Scent Bar XLVII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 21:36   #721
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76
Dot.: Scent Bar XLVII

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
w razie niemca mam pare ml się podzielę
ale tego masz?
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
risknę
już fiem, jak napiszę
co?
Cytat:
a propos czekolady
zakupiłam, pod silnym wpływem Red i Win owego Góralka , i fujjjjjjj zjęczałe h wie co
ale ja zjadłam, bo M. kupił, a tak serio to nie lubię, wolę Grześka bez polewy

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:38   #722
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a myślisz, że dziki chłop będzie chciał np. dopiero po ślubie?

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
babke do porodu mozna sobie umówic nawet z innego miasta i przyjedzie,
na poród w domu powinien wydac zgode lekarz-w sensie ze wszystko jest ok i nie przewiduje komplikacji.
Wybiera sie szpital patronujący zgłasza kto bedzie odbierał, no i jak sie zaczyna to sie zgłasza ze akcja x rozpoczęta..no i tyle chyba.
co do babeczki odbierającej to koszt 2-3 tysiecy
Brzmi fajnie, choć sama bym się bała. A ta koleżanka była zadowolona?

Cytat:
lepiej czekoladę, od której się nie tyje
zarobisz milioooonyyyy
O tak!

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.no , w niektórych religiach obrzezują
Brrrr. Czytałam niedawno reportaże z Afryki m.in. na ten temat - świetny motyw do koszmarów

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:41   #723
Parabelka
Panaroja

Cytat:
już nie ma takich wafelków jak kiedyś , pamiętacie torcik wedlowski albo picipolo. ale te stare tak sprzed 10 albo i więcej lat

Cytat:
no ja wim..tylko mowie jak to sie odbywa na prawde bo akurat wiem.
komplikacje w sensie ze czasem wiadomo od razu ze będa, mogą byc bo costam-wiec wtedy lekarz sie nie zgodzi.

ale zawsze mozna sobie urodzic w domu nielegalnie i zakazane to nie jest

nie zebym kogos namawiała

natomiast jako głos w dyskusji dodam ze troche czytałam na ten temat i jednak jest bezsprzecznie udowowdnione ze stres szpitalny i niekorzystne otoczenie, co w polsce jest jednak nadal normą, hamuje akcje porodową, z tego powodu w niektórych szpitalach niemal rutynowo podaje sie oksytocyne...

wiec juz na samym wstępie poród w szpitalu jest dla wielu kobiet przezyciem traumatycznym zamiast fizjologicznym, co wg mnie moze przemawiac za porodem w domu
no niezupełnie . Rozmawiałam sporo z położnymi i dla większości młodych kobitek traumą jest sam fakt , że trzeba urodzić i będzie bolało - nie są w stanie przez całą ciążę o niczym innym myśleć , przygotować się do opieki nad dzieckiem , nauczyć czegoś o pielęgnacji itepe , tylko żyją przeżywaniem bolącego porodu a skutki potem mam u siebie
Co do rutynowej oksytocyny - nie będę się wypowiadać , ale generalnie kolejne pokolenia są coraz słabsze fizyczni i mniej wytrzymałe i po prostu nie dają rady rodzić - za słabe skurcze , bardzo dużo takich jest . Natomiast poród takiej kobiety w domu to już w ogóle masakra będzie .
Ból porodowy ma swoje uzasadnienie biologiczne - przy bólu kobieta mocniej prze , żeby szybciej się skończyło , po znieczuleniach położnicy mówią , że parcie jest dużo słabsze i poród się przedłuża . Natomiast w wypadku bólu i słabej czynności skurczowej , która się dość często zdarza - bez oxytocyny ani rusz .
Moja Mam zapytana kiedyś o wrażenia z porodu powiedziała :"Pewnie że boli , ale od razu się o tym zapomina" . Sądzę , że najwięcej zależy od nastawienia psychicznego , a w szpitalu jest po prostu bezpieczniej .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:42   #724
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
no właśnie tak boli, ale jak dotąd pierdykałam siew głowę tylko świadomie - co innego ouda o kant łóżka itp - blat i stoły mamy zaokrąglone

ale nie zarejstrowałam uderzenia - serio pali tylko skóra w jendym miejscu - nacieram oliwką
pozostaje mieć nadzieję ze szybko przejdzie
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Też masz za ciasny warkoczyk?

Cytat:

jaaaaaa wieki nie grałam
a o jakich kulkach mówimy w Twoim przypadku? bo to dość szerokie pojęcie
Cytat:
olsniło mnie!
musze wymyslic ,wyprodukowac i sprzedawac e-czekolade!

tylko jesczze nie wiem na czym ona powinna polegac,ale pomysł jest dobry tak mysle

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Bluznisz, ale ja nie o tym chcialam.
Czemu wszyscy mowia "zjadlam Goralka"? To jest naprawde ten Goralek? Wszak na opakowaniu nazwa glosi "Goralki" wiec jak dla mnie baby, sztuk kilka. Kogo zjadlam - Goralki tudziez zeby nie byc pazernym Goralke. A moze na reklamie pokazuja juhasow? Nie mam TV to nie wiem.
ja nie oglądam tv, ani nie chodzę po sklepach i w ogóle nie wiem o czym mowa

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:44   #725
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
no niezupełnie . Rozmawiałam sporo z położnymi i dla większości młodych kobitek traumą jest sam fakt , że trzeba urodzić i będzie bolało - nie są w stanie przez całą ciążę o niczym innym myśleć , przygotować się do opieki nad dzieckiem , nauczyć czegoś o pielęgnacji itepe , tylko żyją przeżywaniem bolącego porodu a skutki potem mam u siebie
Co do rutynowej oksytocyny - nie będę się wypowiadać , ale generalnie kolejne pokolenia są coraz słabsze fizyczni i mniej wytrzymałe i po prostu nie dają rady rodzić - za słabe skurcze , bardzo dużo takich jest . Natomiast poród takiej kobiety w domu to już w ogóle masakra będzie .
Ból porodowy ma swoje uzasadnienie biologiczne - przy bólu kobieta mocniej prze , żeby szybciej się skończyło , po znieczuleniach położnicy mówią , że parcie jest dużo słabsze i poród się przedłuża . Natomiast w wypadku bólu i słabej czynności skurczowej , która się dość często zdarza - bez oxytocyny ani rusz .
Moja Mam zapytana kiedyś o wrażenia z porodu powiedziała :"Pewnie że boli , ale od razu się o tym zapomina" . Sądzę , że najwięcej zależy od nastawienia psychicznego , a w szpitalu jest po prostu bezpieczniej .
Ja miałam wywoływany poród oksytocyną, a potem jeszcze podtrzymywaną akcję i połowy porodu nie pamiętałam już miesiąc po- zapomina się szybko, ale ból rzeczywiście masakryczny

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2013-01-16, 21:45   #726
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu wszyscy mowia "zjadlam Goralka"? To jest naprawde ten Goralek? Wszak na opakowaniu nazwa glosi "Goralki" wiec jak dla mnie baby, sztuk kilka. Kogo zjadlam - Goralki tudziez zeby nie byc pazernym Goralke. A moze na reklamie pokazuja juhasow? Nie mam TV to nie wiem.
no to po co nazywają szumnie Górlaki, jak w środku tylko jeden (słownie jeden) wafel?

Chyba pisze nieo od rzeczy Idę do łózka, bo mi się chce
Bynajmniej nie tylko spać, no ale z braku laku dobry i kit

Stary 2013-01-16, 21:47   #727
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Chodzi mi o to, że można wierzyć równocześnie w istnienie wielu różnych bóstw, a oddawać cześć tylko wybranemu/wybranym. I na takie postrzeganie świata nie ma wpływu to, czy rodzice ochrzcili delikwenta w monoteistycznym obrządku chrześcijańskim.
A kto powiedział, że wiara w istnienie A implikuje wiarę w monoteistyczność tego A? Można zakładać, że istnieje i A, i B, ale wiara w to, że istnieją, nie znaczy, że się wierzy we wszystko, w co one chciałyby, żeby ich wyznawcy wierzyli (np. że są jedynymi prawdziwymi bogami)
Teoretycznie mozna ale jak wiele osob wierzy w Boga i no nie wiem... Siwe? Albo wyznaje jednoczesnie katolicyzm i buddyzm - no bo trzeba sie chociazby zdecydowac, zycie wieczne czy reinkarnacja. Totez wlasnie chcialabym jakis konkretny przyklad bo nie zdarzylo mi sie spotkac hmm, wielowiercow, i dla mnie to abstrakcyjny przypadek. Pomijajac tru metali, ktorzy oficjalnie chodza do kosciola a nieoficjalnie wkrecaja sie w mitologie nordycka

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:49   #728
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
no to po co nazywają szumnie Górlaki, jak w środku tylko jeden (słownie jeden) wafel?
A Grześków to ile jest?
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:49   #729
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze nie macie ? W sumie to da się bez tego żyć

Kupiłem spodnie na all. Białe. Ładnie wyglądały to capłem
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:50   #730
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_Marchew Pokaż wiadomość

ja nie oglądam tv, ani nie chodzę po sklepach i w ogóle nie wiem o czym mowa
jessu pisać mialam że nie wiem o co cho

ale to Ewuś napisała nie Flo - jak to odkręcić?
dadaam na piechotkę bo an piechotkę ale odkręcone

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2013-01-16 o 22:11
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:51   #731
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Chodzi mi o to, że można wierzyć równocześnie w istnienie wielu różnych bóstw, a oddawać cześć tylko wybranemu/wybranym. I na takie postrzeganie świata nie ma wpływu to, czy rodzice ochrzcili delikwenta w monoteistycznym obrządku chrześcijańskim.

Co do pogubionego - no właśnie dokładnie tak. Przy czym bycie ochrzczonym nie pozwala na indywidualne i samodzielne zrzeczenie się sakramentu. I w tym kłopot.
Na poziomie fizycznym, namacalnym, widzialnym, dotykalnym - jak zwał, tak zwał - w zasadzie się zgadzam (pomijam teraz fakt, że ktoś może nie chcieć figurować w księgach parafialnych). Sęk w tym, że niektórym przeszkadza w innych aspektach - tyle że to już nie temat na otwarte forum niezainteresowane tematem.

Dziwne - mi się otwiera
Co do meritum - zgadza się, że większość Polaków zapytana o wyznanie odpowie , że katolickie.
Piłam do tego, co napisałaś wcześniej:

Ja nie Kamena, ale: instytucja, do której należy ponad 90% społeczeństwa, ma większą siłę przebicia oraz np. może dostać więcej funduszy od państwa, niż instytucja do której należy np. 50% społeczeństwa. W tym pierwszym przypadku można twierdzić, że jest się głosem większości, w tym - już trudno tak twierdzić. Mi osobiście nie odpowiada to, że ze statystyk wynika, że naród jest prawie w całosci katolicki, bo to nie prawda (por. stystystyki dotyczące praktykujących).

A kto powiedział, że wiara w istnienie A implikuje wiarę w monoteistyczność tego A? Można zakładać, że istnieje i A, i B, ale wiara w to, że istnieją, nie znaczy, że się wierzy we wszystko, w co one chciałyby, żeby ich wyznawcy wierzyli (np. że są jedynymi prawdziwymi bogami)
Obawiam się, że dla katolika to są herezje, których grzech czytać

Świetne! On tak na serio czy to bardziej poza była?
1.a jak tak no to zgoda
2.no to w związku z powyższym całkowicie rozumiem
3.mnie szło o sytuację, żem się wyprowadziła z dawnej parafii , w nowej nie uczęszczam , nie przyjmuję księdza , więc w rejestrze mnie nie ma - że kiedyśtam mnie odnotowali jako okszczonom to insza rzecz , mnie idzie o wykazy aktywnych uczestniczących .
4.no to to racja
5.ale jeżeli A zostało ogłoszone przez się za monoteistyczne i nie ma innych i w to się wierzy , to jak uwierzyć , że jest B jeżeli się wierzy w A , które twierdzi że jest jedyne , to nie pozostawia to miejsca na B ,bo to zaprzecza A , dla mnie to sprzeczność . A jak się nie wierzy do końca to nie jest to taka solidna wiara , tylko dla hecy na półgwizdka .
6. na serio jak najbardziej
Cytat:
no toż wiem przecież

2. też wiem - albowiem śledziłam miliony historii porodowych no i no i wiem... świadomość ta z jednej strony cenna z drugiej skłaniająca do trzymania nóg razem

nie no cenna wiedza
taks serio serio to jak dla mnie - wolność Tomku ... czyli niech se kto chce rodzi na ganku na trawniku i w autobusie jak woli - lata mie to, natomiast ja i tak wiem swoje i ze sobą zrobię po swojemu

fogle jaka ja uświadomiona - z tej swiadomości odechciewa sie życ bo jak mawiasz Parabell - życie jest niezdrowe i życie boli

spadam , gonio mnie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:53   #732
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
jessu pisać mialam że nie wiem o co cho

aż źle cytujesz

Stary 2013-01-16, 21:55   #733
Redhaired Witch
Nindżopesz

Tak bajdelej to chyba pierwszy Bar, w ktorym jest tyle "sensownych" dyskusji

Moze jakis religijny tag?

Stary 2013-01-16, 21:56   #734
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Teoretycznie mozna ale jak wiele osob wierzy w Boga i no nie wiem... Siwe? Albo wyznaje jednoczesnie katolicyzm i buddyzm - no bo trzeba sie chociazby zdecydowac, zycie wieczne czy reinkarnacja. Totez wlasnie chcialabym jakis konkretny przyklad bo nie zdarzylo mi sie spotkac hmm, wielowiercow, i dla mnie to abstrakcyjny przypadek. Pomijajac tru metali, ktorzy oficjalnie chodza do kosciola a nieoficjalnie wkrecaja sie w mitologie nordycka
Red, inaczej rozumiemy znaczenie słowa "wierzę".
Dla mnie "wierzę" = zakładam, że istnieje / jestem przekonana, że istnieje.
Dla Ciebie (z tego, co widzę) "wierzę" = jestem wyznawcą.
W związku z powyższym:
- tak, można wierzyć (czyt. zakładać istnienie) w Jahwe i Siwę jednocześnie,
- nie, nie można wierzyć (czyt. być wyznawcą) w Jahwe i Siwę jednocześnie.
Ufff, mam nadzieję, że się w końcu wyeksplikowałam

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2013-01-16 o 22:02
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:56   #735
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

ale te pytania to zadają pierworódki
kobiety w 2 i kolejnej ciąży wiedzą czego się spodziewać
gdybym teraz była w kolejnej bezproblemowej ciąży i jej nie przenosiła jak poprzednie, to poważnie rozważyłabym taką opcje

ja się w ciąży bólu porodowego nie bałam, tzn w szpitalu zaczęłam jak usłyszałam parę historii o traktowaniu przez niektórych lekarzy i położne

Cytat:

do tego samego wniosku doszłam bardziej doświadczalną metodą
oszczędzę dalszych opisów
Stary 2013-01-16, 22:00   #736
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5
Konto usunięte

Czytam ogłoszenia mieszkań :Kuchnia oddzielna widna umeblowana i wyposażona w sprzęt AGD...

Myślę se ja pierdziu ale musi być tam luksus jak winda umeblowana
5ed20e359c6e02ff4b6d2343033f9068648c91fd_610b1bf2637d5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:00   #737
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Red, inaczej rozumiemy znaczenie słowa "wierzę".
Dla mnie "wierzę" = zakładam, że istnieje / jestem przekonana, że istnieje.
Dla Ciebie (z tego, co widzę) "wierzę" = jestem wyznawcą.
W związku z powyższym:
- tak, można wierzyć (czyt. zakładać istnienie) Jahwe i Siwy jednocześnie,
- nie, nie można wierzyć (czyt. być wyznawcą) Jahwe i Siwy jednocześnie.
Ufff, mam nadzieję, że się w końcu wyeksplikowałam
A, czaje, czaje

Stary 2013-01-16, 22:03   #738
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Weż jeszcze e-alkohol wymyśl
o!

Cytat:
ja teżnie stąd Góralek jak na wafla przystało

Cytat:
ale tego masz?
oł, nie skucha

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:05   #739
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

Ja zaczęłam ekstra współpracować na hasło- jeszcze kwadrans i trzeba będzie użyć kleszczy

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
oł, nie skucha
Tak żem myslała, że tego pewnie nie masz Dlatego na to czatuję.

Stary 2013-01-16, 22:08   #740
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
aż źle cytujesz
no ale jak cytowałam to było dobrze - fisasz źle pokazał - idę naprawiać
Stary 2013-01-16, 22:09   #741
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a o jakich kulkach mówimy w Twoim przypadku? bo to dość szerokie pojęcie
wszyskie kulki są fajne ale ja w sumie o tych pierwszych, politechnicznych gdańskich

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:11   #742
Murszafka
To ja :)

Raz, powtarza, raz sobie człowiek wróci do domu i nie włączy od razu komputera, tylko się za kuchnie itp zabierze, a tu strumień świadomości przez Bar przelatuje i nie ma nawet jak nadrobić uczciwie!!!
Co robi torebka z herbatą w emotach?? ---->

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:12   #743
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
no ale jak cytowałam to było dobrze - fisasz źle pokazał - idę naprawiać
Wybaczamy ze względu na bolący czubek

Spadam spać

Stary 2013-01-16, 22:14   #744
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Tak bajdelej to chyba pierwszy Bar, w ktorym jest tyle "sensownych" dyskusji
nie prafda - było ich wiele

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Wybaczamy ze względu na bolący czubek

Spadam spać
o wybaczenie nikogo nie prosiłam - nie moja wina że sytem robi se co kce jak ja klikam we właściwy knefel pff

ciao dobrej nocki
Stary 2013-01-16, 22:15   #745
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

o wybaczenie nikogo nie prosiłam - nie moja wina że sytem robi se co kce jak ja klikam we właściwy knefel pff

ciao dobrej nocki
I tak wybaczam, nie zabronisz mi miłosierdzia

Stary 2013-01-16, 22:19   #746
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
I tak wybaczam, nie zabronisz mi miłosierdzia

no tak siostrze miłosierdzia - nie zabronię
Stary 2013-01-16, 22:21   #747
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

no tak siostrze miłosierdzia - nie zabronię
i wszystko zostaje w rodzinie

Stary 2013-01-16, 22:26   #748
gryx82
BAN stały

[1=5ed20e359c6e02ff4b6d234 3033f9068648c91fd_610b1bf 2637d5;38687372]1. Jak zasłużysz to będzie i ser i curry [/quote]
Już samo to, że jestem, wystarczy
Cytat:
3. A miałeś w liceum plastykę?

Cytat:
Mam tylko jedną ku*wę na półrocze
No i prawidłowo, jak mawiają: monogamia zapobiega chorobom wenerycznym
Cytat:
dziś to nie to, dziś to jak pękanie skóry
A to pojęcia nie mam (u mnie czasami pojawia się bolesność cebulek, ale od czego, nie wiem)
Cytat:
a myślisz, że dziki chłop będzie chciał np. dopiero po ślubie?
Jeśli porządnego jest rodzaju, tylko
Cytat:
...
u Ciebie była różnorodność , do której wszyscy byli przyzwyczajeni od stuleci , i dzięki temu nie było miejsca na ostracyzm
Tak sobie teraz pomyślałem, jak to ciekawie i różnorodnie musiało być przed wojną, nawet na takim zadupiu, jak u mnie - żydzi, katolicy, protestanci (i jakoś żyli jeden obok drugiego zgodnie, przynajmniej do dwudziestolecia międzywojennego)
Cytat:
na przykład ojciec chrzestny Wańkowicza , któy się deklarował jako zatwardziały ateista i w Boga nie wierzył , natomiast czcił święcie Matkę Boską , która jak wiadomo szlachcianką była , bo w litanii mówi się przecież Panno Szlachetna
Serio?!
Cytat:
2.ja się nie bawię , ja prawdę mołwię
Ty lepiej uważaj, koncerny farmaceutyczne nie śpią, a nie chciałabyś chyba procesować się z Polfą, albo Bayerem
Cytat:
5.a ja uwielbiam
Dla mnie chyba za mało metafizyki tam było
Cytat:
a zwłaszcza jeszcze z ilustracjami Andriollego , to już w ogóle rozkosz dla umysłu , ducha i oczu
Klasyka
Cytat:
6.może dlatego , że u nasz w ogóle bywają problema z zachowaniem etyki jako takiej
Z tej strony na to nie paczauem
Cytat:
7.no co Ty , przecież dopieroco zacząłeś staż ministrancki na plebanii

To było jeszcze w ubiegłym tysiącleciu
Cytat:
Zazdraszczam tym, co potrafią rzygać na zawołanie. Ja parę razy próbowałam, jak mnie żołądek bolał i czymś się strułam, żeby szybciej przeszło i nic. Na życzenie nie da rady, choć se palce chyba aż do śledziony wkładałam

Ja potrafię, ale po % tylko
Cytat:
w parówach jest całe 7% mięcha - reszta to preparat kostno-tłuszczowy i wysokiej jakości chemia spożywcza
Musiałaś to pisać?!
Cytat:
Czemu wszyscy mowia "zjadlam Goralka"?
Może ze względu na analogię do "zjadłam/-em wafelka"?
Cytat:
... świadomość ta z jednej strony cenna z drugiej skłaniająca do trzymania nóg razem

Cytat:
... czyli niech se kto chce rodzi na ganku na trawniku i w autobusie jak woli - lata mie to

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Ja chcę poczytać!
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:26   #749
Murszafka
To ja :)

Cytat:
i wszystko zostaje w rodzinie
Mam gdzieś kilka gadżetów tej telefonii

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:28   #750
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Brzmi fajnie, choć sama bym się bała. A ta koleżanka była zadowolona?

O tak!

Brrrr. Czytałam niedawno reportaże z Afryki m.in. na ten temat - świetny motyw do koszmarów
Koleżanka była tak zadowolona ze już w trakcie porodu planowała drugie

Dla mnie poród w szpitalu jest odarty z duchowości i intymnosci i to jest najbardziej przykre,kobieta serio się czuje jak opakowanie na plod który trzeba wydać na świat, a przecież rodzinie prawdziwego małego człowieka to coś niesamowitego
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości