|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV
Cytat:
widzę że jak w naszej byłej przychodni :/ my wczoraj poszliśmy do przychodni nowej, i bez problemy nas przyjęli , zapytała tylko co sie dzieje, nawet dowodu ubezp nie chcieli, co w tamtej przychodni wymagali na każdym kroku zdrowia dla malutkiej
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Ślwieńko dziecko do roku nie potrzebuje ubezpieczenia....nie wiem nawet czy do 18 jest z urzędu ubezpieczone jak się uczy.
Kliwia moja mama kiedyś siostrę za słoneczko przebrała. z folii ratunkowej zrobiła bombkę na stelażu i na głowie miała opaskę oplecioną tą folią i promyki zrobione. Może być kotkiem, do ubrania doczepić ogon, i opaska z uszami (też można zrobić). Na zajęcia z pedagogiki musimy zrobić konspekt imprezy sylwestrowej która odbędzie się w internecie...super wręcz....szkoda że nie mamy pomysłu konspekt potrafię robić bo robiliśmy na licu ale pomysł do bani :/
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2013-01-16 o 11:20 |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć i tam mamy też wierszyki, gdzie i tak dzieci razem mówią no i taniec, piosenka... no ale teraz to co mi pozostaje? jeżeli kogoś wezmę, w miarę się nauczy a tamten jednak przyjdzie?
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w internecie
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
no w internecie...dla dowolnej grupy wiekowej i dowolony sposób np. organizujemy wydarzenie na fb no i jakieś "coś" by wypełnić czas tej imprezy, Porażka jakaś. Ma trwać 2 godziny.
Kliwia albo biedronka, skrzydła z czerwonego brystolu i czarne planki plakatówką do tego coś na głowę i biedronka gotowa. Tu gotowy strój za niewielka kasę http://allegro.pl/kpl-biedronka-skrz...952568811.html
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
jak mi fotograf na emaila wysle to pokażę
![]() dziecko mi zasnęło, więc zabieram se za projekty na sesję i magisterkę w 2 dni napisałam 20 stron pracy a to dopiero 1/4...
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
mam kostium dla zuzki
uwaga.......... bedzie diabelkiem ![]() mam rogi, kupilam czerwony tiul jak mi sie uda to zorbie z niego spodniczke, w komisie kupilam czarna bluzeczke [ na wszelki wypadek znalazlam tez gotowa czerwona spodniczke] ![]() czarne rajty mam w domu, i gotowe ![]() mam tez ogon do tych rozek, ale chyba nie doczepie zuzce, bo zaraz urwie albo cos
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
SAMBA trzymam kciuki!!!
Madzialenka w 3 latkach będzie krawat z papieru i na to dzieci przyklejaja zrobione dziurkaczem ozdoby plus korale z makaronu w czterolatkach broszki dla babć i spinki do krawatow dla dziadkow z koralikow termotopliwych plus swieczka z pofarbowanej soli Rosette ty konczysz a ja od poniedzialku dopiero.. ![]() cos mi sie rozregulowalo gorzka czekolada jest fajna ![]() ![]()
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bzyczka zrob party sylwestrowe na wizazu
|
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
miejsce nei jest trudne do wybrania tylko co mozna robić na imprezie przez internet
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka delektować się Ktosibu
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszemy tu juz tyle lat, ze niejednego sylwestra bylybysmy w stanie przegadac moze jakas videokonferencja?? Pat od Martuchy poprowadzi
|
|
|
|
|
#613 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Samba trzymam kciuki i nie stresuj się Głowa do góty i same pozytywne myśli bo nakopie do d.....Aniczko witaj ![]() kliwia kowbojka i marynarz są łatwi do przebrania więc nie powinno być problemów, jeszcze czerwony kapturek z koszyczkiem może z dostępnych w domu rzeczy, albo kotek, myszka, aniolek. My Łuśkę przebieramy za lwa, ale mamy strój z all za dychę My też się musimy przebrać na ten bal więc myślimy i myślimy....A doczytałam już, że masz już strój. martucha no Pat i Kult, dobrze, dobrze niech od młodego słucha porządnej muzy ![]() Ana buuuuuuuu no nie wiem co Ci powiedzić. Możę znajdziesz jeszcze kogoś do tej roli albo coś się da przerobić? Ktosia zdrówka dla małej i daj znać jak po wizycie? Bzyczka no dziewczyny mają rację, zrób sylwka na wizażu. Jakieś gry, zgadywanki i czas leci ![]() A Łucja miala dziś ciężką noc, co chwilę się budziła i w rzeczywistości więcej spała w naszym łóżku niż w swoim. A teraz w końcu poszła spać, ale od rana strasznie marudziła. Wczoraj przyszedł do nas strój na zabawę do przedszkola- nam się podoba ale Łucja nie chce zakłądać kaptura z maskotką. Do 8 lutego jeszcze dużo czasu może w końcu się przyzwyczai, a jak nie to będzie miała ściągnięty i tak będzie wiadomo kim jest A my myślimy nad swoimi strojami, bo mąż się zadeklarował, że też chce iść![]() A dziś koleżanki z pracy męża zapisały mnie na babski comber nie pozwalając dojśc do słowa, że jakoś nie mam ochoty. No i też trzeba przebranie ech.... Jakoś mi to nie pasuje, może jeszcze zmienię zdanie, no chyba że coś się wydarzy........
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ogon bym jej dała mimo wszystko, tylko może skróć go żeby jej się nie plątał między nogami ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem, ale każda dziewczyna wrzuca piosenkę, która jej się podoba i już masz 3h z głowy do tego jakieś zagadki, wrzucanie swoich zdjęć z drinkami, do tego oczywiście o 12 odliczanie itp Impreza też może być przez Skype i wtedy wszyscy się widzą, piją, gadają - wszystko jakby byli razem w jednym miejscu Do tego jakieś zagadki, kalambury, zabawy w zgadnij kto, co itp
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ja też będę diabłem
a z czego masz ten ogon?? jak ja widziałam w sklepie to mi się nie podobały, bo wyglądały jak lateksowe... Martucha a jak robiliście broszki?? wstaw zdjęcia prezentów 4-latkow ![]() ![]() SSR dzięki za wyrazy współczucia jakoś to będzie... chyba |
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
ana kupilam w biedronce taki maly ogonek z rozkami, jest z takiego 'filcu chyba, ma w srodku drucik, i koncowke zlota, ogonkowa
i wypchany jest wata ![]() gucia ogon krotki, do kolan ma po mierzeniu stroju juz byl ryk nie chciala rogow i ogona oddac
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie szukałam ostatnio o tym o konstytucja daje dziecku na koszt państwa opiekę lekarską do 18r.ż. bo w starej przychodni z pyskiem na mnie że nie przygotowałam ubezpieczenia jak stałam w kolejce, było by szybciej, ja do niej, ale dziecko ma za darmo, to ta do mnie że nie!bo jak będzie recepta to muszę mieć ubezpieczenie(z tego co szukałam to nie musi mieć) mogłam jej powiedzieć, że w takim razie poproszę leki 100% płatne, poprostu nerwów nie miałam do tej przychodni, TŻ poszedł mnie zarejestrować bo do endo idę i bym dostała skierowania na badania krwi, to stał w kolejce 30min, był 38-my , i powiedzieli mu, że miejsca dla mnie już nie ma bo 200 osób zarejestrowali już
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Piszę do Was z nowego komputerka Dziś mi przyszedł.Ktosiu aż brak słów, że małego dziecka z gorączką nie przyjmą. Ana powodzenia. Marta co to za świeczka? Jak ją się robi? Broszkę robicie z modeliny? |
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dzw do nfz czy mogą nie przyjąć to mi pow kobita że nie, jak będą problemy rozmawiać z kierownikiem, ja pytam czy mają podstawę prawną że muszą, to przełączyła mnie do innej a tamta że mogą odmówić że lekarz może stwierdzić że kwalifikuje się do leczenia później, a ja do niej a jak mają to stwierdzić jak nie chcą przyjąć , a przecież lekarz musi zbadać by to stwierdzić
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeglądam net w poszukiwaniu innej przychodni i dla mnie i dla Marceliny. ![]() No właśnie Bzyczko cofnij się o jakiś rok w naszych rozmowach to zobaczysz jaką imprezę można mieć przez internet ![]() Jeszcze ja niedługo go nawiedzę ![]() Mała ma zapalenie oskrzeli Rozwinęło się pomimo antybiotyku branego od soboty, co prawda na co innego, ale na drogi oddechowe też wg ulotki działa. Mamy zastrzyki Już jeden za nami, jeszcze 11Bidulka moja Cytat:
|
||
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweńko paranoja normalnie
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu biedna Marcelutka...Lila juz zdrowa, nie kaszle, oddycha normalnie. Miała antybiotyk doustnie, zawiesienę na 4 dni. W poniedziałek do kontroli mamy iść.
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
ana oto zuzi stroj
![]() ps. nie patrzcie na przewijak. spodnica wyszla bomba!!! i polecam LODY Z LIDLA Z BAKALIAMI same orzechy i pycha sultanskie rodzynki, - w ogole nie czc rodzynkami, i duuuzo orzechow |
|
|
|
#625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja chce weekend! Gucia masz już obraz?
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że Liluś tak szybko wyzdrowiała. U nas się za dużo rzeczy zbiegło w czasie, my wszyscy chorzy, Marcela z zapaleniem dróg moczowych, z wychodzącymi jednocześnie trzema zębami. Fatalny dla nas jest ten miesiąc od samego poczatku, mam nadzieję, że limit pecha na ten rok wyczerpaliśmy
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o lodach to nawet nie mow bo od soboty lazi za mna rolada lodowa ale boje sie ze sie przeziebie... poza tym nie mam miejsca w zamrazarce
|
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu no ja nie liczyłam na to że Lila będzie zdrowa, skoro najpierw smarkał Tż, później ja, tydzien przerwy i znowu Tż chory i zaraz po nim ja a na końcu Lilka :/ a piątki jak jej szly tak chyba się zatrzymały w końcu a żadnej na wierzchu chyba nie ma :/
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyjdą piątki i będziecie mieć spokój na jakiś czas. |
|
|
|
|
#630 | ||
|
Zakorzenienie
|
oj nie wypocznie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
broszki i spinki do krawatow robimy z koralikow termotopliwych z ikei- http://allegro.pl/koraliki-do-prasow...952963363.html układa sie koraliki na tekich podstawkach przykrywa papierem (cos jak śniadaniowy) i prasuje (z jednej strony wystarczy) i sa sklejone, klejem na gorąco przykleimy zapinki i gotowe ![]() u nas jest szal na te koraliki dzieciaki uwielbiaja je ukladac 4 latki to jeszcze ukladaja byle jakie kolory ale 5-6 latki siedzą non stop i ukladaja takie wzory ze szok kolorami etc.. zrobie wam fotki i pokaże a świeczki - sól zwyklą farbowalysmy z dzieciakami (wyciągalysmy wklad z mazakow i dzieci mieszaly tym wkladem aż się rozlecial i sol zafarbowala ) potem sól wsypywalismy do szklanek z ikei - dwa kolory soli zeby bylo warstwowo i na to na gorę swieczke taki podgrzewacz, na szklanke klejem na gorąco najlejamy kwiatek ![]() tyle dzieci sie mniej napracuja ale fajnie to wyglada choc nie wiemy jak z trwaloscią tego będzie ale mamy to gdzies ![]() duzooooo zdrowka!!!!
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2013-01-16 o 21:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

Ja się nie domyśliłam wcale

Rozwinęło się pomimo antybiotyku branego od soboty, co prawda na co innego, ale na drogi oddechowe też wg ulotki działa. Mamy zastrzyki
Już jeden za nami, jeszcze 11