Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 09:26   #4291
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Hej.Uwielbiam prostotę w ubiorze,bez zbędnych dodatków i udziwnień.
Pomyslałam,ze ten wątek będzie dla mnie odpowiedni.Miło mi Was poznać.Dzień dobry!
Tygrysicaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:41   #4292
julka910
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Ja olej nakładam na noc, dwa razy w tygodniu. Sprawdza sie. Używam oleju Vatika.

Od rana myśle gdzie kupic stroj na bal przebierancow dla córki... Wczoraj sie rozejrzalam i jest bida z nedza, cieżko znalezc rozmiar. Dziś będę w Mohito po sukienkę to poszukam jeszcze

No i musze kupic porządne buty na śnieg. Nie skórzane oficerki tylko cos na trudne warunki
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:43   #4293
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
U mnie źle dobrany olej podobnie działał Weźmy np. oleje z Alterry. Z granatem działał jak marzenie (wycofali) a za to z migdałem powodował że włosy były tępe, nie miłe w dotyku, właśnie jakby je wysuszyło.

Myślę, że trzeba szukać swojego oleju

Obecnie nakładam tylko na końcówki z Alverde. I jak miałam problem z rozdwajającymi się włosami, tak odkąd je naoliwiam owy problem zniknął.
Możliwe, tylko mnie sie już nie chce eksperymentować, mam kilka fajnych odżywek, dzięki którym uzyskuję efekt taki jak lubię, chociaż....
Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
U mnie zostawienie oleju na kilka godzin działa podobnie Teraz mieszam olej z jakaś odżywką, dodaję trochę wody i tą papkę nakładam na włosy jakaś godzinę przed myciem. I ten pantent sprawdza się dobrze
może jeszcze spróbuję

Cytat:
Napisane przez Tygrysicaaaaaa Pokaż wiadomość
Pomyslałam,ze ten wątek będzie dla mnie odpowiedni.Miło mi Was poznać.Dzień dobry!
witaj
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:49   #4294
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Możliwe, tylko mnie sie już nie chce eksperymentować, mam kilka fajnych odżywek, dzięki którym uzyskuję efekt taki jak lubię, chociaż....
może jeszcze spróbuję
Ja teraz też nie olejuję. Lenistwo no i to że wycofali granat z Alterry ma czynnik decydujący. Obecnie myję włosy szamponem bez silikonów, drugie mycie odżywką, potem nakładam jedwab albo serum a na koniec zabezpieczam końcówki olejem. Włosy suszę, trochę prostuję, a ich stan poprawia się z miesiąca na miesiąc Kiedyś włosy były ala król lew, teraz ten efekt pojawia się w skrajnych przypadkach wilgoci w powietrzu, włosy mam coraz mniej przesuszone. Ogólnie - zaczynam je lubić.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:20   #4295
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Jeśli moge sie wtrącić,to u mnie fajnie sie sprawdza olejek arganowy.Lekko rozcieram kroplę w dloni i aplikuje na całe włosy.
Stary 2013-01-16, 10:23   #4296
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli moge sie wtrącić,to u mnie fajnie sie sprawdza olejek arganowy.Lekko rozcieram kroplę w dloni i aplikuje na całe włosy.
Próbowałam. Jakies efekty u mnie dawał ale nie jest najlepszy dla moich włosów. Trzeba próbować, testować, jaki olej, jak często w jaki sposób. Nie ma uniwersalnego środka dla każdego

Dziewczyny używanie masujacych kul do kąpieli ? Jakiś czas temu kupiłam jedna w Stenders i spodobała mi sie. Będę dziś w Organique, widziałam ze tez maja takie kule więc planuje kupic sobie i przy okazji porównamy, które lepsze
Stary 2013-01-16, 10:44   #4297
Ag4
AGA :)

Cytat:
Witamy!

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość

Od rana myśle gdzie kupic stroj na bal przebierancow dla córki... Wczoraj sie rozejrzalam i jest bida z nedza, cieżko znalezc rozmiar. Dziś będę w Mohito po sukienkę to poszukam jeszcze
Widziałam stroje karnawałowe dla dzieci w Auchanie. Sprawdź, może u Ciebie coś jeszcze jest. Pamiętam, że sporo tego było

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:45   #4298
julka910
Zakorzenienie

Widziałam ze dyskutowalyscie o modzie ślubnej. Więc napisze jak było ze mna. Chciałam sukienkę skromna, prosta, elegancka... Bez żadnych koronek i dodatków. Mierzylam takie sukienki i każdej takiej czegoś brakowało, żadna mnie nie pozwala. W jednym salonie Pani namówiła mnie żebym przymierzalam kilka modeli nieco innych. Zgodziłam sie ale byłam przekonana ze nic nie wybiore. I nagle, kiedy założyłam chyba trzecia sukienkę, która mi zaproponowała olśnilo mnie. Wszyscy w salonie stwierdzili ze pasują do mnie bardziej ozdobne suknie, koronkowe, kobiece... W efekcie wybrałam sukienkę, która w katalogu nie zainteresowała mnie wcale a po nałożeniu padłam z zachwytu. Była w kolorze ecru, miała jedynie doszyte jedno ramiaczko, które trzymalo mi sukienkę na weselu bo schudlam tuż przed i bez niego byłoby cieżko.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Witamy!

Widziałam stroje karnawałowe dla dzieci w Auchanie. Sprawdź, może u Ciebie coś jeszcze jest. Pamiętam, że sporo tego było
Dzięki.
Wlasnie myślałam czy tam warto zajrzeć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1397.jpg (34,5 KB, 128 załadowań)

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2013-01-16 o 14:39
Stary 2013-01-16, 10:53   #4299
Forget_me
Zakorzenienie

Hejka
Jak Wam mija dzień? U mnie od rana pracowicie Po pracy niestety nie bedzie nic lepiej, bo czeka mnie nauka A miałam dzisiaj jechać na zakupy Ale co się odwlecze, to nie uciecze Jadę w przyszły wtorek

Cytat:
Napisane przez Snoutie Pokaż wiadomość
Ja kupiłam porfel z Bershki i miałam to samo. Odmagnesowywałam go już dwa razy i mam nadzieję, że więcej nie będę musiała, bo strasznie go lubię, ale z drugiej strony nie cierpię wyciągać wszystkiego z torebki, żeby udowodnić ochronie, że nic nie zwinęłam, a ludzie na mnie patrzą jak na kradzieja
Mi kobietka ze Stradiego powiedziała, że ich akcesoria wszystkie tak mają i niestety trzeba mieć zachowany paragon, żeby rozmagnesować daną rzecz. Śmieszne to, bo kto trzyma paragon na portfel przez kilka lat Ja się w każdym razie zniechęciłam do portfeli z Inditexu, bo wstydu się najdałam przez to pikanie, co niemiara

Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
Długo masz ten sam kolor? Rzeczywiście od czasu do czasu ma się ochotę na urozmaicenie wizerunku, a poprzez zmianę fryzury czy koloru najłatwiej to osiągnąć, tylko wiadomo, z tym efektem końcowym to różnie bywa, czasem wyobrażenia rozmijają się z rzeczywistością
Oj bardzo długo!!!! Dlatego tak mnie ciągni do jakiejś zmiany Jestem na etapie zapuszczania włosów, zapuszczam teraz także grzywkę, ale i tak chciałabym jeszcze csik zmienić, a kolor jest, jak zresztą napisałaś, najszybsz formą zmiany
Tylko ta obawa, jaki kolor przyjmą włosy Ale chyba zdecyduję się na jakąś zmianę z nadejściem wiony

Cytat:
Witam w Nowym Roku
Trochę mnie nie było ale jeśli mogę to chciałabym nadal nieco się udzielać w tym wątku

Na początek proszę o radę... mierzyłam dziś sukienkę w Mohito - nie klasyczną, nie prostą ale spodobała mi się. Mam jednak dylemat bo ona jest z gołymi plecami co w przypadku moim, kobiety po karmieniu piersią odpada Stanik musi trzymać piersi na swoim miejscu Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Da się cokolwiek? Myślałam o podkoszulce, szarej np ale nie wiem czy to dobrze wygląda... tą czarną miałam dziś na sobie, wiem że nie pasuje.
Piękna sukienka A ten tył Były jeszcze jakieś inne kolorki o takim kroju?

Cytat:
Witamy
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 10:57   #4300
julka910
Zakorzenienie

Forget, sukienka jest chyba z letniej kolekcji, zostały tylko w tym kolorze, cena 69,9 zł

Były jeszcze takie :
http://www.addictedtofashionblog.com...-look.html?m=1

Ale już ich nie widziałam nigdzie.
Stary 2013-01-16, 11:09   #4301
caarolaaa
Zakorzenienie

Hej
wczoraj do Was nie zajrzałam ponieważ miałam zaliczenie i do południa się uczyłam, a później pisałam. Poszło mi raczej średnio i jestem na maksa zła na siebie i na faceta od wykładów bo wymyślił sobie zaliczenie nie od 55% tylko 65% pewnie dlatego nie zdam
Dzisiaj wreszcie uporałam się z paypalem i mogę robić internetowe zakupy Na początek kupiłam bluzkę z baskinką ze Stradivariusa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1. baskinka - stradivarius [30zł].jpg (18,3 KB, 24 załadowań)
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 11:37   #4302
Goniak2
Zakorzenienie

Cytat:
Forget, sukienka jest chyba z letniej kolekcji, zostały tylko w tym kolorze, cena 69,9 zł

Były jeszcze takie :

Piękna jest

“The only place where success comes before work is dictionary”

Goniak2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 11:54   #4303
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Oleje to nie panaceum na wszystkie włosowe problemy i nie są niestety kosmetykiem idealnym. Wszystko zależy też od rodzaju olejku. Włosy o wysokiej porowatości ponoć nie lubią kokosowego, palmowego i masła shea
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:22   #4304
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w Nowym Roku
Trochę mnie nie było ale jeśli mogę to chciałabym nadal nieco się udzielać w tym wątku

Na początek proszę o radę... mierzyłam dziś sukienkę w Mohito - nie klasyczną, nie prostą ale spodobała mi się. Mam jednak dylemat bo ona jest z gołymi plecami co w przypadku moim, kobiety po karmieniu piersią odpada Stanik musi trzymać piersi na swoim miejscu Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Da się cokolwiek? Myślałam o podkoszulce, szarej np ale nie wiem czy to dobrze wygląda... tą czarną miałam dziś na sobie, wiem że nie pasuje.
bardzo ładna sukienka
Stary 2013-01-16, 12:30   #4305
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Caarolaaa,świetna bluzeczka,jestem na tak.
Stary 2013-01-16, 12:38   #4306
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

a ja się wyłamię bo na ślubie nie chcę mieć skromnej prostej sukienki
oczywiście nie chcę też rękawiczek, wielkich welonów, cekinów, koralików, sztywnej suni na kole i innych cudów, ale krój "księżniczkowaty" jak najbardziej
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:48   #4307
sskers
batonik

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38678941]a ja się wyłamię bo na ślubie nie chcę mieć skromnej prostej sukienki
oczywiście nie chcę też rękawiczek, wielkich welonów, cekinów, koralików, sztywnej suni na kole i innych cudów, ale krój "księżniczkowaty" jak najbardziej [/QUOTE]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg youngestbrides_450x250.jpg (38,1 KB, 224 załadowań)

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:51   #4308
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hejka
Jak Wam mija dzień? U mnie od rana pracowicie Po pracy niestety nie bedzie nic lepiej, bo czeka mnie nauka A miałam dzisiaj jechać na zakupy Ale co się odwlecze, to nie uciecze Jadę w przyszły wtorek
Hejka

U mnie również pracowicie.
Najlepsze dzisiaj zapomniałam zabrać laptopa z domu ... byłam przekonana, że małżon mi wziął do samochodu bo miałam dodatkową torbę ... wysiadam z samochodu i okazuje się, że laptopa nie ma ...

taaadaaaa niespodzianka

A propos olejowania włosów. To ja również stosuję ale w formie masek na bazie oliwy z oliwek. Działanie znacznie lepsze od masek drogeryjnych.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 12:52   #4309
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Ależ wielka suknia.Księzniczkowata na 100%

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 12:53   #4310
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Były jeszcze takie :

Dziękuję Może do wtorku się jeszcze uchowają, bo podoba i się ona Cena też super

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Hej
wczoraj do Was nie zajrzałam ponieważ miałam zaliczenie i do południa się uczyłam, a później pisałam. Poszło mi raczej średnio i jestem na maksa zła na siebie i na faceta od wykładów bo wymyślił sobie zaliczenie nie od 55% tylko 65% pewnie dlatego nie zdam
Dzisiaj wreszcie uporałam się z paypalem i mogę robić internetowe zakupy Na początek kupiłam bluzkę z baskinką ze Stradivariusa
Nie martw się Z tym zaliczeniem od 65% to sobie Twój wykładowca popłynął
Gratuluję zakupu

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;38678941]a ja się wyłamię bo na ślubie nie chcę mieć skromnej prostej sukienki
oczywiście nie chcę też rękawiczek, wielkich welonów, cekinów, koralików, sztywnej suni na kole i innych cudów, ale krój "księżniczkowaty" jak najbardziej [/QUOTE]

Ja miałam krój księżniczkowy W innym kroju niestey wyglądałam niecikawie przez mój niski wzrost Sukienkę nie miałam jednak taką mocno księżniczkową, tylko taką w miarę delikatnie Najważniejsze było to, że była cała koronkowa
Stary 2013-01-16, 13:00   #4311
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Ja także miałam kiedyś suknie księżniczkowatą,ale wówczas w sklepach nie było zbytnio wyboru fasonow sukienek.Taka moda...i chcialam na slubie być modną
Stary 2013-01-16, 13:02   #4312
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Hejka

U mnie również pracowicie.
Najlepsze dzisiaj zapomniałam zabrać laptopa z domu ... byłam przekonana, że małżon mi wziął do samochodu bo miałam dodatkową torbę ... wysiadam z samochodu i okazuje się, że laptopa nie ma ...

taaadaaaa niespodzianka

A propos olejowania włosów. To ja również stosuję ale w formie masek na bazie oliwy z oliwek. Działanie znacznie lepsze od masek drogeryjnych.

Oj, to ale Ci się dzień zaczął Mnie mój pracowniczy laptop strasznie denerwuje, bo muli niesamowicie!!!! Na szczęście ja swojego zostawiam w sejfie Gdyby nie to, to pewnie nieraz bym przyjeżdżała do pracy tak, jak Ty dzisiaj

Jeśli chodzi o olejowanie, to ja niestety o tym zapominam Staram się chociaż raz w tygodniu, jednak nie bardzo mi to wychodzi Jak na razie stosuję olejki z Alterry i również zauważyłam, że niektóre strasznie puszą włosy i powodują, że tracą swój blask Mam wielką ochotę na olejki z Vatiki, bądź z Khadi, ale muszę najpierw wykończyć to, co mam w domu
Stary 2013-01-16, 13:10   #4313
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
klasa w każdym calu
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 13:44   #4314
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość

Oj, to ale Ci się dzień zaczął Mnie mój pracowniczy laptop strasznie denerwuje, bo muli niesamowicie!!!! Na szczęście ja swojego zostawiam w sejfie Gdyby nie to, to pewnie nieraz bym przyjeżdżała do pracy tak, jak Ty dzisiaj
cudownieeee tak bywa zwłaszcza jak się ma dużo rzeczy na głowie teraz będę 2 razy sprawdzać zanim wyruszę z domu
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:13   #4315
fablous
Zakorzenienie

Ja w temacie ślubnym jestem w miarę na bieżąco, a raczej byłam bo prawie 5 miesięcy temu zostałam żoną
Suknię miałam (a jakżeby inaczej :brzydal)) prostą, muślinową, bardzo delikatną. Czułam się w niej świetnie, była niesamowicie wygodna. Ale mówiąc szczerze, czuję mały niedosyt i jeśli miałabym wybierać drugi raz to myślę, że zdecydowałabym się na coś nieco bardziej zdobnego. Może falbany lub delikatną "księżniczkę".

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 14:35   #4316
julka910
Zakorzenienie

Dziewczyny, raz się żyje i podobno raz wychodzi za mąż więc trzeba spełniać marzenia nawet te najgłębsze żeby potem nie żałować.

Wróciłam z zakupów
Strój dla córki też mam.

Mierzyłam w Camaieu kurtkę... uwaga skóra naturalna, cena na zdjęciu ale mam wątpliwośći, bo w niektorych miejscach, np na szwach rękawów była nieco cieniowana, wyglądała jakby była przybrudzona ale pani w sklepie mnie zapewniała że to taki "urok" tej skóry. Kolor to takie ciemny brąz, jakby koniakowy. I teraz nie wiem czy za tą cenę jednak jej nie brać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130116_133317.jpg (117,2 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_133406.jpg (104,3 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_133415.jpg (110,6 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_133425.jpg (109,4 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_133511.jpg (100,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_133518.jpg (76,7 KB, 89 załadowań)
Stary 2013-01-16, 14:40   #4317
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Oleje to nie panaceum na wszystkie włosowe problemy i nie są niestety kosmetykiem idealnym. Wszystko zależy też od rodzaju olejku. Włosy o wysokiej porowatości ponoć nie lubią kokosowego, palmowego i masła shea
Ano nie jest złotym srodkiem, ważna jest dieta, pozostała pielęgnacja, sposób suszenia i układania włosów, tryb życia... a szkoda że nie ma pigułki cud i byśmy miały włosy jak marzenie
Stary 2013-01-16, 14:41   #4318
Tygrysicaaaaaa
Raczkowanie

Świetna kurteczka,ładnie leży na Tobie.A to cieniowanie,moim zdaniem dodaje tzw.pazura.Cana przystepna,gdyż z tego co wiem, to skórzane kurteczki są bardzo drogie.
Ta podoba mi sie bardzo.
Stary 2013-01-16, 14:42   #4319
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę tu jeszcze spaloną opaleniznę i zółte "blond" włosy

I jeszcze pozostałe moje zakupy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130116_155336.jpg (94,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_155619.jpg (183,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_155645.jpg (219,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_155734.jpg (105,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130116_155744.jpg (79,5 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez julka910
Czas edycji: 2013-01-16 o 15:03
Stary 2013-01-16, 15:06   #4320
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Świetna kurteczka,ładnie leży na Tobie.A to cieniowanie,moim zdaniem dodaje tzw.pazura.Cana przystepna,gdyż z tego co wiem, to skórzane kurteczki są bardzo drogie.
Ta podoba mi sie bardzo.
Dziękuję
Faktycznie skórzane kurtki potrafią kosztować sporo. Wystarczy zajrzeć na stronę Ochnika, gdzie pewnie ceny też nie są największe na rynku. Ja się na skórach nie znam za bardzo, ta kurtka jest z krowiej skóry, wydawala się dość solidna w cenie 140 zł Prześpię się z tym i być może jutro wrócę po nią
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości