|
|
#2011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. V
Cytat:
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast z Oliwią mamy panią doktor Joannę Nazim- prężnie działającą w Polskim Towarzystwie Diabetologicznym- tu znalazłam że na Kopernika też ponoć jest dostępna .Wspaniała kobieta, nie wypuści Cię dopóki, nie jest przekonana, że rozumiesz. http://elekarze.pl/lekarzoplacowka-j...ed,285447.html A jaką nocną insulinę Ci przepisali
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-01-16 o 17:29 |
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałyście
http://opole.gazeta.pl/opole/1,35093..._uratowal.html ten dyspozytor to jakiś idiota aż mnie ściska z nerwów a mały Kuba bohater!!
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-01-16 o 17:34 |
|
|
|
|
#2015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz się zastanawiam czy moje zostało dobrze wystawione... bo takie pomyłki często się zdarzają na przelomie grudnia/stycznia![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() Kwiatuszek, JolanT wcale was nie zignorowałyśmy
|
|
|
#2016 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Też nie wiem, jedna Pani opowiadała jak po kryjomu jadła w szafie pączka
![]() Cytat:
Cytat:
A ja tymczasem rozpoczynam rajd po krk diabetologach, w końcu dzięki mojej nadgorliwości jestem 2 tyg do przodu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze myślę, bo tak średnio mi się widzi
ale cena naprawdę super dywan zamówiony i mój 32 - 2075g patrzcie jakie piękne
|
|
|
#2018 | ||
|
Kniaginia
|
Ja już po uroczystości. Nawet nie było żenady. Próba, ustawienie w szeregu i poczęstunek.
Cytat:
Cytat:
Moja w 30t2d miała 1563. kasia, niezła bryka! Dostałam pocztą od koleżanki internetowej z innego miasta 4 opakowania liści malin do robienia naparu oraz prezenciki: niedrapki w różyczki ( ) i kompresy. Bardzo mi się miło zrobiło
|
||
|
|
|
|
#2019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po kryjomu przed kim ![]() ![]() a dostałaś glukometr?! czy nie brałaś? czyli gdybys wytrwała to się poznamy w kolejce?! wzruszające
|
|
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
witam przyszłe mamusie
![]() nie należę do tego wątku, ale chciałam zostawić info, że mam do odsprzedania ciuszki (małe rozmiary) dla chłopczyka i parę sztuk dziewczęcych. jestem mamą 2-miesięcznego Kubusia i z niektórych rzeczy syn już wyrósł, więc zdecydowaliśmy się przekazać je dalej (w baardzo rozsądnych cenach - rozumiem, że przy dziecku liczy się każda złotówka).ubranka są używane, ale tak małe dziecko jeszcze ich nie brudzi i krótko używa, więc są czyste i w b. dobrym lub dobrym stanie. do sprzedania mam kurteczkę futerkową (rozm. 56/62), śpiworek, body, pajacyki, czapeczki i jeden ciepły komplet śpioszki+sweterek. gdyby któraś mama była zainteresowana, to proszę o podanie maila na PW, prześlę wtedy fotki ![]() pozdrawiam wszystkie i życzę zdrowia i łatwego porodu
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
No i teraz mi smutno...
Chciałam dziś zamówić, to łóżeczko, a mąż karze czekać. Ja rozumiem, że niby nie śpieszno, bo w końcu 9 tyg jeszcze....
|
|
|
#2022 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do filmiku wyślij mi zobaczymy czy się uda! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() daj kawałek!Cytat:
to czekamy na relacje ![]() ---------------------------------------------- Ale mam dziś humor do dupki ;( dawno takiego nie miałam! księgowa zadzwoniła i powiedziała, że musimy z TŻ zapłacić różnicę Vatu 3600zł!!;((( porazka!!!
|
|
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
och dziekuje dziekuje ![]() Cytat:
ale sie zdrzemlam. fiuu glod mnie obudzil - i zjadlam platki z mlekiem co do napletka - mozecie mnie zabic, ale ja sie sklaniam ku obzerzaniu malego, wiem wariatka ze mnie, ale znam opnie z 1wszej reki ( od tatusia dziecka, bo tez jest obzerzany) i od znajomych co maja dzieci wlasnie z Krajow gdzie sie to preferuje, i wiadomo na poczatku pocierpi i pewnie bedzie bolec - ale pozniej - same plusy. no ale mam czas nad tym, na razie jestem 50-50 zdecydowania, wiec prawie nic
|
||
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Tak się chciałam pochwalić że moja Malutka waży już 1664g!
Sporo nadrobiła od 20 tyg gdzie była dość trochę poniżej średniej. Teraz też jest niżej ale już trochę tylko (: Poza tym wszystko wygląda dobrze, główkę ma na dole ale wtuliła ją w łożysko i nie chciała się ładnie pokazać (: No i położna zrobila mi niespodziankę i będę miała jeszcze jedno usg 13 lutego ![]() Moje ubezpieczenie mnie znienawidzi ![]() O i dostałam z ubezpieczenia paczkę z rzeczami przydatnymi po porodzie (podkłady, ochraniacze na łóżko, klamerki na pępek (?), waciki, spirytus ect). No teraz idę Was poczytać (;
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
____________ ale miałam dziś przejścia z wizytą u lekarza |
||
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pomyłka, nie mogą zrobić korekty sami
|
|
|
#2028 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się Was fajnie czyta:
- A MÓJ W .... MIAŁ.... g! - A MOJA W ... MIAŁA.....g! -A za to mój... ja za 2 tyg mam wizytę więc porównam z Michałkiem Strippi
|
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to by bylo na tyle ile wiem z rozwoju wagi i wzrostu dziecka ( gupia Norwegia - ze tez ino 1usg ) - no ale zobacze ile kasy mi zostanie bo jeszcze trza cos pewnie zaplacic - i zapisuje sie na usg - a co 14lutego taka walentynke se zrobie |
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Mi urolog dziecięcy mówił, żeby w czasie kąpieli ruszać, ale bez szaleństw - delikatnie, leciutko, żeby ta skórka ledwo drgnęła. I to na pewno nie na noworodku. I raz dziennie porządnie umyć ujście cewki moczowej. Myślę, że to może być to ruszanie, żeby dobrze umyć - ja tak delikatnie w kąpieli ruszałam.
|
|
#2032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ufff...zawsze pozostaje lekarz rodzinny ![]() hehe no licytacje pełną parą idą haha
|
|
|
|
#2033 |
|
Zadomowienie
|
Widać ile szkół tyle teorii co do napletka
![]() Ja jednak jestem zdania, że jeśli coś jest przytwierdzone, to nie rusza się tego bez potrzeby. Nie chciałabym małemu zrobić krzywdy i naderwać skórkę, która jest przytwierdzona i nie zsuwa się jak u większych chłopców. Jeśli lekarz powie "Aneta, rób tak", to robić będę, a do tej pory będę trzymać się zasady by tylko umyć i nie ruszać ![]() Chwilę temu gdzieś czytałam, że dopiero po roku można zacząć delikatnie ruszać napletek, bo szybsze i nieumiejętne tego robienie może bardzo zaszkodzić dziecku (pęknięcia skóry, ból, a nawet zakażenie). brrr...... Dziewczynki chyba mają łatwiej ![]() Ach, czekam na dzisiejszą 'Porodówkę'
27.11.2009 - pierwsza randka 02.08.2012 - nasz ślub 25.03.2013 - me + you = Sławek Edytowane przez czarny flamaster Czas edycji: 2013-01-16 o 20:04 |
|
|
|
|
#2034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To lampkę kupię, a co do dywanu to też się tego boję, że będzie za dużo kolorów jeszcze te mi się podobają, są bardziej jednolite i śmieszne http://allegro.pl/dywan-dla-dziecka-...922302774.html kolor zielony Cytat:
za wizytęciekawe ile będzie ważył moja wizyta dopiero po 10.02 czyli za 3 tygodnie ;/ i będę już zaczynać 38 tydzień
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym chiala ''porodowke'' a nie mam mozliwosci obejrzec buuuuu
|
|
|
|
|
|
#2036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
konkretna suma ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ilość zjedzonego mleczka ![]() no co Ty... ZUS?! zakład papierologii stosowanej?! świetny pomysł
|
|
|
|
#2037 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
patrzę, że to poważna sprawa ale jak ktoś ma albo miał coś przeciwko to ja nie chcę, bo nie chciałabym się pchać tam gdzie nie jestem mile widziana dziękuję, że odpisałaś ![]() Cytat:
za wizytę i dla malutkiej za to że ładnie przybieraCytat:
toż to już można rodzić...
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-01-16 o 20:25 |
|||
|
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja musze kupić dwie lampki do sypialni bo Niunia i tak bedzie z nami w pokoju na początku i do jej pokoju, by nie palić światła przy przewijaniu itd.
|
|
|
|
#2039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Insulinę masz taką samą jak on-ale to ponoć norma na Kopernika Novorapid na dzień, Insulatard na noc. Cytat:
O której i gdzie?
|
|
|
#2040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.

no i nie bede musiala slac do Polski w paczkach

Dopiero dochodzę do siebie, bardzo powoli...
chociaż im pokazywałam jak krowa na rowie że jak wstaje o 7 - to nie mam takich.. bo mam 85 - no ale nie da się nie można, chcą żebym brała na noc, więc mam niezłą zagwozdkę teraz... odebrałam receptę, wykupiłam, przeszklili mnie ze stosowania - i szukam diabetologa prywatnie do konsultacji - despa może wiesz kto tam jest jakąś alfą i omegą z Kopernika? - plus jeszcze kilka dni popróbuję po swojemu, a potem podejmę decyzję...
Teraz się zastanawiam czy moje zostało dobrze wystawione... bo takie pomyłki często się zdarzają na przelomie grudnia/stycznia
skąd się tacy biorą ? .......

A ja tymczasem rozpoczynam rajd po krk diabetologach, w końcu dzięki mojej nadgorliwości jestem 2 tyg do przodu
a lampka sliczna i cena przystepna

daj kawałek!
ale pomyłka, nie mogą zrobić korekty sami