|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki zjadają i ząbkują, a ich Mamusie nadal plotkują. IX-X 2012
Cytat:
![]() Mój sam garnie się do małej jak jest w domu. Asiulka ściskam Was mocno i trzymam kciuki za zdrowie Jasia,mam nadzieję ze szybko dojdzie do siebie,biedne maleństwo ![]() Wiadomo z czego to się wzięło?
|
|
#2523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Asiulka, masakra jakaś.... nawet nie chcę myśleć co tam przeżywacie... trzymajcie się... dużo sił i zdrowia bo to wam wszystkim będzie teraz potrzebne... a Jasiowi szczególnie |
||
|
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu jezusieńku ... kochana zdrówka i siły Wam życzę!!!!! nie wiem co napisać ... ścięło mnie do kiedy te meningokoki można podać??? co mogło wywolac tą sytuację u jasia??? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Mąż cały dzień z małą, od 5 jak wstała do 18 jak zasnęła ... moj tatusiek pomógł mu troche jak mąż na zakupy skoczył i do lekarza z nim poszedł a tak dzielnie walczył cały dzień .. ale efekt taki że padł tuż po niej .... i słyszę jak chrapie Duśka nie ma gorączki tylko mega ślinotok i pokasłuje jak leży ... pobiegliśmy do pediatry z rana a ona że jedynka jej idzie .. wiedziałam że tam coś czuć ale kiedy się wyżnie nie wiadomo
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka matko kochana mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Całkowicie mnie scieło. Jak bedziesz wiedziała jaka etiologia to koniecznie napisz. Sciskamy Cię mocno
P.S. Po badaniu płynu lekarze na 99 % powinni wiedzieć jaka jest etiologia. A te 3 dni to po to, żeby dokładnie ustalić jaki czynnik.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2013-01-16 o 21:03 |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymajcie się
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
Iwa, Nisia dzięki za podpowiedzi w sprawie kremów
Asiulka tak strasznie mi przykro, to musi byc dla Ciebie horror...trzymaj się, jesteś bardzo dzielną kobietą...dobrze,że tak szybko postawili diagnozę, na pewno szybciutko Jasia wyleczą...pomodlę się za Was. |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
nie zasnę dzisiaj już na pewno ....
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
dzień mi tak zleciał , że nawet nie wiem kiedy.. Mała już śpi, więc nadrobiłam Was wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych solenizantów Iwa sto lat dla Ciebie Asiuulka |
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi nic poza kaszelkiem nie było. I to jeszcze taki kaszel jakby się ksztusila od sliny.
Wszystkiego dobrego dla Iwy i dzieciczkow ktore koncza kolejne tygodnie Padam,przeniesli nas na dwuosobowej sali,taki maly chlopiec tu jest i caly czas placze,wybudza Maje.Mi glowa peka i jestem strasznie zmeczona. |
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
a bo nie wiem kogo sie zaprasza i chcialam podpytac. dzieki dziewczyny za podpowiedz. z tego wynika ze tylko najblizszych. tak jak myslalam z reszta. i pewnie tych co sa niedaleko. my bedziemy robic chrzest w szczecinie a rodzine mam jak dziadka we wroclawiu i nie wiem czy przyjedzie. bo rodzice tz sa z kielc ale oni to na 100% przyjada.
znalazlam obiad komunijny w fajnej restauracji z tortem 105zl od osoby to duzo? bo jak robia komunie to pewnie chrzty tez i cena bedzie podobna. to u nas wyliczylam ze by bylo 17 osob. no to w domu odpada. Cytat:
my chcemy robic chrzcina na wielkanoc. dlatego musze sie zajac organizowaniem tego. a dady 4 sa spoko. jak narazie jeszcze nie odparzyły mi malej. kupilam je bo ona juz ponad 8kg wazy a dopiero rozpoczela 4 miesiac. a ubranka jej juz na 74 zakladam. kolezanki mi mowily ze to od 6 miesiecy a u nas juz w 4 sa potzrebne. i teraz na szybkiego mobiluzuje rodzine by podkupili troche bo mamy malo na 74.
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Elena ja nie znam tego lekarza o ktorego pytalas
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
to Zuzanki chyba tak mają
![]() Cytat:
będę się modlić o szybki powrót Jasia do zdrowia. i siły dla Was Cytat:
najlepiej to czuć, jak się przyssie
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu poczytałam troszkę i Jasiu mógł ZOM złapać też w PL jakbyście były i nikt nie będzie twierdził że jesteś złą mamą, wręcz przeciwnie, bardzo szybko zareagowałaś i dobrze ... ja bałabym się szpitala i to w obcym kraju ale Ty udałaś się tam bez wahania ... jesteś wspaniałą i opiekuńczą mamą i każdy ma prawo do wakacji więc proszę nie pisz już tak jak napisałaś... o nieodpowiedzialności...
daj znać jak Jasiu .. koniecznie napisz ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
jejku nasza tak właśnie ma ... nie wiem co robić czy jutro iśc jeszcze raz? ![]() ![]() powiedziała że to od ząbków bo strasznie się ślini
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka strasznie współczuje..
To ja się też przyznam że moja Julka od soboty na nefrologii leży.. Sikneła w sobote na brązowo, po badaniu moczu wyszedł białkomocz, więc skierowanie na oddział, dopiero od niej wróciłam został z nią tata, lekarze nadal nic nie wiedzą, niby nerki pracują normalnie choć wczoraj miała mały zastój, podali leki moczopędne zasikała 3 pary rajstop w godzine bo przez ten szpital sika pod siebie zamiast wołać na kibelek, więc znów pieluchowanie. Nie wiadomo skąd to białko a ono nadal rośnie.. Także rok rozpoczęty pięknie- dziecko w szpitalu, śmierć przyjaciela, kłótnie z tżetem, na szczęście to już chociaż się skończyło... we wtorek sprawa Zośki o zaprzeczenie ojcostwa.
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
mój to tak różnie, ale wolałabym żeby sie bardziej starał w tej kwesti... Chyba moge sobie pomarzyć bo jak słysze jak on rozmawia przez te kilka minut z małym to mi sie nóż w kieszeni otwiera. Położy sie obok Alana i do niego takie coś: "no no no, tak tak tak - no no no, tak tak tak" ![]() No przecież zamordować by szło ![]() ![]() ![]() Facet 33 lata pewnie że pokaże ![]() A sie doczekać nie potrafie bo jak widziałam dziecko od tej dziewczyny w to ubrane to padłam i musiało to być moje ![]() Cytat:
Wzorowy tata Asiulka matko aż mi łezki w oczach stanęły... Dużo siły Wam życze i zdrówka dla maluszka!!!!! Boże co za cholerne choróbska !!!!! Ja sama jak miałam 5 lat to miałam świnke i z tego jeszcze zapalenie opon mózgowych sie napatoczyło. Eeehhh
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zadomowienie
|
ząbki się myje jak tylko pierwszy się pokaże.
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka - A jeżeli można zapytać.. Jak dacie radę z mieszkaniem tam? Na ten czas przekoczujecie w hotelu nadal?
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A do tego czasu można dziecku dwa razy dziennie przemywać dziąsełka wacikiem nasączonym czystą wodą. |
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojeczko... kochana dużo zdrówka dla Juleczki... bidulka maleńka .. ehh się porobiło ... kto z Zosią i Hania został? masakra jakaś u nas się dzieje ...
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka ale się ostatnio na ciebie zwaliło rzeczy. Mam nadzieje że to już koniec niemiłych sytuacji.
Dużo zdrowia dla Julci i dobrze, że TŻ z powrotem jest dla Ciebie wsparciem.
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skleroza
![]() Iwa sto latek, zdrówka i spełnienia marzeń !!!!! O błagam... Znowu ciompa z nosa mi leci
|
|
|
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka dużo zdrówka dla Twojej córci
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka zatkalo mnie. Jejku co Wy musicie teraz biedni przeżywać
dobrze. ze szybko zaregowaliscie, jesteśmy z Jagoda całym sercem z Wami. Duzo, duzo zdrowka dla Jasia, a dla Was wytrwalosci i siły
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-01-16 o 22:01 |
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sojka, mam nadzieję że u Ciebie limit nieszczęść już wyczerpany... na ten rok i na najbliższych parę lat Cytat:
A co to jest ciompa?
|
||
|
|
|
#2545 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my chrzciny mamy 10 lutego, robimy w domu, bo taniej. Zapraszamy dziadków, chrzestnych, nasze rodzeństwo. Planuję obiad, rosół plus z 3 rodzaje mięs. Sałatki na później, jakieś mięska w galarecie, wędliny, no jakieś przystawki i tort, ciasta. Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ba ![]() Cytat:
Ja też nie lubiłam siedzieć w domu, ciągnęłam dwa kierunki na raz, dziennie i wieczorowe i pracowałam w weekendy. Później praca normalnie i studia zaoczne A jak się wszytko pokończyło to nie wiedziałam co z czasem robić.Cytat:
Dajesz cenę kup teraz czy licytacja? Od ilu wystawiasz? Ja też muszę a nie wiem za bardzo jak najlepiej. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny.
czy moge Melci podac kaszke mleczno-np. waniliowa? produkuje ja nutrica tak jak mleko mm, ktore Jej podaje. |
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to ciompa??? |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Glowa mi peka od tych wrzaskow,masakra jakas...Ide się umyc i spac.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

przytulam bardzo mocno Jasienka

ale sie zaczely te ząbki pojawiac na wątku