmarły w tym 3 letni chłopczyk wiec nie pcham sie tam bo zakaz odwiedzin itp.. juz nie moge sie doczekac kiedy wroce do domu i sobie chwilke odpoczne trzymajcie sie ciep z dzidziusiowych spraw to lekarze mówia ze najprawdopodobniej dzidzia wyjdzie 1 miesiac przed czasem no i kupiłam mu spiworek o taki http://allegro.pl/spiworek-ikea-od-0...931966338.html i dostałm w preZencie urodzinowym wyprawke potem wam pokaze
Mieszkasz może w Tomaszowie Lub.?

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
witamy się w skończonym 32 tc! Od jutra 33 leci.. ale super..

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki!
Zaraz zabieram sie za nadrabianie waszych postów.
Szybko powiem tylko ze własnie wróciłam od okulistki i mam wskazania do cesarki. Takze pewnie tp mi sie zmieni. we wtorek wizyta u gina to zobaczymy co on powie.

dobra zabieram sie za lekture waszych postów.
A dlaczego konkretnie to wskazanie do cesarki?

Cytat:
witam się w równo 34 tyg

Cytat:

Ja witam się w 34 tyg
to dobrze wyszłaś na ich pomyłce

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
mam pytanko do tych mam co chodzą na szkoły rodzenia co wam mówią o pielęgnacji pępka? jakie są teraz zalecenia? młodej pępek odpadł w inkubatorze więc go ledwo widziałam ze 2 razy.
Właśnie ostatnio o tym położna mówiła - teraz odradza się uzywanie spirytusu, a po spirytusie najlepiej sie goi i ona to poleca. Kupujemy takie zwykły spirytus ze spożywczaka, mieszkamy z wodą w proporcji 1 kieliszek spirytusu, 3 wody, zamykamy w szczelnym pojemniczku i polewamy patyczki higieniczne (nie można ich wkładać do roztworu) i czyścimy końcówkę pępowiny i miejsce, w którym styka się z brzuszkiem. Potem polewamy gazik jałowy i przykładamy na chwilę do brzuszka.

21.04.2013.

Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2013-01-16 o 13:01
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 12:57   #1959
alliw
Zadomowienie

Cytat:
o tak gratiski mile widziane zawsze, uważam ze super na tym wyszłaś, tym bardziej gratiski z tego sklepu, pochwal sie nimi jak już Ci wyśla
to się okaże czy dobrze wyszłam żartuję, najważniejsze żeby przysłali to co zamówiłam, a z dodatkowego drobiazgu też będę zadowolona

Cytat:

Cytat:
a co masz?
zle chyba tam napisalam chodzilo mi przescieradlo na wozek i lozko. bo wozek (teoretycznie) i lozko mam ;p
ubranka, wózek i fotelik
sporo rzeczy teraz pozamawiałam, ale na pewno brakuje mi jeszcze łożeczka (mam mieć od sąsiadów turystyczne, ale jeszcze go nie widziałam i w sumie sama nie wiem czy jednak nie zdecyduje się na tradycyjne). Na pewno musze dokupić jeszcze wanienkę, stelaż do niej, dwa okrycia kapielowe, przewijak (na łóżeczko) i prześcieradła, bo do spania będę miała rożek i śpiworek. A i jeszcze jakiś przybornik na łóżeczko. Największy dylemat mam z tym gdzie będę trzymać rzeczy dla malucha, bo w sypialni już dodatkowej komody nie zmieszczę i chyba kupię po prostu taki organizer do szafy na początek, bo nie mam innego pomysłu a już bym chciała poprać ciuszki niebawem i muszę mieć miejsce żeby je poskładać (na razie leżą w workach)
I wciąż nie mam koszuli do porodu bo do karmienia to z italian fashion zamówię. i mam tylko jeden stanik do karmienia, to pewnie ze dwa jeszcze muszę mieć, ale nie mam pojęcia jak je dobrać, bo niby skąd mam wiedzieć jak duże będą te moje cycki, ech

Cytat:
całe 43,50 więc chyba nawet nie taki drogi
zupełnie nie orientuję się w tych cenach
Stary 2013-01-16, 13:05   #1960
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Też bym zjadła kebaba, albo tortillę z McDonald...
za wizytę

To gratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia

Mieszkasz może w Tomaszowie Lub.?

A dlaczego konkretnie to wskazanie do cesarki?

to dobrze wyszłaś na ich pomyłce

Właśnie ostatnio o tym położna mówiła - teraz odradza się uzywanie spirytusu, a po spirytusie najlepiej sie goi i ona to poleca. Kupujemy takie zwykły spirytus ze spożywczaka, mieszkamy z wodą w proporcji 1 kieliszek spirytusu, 3 wody, zamykamy w szczelnym pojemniczku i polewamy patyczki higieniczne (nie można ich wkładać do roztworu) i czyścimy końcówkę pępowiny i miejsce, w którym styka się z brzuszkiem. Potem polewamy gazik jałowy i przykładamy na chwilę do brzuszka.
nie w kielcach

Stary 2013-01-16, 13:08   #1961
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
własnie mój mały tez jak ma czkawke to czuje ostatnio tak bardzo niskooom ciekawe czy zrobił fikołeczka i jest główką w dół bo lezał ułożony pośladkowo, coś czuje ze się przekrecił bo równiez przeszły mi bóle te co miałam w okolicach pecherza po prawej stronie, które zwiazane były z tym ze mały wlasnie tam naciskał pupcią
ja ostatnio miałam w pipce czkawkę

Cytat:

idę się bawić bo córce się nudzi, trzymam kciuki za wasze zakupy.
za wagę

nie obciąga się napletka

Cytat:
i juz po kciuki pomogły mimo nie za dobrych wyników za tydzien do kontroli diagnoza potwierdzona dzidzia z nami bedzie wczesniej dokładny termin na najblizszych wizytach sie dowiem pani prof troche mnie zmartwiła bo powiedziała ze jak wyniki jeszcze sie pogorsza to mam isc do szpitala i jak najszybciej rozwiazc ciaze wiec w kazdym momencie musze byc gotowa do szpitala teraz tylko zrobie obiadek i leniuchowanie pozatym jestem przeziebiona i mam sie wygrzewac pod kołderka wiec prawie nic mnie z łóżka nie ruszy do soboty
to możesz być pierwszą z nas

Fajne meble marynarskie dla większych dzieciaków znalazła mi koleżanka
http://www.babybest.eu/zestawy14.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zestaw14.jpg (60,3 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-01-16, 13:08   #1962
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Luna, tak, Marco Polo mają znajomi, ale nie widziałam spacerówki bo używają jeszcze gondoli, musiałabym dopytać. Tam gdzie dziś oglądaliśmy wózki mieli jakieś modele Coletto, ale nie przyglądałam się, Marco Polo też tam bywa, a sprzedawca mimo wszystko powiedział, że idealnie na płasko żaden się nie rozkłada więc trochę zgłupiałam. a Ty widziałaś tego Marco Polo? ja już nie czytam na necie o wózkach bo wyjdzie jak z laretem, we wszystkich opisach jest, że rozkłada się na płasko a jednak tak nie jest. Póki co rozkładanie grandera zadowala mnie, bo nie widziałam na żywo wózka, który rozkładałby się bardziej. Odnośnie zamiany gondoli na spacerówkę to pocieszam się myślą, że nas będzie to dotyczyć zanim wpakujemy dzieci w grube ciuchy i kombinezony, więc dłużej będą się w niej mieścić.
Mnie dlatego urzekł Marco Polo bo oglądałam espiro i obok stał MP. Espiro się nie rozkładał więc zwątpiłam i przez przypadek posunęłam ten Marco Polo i był taki lekki no i właśnie spacerówka była rozłożona na płasko.. i jak dla mnie to jest naprawdę płasko. Płaściej nie widziałam ale gdyby nie przypadek to nie zwrociłabym na niego uwagi

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
właśnie koleżanka mi napisaął, że została dziś ciocią Jej siostra od soboty była w szpitalu z powodu zbyt wysokiego ciśnienia (tp miała na 21 stycznia). I wiecie co? Skurcze się zaczęły o 13.30 a Staś przyszedł na świat o 14.35... nieźle, nie? A to pierwsza ciąża tej dziewczyny Też sobie życzę takiego porodu
wow, tez tak chce oprócz tego wysokiego ciśnienia oczywiście

Cytat:
Czesc dziewczynki!
Szybko powiem tylko ze własnie wróciłam od okulistki i mam wskazania do cesarki. Takze pewnie tp mi sie zmieni. we wtorek wizyta u gina to zobaczymy co on powie.

A jaką masz wade? Bo ja mam -1,75 ale to chyba nie jest wskazaniem do CC

Cytat:
Może i nie najlepiej, ale przynajmniej ominie Cie czekanie tylko będziesz wiedziała kiedy dokładnie obyś dotrzymała do 37tc

Cytat:
Nivea moim zdaniem jest bardzo fajny, tłusty ale nie gęsty

Liwka masakra z TŻ, dobrze że nic mu nie jest!
a wózeczek śliczny jak będziesz miała chwile to wstaw zdjęcie ze sobą bo ciekawa jestem jak wygląda przy osobie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:11   #1963
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
ja próbowałam podkładać poduszkę pod biodra ale mało co to dawało, dużą ulga było położenie się na plecach- no ale tak nie można więc też męczę się z tym bólem. chociaż ostatnio w nocy biodra aż tak mnie nie bolą, gorzej jest np pod wieczór z tym spojeniem łonowym, bo tak naparza że najlepiej mi chodzić jak się zegnę wpół. jedyne pocieszenie że jak się nie ruszam to nie czuję
ja też już próbowałam z poduszką, dodatkowym kocem, termoforem i księżycem ale nic nie pomaga ;/
muszę z tym żyć hahhaah

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
lozeczko zwracamy... kolega z pracy meza sprzedaje uzywane lozeczko (wyglada prawie jak Hensvik ), ale bedzie wieksze 140 cm i z mozliwoscia przebudowania takze jestem happy
gdyby lozeczko bylo juz zlozone, to bysmy oczywiscie zostawili

a plyn chodzi do prania?
jeszcze nie wiem... albo Frosch, Persil Sensitive lub marka DM DenkMit Ultra Sensitive..
ale to jezszce mam czas na myslenie (najwazniejsze, ze nie bede stosowac plynow do plukania, gdyz te czesto uczulaja.. a i ubranka chyba tez lepiej by nie pachnialy za bardzo, gdyz to tez moze draznic delikatne zmysly malucha)
(ja uzywam plynow do prania, choc w testach do proszkow sie nie umywaja... podobno ubrania szybciej szarzeja i slabiej usuwaja plamy.. ale jakos sie przyzwyczailam)
to Wam się udało fajnie z tym łóżeczkiem
tak o ten do prania mi chodzi płyn.. myślałam, że już prałaś

Cytat:
a czy ja kiedyś dostanę się do klubu? już tyle z Wami jestem...
a ja, a ja?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:18   #1964
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
witamy się w skończonym 32 tc! Od jutra 33 leci.. ale super..

wiecie co.. na ostatniej wizycie moja gin mi mówiła, że mały leży już główką w dół.. i ok w niedzielę miał czkawkę, czułam baaardzo nisko, a teraz przed chwilą znowu miał czkawkę i czułam u góry nad pępkiem.. czyżby się jeszcze przekręcił?

i powiem ci ze u mnie identycznie jeszcze wczoraj kopał na górze a dziś rano przez 3 minuty podskoki pępka jakby tu miał głowę i czkawke miał

Cytat:
aha i jeszcze pytanie do doświadczonych mamuś: zawsze są potrzebne wkładki laktacyjne? wszystkie ich uzywałyście? bo zastanawiam się czy jest sens teraz kupować...
po porodzie raczej każdej karmiącej mamie leci więc są bardzo przydatne
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:19   #1965
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
albo kup sobie taki cieniutki kombinezon i pod spód śpioszki i kaftanik, albo jak będzie bardzo ciepło to pewnie wystarczą śpiochy i jakaś bluza chociaż trzeba brać pod uwagę że to jednak będzie maleństwo więc w samych śpioszkach może mu być zimno chyba że włożyć w fotelik i przykryć kocykiem wszystko zależy od temperatury
Dziękuję na śnieg się nie nastawiam, to był jakiś jednorazowy incydent

Cytat:
Czesc dziewczynki!

A można wiedzieć z jakiego powodu masz wskazanie do cesarki ? Dużą masz wadę ? Ja planuje wizytę u okulisty, nie wydaje mi się, że będę miała wskazanie, ale czytałam, że iść trzeba jak sie ma wadę wzroku.

Cytat:
powiem Wam, że strasznie się cieszę, że jestem bliżej początku niż końca naszej listy, bo jak bym miała cały marzec i kwiecień czytać relacje porodów i czekać na swój to chyba padłabym ze stresu na zawał
Heh no tak jak ja...
Tak sobie uświadomiłam, bo czytam czasami relacje na Wątku mam Styczniowo - lutowych, że w następnej kolejności jest NASZ WĄTEK!! Aaa! I się zacznie za niedługo

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
W końcu sie dodzwoniłam do tej poradni na Kopernika, Pani byla bardzo miła,ale uslyszałam,że moje skierowanie od prywatnego lekarza jest nieważne i muszę mieć od lekarza z nfz, więc czeka mnie kolejna wizyta u mojego lekarza rodzinnego z nadzieją,że jest w stanie mi przepisać to sierowanie, ech.
Moje pytanko - wyznaczyli mi termin wizyty w tej poradni i to trochę trwa (mówiła,że ok 3,5 godz), czy należy mi się jakieś zwolnienie z pracy na takie badania? Bo oczywiście nie bylo mozliwości popołudniowej wizyty o poradni.
No tam niestety trzeba swoje wysiedzieć Wydaje mi się, że zwolnienie jak najbardziej przysługuje.

Cytat:
dziewczyny tu jest taka fajna stronka, jak któras nie widziałą to można sobie podejrzec i podpatrywac co jest w promocji obecnie

http://www.promobaby.pl/
Dodana do ulubionych
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:19   #1966
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Talking Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V

Zamowilam sobie wozek ..!!! A przy okazji takze dokupilam waniennke ze stelarzem - a wanienka jest zamyka przewijakiem - cuudo wam mowie - zapomnialam zrobic Zdjecia

A wozek to ten Dorian Prestige Collection
Czerwono-czarny po bokach ma takie jakby taatoo

Jestem mega zadowolona
Wlasnie wracam busem do domku

Az z tej radosci kupilam sobie

fante winogronowa - aaa taka nowosc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:29   #1967
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
nie w kielcach
A tak mi się skojarzyła ta świńska grypa z Tomaszowem

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:30   #1968
czarny flamaster
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Dziewczyny które robicie pokoik w styl marynarski
znalazłam nie drogo lampki do pokoju w tym stylu

http://allegro.pl/lampka-nocna-morsk...948979775.html

http://allegro.pl/lampka-nocna-z-mis...948979760.html
Awwwww......słoooodkie! Oglądałam inne rzeczy tego sprzedawcy i zakochałam się w tabliczkach z imionami dzieci Chyba sobie kupimy, hehe. Cudowne!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:31   #1969
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra lecę do Katowic.
ale dziś luźno żadnych kolokwiów

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:31   #1970
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj troszkę wcześniej
Jakie majteczki kupujecie, siateczkowe jednorazowe?
ja mam siateczkowe w aptece kupiłam po Julce mi sie sprawdziły

Cytat:
witam się w równo 34 tyg

Cytat:

Ja witam się w 34 tyg

Dzwoniła dziś do mnie pani ze sklepu mamissima.pl (ten od kocyków la millou) i mówi, że moje zamówienie omyłkowo zostało wysłane na zły adres, że pierwszy raz im się zdarzyło takie coś (bo jakaś nowa osoba się tym zajmowała) i że bardzo przepraszają, że będzie zwłoka w realizacji, i postarają się wysłać jak najszybciej i że dorzucą jakieś gratisy w ramach rekompensaty hie hie, nie spieszy mi się, a gratisiki mile widziane

fajnie z tymi gratisami

Cytat:
a ja jestem w pracy i dostałam dziś od jednego klienta cały wór cukierków, najgorsze ze takie są pyszne a ja miałam ograniczyc słodkie, nooooo co za pech hahaha
fajny klient

Cytat:

moj miał w 30 1400 chyba będzie mniejszy od Julci

Cytat:
to cię poganiają, a jak przygotowania gotowa już w prazie czego?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:32   #1971
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

oj,kasia,....kusisz,kusis z ..... choć za fantą nie przepadam.... a winogronowa jest już dawno....

ale ostatnio widziałam coca-colę kawową...... ale nie kupiłam.....
Stary 2013-01-16, 13:36   #1972
Sorceresss
Wtajemniczenie

Dziołszki, padam na pyszczek!

Byłam dzisiaj z koleżanką w Nowym Targu pozałatwiać sprawy zawodowe... o matusiu... jak ja nie lubię z kimś jeździć... miałam z 10 zawałów serca, 50 zapaści... i 100 chwil grozy... na minutę! Bogu dziękuję, że cało wróciłam do domu... Teraz się nafaszeruję pomarańczami i będę leżeć i oglądać durne seriale! A co!

Narobiłyście mi ochoty na pokoik marynarski Okropnie mi się podobają pościelki takie (kiedyś dawno temu były wrzucane linki) i do tego troszkę akcesoriów w takich odcieniach... ale troszkę... ja nie jestem za gadżetami, przepychem i ilością kurzołapo-pierdół

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ostatnio widziałam coca-colę kawową..
jaką? ? ? ? ? ?

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 13:40   #1973
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
miałam oba i hipp lepszy, teraz stosujemy dla Julki
Stary 2013-01-16, 13:50   #1974
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o takich podkładach http://allegro.pl/superchlonne-popor...946519930.html ??? czy te z belli najlepsze?
Ja mam paczkę Belli i następne to już własnie te Babyono będę chciała używać mam 1 paczkę.

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Witam się....
najadłam sie cukierków(galaretka w czekoladzie) i teraz mi niedobrze....Przesadziłam z ilością....
LiwkaO- czekamyna zdjecia ze slubu
Oliwka- sliczne mieszkanie, ale schody rzeczywiście strome...
Ide robić prezentacje, bo w sobote obrona a ja w czarnej ...D****
zdjęcia to Lunka miała wstawić

Cytat:

witam się w równo 34 tyg
też czekam na ten 9 miesiąc

Cytat:

a umiesz ucinać niechciane fragmenty i łączyć z innym filmikiem? bo jeden mam co trwa 2 minuty, a tylko 1 minuta nadaje się i mam 3 filmiki 20 sekundowe i fajnie by było je połączyć
ja umiem montuje filmy na wesela także mogę Ci zrobić jak chcesz jeżeli program mi przyjmie ten format w którym masz swoje.

Cytat:
w czasie kiedy mogłam urodzic młodą były święta Wielkanocy, a w dzien terminu porodu pogrzeb Kaczyńskiego na Wawelu. Kraków pozamykany, szpitale też. długo z nią rozmawiałam i poczekała. grzeczne dziecko. może coś w tym jest.

idę się bawić bo córce się nudzi, trzymam kciuki za wasze zakupy.
Mam nadzieje, że moja Niunia też posłuchała a co do wagi to ładna waga! Moja Mała miała 1440 w 30tym

Cytat:
kawał chłopa z tymka matko wasze maluchy takie "normalne" wagowo a moj kloc. w 30 tyg mial 1830gram. caly czas jestem w strachu zeby mi nie powiedziala jutro ze 3 kg wazy
tylko jedna mamusia ( przepraszam nie pamietam ktora) tez ma klocuszka
No waga konkret pewnie teraz zwolnił tempo.

aaaaaaa! cudowne!!!! muszę którąś mieć!!!!!

Cytat:

Zamowilam sobie wozek ..!!! A przy okazji takze dokupilam waniennke ze stelarzem - a wanienka jest zamyka przewijakiem - cuudo wam mowie - zapomnialam zrobic Zdjecia

Jestem mega zadowolona

Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:09   #1975
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
ja ostatnio miałam w pipce czkawkę

za wagę

nie obciąga się napletka

to możesz być pierwszą z nas

Fajne meble marynarskie dla większych dzieciaków znalazła mi koleżanka
http://www.babybest.eu/zestawy14.html
oby nie bo dziecie jeszcze nie za duze

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja mam siateczkowe w aptece kupiłam po Julce mi sie sprawdziły

fajnie z tymi gratisami

fajny klient

moj miał w 30 1400 chyba będzie mniejszy od Julci

to cię poganiają, a jak przygotowania gotowa już w prazie czego?
oj własnie nie od jutra zaczynam kompletowanie wyprawki do szpitala

Stary 2013-01-16, 14:23   #1976
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
miałam oba i hipp lepszy, teraz stosujemy dla Julki
Ale jak my będziemy rodzić, to chyba już jakiś z filtrem chyba? Przynajmniej ja mam termin na 7 kwietnia. Macie jakiś sprawdzony? CO w ogole myslicie o tych kremach? Moja mama twierzi, ze bez sensu takeimu malemu dziecku, ze wystarczy stawiac wozek w cieniu, ale przeciez promienie sloneczne sa wszedzie, nie musi byc na sloncu bezposrednio, z reszta idac na spacer trudno byc ciagle w cieniu... Nie wiem juz sama i tak kupie, bo w maju np uwazam, ze juz na bank trzeba bedzie smarowac lub wakacje. Slonce jest najmocniejsze. Faktor nie ejst jakis wielki - przecietny krem do twarzy ma 15 filtr... Myslalam o tym: NIVEA BABY faktor 30 . CO myslicie?

A tak poza tym to czesc dziewczyny NIe mialam za duzo czasu wczoraj i przedwczoraj - mamusia jest u mnie w odwiedzinach i pelno nagle spraw do zalatwienia. Autko nawalilo,alternator w naprawie, ja nie wiem, rece opadaja. Pelno zamieszania z innymi paroma sprawami, nawet nie zauwazam, jak mijaja ostatnie tygodnie ...

Edytowane przez Mi6ka
Czas edycji: 2013-01-16 o 14:25
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:34   #1977
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Jestem mega zadowolona

Kasiu brawo za zakupy
wózek boski wybrałaś, będzie synuś się woził ferarii

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Awwwww......słoooodkie! Oglądałam inne rzeczy tego sprzedawcy i zakochałam się w tabliczkach z imionami dzieci Chyba sobie kupimy, hehe. Cudowne!
no właśnie ma fajne rzeczy i nie drogo, bo lampki ogólnie od 100zł w górę
a tu takie ładne i delikatne za 40zł
mi niestety nie pasuje, ale znalazłam jedną co babka używaną sprzedaje i chyba się was poradzę, bo kosztuje grosze, ale nie wiem sama co myśleć

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Narobiłyście mi ochoty na pokoik marynarski Okropnie mi się podobają pościelki takie (kiedyś dawno temu były wrzucane linki) i do tego troszkę akcesoriów w takich odcieniach... ale troszkę... ja nie jestem za gadżetami, przepychem i ilością kurzołapo-pierdół
no śliczny jest marynarski, mój jest zwierzakowy
i z pierdół to mam nakleję na ścianie i 3 obrazki zwierzakowe po drugiej stronie.
Chciałam jakiś gadżet na drzwi, ale to się zobaczy jak dojdzie dywan, lampka i zasłonka - czy nie za dużo tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
ja umiem montuje filmy na wesela także mogę Ci zrobić jak chcesz jeżeli program mi przyjmie ten format w którym masz swoje.
ja mam z telefonu więc to jest mp4
to mogę podesłać w wolnej chwili byś mi skleiła je??

Cytat:
oby nie bo dziecie jeszcze nie za duze
a ile teraz waży, bo już zapomniałam?

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ale jak my będziemy rodzić, to chyba już jakiś z filtrem chyba? Przynajmniej ja mam termin na 7 kwietnia. Macie jakiś sprawdzony? CO w ogole myslicie o tych kremach? Moja mama twierzi, ze bez sensu takeimu malemu dziecku, ze wystarczy stawiac wozek w cieniu, ale przeciez promienie sloneczne sa wszedzie, nie musi byc na sloncu bezposrednio, z reszta idac na spacer trudno byc ciagle w cieniu... Nie wiem juz sama i tak kupie, bo w maju np uwazam, ze juz na bank trzeba bedzie smarowac lub wakacje. Slonce jest najmocniejsze. Faktor nie ejst jakis wielki - przecietny krem do twarzy ma 15 filtr... Myslalam o tym: NIVEA BABY faktor 30 . CO myslicie?
ten na wiatr i niepogodę też się przyda, bo czasami dni są deszczowe i wietrzne to smaruję tym, a jak piękna pogoda to z filtrem.
My mieliśmy jak najmocniejszy czyli 30-tkę
Stary 2013-01-16, 14:39   #1978
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
oj,kasia,....kusisz,kusis z ..... choć za fantą nie przepadam.... a winogronowa jest już dawno....

ale ostatnio widziałam coca-colę kawową...... ale nie kupiłam.....
hehe wiem ze jest dawno - ale ja Jestem Zwolenniczka COLi
ale dzis zgrzeszylam i ta fante wzielam -
byla PYSZNA

a kawowa Cola yhmm ciekawe ciekawe

i wstawiam linka do mojego wozka oczywiscie w PL dwa razy taniej wychodzi, ale jak mii sie Bergen zepsuje (podobno sie nie psuja, ale czort wie ) do dadza mi dodatkowy na czas wymiany no i nie bede musiala slac do Polski w paczkach

http://allegro.pl/wozek-danny-sport-...927606282.html

kolor czerwony !! jestem bardzo bardzo - zakochana w tym wozku
naprawde jesli ktoras jeszcze nie ma - niech obluka w sklepie i goraco moge polecic

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:40   #1979
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Co sądzicie, będzie pasować do pokoju Michałka? Na ścianie koło drzewa jest jedna żyrafa, na obrazku po drugiej stronie i na dywanie też jest - (ten ze zwierzakami http://allegro.pl/140-x-200-dywany-a...931532614.html).

Znalazłam taką lampkę i jest tania strasznie, bo używaną babka sprzedaje.
http://allegro.pl/lampka-nocna-zyraf...946766249.html
cały pokoik jest z motywem zwierzaków.

ten sprzedawca od lampek co wstawiałam kilka postów wyżej faktycznie ma super dodatki
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27471306

i ja już kupowałam chyba u niego - 2 takie motylki drewniane do pokoju Julki - o takie
http://allegro.pl/neju-dekoracja-mot...919179037.html
super są i po 3 latach dalej świetnie się trzymają i wyglądają.

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-01-16 o 14:43
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 14:45   #1980
booziaczek
Zadomowienie

Cytat:
Kasiu brawo za zakupy
wózek boski wybrałaś, będzie synuś się woził ferarii

no właśnie ma fajne rzeczy i nie drogo, bo lampki ogólnie od 100zł w górę
a tu takie ładne i delikatne za 40zł
mi niestety nie pasuje, ale znalazłam jedną co babka używaną sprzedaje i chyba się was poradzę, bo kosztuje grosze, ale nie wiem sama co myśleć

no śliczny jest marynarski, mój jest zwierzakowy
i z pierdół to mam nakleję na ścianie i 3 obrazki zwierzakowe po drugiej stronie.
Chciałam jakiś gadżet na drzwi, ale to się zobaczy jak dojdzie dywan, lampka i zasłonka - czy nie za dużo tego wszystkiego

ja mam z telefonu więc to jest mp4
to mogę podesłać w wolnej chwili byś mi skleiła je??

a ile teraz waży, bo już zapomniałam?

ten na wiatr i niepogodę też się przyda, bo czasami dni są deszczowe i wietrzne to smaruję tym, a jak piękna pogoda to z filtrem.
My mieliśmy jak najmocniejszy czyli 30-tkę
ok 1200g ok 30-31 tyg

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Co sądzicie, będzie pasować do pokoju Michałka? Na ścianie koło drzewa jest jedna żyrafa, na obrazku po drugiej stronie i na dywanie też jest - (ten ze zwierzakami http://allegro.pl/140-x-200-dywany-a...931532614.html).

Znalazłam taką lampkę i jest tania strasznie, bo używaną babka sprzedaje.
http://allegro.pl/lampka-nocna-zyraf...946766249.html
cały pokoik jest z motywem zwierzaków.

ten sprzedawca od lampek co wstawiałam kilka postów wyżej faktycznie ma super dodatki
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27471306

i ja już kupowałam chyba u niego - 2 takie motylki drewniane do pokoju Julki - o takie
http://allegro.pl/neju-dekoracja-mot...919179037.html
super są i po 3 latach dalej świetnie się trzymają i wyglądają.
dywan ale cena a lampka sliczna i cena przystepna

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości