|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 8 części naszego wątku ??
|
|||
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.8 |
|
2 | 4,76% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Pokaż kotku co masz w środku, mamusie V-VI 2013 odkrywają płeć dzieci - cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.8 |
|
7 | 16,67% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
13 | 30,95% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
3 | 7,14% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.8 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
2 | 4,76% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.8 |
|
1 | 2,38% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.7
CMV - ja też nie miałam w karcie ciąży, gin mi dopisywała. ja miałam to zlecone już podczas pierwszej wizyty potwierdzającej ciążę.
|
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo sie ciesze, ze zdecydowalismy sie na te badania. czuje sie 20kg lzejsza! kamien z serca, dziecko ogladniete z kazdej strony. W klinice byla jedna dziewczyna, ktora 3 albo 4 razy wychodzila na korytarz i wchodzila po chwili ponownie lekarz kazal jej spacerowac, poruszac sie, zjesc cos, wypic wode. wygladala na poczatki, wiec pewnie 12 tydz. ale ni wypuscili jej dopoki dziecko nie ujawnilo plci i nie dalo sie zrobic wszystkich pomiarow. dostalismy 14 fotek, plytki nie chcialam, bo to dodatkowa stowa. mamy dokladny opis wszystkiego co pomierzone, sporo komentarzy w stylu "nie stwierdzono", "wykluczono" "w normie". to wszystko podzialalo na nas bardzo uspokajajaco. plci pani doktor tez byla pewna w 100% - "z tych 2 kreseczek to juz na pewno chlopca nie bedzie" ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
rzetelna, sprawdza nawet sama siebie. w ogole zaskoczyla mnie echokardiografia plodu. nie sadzilam, ze mozna pomierzyc tyle cudow w serduszku takiego maluszka wazacego 422gramy! niesamowite.
|
||
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzisiaj cały dzień nie mam czasu , dopiero niedawno wróciliśmy do domu i padam . Postaram się jutro nadrobić, dobranoc |
|
|
|
#1714 | |||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nowy sprzet, to jednak duzy komfort.dzieki za zniechecenie do kina, obejrzymy w domu jak juz bedzie taka opcja. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Cytat:
co do zelaza, zrob sobie moze sama morfologie i wtedy z lekarzem ustalisz czy cos brac. mysle, ze jesli zaczniesz lykac witaminy to wszystko wroci do normy. ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
tez tak mialam, dopoki nie zaczelo sie cisnienie z checia poznania plci...i to juz nawet nie chodzilo o to, ze ma byc on albo ona...po prostu chcialam wiedziec kogo nosze pod sercem. wszyscy wokol pytali. od jutra blogi spokoj ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
czytalam zestresowana przed wizyta, praktycznie caly poranek na kibelku i rekin byl odskocznia ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
suwak to jednak dobra rzecz, hehe.Cytat:
mam tez blender reczny i jego lubie do zup-kremow. wkladam sobie do garnka i juz. do niego mam kilka tych fajnych malych pojemniczkow, wiec do miksowania zupek, obiadkow, deserkow dla dziecka tez bedzie wygodniejszy. pisalam juz kiedys, ze zastanawiamy sie nad kupnem moulinexa, tego glosno reklamowanego http://allegro.pl/moulinex-fresh-express-plus-multi-szatkownica-i2920773100.html wydaje sie byc prosty w utrzymaniu czystosci i mozna w nim robic placki ziemniaczane i trzec marchewke na czym najbardziej mi zalezy, bo jestem len patentowany hehehe. siostra ma i poleca robota Kasie http://allegro.pl/robot-kuchenny-mpm-kasia-116-b-blender-termokubek-i2920934081.html zazyczyla sobie kiedys na urodziny, rodzina sie zrzucila. w obecnej sytuacji nie moge sobie na niego pozwolic, bo mam za mala kuchnie, po przeprowadzce zobaczymy wiem, ze uzywa go w sezonie przetworow, przed imprezami (ciasta), swieta itd. na codzien na pewno nie.mam nadzieje, ze moje spostrzezenia cos Ci podpowiedza hehe. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
wiec to byloby bez sensu. dopiero jak sie wszystko unormowalo, kolo 3 miesiaca to stwierdzil, ze juz moge sobie cos zaczac przyjmowac. i tez wspominal o duzych dzieciach faszerowanych od poczatku witaminami ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
) http://dziecisawazne.pl/dzieci-maja-...-witaminowych/ http://zdrowie.dziennik.pl/dziecko/a...iny-d-i-k.html czytalam gdzies niedawno fajny artykul o tym, ile rodzice pakuja preparatow witaminowych w dzieci... nie moge teraz tego znalezc. w kazdym razie od vibovitu po super zelki na mozg, syropek na koncentracje itd. do tego kazdy soczek z dodatkiem witaminy c, serek z wapniem i czekoladki z ekstra magnezem ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- zobaczymy lykam te tabletki i mala na razie ma 422 gramy, 21 tydz i 4 dni. ale dopiero mam za soba 1 opakowanie ![]() ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
Cytat:
bez picia, hehe.---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Cytat:
lysa glowka to moze "wiac chlodem" jak w piosence hehe "a ty nos dlugie wlosy jak my" ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ---------- Cytat:
|
|||||||||||||
|
|
|
#1715 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierwszy gin powinien teraz placic alimenty fajne zdjecia, my zrezygnowalismy z 3d. ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
miedzy nami chyba jest tydzien roznicy - porownamy nasze panienki u nas 422 gramy.---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
za wizyte!---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Cytat:
rano sprawdze, jak sie wyspie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ---------- Cytat:
![]() fajnym rozwiazaniem jest tez cos takiego http://allegro.pl/promocja-brevi-kom...939235599.html ---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:19 ---------- Cytat:
za wizyte.---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ---------- DZIEKUJEMY wszystkim za klaski, gratulacje itd. ps. Axella zabije! prawie 3 w nocy, a ja juz mysle o pascie jajecznej na sniadanie Cytat:
![]() ja tak szczerze mowiac, to przeczuc nie mialam zadnych. jednego dnia dodawalam do obserwowanych aukcji allegro rzeczy dziewczynkowe, innego je kasowalam i wrzucalam chlopiece :P ale od jakiegos czasu zylam z nastawieniem na chlopca i dzisiaj obralam taka taktyke. obstawilam syna, zeby sie mile zaskoczyc coreczka a imie - tatus zrobil mnie troche w konia, bo kazde z nas wybralo jedno imie, ktore nie odpowiadalo drugiemu. jego propozycja to lena. w koncu razem wybralismy 2 inne imiona nela albo hania. na chwile obecna raczej bedzie nela, zmian nie przewidujemy. a oszukal mnie, bo poprzestawial sobie w lenie literki lena-nela ps. milo, ze ktos zauwazyl moja nieobecnosc ![]() ---------- Dopisano o 02:50 ---------- Poprzedni post napisano o 02:45 ---------- Cytat:
http://sodowski.pl/badanie-ultrasonograficzne-4d daj znac, bo mnie teraz zaciekawilas. nam sie 3d nie podoba, dzidziusie nie sa do siebie podobne :P zalezalo nam na badaniu. a to 2d bylo naprawde pieknej jakosci, moze na mojej fotce tego nie widac, bo ciezko zrobic zdjecie zdjecia (sliski papier, lampa itd.), ale to co widzielismy na ekranie w zupelnosci wystarcza. w porownaniu z usg mojego lekarza to juz w ogole przepasc hehe.
|
||||||||
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, walnelam jednego big posta na cala wizazowa strone, wiec moge isc spac
dzien uwazam za udany, podsumowany, nadrobiony i zakonczony! ole. dobranoc. nocna zmiana mowi papa.
|
|
|
|
#1718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super-wizyty i córeczki ![]() Cytat:
dzień dobry
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli!!!!!!!!!!!! ty spac wczesniej chodz!!! o 3 w nocy monolg na wizazu uprawiasz hehehe
za wizyte i dziewczynke![]() Ada co z tym Twoim synalkiem????? ja szykuje sie i mlodego i do szkolyyyy bede kolo 9 )
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
milego dnia
ja chyba odwolam dzisiejsza wizyte bo to chyba @ jest bo sama krew leci tylko po prostu slabiej. Musi mi sie na nowo wyregulowac cykl.
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Toksoplazmoza to jedno a cytomegalia to drugie - obydwie choroby są odzwierzęce i mogą być niebezpieczne dla dziecka jeśli zarazisz się nimi w ciąży. |
||
|
|
|
#1722 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że was rozbawiłam ![]() ale żeby nie było, to mi się śniło jak byłam nastolatką jeszcze. teraz już o potworach nie śnię ![]() a co do czapeczki, to ja mam jedną, taką cieniutką ale gęsto tkaną bawełnę - daje zabezpieczenie przed UV na poziomie SPF50 więc na spacery się przyda chociaż jak ma leżeć... już nie wiem...Cytat:
ale zdjęcie boskie ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
a o co chodzi z synkiem Ady, bo nie wyczytałam????????
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
kończył lekcje o 15 a ok 19 wciąż nie wróćił do domu. i nie wiadomo co się stało.
nie pamiętam kto wysyłała smsa, ale była jakaś odpowiedź? bo ja wczoraj przeglądałam co z grubsza i mogło mi umknąć
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Syn Ady wyszedł o 8 rano do szkoły i do 19 nie wrócił... jednak po 19 Ada wyszła z wizażu i nie wiemy co się dzieje. Ma niecałe 16 lat, nie ma telefonu i Ada nie miała pomysłu gdzie może być a nigdy wcześniej nie robił takich numerów. Szkołę kończył koło 15...
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- ja przed chwilą nadrabiałam, smsa pisała Xal ale nie było odpowiedzi i doszła do wniosku że oznacza to że wszystko ok bo jakby coś się działo to Ada by siedziała przy telefonie i by odpisała |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
kurde... moje "problemiki" w pracy są niczym przy tym... trzymam zatem kciuki
oby się okazało, że chłopak przybalował gdzieś u kumpla na komputerze czy co...
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Diabli moja malutka dokładnie w 21tc i 4d też ważyła 420g
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nic nie pisze to sobie pomarudzę
i chyba poprzynudzam bo oczywiście znowu nie mogłam spać - przez to wstałam jak na mnie wcześnie bo przed 8... jakoś mi tak nie wygodnie z brzuchem... lewy bok to już mnie cały boli, brzuch mnie ciągnie a jak się oprę nim o materac to czuje dyskomfort, jak na plecach to mi ciężko, i w końcu tylko na prawym boku jeszcze jako tako...Jak to jest z tym spaniem na prawym boku, ja strasznie się bronię bo przeczytałam gdzieś że nie wolno, ale to nie wolno ze względu na mnie na nie na dzidzie prawda? |
|
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się z rana. Wiadomości od Ady nadal brak, chyba odsypia nerwówkę
![]() Dzisiaj wcześniej się obudzilam, boli mnie noga od pośladka w dól, ale nie w kązdej pozycji, tak jakbym coś naciągnęła albo co, sama nie wiem. Dzisiaj połówkowe i muszę zawieźć do pracy L4 więc pewnie czeka mnie duzo nadrabiania.
|
#1729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
piękne foty
|
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
leże za długo na jednym boku to boli, budzę się 3 razy w nocy na siku, normalna pobudka to 5:30, a jak później uda mi się zasnąć to mój pies z zegarkiem w tyłku drapie mnie o 8:05 ![]() Miałam jechać do Zusu ale spadł śnieg i jest ślisko, chyba zaczekam jeszcze godzinę A i jeszcze jak poleżę na plecach to boli mnie krzyż
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-01-17 o 09:07 |
|
|
|
|
#1731 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a liczyłam, że sie dowiem, ale na małą tylko szybki rzut oka był, inaczej by mnie skasowała stówę za to usg a tak miałam za free![]() Cytat:
rzekomo nie może się wydłużyćCytomegalia to co innego niż toxo, miałam robione na początku ciąży tak jak i toxo a teraz powtórka z rozrywki. Cytat:
cmv |
||||
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny aż się popłakałam!!! ![]() jesteście przekochane.. martwiłyście się poważnie.. a Ja byłam już w takim stanie ze nie miałam siły do was wrócic.. wyłączyłam kompa.. sms zobaczyłam przed chwilą .. z zasady wyciszam wieczorkiem..nie przyszło mi do głowy że możecie napisac.. bardzo Was przepraszam .. nigdy więcej się to nie powtórzy..obiecuje... ale do rzeczy ... syn wrócił po 21 ![]() już byłam tak spłakana.. myślałam żeby iśc na policje.. tż mnie uspokajał.. i mówił że koło 24 pójdzie on..bo za wcześnie nic nie zrobią... to Ja atak .. idziemy teraz bo może gdzieś leży i zamarznie. .no mówie wam od zmysłów odchodziłam.. tż oczywiście podejście całkiem inne.. jak przyjdzie to kara musi byc.. zaczęłam się kłócic.. niech tylko przyjdzie cały i zdrowy nad resztą później się zastanowie.. no nic..zobaczyłam go przez okno jak otwiera furtkę .. kamień z serca... nigdy nie poczułam takiej ulgi.. no ale później możecie sobie wyobrazić.. kazania..kazania..kazania ..krzyki ..żale..itd.. do 23 siedzieliśmy i tłumaczyliśmy... może zrozumiał..ale konsekwencje ponieść musi.. kara to... po szkole prosto do domu i szlaban na wychodzenie ..do odwołania... brak kompa dwa tygodnie a wiecie gdzie był i co robił.. jego tłumaczenie to.. "mamo..byłem u kolegi"globusa" i nadrabialiśmy zaległości w ćwiczeniach od Wosu bo jutro facetka sprawdza " no mówię Wam..musiałam uwierzyć..pokazywał mi te cwiczenia! ![]() nie ..żeby się uchłał..nie żeby się szlajał..nie.. żeby na panienkach był.. tylko co.... uczył się!!! grzeczne dziecko ![]() jeszcze raz bardzo przepraszam Was za stres który Wam zafundowałam.. wybaczcie ![]() |
||
|
|
|
#1734 | |||
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!! Moja dziesiejsza noc jako jedyna od 5 miesiecy zalicza sie do udanych zasnelam kolo 22.30 o 00:50 - siusiu , zero krecenia sie zeby zasac , nie pamietam sytuacji zasniecia a tak powiinno byc i wstalam o 6,30 jak tz bral suke na spacer
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dzis na obiadek mam kasze gryczana , piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym i buraki, badz salatka warzywna :P i po 16 mam zebraie rodzicow , ciekawe czegos ie dowiem ciekawego o moim synalku hehehe bo zebranie jest idywidulane kazdy po kolei wchodzi hihi
|
|
#1735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś Lonely wstawiała takie orientacyjne wyliczenia wagi i cm dzieciaczków w poszczególnych tygodniacg, myślałam, że zapisałyśmy na pierwszej stronie, ale nie widze. Lonely, jak pamiętasz gdzie to znalazłaś to wstawisz jeszcze raz? Cytat:
Cytat:
Udanych wizyt!
|
|||
|
|
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn ja albo na tym albo na tym, zmieniam pozycję często. niby na lewym nie uciska czegoś tam i powoduje lepsze dotlenienie dziecka. wierzę, ale myślę że w nocy i tak człowiek się przekręca multum razy i i tak nie będzie się całą noc spało na lewym. moją wyrocznią w tej sprawie jest koleżanka której teściowa jest dość znaną i dobrą położną, i pytałam ją o to to ona mówiła że spała raz tak raz tak i nawet tuż przed terminem na plecach spała (ale nie całą noc) ![]() ja zaś nie spałam, zasnęłam po 2, wstałam o 5, zasnęłam po 7, wstałam przed 9 na badania ... esh. lecę. |
|
|
|
|
#1737 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam, witam i melduję, że dzisiaj spało mi się bosko. Gdyby nie mama, to pewnie spałabym nadal.
![]() Od razu mówię, że znowu jestem w piździet do tyłu, tak więc może odpowiedzi już się pojawiły, a ja doczytam to dopiero za kilkanaście stron. Cytat:
Mi zaczynają łydki czasem, czuję po kozakach. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę ![]() 2) Ten film nie do końca ukazuje podejście nastolatków do macierzyństwa. Bardziej ukazuje sytuację wielu rodzin w Polsce. Ta rodzina była dysfunkcyjna, młoda od początku była zagubiona, a pomoc miała... znikąd. Mogłabym więcej napisać o moich odczuciach, ale moja bezprzewodowa klawiatura z Microsfotu odmawia posłuszeństwa po kilkuminutowym klikaniu bez przerwy. W poniedziałek ma przyjść przewodowa. ![]() Cytat:
Podobno. ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
w dzień dobry tvn będzie dzisiaj o pieluchach wielorazowych
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
ach i zaliczylam z raa biedroe i co patrze a tam poduszeczka dla Michasia usmiecha sie z daleka za 3 zł :P
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślałam, że Ty z telefonem jak mój mąż ... można dzwonić, pisać a telefon nie dość że na dnie w plecaku to jeszcze wyciszony, bo mu przeszkadza ![]() U mnie dodatkowo proszę o płeć, bo aż mnie skręca z ciekawości co tam siedzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

lekarz kazal jej spacerowac, poruszac sie, zjesc cos, wypic wode. wygladala na poczatki, wiec pewnie 12 tydz. ale ni wypuscili jej dopoki dziecko nie ujawnilo plci i nie dalo sie zrobic wszystkich pomiarow. dostalismy 14 fotek, plytki nie chcialam, bo to dodatkowa stowa. mamy dokladny opis wszystkiego co pomierzone, sporo komentarzy w stylu "nie stwierdzono", "wykluczono" "w normie". to wszystko podzialalo na nas bardzo uspokajajaco. plci pani doktor tez byla pewna w 100% - "z tych 2 kreseczek to juz na pewno chlopca nie bedzie"
, dopiero niedawno wróciliśmy do domu i padam
. Postaram się jutro nadrobić, dobranoc 
tez tak mialam, dopoki nie zaczelo sie cisnienie z checia poznania plci...i to juz nawet nie chodzilo o to, ze ma byc on albo ona...po prostu chcialam wiedziec kogo nosze pod sercem. wszyscy wokol pytali. od jutra blogi spokoj
czytalam zestresowana przed wizyta, praktycznie caly poranek na kibelku i rekin byl odskocznia
suwak to jednak dobra rzecz, hehe.

oby się okazało, że chłopak przybalował gdzieś u kumpla na komputerze czy co...
leże za długo na jednym boku to boli, budzę się 3 razy w nocy na siku, normalna pobudka to 5:30, a jak później uda mi się zasnąć to mój pies z zegarkiem w tyłku drapie mnie o 8:05