Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 2 4,76%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 0 0%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 1 2,38%
Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 1 2,38%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 7 16,67%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 13 30,95%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 3 7,14%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 2 4,76%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 1 2,38%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 20:38   #1651
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Myślałam, że na 1 osobę. Tyle to chyba nie jest najgorzej ... u mnie zimą więcej płacimy bo kąpiele ciepłe, a latem mniej bo prysznice i bardziej chłodne, a u nas ciepła jest masakrycznie droga.
Obstawiam około 4 u mnie.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Ale jak się rożek rozepnie to może robić za kołderkę? Czy jest za mały, bo nie znam wymiarów jakie co powinno mieć.
To zależy chyba od rożka i od wzrostu malucha ale na początku może się uda.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ech:/ przyszło nam wezwanie, że mamy wstawic sie do skarbowki bo podatek od kupna samochodu był za niski ciekawe ile dopłacimy

zginął mąż koleżanki... ona ma 24 lata... osierocił 3 latka i 4 miesiecznego chłopca....

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Melduje, ze jestem! to byl dluuuugi dzien. wyjechalismy z domu o 11, wizyta o 13 jestem baaaardzo zadowolona, ze zdecydowalismy sie na te badania polowkowe prenatalne. warto bylo! dzidzius jest okazem zdrowia, pani doktor zrobila wszystkie mozliwe pomiary o ktorych istnieniu nawet nie wiedzialam od wargi po 5 palcow w stopie :P wszystkie narzady itd. przeplywy krwi, ogolnie super wizyta. w ramach badania mielismy takze echokardiografie plodu, mega dokladne badanie serduszka. wszysktim bardzo polecam p. doktor Agate Wloch. baaaardzo sympatyczna osoba, naprawde mila wizyta, podejscie do pacjenta o jakim mozna marzyc. oboje z tz jestesmy zachwyceni. badanie bylo w 2d, ale na takim sprzecie to naprawde bez znaczenia czy trojwymiar czy nie. mam mnostwo fotek (14!), plytki z nagraniem nie chcielismy. dzidziulec pieknie sie przeciagal, pokazywal wyprostowane nozki, nogi nad glowa, raczki przy buzi, boksowanie mamy po brzuchu, otwieral buzke i chyba pokazywal nam jezor...usmialismy sie, bo pani doktor w pewnym momencie mowi "zobaczcie jaki ona ma wielki zoladek" no i pytanie tatusia "nie ukrywamy, ze chcemy w koncu poznac plec". tatus mial racje od samego poczatku, wybral tylko jedno zenskie imie i strzelil idealnie. bedziemy mieli corcie! a jeszcze przed gabinetem zrobilismy ostatnie zaklady i przegralam
ps. moja mama az sie poplakala jak do niej zadzwonilam (ma 3 wnukow). uff to chyba tyle. w drodze powrotnej pelen luz, zaliczylismy dluuugie zwiedzanie ikei. obiadek i obowiazkowe hot dogi przy wyjsciu hehe. dopiero niedawno dotralam do domu. fotki pozniej
za wizytę i za poznanie płci.. Coś czuję,że nasz wątek będzie typowo żeński,albo chociaż pół na pół

Co do tego co zaznaczyłam to u mnie jest tak samo heeh. Mąż wybrał tylko jedno imię żeńskie.Innego nie chce, a o męskim też nie chce wogóle rozmawiać, chociaż wielokrotnie podejmuję temat bo jestem pewna,że będzie synuś..
Ciekawe czy mój ma taką męską intuicję jak Twój heheh ale były by jaja.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:38   #1652
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Melduje, ze jestem! to byl dluuuugi dzien. wyjechalismy z domu o 11, wizyta o 13 jestem baaaardzo zadowolona, ze zdecydowalismy sie na te badania polowkowe prenatalne. warto bylo! dzidzius jest okazem zdrowia, pani doktor zrobila wszystkie mozliwe pomiary o ktorych istnieniu nawet nie wiedzialam od wargi po 5 palcow w stopie :P wszystkie narzady itd. przeplywy krwi, ogolnie super wizyta. w ramach badania mielismy takze echokardiografie plodu, mega dokladne badanie serduszka. wszysktim bardzo polecam p. doktor Agate Wloch. baaaardzo sympatyczna osoba, naprawde mila wizyta, podejscie do pacjenta o jakim mozna marzyc. oboje z tz jestesmy zachwyceni. badanie bylo w 2d, ale na takim sprzecie to naprawde bez znaczenia czy trojwymiar czy nie. mam mnostwo fotek (14!), plytki z nagraniem nie chcielismy. dzidziulec pieknie sie przeciagal, pokazywal wyprostowane nozki, nogi nad glowa, raczki przy buzi, boksowanie mamy po brzuchu, otwieral buzke i chyba pokazywal nam jezor...usmialismy sie, bo pani doktor w pewnym momencie mowi "zobaczcie jaki ona ma wielki zoladek" no i pytanie tatusia "nie ukrywamy, ze chcemy w koncu poznac plec". tatus mial racje od samego poczatku, wybral tylko jedno zenskie imie i strzelil idealnie. bedziemy mieli corcie! a jeszcze przed gabinetem zrobilismy ostatnie zaklady i przegralam
ps. moja mama az sie poplakala jak do niej zadzwonilam (ma 3 wnukow). uff to chyba tyle. w drodze powrotnej pelen luz, zaliczylismy dluuugie zwiedzanie ikei. obiadek i obowiazkowe hot dogi przy wyjsciu hehe. dopiero niedawno dotralam do domu. fotki pozniej
córci

A gdzie w końcu byłaś na tym badaniu?? Ile płaciłaś za to wszytsko??
Ja jestem do niej umówiona na 28 stycznia.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:41   #1653
angie83
Raczkowanie

Diabli, za córkę!!!
Stary 2013-01-16, 20:43   #1654
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nie wiem czy masz ikeę gdzieś w okolicy, ale widziałam tam kiedyś takie nakładki na garnki do gotowania na parze.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30152346/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90112531/

żałuje że nie kupiłam, ale chce się zaopatrzyć w coś takiego jak będziemy następnym razem.
a to by bylo całkiem fajne. Mam niedaleko, chyba podjadę jak wyzdrowieje. Muszę sobie jeszcze taki stolik pod lapciaka kupić, żeby na kolanach nie trzymać, a w zasadzie na biodrze..

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
ech:/ przyszło nam wezwanie, że mamy wstawic sie do skarbowki bo podatek od kupna samochodu był za niski ciekawe ile dopłacimy

zginął mąż koleżanki... ona ma 24 lata... osierocił 3 latka i 4 miesiecznego chłopca....
ile kosztował samochód? Ile powinien kosztować ? i ile zapłaciliście?? Ja ostatnio składałam czynny żal, żeby nie zapłacić kary, bo znowu za późno się gapneliśmy, że w ogole taki podatek trzeba zapłacić (nikt nam nie powiedziałam, a samochod zarejestrowalismy bez problemu...)

A co się stało??

Diabli - gratulacje córci!

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-01-16 o 20:48
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:52   #1655
vil84
Wtajemniczenie

a propos położnych, u mnie w przychodni jest coś takiego:
http://www.epione.pl/o-nas/aktualnos...przedporodowa/

muszę w końcu tam zadzwonić

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:53   #1656
diabli
Zakorzenienie

dziekuje za wszystkie gratulacje! kurcze, ja tak marzylam o corce. oczywiscie najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe, ale do konca obstawialam synka, nawet pod gabinetem przegralam zaklad

Cytat:
Diabli super !!! gratuluje córeczki, i bardzo fajnie że taka dokładna wizyta. w Angeliusie byliście, tak?
tak w angeliusie. termin w sodowskim oddaje kolezance, ktora ma termin 3 dni po mnie i po dzisiejszej relacji z moich badan tez chce je zrobic
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:55   #1657
deb
Zakorzenienie

Cytat:
a propos położnych, u mnie w przychodni jest coś takiego:
http://www.epione.pl/o-nas/aktualnos...przedporodowa/

muszę w końcu tam zadzwonić
kurcze a szukałam w epione i nic nie umiałam znaleźć. a mogę niedyskretnie zapytać w jakiej dzielnicy katowic mieszkasz? może jesteśmy sąsiadkami
ja jestem zapisana do mek medu i szkoda by mi było się przepisywać bo mam tam fajną lekarkę rodzinną..
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:56   #1658
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja będę miała przewijak na łóżko, nie wiem czy to wygodne.. Łóżeczko dostaje od brata razem z przewijakiem, oni byli zadowoleni z rozwiazania.. u mnie w sypialni zreszta oddzielny przewijak się nie zmieści więc mi takie rozwiązanie jak najbardziej pasuje..

A mam pytanko, czy macie może garnki do gotowania na parze?? Opłaca się to kupować? Co można dobrego tam upichcić?? Mam fazę na zdrowe jedzenie.. Wiem, ze jak będę karmic (o ile) to przydałoby się duzo takich gotowanych rzeczy jeść a nie smażonych..
garnek mam, używam tylko do łososia, kalafiora,brokułów i warzyw do obiadu,ale to raz na ruski rok..

Cytat:

o boże

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

no axella bo my chyba torby powinnyśmy mieć od 1 kwietnia spakowane
dokładnie czyli 2,5mca i trzeba się szykować

Co z Adą?????????????????????? ???????????????????

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:57   #1659
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie podać nazwy sprzedawców na allegro gdzie kupowałyście wyprawki??
Nie zapisałam sobie...
ja kupowałam tu http://moda.allegro.pl/listing/user.php?us_id=21469799
inni sprzedawcy nie mieli wszystkiego co chciałam, a te co są podane na mamusiach styczniowo-lutowych to trochę nieaktualne

happy to zależy jak Ci pasuje, ja wolę usztywniany rożek bo wiem że TŻ na początku będzie się bał brać małą a to pomaga. Zresztą jak już kiedyś pisałam moja bratowa rodziła w krk i tam trzeba było mieć swój rożek i jak przynieśli zwykły to im powiedzieli że powinien być usztywniany i kupowali drugi. No ale każdy szpital ma swoje zasady

Paulina gratuluję córeczki

vil a to Ty chcesz myć dziecko na przewijaku ?

diabli za wizytę
Stary 2013-01-16, 20:57   #1660
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
a to by bylo całkiem fajne. Mam niedaleko, chyba podjadę jak wyzdrowieje. Muszę sobie jeszcze taki stolik pod lapciaka kupić, żeby na kolanach nie trzymać, a w zasadzie na biodrze..

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

ile kosztował samochód? Ile powinien kosztować ? i ile zapłaciliście?? Ja ostatnio składałam czynny żal, żeby nie zapłacić kary, bo znowu za późno się gapneliśmy, że w ogole taki podatek trzeba zapłacić (nikt nam nie powiedziałam, a samochod zarejestrowalismy bez problemu...)

A co się stało??

Diabli - gratulacje córci!
to było tak:
samochód na umowie zapłaciliśmy 11 tys bodajze rok temu w kwietniu. zapłaciliśmy 220 zł bo tak tam naliczyła Pani ze skarbówki. Myśleliśmy, że sprawa załątwiona a tu wczoraj przyszło pismo ze wzywaja do wstwienia bo koszt podatku jest nizszy niz obecnie dane auto stało u nich w tabelce... to cholerka baba po chiny wczesniej nie popatrzyła??!!musze wstac o 6 jechac 50 km do domu męża i potem urząd... bo on po nocce i nie pozwole mu jechać..

spadł z wysokości... masakra;/ 24 latka wdową...
Stary 2013-01-16, 20:59   #1661
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna mam nadzieję ze z tym podatkiem się jakoś wyjaśni

kurcze myślałam że doczytam jak tam się sprawa wyjaśniła z synem Ady a tu cisza
Stary 2013-01-16, 21:00   #1662
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
córci

A gdzie w końcu byłaś na tym badaniu?? Ile płaciłaś za to wszytsko??
Ja jestem do niej umówiona na 28 stycznia.
w angeliusie, 300zl, plytka dodatkowo platna. odpuscilismy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:01   #1663
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
to było tak:
samochód na umowie zapłaciliśmy 11 tys bodajze rok temu w kwietniu. zapłaciliśmy 220 zł bo tak tam naliczyła Pani ze skarbówki. Myśleliśmy, że sprawa załątwiona a tu wczoraj przyszło pismo ze wzywaja do wstwienia bo koszt podatku jest nizszy niz obecnie dane auto stało u nich w tabelce... to cholerka baba po chiny wczesniej nie popatrzyła??!!musze wstac o 6 jechac 50 km do domu męża i potem urząd... bo on po nocce i nie pozwole mu jechać..

spadł z wysokości... masakra;/ 24 latka wdową...
bo jest tak, że płacisz podatek od wartości samochodu.. Z reguły jest to wartość która jest na umowie kupna-sprzedaży.. ale urząd skarbowy możę uznać, że ta wartosć jest zaniżona (że samochód jest warty wiecej niż za niego daliście) i trzeba zapłacić podatek od wartości rzeczywistej samochodu.. A te 11 tys. to faktyczna wartosć samochodu czy zaniżaliscie?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:04   #1664
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
kurcze a szukałam w epione i nic nie umiałam znaleźć. a mogę niedyskretnie zapytać w jakiej dzielnicy katowic mieszkasz? może jesteśmy sąsiadkami
ja jestem zapisana do mek medu i szkoda by mi było się przepisywać bo mam tam fajną lekarkę rodzinną..
ja w ligocie, mieszkam koło tej przychodni a Ty?
dlatego tak mi pasuje tam podejść, bo to nie jest chyba typowa szkoła rodzenia dlatego nie dzwoniłam wcześniej ale jak mam coś takiego mieć koło domu to mogę się zapisać
ale chyba nie musisz się specjalnie zapisywać do lekarzy w epione żeby tam chodzić ... ja nie chodzę do ginekologa do epione. jutro może w końcu zmotywuje się żeby zadzwonić i się umówić

... aha, dobra, doczytałam że jednak trzeba ... ja chodzę do lekarza rodzinnego do epione, mam nadzieję, że wystarczy ...

Cytat:
vil a to Ty chcesz myć dziecko na przewijaku ?
nie ale mam plan czasem pupę przemyć czystą wodą zamiast używania chusteczek nawilżanych oczywiście po dużej kupie będzie od razu pod kran wędrować

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-01-16 o 21:07
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:05   #1665
deb
Zakorzenienie

ja uciekam, papa
Stary 2013-01-16, 21:05   #1666
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
bo jest tak, że płacisz podatek od wartości samochodu.. Z reguły jest to wartość która jest na umowie kupna-sprzedaży.. ale urząd skarbowy możę uznać, że ta wartosć jest zaniżona (że samochód jest warty wiecej niż za niego daliście) i trzeba zapłacić podatek od wartości rzeczywistej samochodu.. A te 11 tys. to faktyczna wartosć samochodu czy zaniżaliscie?
zaniżone.... tylko wiesz... czy zapłacimy różnice czy z odsetkami??? i dlaczego pani z skarbówki nie zwracała na te swoje tablele uwagi??
Stary 2013-01-16, 21:05   #1667
axella
Zakorzenienie

GG do axella

aa,jeszcze odnośnie połoznych-w ciąży tez się z nimi spotyka czy po porodzie ?
jest jakiś limit ich nfz'towych spotkań ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-16, 21:08   #1668
_pola
Rozeznanie

Diabli gratuluję córuni

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:12   #1669
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ja w ligocie, mieszkam koło tej przychodni a Ty?
dlatego tak mi pasuje tam podejść, bo to nie jest chyba typowa szkoła rodzenia dlatego nie dzwoniłam wcześniej ale jak mam coś takiego mieć koło domu to mogę się zapisać

Już się pożegnałam ale jeszcze zdążyłam przeczytać przed zamknięciem

no ja nie koło przychodni i myślałam że też na Ligocie ale to podobno Brynów na ligockiej niedaleko Lidla jeśli coś Ci to mówi. Zadzwonie do Mek-Medu się zapytać czy mają coś takiego a jak nie to się chyba przepisze do Epione - a co mi tam, 2 razy w roku można zmienić więc najwyżej potem spowrotem się przepisze
Daj znać jakbyś tam dzwoniła i się coś dowiedziała bo masz tutaj zainteresowaną koleżankę

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
aa,jeszcze odnośnie połoznych-w ciąży tez się z nimi spotyka czy po porodzie ?
jest jakiś limit ich nfz'towych spotkań ?
No właśnie podobno w ciąży też. Ale na razie tyle tylko wiem

Vil - ze strony epione wynika że wystarczy być zadeklarowanym tam - czyli wystarczy być zapisanym do lekarza rodzinnego
Stary 2013-01-16, 21:12   #1670
banka26
Zakorzenienie

tez sie martwie co u Ady:c onfused:

nic mi sie nie chcee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:12   #1671
deb
Zakorzenienie

dobra teraz już naprawdę uciekam
Stary 2013-01-16, 21:14   #1672
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
tez sie martwie co u Ady:c onfused:

nic mi sie nie chcee
też się martwię...
ale na bank teraz syn dostaje reprymendę

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-16, 21:18   #1673
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej Wam!!!!!
byłam na USG połówkowym:-) wszystko ok, dzidzia zdrowa, zgrabna i fotogeniczna :-)
dopłaciłam 100zł i znowu mamy film :D
i teraz niespodzianka:
jednak będzie CÓRECZKA!!!! :love: Natalia:roza:
z chłopca zrobiła się dziewczynka haha :D tak czułam, ze tak będzie!
czyli tamten gin w 13tc sie pomylił hihi ;)

Jenny napisz mi na liście :)

GRATULUJĘ :)

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Lecę po mężusia z pieskiem, bo wraca z pracy :)
Tak mnie plecy bolą od siedzenia :(
mnie też bolą strasznie, właśnie mi mężu podłożył pod plecy kolejną poduszkę.

Cytat:
8 m3 na dwie osoby czyli tak samo :)
ja lubię codzienne kąpiele z pianką i na pewno z tego nie zrezygnuje ;)

no właśnie o te wyniki mi głównie chodzi, nawet wczoraj patrzyłam na stronkę ale nie pisali czy karta płatna czy nie ... ale jak nie to super :D

chyba cała ... miałam na usg mierzone więc myślę że cała.

:hahaha:

Dziewczyny, na czym będziecie zmieniać pieluchy? bo mam dylemat czy kupować przewijak, znalazłam fajny i niedrogi w porównaniu z innymi tego typu:
http://allegro.pl/regal-przewijak-ni...930084356.html
w ikei taki z dwiema półkami kosztuje 79 zł ale jest paskudny i niepraktyczny.
jeszcze chcę na tablicy używanych poszukać.

jeszcze się nad komodą zastanawiałam, ale w zestawach mebli które nam się podobają są same takie wysokie komody, niewygodne do przewijania.
ja myślałam, żeby kupić taki zwykły i kłaść na łóżko, a podmywać albo na podkładach albo jak ktoś pisał pod kranem :D

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
łoo!
pasta jajeczna ze szczypiorkiem! ide robić :slina:

a co do glukozy mialam 50tke robiona poprzednio,teraz tylko mocz i morfo jak co miesiac.. w karcie ciąży mam że ma być robiona i 50tka i 75tka,ale pewnie tylko wtedy gdy wyjdzie źle.. mam nadzieję :noniewiem:

ej, z poloznymi musze zagadac juz teraz (z tymi "Darmowymi" co przychodza po porodzie)?
bo nie wiem jak to działa :confused:

a przewijak mam "nakładany" na łóżeczko :ehem:

pasta jajeczna!!!! jutro :]

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja na przewijaku na łóżeczko, nie mam miejsca na osobny. Aaaaale gdybym miała kupiłabym ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/ :love:
piękny jest ten mebel :)

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Jak dupsko bardzo ufajdane, to pod pachę i pod kran :>
mnie w macierzyństwo wprowadzała koleżanka, która już 3 odchowała i się nie cyrtoliła, pokazała jak i co :)Ale jak kupię przewijak to wolnostojący mobilny :ehem:

Ja już po wizycie, chyba wszystko OK, :rolleyes: Nina sporo urosła ale dalej wychodzi nam o tydzień młodsza.
:oklaski: za wizytę :)

Cytat:
ech:/ przyszło nam wezwanie, że mamy wstawic sie do skarbowki bo podatek od kupna samochodu był za niski:mur: ciekawe ile dopłacimy:mur:

zginął mąż koleżanki... ona ma 24 lata... osierocił 3 latka i 4 miesiecznego chłopca....:(
straszne, straszne, nie pojmuję..[*]

Cytat:
Melduje, ze jestem! to byl dluuuugi dzien. wyjechalismy z domu o 11, wizyta o 13 :) jestem baaaardzo zadowolona, ze zdecydowalismy sie na te badania polowkowe prenatalne. warto bylo! dzidzius jest okazem zdrowia, pani doktor zrobila wszystkie mozliwe pomiary o ktorych istnieniu nawet nie wiedzialam ;) od wargi po 5 palcow w stopie :P wszystkie narzady itd. przeplywy krwi, ogolnie super wizyta. w ramach badania mielismy takze echokardiografie plodu, mega dokladne badanie serduszka. wszysktim bardzo polecam p. doktor Agate Wloch. baaaardzo sympatyczna osoba, naprawde mila wizyta, podejscie do pacjenta o jakim mozna marzyc. oboje z tz jestesmy zachwyceni. badanie bylo w 2d, ale na takim sprzecie to naprawde bez znaczenia czy trojwymiar czy nie. mam mnostwo fotek (14!), plytki z nagraniem nie chcielismy. dzidziulec pieknie sie przeciagal, pokazywal wyprostowane nozki, nogi nad glowa, raczki przy buzi, boksowanie mamy po brzuchu, otwieral buzke i chyba pokazywal nam jezor...usmialismy sie, bo pani doktor w pewnym momencie mowi "zobaczcie jaki ona ma wielki zoladek" :D no i pytanie tatusia "nie ukrywamy, ze chcemy w koncu poznac plec". tatus mial racje od samego poczatku, wybral tylko jedno zenskie imie :) i strzelil idealnie. bedziemy mieli corcie! a jeszcze przed gabinetem zrobilismy ostatnie zaklady i przegralam ;)
ps. moja mama az sie poplakala jak do niej zadzwonilam (ma 3 wnukow). uff to chyba tyle. w drodze powrotnej pelen luz, zaliczylismy dluuugie zwiedzanie ikei. obiadek i obowiazkowe hot dogi przy wyjsciu hehe. dopiero niedawno dotralam do domu. fotki pozniej :love::love::love:

diabli, też córa mówisz? :)))))) a imię? :oklaski: za wizytę! brakowało Cię dziś na forum ;)
Cytat:
dziekuje za wszystkie gratulacje! kurcze, ja tak marzylam o corce. oczywiscie najwazniejsze zeby dziecko bylo zdrowe, ale do konca obstawialam synka, nawet pod gabinetem przegralam zaklad ;)

tak w angeliusie. termin w sodowskim oddaje kolezance, ktora ma termin 3 dni po mnie i po dzisiejszej relacji z moich badan tez chce je zrobic :)
też obstawiałam chłopca do samego końca!

Cytat:
ja kupowałam tu http://moda.allegro.pl/listing/user.php?us_id=21469799
inni sprzedawcy nie mieli wszystkiego co chciałam, a te co są podane na mamusiach styczniowo-lutowych to trochę nieaktualne

happy to zależy jak Ci pasuje, ja wolę usztywniany rożek bo wiem że TŻ na początku będzie się bał brać małą a to pomaga. Zresztą jak już kiedyś pisałam moja bratowa rodziła w krk i tam trzeba było mieć swój rożek i jak przynieśli zwykły to im powiedzieli że powinien być usztywniany i kupowali drugi. No ale każdy szpital ma swoje zasady

Paulina gratuluję córeczki :cmok:

vil a to Ty chcesz myć dziecko na przewijaku ?:confused:

diabli :oklaski:za wizytę

przypomniałaś mi czemu chciałam usztywniany :) żeby Tatuś się pewniej czuł :) zresztą ja chcę mieć 2 a może i nawet 3 więc jeden taki jeden taki.
jak pisała Lublana, wydaje mi się, że zawinięcie dziecinki w rożek jest dla niego naturalne, nie krępujące, ale zobaczymy w praktyce
Stary 2013-01-16, 21:23   #1674
lonely_lady
Zakorzenienie

wpadłam tylko na chwilkę. Nie mam czasu na razie żeby nadrabiać..
ktoś mi streści dzisiejszy dzień ?

dowiedziałam się dzisiaj kolejnej ważnej rzeczy o pierwszych dniach noworodka
może część z Was o tym wie, ale się dzielę:
Podobno Maluszek po porodzie nie powinien spać na poduszce, ale na płasko też nie. I zaleca się takie niziutkie specjalne, płaskie kliny pod główkę
o coś takiego http://allegro.pl/fiki-miki-duza-pod...922268251.html

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:25   #1675
xal
Zakorzenienie

Weszłam zobaczyć co u Ady. Coś mi się wydaje, że młody jutro na nie usiądzie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:27   #1676
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
w angeliusie, 300zl, plytka dodatkowo platna. odpuscilismy
Dlatego pytam bo koleżanka mówiła, że miała 3d ale to tam gdzie ja jadę czyli w sadowskim. Najważniejsze, że ta sama pani doktor.

też się martwię o Ade

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:29   #1677
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilkę. Nie mam czasu na razie żeby nadrabiać..
ktoś mi streści dzisiejszy dzień ?

dowiedziałam się dzisiaj kolejnej ważnej rzeczy o pierwszych dniach noworodka
może część z Was o tym wie, ale się dzielę:
Podobno Maluszek po porodzie nie powinien spać na poduszce, ale na płasko też nie. I zaleca się takie niziutkie specjalne, płaskie kliny pod główkę
o coś takiego http://allegro.pl/fiki-miki-duza-pod...922268251.html
ciekawy pomysł z tą poduszką
nie streszczę, bo też byłam łącznie godzinę...
Stary 2013-01-16, 21:30   #1678
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
nie ale mam plan czasem pupę przemyć czystą wodą zamiast używania chusteczek nawilżanych oczywiście po dużej kupie będzie od razu pod kran wędrować
no już się przestraszyłam
ja będę mieć przewijak, niby jest na łóżeczko ale chciałabym żeby był na pralce (bo kąpiel będzie w łazience).

loney mam takie coś pod główkę ale to jest po to że jak się dziecku uleje to się nie zadławi. Ale z tego co wiem to większość robi tak że pod materac (jak jest główka) podkładają kocyk, pieluchę żeby dziecko było troszkę wyżej i po sprawie (niektórzy podkładają tylko jeden róg)
Stary 2013-01-16, 21:31   #1679
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
no już się przestraszyłam
ja będę mieć przewijak, niby jest na łóżeczko ale chciałabym żeby był na pralce (bo kąpiel będzie w łazience).

loney mam takie coś pod główkę ale to jest po to że jak się dziecku uleje to się nie zadławi. Ale z tego co wiem to większość robi tak że pod materac (jak jest główka) podkładają kocyk, pieluchę żeby dziecko było troszkę wyżej i po sprawie (niektórzy podkładają tylko jeden róg)

też sobie wykombinowałam, że wykorzystam miejscena pralce, łatwy dostęp i dobra wysokość oraz bliskość wody
Stary 2013-01-16, 21:32   #1680
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
też sobie wykombinowałam, że wykorzystam miejscena pralce, łatwy dostęp i dobra wysokość oraz bliskość wody
no ja specjalnie sobie półeczkę zrobiłam dla małej nad pralką
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości