Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-16, 18:45   #1591
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Po drugiej wizycie żadnych lepszych wieści..
Operacja jest konieczna i to niestety pod pełna narkozą..
Tym razem termin na wtorek, zostajemy przy tym szpitalu, ten poprzedni ma złą opinię jeśli chodzi o chirurgie... boje się

Do tego właśnie dzwoniłam o wyniki mojej cytologii, położna powiedziała mi tylko że mam zadzwonić za pół godz bo teraz Pani doktor nie może rozmawiać, a ona nie chce może mi nic powiedzieć bo wyniki są złe i mam rozmawiać z lekarką......

Co jeszcze się stanie.......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:11   #1592
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
aania, dobrze że sprawa załatwiona, niech się szybko goi

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów. Wstałam połamana, coś mi weszło w dolny odcinek pleców, maść nie pomaga. Malwinka śpi, a ja chwilkę siadłam na kompie. Miałam dalej pisać pracę, ale nie mogę wysiedzieć z bólu.
współczuję oby szybko przeszło!
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
aaniaJak dobrze,ze juz po...

Cieszę się że z mamą lepiej!
Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość

super, że udało się z tym zębem! oby teraz ból już jak najszybciej minął!
niech mąż jak najszybciej wraca i brawa dla Adasia za spanie w dorosłym łóżku!

Mąż gdzieś daleko wybywa?

Agulaaabar, trzymam mocno kciuki, żeby wieści od gina jednak były dobre!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 19:19   #1593
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tym razem termin na wtorek, zostajemy przy tym szpitalu, ten poprzedni ma złą opinię jeśli chodzi o chirurgie... boje się

Do tego właśnie dzwoniłam o wyniki mojej cytologii, położna powiedziała mi tylko że mam zadzwonić za pół godz bo teraz Pani doktor nie może rozmawiać, a ona nie chce może mi nic powiedzieć bo wyniki są złe i mam rozmawiać z lekarką......

Co jeszcze się stanie.......
daj znać co Ci lekarz powie! mam nadzieję, że wcale nie jest aż tak źle.
a za operację męża kciuki zaciskam!

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Mąż gdzieś daleko wybywa?

najpierw Niemcy a później Czechy

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:42   #1594
brunetka2000
Zakorzenienie

.

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2013-01-16 o 20:46
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 20:44   #1595
agulaaabar
Zakorzenienie

Brunetka napisałam w klubie...

Czas na zmiany !
Stary 2013-01-16, 20:49   #1596
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Brunetka napisałam w klubie...

to ja w takim razie zaciskam kciuki cały czas bo dalej nic nie wiem
mam nadzieję, że to nic poważnego a jeżeli już to do wyleczenia jak najszybciej

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-16, 21:03   #1597
myha82
Wtajemniczenie

Mam chwilke to zagladam....
AGU mam nadziej, ze to nic poważnego...
ISIAOK piekny obraz
ANIA mam nadzieje, ze ból szybko minie. najważniejsze, że zab wyrwany
BRUMKU cudowne wiesci. Wreszcze możecie cieszyc sie zima
ANKA a jak twoje egzaminy?Pisałas juz cos o wynikach?
NATKO piekny domek. Juz taki prawdziwy. Nawet dym z komina leci

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 21:13   #1598
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
[COLOR=DarkGreen]Cześć mamusie
Dziękuję Wam wszystkim bardzo za wszystkie podpowiedzi
Noc jakoś przetrwałam, choć spałam baaardzo mało, myślałam że zacznę po ścianach chodzić. Rano pojechałam do innej przychodni (krakowianki - na Batorego), wyczekałam się potwornie ale przynajmniej zęba mi usunęli. Najpierw rano kolejka po numerek, przyszła babka i powiedziała że na dziś ma 8(!) bloczków, a ja byłam chyba 13ta.... Czekałam w tej rejestracji chyba 2 godziny, żeby się w ogóle dowiedzieć czy mnie przyjmą, bo przecież babcie z początku kolejki zjadłyby każdego kto chciałby wejść wcześniej. Rejestratorka średnio miła ale w sumie założyła mi kartę i powiedziała żebym po prostu poszła pod gabinet, tam znowu czekanie, ale w końcu mnie przyjęli, pani tylko przejrzała kartę, wypytała o przebieg ciąży i usunęla zęba, 20 minut wszystko trwało.
Na razie boli, bo znieczulenie już puściło, ale mam nadzieję że przejdzie.
Kurcze, zapomniałam jej spytać: Czym najlepiej płukać po wyrwaniu?
ja miałam niedawno wyrywaną 8emkę. W pierwszej dobie zimne okłady, od drugiej doby już nie zimne okłady, tylko delikatnie płukać płynem - Eludril. Tylko delikatnie, na początku po prostu trzymać w buzi, a potem płukać, żeby tam się jedzenie nie zbierało ani nic, bo wtedy będzie niewesoło
Stary 2013-01-16, 21:59   #1599
marzena_S
Zadomowienie

Ale tu dzisiaj cichutko, coś się obijacie.

Madziulka, Isia, u Nas mycie zębów też nie należy do najprostszych czynności, trzeba się trochę nagimnastykować. Hania właśnie stała się posiadaczką szczoteczki elektrycznej, na razie sprawdza się lepiej niż tradycyjna szczotka- zobaczymy czy się za szybko nie znudzi..

Isia, bardzo mocno trzymam kciuki za mamę. Śliczna ta Twoja malarka i wieniec z popcornu bardzo ciekawy i oryginalny.
Co do laminowania, niestety w pakiecie tylko kolor czarny..

Aania, oby szybko się zagoiło i przestało dokuczać.

Kolina, śliczny kubek- dziadkowie na pewno będą zachwyceni.

Agula, biedny tż... Trzymam za Was kciuki z całych sił.

I ja dołączam do grona słomianych wdów- tż właśnie wyjechał i nie będzie go do niedzieli.

Wiecie co, zaczęłam więcej czytać o tym laminowaniu (lapisowaniu) zębów i natrafiłam na informacje, że istnieje alternatywa w postaci ozonowania. Trochę mam niesmak, że dowiaduje się tego z Internetu, a nie od stomatologa... Nie wszystkie gabinety są wyposażone w odpowiedni sprzęt, ale chyba warto się skusić. Zabieg jest dla dziecka bezbolesny (gorzej z portfelem rodzica ) a ząb jest wyleczony bez czarnych śladów. Dodatkowym plusem jest fakt, że nie trzeba go powtarzać tak jak laminowania (5 razy na początku+ powtarzanie co 3 miesiące..). Zapisałam już Hanię do innego gabinetu, podobno wcześniejsze lapisowanie nie jest przeciwwskazaniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Stary 2013-01-16, 22:00   #1600
brumek
Zakorzenienie

Dobry wieczór
Pracowity dzień za nami Ale najważniejsze, że spacerek zaliczony. Choć Tymek nie wyglądał, jak ktoś, kto bardzo za tym tęsknił Wszystko mu chyba jedno czy w domu się bawi, czy poza nim.
Upiekłam sernik. Ale pachnie...

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Brumku - super że Tymek już zdrowy!
Mój mały też chorował, miał początki zapalenia oskrzeli 1,5 tyg tem Dzisiaj wział ostatni antybiotyk. W ubiegłą środę już osłuchowo był czysty, ale lekarka kazała skończyć antybiotyk - dzisiaj wziął ostatnią dawkę.
Zastanawiam się kiedy będziemy mogli wyjść na sanki

To Wy też pewnie powoli musiecie się przyzwyczajać do spacerków. W sensie 2-3 dni łagodniej, a potem ziuuuuu ... na sanki

Cytat:
super wiadomość!
ale to opóźnienie

heja!
u nas ok, ale żeby nie było za dobrze to jak Ala spała w miarę to Hania się budziła :/
i jeszcze jak się rano razem obudziłyśmy w łóżku to ona z pretensjami do mnie, że przecież miała spać sama
o tak jak najbardziej tylko w takim razie po co mnie w nocy 2 razy wołała

U tego lekarza takie opóźnienia to norma. Z jednej strony źle, ale z drugiej strony wiem, że to dlatego, że na każdego pacjenta on poświęca tyle czasu, jest dokładny, zainteresowany, bawi się z dzieckiem. WIęc wybaczam

A pretensje Hani ubawiły mnie po pachy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Uff, mamy już za sobą wizytę u dentysty. Pani stomatolog ma rewelacyjne podejście do dzieci, oprowadziła najpierw Hanię po gabinecie i pozwoliła zajrzeć do każdej szuflady. Co prawda nie obyło się bez płaczu, bo Hania nie otworzyła sama buzi, ale zaraz po badaniu się uspokoiła. Zęby rzeczywiście lekko odwapnione, na szczęście tylko 4 z 16. Jedna dwójka niestety już z próchnicą i na dwóch czwórkach malutkie plamki. To efekt nocnego picia rozcieńczonych soków i osłabionych zębów. Pani doktor laminowała jej tą nieszczęsną dwójkę i te dwie plamki na czwórkach- zabieg trzeba powtórzyć jeszcze 4 razy. Na szczęście to zahamuje dalszy proces psucia zębów- jedynym minusem jest to, że laminowanie przebarwia zęby na ...czarno. Dodatkowo na ostatniej wizycie polakujemy pozostałe zęby.
Wściekła jestem na siebie, że doprowadziliśmy do takiego stanu. Hania nie dostaje słodyczy na co dzień, od początku staraliśmy się unikać cukru, a i tak nie uniknęliśmy problemów z zębami. Mam nadzieję, że już teraz kiedy nie pije nic w nocy stan zębów się nie będzie pogarszał...
Po wszystkim Hania wybrała sobie nagrodę (piłeczkę), dostała naklejki dzielnego pacjenta i dyplom. Wcale nie chciała wychodzić z gabinetu i jeszcze kazała się wziąć na ręce Pani stomatolog. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne-sama mogłabym chodzić do takiego dentysty.

Brumku, świetne wiadomości, bardzo się cieszę. Radość Tymka po takiej przerwie w spacerach pewnie będzie ogromna. A Wy z tż już zdrowi?
- Marzenko, jestem pod ogromnym wrażeniem tego, że Hania tak to zniosła i dała sobie wszystkie te zabiegi wykonać Nie wyobrażam sobie, jak by to u nas wyglądało I myślę, zę to super, że tak to szybko wyłapałaś i zareagowałaś.
Co do samej kliniki to fajnie, że są takie miejsca. Strach zabrać dziecko do "zwykłego" dentysty, zeby się razu na resztę życia nie nabawiło, a takie coś, jak opisujesz, może tylko zachęcić

-
My zdrowi Mąż już dawno zapomniał, ja jeszcze resztki kataru mam, ale od 2 dni już mnie ludzie po głosie rozpoznają, więc jest dobrze Bo wcześniej mówiłam jak facet z basem po przepiciu
Stary 2013-01-16, 22:00   #1601
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję Wam wszystkim bardzo za wszystkie podpowiedzi
Noc jakoś przetrwałam, choć spałam baaardzo mało, myślałam że zacznę po ścianach chodzić. Rano pojechałam do innej przychodni (krakowianki - na Batorego), wyczekałam się potwornie ale przynajmniej zęba mi usunęli. Najpierw rano kolejka po numerek, przyszła babka i powiedziała że na dziś ma 8(!) bloczków, a ja byłam chyba 13ta.... Czekałam w tej rejestracji chyba 2 godziny, żeby się w ogóle dowiedzieć czy mnie przyjmą, bo przecież babcie z początku kolejki zjadłyby każdego kto chciałby wejść wcześniej. Rejestratorka średnio miła ale w sumie założyła mi kartę i powiedziała żebym po prostu poszła pod gabinet, tam znowu czekanie, ale w końcu mnie przyjęli, pani tylko przejrzała kartę, wypytała o przebieg ciąży i usunęla zęba, 20 minut wszystko trwało.
Na razie boli, bo znieczulenie już puściło, ale mam nadzieję że przejdzie.
Kurcze, zapomniałam jej spytać: Czym najlepiej płukać po wyrwaniu?

A rano w ogóle odwoziłam TŻa do pracy bo pojechał na szkolenie, najlepsze że na razie nie wie na jak długo, 10 dni to minium, ale dopiero okaże się, kiedy wraca. Adaś chyba to podświadomie wyczuł bo w nocy popłakiwał i tatę przez sen wołał.
Z tego wszystkiego zapomniałam powiedzieć że śpi w nowym łóżku Chyba mu się podoba
Aniu, tak się cieszę W końcu na jakichś lekarzy z sercem i wyobraźnią trafiłaś.
Szkoda tylko że mąż teraz musiał wyjechać, kiedy Ty z bólem, ciążą i Adasiem... Ale twarda jesteś, dasz radę
I brawa dla Adasia za łóżeczko Nie wypadł ani razu?

Cytat:
Kurczę, przykro mi, ale na 100% będzie dobrze! A co to dokładnie za zabieg będzie? Co mu będą robić?

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
BRUMKU cudowne wiesci. Wreszcze możecie cieszyc sie zima

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

brumek,
bardzo sie cieszę że choroby to już historia bardzo dobre wieści, no to na saneczki czas

Cytat:
BrumekBrumku nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze Tymus zdrowy!!!Jeszcze tylko zycze przespanych nocekJuz po spacerku? Snieg jeszcze ma polezec wiec na saneczki tez sie zalapiecie
Ewci tez juz schodzi wysypka...zapomnialam zrobic zdjecie-duzo krostek w kolorze ciala,miejscami czerwone...
Kochana jesteś Oby Twoje życzenie się spełniło Po spacerku Mokro było, bo jakieś paskudztwo z nieba leciało i zgrzałam się jak norka przebijając się wózkiem przez niepoodsnieżane chodniki. ALez za tym tęskniłam

A te krostki to na pewno uczulenie?

Cytat:
dodam Wam jeszcze
1 saneczki-Ewulon zaliczył pierwsza"glebe" taki mama rajd zrobila
2 picasoo, powielone z FB
3 i nie pamietam czy sie chwaliłam popcornowym wiencem?
Wieniec jest cudny!!!
A Ewoludek jak zawsze ma minkę pt "jestem ucieleśnieniem niewinności, mamusiu " Nawet mażąc po ścianach

Bardzo się cieszę że z mamą dobrze A ona sama też jest pozytywnie nastawiona?
Stary 2013-01-16, 22:24   #1602
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co, zaczęłam więcej czytać o tym laminowaniu (lapisowaniu) zębów i natrafiłam na informacje, że istnieje alternatywa w postaci ozonowania. Trochę mam niesmak, że dowiaduje się tego z Internetu, a nie od stomatologa... Nie wszystkie gabinety są wyposażone w odpowiedni sprzęt, ale chyba warto się skusić. Zabieg jest dla dziecka bezbolesny (gorzej z portfelem rodzica ) a ząb jest wyleczony bez czarnych śladów. Dodatkowym plusem jest fakt, że nie trzeba go powtarzać tak jak laminowania (5 razy na początku+ powtarzanie co 3 miesiące..). Zapisałam już Hanię do innego gabinetu, podobno wcześniejsze lapisowanie nie jest przeciwwskazaniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie..
Marzenka a na kiedy się umowiłaś? czekam na relacje, bo ja też muszę małego umówić. A ile kosztuje ozonowanie?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To Wy też pewnie powoli musiecie się przyzwyczajać do spacerków. W sensie 2-3 dni łagodniej, a potem ziuuuuu ... na sanki
Może jutro mały troche wyjdzie, ale teraz małym opiekuje się mama i ona nie chce go wziąć (troche przewrażliwiona) a ja będę mogła wyjść dopiero w sobotę.
Jak mały był chory -mama się nim opiekowała (ja nie mogłam wziąć urlopu) i teraz mama trochę panikuje, że znowu się przeziębi i będzie cierpiał.

Cytat:
ANKA a jak twoje egzaminy?Pisałas juz cos o wynikach?
Chyba nie pisałam o wynikach, bo czym się chwalić, jak się nie zda A najgorsze, że mimo czasu, który poświęciłam, miałam duże braki w wiedzy
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:26   #1603
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Aniu tak jak dziewczyny wcześniej pisały, nie płucz niczym!!!!

Zasatnawiam sie nad szczepionka na meningokoki szczepił juz ktoś lub planuje?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:36   #1604
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

A te krostki to na pewno uczulenie?

Wieniec jest cudny!!!
A Ewoludek jak zawsze ma minkę pt "jestem ucieleśnieniem niewinności, mamusiu " Nawet mażąc po ścianach

Bardzo się cieszę że z mamą dobrze A ona sama też jest pozytywnie nastawiona?
A wiesz brumku,ze własnie slecze nad laptopem od 2h...bo juz sama nie wiem...czy to nie skaza jednak...kupki poki co zwarte.Jutro wykapie ja w krochmalu, polece do apteki po wapno i jak nie zejdzie calkowicie to w pn do lekarza. 2 dni jadła tylko warzywa i piers grilowana,nie dawalam nic innego-dzisaj wlazła na krzesło i zobaczyla mandarynke i jedna zjadła.Jesli jutro sie nasili to juz bede pewna , ze to cytrusy.Jesli nie to zostaje nam tylko białko
Namieszałam

A mama fiz dobrze...psych troszeczke gorzej. Bardzo sie o nia boje, sam lekarz stwierdzi,ze "taka" operacja w okresie menopauzy nie jest dobra dla kobiety Jakos ja z Ewiczkiem podtrzymujemy na duchu-dziekuje, ze pytasz
Czyli Tymek nie taki niewolnik rutynyEwce tez wszystko jedno...czy wozek,czy sanki, czy pokoj

MarzenaA słyszalas o laminowaniu przed prochnica?Tak profilaktycznie?Mojej kuzence tak doradzil pediatra...

Dziekujemy za komplementy
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:37   #1605
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

my juz szczepilismy. Niestety sepse czesciej powoduja meningokoki niz pneumo, a koszt okolo 130zl

Marzenko brawa dla Hani.
Agula buziaki...
Stary 2013-01-16, 22:37   #1606
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

mój kruszon artystycznie
Robiłysmy karki dla babci i dziadka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05465.jpg (54,9 KB, 38 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:40   #1607
isiaok
Rozeznanie

AniaaWłasnie! Ja po wyrwaniu 8 w 3 trymestrze tez nie miałam płukac niczym

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
mój kruszon artystycznie
To sobie dzisiaj dziewczyny pomalowały Pokaz efekt
Stary 2013-01-16, 22:46   #1608
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:

o a to ciekawa alternatywa
daj znać po wizycie czego się dowiedziałaś

Cytat:
Dobry wieczór
Pracowity dzień za nami Ale najważniejsze, że spacerek zaliczony. Choć Tymek nie wyglądał, jak ktoś, kto bardzo za tym tęsknił Wszystko mu chyba jedno czy w domu się bawi, czy poza nim.
no to super
moje jak nie wyjdą to szaleją ;P
sernik to jedno z moich ulubionych ciast

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość

Chyba nie pisałam o wynikach, bo czym się chwalić, jak się nie zda A najgorsze, że mimo czasu, który poświęciłam, miałam duże braki w wiedzy
oj szkoda no, ale bywa i tak
kiedy poprawka?

Cytat:
mój kruszon artystycznie

super
a co do szczepionki to niestety nie pomogę

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-16, 22:48   #1609
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ANIA mam nadzieje, ze ból szybko minie. najważniejsze, że zab wyrwany

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja miałam niedawno wyrywaną 8emkę. W pierwszej dobie zimne okłady, od drugiej doby już nie zimne okłady, tylko delikatnie płukać płynem - Eludril. Tylko delikatnie, na początku po prostu trzymać w buzi, a potem płukać, żeby tam się jedzenie nie zbierało ani nic, bo wtedy będzie niewesoło
nic nie robię, na razie nie jest źle
Cytat:
Aania, oby szybko się zagoiło i przestało dokuczać.

Brawa dla dzielnej Hani!
Cytat:

My zdrowi Mąż już dawno zapomniał, ja jeszcze resztki kataru mam, ale od 2 dni już mnie ludzie po głosie rozpoznają, więc jest dobrze Bo wcześniej mówiłam jak facet z basem po przepiciu

1 - a gdzie kawałek?
2

Cytat:
Aniu, tak się cieszę W końcu na jakichś lekarzy z sercem i wyobraźnią trafiłaś.
Szkoda tylko że mąż teraz musiał wyjechać, kiedy Ty z bólem, ciążą i Adasiem... Ale twarda jesteś, dasz radę
I brawa dla Adasia za łóżeczko Nie wypadł ani razu?

Ani raz, jak na razie
Cytat:

dzięki nic z tym nie robię, naa razie (tfu tfu!) jest ok, tylko jedną tabletkę paracetamolu wzięłam po wyrwaniu, i w zasadzie na razie nie czuję żeby był potrzebny Nie przypominam też chomika, więc może nie będzie źle

A napiszę Wam dzisiejsze teksty, bo mnie mały rozłożył.
Scenka 1: "rozmawia" z babcią, dorwał pluszowego bociana, no i babcia mu opowiada "tak, to jest bocian, taki jak te w gnieździe przed domem, przylecą w kwietniu, nawet chyba coś ci przyniosą" Na co Adaś spojrzał, zaczął się śmiać, ale śmiech taki "ale babciu głupoty opowiadasz", po czym na cały głos radośnie "TATA!"
Scenka 2: po kąpieli zabrał z wanny dwie kaczuszki, z którymi zawsze się kąpie. Leży, wycieram, a on te kaczuszki przyłożył do siebie dzióbkami jak do całusa, patrzy na mnie, na nie, i z radością "MAMA! TATA!"
Chyba szybko czekają mnie rozmowy na trudne tematy

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:

Cytat:
mój kruszon artystycznie
jaka ona jest
Cytat:
AniaaWłasnie! Ja po wyrwaniu 8 w 3 trymestrze tez nie miałam płukac niczym
dzięki

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2013-01-16 o 22:51
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:49   #1610
agulaaabar
Zakorzenienie

Brumku w kolanie oderwana jest rzepka i jakaś chrząstka pod nią, zerwane wiązadła, ścięgna bardzo naciągnięte i pod rzepką utworzył się już duży krwiak.. Jutro tż jedzie na jakieś spotkanie przedoperacyjne, pokażą mi dokładnie co będzie robione, jak to będzie wyglądać itd

Carmela my się szczepiłyśmy na meningokoki.

Czas na zmiany !
Stary 2013-01-16, 22:52   #1611
marzena_S
Zadomowienie

Anka, następnym razem na pewno się uda.
Wizytę mamy w przyszły wtorek. Tutaj się wybieramy http://www.laserdent-poznan.pl/stomatologia-dziecieca. Koszt ozonowania jednego zęba to 90-180 zł, w zależności od tego jaki preparat należy zastosować po ozonowaniu. Dam znać jak będziemy po. A Ty chcesz profilaktycznie się pokazać, czy coś konkretnego się dzieje?

Isia, a nie mylisz czasem laminowania z lakowaniem? Lak jest biały i nakłada się go na zdrowe zęby- zwiększa odporność na próchnicę. Pewnie to zalecił pediatra? (sama mam polakowane zęby, Hani też polakujemy te zdrowe) Laminuje się tylko zęby zaatakowane próchnicą- chora część po zabiegu odbarwia się na czarno.
Sporo dziewczyn pisało o wysypkach u dzieci. Ja bym jednak obwiniała zimę, za ten stan rzeczy. Duże różnice temperatur, ogrzewanie w domu- to sprzyja wysuszaniu się skóry. Hania od czasu do czasu też ma suche placki- natłuszczamy i wszystko wraca do normy.

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2013-01-16 o 22:57
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 22:56   #1612
isiaok
Rozeznanie

marzena TAK!hehhehehe oswiecilas mnie...a piszac do Ciebie zastanawialam sie czy moze jest jakas roznica miedzy lakowaniem a laminowaniemTo juz wiem wszystko
A ile kosztuje lakowanie?????
Stary 2013-01-16, 23:04   #1613
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
mój kruszon artystycznie
Slodka dziewczynka i jaka zapatrzona w sowej rączki..

Cytat:
o a

oj szkoda no, ale bywa i tak
kiedy poprawka?
Poprawka w czerwcu...

Cytat:

Scenka 1: "rozmawia" z babcią, dorwał pluszowego bociana, no i babcia mu opowiada "tak, to jest bocian, taki jak te w gnieździe przed domem, przylecą w kwietniu, nawet chyba coś ci przyniosą" Na co Adaś spojrzał, zaczął się śmiać, ale śmiech taki "ale babciu głupoty opowiadasz", po czym na cały głos radośnie "TATA!"
Scenka 2: po kąpieli zabrał z wanny dwie kaczuszki, z którymi zawsze się kąpie. Leży, wycieram, a on te kaczuszki przyłożył do siebie dzióbkami jak do całusa, patrzy na mnie, na nie, i z radością "MAMA! TATA!"
Aniu - dobrze, że z ząbkiem, a raczej z jego brakiem lepiej się czujesz.
Ale masz spostrzegawczego synka!!!!

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Anka, następnym razem na pewno się uda.
Wizytę mamy w przyszły wtorek. Tutaj się wybieramy http://www.laserdent-poznan.pl/stomatologia-dziecieca. Koszt ozonowania jednego zęba to 90-180 zł, w zależności od tego jaki preparat należy zastosować po ozonowaniu. Dam znać jak będziemy po. A Ty chcesz profilaktycznie się pokazać, czy coś konkretnego się dzieje?
Zauważyłam ostatnio, że górne jedynki robią się jakby bardziej beżowe/brązowe przy dziąśle i lewa ma jedną jaśniejszą plamkę. Co do ozonowania - cena za ząbek wysoka - moj mały ma 6 ząbków, ale mam nadzieję, że jak na razie tylko z jedynkami się coś dzieje.
Juto mąż idzie do dentysty to mam zamiar zabrać małego i pokazać na razie takiemu "zwykłemu" dentyście, żeby doradził co dalej robić.

agula - na pewno z mężem będzie dobrze!
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:05   #1614
marzena_S
Zadomowienie

Carmela, ja nie szczepiłam i raczej nie będę. Kolejna śliczna malarka i jakie rzęsy ma długaśne. Pokaż kartki dla dziadków!

Isia, i wszystko jasne. Koszt lakowania wszystkich ząbków to 50 zł. (bynajmniej tak było u pierwszego stomatologa, zobaczymy co drugi powie )
Stary 2013-01-16, 23:06   #1615
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hmm a ja właśnie na dobry sen pożarłam gołąbka i jeszcze wtrąbiłabym ze 2 :/
robiłam takie "expresowe" no i musiałam spróbować

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2013-01-16, 23:10   #1616
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Szymon był szczepiony na meningokoki, w uk jest to szczepienie obowiązkowe.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-16, 23:11   #1617
marzena_S
Zadomowienie

Anka, nie chcę straszyć, ale u Nas właśnie dwójka jest dokładnie taka jak opisujesz jedynki u Rafałka - myślałam ,że to kamień. Dobrze, że planujesz skonsultować to z dentystą. Daj znać co Wam doradził.
Stary 2013-01-16, 23:39   #1618
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hi
Jak zwykle wieczorową pora dopiero przybiegam
Marzenko dla dzielnej Hani
A może zadzwoń do tego lekarz u której dziś byliście z zapytaniem o ozonowanie

Brumciu jaki serniczek piekłaś? Ja w weekend upiekłam z prażonymi migdałami fajnie ze ozdrowiała wasza 3 co d rękawiczkę to Jaś lubi na tyle ze mamy stos pojedynczych

Aniu - jak dobrze ze już po najgorszym bólu

Wysypka dziewczyny długo myślałam ze to "efekt zimy"
Ale te czerwone kropki rozprzestrzeniają sie i nieciekawie to wyglada
Nawe jesli to od jedzenia to nie wiem od jakiego

A w telikowie:
-Kupiłam Jasiowi kombinezon 1 częściowy w cocodrrillo za 130 (z 230) wzięłam rozm. 98 więc na pewno pochodzi jeszcze za rok
- zaliczylismy upadek z sanek( na środku ulicy, kiedyś opieka społeczna zabierze mi dziecko)
- napadlismy na papierniczy gdzie kupiliśmy fajne gadżety do kartek na dzień babci i dziadka( Jaś w sklepie zafascynowal sie wózkiem dla lalek)
Stary 2013-01-17, 01:10   #1619
brumek
Zakorzenienie

Kurczę, dziewczyny, straszycie tymi ząbkami. Nie myślałam, że to aż tak powszechny problem

Cytat:
no to super
moje jak nie wyjdą to szaleją ;P
sernik to jedno z moich ulubionych ciast
Ja czasem mówię, ze Tymuś to takie cielątko kochane - na większość rzeczy się zgadza, wszędzie sobie coś do roboty znajdzie. Byleby mama zawsze była na wyciągnięcie ręki (albo wręcz na tych rękach trzymała )

A my za sernikiem nie przepadamy Tzn. ja tak sobie lubię, a mąż wręcz nie ubi. Ale niedawno u znajomych jedliśmy sernik, był pyszny i wzięłam przepis. No a że dziś mogliśmy z Tymciem na bazar podejść, to kupiliśmy produkty i wieczorkiem upiekliśmy sernik Tymuś dzielnie pomagał. Utytłany był od góry do dołu

Cytat:
A wiesz brumku,ze własnie slecze nad laptopem od 2h...bo juz sama nie wiem...czy to nie skaza jednak...kupki poki co zwarte.Jutro wykapie ja w krochmalu, polece do apteki po wapno i jak nie zejdzie calkowicie to w pn do lekarza. 2 dni jadła tylko warzywa i piers grilowana,nie dawalam nic innego-dzisaj wlazła na krzesło i zobaczyla mandarynke i jedna zjadła.Jesli jutro sie nasili to juz bede pewna , ze to cytrusy.Jesli nie to zostaje nam tylko białko
Namieszałam

A mama fiz dobrze...psych troszeczke gorzej. Bardzo sie o nia boje, sam lekarz stwierdzi,ze "taka" operacja w okresie menopauzy nie jest dobra dla kobiety Jakos ja z Ewiczkiem podtrzymujemy na duchu-dziekuje, ze pytasz
Czyli Tymek nie taki niewolnik rutynyEwce tez wszystko jedno...czy wozek,czy sanki, czy pokoj
- Oj, biedna ta mama... Ale wierzę, że po operacji raz dwa dojdzie do siebie, także psychicznie!
- Tymuś jest niewolnikiem rutyny w niektórych sprawach, ale w niektórych nie Tak akurat
- Z tą wysypką to się wypytuję, bo ja czuję podobnie jak Marzenka - że w zimę skóra wariuje. Tymuś od początku zimy tez ma a to policzki czerwony i wysuszone (aż spękane miewał czasami), a to wysypkę na pleckach i podbrzuszu (taką jak ta, którą opisujesz), to suche placki przy łokciach i na łydkach. Ale u nas nie wierzę, żeby to było uczulenie. Więc mam nadzieję że u Was tez nie

Cytat:

1 - a gdzie kawałek?
2
1. Jak to gdzie? Czeka tu już na talerzyku naszykowany!
2. Nie mogę z tym dzieckiem
A Adaś "pozwala" Wam się przytulać? Tymuś nie pozwala Jak tylko mąż mnie przytula, to biegnie, wpycha się między nas, odpycha go z płaczem i wspina się na moje ręce.

Cytat:
Brumku w kolanie oderwana jest rzepka i jakaś chrząstka pod nią, zerwane wiązadła, ścięgna bardzo naciągnięte i pod rzepką utworzył się już duży krwiak.. Jutro tż jedzie na jakieś spotkanie przedoperacyjne, pokażą mi dokładnie co będzie robione, jak to będzie wyglądać itd
To na pewno go strasznie boli Mój mąż ma od wielu lat problemy z rzepką i łąkotką,zalecają mu operację, mówić że z roku na rok będzie gorzej, ale cały czas czasu brak i to odwleka. Za to jego siostra miała taką operację ze 3-4 lata temu, potem kilka miesięcy się rehabilitowała, a teraz śmiga na nartach i już nie pamięta, że był jakiś zabieg A na nogach po operacji kazali stawać juz po 2 dniach. O kulkach chodziła niecałe dwa tyg, potem już normalnie. Także na pewno się nacierpi chwilę, ale taka operacja to rutynowy zabieg dla lekarzy i na 100% będzie dobrze. Zobaczysz!

Cytat:
Sporo dziewczyn pisało o wysypkach u dzieci. Ja bym jednak obwiniała zimę, za ten stan rzeczy. Duże różnice temperatur, ogrzewanie w domu- to sprzyja wysuszaniu się skóry. Hania od czasu do czasu też ma suche placki- natłuszczamy i wszystko wraca do normy.
No właśnie ja też...

Cytat:
hmm a ja właśnie na dobry sen pożarłam gołąbka i jeszcze wtrąbiłabym ze 2 :/
robiłam takie "expresowe" no i musiałam spróbować
Takie, że mięso się mieli razem z kapustę? lubię takie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
- Brumciu jaki serniczek piekłaś? Ja w weekend upiekłam z prażonymi migdałami fajnie ze ozdrowiała wasza 3 co d rękawiczkę to Jaś lubi na tyle ze mamy stos pojedynczych

A w telikowie:
-Kupiłam Jasiowi kombinezon 1 częściowy w cocodrrillo za 130 (z 230) wzięłam rozm. 98 więc na pewno pochodzi jeszcze za rok
- zaliczylismy upadek z sanek( na środku ulicy, kiedyś opieka społeczna zabierze mi dziecko)
- napadlismy na papierniczy gdzie kupiliśmy fajne gadżety do kartek na dzień babci i dziadka( Jaś w sklepie zafascynowal sie wózkiem dla lalek)
- Sernik wiedeński, typowy, ale ja go robię z polewą tofii i płatkami migdałowymi na wierzchu. Tyle , że ta dekoracja dopiero jutro Jedliśmy taki u znajomych i musiałam sama spróbować, taki był pyszny. Mimo że fanką serników nie jestem. A męża to chyba siłą będę musiała zmusić, żeby go zechciał spróbować
- Sprytnie z tym kombinezonem wykombinowałaś Ostatnio tez myślałam na tym, jak widziałam cudne kurtki w H&M za pół ceny, ale bałam się strzelać z rozmiarem
- Nie damy Jaśka opiece!!! Nawet, jeśli go matka będzie czasem z sanem zrzucać
- Rozumiem, że efekty zobaczymy?
A myślisz, żeby mu kupić taki wózek? Bo już nie raz czytałam na forach mamowych, ze chłopcy maja fazę na wożenie lalek i uwielbiają wózki i się zastanawiam, czy na wiosnę nie sprawić takiego Tymuciowi
Stary 2013-01-17, 07:47   #1620
myha82
Wtajemniczenie

ANKA szkoda, ze nie udało sie zdac egzaminu. To w czerwcu bedziemy razem zdawac
CARMELA cudnie Sara wyglada w tej zieleni Ja własnie czekam na swoje farbki i ruszamy z produkcja laurek dla prababc. Pkażesz efekt końcowy

Zeby-musze przyjrzac sie zabkom Martyny bo u nas z myciem zębów bywa róznie. No i nie powiem z winy mamusi...Ja w dzieciństwie miaąłm jedna wielka próchncy w buzi...

Skóra-u nas tez sa małae problemy. Jest sucha i szorstka. Jak używalismy emolientów to byal zdecydowanie lepsza Wszelkie zmiany znikneły

Weszłam sobie na strone Smyka i zauwazyłam Lego duplo chyba z tej serii co testuje ELA
http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/lego-duplo-kreat...y-dla-dzieci-p

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości