|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaką herbatę z zimowych odmian lubisz najbardziej? | |||
| Herbata zimowa z Malwy |
|
3 | 3,95% |
| Herbata zimowa z Herbapola |
|
2 | 2,63% |
| Winter Time/Magic Moments Tekanne |
|
31 | 40,79% |
| Herbata zimowa z Biofixa |
|
3 | 3,95% |
| Lipton z cytryną |
|
22 | 28,95% |
| Saga z cytryną wit.C i lipą |
|
9 | 11,84% |
| inne herbatki zimowe |
|
21 | 27,63% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: plotki przy herbacie i poszukiwania najlepszej herbaty
Ja to czarnych herbat w ogóle nie lubię
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście nie wygrywa z zieloną, ale myślę, że się jeszcze nie raz pojawi w mojej szafce
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj kupilam herbate ,,Malwy'' o smaku aronii , pyszna ,w sam raz na zimowe wieczory
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykłą czarną ekspersówkę rzadko kiedy piję bez dodatków. Zawsze mam sok malinowy, żurawinowy lub cytrynę. Ale w razie czego ją wypiję, tylko... No właśnie
Odkąd zaczęłam kupować prawdziwe herbaty w prawdziwej herbaciarni, gdzie do każdej herbaty jest inny rytuał parzenia - nie smakują mi tak jak powinny. Zielonej ze sklepu w ogóle nie wypiję. Wykręca mnie na dziesiątą stronę. Raz na jakiejś imprezie firmowej zaparzyłam sobie zieloną-jaśminową herbatę Dilmaha, podczas gdy w domu posiadam zieloną jaśminową, ale o niebo lepszą gatunkową. Dosłownie mnie otrzepało do tego stopnia, że koleżanka dostałą ataku śmiechu ![]() Zwykłe czarne sklepowe zazwyczaj używam do jakiś wariactw na temat herbaty, np. herbaty w stylu grzańca: czarna herbata, sok żurawinowy,malinowy, trochę soku z cytryny, cynamon, goździki. Ewentualnie w pracy, choć z kolegą mamy niesamowity przegląd rożnych typów i smaków w szafkach. |
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
tez czarna rzadko pijam, najwyzej z cytryna, ale to jest liptona tez od razu z cytryna i tam mi podejdzie , ale to rzadko do kolacji
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#96 |
|
BAN stały
|
po winter time muszę się dziś wybrać, bo od świąt całą paczuszkę wypiłam
może to kwestia tego, że TŻ się rozsmakował i jeszcze stwierdził, że u mnie wybór herbat lepszy niż w herbaciarni . bo wiecie... (TŻ pojawił się niedawno, może nie zasługuje jeszcze na to miano ) jak zaczął przychodzić do domu to zawsze go zimową herbatką częstowałam
|
|
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A teraz popijam ekspresową malinową z cytrynką i miodkiem Pasuje mi do ośnieżonego krajobrazu za oknem
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
rozmowy o herbacie - super!
widzę, że dzielicie się smakami. z tego co czytam: yerby nigdy nie piłam, nawet nie wiem czy to herbata, wiem, ze napar rodem z Chin ale czy to też herbata? dla pobudzenia, zamiast kawy, gunpowder pijam ![]() mówicie, że tekane ma dobre zimowe? o tej ze ślwiką to pierwszy raz słyszę. z rumem to wiadomo. ale że ze śliwką może być dobra, jestem zaskoczona. z tekane mam parę ulubionych smaków, choć nie piłam ich aż tyle co wy. a mianowicie, lubię miętę z miodem, właściwie to jak ją kupowałam, nie spodziewałam się że będzie taka dobra. nie wiem czy miałyście okazję pić, ale jeśli nie to polecam. mam nadzieję, dowiedzieć się jeszcze o innych smakach i chciałam też zapytać czy pijecie senche? bo dużo o niej słyszałam
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięta z miodem? Brzmi pysznie
|
|
|
#101 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
na te niektóre smaki trzeba trafić. albo trzeba pojechać do większego marketu.yerby jestem megaciekawa
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
yerba to w zasadzie jest zioło
i ma taki właśnie lekko ziołowy smak, z odrobiną goryczki (jak któraś piła skrzypokrzywę to wie o co mi chodzi ), ale naprawdę, polecam
|
|
|
|
|
#103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale lepiej na herbatę wydawać niż np. na słodycze pierniki też lubię, ale nie za dużo naraz, lub herbatniki takie najzwyklejsze, twardea czekacie aż się wam herbata skończy i dopiero kupujecie czy wręcz przeciwnie, jak wam jakaś wpadnie w oko, to kupujecie? i ile tak kupujecie paczuszek w ciągu miesiąca? jestem ciekawa jakie macie przyzwyczajenia
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
mi jak wpadnie w oko ciekawa, czy nowosc, nie moge sie powstrzymac
![]() jak sie konczy ulubiona, dopiero kupuje, chyba, ze jakas promocja ![]() teraz mi duzo weszlo herbatek, moge spokojnie powiedziec, ze z 5 kupilam
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#105 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ale za to ile do picia bym miała )z takich, które wiem, że zawsze będą musiały być w mojej szafce to oczywiście yerba, bo już sobie nie wyobrażam śniadania bez kubka naparu no i któraś z owocowych herbat Richmont - albo Mexican Dream, albo Peach Lemon Star, ale jeżeli miałabym wybierać, to raczej tę pierwszą druga też jest bardzo smaczna, ale nie zachwyciła mnie aż tak jak Mexican Dream ), ale np. w Almie we wrocławskiej Renomie już w ogóle nie mają owocowych herbat Richmont, tylko te zwykłe, a Peach Lemon Star cudem udało mi się dostać w Almie w Arkadach. oczywiście pozostaje opcja kupienia przez internet, ale nie chce mi się płacić za przesyłkę ![]() BTW jeśli piłyście kiedyś herbaty Big Active i Wam posmakowały, to możecie stworzyć sobie swoją własną herbatę na stronie mytea.com.pl - na bank jak będę przy większej kasie to sobie jakąś zrobię i zamówię tu już chętnie za przesyłkę zapłacę
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny bo zbankrutujecie
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
no można zbankrutować
szczególnie jak się pije po 10 dziennie;p
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie na konto tego bankructwa bawię się w mieszanie czarnej herbaty z różnymi rzeczami. Fajna sprawa
![]() Marzy mi się czajniczek z miejscem na podgrzewacze, żebym siedząc przed komputerem/z książka/przed tv nie musiec co chwila latać do kuchni ![]() Tapnięte z mojego HTC ONE V |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za pomysł
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Mama TZeta taki ma tylko na hektolitry herbaty. Mnie wystarczy mniejszy ![]() Tapnięte z mojego HTC ONE V |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam herbaty, ale tylko lisciaste. Kupuje w specjalnym sklepie ( nie podaje nazwy, bo boje sie, ze zostane posadzona o reklame) gdzie sa przerozne herbaty ze swiata. Ostatnio kupilam sobie z nutka liczi, mam tez z pomarancza itp.
Do tego dodaje np pigwe w syropie, albo limonki itp. Oczywiscie te herbaty sa troszke drogie, tj np 18zl za 10dg ale naprawde warto. Trzymam je w specjalnych puszkach. Nie pijam tych smieciowych, tj w torebkach. Jesli chodzi o czajnik, polecam z żeliwa. Baardzo dlugo trzyma cieplo. Jesli chodzi o podgrzewacze, mam kubek gliniany wlasnie z podgrzewaczem, tez z gliny, super sprawa
|
|
|
|
|
#114 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() a glinianych chyba się brzydzę.. chodzi wam o taki jak w załączniku? |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
a ten kubek z kieszonka na ciastko jaki fajowy
|
|
|
|
#116 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda tylko, ze ta kieszonka taka mała, ja to jestem łakomczuch i jedno ciacho mnie nie zadowoli
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kubek z kieszenią na ciastko też spoko, chociaż obawiam się, że posiadanie takiego zaowocowałoby u mnie dodatkowymi dziesięcioma kilogramami
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcę, żeby mi trzymał ciepło to biorę kubek termiczny
Uważam je za cudo. Zaczęłam z nich korzystać gdy jeździłam w weekendy na studia. Teraz używam ich w podróży, kiedy jadę na angielski, kiedy jestem chora i kiedy robię sobie talerz przekąsek do książki lub filmu zawsze ciepła herbata przy sobie ![]() Bardzo spodobał mi się kubek z miejscem na ciastko - tylko ją preferowałabym taki do kawy jednak ![]() W pracy do herbaty mam kubek ceramiczny z silikonowym wieczkiem - stylizowanw na kubki z coffe heaven. Kupiłam go z myślą o tym wieczku, bo są dni kiedy mam duży rozmach a za mało miejsca na biurku i po prostu kubki przewracam - z tego też się wylewa, ale o wiele mniej, co jest ważne gdy pracuje się z elektroniką większego biurka nie chcą mi dać ![]() Natomiast podczas jego używania dostrzegłam, że faktycznie trochę dłużej trzyma ciepło, choć kubkiem termiczny [gdy go kupowałam tak by opisany] to on na pewno nie jest. Tapnięte z mojego HTC ONE V |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.

oczywiście nie wygrywa z zieloną, ale myślę, że się jeszcze nie raz pojawi w mojej szafce
Odkąd zaczęłam kupować prawdziwe herbaty w prawdziwej herbaciarni, gdzie do każdej herbaty jest inny rytuał parzenia - nie smakują mi tak jak powinny. Zielonej ze sklepu w ogóle nie wypiję. Wykręca mnie na dziesiątą stronę. Raz na jakiejś imprezie firmowej zaparzyłam sobie zieloną-jaśminową herbatę Dilmaha, podczas gdy w domu posiadam zieloną jaśminową, ale o niebo lepszą gatunkową. Dosłownie mnie otrzepało do tego stopnia, że koleżanka dostałą ataku śmiechu