|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
hehe, nie ma sprawy, rozumiem że jesteś kolejna na liście oczekujących?
Wszystkiego naj dla chłopaków! |
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mowy o domowym przyjęciu nie było, Dusia miała 2 miesiące, mega kolki i stale na rękach - gdzie szykowanie? Cytat:
o jejku .... przykro mi że tak się ułożyło ... mój mąż z Dusią od rana, bawi się, rozmawia z nią, śmieją się ehh a ja w gościnnym uziemiona ehhh tak im fajnie tam.. teraz się przebierają jedli obiadek i owocka .... Dusia sama butle trzyma więc się podnieca tym widokiem,że ma już dużą córcię
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Konczi ja z kolei uziemiona w sypialni, mąż z Filipkiem bawią się w gościnnym, przychodzą do mnie na karmienie, ja się kuruję
Miała któraś z Was krem Linoderm zielony dla maluszka? Fajny jest? |
|
|
|
#2494 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My chrzciny robiliśmy w domu,tzn.u teściów,bo u nas za ciasno.Wszystkim zajęła się teściowa,tzn.ja zrobiłam tylko szarlotkę a szwagierka schab ze śliwką i cebulką na ciepło.Była tylko bliska rodzina i chrzestni,wyszło 15osób. Jakie są dada4?podobne do rozmiaru 3? też tak miałam po pierwszym dziecku... Cytat:
strasznie mnie to wkurza...Cytat:
W ogóle to ja kocham całować i przytulać Kubusia. Jurek też,ze czasem mu mówię,żeby go już zostawił a on na to:ale on jest taki słodki ![]()
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Katee chodzimy do dr J. Rutki, poleciła nam go położna. Rzeczowy i konkretny lekarz. Przyjmuje m.in. w Enelmedzie
|
|
|
|
#2496 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() używam na przemian pampersów, baby dream i dada. na nockę najlepsze wg mnie te z biedronki. Cytat:
Cytat:
![]() Nisia, dziękuję za pomysł z pieluszką. dzisiaj spróbuję, może kąpiel pójdzie nam lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze nie robiłam, czekam na maj ale w planach jest 18 osób i lokal. |
|||||
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dearlie super, że to nic poważnego Dziękujemy za życzenia i dużo zdrówka dla Szymonka i Antosia ![]() Kiedyś ktoś chyba pytał o ciemieniuchę. Mi znajoma farmaceutka poleciła żel na ciemieniuchę z Emolium który wypróbowała sama na swojej córce i muszę powiedzieć, że wszystko bardzo łądnie zeszło. Wiadomo, że trochę musieliśmy go poużywać, chyba ze 2 tygonie, ale miał całą główkę w tym świństwie, a jak wcześniej używaliśmy oliwki, to ani odrobinę się nie poprawiało... Wróciłam od dentysty i mam jedynkę do leczenia kanałowego Ale jestem zadowolona, bo nie trzeba czekać w kolejkach po kilkanaście godzin, tak jak to jest na nfz, a pan jest bardzo sympatyczny, stara się aby nic nie bolało i w ogóle fajna atmostera u niego jest. Ale dzisiaj mi tylko otworzył zęba i włożył wacik, żeby ropa zeszła, więc nie bolało wcale, zobaczymy jak zacznie borować, czy też taka zadowolona będę ![]() Katee szkoda że nie wiedziałam o tej promocji....
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz koniecznie po kąpaniu czy to coś dało. Nam na początku Maja płakała i okazało się, że nie wynika to np. z głodu i właśnie pieluszka pomogła. Cytat:
|
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh się rozłożyłyśmy masakra ... zdrówkabyłam u lekarza i prosiłam o wypisanie opieki nad Duską dla małżonka a ona mi na to, że nie może opieki na zdrowe dziecko wystawić.. więc jej mówię że nie jestem w stanie się opiekować a ta że mam do dziadków ją wywieźć więc jej mówię że z Podkarpacia jesteśmy na co ona że tatuś ma sobie urlop wy brać... to ja na to że urlop jest wypoczynkowy a nie chorobowy i zażądałam zaświadczenia o mojej niezdolności do opieki nad Dusią.. zmierzyła mi doktorka temperaturę bo na chora tak nie wyglądałam i mi 38,2 wskazał jej termometr... wrrrr mąz do naszej pediatry poszedł i mu wypisała bez problemu więc jakby która miała taką historię to się nie dać brać zaświadczenie ![]() ![]() Cytat:
ehh tez bym ją ciągle całowała ... pieszczoch mój .. ale już zasnęła grzecznie .. byle do 5 rano.... Cytat:
dobrze że tylko jden ząbek... dasz radę... u nas oliwka pomogła, ciemieniuszka maleńka była ... ale przy wyczesywaniu włoski nam wyszły w jednym miejscu razem z tym świństwem ![]() ![]() czy przy ząbkowaniu może być kaszel ???
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, witam po chwilowej nieobecności...
rany.. 20 stron... jak ja to nadrobię ![]() wczoraj i dziś egzamin i już chyba koniec edukacji, choć ze mną to nic nie wiadomo. Bo kończyłam edukację swą już mnóstwo razy: magisterka, licencjat (z innego kierunku), podyplomówka, druga podyplomówka i mnóstwo kursów. Oj nie lubiłam siedzieć w domu, nie lubiłam... a dziś się stęskniłam za córi mą, bo od 7.30 do 15 nie było mnie w domu. Rany... jak ja wytrzymam powrót do pracy? Mała też stęskniona? jak wytrzymają moje piersi? dziś myślałam, że mi je rozsadzi. co ja to jeszcze chciałam.... pisałam Wam, że Zuzi ząbek pierwszy się wyrżnął? lewa dolna jedyneczka... W tym temacie - kiedy zacząć myć ząbki? no i od soboty Zuzania całe dnie gada. "wrrr", "grrr" - szczególnie się jej spodobało. i cieszy się non stop śmiejąc głośno! rewelacja
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestem złaaaaaaaa wywoływaliśmy w rossmanie zdjęcia w formacie 10x15, teraz odebrałam a tam połowa to te małe wrrrr
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie mój też jak się w nocy na karmienie obudzi i później Go odłoże do łózeczka to tak po 5 minutach nagle słychać "a - gu" i ja wtedy wybucham smiechem
![]() My robiliśmy chrzciny w lokalu na 14 osób. Był obiad i ciasto z tortem. Ja przewijam Jasia 1 x w nocy jak się budzi na karmienie około 3.
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Zuzi za ząbek no i oczywiście za postępy
|
|
#2505 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
to przez tą pogodę to nie tak daleko ode mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam w mojej szafeczce wick vaporub, posmarowałam sobie klatke piersiową i lekko pod nosem i od razu lepiej mi sie oddycha
Zapomniałam że to cudo istnieje ![]() Dziewczyny, doczytałam że też macie problemy z przytulaniem z tżtami bo boli. Ja też po cc i boli niemiłosiernie Niby jakim prawem jak mi bobas tamtędy nie wychodził a sahary też nie ma...?? Jak byłam u lekarza na kontroli i mi wcisnął ten wziernik to myślałam że go w jaja kopne ![]() Mało tam niecenzuralne słowa nie poleciały. Cud że tampony jakoś sie wślizgują, co następny to lepiej ![]() Czuje sie gorzej niż dziewica ![]() Ale jaja, co chwile udaje mi sie sprzedać ciuszki po małym na all |
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś po prostu bizneswomen
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
nie dam rady nadrobić, bez bicia się przyznaję ![]() Byłam dziś z Milcią u lekarza. I niestety muszę się wybrać do alergologa i neurologa. To ostatnie wycyganiłam trochę, ale nie podobają mi się te mostki u małej. Niech ją ktoś zbada a ja będę mieć spokój. A alergolog pediatra powiedział, że to może być alergia na laktozę i wtedy niestety cyce bye bye i na razie mam nie wprowadzać nic nowego.Marta, Bika czy doktor Anczakowski jest dobry?? Na necie ma dobre opinie ale nie znam go.A i..... 4 lutego wracam do pracy Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Na razie niepełny wymiar pracy, mam miesiąc na ogarnięcie cycóe i Malutkiej.
|
#2509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Robi sie miejsce na nowe ![]() Ostatnio wygrałam świetny pajac - panterke z uszami i ogonkiem Tylko troche za duży jeszcze bo niby na metce pisze 68 a to spokojnie rozmiar 74. Myśle że za m-ąc już ubierze na pewno ![]() Oho, bobo wstało moje marudne. Strasznie dzisiaj zmierzły jakiś
|
|
|
|
#2511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie chce o tym myśleć nawet ja mam ten rok przerwy ale od października dalej idę w tany .... czuje taką potrzebę... u nas też dolny lewy jedyneczek idzie ale jeszcze nie całkiem wyszedł ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
super że sie udaje sprzedać ... też bym musiała coś wystawić.... ![]() ja wczoraj się wysmarowałam vikiem i w nocy miałam saunę ale czuje się lepiej Cytat:
lepiej sprawdzić tez tak uważam ooo czyli już powroty się szykują .. ehhhh ![]() Cytat:
kurcze ale ona kaszle jak leży jak ją podniesie to nie .. i smoka chce zjeść ...
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
Konczi bo jak Dusia leży to śliną się krztusi, pewnie dlatego
Dziewczyny, dzwoniła do mnie przyjaciółka , ma 8-miesięczną córeczkę i Mała dostała drobnej podobnej do potówek wysypki na buźce, czym może posmarować? Polecany przeze mnie Oilatum Soft jej nie służy, a wiem , że kiedyś była dyskusja na temat kremów
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie chciałam wam tego pisać bo jak to zła niedobra nieodpowiedzialna matka chciała zrobić dzieciom przyjemnoiść zabierajac je na wakacje a skonczylo sie w szpitalu ?! no ale ze wzgledu ze prawdopodnmie musimy tu zostac jeszcze ponad 2 tygodnie musze wam napisac. Jasiu lezy w szpitalu od piatku ma zapalenie opon mózgowych zaczelo się od wysokiej goraczki o co wtedy pytalam potem pojawiła sie okropona wysypka wieczorem jego stan strasznie sie pogorszyl (po calym dniu placzu tylko na rekach) zebralam manatki i do szpitala tam porobili badania krew, mocz i podali antybiotyk choc nie mieli pojecia co mu bylo. Nasteonego dnia wysypka zaczela schodzic, ale on byl caly czas senny choc jego stan uleg poprawie, w niedziele przyszlo najgorsze placz, wypukle ciemiaczko znowu wysoka goraczka, nie dal sie dotykac tak jakby go wszystko bolalo. Padlo podejrzenie zapalenia opon mozgowych, zrobili tomografie ktora byla w normie ale przeniesli nas do innego miasta do cancun tam przyszedl neurolog ktory z objaoiw klinicznych wykluczyl zapalenie opon mozgowych, Wszedzie poytali mi sie na co szczepoilam no to mowie ze skojarzone i pneumokoki i pytanie dlaczego nie MENINGOKOKI??? ja mowie ze u nas nie mowili ze to koniecznie. Wiec traflismy na oddzial intesywnej terapii i tam bylismy jedna dobe. Mimo ze wykluczyli na poicztaku opony to i tak dostawal antybiotyk chroniacy mozg. oddalili koniecznosc zrobienia punkcji ledzwiowej. Potem juz bylo ciuagle lepiej ale dalej z wszystkich badan rtg pluc, usg brzucha mocz kal krew nie wiedzieli co Jasiowi jest. Wkoncu wczoraj kolejna tomografai a ze on jest juz zywy musieli go uspic no i lekarz powiedzial ze juz prawie maja diagnoze ale musza pobrac plyn z kregoslupa czyli zrobic mu punkcje ledzwiowa. to bylo dla mnie najgorsze 30 min w zyciu., podali mu narkoze (ta rurke do gardla wyszlam nie bylam w stanie patrzec na to) i robili tomografie i ta punkcje,. Na szczescie wszystko sie udalo a plyn wykazal ZAPALENIE OPON MKOZGOWYCH o czym dowiedzialam sie godzine temu. Na szcczescie to zostalo zlapane tak szybko i zareagowane ze nie zdazylo sie roziwnac do konca i nie ma zadnych komplikacji ani powiklan. jeszcze Jasiu bedzie okolo 5 dni w szpitalu a potem musimy tu zostac na 2 tygodnie kwarantanny. czekamy jeszcze 3 dni zeby dowiedziec sie cvzy wirusowe czy bakteryjne (tutaj sadza ze wirusowe ale moj lekarz ma co do tego ma watpliwosci) probujemy cos zrobic by wrocic wczesniej ale chyba nic nie wskazuje zebysmy mogli poniewaz tutajk maja takie przepisy., Mnie wakacje skonczyly sie w piatek teraz sie z M. zamieniamy i ja po kilka godzin jestem z Zuzia a tak to wieksozosc czasu i noce z Jasiem., no to chyba tyle. dlatego napewno szcepie na meningokoki. |
|
|
|
#2515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a obok niego muszę mieć zabieg chirurgiczny obniżenia dziąsła i koszt tego 300-400 i niestety nie mam na to kasy....w ogóle to Ale miałam przejście z Kubą,wył niemiłosiernie nawet noszony na rękach,jeść nie chciał,mąż nie odbierał ,wkur...się ,wyłączyłam tel.i po godzinie wycia zasnał przytulony do mnie...na 20minut...Nie mam siły... Matko Asiulka co Ty mówisz...trzymajcie się dzielnie,dobrze,że szybko zareagowaliście.Jasieniek wyjdzie z tego.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-01-16 o 20:07 |
||
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja + TZ + Mala, rodzice chrzestni z osobami towarzyszącymi, babcie i dziadkowie Melanii, prababcie Melanii. |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sie zaczely te ząbki pojawiac na wątku co do pyt od kiedy myc to nie mam pojecia. wiem, ze na poczatek są takie szczoteczki do masowania dziasel.swoją droga pokaz foto zabka, bo jestem ciekawa jak to wyglada
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-16 o 20:02 |
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze że tż Ci daje luzu i sie małą zajmuje bo moj ma wolne dzisiaj ale mało przy Alanie siedzi tylko pije se wino, gapi w tv i dłubie pestki z dyni ![]() A ja dałam Alana na mate żeby sie pobawił chwile sam. |
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
axxa a co do pyt kogo na chrzciny zaprosilismy to of course chrzestnych, dziadkow (teściów i moja mame) i chrzestnej rodziców z jej bratem(mezul jest tego malego chrzestnym, a jego mama mezula chrzestna) hehe skomplikowane troche xD + my i mała
co do organizacji to w domu byl obiad z dwóch dan(rosół+dwa rodzaje kotletow i surowka) na deser tort. Po obiedzie przystawki, salatka, taca mies pieczonych, sledzie i bigos. To chyba wszystko. U nas o tyle dobrze, ze za jednym zamachem ze świętami także gotowalam tylko co na święta tylko w wiekszej ilości
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-16 o 20:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

.
Na zdjęciu rtg nie wyszły również żadne zmiany.
Oddział jest zamknięty, nie ma odwiedzin, możemy jedynie się podmieniać. Ogólnie cały nasz szpital nie ma odwiedzin ze zwględu na tę epidemię grypy, która wszędzie panuje.

strasznie mnie to wkurza...

a obok niego muszę mieć zabieg chirurgiczny obniżenia dziąsła