|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Grupa wsparcia dla problemowych kobitek w związkach
Kościół jako taki nie jest taki straszny, jak się trafi na mądrego księdza albo samemu posiedzi w mądrych książkach, to nie jest źle. Na Wizażu polecam posty Tyene, w wielu wątkach bardzo fajnie pisze o seksualności według katolicyzmu.
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kościół w tej kwestii ma dość jasne stanowisko-brak seksu przed ślubem to brak seksu-oralnego, analnego, pochwowego...a że ludzie już sami sobie to interpretują i tłumaczą na swoje lub raczej przekłamują to ich sprawa, nie kościoła. Szkoda że podpierają to wiarą bo wtedy cała sprawa robi się śmieszna. Ale oczywiście, ostatecznie, to każdego indywidualna sprawa co robi w łóżku, mnie natomiast ma prawo to śmieszyć skoro ktoś decyduje się opisac na forum takie akcje i śmieszy niezmiennie
|
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze byłam tą zazdrosną, bo siostra jest w poważnym związku, lata na randki, a mnie nikt nie chce.. właśnie przez siostrę nabawiłam się masy kompleksów - od dzieciństwa byłyśmy porównywane, siostra zawsze była wychwalana, jaka to jest śliczna, jakie ma piękne włosy itp. nie żebym była jakąś maszkarą, ale słyszałam ewentualnie tylko "a Asia jest bardzo mądra"
głupie, ale do tej pory mam kompleksy, gdy ktoś mówi, że ślicznie wyglądam to w pierwszym odruchu myślę sobie "świnia, nabija się ze mnie!". ostatnio tż powiedział, że pięknie wyglądam rano, w jego koszulce, zaspana, z potarganymi włosami i prawie strzeliłam na niego focha, że stroi sobie żarty z mojego wyglądu ![]() oj, chyba mam jakiś głębszy problem
|
|
|
#3124 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Szanuję inne poglądy, nawet jeśli są dla mnie nielogiczne, no ale jednak hipokryzji nie lubię.
|
|
|
|
#3125 |
|
Przyczajenie
|
Oj dziewczyny, jak ja Wam zazdroszcze wspólnego mieszkania. Sama bardo chciałabym zamieszkać z TŻ ale na chwile obecną to niemożliwe - po pierwsze kasa, a po drugie tak sobie myśle, że jesteśmy razem dopiero rok, a zamieszkanie ze sobą byłoby wielkim krokiem do przodu. A potem to już zaręczyny i ślub? Nie nie, za szybko
![]() Ja w ogóle ledwo żyje ostatnimi dniami, sesja mnie wykańcza. Za to z TŻ jest bosko, czasem mam takie chwile, kiedy napada mnie świadomość jak bardzo Go kocham i w wtedy mam ochote całemu światu to wykrzyczeć hhi, jak dziecko...
|
|
|
|
|
#3126 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i więcej wiary w siebie, każdy ma jakieś kompleksy, siostra na pewnoe też ideałem nie jest :P a ona jest starsza czy młodsza?
|
|||
|
|
|
|
#3127 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzisiaj napadła mnie taka myśl/obawa (wynikająca z nudnego wykładu na studiach:P) że przecież mój Tż nie miał przede mną żadnej innej dziewczyny, z żadną inną się nie całował ani nie współżył, nikogo wcześniej też nie kochał. Trochę się przeraziłam, bo ja mimo że też przed nim nikogo nie kochałam i z nikim nie współżyłam to chociaż spotykałam się z chłopakami, tylko z jednym całowałam ale zawsze to coś w porównaniu do niego... i trochę boję się że kiedyś może pomyśleć, że szkoda że nie ma żadnych doświadczeń z innymi... ja się cieszę że jest tylko mój w całości, ale jednak teraz się boję, żeby nie szukał kiedyś kogoś innego...obym mu wystarczała
|
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Boisz się, że chciałby spróbować seksu oralnego z inną, że będzie go do tego ciągnąć?![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3129 |
|
Raczkowanie
|
źle mnie zrozumiałaś
nie obawiam się o seks tylko o to że może żałować W PRZYSZŁOŚCI że tylko miał i ma jedną partnerkę do wszystkiego i całowania i seksu i kochania. Myślę, że taki nie jest, jest wierny i nigdy nie dał powodu mi do zazdrości (mimo że zazdrosna byłam o byle co) ale co z tego jak głupia baba i tak będzie sobie wymyślać... ;/
|
|
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym wiesz, ja Wam życzę jak najlepiej, ale jak Wam się życie ułoży to już nie wiecie. Jeśli wiesz, co mam na myśli. ![]() Nie zatruwaj sobie głowy takimi myślami.
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
To jest jedna z częstszych obaw to o czym piszesz StaramSie ale to tak jak my wszystkie boimy się bo jesteśmy problemowe tego, że facet zdradzi, znudzi się, zostawi, coś się popsuje bla bla bla. Oczywiście każda z wymienionych rzeczy może się zdarzyć ale nie można się tym zamartwiać bo zmarnuje się te dobre chwile teraz a ważne by one trwały na tym życie polega żebyśmy się cieszyli tym co jest teraz. Taka generalnie jest teoria nie dostaniesz myślę innych rad oprócz-musisz o tym nie myśleć, wypierać to z głowy.
|
|
|
|
|
#3132 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
To jest chyba odwieczny dylemat kobiet (i nie tylko) - kto ma większe skłonności do zdrady i większą tęsknotę za "nowością"? Ten, który był tylko z jedną kobietą i nie wie jak to jest z inną (bo chce spróbować, bo czuje się mało męski, bo zazdrości kolegom) czy ten, który był wcześniej z kilkoma kobietami (bo ma porównanie, bo może chcieć wrócić do starych nawyków, bo tęskni za odmiennością, bo wie, że inne mogą być lepsze itp.).
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozostałe dziewczyny macie rację. Koniec z wkręcaniem sobie rzeczy, co by było gdyby...Trzeba cieszyć się chwilą a nie zamartwiać
|
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Ja też czasami mam takie przemyślenia, bo jestem dla mojego TŻ pierwszą, ale staram się je szybko przegonić. Na szczęście trafiłam na mężczyznę, który stawia jakość nad ilość i nigdy z jego strony nie było najmniejszego sygnału, że przeszkadza mu mała liczba partnerek.
|
|
|
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Czy też często tak macie, że wasze sny mają niekiedy odzwierciedlenie w rzeczywistości? Bo ja tak- głównie dotyczy to związku.
Dzisiaj też tak miałam......Tż napisał smsa, że spotka się dzisiaj z N. cytuje: '' Nie chce pić, najwyżej 2 piwa'' Od poniedziałku dzwonił do niego- tamten był gdzieś w innym mieście. Wczoraj się widzieliśmy to dlaczego na żywo o tym nie powiedział.... Niedługo wpadnie do mnie na chwile. Powiedzcie mi co ja mam zrobić? Jeszcze raz dzisiaj z nim pogadam, przecież gdyby było dobrze nie miałabym żadnych obaw. Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-01-16 o 10:47 |
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Problem "bycia pierwszym " u mnie akurat nie istnieje. Za to cała masa kreatywnych wkrętów już tak. Ostatnio uświadomiłam sobie,że nawet jeśli nie mówię o nich Tż(nigdy tego nie robię),to i tak inaczej z nim potem rozmawiam. Pracuję nad sobą i durnymi myślami. W końcu facet nie jest winny mojej bujnej wyobraźni. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Odnośnie faceta to hmm. O Ci mówił,że przestaje pić?
|
|
|
|
#3137 | |
|
Konto usunięte
|
Macie z partnerem ustawiony status związku na FB ?
Pytanie ni z gruchy ni pietruchy, ale zastanawiam się nad tym już jakiś czas. Od początku związku byłam przekonana że mój Tż się mnie wstydzi [różnice w wykształceniu o którym wcześniej wspominałam], nie "chwali" się mną, gdy ktoś go spyta "czy idzie na impreze/urodziny/..." to odpowiada "ok, przyjdę". I o to PRZYJDĘ mi się rozchodzi. Czemu nie "przyjdziemy" ? Mówił mi że to jest jasne, że idziemy razem. Czuje się jakby nie chciał tego powiedzieć że idzie ze mną, tak jakbym była na przyczepkę. I ten nieszczęsny FB- mówi że nie chce się dzielić swoją prywatnością. ALE i tak to robi wstawiając fotki (i nie są to bynajmniej fotki do dowodu), opisując co robi i o której godzinie. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Nie potrafię inaczej, bo potem chodzę jakby mi pies zdechł i nie jem przez 2 dni
Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-01-16 o 14:08 |
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie ustawiałam żadnych statusów na facebook'u. Teraz też ani ja ani on nie mamy nic takiego. Śmieszy mnie jak jakaś osoba ustawia sobie najpierw 'w związku', potem zmienia na 'wolny' i ludzie się pytają, co się stało,piszę, że tak będzie lepiej albo lajkują, za dwa dni dana para do siebie wraca i Ci sami ludzie znowu to lajkują.
Niektórzy muszą mieć nudne życie to chociaż pobawią się w zmienianie statusów na facebook'u.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-01-16 o 14:15 |
|
|
|
|
#3139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.Jestem nowa i ogólnie myślę,że chyba pasuję do tego wątku.Chciałabym znać Wasze zdanie na pewien temat.Ze swoim TŻ jestem prawie 3 lata. Ostatnio oznajmił mi,że chce jechać w góry na deskę ze znajomymi na kilka dni. Wszystko byłoby fajnie,ale z Nim jadą jakieś koleżanki,które są wolne,wszyscy będą nocować w jakimś hostelu.Wkurzyłam się,bo nie wyobrażam sobie,że On jechał,nocował tam z tymi dziewczynami. Pokłociliśmy się o to.Nie chcę mu niczego zabraniać,jestem zdania,że nie można niczego zabraniać,ale dla mnie wyjazd z kolezankami i z jakims jednym czy dwoma kumplami na parę dni jest lekką przesadą. Czy to może ja przesadzam?
|
|
|
|
|
#3141 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
anyone who can touch you - can hurt you or heal you Edytowane przez bubelmart Czas edycji: 2013-01-16 o 14:33 |
||||
|
|
|
|
#3142 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Ja mam status na fejsie, od 3 lat ten sam, nigdy go nie zmieniałam, bo nigdy z moim TŻ się aż tak nie kłóciłam. A ustawiłam głównie po to, żeby nie zaczepiali mnie nieznajomi faceci. |
|
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzyło mi się coś takiego raz o ile pamiętam: jakiś koleś zaczepił mnie, napisał, że mam ładny uśmiech a potem zaprosił mnie na piwo. Nawet był niczego sobie, ale wtedy byłam zajęta akurat.
|
|
|
#3144 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
. Plus prowadzę fanpage na facebooku i dużo facetów kojarzy mnie stamtąd i zagadują w ramach wspólnego hobby Bo tak na ulicy to nie.
|
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj poprosiłam aby nic nie pił, bo może sobie szukać innej. Zobaczymy kto wygra: dziewczyna vs kumpel......... Cytat:
Jeśli nie chce dzielić się swoją prywatnością to po co zakładał konto na fb ?? Przecież jest multum ustawień. Status może być widoczny np. tylko dla jego znajomych. Wstawia swoje fotki i nie dzieli się tym z nikim? A już oznaczenie z kim jest to takie naruszenie prywatności? Jeśli facet ma się mnie wstydzić to już wolę być sama. Rozumiem gdybym była chamska w towarzystwie ale tylko ze względu na różnice związane z wykształceniem ? Chociaż uważam, że fb robi więcej problemów. Mam koleżanką która ciągle zmienia status w związku, komentarze itd.... - dokładnie to o czym pisała syklamen Albo : ' Jestem w...' ; ' Jestem z ... ' ; ' Robię to i tamto ' - żałosne. Chętnie poczytam ciekawe sentencje, linki, obejrzę fajne fotki ale takie pisanie co w danej chwili robię - ![]() Cytat:
A dlaczego Ty nie jedziesz? Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2013-01-16 o 15:37 |
|||
|
|
|
|
#3147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak ktos co chwilę zmienia z wolny na w zwiazku albo to sklomplikowane itp no to trochę niepoważne:/ |
|
|
|
|
|
#3148 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dziewczyny, potrzebuję rady w bardzo delikatnej sprawie związanej z moim TŻ, ale nie dotyczącej związku. Jeżeli któraś z Was jest DDA albo miała do czynienia z alkoholikiem w rodzinie byłabym wdzięczna za kontakt na PW.
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, co nieco o tej tematyce.
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Moje przeczucie jest jednak niezawodne
Mam gotowe meble do odbioru ![]() Mam tylko nadzieje, że Tż nie wywinie żadnego numeru i w piątek pojedziemy do mnie iii będziemy składać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

Kościół w tej kwestii ma dość jasne stanowisko-brak seksu przed ślubem to brak seksu-oralnego, analnego, pochwowego...a że ludzie już sami sobie to interpretują i tłumaczą na swoje lub raczej przekłamują to ich sprawa, nie kościoła. Szkoda że podpierają to wiarą bo wtedy cała sprawa robi się śmieszna. Ale oczywiście, ostatecznie, to każdego indywidualna sprawa co robi w łóżku, mnie natomiast ma prawo to śmieszyć skoro ktoś decyduje się opisac na forum takie akcje i śmieszy niezmiennie
głupie, ale do tej pory mam kompleksy, gdy ktoś mówi, że ślicznie wyglądam to w pierwszym odruchu myślę sobie "świnia, nabija się ze mnie!". ostatnio tż powiedział, że pięknie wyglądam rano, w jego koszulce, zaspana, z potarganymi włosami i prawie strzeliłam na niego focha, że stroi sobie żarty z mojego wyglądu
Szanuję inne poglądy, nawet jeśli są dla mnie nielogiczne, no ale jednak hipokryzji nie lubię.
hhi, jak dziecko...

Nie potrafię inaczej, bo potem chodzę jakby mi pies zdechł i nie jem przez 2 dni