Blogowanie to moje drugie zycie.. - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 08:19   #871
aagusiaa88
Zakorzenienie

Dot.: Blogowanie to moje drugie zycie..

Cytat:
Napisane przez _Kajka_ Pokaż wiadomość
Spoko loko, na razie się tam kuruj

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

a nie wyglądasz
co ty gadasz?
pamietaj, ze aparat zjada makijaz
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 09:32   #872
_Kajka_
Wtajemniczenie

Agg no tylko po zdjęciach jestem w stanie ocenić

Na blogu recenzja żelu peelingującego Marion Palona Kawa

Żyj! Bo życie to najlepsze co mogłeś dostać

Szczęśliwa

_Kajka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 15:31   #873
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
Też kocham minerały. Używam naszych polskich pixie
Ja też Ale strasznie podrożały

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 16:31   #874
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ja też Ale strasznie podrożały
Z ciekawości je wygooglałam, ale ceny trochę nie dla mnie, przynajmniej nie na teraz
Stary 2013-01-16, 16:41   #875
thePhantom
Zakorzenienie

też z ciekawości wygooglowałam, ale niestety - biedna maturzystka żyjąca na portfelu rodziców głównie
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:06   #876
Imperfecta
Zakorzenienie

Też googlowałam i cena dosyć spora ale.. na ile to wystarcza?
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:08   #877
Ayrine
Zakorzenienie

przygoda z minerałkami jeszcze przede mną, ale wiem, że kiedyś się na pewno skuszę

a tymczasem zapraszam Was na Wear The Trousers - nowa notka okraszona zdjęciami mojego autorstwa
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-16, 17:13   #878
Imperfecta
Zakorzenienie

Ayrine, możesz mi doradzić co nieco w sprawie kupna lustrzanki?
Stary 2013-01-16, 17:26   #879
anlejka
Zakorzenienie

Ej, ej, tak popatrzyłam u siebie, bo narzekacie, że u Was w Bierdonkach nie ma płynu, albo są ostatki. Poszłam, popatrzyłam... Całe pudełka stoją, nikt nie kupuje, nikt nie zna, nikt nie chce. Nie wiem, ale są
I zmieniło mi się adres bloga tak troszeczkę: http://korolowoo.blogspot.com/

Edytowane przez anlejka
Czas edycji: 2013-01-16 o 17:27
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:32   #880
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Gdzieś tak na 3 miesiące jeśli codziennie używasz. I jak masz ten pędzel, bo on jest bardziej zbity i lepiej się aplikuje.
Annabelle ma tańsze minerałki.

Nie mam weny blogowej. A aparat będzie w piątek.
Stary 2013-01-16, 17:35   #881
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Gdzieś tak na 3 miesiące jeśli codziennie używasz. I jak masz ten pędzel, bo on jest bardziej zbity i lepiej się aplikuje.
Annabelle ma tańsze minerałki.
ja właśnie myślałam nad tymi mineralnymi i w sumie nie wiem, nie używam codziennie więc może mi się to opłacić zobaczę jeszcze Annabelle
Stary 2013-01-16, 17:56   #882
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie myślałam nad tymi mineralnymi i w sumie nie wiem, nie używam codziennie więc może mi się to opłacić zobaczę jeszcze Annabelle
Ja się napaliłam na bareMinerals, tylko kasy ni ma
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 17:57   #883
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Ja się napaliłam na bareMinerals, tylko kasy ni ma
u mnie kasa by i była ale się na tym nie znam
Stary 2013-01-16, 18:03   #884
thePhantom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Ej, ej, tak popatrzyłam u siebie, bo narzekacie, że u Was w Bierdonkach nie ma płynu, albo są ostatki. Poszłam, popatrzyłam... Całe pudełka stoją, nikt nie kupuje, nikt nie zna, nikt nie chce. Nie wiem, ale są
I zmieniło mi się adres bloga tak troszeczkę: http://korolowoo.blogspot.com/
w jednej z moich biedron tez widziałam cały karton, może za wcześnie szukałam za pierwszym razem
dół - luty 2015

Była Au pair - Niemcy 2013
thePhantom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:10   #885
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Mnie "big" z Pixie starcza gdzieś na pół roku przy codziennym stosowaniu, staram się łapać u nich na jakieś promocje na allegro, ale to nie zmienia faktu, że jak kupowałam ten podkład po raz pierwszy to płaciłam mniej...
Cytat:
W razie czego też mogę spróbować coś podpowiedzieć

Stary 2013-01-16, 18:16   #886
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie kasa by i była ale się na tym nie znam
Ja jak będę kupować to oddam się w ręce pani z ich stoiska

Cytat:
Napisane przez thePhantom Pokaż wiadomość
w jednej z moich biedron tez widziałam cały karton, może za wcześnie szukałam za pierwszym razem
Kurczę, jak ja bym chciała to dorwać
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 18:21   #887
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
W razie czego też mogę spróbować coś podpowiedzieć
Dziękuję bardzo za chęci
Więc mam pytanie, bo gdzieś w przeciągu max 4-5 miesięcy chcę kupić sobie lustrzankę, wiem, że to technika, wszystko się zmienia i w ogóle, ale raczej przeznaczenie tej lustrzanki się nie zmieni.
Chciałam kupić coś w miarę dobrego, na czym będę mogła się na razie uczyć obsługi takiego sprzętu. Głównie do zdjęć na bloga właśnie, trochę do portretów dziecięcych, ogólnej amatorskiej zabawy aparatem i w sumie tyle no i najważniejsze do max 2-2,5tys zl nie mam pojęcia jakie marki są dobre, nie znam się na tym kompletnie! Szukałam i wstępnie w oko rzuciły mi się dwa modele Nikon D3000 oraz Canon 1100D chciałam coś od razu w zestawie z obiektywem i w Media Expert w moim mieście te dwa aparaty były w zestawie z obiektywem w interesującym mnie przedziale cenowym co sądzicie o tych dwóch? Może jakieś inne typy?
Stary 2013-01-16, 18:26   #888
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
a masz wybraną jakąś konkretną markę? czy interesuje Cię raczej coś, co będzie robić lepsze zdjęcia niż zwykłe cyfrówki, ale przy okazji nie będzie dużo kosztować, no i nie zależy Ci na jakości tak rewelacyjnej jaką mają lustrzanki tzw. pełnoklatkowe?

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Dziękuję bardzo za chęci
Więc mam pytanie, bo gdzieś w przeciągu max 4-5 miesięcy chcę kupić sobie lustrzankę, wiem, że to technika, wszystko się zmienia i w ogóle, ale raczej przeznaczenie tej lustrzanki się nie zmieni.
Chciałam kupić coś w miarę dobrego, na czym będę mogła się na razie uczyć obsługi takiego sprzętu. Głównie do zdjęć na bloga właśnie, trochę do portretów dziecięcych, ogólnej amatorskiej zabawy aparatem i w sumie tyle no i najważniejsze do max 2-2,5tys zl nie mam pojęcia jakie marki są dobre, nie znam się na tym kompletnie! Szukałam i wstępnie w oko rzuciły mi się dwa modele Nikon D3000 oraz Canon 1100D chciałam coś od razu w zestawie z obiektywem i w Media Expert w moim mieście te dwa aparaty były w zestawie z obiektywem w interesującym mnie przedziale cenowym co sądzicie o tych dwóch? Może jakieś inne typy?
ja to mam perfect timing w takim przedziale cenowym to osobiście dla mnie nie ma większej różnicy między Canonem i Nikonem poza tym, że dla mnie Canon lepiej leży w dłoni raczej nie patrz w kierunku Sony bo sama tym focę i nawet jeśli jakoś czasem uda mi się wyciągnąć z niego coś fajnego, to i tak jest to poprzedzone setką "ku*wa mać" i trzema dniami narzekania że zdjęcia wyszły do dupy
Stary 2013-01-16, 18:31   #889
Imperfecta
Zakorzenienie

Ayrine, Ciebie to wywołuje się idealnie napiszę coś do Ciebie i jesteś to mi się podoba no właśnie, chciałabym coś co będzie robiło lepsze zdjęcia niż cyfrówka i będzie w miarę kosztowało czyli mówisz, że jak coś to lepszy byłby ten Canon skoro i tak wielkiej różnicy między nimi nie ma? Chętnie kupiłabym coś lepszego, ale po co mi skoro póki co nie będę mogła wyciągnąć z niego wszystkiego na co go stać? Wolę poćwiczyć czymś tańszym a później w razie czego pokusić się na sprzęt bardziej profesjonalny
Stary 2013-01-16, 18:35   #890
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję bardzo za chęci
Ja z góry mówię, że orientuję się w Canonach, więc tak będę radzić Jeżeli max 2500 zł to ja bym spróbowała Canona półeczkę wyżej - Canon 600D lub 650D w zestawie z obiektywem 18-55mm IS II (ważne żeby zwrócić uwagę na jego oznaczenie). Jeżeli kupiłabyś 600D i odłożyła resztę kasy to za jakiś czas możesz dorzucić stówkę i kupić za 400zł jasny, portretowy Canon 50mm f/1.8. Dodatkowo jeżeli masz dobry wzrok i przeżyjesz bez autofocusu w jasnym portretowym to możesz kupić za ~100zł przejściówkę z potwierdzeniem ostrości Canon-M42 i używany obiektyw Helios 44m-4 za jakieś 50-60zł na Allegro A później stoi przed Tobą otworem cała masa obiektywów na mocowanie M42 W aparatach Nikon ich podłączenie jest już bardziej problematyczne - https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...84&postcount=4

Co do samego aparatu - oba te modele mają odchylany ekran, możliwość nagrywania filmów - ja w swoim aparacie tego nie mam (Canon 400D) i bardzo mi tego teraz brakuje

Dodatkowo więcej o tych aparatach, które wymieniłaś możesz poczytać w postach z innego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666421 (niektóre posty są może niezbyt przyjemne w odbiorze ale jak się pominie moje "niewyparzone palce" to dużo informacji w nim jest)

Stary 2013-01-16, 18:41   #891
Imperfecta
Zakorzenienie

Ruby Invicta, teraz muszę to przeczytać jeszcze kilka razy i przetrawić to co napisałaś, bo jak już pisałam trochę ciemna masa w tym temacie jestem. Co do mojego wzroku to kiepsko jest, tzn jak założę okulary to widzę no i wszystko ok, ale czy na moje umiejętności a raczej ich brak to taki aparat w tym momencie nie będzie za dużo? Już przeczytam wątek który podesłałaś
Stary 2013-01-16, 18:53   #892
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Ruby Invicta, teraz muszę to przeczytać jeszcze kilka razy i przetrawić to co napisałaś, bo jak już pisałam trochę ciemna masa w tym temacie jestem. Co do mojego wzroku to kiepsko jest, tzn jak założę okulary to widzę no i wszystko ok, ale czy na moje umiejętności a raczej ich brak to taki aparat w tym momencie nie będzie za dużo? Już przeczytam wątek który podesłałaś
Przepraszam, właśnie kurcze nie wiedziałam jak to inaczej i zwięźlej ująć Obiektywy na M42 to obiektywy ze starych, analogowych lustrzanek, można je kupić np. na Allegro i przy pomocy przejściówki podłączyć do lustrzanki cyfrowej To bardziej kwestia na później, jak się oswoisz z aparatem i obiektywem w zestawie i będziesz chciała kupić coś więcej Jak Cię to pocieszy to ja też mam sporą wadę wzroku

Obsługa 1100D i 600D/650D jest taka sama Więc ciężko stwierdzić co to znaczy "za dużo" Po prostu jeżeli będziesz chciała się później rozwijać to z trzycyfrowym aparatem będzie Ci łatwiej, bo moment, w którym będziesz czuć jakieś ograniczenia nastąpi później niż w przypadku 1100D Ja na przykład chciałabym nie musieć kłaść się na ziemi (odchylany ekran) albo móc zacząć kręcić filmy (1100D też może kręcić filmy oczywiście, tylko w mniejszej liczbie formatów), a nie mam na czym Ale oczywiście jeżeli będziesz wolała wziąć 1100D za mniejszą kwotę to też będzie dobry wybór

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
ja to mam perfect timing w takim przedziale cenowym to osobiście dla mnie nie ma większej różnicy między Canonem i Nikonem poza tym, że dla mnie Canon lepiej leży w dłoni raczej nie patrz w kierunku Sony bo sama tym focę i nawet jeśli jakoś czasem uda mi się wyciągnąć z niego coś fajnego, to i tak jest to poprzedzone setką "ku*wa mać" i trzema dniami narzekania że zdjęcia wyszły do dupy
Miałam raz w ręku Sony i nie umiałam się tym posługiwać Układ guzików był dla mnie jakiś z kosmosu, bo jestem przyzwyczajona do Canona Ale z niewychodzącymi zdjęciami to raczej czasem każdemu się zdarza, ja pamiętam swoje pierwsze zdjęcie z lampą w ciemnym pomieszczeniu - "Yay, jak fajnie wygląda na ekranie aparatu!", a na komputerze okazało się, że ostrość jest 2 metry za głównym obiektem

W ogóle mój blog będzie musiał poczekać do marca prawdopodobnie, bo przede mną końcówka studiów Ale za to przedwczoraj po raz pierwszy rozłożyłam własne domowe studio i zrobiłam sobie zdjęcie do dyplomu

Stary 2013-01-16, 19:00   #893
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, właśnie kurcze nie wiedziałam jak to inaczej i zwięźlej ująć Obiektywy na M42 to obiektywy ze starych, analogowych lustrzanek, można je kupić np. na Allegro i przy pomocy przejściówki podłączyć do lustrzanki cyfrowej To bardziej kwestia na później, jak się oswoisz z aparatem i obiektywem w zestawie i będziesz chciała kupić coś więcej Jak Cię to pocieszy to ja też mam sporą wadę wzroku

Obsługa 1100D i 600D/650D jest taka sama Więc ciężko stwierdzić co to znaczy "za dużo" Po prostu jeżeli będziesz chciała się później rozwijać to z trzycyfrowym aparatem będzie Ci łatwiej, bo moment, w którym będziesz czuć jakieś ograniczenia nastąpi później niż w przypadku 1100D Ja na przykład chciałabym nie musieć kłaść się na ziemi (odchylany ekran) albo móc zacząć kręcić filmy (1100D też może kręcić filmy oczywiście, tylko w mniejszej liczbie formatów), a nie mam na czym Ale oczywiście jeżeli będziesz wolała wziąć 1100D za mniejszą kwotę to też będzie dobry wybór
Nie no przecież nic nie szkodzi, już wszystko rozumiem powiedzmy no właśnie, najpierw chciałabym oswoić się z samym aparatem i obiektywem z zestawu

Aparat chcę wziąć na raty, ale dochodu nie mam też za wiele, więc nie chcę dowalić sobie raty 400zł miesięcznie. bo tak to chętnie bym kupiła jakąś maszynę za dość pokaźną sumkę 650D jest z obiektywem 18-55 IS II za 2899zł natomiast 1100D za 1549zł z takim samym obiektywem różnica jest niemalże drugie tyle 600D kosztuje 2599zł więc ten jeszcze mógłby być i chyba poważnie się zastanowię nad tym 600D. bo niby 300zł to niewiele ale zawsze coś.
Stary 2013-01-16, 19:08   #894
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Miałam raz w ręku Sony i nie umiałam się tym posługiwać Układ guzików był dla mnie jakiś z kosmosu, bo jestem przyzwyczajona do Canona Ale z niewychodzącymi zdjęciami to raczej czasem każdemu się zdarza, ja pamiętam swoje pierwsze zdjęcie z lampą w ciemnym pomieszczeniu - "Yay, jak fajnie wygląda na ekranie aparatu!", a na komputerze okazało się, że ostrość jest 2 metry za głównym obiektem

W ogóle mój blog będzie musiał poczekać do marca prawdopodobnie, bo przede mną końcówka studiów Ale za to przedwczoraj po raz pierwszy rozłożyłam własne domowe studio i zrobiłam sobie zdjęcie do dyplomu
jaa, też bym chciała mieć domowe studio na razie miałam ambitny plan odkładania na Canona MkII, ale wyskoczyły mi dwa weselicha w tym roku to muszę kupić lampę zewnętrzną, akumulatorki do niej, dodatkową kartę pamięci, i jeszcze jak obejdzie to chyba się skuszę na stałkę 50/1.8, bo tania, a przynajmniej ma AF mam co prawda Heliosa tego, o którym pisałaś (swoją drogą, Imperfecta, polecam Ci ten obiektyw - kocham jego plastykę i focę głównie nim ), ale potrzebuję czegoś z silnikiem AF żeby być na weselu szybką jak błyskawica

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Nie no przecież nic nie szkodzi, już wszystko rozumiem powiedzmy no właśnie, najpierw chciałabym oswoić się z samym aparatem i obiektywem z zestawu

Aparat chcę wziąć na raty, ale dochodu nie mam też za wiele, więc nie chcę dowalić sobie raty 400zł miesięcznie. bo tak to chętnie bym kupiła jakąś maszynę za dość pokaźną sumkę 650D jest z obiektywem 18-55 IS II za 2899zł natomiast 1100D za 1549zł z takim samym obiektywem różnica jest niemalże drugie tyle 600D kosztuje 2599zł więc ten jeszcze mógłby być i chyba poważnie się zastanowię nad tym 600D. bo niby 300zł to niewiele ale zawsze coś.
bez urazy jak coś , ale jestem zdania, że lepiej pofocić sprzętem amatorskim niż rzucać się od razu na coś profesjonalnego (szczególnie mam tu na myśli pełnoklatkowce jak Canon MkII). wiem, że niby to jest oszczędność, bo kupujesz raz a porządnie, ale aż mnie serce boli, jak widzę jakiś pro-sprzęt w rękach kogoś, kto foci głównie na trybie automatycznym poza tym też nie widzę większego sensu kupowania takiego sprzętu jeśli głównym celem jest focenie dla przyjemności - no na bloga to jeszcze ma jakiś sens, jeśli się na nim zarabia (patrz: Katosu, Alina Rose), ale jeśli to ma być tylko kolejne narzędzie do uwieczniania miłych chwil, bez jakiegoś zamierzenia artystycznego lub zarobkowego, to szkoda kasy

chociaż nie wiem czy mogę się wypowiadać, bo regularnie zdarza mi się czytać od mojego ex, że po co chcę kupować Canona MkII jak swojej Alfy nie ogarniam fajnie, że on myśli, że sram kasą i z miejsca mnie stać na taki sprzęt
Stary 2013-01-16, 19:16   #895
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:

bez urazy jak coś , ale jestem zdania, że lepiej pofocić sprzętem amatorskim niż rzucać się od razu na coś profesjonalnego (szczególnie mam tu na myśli pełnoklatkowce jak Canon MkII). wiem, że niby to jest oszczędność, bo kupujesz raz a porządnie, ale aż mnie serce boli, jak widzę jakiś pro-sprzęt w rękach kogoś, kto foci głównie na trybie automatycznym poza tym też nie widzę większego sensu kupowania takiego sprzętu jeśli głównym celem jest focenie dla przyjemności - no na bloga to jeszcze ma jakiś sens, jeśli się na nim zarabia (patrz: Katosu, Alina Rose), ale jeśli to ma być tylko kolejne narzędzie do uwieczniania miłych chwil, bez jakiegoś zamierzenia artystycznego lub zarobkowego, to szkoda kasy

chociaż nie wiem czy mogę się wypowiadać, bo regularnie zdarza mi się czytać od mojego ex, że po co chcę kupować Canona MkII jak swojej Alfy nie ogarniam fajnie, że on myśli, że sram kasą i z miejsca mnie stać na taki sprzęt
Ale ja właśnie to samo napisałam wyżej, że w sumie nie wiem czy ten 650D to za dużo chodzi mi o to, że jakby mnie było stać i srałabym za przeproszeniem kasą to bym sobie mogła pozwolić na jakieś cudo za 15tys w tej chwili wiem, że nie warto wydawać pieniędzy na coś czego nie będę mogła w pełni wykorzystać

Kiedyś robiłam "jakieś" zdjęcia, miałam jakieś ciągotki i były to zdjęcia z zamysłem delikatnie artystycznym, ale z powodu posiadania takiego aparatu a nie innego to sobie to darowałam, ale pomyślałam teraz, że skoro będę mogła kupić coś co już nazywa się lustrzanką to będę mogła to tego chociaż delikatnie wrócić. jeszcze nie wiem, póki co aparat chcę właśnie do zdjęć na bloga i do focenia moich dzieciaków

Edytowane przez Imperfecta
Czas edycji: 2013-01-16 o 19:17
Stary 2013-01-16, 19:24   #896
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze wysokie coś te ceny Popatrz może jeszcze na ceny po innych sklepach, bo ta podana przez Ciebie cena 600D jest o jakieś 400zł za wysoka

Cytat:
jaa, też bym chciała mieć domowe studio na razie miałam ambitny plan odkładania na Canona MkII, ale wyskoczyły mi dwa weselicha w tym roku to muszę kupić lampę zewnętrzną, akumulatorki do niej, dodatkową kartę pamięci, i jeszcze jak obejdzie to chyba się skuszę na stałkę 50/1.8, bo tania, a przynajmniej ma AF mam co prawda Heliosa tego, o którym pisałaś (swoją drogą, Imperfecta, polecam Ci ten obiektyw - kocham jego plastykę i focę głównie nim ), ale potrzebuję czegoś z silnikiem AF żeby być na weselu szybką jak błyskawica

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

"Canona MkII" znaczy podejrzewam że chodzi o 5d mkII? Szczerze to ja bym z przesiadką na pełną klatkę jeszcze poczekała, jak celujesz w Canona to lepiej może zacząć od przesiadki na ten system przez jakiś niższy model, bo trzeba jeszcze zorganizować "szklarnię" i kupić lampę i cena rośnie błyskawicznie Sama w ramach kolejnych kroków myślę, żeby dokupić drugą lampę i powoli zacząć sobie zarabiać na nowe body - myślałam właśnie o 650D

A trzy- i czterocyfrowe Canony to jest sprzęt amatorski właśnie Jeżeli udałoby się znaleźć 600D za 2100-2200zł to według mnie warto do niego dołożyć Jak ja kupowałam 400D to w sprzedaży był dopiero od niedawna pierwszy model Canona z serii czterocyfrowej

Stary 2013-01-16, 19:28   #897
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam próbki z Annabelle i kryjący bardzo mi się spodobał, tylko trzeba umiejętnie aplikować, będę go kupować na lato, natomiast nie polecam rozświetlającego z tego firmy
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:31   #898
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze wysokie coś te ceny Popatrz może jeszcze na ceny po innych sklepach, bo ta podana przez Ciebie cena 600D jest o jakieś 400zł za wysoka
mieszkam w bardzo małym mieście i nie mam za dużego wyboru co do sklepów z tego typu elektroniką a w związku z tym, że to na raty to wolałabym na miejscu, w internecie podane są takie ceny, jeszcze jutro się przejdę zobaczyć w sklepie zapytam

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
ja miałam próbki z Annabelle i kryjący bardzo mi się spodobał, tylko trzeba umiejętnie aplikować, będę go kupować na lato, natomiast nie polecam rozświetlającego z tego firmy
cena jest na prawdę bardzo fajna, myślałam o tym matującym
Stary 2013-01-16, 19:39   #899
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Tak czytam o tych Waszych aparatach, i powiem, że sama focę zwykłą cyfrówką z Canona. Ale ja jestem zacofana .

Jutro mam wolne, może znajdę czas coś naskrobać na blogu w przerwie między nauką . Bo cisza u mnie straszna.

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:40   #900
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
cena jest na prawdę bardzo fajna, myślałam o tym matującym
też był całkiem ok, ale nie jest to taki 100% matujący
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości