![]() |
#421 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Brak seksu PO ślubie
Cytat:
Jak to jest impotencja psychiczna, którą ukrył, to można unieważnić... Ale wydaje mi się, że to nie to samo, co po prostu aseksualość? Bo osoba aseksualna chyba może uprawiać seks, tylko po prostu nie odczuwa takiej potrzeby? I co wtedy...
![]() |
![]() |
#422 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja bym nieprzyznanie się do aseksualności potraktowała tak samo jak nieprzyznanie się do impotencji czy homoseksualizmu. Mam chłopa pociągać i kropka
![]()
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#424 |
po drugiej stronie szafy
|
![]() |
#425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale samo nie posiadanie dzieci nie jest podstawą do unieważnienia małżeństwa, jeśli nie zaszły inne przeszkody czyniące małżeństwo nieważnym. Napisałam to w zakresie ogólnym. Poza tym interesuje mnie jeszcze kwestia adopcji. Przecież "przyjęcie" potomstwa nie musi oznaczać "spłodzenia". Może być też adopcją. Takie dziecko też może być "przyjęte" i takim dzieckiem też może małżeństwo ofiarować Bóg. Wiem, że rzadko zdarza się, żeby ktoś wolał zaadoptować dziecko niż urodzić własne, ale różnie może być... Ciekawe, jak to jest? Cytat:
I poza tym, wcale nie jest powiedziane, że ta niechęć jest trwała. Może np. autorka nie wypowiada się na forum, bo już od kilku dni nie wychodzą z łóżka? ![]() To są w ogóle bardzo trudne sprawy, które trzeba udowadniać i w ogóle... I każdy przypadek trzeba analizować i traktować indywidualnie. Dlatego procesy o unieważnienie małżeństwa przeważnie tyle się ciągną i trwają tak długo. Edytowane przez verumka Czas edycji: 2013-01-16 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ewentualne kompromisy..no to już raczej do seksuologa pewnie trzeba by się udać jakby czlowiek mimo wszystko chciał z tą całkowicie inną osobą układać życie..Bo co można na zdrowy rozum podsunąć? Zamiast ciemności całkowitej świeczkę? Zamiast koszuli nocnej koszulkę koronkową? Zamiast wychłostania batem delikatny klaps? Tylko na to nieszczęsne podduszenie brakuje mi inwencji twórczej ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-01-17 o 00:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak faktem jest też, że mężczyźni największe BIOLOGICZNE potrzeby mają za młodu. Więc facet, któremu nawet w najlepszych latach się nie chce, kiepsko rokuje na starsze. Dodatkowo kwestia preferencji. Tak, te mogą modyfikowac z wiekiem, ale osobiście wątpię by ktoś o delikatności aniołka zaczął nagle lubowac się w ostrym sado maso. Po prostu są granice, których się nie przesunie. A co do kompromisów: one są zgubne, bo pełna satysfakcja w łóżku jest ważna, a ktoś kto lubi bez urazy ostre pieprzenie, raczej nie poczuje się usatysfakcjonowany nieśmiałym klapsikiem.
![]() |
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale facet, któremu się nie chce za młodu i tak odpada po przetestowaniu. Raczej chodzi o tych, którzy wypadają doskonale, kogucików. Taki test jest na daną chwilę, później jest różnie. Choć tak abstrahując od testowania jest mnóstwo sposobów aby przekonać się o temperamencie człowieka. Temperament to pewien całokształt zachowania, łóżko niekoniecznie musi zaistnieć by to wiedzieć. A jeśli chodzi już o samo podniecenie, czy facet reaguje jak trzeba, to nie będę tu oczywistości opisywać jak taki wygląda i jak się zachowuje. Czego zawsze brakowało facetowi autorki zresztą. No tak kompromisy na tym polegają, że żadna ze stron nie jest całkiem usatysfakcjonowana, fakt. Ale mówiłam o sytuacji gdy ludzie mimo tych barier są sobą zafascynowani na tyle, że nieco próbują zmienić te swoje preferencje. Nieco. Rzeczywiście to ja jestem przekonana, że weryfikacja podejścia do życia (w tym do seksu bo zazwyczaj to idzie w parze) odbywa się już podczas pierwszych spotkań i ludzie krańcowo różni (tacy, o których wspomniała Grin) nie kontynuują związku po prostu. Bez konieczności testowania się w łóżku. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-01-17 o 01:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
Laisla - na przyszłośc to pewna jest śmierc i podatki, z czego to drugie pewniejsze.
Natomiast w teraźniejszosci jedyne co można zrobic to zwiększyc prawdopodobieństwo, by w przyszłości też było ok. Skoro teraz z Tż mam takie same potrzeby, lubimy takie same rzeczy, baa... mamy nawet większośc wspólnych, tych których nie lubimy, tożsamy temperament, to jest szansa, że nam się te oczekiwania nie rozjadą, bo się dobrze dobraliśmy. Po prostu nasze prawdopodobieństwo udanego pożycia przez X lat jest całkiem spore.
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się ILTheCure. Sądzę, że wiedziałaś o tym bez konieczności "testowania", wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do temperamentu to akurat psikus. Bo po kilku pierwszych spotkaniach miałam Tż-ta za nieśmiałego chłopaka i tak naprawdę nie mogłam go w ogóle wyczuc. A ten sam nieśmiały chłopak po 3 latach związku,na 21 urodziny kupił mi czarny pejcz. Tak dla przykładu. Ja też przed nikim nie odkrywam wszystkich kart na początek. Robię rozeznanie, sprawdzam na ile czuję się bezpiecznie by się odkrywac i uzewnętrzniac. Na początek to ja jestem w stanie stwierdzic czy się facetowi podobam i czy dąży do kontaktu fizycznego, natomiast nie da się na wyczucie ocenic preferencji. Temperament: myślę, że tak. Preferencji? Zdecydowanie nie.
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A nie, byłyby takie. Podduszanie..ale naiwnie wierzę, że gdyby to zafascynowanie osobą było obustronne to może i on darowałby to jedno sobie ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-01-17 o 01:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#435 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38685583]Dobrze zrozumiałam, że według ciebie tak się ogólnie wychowuje kobiety?
![]() Nie wszystkie ale nie możemy mówić o równouprawnieniu. Kobiety zachowują dziewictwo z sentymentu i z powodu wychowania a mężczyźni bo nie mają realnej dla nich okazji okazji. Moja znajoma twierdzi ,że kluczem do wszystkiego jest wstrzemięźliwość i zakazanie rozpusty w szkołach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko tego, że w tej chwili taka posucha w tej kwestii i że musisz jednak się poświęcić jak myślę aby wytrwać przy nim..Tak jak tutaj sobie zaglądam na intymny to przyznam, że nigdy wcześniej nie pomyślałabym, że tylu młodych facetów ma problemy w tym zakresie, a naprawdę wiele kobiet o tym pisze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | ||
Wtajemniczenie
|
Jasne. Podczas seksu oralnego czy pieszczot ręką ma o wiele większe doznania. W porównaniu z tym seks mu 'szału nie robi'. Widać ogromną różnicę w jego zachowaniu i reakcjach podczas seksu oralnego a podczas zwykłego kiedy miałam czasem wrażenie, że jest już zwyczajnie znudzony
![]() Cytat:
![]() Stąd w sumie dziwi mnie, że tyle dziewczyn od razu pisało, ze autorka może unieważnić małżeństwo. Tak jakby ją uspokajały" Nie martw się nie musisz się męczyć i z nim spędzić reszty życia" A skoro to dla niej jest naprawdę TŻ to dobrze, że chce z nim nad tym pracować i cieszy się nawet z niewielkich postępów.. To chyba dobrze, że się nie poddaje tak łatwo. Warto starać się i iść na kompromisy dla kogoś z kim chcemy spędzić resztę życia, bo chyba znowu nie tak łatwo taką osobę znaleźć.. Cytat:
![]() ![]() Racja, raczej o problemach facetów się nie mówi tyle ile o problemach kobiet.
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2013-01-17 o 21:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#440 | |
Buc
|
Cytat:
zresztą normalny seks to zupełnie inna bajka niż jakiekolwiek pieszczoty.
![]() |
![]() |
#441 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcemy sprawdzić czy prezerwatywa nie zmniejsza jego doznań więc za jakiś czas przejdę się po receptę na tabletki. Ale jeżeli dalej będzie tak samo to nie chcę go zmuszać do czegoś co mu nie sprawia przyjemności. Bo po co. Nie chcę żeby się 'poświęcał' dla mnie, bo pamiętam jeszcze jak w poprzednim związku ja się tak 'poświęcałam' dla faceta. W końcu seks mi tak obrzydł ze nawet na pieszczoty nie miałam ochoty. Cytat:
![]()
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2013-01-19 o 15:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Buc
|
![]() |
#443 |
Wtajemniczenie
|
Brakuje czasem, wiadomo. Na szczęście czasem go uprawiamy. Mimo, że oralny jest dla niego o wiele przyjemniejszy to czasem ma ochotę na zwykły. Po prostu ustaliliśmy, że nie ma się do czego zmuszać.
![]() |
#444 | |
Buc
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Irisfeal myślę, że faktycznie dużo dajesz z siebie w tym konkretnym kompromisie. Ja chyba bym tak nie potrafiła. Może w sumie tak ale pewnie żyłabym nadzieją, że to przejściowe..
Musi być ten Twój wybranek warty poświęcenia. Tak, wspominasz, że czasami jest "normalne" zbliżenie, ale czy nie jest tak, że Ty z tego już tak bardzo nie czerpiesz przyjemności gdy wiesz, że on wolałby inaczej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie o to chodzi, że jeśli on inicjuje normalny seks to wiem, że właśnie tego chce, tak samo kiedy ja inicjuje a on reaguje z entuzjazmem, a nie jak wcześniej, że wolałby zrobić coś innego ale się dla mnie zmusza bo ja chcę czegoś innego. Teraz zwyczajny seks jest rzadziej ale przynajmniej zawsze mam pewność, że on tego chce i czerpie z tego maksimum przyjemności.
Fenris ![]() Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2013-01-19 o 17:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Autorko, i jak się sprawy mają?
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że Autorka się już nie wypowiada...
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.